![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Dzień dobry!
Dziś byliśmy na podcięciu wędzidełka - podobno nie było tak źle i lekarz nawet sir zastanawiał czy nie zaczekać do 6msc życia ale koniec końców - ze względu na to by ułatwić karmienie - podciął. Zabieg był szybki, bez znieczulenia ale małego podobno to nie bolało. Tuż po usnął nam na 1.5h. Nastąpił tez przełom - po raz pierwszy nakarmiłam małego poza domem ![]() Camelitos, ja bym chyba przestała odpisywać...olej wszystkich bo teraz ty jesteś najważniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | ||||
Zadomowienie
|
Słuchajcie, zepsuło się forum czy co? Gdzie są wszyscy?
![]() U mnie dziecię śpi snem sprawiedliwego 3 godz. Wyprasowałam mu ubranka i pościel, którą już dwa razy od powrotu ze szpitala zmieniałam, bo albo on miał przeciek, albo ja... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, ja też kojarzę, że do 37,5 u noworodka to jest norma. Noworodki mają prawo dopiero uczyć się regulacji temperatury własnego ciała. Też pierwsze dwa dni mierzyłam Beniowi, bo mi się taki ciepły wydawał i miewał 37,2, 37,4 czasem... Lidka podobnie pamiętam. A z kolei bratanek tż często miał 36 z groszami ledwo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakoś przegapiłam fragment o badaniu słuchu, ale o ile mi wiadomo to na tym etapie badanie daje tylko wynik pozytywny lub jest do powtórzenia, prawda? Bo uszka mogły być zatkane, bo się dziecię ruszyło, bo cokolwiek! Trzy razy z Lidką powtarzaliśmy, trzeci raz w szpitalu na jakiejś lepszej aparaturze... Więc powiem Ci z doświadczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mocne kciuki za skurcze, niech Cię nawiedzają solidnie! ![]()
![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Hej,pisze ze szpitala,Młody ma żółtaczkę wiec sie naświetlamy w łóżeczku. Jest mega ciężko,bo straszny z niego cycek i wcale nie chce tam leżeć tylko bez przerwy jeść. Brodawki mam okropnie poranione. I w dodatku mam obrzęk w kroczu :-( wcale nie boli mniej,a przez tego mojego Cycka prawie ciagle siedzę,zamiast leżeć i wietrzyc. Skurczybyk naprawde je- przy kazdej zmianie pieluszki jest porządny sik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dwupaki poratujcie coś wątek! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
A ja sobie oczywiscie trochę poszalałam z porządkami i teraz leżę i wszystko mnie boli. Ale niestety głównie pośladek i uda- jakiś ucisk na nerw. Cis tez brzuch zaczyna pobolowec ale obawiam się ze dlatego ze mały rusza się jak szalony. Generalnie czuje się jakbym miała się rozpaść i to chyba tyle ciekawego. Chyba poraz setny zaraz przepakuje torbę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Młody w 3 tygodnie przytul 1 kg ma około 4kg i nie schodzi w dol bo jest za duży. Jutro mam cc bo po zbadaniu na fotelu się okazało że rozwarcie jakieś już jest i lepiej już zaplanować. Także o 7:00 mam się zgłosić i potem się okaże o której urodzimy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To będzie jutro następny maluszek-niemaluszek! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
Aśka to.kciuki za jutro jaki duży chłopak 😁
Mamuśki podziwiam Wasze zmagania i coraz bardziej się boję nadal nawet niespakowana do szpitala został mi czas do niedzieli.... umieram że strachu. Podczytuje co u Was i próbuje ogarnąć sytuację z przeprowadzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po spacerze... Wciąż nie mogę się umówić na wizytę patronażową - taką *ujową placówkę wybrałam, że wciąż stwarzają nam problemy. A to blankiet wypełniony nie jednym charakterem pisma, a to zapisy w dniu przyjęcia i to nie telefonicznie tylko mam się zgłosić o 15, czekać w kolejce na zapis, a od 16 będzie lekarz... Ja się pytam jak mam to zrobić z małym dzieckiem u boku?! Chyba będę jutro szukać innej przychodni a z tamtej zrezygnuję... Prezes wciąż marudzi jak tylko się go odkłada... wisi wciąż na cycu, chociaż trochę mu już ograniczam, bo nieźle chlusnął mlekiem... Czy dziecko może się przejeść mlekiem matki?? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Może się okazać że jednak waży coś mniej, ale i tak stwierdziła że nawet jak ma 3600 to już za duży na mnie o nie zejdzie w dol. Ale raczej to 4 kg ma, ale długi nie będzie także mały budda sie urodzi :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dopiero teraz piszę, bo od rana byłam w panice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uznał, że ta jedna z piersi jest rzeczywiście zaogniona i dostałam na nią antybiotyk, ale bezpieczny przy KP ![]() Więc u nas od rana stresująco. Dodatkowo mały niewiele jadł dzisiaj, co karmienie to tylko z jednej piersi i jest bardziej żółty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Trzymam kciuki za wszystkie rodzące na dniach ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
U nas w sumie nuda ![]() Potem odwiedziliśmy moją siostra, mały wytulony smacznie spał. Nawet kąpiel odbyła się bez płaczu ![]() ![]() Emma kciuki żeby temperatura i ból piersi minął ![]() Asia za jutrzejsze cc mocne kciuki! Powodzenia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez nuda, brzuch boli, czop odchodzi...
Siedzimy na pizzy ![]() A i zamówiłam dla młodej... Nie mogłam się powstrzymać https://allegro.pl/kinderkraft-lezac...FVSEsgodpp8GSQ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Raczkowanie
|
Aniama, Folinka - dziewczyny melduję się
![]() ![]() ![]() Cami- śledzę co tam u Ciebie z zapartym tchem bo jak u mnie nie ruszy to od poniedziałku czeka mnie wywoływanie w szpitalu, mocno trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() Asia- kciuki za cc ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Blanka do pary z Aską czy Camelitos, hmm? ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za Wszystkie kciuki. Dalej nie dowierzam, że jutro będzie już synek z nami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaska a z jakiegoś konkretnego powodu cesarka akurat jutro? Czy tylko waga? Bo ja jutro termin, waga no tez ok 4 kg, cesarka raczej tak- bo ten szpital który wybieram raczej procesarkowy ale póki co każą czekać na akcje. Choć nastawiam się ze jak jutro pojadę na izbę to mnie potną lub ustalą termin- myślicie Żr pojutrze 13 piątek będzie ok? A w ogóle to czuje się jak połamaniec, a niestety jak się położę to mały tak szaleje ze ciężko wytrzymać wiec cały czas albo tańczę z mopem albo kręcę się na piłce. A Tż właśnie uraczył mnie wiadomością ze mi maliny wiezie wiec będę jeszcze mrozić! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Oj, gorączka to od czegoś musi być. A jak twoje krwawienia? Bo w szpitalu pisałaś ze słabo było. Macica się dobrze obkurcza? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Zazdroszczę kondycji! Ja wprawdzie wczoraj na lodach byłam, ale raczej się już toczę. Choć w dużej mierze to wina duchoty. Szczerze to już się mało mobilna zrobiłam i niewiele z domu wychodzę, choć przed wczoraj jeszcze dama autem na Ktg Śmignelam. Blanka będę potem pytać jak się ten leżaczek sprawdza bo coś tego typu muszę na wieś kupić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zadomowienie
|
Aniama6 cesarke już jutro bo po zbadaniu na fotelu okazało się że już jest rozwarcie,.tak to pierwsze chciała mi zrobić za tydzień. Ale w takiej sytuacji woli przed bo mogę tygodnia nie wytrzymać, a ona jutro będzie ns dyżurze cały czas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A moja gin akurat jest bardziej za porodami SN w tamtym tyg mówiła że miala 10 i wszystkie zadowolone, ale 2 moim przypadku to CC nie ma szans że główka zejdzie w dol bo nie ma miejsca niewspółmiernosc porodowa jakoś tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Summer- ja miałam dzisiaj pół nocy i cały dzień podobny do Twojego. Bar mleczny non stop, jak się sam odstawiał i zasypiał z piersią w oku
![]() Znów mam pogryzione bordawki, bo o ile już w miare sprawnie idzie nam przystawienie, tak teraz nie raz miota się z piersią w buzi przez co zsuwa się i podgryza ją swoimi dziąsełkami... No i dzisiaj przez to, że wisiał na piersi prawie non stop, to też już mają trochę dość... Cytat:
A co do prania to wiem co to oznacza... U mnie co 3 dni leci pranie. Cieszę się, że te malutkie ciuszki wszystkie są jasne i piorę je razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do rodzenia w Matce Polce, to moja położna ostatnio powiedziała, że 98% porodów tam to przez CC, a jak już ktoś rodzi SN, to chuchają i dmuchają na tą kobietę. Więc będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj miałam też problem z piersią. Ale Kropek ładnie odciągał, ja wzięłam ibuprofen i okładałam się kapustą i dzisiaj już jest ok. Zaczerwienienie zeszło, ból też. Jeszcze profilaktcznie wezmę dzisiaj ibuprofen i będę się obserwować. Cytat:
Super, że u Was nuda! Oby tak dalej! Cytat:
![]() A wczoraj przyszła dostawka Kinderkraft i dzisiaj zmontowaliśmy ją. Wydaje się całkiem fajna, materacyk trochę cienki, ale twardy, więc ok. Dzisiaj będzie premiera, to dam Wam jutro znać (o ile Kropek pozwoli mi).
![]() |
![]() |
#1139 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dostalam zdjecia z sesji no i widać ten przyrost wagi u mnie ![]() ![]() Blanka to ten czop potrafi tak dlugo odchodzic ? Siedzisz na pizzy jak gdyby nic sie nie działo ? ![]() Jutro na 8 ktg i usg, jestem ciekawa co tam słychać ![]() Brawo Chorwacja !!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tak czop może odchodzić kilka dni ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.