Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-13, 11:28   #1291
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Gosia, kciuki za wizytę!
bursztynku, asiaczku, dla Was kciuki badania dzisiejsze!
Kocie, trzymaj się tam! Wiem jakie to czekanie frustrujące Widocznie Kluseczce tak dobrze u Ciebie!
Blanka, to była akcja ekspresowa! Ciągle jestem pod wrażeniem. No oxy to na pewno nie było u Ciebie potrzebne Zdradzisz jakieś szczegóły i swoje wrażenia z takiego szybkiego porodu?

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Folinka wspaniały opis!

My dzisiaj byliśmy z naszym kurczaczkiem u lekarza,bo zrobił się krwiaczek koło pępka. Lekarz powiedział,że mogła urazić sobie podczas kładzenia na brzuszku . Poza tym zdrowa,wszystko ok. I uwaga od poniedziałku sporo przybrała -waży 3280!!!Strasznie się cieszę tym przyrostem!Kamień z serca.Może nareszcie coś ruszy.Lekarz namawiał na karmienie piersią.Przepisał też inną wit d ,bo tej z omemgamed nie chciała pić.
Dziękuję!
Brawo za wagę! Pięknie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Ja nadal w dwupaku, skurcze w pewnym momencie ustaly :/ nie będę za to wspominać ile razy wymiotowalam tej nocy :/ czuje się mega wyjęta z życia :/
Pięknie to opisałas ja obawiam się że długo po porodzie nie będę w stanie wymienić się spostrzeżeniami z mężem a raczej on ze mną

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję!
Tak mi przykro, że tak to idzie nieprzyjemnie u Ciebie... Pewnie dzisiaj już jakoś pogonią Wielbłądka...

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
A ja śpię na porodówce po zzo. nadal dwupak
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Man nadzieję, że już jest zdrowo po wszystkim, ale zaciskam jeszcze na wszelki wypadek!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 11:38   #1292
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Gosia, kciuki za wizytę!
bursztynku, asiaczku, dla Was kciuki badania dzisiejsze!
Kocie, trzymaj się tam! Wiem jakie to czekanie frustrujące Widocznie Kluseczce tak dobrze u Ciebie!
Blanka, to była akcja ekspresowa! Ciągle jestem pod wrażeniem. No oxy to na pewno nie było u Ciebie potrzebne Zdradzisz jakieś szczegóły i swoje wrażenia z takiego szybkiego porodu?

Dziękuję!
Brawo za wagę! Pięknie

Dziękuję!
Tak mi przykro, że tak to idzie nieprzyjemnie u Ciebie... Pewnie dzisiaj już jakoś pogonią Wielbłądka...

Man nadzieję, że już jest zdrowo po wszystkim, ale zaciskam jeszcze na wszelki wypadek!
Mam mieć założony cewnik Foleya.. Już szłam raz żeby mi go założyli ale okazało się że porodówka zajęta bo nagle przyszła dziewczyna z izby rodzic..

Więc czekam na swoją kolej.. Nie będę mówiła jak się czuje psychicznie bo szkoda gadać

Jeśli przez weekend to nie podziała to w poniedziałek kroplowka...

Na badaniu szyjka skrócona do 50%, wewnętrzna cześć szyjki rozwarta na 1 cm..

Szkoda gadać ogólnie

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 12:07   #1293
moniczka_90
Zakorzenienie

Hej, wróciłam własnie od ginekologa... Przypomnę wam, że termin mam na 24go, lekarz powiedział, że nie zapowiada się, żeby mała chciała wyjść w najbliższym czasie. Szyjka jest miękka ale nic poza tym
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 12:15   #1294
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Hej, wróciłam własnie od ginekologa... Przypomnę wam, że termin mam na 24go, lekarz powiedział, że nie zapowiada się, żeby mała chciała wyjść w najbliższym czasie. Szyjka jest miękka ale nic poza tym
Moniczka miałam tak samo powiedziane, a po tygodniu wody mi odeszly więc wszystko może sie zdarzyć!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 12:16   #1295
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Cytat:
A ja śpię na porodówce po zzo. nadal dwupak

Aniama, mam nadzieje ze tulisz juz maleństwo przy sobie
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Nina już jest na świecie 3480 53cm.
O 22.00 byliśmy na ktg w szpitalu, gdzie podobno skurcze słabe rozwarcie na 3cm.
0.20 Mała była już na świecie.
Czuje się naprawdę dobrze, prócz tego, że wyszedł mi ogromny Heniek i to jest mega dyskomfort.

Gratulacje! Poszło ekspresowo
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Aska, gratulacje!

Blanko! Dla ciebie również, szybka akcja - aż chce się rodzić! A z tego, co pamiętam, to na początku ciąży mówiłaś tylko i wyłącznie o cc. A tu proszę! Kobita stworzona do porodu sn )
P.s. śliczna Ninka!

Camelitos, jak żyjesz? Ty to się namęczyłaś chyba za nas wszystkie...

Ja po nocnym Maratonie Cycowym. A Prezes leży w kołysce i co chwilę krzyczy. Tak sobie przycycowałam oseska, że teraz nie jest w stanie sam poleżeć grzecznie Mówię wam - cyc do 18. r.ż.

Ovejita, a propos spacerów z wózkiem - u mnie to samo, ale wczoraj udało mi się uśpić Paskuda w wózku, w salonie. Próbowałaś? Powoziłam go, siedząc na kanapie, przód-tył przez 5 minut i padł jak kawka.
O widzisz! To moze byc dobry patent tylko Tz po wczorajszym spacerze zostawił stelaż w garażu i na gorze mam tylko gondolę - musze go poprosić by jednak wnosił na górę stelaż
Cytat:
Mam mieć założony cewnik Foleya.. Już szłam raz żeby mi go założyli ale okazało się że porodówka zajęta bo nagle przyszła dziewczyna z izby rodzic..

Więc czekam na swoją kolej.. Nie będę mówiła jak się czuje psychicznie bo szkoda gadać

Szkoda gadać ogólnie

Camelku, ty to się wycierpisz za nas wszystkie ale jesteś niesamowicie dzielna! Naprawdę jestem pełna podziwu dla Ciebie! A Twoja nagroda jest już blisko .

My dziś mieliśmy dzień wizyt. Na początku położna laktacyjna, a następnie położna środowiskowa.

Z pozytywnych wieści to przekroczylismy masę urodzeniową - mały przybiera ładnie.

Położna laktacyjna zasugerowała by częściej zmieniać piersi w trakcie karmienia (mniej więcej co 15 minut), by bardziej aktywizowac go do ssania i wtedy powinny skrócić się karmienia. Efekty podcięcia wędzidełka powinny być w ciągu tygodnia jak mały przystosuje się do nowej ruchomości języka.
Pokazała nam też pozycję spod pachy ale mały średnio się w niej odnalazł. Najlepiej łapie piers i ssie w pozycji na leżąco ale mamy też ćwiczyć inne pozycje.
Z racji tego że piersi są dość obrzmiałe mam raz dziennie odciągać mleko laktatorem

Z mniej dobrych wiadomości - mamy gruby kikut i trochę to zajmie zanim odpadnie. Obie położne w tej sytuacji zasugerowały stosowanie roztworu ze spirytusu także będziemy działać. ...
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 12:22   #1296
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
U mnie noc spedzona na czywaniu, bo Kropek beczyl sie prxy kazdym puszczonym bączku... nie plakal ale wiercil sie i marudzi ł...
Dal mi czas na pozmiatanie domu i sniadanie, potem wybudzil sie, przebrac, przewinac, jesc i placz. Broń bosze mamo nie odkladaj mnie... chcialam wyjsc na spacer, to 5m za domem taki ryk, ze wszyacy sasiedzi pewnie w oknach stali... teraz smacznie sobie spi... na mnie... ksiazka poza zasiegiem reki tylko telefon... ych....
Regular a co u Ciebie slychac?

Dziękuję, że pytasz, Kropko U mnie niewiele się dzieje, czytam Was - rozpakowane mamcie - i zbieram wiedzę i wskazówki na zaś Od wtorku, czyli wizyty u lekarza, częściej stawia mi się brzuch, zresztą spędzam dużo czasu na piłce, kręcę się ile mogę i gmeram po brzuchu żeby mała chciała się wybrać na świat. Wczoraj położna była ostatni raz, twierdzi, że brzuch zdecydowanie mi opadł w ciągu tygodnia, więc mam nadzieję, że to rzeczywiście znak (bo ja tego opadu nie widzę ). Krótko mówiąc - czekam w napięciu i z niecierpliwością. Staram się coś działać w domu, żeby czas szybciej leciał, ale bolące krzyże nie pomagają :/

Twojemu Kropkowi tak wygodnie i ciepło przy mamie, że nie daj Boże, żeby stracić Cię z pola widzenia Dzień przylepy, co poradzisz. Szkoda tylko, że Cię unieruchomił znienacka, zostawiając tylko telefon w Twojej ręce Ewentualnie jak nie spalaś w nocy to masz okazję zdrzemnać się z nim.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 12:31   #1297
monyaa108
Raczkowanie

Blanka gratulacje super poród
Camelitos współczuje i zycze by akcja sie rozkrecila !
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 12:53   #1298
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Szkoda gadać ogólnie

Biedna jesteś Trzymaj się jakoś, mam nadzieję, że niebawem w końcu wielbłądek wynurzy kopytka

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Aniama, mam nadzieje ze tulisz juz maleństwo przy sobie

Gratulacje! Poszło ekspresowo

O widzisz! To moze byc dobry patent tylko Tz po wczorajszym spacerze zostawił stelaż w garażu i na gorze mam tylko gondolę - musze go poprosić by jednak wnosił na górę stelaż

Camelku, ty to się wycierpisz za nas wszystkie ale jesteś niesamowicie dzielna! Naprawdę jestem pełna podziwu dla Ciebie! A Twoja nagroda jest już blisko .

My dziś mieliśmy dzień wizyt. Na początku położna laktacyjna, a następnie położna środowiskowa.

Z pozytywnych wieści to przekroczylismy masę urodzeniową - mały przybiera ładnie.

Położna laktacyjna zasugerowała by częściej zmieniać piersi w trakcie karmienia (mniej więcej co 15 minut), by bardziej aktywizowac go do ssania i wtedy powinny skrócić się karmienia. Efekty podcięcia wędzidełka powinny być w ciągu tygodnia jak mały przystosuje się do nowej ruchomości języka.
Pokazała nam też pozycję spod pachy ale mały średnio się w niej odnalazł. Najlepiej łapie piers i ssie w pozycji na leżąco ale mamy też ćwiczyć inne pozycje.
Z racji tego że piersi są dość obrzmiałe mam raz dziennie odciągać mleko laktatorem

Z mniej dobrych wiadomości - mamy gruby kikut i trochę to zajmie zanim odpadnie. Obie położne w tej sytuacji zasugerowały stosowanie roztworu ze spirytusu także będziemy działać. ...
Gratulacje za przekroczenie masy urodzeniowej!
A ja chciałam o tę pierś dopytać - chodzi o to, że jak dziecko zassie cyca, to potem mleko płynie wartko i nie musi się męczyć, a przy częstej zmianie wciąż "kranik" jest zakręcony i trzeba wciąż od nowa wkładać sporo pracy, żeby mleko popłynęło? Czy o co chodzi...? I jak to się ma do składu mleka? W sensie, że pierwsze co płynie to mleko z wysoką zawartością cukrów i przy zmienianiu piersi dziecko wciąż dostaje właśnie takie mleko, co niby jest niekorzystne, jeśli tylko takie mleko dostaje??

U nas znowu dzień cyca, Kropko, Polu, miło wiedzieć, że wy też macie takie dni, daj mi to nadzieję, że jest to normalne. Mimo to nie mam już siły - nie mogę zjeść, boję się pójść do łazienki, bo ten cyc jest tak przejedzony, że mu się ulewa często... Smoczka nie chce, bo anatomicznie nie przypomina piersi.

P.s. ale jaja - zmieniłam przychodnię z powodu problemów z wizytą patronażową - poszłam do innej, przepisałam dziecko i tyle. A tu przychodzi do mnie pediatra z tej pierwszej przychodni z kwiatami w ręku i tekstem, że na wizytę patronażową. No, w mordę! Dlaczego nikt mnie nie poinformował, że przyjdzie lekarz, tylko kazali stać w kolejkach i rejestrować dziecko?! I jeszcze pretensje, że nie poinformowałam o zmianie przychodni, a przecież nie mam takiego obowiązku! I teraz klops - miałabym wizytę już za sobą i w dodatku w domku Masakra!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 13:34   #1299
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinko dziękuję za kciuki! Przydały się

Na wizycie dowiedziałam się, że szyjka miękka, główka nisko, ale narazie nie do porodu jeszcze. Małemu wyszło 3440g, wód mam mało i mam przez to zwrócić uwagę na ruchy. Także wszystko okej .

Stary 2018-07-13, 14:12   #1300
aniama6
Zadomowienie

Mały już dodany na fb. Przeszłam kilka godz bez znieczulenia, potem zzo ale w końcu cesarka- no jednak za duży i się nie wstawiał. Może i zzo trochę spowolniło akcje ale nie żałuje- to jest jakaś bajka- po prostu spałam albo czytałam przez te 4 godz. Cesarka trochę gorzej- straszne nudności po, zawroty głowy itp. Ale póki co przeszło- za pół godziny wstajemy.ogolnie nie zawiodłam się na szpitalu. Tak z perspektywy po- poród naprawdę był fajny a efekt końcowy cód miod. Tż mnie zaskakuje- przez to ze kanguriwal nie odstępuje małego na krok. Mówi ze najchętniej wziąłby go już do domu mały coś próbuje ciumkac z piersi- nie wiem czy coś tam uciągnąl ale chyba tak. Najlepiej śpi mu się na mnie. No i chyba tyle na szybko co u nas. Blanka- ty to jesteś agentka- jak przeczytałam wiadomość rano to myślałam ze padnę z zazdrości. Ale super ze ci tak poszło!!

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 14:29   #1301
folinka
Zadomowienie

Cytat:
P.s. ale jaja - zmieniłam przychodnię z powodu problemów z wizytą patronażową - poszłam do innej, przepisałam dziecko i tyle. A tu przychodzi do mnie pediatra z tej pierwszej przychodni z kwiatami w ręku i tekstem, że na wizytę patronażową. No, w mordę! Dlaczego nikt mnie nie poinformował, że przyjdzie lekarz, tylko kazali stać w kolejkach i rejestrować dziecko?! I jeszcze pretensje, że nie poinformowałam o zmianie przychodni, a przecież nie mam takiego obowiązku! I teraz klops - miałabym wizytę już za sobą i w dodatku w domku Masakra!
Ech, to tylko potwierdza bajzel w pierwszej przychodni! Dobrze, że zmieniłaś

Cytat:
Gratki!

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz, Kropko U mnie niewiele się dzieje, czytam Was - rozpakowane mamcie - i zbieram wiedzę i wskazówki na zaś Od wtorku, czyli wizyty u lekarza, częściej stawia mi się brzuch, zresztą spędzam dużo czasu na piłce, kręcę się ile mogę i gmeram po brzuchu żeby mała chciała się wybrać na świat. Wczoraj położna była ostatni raz, twierdzi, że brzuch zdecydowanie mi opadł w ciągu tygodnia, więc mam nadzieję, że to rzeczywiście znak (bo ja tego opadu nie widzę ). Krótko mówiąc - czekam w napięciu i z niecierpliwością. Staram się coś działać w domu, żeby czas szybciej leciał, ale bolące krzyże nie pomagają :/

Faktycznie, Ty i zua to już dołączacie do tych bardzo na wylocie... Trzymam, żeby leciały te ostatnie dni do szczęśliwego finału tak szybko jak chcesz

Aaa, a dziś jesteśmy wszystkie donoszone!
norcia nam wyfrunęła nad jezioro, ale jak zaglądasz, to gratuluję!

Słuchajcie naprawdę nasz wątek jest bardzo szczęśliwy. Dzieciaki tak ładnie się rodzą w większości, może ciut później niż byśmy chciały, ale to tak bywa często. Niemal wszystkie w terminie, zdecydowana większość porodów taka sprawna... Życzę Wam wszystkim do końca wątku, żeby szczęście też się Was trzymało!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinko dziękuję za kciuki! Przydały się

Na wizycie dowiedziałam się, że szyjka miękka, główka nisko, ale narazie nie do porodu jeszcze. Małemu wyszło 3440g, wód mam mało i mam przez to zwrócić uwagę na ruchy. Także wszystko okej .

Pięknie, gratki! Czyli zapowiada się największy z Twoich dzieciaków? Jak się czujesz poza tym? Malutko coś piszesz znowu ostatnio...

Cytat:
Mały już dodany na fb. Przeszłam kilka godz bez znieczulenia, potem zzo ale w końcu cesarka- no jednak za duży i się nie wstawiał. Może i zzo trochę spowolniło akcje ale nie żałuje- to jest jakaś bajka- po prostu spałam albo czytałam przez te 4 godz. Cesarka trochę gorzej- straszne nudności po, zawroty głowy itp. Ale póki co przeszło- za pół godziny wstajemy.ogolnie nie zawiodłam się na szpitalu. Tak z perspektywy po- poród naprawdę był fajny a efekt końcowy cód miod. Tż mnie zaskakuje- przez to ze kanguriwal nie odstępuje małego na krok. Mówi ze najchętniej wziąłby go już do domu mały coś próbuje ciumkac z piersi- nie wiem czy coś tam uciągnąl ale chyba tak. Najlepiej śpi mu się na mnie. No i chyba tyle na szybko co u nas. Blanka- ty to jesteś agentka- jak przeczytałam wiadomość rano to myślałam ze padnę z zazdrości. Ale super ze ci tak poszło!!

Wszystko brzmi wspaniale! Cudownie, że jesteście tak zadowoleni! Serdeczne gratulacje
Stary 2018-07-13, 14:36   #1302
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ech, to tylko potwierdza bajzel w pierwszej przychodni! Dobrze, że zmieniłaś

Gratki!

Faktycznie, Ty i zua to już dołączacie do tych bardzo na wylocie... Trzymam, żeby leciały te ostatnie dni do szczęśliwego finału tak szybko jak chcesz

Aaa, a dziś jesteśmy wszystkie donoszone!
norcia nam wyfrunęła nad jezioro, ale jak zaglądasz, to gratuluję!

Słuchajcie naprawdę nasz wątek jest bardzo szczęśliwy. Dzieciaki tak ładnie się rodzą w większości, może ciut później niż byśmy chciały, ale to tak bywa często. Niemal wszystkie w terminie, zdecydowana większość porodów taka sprawna... Życzę Wam wszystkim do końca wątku, żeby szczęście też się Was trzymało!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Pięknie, gratki! Czyli zapowiada się największy z Twoich dzieciaków? Jak się czujesz poza tym? Malutko coś piszesz znowu ostatnio...

Wszystko brzmi wspaniale! Cudownie, że jesteście tak zadowoleni! Serdeczne gratulacje
Liczę, że to mały poślizg pomiaru, bo np. główka wyszła jak na 40+0 więc automatycznie pociągnęło w górę. Byłby rekordzista
Czuję się super, jakbym w ciąży nie była sprzątam codziennie jakieś kąty, szoruję podłogę na kolanach i nawet straszaków nie mam ...
Aktywniejsze tu już mamy rozpakowane i czytam regularnie wasze zmagania ale nie wpadam z tematem brzuszka jak mi jeszcze daleko do rozpakowania

Stary 2018-07-13, 14:43   #1303
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Aniama - gratulacje fajnie że masz już syna przy sobie - zazdro wszystkiego najlepszego dla Was

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 15:20   #1304
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedna jesteś Trzymaj się jakoś, mam nadzieję, że niebawem w końcu wielbłądek wynurzy kopytka

Gratulacje za przekroczenie masy urodzeniowej!
A ja chciałam o tę pierś dopytać - chodzi o to, że jak dziecko zassie cyca, to potem mleko płynie wartko i nie musi się męczyć, a przy częstej zmianie wciąż "kranik" jest zakręcony i trzeba wciąż od nowa wkładać sporo pracy, żeby mleko popłynęło? Czy o co chodzi...? I jak to się ma do składu mleka? W sensie, że pierwsze co płynie to mleko z wysoką zawartością cukrów i przy zmienianiu piersi dziecko wciąż dostaje właśnie takie mleko, co niby jest niekorzystne, jeśli tylko takie mleko dostaje??

Też się nad tym zastanawiałam i nie omieszkałam zapytać
Generalnie wg położnej to pierwsze, mniej tłuste mleko leci przez około 3-5 minut i potem leci już mleko bogatsze w tłuszcze, także przy zmianie piersi co 15-20 min maluch nie powinien odczuć różnicy tj. najada się tak samo. Położna wspominała, że wypływ bardziej wartościowego pokarmu od samego początku ssania można stymulować np. masując pierś lub robiąc ciepły okład przed karmieniem.
Generalnie to najlepiej zmieniać pierś, jak Maluch się oderwie na chwilę lub jak widzimy, że zaczyna ssać dla samego mechanizmu ssania. U mnie było tak, że trzymałam go nawet i ponad 1h na jednej piersi

Zmiana piersi rozbudza Malucha i zmusza do bardziej aktywnego ssania - przez zmianę pozycji i strumień wypływu mleka.

Co do wizyty patronażowej - ja dopiero właśnie wydrukowałam i wypełniłam deklarację ale u nas to chyba będziemy musieli sami pofatygować się na wizytę - raczej nikt do domu nie przyjdzie
Cytat:

Super, że szpital stanął na wysokości zadania, a wy możecie cieszyć się maleństwem. Mój tż też był mega wzruszony jak kangurował małego i mam wrażenie, że jak dostał tę małą istotkę na klatę od położnych to przepadł zupełnie. Zresztą położne były zachwycone postawą tż - tego, jak gadał z małym i jak skutecznie go uspokoił

Odpoczywajcie i nabierajcie sił
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 15:21   #1305
monyaa108
Raczkowanie

Aniama gratulacje i bezbolesnej pionizacji życzę!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 15:41   #1306
emma90
Wtajemniczenie

Aniama6 jeszcze raz gratulacje za próbę sn! u mnie przy wyciąganiu Stasia okazało się, że był owinięty 2 razy pępowiną i rzeczywiście przez moje wymiary nie miałby szans na wyjście

Ovejita za przekroczenie wagi urodzeniowej! wydaje mi się, że nam też się udało, w środę brakowało tylko 49g, a ciągle ładnie je dowiem się dopiero we wtorek na wizycie u pediatry. Zapisaliśmy się teraz bo chcmy dostać skierowanie na bioderka
my zmieniamy piersi po ok 15-20 max 30min stąd nasze karmienia są takie długie. Na razie nie chcę tego robić szybciej ze względu na nawał i zastoje jakie miałam, zależy mi aby opróżniał piersi do końca.
Daj znać jak u Was się to sprawdza

Znalazłam świetny tekst w necie :
Kiedy dziecko ma lat 2, 3, 5 - to może potrzebować uwagi w nocy. Kiedy ma lat 10, 12, 15 - to może w nocy zadzwonić z obozu czy z kolonii jeżeli coś się dzieje albo zabrakło kasy. Kiedy ma lat 17, 18, 19 - to może zadzwonić żeby je zgarnąć z imprezy u kolegi. Kiedy ma lat 30 to może zadzwonić w nocy do rodziców i poinformować ich że właśnie zostali dziadkami. Jesteś rodzicem - dla dziecka oznacza to, że jesteś dostępny zawsze.

Rzecz w tym że dzieci w nocy nie znikają. Nigdy. W nocy nie przestajemy być rodzicami. Dzieci są na zawsze.
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 16:16   #1307
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny melduję co u nas, narazie nie nadrabiam.

Mała mega grzeczna i pięknie ssie piers.
Nie ma problemu z ssaniem, mnie sutki nie bolą, więc łapie dobrze... Położna i cdl są zadowolone bardzo.

Ja czuję się nadal super, prócz tych lekkich problemów z siedzeniem. Ale nie jest najgorzej bo już coś tam siedzę.... Nie długo, ale powoli do przodu.

Powiem wam, że jestem mega zadowolona z opieki w szpitalu..w niedzielę jak będzie ok wychodzimy.

Co do mojego porodu, no jakby to powiedzieć, w życiu bym sie nie spodziewała, że będzie tak szybko.. I że nie będzie tak strasznie!

Byla u mnie moja gin i naprawdę szczerze była pod wrażeniem
Mi jedynie bardzo wstyd, że tak krzyczałam głośno..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 16:23   #1308
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Anima jeszcze raz gratylacje dla Was !!!
Blanka - jednak kp ? Chyba szykowalas sie od początku na mm z tego co pamiętam cieszę się, że tak dobrze sie trzymacie !!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 16:37   #1309
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Anima jeszcze raz gratylacje dla Was !!!
Blanka - jednak kp ? Chyba szykowalas sie od początku na mm z tego co pamiętam cieszę się, że tak dobrze sie trzymacie !!!

Nie, od początku podaję i mm i kp.
Pierwszy raz dziś podam mm w nocy w ciągu dnia kp.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 16:44   #1310
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam i nie omieszkałam zapytać
Generalnie wg położnej to pierwsze, mniej tłuste mleko leci przez około 3-5 minut i potem leci już mleko bogatsze w tłuszcze, także przy zmianie piersi co 15-20 min maluch nie powinien odczuć różnicy tj. najada się tak samo. Położna wspominała, że wypływ bardziej wartościowego pokarmu od samego początku ssania można stymulować np. masując pierś lub robiąc ciepły okład przed karmieniem.
Generalnie to najlepiej zmieniać pierś, jak Maluch się oderwie na chwilę lub jak widzimy, że zaczyna ssać dla samego mechanizmu ssania. U mnie było tak, że trzymałam go nawet i ponad 1h na jednej piersi

Zmiana piersi rozbudza Malucha i zmusza do bardziej aktywnego ssania - przez zmianę pozycji i strumień wypływu mleka.
Fajnie opisane
To fakt, warto zwracać uwagę, kiedy maluch przestaje połykać - nie słychać przełykania. Albo jeszcze jest taki sposób, żeby patrzeć czy ruch otwierania ust/zasysania jest dłuższy niż zamknięcie/przełknięcie. Wtedy wiadomo, że coś mu leci, że ssie efektywnie. Nie wiem czy to zrozumiale napisałam... Można to porównać do picia przez słomkę dużymi łykami - dłużej się ssie niż robi przerwę na przełknięcie.

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Liczę, że to mały poślizg pomiaru, bo np. główka wyszła jak na 40+0 więc automatycznie pociągnęło w górę. Byłby rekordzista
Czuję się super, jakbym w ciąży nie była sprzątam codziennie jakieś kąty, szoruję podłogę na kolanach i nawet straszaków nie mam ...
Aktywniejsze tu już mamy rozpakowane i czytam regularnie wasze zmagania ale nie wpadam z tematem brzuszka jak mi jeszcze daleko do rozpakowania

To ładnie rośnie! Oby tylko bez przesady
Daj spokój! Ciągle jesteśmy jedną grupą i chcemy wiedzieć, co u brzuszków słychać!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję co u nas, narazie nie nadrabiam.

Mała mega grzeczna i pięknie ssie piers.
Nie ma problemu z ssaniem, mnie sutki nie bolą, więc łapie dobrze... Położna i cdl są zadowolone bardzo.

Ja czuję się nadal super, prócz tych lekkich problemów z siedzeniem. Ale nie jest najgorzej bo już coś tam siedzę.... Nie długo, ale powoli do przodu.

Powiem wam, że jestem mega zadowolona z opieki w szpitalu..w niedzielę jak będzie ok wychodzimy.

Co do mojego porodu, no jakby to powiedzieć, w życiu bym sie nie spodziewała, że będzie tak szybko.. I że nie będzie tak strasznie!

Byla u mnie moja gin i naprawdę szczerze była pod wrażeniem
Mi jedynie bardzo wstyd, że tak krzyczałam głośno..

Brawo, świetne wieści!
Co do krzyku - nie Ty pierwsza, nie ostatnia, naprawdę nie masz się czym przejmować!
Jak widać postępowi porodu to nie zaszkodziło
Stary 2018-07-13, 16:50   #1311
asiaczek
Zakorzenienie

Aniama jeszcze raz gratuluję

Blanka, pozazdrościć porodu i początków po

Ja odebrałam wyniki moczu i nic niepokojącego tam nie ma, więc to chyba mała tak wali mi w pęcherz. Cały czas bym chodziła siku i czasem łapią mnie jakieś skurcze. No nic, zobaczymy co z tego się rozwinie.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-07-13, 17:33   #1312
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hejka
Byłyśmy dziś znowu na tym pobraniu krwi tym razem pobrała z żyły łokciowej, udało się i
przyszły wyniki i bilirubina obniżyła się od wtorku z 17,27 na 14,68 w niedzielę muszę zrobić powtórkę badań. Super bo minął nas ten szpital. Niestety ale jeszcze do poniedziałku zostajemy przy karmieniu 50/50. Mam nadal sporo mleka więc jestem pełna nadziei że nie odbije się to na laktacji i z powodzeniem będziemy się karmić dalej samą piersią.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 18:19   #1313
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hejka
Byłyśmy dziś znowu na tym pobraniu krwi tym razem pobrała z żyły łokciowej, udało się i
przyszły wyniki i bilirubina obniżyła się od wtorku z 17,27 na 14,68 w niedzielę muszę zrobić powtórkę badań. Super bo minął nas ten szpital. Niestety ale jeszcze do poniedziałku zostajemy przy karmieniu 50/50. Mam nadal sporo mleka więc jestem pełna nadziei że nie odbije się to na laktacji i z powodzeniem będziemy się karmić dalej samą piersią.

cudowne wieści
bardzo się cieszę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 18:33   #1314
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Aniama, gratulacje!! To cudownie, że się w końcu doczekałaś Małego Giganta!

Cytat:
Hejka

Super! Na pewno laktacja będzie hulać, o to się nie martw na zapas!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 19:08   #1315
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

Wspaniałe wieści Bursztynku !
Zrobilam ciasto - biszkopt przekladany bitą śmietaną a na wierzchu borówki i maliny zalane galaretką juz nie moge sie doczekać az jutro zjem kawałek !!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 19:27   #1316
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

Super wieści!
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Wspaniałe wieści Bursztynku !
Zrobilam ciasto - biszkopt przekladany bitą śmietaną a na wierzchu borówki i maliny zalane galaretką juz nie moge sie doczekać az jutro zjem kawałek !!!

Omm pycha

U nas leci dzień za dniem, nie mogę nawet złego słowa powiedzieć, bo synek naprawdę grzeczny i odpukać na razie nic go nie męczy, byle jak najdłużej tej sielanki
Zważyliśmy dziś małego i ma już prawie 3200, co znaczy, że przybrał od poniedziałku ponad 200g jeśli na wizycie najbliższej pediatra znowu się przyczepi to przysięgam, udusze

Stary 2018-07-13, 19:32   #1317
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Zua teraz Twoja kolej??? Kto jeszcze w kolejce przede mna? Rudykot? I regularkate? Jakos nas mniej na koniec miesiąca chyba?

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-07-13 o 19:35
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 19:38   #1318
monyaa108
Raczkowanie

Bursztynku bardzo się cieszę że wyniki sie poprawiły!

Karolina no chyba jeszcze regularkate w kolejce. Ja jadę we wtorek do szpitala tak ze pewnie nie będą czekać do terminu
Stary 2018-07-13, 19:42   #1319
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny idziecie z poradami jak burza Gratuluję tu jeszcze raz.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-13, 20:33   #1320
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Zua teraz Twoja kolej??? Kto jeszcze w kolejce przede mna? Rudykot? I regularkate? Jakos nas mniej na koniec miesiąca chyba?
Niewiele nas na końcu. Przede mną tylko 5 osób.. 🤪 A wydaje mi się to tak odległe, jakbym miała chodzić w tej ciąży do końca roku.
Nie mam pojecia czy wszystko mam, dobrze, że teraz wszytko idzie kupić praktycznie od ręki. My w niedzielę bierzemy się za malowanie sypialni, dopiero potem pozwozimy rzeczy typu wózek czy wanienka, bo póki co wszystko trzymam u babci.
Karolina czy Ty w ogóle masz jakieś skurcze czy bóle? Bo u mnie raz za święty czas coś zaboli przez moment, poza tym kompletna cisza chyba jeszcze mogę zahaczyć o sierpień..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości