Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-16, 13:35   #1471
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Sandam gratulacje! Odpoczywaj i wracaj szybko do siebie. Jak sie poczujesz lepiej napisz nam!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
jaki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Takie bzdury ze szkoda nawet pisać . Ale wiem ze urodziłam i ze zupełnie nie pamiętałam porodu. Przespałam poród
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 13:45   #1472
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My już po, mały przyszedł na świat o 9.43 przez cc. Waga 2750g i 51cm, 10 pkt. Niestety widziałam go tylko na chwilę bo muszę leżeć bez ruchu.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
gratulacje!
Cc miałaś planowaną?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Sandam gratulacje! Odpoczywaj i wracaj szybko do siebie. Jak sie poczujesz lepiej napisz nam!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Takie bzdury ze szkoda nawet pisać . Ale wiem ze urodziłam i ze zupełnie nie pamiętałam porodu. Przespałam poród
może Ci się uda

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 13:48   #1473
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
My już po, mały przyszedł na świat o 9.43 przez cc. Waga 2750g i 51cm, 10 pkt. Niestety widziałam go tylko na chwilę bo muszę leżeć bez ruchu.

Gratulacje!!!!!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 14:37   #1474
monyaa108
Raczkowanie

Sandam serdeczne gratulacje odpoczywaj!
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 14:49   #1475
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-07-16, 14:52   #1476
folinka
Zadomowienie

Hej!
Gratuluję wszystkich szybkich powrotów do domu

Kocie, Tysia, Kate, czołówka kolejki należy do Was! Zaciskam!!!

Radena, zdrówka dla małego! Niech się szybko poprawia wszystko

U nas weekend minął rodzinnie i spacerowo. Chłopcy zaczęli wakacje Niestety jak ostatnio pochwaliłam maluchy za spacery, tak wczoraj oboje jakby uczulenia na wózek dostali Więc zamiast miłego długego rodzinnego spaceru nad jeziorkami mieliśmy z tż ostry trening w zajmowaniu się, uspokajaniu i obłaskawianiu dwójki, żeby chcieli jechać w wózku i nie nakręcali się nawzajem w płaczu, co jednak przez większość czasu sprowadzało się do tego, że ja prowadziłam wózek z jednym marudzącym dzieciem, a tż niósł drugie na zmianę na rękach lub tż z Beniem na rękach, ja z pustym wózkiem i obydwoje biegający za Lidką, która wczoraj za nic nie chciała iść w tym kierunku co wszyscy. Dobrze, że chociaż chłopcy się powygłupiali i pobiegali.
Poza tym wciągnął mnie strasznie jakiś naukowy blog, na który przypadkiem trafiłam w necie, a razem z tż odpaliliśmy sobie wczoraj wieczorem na rozluźnienie dobry serial jak za starych czasów

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Wiem, wiem - pytanie bardziej z ciekawości, bo mamy z Emmą podobne zalecenia co do karmień
To dobrze! Przepraszam, czasem nie mogę powściągnąć mojej nadgorliwości w krzewieniu kp

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
U mnie podobnie, tylko z tż-tem się jeszcze nie pokłóciłam... Ale mała pijawka nie odpuszcza... Mam wrażenie, że moja piersi zamieniają się w puste worki

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
Jakie worki? O kryzysach laktacyjnych słyszała?

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Niby dostał 10 punktów,ale ma problemy z utrzymaniem temperatury- czesto ma doslownie sine rączki i nóżki. No i 1 jaderko mu jeszcze nie zeszło do moszny. Już nie mówiąc o tej żółtaczce,może jakby był wiekszy to jego organizm by sobie z tym lepiej poradził. W sumie nigdy sie tego nie dowiem. A co do naturalnosci mojego porodu to był wywolywany,bo miałam rozwarcie 1 cm. Niby jakies skurcze sie pisaly,ale słabe, może z 2 w przeciagu 20 minut byly na poziomie 50-60% to nawet zbytnio nie bolaly. Więc dostałam oxy. Bolalo mocno i nacięcie duże,chcialabym wiedzieć jak to jest jak sie na serio samo naturalnie zaczynaJa to sie zrobiłam bardzo wojowniczo nastawiona po porodzie i każdy sie bał wejść mi w drogę. O ile normalnie czesto pewne rzeczy przemilczam tak w kwestii dziecka mam swoje zasady i nikt mi nie przepowie swoich Ja na pewno nie podam smoczka gdy rozkreca sie laktacja,nawet tu panie doktorki od noworodków krzyczaly na dziewczyny jak wkladaly dzieciom smoczki. Później też nie planuję, ale to juz kwestia indywidualna. Co do czapeczki to w domu na pewno bez sensu zakładać jak nie ma przeciągow, tu u mnie na sali żadne dziecko nie ma, a okno otwarte. A na dworze to już własny osąd

Wysłane z aplikacjiForum Wizaz
Przykro mi, że nie udało się tak naturalnie jak chciałaś... Ale strasznie szybko Ci tą oksytocynę dali chyba...

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dzięki, Folinko, za artykuł, mam w planie go jutro przeczytać. Faktycznie podziwiam Twoją aktywność z ssącym Beniem na ramieniu, musi to naprawdę być i często, i długo Ale ja tam jestem zadowolona, że dzięki niemu mamy Cię więcej na wątku

Dziewczyny rozpakowane, mnie jest tak trudno teraz cokolwiek konstruktywnego Wam odpisać, mam wrażenie, że Wy już tyle wiecie z praktyki, że nawet najbardziej wyrafinowane moje komentarze będą nie na miejscu A ja jeszcze takie totalne dziecko we mgle, co dzisiaj sobie rozstawiało 'zabawki' koło przewijaka, więc gdzie tu konkurować czy nawet podbijać z mądra dyskusją

Wywoływanie z bezpośrednią pomocą męża na razie nie przynosi efektów, po dzisiejszej sesji może ze 3 razy mi stwardniał brzuch. Już go bardzo niekoleżeńsko zdążyłam posądzić o mały zasób posiadanych przez niego prostaglandyn

A dziewczyny, czy oprócz stawiajacego się brzucha ja koniecznie powinnam odczuwać jakiekolwiek dolegliwości bólowe, czy to w brzuchi, czy to w plecach? Jeśli tego brak, to Braxton-Hicks taki tylko? Zaczynam mieć stres, czy będę wiedzieć, kiedy się na porodowkę zbierać...
Wysłane z aplikacjiForum Wizaz
Tak zbiera się ok 3 godz na dobę karmienia - tak mi aplikacja zlicza, więc jest trochę czasu na czytanie i pisanie, a jak jest pozycja wygodna i dziecię leży na poduszce, to jedna ręka spokojnie wystarcza. Na leżąco to w sumie dwie mam wolne.
Pisz wszystko co masz ochotę
Haha, biedny mąż!

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny jak u Was z pokarmem zwłaszcza po porodzie cc- choć u mnie był długo naturalny wiec w sumie tez te wszystkie hormony powinny zadziałać. U mnie mały ssie- nie powiem ze pieknie, ale ssie, czasem co 20 min czasem co 3 a nawet wczoraj spał 4 h po karmieniu. Zaraz mi stuknie 48 h po porodzie a ja tego pokarmu zupełnie nie czuje. Nic nie wycieka, stanik suchy, w zasadzie chodzę w samej koszuli, piersi miękkie. Wiem ze po 2-3 dobach ilość powinna się zwiększyć nawet w postaci nawału ale jskbto u was było/ jest.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie nawał na przełomie 3/4 doby, ale nie widzę w tym nic niepokojącego. Siary nie trzeba widzieć ani czuć, ważne że dziecię ssie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Super ze dzieciaki grzeczniutkie!
Ja ledwo ogarniam jednego małego agenta i szczerze podziwiam za ogarnia nie 2 i więcej (Folinko twoja czwórka to w ogóle mistrzostwo)
Eee, mnie to jeszcze nie ma co chwalić, większość zasług na razie leży po stronie mojego męża! Ja zajmuję się głównie Beniem, a on starszymi, kuchnią. Jeszcze 2 tyg mam go w domu, zobaczymy później jak sobie dam radę

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-07-16 o 14:57
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 15:05   #1477
xXBlankaXx
Zakorzenienie

W końcu zaczęło padać.. Od razu lepiej będzie się oddychać, bo duszno strasznie było...

U nas mała przez 2godz spała na dworze, ja sobie ogarnęłam sprzątanie, pranie i zrobiłam zupę. Zdążyłam zjeść nawet ;D teraz ona pije a my oglądamy film. Potem przyjedzie moja babcia zobaczyć pierwsza prawnicze hahaha

A jutro przychodzi położna...
Boje się tego nawału u mnie... Nie wiem co z pokarmem wtedy zrobię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 15:13   #1478
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

gratulacje! za niedługo będziecie razem

Doszły do mnie staniki z 65DD/70C mam teraz 70E jeden do karmienia ( taki typowy) i dwa zwykłe, ale łatwo w nich karmić

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
W końcu zaczęło padać.. Od razu lepiej będzie się oddychać, bo duszno strasznie było...

U nas mała przez 2godz spała na dworze, ja sobie ogarnęłam sprzątanie, pranie i zrobiłam zupę. Zdążyłam zjeść nawet ;D teraz ona pije a my oglądamy film. Potem przyjedzie moja babcia zobaczyć pierwsza prawnicze hahaha

A jutro przychodzi położna...
Boje się tego nawału u mnie... Nie wiem co z pokarmem wtedy zrobię.
niech częściej je lub odciągaj pokarm, aby nie zrobiły się zastoje też mam mnóstwo mleka, borykam się z tym od początku. Jak karmię z jednej piersi to z drugiej cieknie, na sam widok synka leje się ze mnie i przy nawale miałam bolesne gule w piersiach, musiałam je rozmasować, bo Stasiu nie nadążał z ssaniem

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-07-16 o 15:14
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 15:19   #1479
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Doszły do mnie staniki z 65DD/70C mam teraz 70E jeden do karmienia ( taki typowy) i dwa zwykłe, ale łatwo w nich karmić

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

niech częściej je lub odciągaj pokarm, aby nie zrobiły się zastoje
No Karmimy na żądanie. Chyba, że śpi dłużej niż 3godz to wtedy na śpiocha.
Może mnie nawał ominie. Oby.

Stary 2018-07-16, 15:22   #1480
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Sandam kciuki!
U nas niespodziewany zwrot akcji :-(
Wczoraj Młody sie jeszcze naswietlał w łóżeczku,wieczorem neonatolozka zleciła badania i wyszlo,ze wydziela za duzo dwutlenku węgla,ma za wysoki cukier, bilirubina wzrosla do 17.5, ma skoki tetna itp. W posiewie wyszly jakieś bakterie i juz dostaje 2 antybiotyki,wiec jeszcze z tydzień na pewno tu będziemy siedzieć :-(
Tak mi go szkoda biednego, tak sam w tym inkubatorze...Dobrze,ze to teraz wykryli i nas nie puścili do domu,ale chyba zapłaczę się za Młodą :-(
Plus jest taki,ze z mega tloku mnie przenieśli na inny oddział i teraz jesten z tylko 1 dziewczyna na sali, mam wygodne łóżko,łazienkę na nas 2, cisze i spokój

Biedny Maluszek, ciągle coś. Dobrze, że się okazało, że wyniki nie są takie złe i sytuacja się u unormowała. Jak zaczęliście antybiotyk to pewnie z 5 dni jeszcze zostaniecie. A jak tam starsza sobie radzi? Czasem mama bardziej tęskni, ale fakt że już by się chciało być w domu. Poprzednio właśnie wyszliśmy po porodzie po 12 dniach i strasznie tęskniłam za moim 3 latkiem także trzymam się tam
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam

Camelku moje gratulacje

Radena biedny maluszek ale dobrze że wykryli to w szpitalu. Szybko dojdzie do siebie i fajnie że przenieśli cię na inną salę. Będziesz miała trochę więcej komfortu.

Sandam powodzenia

Pozytywnaj udanej i owocnej wizyty w dobre wieści.

Dziś znowu byłyśmy na pobraniu krwi mam nadzieję że nadal bilirubina spada. Jest już mniej żółta więc myślę że będzie już ok.
Dziś była położna i mała przybrała w tydzień aż 0,5kg. i ma dzisiaj 3740. Pewnie to przez to mm które dawałam 50/50. Wczoraj podalam tylko 2 butelki i więcej już nie będę dawać bo młoda nie chce cycka teraz za bardzo. Denerwuje się i wypluwa. Przez to cały czas jest głodna i co chwilę muszę jej go dawać i tak w kółko. W nocy prawie wogole nie spalysmy przez to. Teraz śpi od 12 ale budzi się co chwilę z płaczem przez brzuszek bo ją męczą wzdęcia i zaparcia.

Bursztynku trzymam kciuki za udany powrót do kp. Może po prostu musisz jakby na nowo rozkręcić laktację i to przejściowe kłopoty? Dobrze, że z żółtaczką lepiej
Cytat:

Serdeczne gratulacje jaki maluszek mam nadzieję, że dobrze oboje się czujecie

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 15:50   #1481
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Biedny Maluszek, ciągle coś. Dobrze, że się okazało, że wyniki nie są takie złe i sytuacja się u unormowała. Jak zaczęliście antybiotyk to pewnie z 5 dni jeszcze zostaniecie. A jak tam starsza sobie radzi? Czasem mama bardziej tęskni, ale fakt że już by się chciało być w domu. Poprzednio właśnie wyszliśmy po porodzie po 12 dniach i strasznie tęskniłam za moim 3 latkiem także trzymam się tamBursztynku trzymam kciuki za udany powrót do kp. Może po prostu musisz jakby na nowo rozkręcić laktację i to przejściowe kłopoty? Dobrze, że z żółtaczką lepiej Serdeczne gratulacje jaki maluszek mam nadzieję, że dobrze oboje się czujecie

Dowiedzialam sie,ze ten antybiotyk to zapobiegawczo juz daja jakby bylo zapalenie płuc,ale na rentgenie nic nie wyszło jeszcze jednak z tego posiewu nie ma wyniku, to jest taki przyspieszony,ze tam 2-3 dni namnazaja sie te bakterie. Więc może za te 2-3 dni wyjdziemy. Teraz o 17.30 zbadaja mu poziom bilirubiny z piętki (to sie nazywa chyba rkz) i jak bedzie ok to wyjdzie z naswietlania góra-dół na naswietlanie sam dół,więc już w nocy powinno być znośnie.

A Młoda chyba nawet dobrze to znosi,czasem mnie szuka i tyle. Ale jak mąż wychodzi a ktoś inny przychodzi zeby on mógł do mnie przyjechać to jest histeria- chyba sie boi ze nie wróci tak jak ja. Jak o tym myślę to chce mi sie ryczeć,ale przecież wytrzymam jeszcze te 3 dni dla Dzidzia

Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 15:57   #1482
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

niech częściej je lub odciągaj pokarm, aby nie zrobiły się zastoje też mam mnóstwo mleka, borykam się z tym od początku. Jak karmię z jednej piersi to z drugiej cieknie, na sam widok synka leje się ze mnie i przy nawale miałam bolesne gule w piersiach, musiałam je rozmasować, bo Stasiu nie nadążał z ssaniem
ja nie wiem jak to u mnie się stało, ale ja mam nadal marną miseczkę B tyle, że pod biustem ciut więcej, ale to już od czasu ciąży
Stary 2018-07-16, 16:58   #1483
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję szybkiego powrotu do formy życzę.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 16:59   #1484
aniama6
Zadomowienie

Samdam gratulacje! My śpimy i się karmimy. Nawał już się u mnie pojawił i mam problem z karmieniem z jednej piersi- w ogóle od poczatku łatwiej mu idzie z prawej. W ogóle mały ssie niezle, ale przysypia przy karmieniu i czasem ciężko go wybudzać . Pewnie przez to zima żółtaczkę. Wiec karmienia trwają i trwaja. Ale dziś już zaliczyliśmy pierwsze odwiedziny i było ok. Ja się starań jak najwiecej wypoczywać, ucięłam sobie drzemkę w ciągu dnia i jakoś leci.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 17:00   #1485
pola25
Zakorzenienie

Gratuluję Wszystkim Wypakowanym Mamusiom!

Elcia gratki za przyrost!

Bursztynku życzę samych dobrych wyników!

Radena zdrówka dla maluszka!

Ja mam masakre z ciuchami,w sumie nie mam się w co ubierać,nie mam praktycznie nic ,co byłoby dobre dla karmiącej.

Odpadł nam dzisiaj kikut. Mała była jakaś niespokojna,okazało się,że kikut odpadł i wpadł jej na plecki.

Aaaa i coś mnie krzyż boli,ból pojawił się,jak wstawałam z małą na rękach z krzesła.

I moja teściowa jest niereformowalna,nie myje rąk ,jak do nas przychodzi ,więc tak robię ,aby nie brała małej do rąk.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-07-16 o 17:01
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 17:11   #1486
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Ja mam masakre z ciuchami,w sumie nie mam się w co ubierać,nie mam praktycznie nic ,co byłoby dobre dla karmiącej.

Odpadł nam dzisiaj kikut. Mała była jakaś niespokojna,okazało się,że kikut odpadł i wpadł jej na plecki.

Aaaa i coś mnie krzyż boli,ból pojawił się,jak wstawałam z małą na rękach z krzesła.

I moja teściowa jest niereformowalna,nie myje rąk ,jak do nas przychodzi ,więc tak robię ,aby nie brała małej do rąk.
Kurcze mój dzieć najstarszy na wątku a pępek u niej jak siedzi tak siedzi i nie wygląda żeby miał odpaść na dniach

U mnie podobny problem z teściem i z jego myciem rąk, w dodatku kopci fajki jak nie wiem co. Na szczęście nie upomina się o noszenie małej więc ja mu jej nie daję.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 17:16   #1487
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Polu, ja mam podobnie z ciuchami mam kilka rzeczy w które wchodzę i w kółko ubieram, piorę, ubieram masakra..
do chrzcin muszę się jakoś ogarnąć

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kurcze mój dzieć najstarszy na wątku a pępek u niej jak siedzi tak siedzi i nie wygląda żeby miał odpaść na dniach

U mnie podobny problem z teściem i z jego myciem rąk, w dodatku kopci fajki jak nie wiem co. Na szczęście nie upomina się o noszenie małej więc ja mu jej nie daję.

Bursztynku, mój niewiele młodszy od Twojej córy i u nas też kikut jak siedział tak siedzi uparty!
Stary 2018-07-16, 17:33   #1488
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje!
Cc miałaś planowaną?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

może Ci się uda

Nie mialam planowanego cięcia, ale po konsultacjach z neurologiem, tak lekarz postanowił. W sumie o 9 rano po 8h okropnych skurczy na poziomie 80-90% moje rozwarcie wynosiło aż 1.5cm więc decyzja o cc aż mnie ucieszyła. Teraz czuję się już w miarę, blizna boli ale mam już czucie więc jest nie źle. Mąż był ze mną od 13 do teraz i mieliśmy Przemusia, jest cudowny i taki spokojny. Nawet raz zaplakał więc mąż leciał zapytać czy możemy spróbować go przystawić do piersi. Położne powiedziały że wręcz musimy i mamy się nie zniechęcać jeśli nie będzie wychodziło. Ale nasze szczęście przyssało się i bez problemu tak wisiał z 20 minut, w tym czasie przyszła inna położna i mówi 'jasny gwint nikt Pani nie pokazał i nie pomógł a mały je jak szalony i do tego leży Pani na boku no super sprawa'. Razem z mężem pękaliśmy z dumy. Później zasnął i nawet dzieci obok go nie budziły! Teraz już został odwieziony i mąż pojechał bo już ledwo żył po dzisiejszej nocy a przyszły panie nas trochę ogarnąć wiec i tak musieli wyjść. Teraz trochę odpoczywam, bo też mnie w końcu zmęczenie bierze. Zaraz na fb wstawię zdjęcia naszego skarba. Dziękujemy wszystkim za kciuki i gratulacje jesteście niezastąpione!

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-16, 17:41   #1489
pozytywnaj
Zadomowienie

Po wizycie.

Rozwarcie na cały opuszek.
Waga Dzidzi 3200

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 17:45   #1490
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie.

Waga Dzidzi 3200

Który tydz?
Stary 2018-07-16, 17:45   #1491
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Który tydz?
38 pełnych

Stary 2018-07-16, 17:48   #1492
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
38 pełnych

Ważne,że jest rozwarcie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Bursztynku, Elcia moja mała chudzinka,ale strasznie ruchliwa,dużo kopie nóżkami i może jakoś sobie wypchnęła tego kikuta.

Elcia kiedy chrzciny?
Stary 2018-07-16, 18:42   #1493
aaska92
Zadomowienie

Gratuluję Wszystkim nowym mamom!
Blanka zmien mi proszę datę porodu na 12.07

Nie nadrobię Was jeszcze nie jestem wstanie. Wczoraj wyszliśmy do domu. Od wczoraj też mam pokarm i było ciężko nikt nie pokazał mi jak przystawiac, a mały po po pierwszych dniach z butelka nie tak łatwo uczy się ssać od nowa. Zwłaszcza że w szpitalu dostawałam butelkę z 3 otworami gdzie lało się bez wysiłku. Dziś to od 9:30-16:30 nie spał chciał jeść nie umiałam podać zwłaszcza prawej bo upodobal sobie jedną stronę. Na szczęście mąż widząc już mój stan i jak płaczę razem z małym wezwał moja położna zjawiła się w godzinę pokazała pozycje i poszło.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-16, 19:06   #1494
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ważne,że jest rozwarcie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Bursztynku, Elcia moja mała chudzinka,ale strasznie ruchliwa,dużo kopie nóżkami i może jakoś sobie wypchnęła tego kikuta.

Elcia kiedy chrzciny?
Poluś 19 sierpnia, jak wszystko dobrze pójdzie chrzestni jak ogarną papiery i my jakis lokal na obiad

Mój też drobinka i kopie jak szalony, a kikut jakiś oporny
Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Gratuluję Wszystkim nowym mamom!
Blanka zmien mi proszę datę porodu na 12.07

Nie nadrobię Was jeszcze nie jestem wstanie. Wczoraj wyszliśmy do domu. Od wczoraj też mam pokarm i było ciężko nikt nie pokazał mi jak przystawiac, a mały po po pierwszych dniach z butelka nie tak łatwo uczy się ssać od nowa. Zwłaszcza że w szpitalu dostawałam butelkę z 3 otworami gdzie lało się bez wysiłku. Dziś to od 9:30-16:30 nie spał chciał jeść nie umiałam podać zwłaszcza prawej bo upodobal sobie jedną stronę. Na szczęście mąż widząc już mój stan i jak płaczę razem z małym wezwał moja położna zjawiła się w godzinę pokazała pozycje i poszło.

Super, że się udało! Oby tak dalej

Stary 2018-07-16, 19:26   #1495
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie.

Waga Dzidzi 3200

Czyli coś tam, coś tam drgnęło !

Stary 2018-07-16, 19:35   #1496
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Czyli coś tam, coś tam drgnęło !

jedno jest pewne :za około?3 tyg będę mamą po raz trzeci

Stary 2018-07-16, 19:52   #1497
pola25
Zakorzenienie

Elcia szybcy jesteście z chrzcinami!

Aaska kciuki za kp!

Karolina jak ciśnienie?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-07-16 o 19:53
Stary 2018-07-16, 20:14   #1498
pozytywnaj
Zadomowienie

Zua tysica nam zamilkła?

Stary 2018-07-16, 20:20   #1499
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Jesteśmy po 1 kąpieli. Moje dziecko uwielbia się kąpać jestem w szoku.

A ogólnie to młoda spała od 15.10-18.20.. Potem karmienie, i znów drzemka to wyskoczyłam z M. Na szybkie zakupy... Potem kąpiel. Teraz dlugie karmienie i młoda idzie spać

Aaska kciuki za karmienie!

Pozytywaj kciuki, żeby ruszyło!!!

Stary 2018-07-16, 20:56   #1500
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Elcia szybcy jesteście z chrzcinami!

Aaska kciuki za kp!

Karolina jak ciśnienie?

Nie wiem juz Pola. Ostatnie trzy razy zmalało do normy całkiem mierzone przez inne osoby. W zeszłym tygodniu jak mierzyła to wyszły jej jakies strasznie wysokie a po 5 minutach norma. Także nie wiem co to sa za skoki i jak to oni tutaj mierzą. Skąd takie rozńice. Nadal mi kaza przyjeżdżać dwa razy w tygodniu. Mocz czyściutki i nie mam absolutnie zadnych innych objawów.

Cytat:
Zua tysica nam zamilkła?

Odzywała sie dzis rano ale od tej pory cisza. Zua daj znać jak bedziesz jechała na porodówkę!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Jesteśmy po 1 kąpieli. Moje dziecko uwielbia się kąpać jestem w szoku.

A ogólnie to młoda spała od 15.10-18.20.. Potem karmienie, i znów drzemka to wyskoczyłam z M. Na szybkie zakupy... Potem kąpiel. Teraz dlugie karmienie i młoda idzie spać

Aaska kciuki za karmienie!

Pozytywaj kciuki, żeby ruszyło!!!

Blanka a Ty planujesz karmic mm na noc zawsze???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości