|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
kuchnia włoska
makaroniki sosiki itd wielbię
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Moze dzisiaj mu dam powody do skakania .Bruskieta z pieczonym karczkiem ![]() Nie no te spolszczone tez sa OK. Tylko nie wszędzie. Mnie zabija najbardziej ta kukurydza, sladowe ilości mięsa zastapione wszelkimi rodzjami kapusty (kiedyś to nawet z kiszoną widziałam)...a i zwykly keczup.
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie robiłam sama tych bruskiet
, muszę zrobić tylko ja unikam dań z pieczywem w roli głównej ale zrobię wyjątek może w weekend ![]() Ja uwielbiam też kuchnię meksykańską, te wszystkie burrito, taco i inne szaleństwa.... |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie jem piewczywa
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT. Ja lubię bardzo kuchnię Indyjska...bo jest bardzo aromatyczna. Tylko cięzko wszystkie potrzebne przyprawy zgromadzić. Wlasnie musze zrobić garam masalę, bo gotowej nigdzie nie spotkalam.
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to garam masala ? , brzmi egzotycznie W ogóle nie znam kuchni indyjskiej |
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
coś mnie brzuch zaczął boleć
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
uff bo juz myslałam ze jakaś nienormalna jestem
![]() dzięki za przepisiki ![]() tak zachwalacie ta bruskietkę że chyba sie skusze, tymabrdziej że mam swoje pomidorki, czosnek tez swój, tylko bazylię mam jedynie suszoną, kupna A ja własnie znalazłąm fajny przepis na smaczny.pl , pojechałm do sklepu po produkty i zrobiłam pyszną sałatkę z ananasem, kukurydza, czosnkiem i serem żółtym ![]() Pycha
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc dla mnie taka sałatka odpada
|
|
|
|
|
#1573 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cebuli fioletowej brak, sałatkę będę musiała zrobić ze zwykłą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie tam zajrzę, gdy będę głodna w Katowicach ![]() Ja polecam też w Gliwicach jedna mikroskopijną knajpkę - nie pamietam nazwy ulicy, ale jest to odnoga ul. Zwycięstwa, na której mieści się stary budynek Wydziału Chemii. Knajpka jest opatrzona turecką flagą ![]() Cytat:
![]() Do grilla polecam też masełko czosnkowe Robi się je bardzo szybko, najlepiej smakuje do lekko przypieczonego na grillu pieczywa. Trochę kalorii jest, ale jaki smak Mniam!Cytat:
Oliwek z migdałami nie jadłam, jadłam natomiast takie zatopione w oleju (zamiast solanki) - nie smakowały mi. TŻ kupił też sobie słoiczek wielkich, zielonych oliwek z nadzieniem z suszonych pomidorów. Też mi nie smakowało - i oliwki, i nadzienie były bardzo słone, dominował smak tego ostatniego.Najbardziej lubię oliwki zielone z pastą paprykową. A do greckiej - koniecznie oliwki czarne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam makarony. Raz - nie mając w mojej studenckiej lodówce praktycznie żadnych skladników - zrobiłam penne z kapką oliwy z oliwek i dodatkiem pieprzu
|
||||||||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam nie wspominałam, o moim przełamywaniu się z mamo, tato do teściów
![]() Do teściowej już mi się udało mówić mamo, z dużą łatwością przez telefon, w realu z oporami Na poprawinach mój teśc mnie posadził na kolanach i pyta- jak Ty na mnie córeczko będziesz mówiła ?![]() :rol leyes: Ja konsternacja.....a jak mam mówić...On- no chyba nie pan, tylko tato , ja no dobrze...ale od tamtej pory nie musiałam się zwrócić do niego bezpośrednio
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk, dzięki za namiary, chociaż w Gliwicach raczej nie bywam. Nie mam tam czego szukać
Chociaż teraz mogłabym szukać Twojego kebaba ![]() Jeśli dalej poruszany jest temat grilla, to z sałatek u mnie zawsze furorę robi sałatka z gotowanych ziemniaków, ogórka kiszonego i zielonej cebulki z oliwą. Do tego sos jogurtowy z czosnkiem. Ostatnio natomiast na grilla ugotowałam ziemniaki, przekroiłam na pół, wydrążyłam trochę, do środka dodałam masło z czosnkiem, posiekanymi oliwkami i papryką słodką w proszku. Takie zawinięte w folię ziemniaki podpiekałam na grillu. Powiem Wam, że pychota
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Idea takiego tłustego czegoś w ogóle do mnie nie trafia, wolałabym już wypić łyżeczkę oleju niż zjeść oliwke. Dobrze, że nie przepadam za pizzą
|
|
|
|
|
#1577 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie pamiętam wszystkiego co wchodzi w jej sklad ale na pewno: kardamon, pieprz czarny, cynamon, gozdziki, zarna kopru wloskiego, liść laurowy, kolendra. Okres sie jednak zbliza...a tablet nie bierzesz to boli. ![]() Cytat:
Cytat:
..tylko w towarzystkie dobrze smakuje![]() Własnie za to lubię makaron...mozna go zrobic z oliwa i jest pyszny ![]() Zresztą wloska kuchnia taka jest -prosta i zachwycająca. W koncu całe poludnie Włoch (od Rzymu w doł) to biedota..więc musieli sie zadowoliś tym co sami wychodowali. Makaronem, warzywami i rybami. Mięsne rarytasy pochodzą z pólnocy...spagetti bolonese, lasagnia, mięsiwa. Cytat:
Cytat:
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
myślałam, że mi sie upiecze
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odwiedził mnie Tata
ugotowałam pierwszy obiad w nowym mieszkanku na świeżo podłączonej kuchni pierwszy domowy obiad zaliczony![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się zrobiłam głodna od tych waszych przepisów
![]() ![]() :zarlok :My tak się chwilowo spłukaliśmy z kasy, że chcę sprawdzić właśnie jak można tanio przeżyć kulinarnie, tak ogólnie żeby wiedzieć. Więc teraz jest sprzątanie zapasów z lodówki i tak dzisiaj będzie jajcowizna z pomidorami, gdyż jajek mam w nadmiarze
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja zmykam
![]() Trzymajcie za mnie kciuki Idę uprawiać sporty ekstremalne (dla mnie ekstremalne |
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorinka, a ile po ślubie jesteś? powiem Wam, że tata mojego chłopaka skraca moje imię w sposób, którego nie cierpię, ale z jego ust lubię to słyszeć z kolei mam TŻ-ta zwraca się do mnie pełnym imieniem, co mi nie przeszkadza, ale w jej ustach brzmi to jakoś... źle. to chyba przez to, że wydaje mi się, że ona mnie nie lubi. ![]() Co do jedzenia, to się tak napchałam, że już nie zjem kolacji, gdy mój wróci z pracy. Trzeba dbać o linię
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() Wy o jedzeniu, a ja od kilku dni zażeram się pieczonymi ziemniakami Jak tak dalej pójdzie to nawet koktajle strukturalne mi nie pomogą
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
witam
to ja sie tak z doskoku wbije widze ze o jedzeniu piszecie ja własnie wcinam gołabki a codziennie wcinam tez pringlesy no normalnie nie moge. jak tak dalej pójdzie to wrócą dwie Madzie z tej Holandii a nie jedna hehe
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako maniaczka dietetyczna spróbowałam i tego , czułam się na nich świetnie ale upierdliwe dosyć i koleżanka mnie wystraszyła, że to same cukry z owoców
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to robię sobie takie coś, szybko i wygodnie. Cukry, no może, ale z drugiej strony, tak to w ciągu dnia często zjadałam jakiegoś owoca :/Dla mnie to przede wszystkim fajny sposób do przyzwyczajenia się do jedzenia mało ale często, a z tym u mnie największy problem. edit: a stosuje króciutko i mało-tak jeden dziennie pijamA jak już sie bardzo boisz tych cukrów to rób warzywne
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
aż mnie skręca jak czytam o tych wszystkich pysznościach Ja właśnie wrocilam od dermatologa i jestem załamana czeka mnie leczenie hormonalne
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czesc w ogole jestem zadowolona bo kupilam sliczna posciel satynowa i najchetniej juz bym w niej spala A takze wpadlam na genialny pomysl skrocenia dlugiej sukni na taka do kolana i juz bede miec sliczna kiecke na to wesele Tylko ten czas tak szybko ucieka i to mnie niepokoi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

makaroniki sosiki itd wielbię
.
, każdy niby Turas ale jadłam tylko w Polsce więc wiadomo, że są inne ...oryginalnych jeszcze nie jadłam. Ale kebaby kocham więc pewnie każde będą mi smakowały
, muszę zrobić tylko ja unikam dań z pieczywem w roli głównej

, brzmi egzotycznie 

. Jak je jem to mam w ustach posmak ropy z zęba...

a co to takiego te sporty