|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Cytat:
![]() Hmm, powiem szczerze, że my bierzemy za niedługo ślub, a u nas warunki też są niesprzyjające Będziemy mieszkać u niego (czyli z teściami ), ja na razie pracy nie mam, dyplom magisterski leży i kwiczy. Obronię go zapewne w marcu, już z obrączką na palcu, czego chciałam uniknąć
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..wariatka![]() Swoją droga, nie zrobiłas tego aby na pewno specjalnie? Skoro szukasz pierscionkow w necie to chyba jednak marzysz barrrdzo o zaręczynach i moze podswiadomie oczekiwalaś, ze TZ zauwarzy jakie stronki przeglądasz coby go jakos natchnęło.Cytat:
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Najfajnieszjasz ja w dniu ślubu będe 3 lata po zaręczynach
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja kebaby uwielbiam
I wszelakie sałatki takze aiuk ja też miałąm wczoraj problemy z wizazem Dziewczyny znacie jakieś sałatki które można by przyrzadzić na grilla? Szykuje się nam grill na weekendzie z tesciami ich znajomymi i rodzinką Tz no i nie wypada przyjsc z pustymi rękami, a taka sałatka się przyda
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu .Ja wziełam slub po niecałych 2 latach znajomosci. Zaręczyn jako takich nie było ![]() Cytat:
Ty sałatke na obiad serwujesz? tak samą?
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja robię zawsze grecką wlasnie, ziemniaczaną, ostatnio odkrylam fasolową (pycha), na grila zawsze robię bruskietę czyli pomodorki z czosnkiem, bazylia i oliwą poźniej podpiekam bagietkę na grilu na to pomodorki i .Bez bruskiety grila nie ma
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby Wam się udało ![]() Ojjj... ja też. Uwielbiam wręcz... ale głównie w cieście ![]() Cytat:
Oooooo... ja też. Tylko teraz nie jem fety..więc to nie to samo... ale oliwki też zjadam prosto ze słoika ![]() Znowu temat jedzenia i aż mi zaczęło w brzuchu burczeć ![]() najfajniejsza, ale to, że się zaręczycie, to jeszcze nie znaczy, że już musicie ślub brać. Czasem to po prostu następny krok w związku. Jak się zaręczaliśmy, to byłam z moim TŻ rok. Teraz nie planujemy nawet ślubu, po prostu jesteśmy razem. Tylko teraz nie jestem już jego dziewczyną, tylko narzeczoną
|
||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czasami też wydaje mi się, że jestem takim młodym szczylem, co to nic nie wie o życiu ![]() Sałatkę serwuję na wieczorną nasiadówkę Będzie wiele pysznych rzeczy, które zrobiła mama. Ja mam za zadanie zrobić tylko grecką. Muszę skoczyć po cebulę jeszcze ![]() Edit: Butter, gdzie te kebaby dokładnie robią? Aż mi ślinka cieknie! |
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja sobie marzę o zaręczynach, owszem, ale mam świadomość, że to nierealne w tej chwili. Mój też chce się ze mną ożenić, często mi to mówi i pyta czy będę jego żoną, czy go nie zostawię, albo pyta jakbym zareagowała, gdyby mi się oświadczył, ale równocześnie stąpa twardo po ziemi. Z resztą u nas mieszkanie z teściami, by nie przeszło - ani ja, ani on nie mamy ku temu warunków. Kwestia jest też taka, że ja na ślub czuję się gotowa już teraz (a potem bym się martwiła, gdzie zamieszkamy i co zrobimy), a on na pewno planuje ze mną przyszłość, ale jeszcze nie dziś. Choć coś wspominał kiedyś, po kilku drinkach, że niedługo mi się oświadczy, bo wytrzymać nie może i chce mieć narzeczoną w końcu, bo po co to sztucznie przedłużać? Ale nie wiem na ile jest to prawda i ile trwa jego 'niedługo'
cóż, poczekam sobie :P i nie, nie płakałam, ale nosiłam się z zamiarem (jejku, jakie to żałosne...)kebab objazdowy, tak jak Family Frost.
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Matko, nienawidzę oliwek . Jak je jem to mam w ustach posmak ropy z zęba...Cytat:
![]() Przerwałam głodówkę, mama się złamała i pojechała ze mną do sklepu (niby po papier toaletowy)... Po czym zaczęła studiować składniki różnych produktów i mi nakupowała dużo ekologicznego żarcia . Wczoraj mnie błagała żebym jadła . Wiem, okropna jestem, ale ten typ już tak ma . Problem w tym, że jak nie jem to myślę tylko o tym niejedzieniu... A teraz myślę o TŻ-cie i tęsknię
|
|||||
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za kciuki ![]() Cytat:
, no i co się stało że zobaczył, że sobie wklejasz pierścionki do folderu Chyba trochę przesadzasz, trzeba było wybrnąć że ostatnio masz fioła na punkcie pierścionków i amrzy ci się jeden z nich , to nie zbrodniaZresztą Najfajniejsza uwierz u nas w wątku nie takie jaja były z pierścionkami , np. ja jak wystrzeliłam ni z tego ni owego- że znalazłam pierścionek, ktory chciałabym jako zaręczynowy ![]() Poszłam na całość i co warto było, bo inaczej tego pierścienia bym nie miala, bo mój już mąż uważał że pierścionek to błahostka....a że oświadczał się kilka razy bez to już sprawa jasna, można ślub organizować.....Faceci naprawdę są inni niż my , przynajmniej niektórzy faceci sa inni niż niektóre kobiety
|
||
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj z braku chęci i weny tworczej postanowiłam, że na 2 zjemy kukurydzę gotowaną (akurat kupilam 4 kolby ostatnio) mąz sie skrzywił i zapytał "a miesko jakieś do tego zrobimy?" ..a 30 min wczesniej zjadł 4 talerze zupy gulaszowej ![]() Załamka z nim. Ale i tak zabił mnie w niedzielę..zjadł kilogram nożek z kurczaka pieczonych w piekarniku z ziemniakami, marchewką, pieczarkami, cebulka, czosnkiem. Myślałm ze będzie obiad na 2 dni...myliłam sie
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jem tylko w cieście... Robią je tak, że rolują wszystko w tym cieście, a potem je jeszcze zapiekają w takim grillu elektrycznym zamykanym pychooota
|
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie słyszałam o bruskietce ![]() czyli jak to się przyrządza? - kroję pomidorki (w kostke, plasterki?), siekam czosnek, doprawiam bazylia i polewam oliwa i rozkładam to póżniej na goracoą bagietkę tak? Cytat:
albo jadłam a nie wiem ze to ta ![]() Jeju ale mi smaka narobiłyscie, chyba coś już dzisiaj przyrządze
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Natali wstydź się , jak to nie znasz greckiej ???
![]() Grecka sałatka ma wiele mutacji ale podstawą zawsze jest ser feta. Ja uwielbiam grecką
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, co/ idę do sklepu po składniki, też zrobię grecką, smaka mi narobiłyście! |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba jej nigdy nie jadłam ![]() ale zaraz kiedyś jadłam jakąś z serem feta, była kukurydza i lodowa sałata - moze to właśnie jedna z tych mutacji ![]() kurcze az mi wstyd
|
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..ale ja z tą kapusta i kukurydzą to sobie jaja robiałam.To są takie spolszczone kebeby własnie ktorych nie znoszę...blehh. Pamiętam jak mój szwagier pierwszy raz zjadł polskiego kebaba...napatrzeć sie nie mógł co "sprytny" pan w "przepięknej" pudzie do niego wpycha. Cytat:
![]() ah tak. No ciekawy pomysł.
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ja ser feta(baaardzo słony) i olivki zielone moge jeść same ze słoiczka a jadłyście olivki zielone z migdałami
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne kebaby takie zwykłe, tylko inaczej robione. Poszłam raz na kebaba, w którym było tylko mięso i kapusta... hmmm... no cóż... więcej się tam nie wybieram
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomidorki, normalne zwkle pomidorki ze skórką, kroisz na jak najmniejszą kostkę. Kwestia ilości, jest kwestia ilości gości Ja zazwyczaj tak na 8 osob kroję ok 10 pomidorów (ale u mnie to jest szał jedzenia tego)Kroisz po prostu miskę pomodorkow. Do tego kroisz czosnek tez drobniutko (byle nie przez wyciskarkę) wrzucasz do pomodorkow. Czosnek też w zalezności od tego jak lubisz...ja lubię duzooo więc koło 5- 6 ząbkow dodaję. Do tego swierza bazylia- duzo. Siekasz i dosypujesz. Wlewasz do tego olowe z oliwek (byle nie olej ) sol, pieprz do smaku. Odstawiasz na chwilę coby sie przegryzło.Bagietkę kroisz podpiekasz na grilu i kladasz na nią te pomidorki. Fasolowa tez polecam bo robi sie chwilę. fasolka bial i czerwona z puszki + gotowana fasolka szparagowa (w takiej samej proporcji wszystko) Do michy wrzucasz, mieszasz i do tego robisz sos. Oliwa+ ocet winny (czerwony najlepiej) trochę wyciśniętej cytryny, tymianek, bazylia (nalepiej swierze ale suszone też moga byc) sol pieprz i papryczka peperoncino (swierza najlepie- aczkolwiek ja ostatnio dodalam mini kostkę Knora papryczka chili) i czosnek. Mieszasz to i wlewasz do fasoli. Pyszny aromatyczny dodatek do miecha
|
|
#1557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, każdy niby Turas ale jadłam tylko w Polsce więc wiadomo, że są inne ...oryginalnych jeszcze nie jadłam. Ale kebaby kocham więc pewnie każde będą mi smakowały ![]() Cytat:
, każde oliwki są pyszne
|
|||
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Robię identycznie jak Ty. |
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnijcie co sobie robię na obiad
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w domu oliwki są zawsze O każdej poze dnia i nocy moge ugotować pyszny obiad. A juz tradycją jest gotowanie spagetti ali olio o 2 w nocy po przyjsciu z imprezy albo w trakcie imprezy ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Będziemy mieszkać u niego (czyli z teściami

..wariatka
coby go jakos natchnęło.
Sama wprawdzie jestem z TŻ 8 lat, ale nie uważam, że każdy powinien mieć taki staż. Mój kumpel ostatnio oświadczył się swojej dziewczynie, są ze sobą 8 miesięcy 

..ale ja z tą kapusta i kukurydzą to sobie jaja robiałam.