|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Sałać ... witaj Kochana po przerwie - gdzieś Ty się podziewała?
Zdjęcia - te dopiero powodują ciary ... uhhhhh .... A wiersz, to Baczyński - obok Norwida mój ulubiony. Mój młodszy syn nosi po nim oba imiona Jutro rocznica śmierci Baczyńskiego. Tak. Kurcze szkoda, że się nie zgadałyśmy wcześniej. Ale ... chętnie zobaczę jeszcze raz. Kiedy masz ochotę ? |
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale np. przyszły poniedziałek wchodziłby w grę... Pasowałoby Ci? A może będziesz się wtedy urlopować? A wiesz, że Złodziej Róż jest (a może był, jesli go wykupiono) w Quality w Mariotcie? Tylko testera niet, ostatnio jak zwykle podsuwali mi próbeczkę. Możemy ewentualnie zahaczyć też o Quality
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz - wystawa jest czynna całą dobę
|
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się jeszcze nad wtorkiem po pracy, ale nie mam pewności, czy będę mogła... Dam znać jutro, OK? Aha, Ty we wtorek możesz, jakby co?
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Feniksie Ognisty
![]() Deszcz problemów podtopił mą grządkę, że się tak wyrażę... Ale idziem ku światłu Cytat:
Też lubię - na równi z Poświatowską, Herbertem i Wojaczkiem |
|
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz wyślę Ci numer komórki na PW ![]() Sałatta - zaglądałaś do znanego Ci wątku tfurczościowego? Bo coś nowego wrzucałam tam dzisiaj, choć do końca rozdziału daleko jeszcze
|
|
|
|
|
#638 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Martwię się...Cytat:
Brzmi apetycznie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziemy wonny żywot wagabundów codziennie jasne słowa wdychamy jak opium. Przestrzeń potrafi wchłonąć nas jedną sekundą w którą się płynne serca całą wieczność topią nocami podchodzimy do otwartych okien wylatujemy w sady kwitnące jak zapach patrzeć jak senna zieleń ciepłe niebo żłopie jak cisza dźwięcznym światłem w szyby zacznie kapać. Potem płyniemy wolno w ciepłych żaglach cieni we wzdęte morza światła brzęczące jak pszczoły odrzucające błękit odpływów jak włosy na białe ciała ławic wolno zbiegłe dołem. Silni w miękkie dąbrowy wchodzimy jak w szelest. Przez góry w płynnych dzwonach bielone oddalą w wysokich zamkach turni przesypiamy otchłań wtuleni w futro lasu noc jak ogień paląc i czekamy na porty jak inni na statki aż staniemy się tacy ot tacy maleńcy stateczkiem z łup orzecha w zapach wody gładki popłyniemy daleko do zielonych Indii. II.39 r. Cytat:
Ja mogę poczekać, nawet jeśli będę wcześniej |
||
|
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O! Jak coś nowego, to lecę prędziutko zapuścić żurawia ![]() Fav, dziękuję za wsparcie Cytat:
Też coś wrzucę... "my nie wierzymy w piekło w ogień tańczący same jesteśmy iskrami w naszych twarzach co noc przeglądają się zaspane gwiazdy my z otchłani światów pachnące siarką i smołą (perfumy to też alkohol) tulimy w miękkim uścisku tych z piekła i tych z nieba kto nas potępi jeśli nie same śmiechem szalonym nie dotykajcie nas ręką nie wytykajcie palcem cienie umarłego wieczoru wśród zaułków -- tańczą latarnie -- nasze bose stopy dzwonią dzwonią pod księżycem jak srebrny pieniążek
(perfumy to też alkohol)" |
||
|
|
|
#641 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kiedy już skorzystacie z patentu - koniecznie opowiedz (z pikantnymi szczegółami). ![]() Cytat:
A mój syn ma imię po moim ulubionym pianiście. ![]() Cytat:
![]() Czy w tym świetle, kiedy już dotrzesz, usłyszysz wreszcie moje telefony?
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niezamaco - pusto tu bez Ciebie było.
I Bramy Sałatowego Raju zamknięte - Feniksik musiał na kamieniach nocować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piękne ma imię. Piękne i oryginalne. W mojej rodzinie wszyscy myślą, że Młody ma imię po Dziadku ( znaczy moim Tacie ) a drugie ? Na drugie i tak nikt nie zwraca uwagi - a On ma Krzysztof Kamil po Baczyńskim .... a co! ![]() Zresztą Norwid też miał Kamil na drugie Chociaż właściwie Konstanty - ale przyjął Kamil Mój ulubiony Nad stanami jest i stanów-stan, Jako wieża nad płaskie domy Stércząca w chmury... Wy myślicie, że i ja nie Pan,II Dlatego że dom mój ruchomy, Z wielblądziej skóry... Przecież ja aż w nieba łonie trwam,III Gdy ono duszę mą porywa Jak piramidę! Przecież i ja ziemi tyle mam,IV Ile jej stopa ma pokrywa , Dopókąd idę !... |
||
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę sobie chyba, jakiś smętnawy nastrój mnie łapie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Jutro trzeci dzień pod rząd 12h, a już mi stopy odpadają :-/
Co do tej kasy (wypłaty) to babka zadzwoniła do mnie tydzień czy półtora po wypłacie i miała oddzwonić jak coś wymyśli (co z tym zrobić), a nie zrobiła tego. Także nie spodziewałam się, że mi teraz tą kasę zabiorą. A Favkes - moim zdaniem skoro przelali za dużo to tylko ich wina, a kasa moja. Księgowa powinna ponieść odpowiedzialność, a nie ja za jej błąd. Pozatym koleżanka przybiegła dzisiaj z wiadomością, że w Camaieu super-ekstra wyprzedaże (np. lniane spodnie za 39 czy 49zł). No to wyszłam na chwilę i wróciłam z trzema parami spodni W tym jedne kremowe - a ja nigdy nie miałam jasnych, zawsze jeansy lub czarne.W wyprzedaży są nie tylko spodnie lniane, też normalne i jeansy. Różne kolory, różne fasony, eleganckich dużo. Można się nieźle obkupić za małą kasę. A pozatym w Esotiq'u dwie pary skarpetek za 4,50zł I majtki za 5-6zł ![]() A w Oysho przepiękna "japońska" kolekcja. Spodnie cudo - takie niby do spania, ale też do chodzenia po domu, bardzo cienkie i delikatne - b o s k i e - ale za 90zł ![]() Zwiększyłam limit na karcie kredytowej, także przeżyję do końca miesiąca
|
|
|
|
#647 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Poświatowskiej. Dziękuję. Oryginalne, albo dziwaczne. ![]() Ale przynajmniej krótkie. Przy dwóch nazwiskach to mus. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie idź sobie.
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuę dziewczyny
Cytat:
Nie wiem czy to nowość bo nie śledzę kolekcji Kupiłam na allegro w bardzo dobrej cenie, żal było nie brać ![]() Kupiłam na allegro ![]() Cytat:
Różyczko, witaj |
||
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówię, ze nie ich wina - ale skoro wiedziałaś, ze tak się stało to można było zostawić to na koncie w razie gdyby trzeba było oddać. To jest po po prostu uczciwe. Ja bym nie potrafiła zachować kasy, która mi się nie należy - ale to tylko moje zdanie. Sabb ... chyba się domyślam ![]() Dla mnie wcale nie dziwaczne, tylko właśnie oryginalne i ... piękne ... lubię takie imiona. |
|
|
|
|
#650 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Nie miałam zamiaru oddawać i to w moim pojęciu uczciwości jest słuszne. Chociaż żeby przeprosili za błąd albo powiedzieli, że ona poniesie konsekwencje - to nie. Wesoła księgowa może się mylić ile wlezie. Może nie przeprosili, ale żeby załatwili to polubownie, pytając o moje zdanie albo jakoś załagadzając, a nie zabierając mi z wypłaty. |
|
|
|
|
#651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem niedouczona
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie prawie nazwano Włodkiem bo komuś sie pomerdało, jakiej jestem płci, i tato dostał fałszywą wiadomość ze szpitala. Nie z Wizażu. Ten, do którego rzuciłam Ci kiedyś linka na gadulcu, oglądałaś tam te szkicowane ołówkiem portrety ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że ognisko jednak choć trochę się udało? |
|||
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym w takiej sytuacji zostawiła te dwie stówy i czekała na rozwój wypadków - po prpstu. Nie wydawałabym ich wiedząc, ze są na moim koncie w wyniku pomyłki. ------------------------------------------------------------------------------------------ Sabb - dopiero zauważyłam. Nie gryźcie się - za fajni jesteście na gryzienie i za ładni - będą ślady !!!!! Aragonte - wiesz, ze ja tez miałam być chłopcem? I mój Ojciec tez dostał taką wiadomość w szpitalu. Ba! Nawet zdążył opić syna a rano dostał od mojej mamy kartkę, ze mają córeczkę |
|
|
|
|
#653 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Sabbath wolno spytać jak ma imię Twój syn?
|
|
|
|
#654 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Dzisiaj musiałam przez nich zwiększać limit na karcie kred., żeby mieć na swoje wydatki. Jak ja pomylę się w sklepie, np. sprzedam coś za 200zł zamiast 400zł, to te 200zł odejmą mi z wypłaty. Jeśli księgowa się pomyli, powinno być tak samo. Ja nie latam za osobą, która kupiła prosząc, żeby oddała resztę pieniędzy. To moja wina. O tą logikę mi tylko chodzi. Pomylę się - moja wina, ktoś się pomylił - moja wina. Pomyliłam się - zabierają mi kasę, ktoś się pomylił - zabierają mi kasę. Na moją niekorzyść i tu i tu. |
|
|
|
|
#655 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Mnie kiedyś, kiedy jeszcze dorabiałam jako rehabilitant na turnusach ZURS, przez pomyłkę przelano na konto pensję prezesa. I nikt tego nie zauważył! Kiedy przyszłam oddać kasę rzecz ciągle się nie wydała i nikt ode mnie tych pieniędzy nie chciał wziąć. Cytat:
Cytat:
Nie do końca rozumiem o co masz żal. Krzywdy Ci nikt nie zrobił, dostałaś swoją kasę miesiąc wcześniej - odsetki to Twój zysk. ![]() Bardzo. ![]() Rolandzie. Cytat:
![]() Ale nic to w porównaniu z historią Feniksa. Cytat:
Niestety, nie wpadłam na to, że może tam być coś jeszcze. Idę kopać w archiwum gg. Cytat:
Kiełbaski piekliśmy pod parasolami, a w przerwach między kolejnymi ulewami strzelaliśmy z łuków. ![]() A z Królewną już się nie gryzę. Przyszedł, powiedział, że był okropny. Ja, zgodnie z prawdą, przyznałam, że też byłam okropna i już jest dobrze.
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyś kupowała coś w sklepie ( płacąc przelewem ) i zapłaciłabyś o 50 zł więcej - to by Ci raczej tę kasę zwrócono - prawda ? Kiedy płacisz rachunki - i wpłacisz za dużo - to Ci zaliczą na poczet następnych wpłat. Nie zachowają tego dla siebie - bo im się nie należy - tak ? Przynajmniej ja się z takim postępowaniem zetknęłam - i dla mnie to jest uczciwe i logiczne. Cytat:
łaaaaaał Cytat:
|
|||
|
|
|
#657 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Sabbath - jakie odsetki? Nie ma żadnych odsetek. Zabrali mi nawet więcej niż powinni, bo dziewczyny dostały ekwiwalent ubraniowy, a ja nie (to nie kwestia stażu, bo jedna z nich pracowała dopiero 2 miesiące).
Favkes - sklepy, a księgowa to co innego. Ona ma takie ryzyko, nie może się mylić. Ja się nie mylę w obliczeniach. Przynajmniej nigdy mi się jeszcze nie zdażyło. I ogólnie jestem uczciwą osobą, ale irytuje mnie brak kary dla jej niekompetencji. |
|
|
|
#658 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oho!
To unikaj wąwozów ![]() Cytat:
Rodzice nie zawsze dorośli do tego, żeby nimi być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Fenris - musze sie zgodzic z dziewczynami. Gdyby na moje konto 6 sierpnia wplynelo duzo wiecej niz mi sie nalezy a payslip nie mialby wyszczegolnionej premii to raz, ze ja poszlabym od razu spytac o co chodzi...
dwa, ze kase zostawila nieruszona na koncie w razie W. Zreszta - moze i bym wydala takie 'moje-nie-moje' pieniadze ale tylko na rzeczy niezbedne i nic innego. |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze Cię nie poinformowali wcześniej jak planują rozwiązać sytuację, nie poprosili o zgodę - bo pewnie by sie przydało to inna sprawa. Ale oddanie tej kasy to rzecz oczywista! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Martwię się...
O! Jak coś nowego, to lecę prędziutko zapuścić żurawia 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

boskie są! 
łaaaaaał