Misja w Zambii - część III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-03, 19:47   #991
mamapity
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Witam wszystkich serdecznie.

Witam nowych rodziców

KateMwale i Sobótka-jakie piękne zdjęcia,jak dzieciaki urosły. Cieszę się razem z Wami. Ale macie szczęście.:cm ok:

Schreck-Twoje zdjęcia też piękne.Ten cudny piesek to Twój ?.Miałeś przeciesz kotki ???
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 20:31   #992
Karotka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
no to pewnie Seona
ja też jej dziękuje

a ja włąśnie wkleiłam do poczekalni ze 20 nowych kontaktów
teraz czekam na wene aby napisać wzmiankę do aktualności na nnaszej stronce
bo tak jest że ci którym odpisywaliśmy że adopcja wstrzymana to nie przechowujemy ich adresów i nie możemy teraz wklić ich do kolejki, muszą ponownie się zgłosić :/
W sprawie tego ponownego zgłaszania to ja też musze? Pisałam maila tydzień temu, odpowiedz dostałam chyba dwa dni temu i nie wiem teraz czy pisać czy nie? nie chce zaśmiecać Ci maila, ale dostałam odpowiedź, że adopcja wstrzymana. Więc sama nie wiem ...

Wybaczcie chaotycznie zadane pytanie
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:34   #993
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiostraKelvinaEma Pokaż wiadomość
Witam Ogromnie Serdecznie! Z tej strony klania sie do samej ziemi Emila.. a w skrocie po prostu Em.. Od kilku zalediwe dni adopcyjna strasza siostra Kelvina..
Witam serdecznie naszą hucznie zapowiadaną Emilkę
Cytat:
Napisane przez Drora Pokaż wiadomość
Jeśli są jeszcze jakieś szanse.. to KOCHANA SIOSTRO bardzo bym była wdzięczna za zdjęcie AGNESS KANYUNGULU (numer kartoteki 405) .
Dzisiaj wysłałam Siostrze listę Dzieci bez zdjęć. Nie chcę nikogo martwić, ale jest tego sporo Dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość, chociaż wiem, jakie to trudne, bo sama pamiętam jak ja czekałam-mało jaja nie zniosłam
Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Jestem bardzo szczęśliwa. Właśnie dostałam nowe zdjęcia Chris, na jednym ze swoją mamą Naomi. Jej jak on urósł. Buziaki!
Zdjęcie cuuuuudne
Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Hejka, ja tez uprzejmie donoszę, że właśnie dostałam najnowsze zdjęcie Belity Dziękuję!!!
Piękne są te zdjęcia i nie mogę się na nie napatrzeć
Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Dostałam ostatnio maila od Siostry, w którym napisała mi co by się tam przydało - obiecuję solennie i Siostrze i Wam, że postaram się zdobyć wszystko
I wiecie - stres na prawdę jest mniejszy jak się ma świadomość, że ktoś tam na mnie czeka Siostra napisała mi, że przyjedzie po mnie osobiście do Lusaki na lotnisko...to taaaaaakie miłe.
Gosiu a możesz zdradzić co Ci potrzebne? Może ktoś to ma i może Ci podarować Podróż tyyyyle kosztuje, a każdy chyba chce żebyś miała ze sobą wszystko bo liczymy na Ciebie, Twoje relacje, jak to wszystko wyglądało itp. Siostrę znasz (ze zdjęć co prawda), więc na lotnisku na pewno się nie zgubisz
Cytat:
Napisane przez miminka71 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Od dwóch dni mam pod opieką Johna Malaya, Nr kartoteki 464 - nie mam jeszcze zdjęcia i formularza, czy ktoś może wie jak długo trzeba czekać na informacje o chłopczyku?
Twoje Dziecko jest z piątkowych porodów, a zdjęć czy formularzy nie mają jeszcze Rodzice, którzy swoje dzieci dostali w marcuWięc proszę uzbroić się w cierpliwość, wszystko przyjdzie
Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
....... iiiiii .............. tylko Wy adopcyjne mamusie możecie wiedzieć co czuję
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaakaaaa radocha
Jak ja lubię taką radość widzieć
Cytat:
a tak wogóle to kiedy i kto dostał te wszystkie świetne zdjęcia - bo ja o niczym nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
ja dostalam wczoraj DOKLADNIE O 20:32

dzięęęękujjjeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee
Specjalnie wczoraj pojechałam do moich Rodziców (a właściwie do internetu), bo u mnie w domu zepsuł się kabel i jestem odcięta Ale dzisiaj coś działa (mam nadzieję, że ten dlugaśny post wyśle się)
Cytat:
no to pewnie Seona
ja też jej dziękuje
Tak to ja Dostałam od Siostry takie piękne zdjęcia, że oglądam je cały czas, moi Rodzice też zachwyceni

Cytat:
Napisane przez Karotka87 Pokaż wiadomość
W sprawie tego ponownego zgłaszania to ja też musze? Pisałam maila tydzień temu, odpowiedz dostałam chyba dwa dni temu i nie wiem teraz czy pisać
Karotka87 pisz koniecznieBo my nie mamy tych meili, którym odpisałyśmy. Napisz tylko że Ty to Do mnie seona@adopcjaserca.pl lub MAMY aga@adopcjaserca.pl

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:54   #994
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez Karotka87 Pokaż wiadomość
W sprawie tego ponownego zgłaszania to ja też musze? Pisałam maila tydzień temu, odpowiedz dostałam chyba dwa dni temu i nie wiem teraz czy pisać czy nie? nie chce zaśmiecać Ci maila, ale dostałam odpowiedź, że adopcja wstrzymana. Więc sama nie wiem ...

Wybaczcie chaotycznie zadane pytanie
tak musisz
Seona mail sie wkleil - Bogu dzięki że masz juz neta a duzo tych zdjeć masz jeszcze? mozesz podesłać? wstawie na fotosik, bo nie wiadomo czy wszyscy rodzice sie pochwalą
ja wstawie inne z porodów sprzed kilku miesięcy no moze tygodni bo sie nikt nie pochwalił - sama słodycz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 459.Peter_Mumba_2.9.2008-Lukwipa[1].jpg (118,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 459.Alice_Mumba_2.9.2008-_Lukwipa.[1].jpg (102,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 472.Mumba_Dalitso_9.9.2007-_Mailoni,_Chimusanya.JPG (81,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 442.A. Malaya 7.3.2006- Kamitowo.jpg (74,1 KB, 25 załadowań)
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 09:26   #995
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Witam powakacyjnie!
Nareszcie w domu!

Na razie w ogóle nie wiem co się dzieje, bo nadrabiam dwumiesięczne zaległości w czytaniu. Ava - pieniążki od Ciebie doszły i to już dawno. Od razu wysyłałam ci priva - nie doszedł...?

U mnie wszystko w porządku, spędziłam miesiąc nad morzem jako wychowawca na koloniach... I wciąż zalatana jestem - 9go mam wesele przyjaciółki i to w Łodzi, więc zaraz znowu wyjazd. A stamtąd od razu na prawdziwe wakacje pod namiot nad jeziorko... Ale obiecuję, że nie zapomnę tu do Was zaglądać!!! Pozdrawiam baaaardzo cieplutko!!!

Ula
Stary 2008-08-04, 10:06   #996
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

witam

być może niebardzo mnie pamiętacie, bo juz dawno mnie niebyło... pamietam o Was zawsze i wszędzie, ale...
nie radzę sobie ostatnio w życiu...

no nie ważne.

zajrzałam, żeby ściagną listy i przesłać do Daniela no i żeby podziekować za zdjecia Teddyego... Jejku jak On wyrósł, ja go poznać nie mogłam, aż sie rozryczałam jak go zobaczyłam. trzy cudowne zdjecia tyle radosci w tej szarej codzienności

pozdrawiam Magda
Stary 2008-08-04, 14:40   #997
moria44
Wtajemniczenie

I ja się pochwalę moim ukochanym skarbkiem
Mabvuto z paczuszką ode mnie W plecaku ma trochę niespodzianek cukierki, witaminki, niebiesko-biały komplet ubranek, kredki, autko, zabawkę z MC'donalda no i list do jego rodziny.
Seona - dziękuję Ci bardzo za tą przesyłkę Cudowny tydzień mi się zapowiada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mabvuto_Mwanza_with_a_parcel.moria44.jpg (97,1 KB, 50 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2008-08-04 o 14:41 Powód: literka
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 19:37   #998
yustyna777
Raczkowanie

Dzieciątka ze zdjęć są prześliczne. Naprawdę jest się kim pochwalić
Strasznie wam zazdroszczę tych zdjęć i jednocześnie cieszę się razem z wami
Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie coś od mojego kochanego synka. Ale będzie radości
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:01   #999
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

faktycznie Mabvuto - bardzo urósł, pamietam jak był malutki i te białe buciki, 2 razy na tych samych zdjęciach a Ty się zastanawiałaś czy go nie cisna

magdalena oczywiście pamiętam - powiedzenia życzę - a zdjecia pokażesz?

ulisia
i Ciebie witam - przyjechała z wakacji i mówi że na inne jedzie
Schreck wstawia zdjęcia plaży - ludzie czy Wy musicie denerwować tych co bez urlopu? :P
przyznaje sie bez bicia ze listy do Joli dopiero dzisiaj wysłałam :/
Stary 2008-08-04, 20:40   #1000
tusia11
Przyczajenie

Witam serdecznie, już od kliku tygodni na bieżąco śledzę forum i Wasze wypowiedzi. Kilkakrotnie pisałam już (na maila) iż bardzo bardzo chcielibyśmy zaopiekować się maluszkiem z Zambii, niestety adopcje były wstrzymane. Dlatego dzisiaj gdy przeczytałam na forum że adopcje "powróciły" wstąpiła we mnie nowa nadzieja że w końcu doczekam się swojej córeczki albo swojego synusia. Powidzcie co jeszcze powinnam zrobić aby wskoczyć na listę oczekujących z niecierpliwością rodziców.

Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki

Pozdrawiam wszystkich gorąco
tusia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 21:02   #1001
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

witaj tusia
po prostu napisz do mnie na aga@adopcjaserca.pl - będę miałą twój e-mail to Cie wstawię do kolejki

widać albo pogoda kiepska, albo koniec urlopów bo 9 osób na forum - jan iestety po formacie nie mogę dostać sie na czat
Stary 2008-08-04, 22:59   #1002
beautyb
Raczkowanie

też dostałam zdjęcie Michaela tylko taki smutny jest troszkę..
napisałam do siostry Marthy, czy wciąż potrzebny jest materac (teraz mogłabym go sfinansować), ale nie dostaję odpowiedzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mike08.jpg (61,9 KB, 27 załadowań)
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 00:10   #1003
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Cytat:
Schreck wstawia zdjęcia plaży - ludzie czy Wy musicie denerwować tych co bez urlopu?
MAMO - nie brałem urlopu odkąd pracuję w firmie - to już ponad rok z okładem - szef mi nawet sugerował - że mi się należy i tak dalej - ale nie czuję już takiej potrzeby - Daniel też był dopiero po robocie - wyruszyliśmy w nocy z piątku na sobotę - dzień 48mio godzinny - taki wypad na pół weekendu w stylu dwóch panów w pandzie nie licząc mapy...
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 12:39   #1004
Ulik76
Przyczajenie

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie

Właśnie zostałam adopcyjną mamą małej Margaret i otrzymalam równiez jej zdjęcie. Bardzo się z tego cieszę ponieważ ze względu na wstrzymanie adopcji długo na tę chwilę czekałam. Oczywiście będę Was teraz zamęczać pytaniami

A własnie nie przedstawiłam się - nazywam się Ula, mam dwójkę małych chłopakow w domu i starszy z nich juz ogladal zdjęcie Margaret oraz obiecał że wybierze sie ze mna na zakupy wybierac dla niej kredki itp. I od razu moje pytanko - co tak naprawdę jest tam najbardziej potrzebne? Nie chciałabym wysłac czegos co sie nie przyda. Myslałam o jakiś sprzetach do szkoły oczywiście, na forum wyczytałam o polarkowych kocach, witaminach (jakich?? - takich w proszku jak Vibovit?) i nie wiem co jeszcze.

Z góry dziękuje za pomoc.

I poprosze o wpisanie na listę:
Margaret Muweleni
ur.11/6/02 w Jonasi- Rufunsa

Pozdrawiam

Ula
Ulik76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 18:07   #1005
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ulik76 Pokaż wiadomość
(...) A własnie nie przedstawiłam się - nazywam się Ula, mam dwójkę małych chłopakow w domu i starszy z nich juz ogladal zdjęcie Margaret oraz obiecał że wybierze sie ze mna na zakupy wybierac dla niej kredki itp. I od razu moje pytanko - co tak naprawdę jest tam najbardziej potrzebne? Nie chciałabym wysłac czegos co sie nie przyda. Myslałam o jakiś sprzetach do szkoły oczywiście, na forum wyczytałam o polarkowych kocach, witaminach (jakich?? - takich w proszku jak Vibovit?) i nie wiem co jeszcze.
Ulik76 – witamy Cię serdecznie wśród nas.
Jeszcze kilka miesięcy temu sama zadawałam takie pytania i otrzymywałam bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Teraz sama mogę służyć pomocą innym
Twoja córeczka ma 6 lat, więc możesz jej wysłać witaminy dla dzieci w tym wieku. Najlepsze wydają mi się te w proszku (np. Visolwit, Vibowit) lub w postaci tabletek musujących.

Jeśli chodzi o przybory szkolne to dziecko ucieszy się z zeszytów z kolorowymi okładkami, kredek, kolorowanek, długopisów, plecaczka, piórnika z wyposażeniem, czy też bajeczek w języku angielskim.
Odnośnie kocyka polarowego to na pewno się przyda, szczególnie w porze deszczowej.
Możesz też wysłać ubranka, maskotki, skakankę, piłkę plażową, kolorowe balony, szczoteczkę i pastę do zębów, naklejki, cukierki, gumy do żucia, lizaki, herbatki owocowe, puzzle i wszelkie takie przedmioty, z których cieszą się i nasze dzieciaczki w Polsce.
Rzeczy te są lekkie, więc w liście takim półkilogramowym naprawdę sporo się tego mieści

Wydaje mi się, że cokolwiek wyślesz dziewczynka na pewno się ucieszy i sprawisz jej tym dużo radości A tym samym również i sobie Wiem coś o tym...

I zapomniałam o najważniejszym - dzieci uwielbiają budynie. Jest on szczególnie polecany dla dzieci niedożywionych.

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2008-08-05 o 19:32 Powód: Dopisek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 19:50   #1006
miminka71
Przyczajenie

Witam
Wczoraj dostałam zdjęcie Johna i oczywiście muszę się nim pochwalic
Teraz czas na kompletowanie paczuszki
Czy dla 6 letniego chłopca chodzącego do przedszkola jest sens wysyłać przybory szkolne? Planuję wysłać trochę zabawek, słodyczy, witaminek... co jeszcze byłoby najodpowiedniejsze dla 6 latka?
Pozdrowionka
miminka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 20:41   #1007
musicman
Zadomowienie

Witam wszystkie mamy
Właśnie dostałam maila z danymi naszego chłopca. Powiedzcie mi proszę co dalej będzie się "działo"? Czy powinnam już wpłacić pieniążki czy poczekać na zdjęcie i więcej danych?
Hmm, poczułam taką odpowiedzialność

Aha, nie jestem w stanie przeczytać całego wątku więc zaptam - czy wszystkie wizażanki w tym wątku mają swoje dzieci z www.adopcjaserca.pl czy też z innych organizacji?

Edytowane przez musicman
Czas edycji: 2008-08-07 o 21:02
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 22:34   #1008
gosiakk7
Rozeznanie

Witam wszystkich wieczorną porą
Na początku gratuluję nowym Mamo Fajnie, że adopcje znowu ruszyły i będzie nas znowu więcej i więcej...

Odpowiedź na pytanie powyżej - wśród aktywnych forumowiczek są tylko mamy z www.adopcjaserca.pl...o ile mi wiadomo

A teraz wklejam fragment maila od Siostry z listą rzeczy o które prosiła - jeśli ktoś chce się dołożyć, to może obgadamy to tutaj, żeby się coś nie zdublowało...a innej rzeczy np w ogóle nie będzie

Szczesc Boze!Droga Pani Gosiu,ciesze sie ze przygotowania do podrozy posuwaja sie sprawnie do przodu.A teraz napisze co by nam bylo potrzebne: ziele angielskie,kasza jeczmienna i gryczana,vegeta, jelita foliowe takie na salceson,
saletra do miesa /kilka/,moze w sklepie mozna kupic taka koncowke do maszynki do mielenia miesa ktora sie naklada i naciaga sie na nia jelito i robi sie kielbaski.

I prośba ode mnie...taka prywatna - jutro mam bardzo ważny dzień...proszę, szepnijcie za mną słówko tam do góry i trzymajcie kciuki - szczegóły zdradzę kiedy indziej

Pozdrawiam!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 22:59   #1009
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy
Właśnie dostałam od Pani Ewy Zimon maila z danymi naszego chłopca. Powiedzcie mi proszę co dalej będzie się "działo"? Czy powinnam już wpłacić pieniążki czy poczekać na zdjęcie i więcej danych?
Hmm, poczułam taką odpowiedzialność

Aha, nie jestem w stanie przeczytać całego wątku więc zaptam - czy wszystkie wizażanki w tym wątku mają swoje dzieci z www.adopcjaserca.pl czy też z innych organizacji?
Wydaje mi się, że wszyscy rodzice na forum mają swoje dzieci z Adopcji Serca.

Odnośnie pieniążków. Na pewno otrzymałaś imię i nazwisko oraz numer kartoteki, te informacje wystarczą do wpłaty pieniędzy. Na pozostałe informacje czyli formularz, czy zdjęcia może się zdarzyć, że będziesz czekała dłużej, ja czekałam ok. 2 miesięcy, a przecież chcemy, żeby nasze dziecko w tym czasie było już objęte opieką, a to niesie ze sobą koszta. Moim zdaniem wpłata powinna być dokonana w miarę możliwości szybko. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 09:56   #1010
Ulik76
Przyczajenie

Cytat:
Witam wszystkich wieczorną porą
Na początku gratuluję nowym Mamo Fajnie, że adopcje znowu ruszyły i będzie nas znowu więcej i więcej...

Odpowiedź na pytanie powyżej - wśród aktywnych forumowiczek są tylko mamy z www.adopcjaserca.pl...o ile mi wiadomo

A teraz wklejam fragment maila od Siostry z listą rzeczy o które prosiła - jeśli ktoś chce się dołożyć, to może obgadamy to tutaj, żeby się coś nie zdublowało...a innej rzeczy np w ogóle nie będzie

Szczesc Boze!Droga Pani Gosiu,ciesze sie ze przygotowania do podrozy posuwaja sie sprawnie do przodu.A teraz napisze co by nam bylo potrzebne: ziele angielskie,kasza jeczmienna i gryczana,vegeta, jelita foliowe takie na salceson,
saletra do miesa /kilka/,moze w sklepie mozna kupic taka koncowke do maszynki do mielenia miesa ktora sie naklada i naciaga sie na nia jelito i robi sie kielbaski.

I prośba ode mnie...taka prywatna - jutro mam bardzo ważny dzień...proszę, szepnijcie za mną słówko tam do góry i trzymajcie kciuki - szczegóły zdradzę kiedy indziej

Pozdrawiam!
Bardzo chętnie się dołoże tylko jak ma to wyglądać? Jeszcze nie jestem zorientowana. Czy mam cos kupic i przesłac czy przesłac pieniążki?

Pozdrawiam
Ulik76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 14:01   #1011
kajarabek
Raczkowanie

Hej ludzie, podpowiedzcie jak sie w profilu dodaje zdjecia, bo dostalam mailem zdjecie Rosy i chcialabym je umiescic pod moja nazwa, pozdrawiam wszystkich:ju pi:
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:10   #1012
Markos
Raczkowanie

Witam wszystkich. I stałych bywalców, i wszystkie osoby, które do nas dołączyły - a widzę że jest ich niemało Cieszę się że adopcje znów ruszyły. Mnie chwilę nie było w kraju, no, ale już jestem i nadrobiłem wszystkie zaległości.
Cytat:
(...)
po długiej przerwie e-mail od siostry

Szczesc Boze!
(...)Wspomnialam juz ze mialam kilka baaaaaaaaaardzo pozytywnych spotkanm.in.nie musimy sie rejestrowac-prosze poinformowac Pana Markosa zeby nie wplacal na rejestracje Arki.Reszte bede ujawniac co jakis czas....(...)
,s.Jozefa
To znaczy żeby nie wpłacać ani na rejestrację, ani na pracowników? Czy wpłacać mniejszą kwotę - pomniejszoną o koszty rejestracji?

Cytat:
Napisane przez aniolek1980 Pokaż wiadomość
witam szukam osob co beda wysyłac w naj blizszym czasie paczki chciala bym sie dołaczyc lub zrobic wspólna pacze. mieszkam w warszawie. pozdrawaim
Cytat:
Witam serdecznie (...)
I jeszcze jedno pytanko... czy ktoś z Warszawy wysyła paczkę do Zambii?
Pozdrawiam cieplutko
Dziewczyny, to może skontaktujcie się ze sobą i połączcie siły?

Cytat:
Witam wszystkie mamy (...)

Nie, nie wszystkie wizażanki () mają dzieci tylko z w/w (naszej) strony. Mukashana ma córkę też z Zambii, ale z innej misji, jaroszania - oprócz dzieci od s.Józefy, opiekuje się chłopcem z Indii. Ja pomagam też dziewczynie z Rwandy - za pośrednictwem Fundacji WATOTO. W międzyczasie pojawiały się na naszym forum i inne osoby mające dzieci z innych organizacji. I oczywiście wciąż takie osoby tu zapraszamy -forum jest dla wszystkich, którzy jakoś chcą pomóc.

kajarabek -
musisz zapisać zdjęcie na kompie, najlepiej na pulpicie - wtedy łatwo je znaleźć. Na stronie forum musisz wejść w swój profil, potem w "ustawienia" i w opcję "edytuj avatar". Tam będziesz miała okienko w którym należy umieścić "adres" zdjęcia ze swojego kompa, wykorzystując funkcję "przeglądaj".
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:26   #1013
tusia11
Przyczajenie

Witam wszystkich gorąco, piszę żeby podzielić się swoją radością - dzisiaj zostałam mamą malutkiej Christiny Lungu. Jestem bardzo bardzo szczęśliwa, zwłaszcza że już dosyć długo czekałam na to maleństwo i troszkę z zazdrością podczytywałam Was na forum. A dzisiaj urosły mi skrzydła Dziękuję za to że jesteście i wspieracie takie "młode mamy" jak ja
tusia11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 17:06   #1014
moria44
Wtajemniczenie

ulik, tusia, musicman - witajcie Gratuluję świeżo upieczonym rodzicom

Cytat:
Witam
Wczoraj dostałam zdjęcie Johna i oczywiście muszę się nim pochwalic
Teraz czas na kompletowanie paczuszki
Czy dla 6 letniego chłopca chodzącego do przedszkola jest sens wysyłać przybory szkolne? Planuję wysłać trochę zabawek, słodyczy, witaminek... co jeszcze byłoby najodpowiedniejsze dla 6 latka?
Pozdrowionka
miminko - myślę, że jest sens, jak najbardziej Dziś na poczcie widziałam takie małe kolorowe liczydło za 6,5zł chyba. Poszukam zaraz ile kosztują na Allegro. Myślę, że te jest bardzo fajna zabawka z jednej strony, kolorowa z paciorkami a z drugiej strony super pomoc edukacyjna No i koszt przesyłki nieduży bo przecież takie małe liczydło niewiele waży.

MAMA - Masz rację! Ja mam na lodówce 3 zdjęcia Mabvuto i już na nich widać jak szybko się zmienia i wyrasta z kolejnych ubranek Ale z drugiej strony gdy przyjrzałam sie zdjęciu widzę, że to małe opakowanie kakao wygląda przy nim jak cegła
W dodatku ma na nóżkach buciki kupione pewnie przez Siostrę a ja mu wysłałam już 2 czy nawet 3 pary nowych butków, zakrytych i sandałki i coś mi się wydaje, że przesadziłam z rozmiarem To kakao dało mi do myślenia

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:52   #1015
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Witam Was wszystkich, i nowych Rodziców i tych trochę starszych
Wróciłam właśnie z wakacyjnych wojaży po Pomorzu i Mazurach (a co tam, w te wakacje, ostatnie studenckie, postanowiłam pojeździć i poleniuchować, a nie do pracy jak co roku), swoją drogą było suuuper No ale przejdę może do rzeczy, bo na mnie też w skrzynce meilowej czekała wspaniała niespodzianka. Zdjęcia mojego Kennedyego ) Ale są fantastyczne Na tym jednym zdjęciu założył co się tylko dało - koniecznie chciał zaprezentować wszystko co było w kopercie bąbelkowej-urodzinowej. Polarek, okulary i te inne gadżety. A jednak i tak największą sensację w mojej rodzinie - szczególnie u moich braci, wzbudziły nóżki Kennedyego. Całe w błocie Mam nadzieję, że dobrze się Chłopak bawił.

Ściskam Was wszystkich mocno. Ale fajnie, że jest nas coraz więcej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kennedy_Mumba,_with_a_parcel[1]mn.JPG (68,4 KB, 36 załadowań)
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:54   #1016
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:

Ja ze swej strony mogę dostarczyć jelita foliowe. Napisz tylko ile metrów jest potrzebnych (chodzi o rząd wielkości ) i na jaki adres Ci je wysłać.
Stary 2008-08-06, 19:21   #1017
gosiakk7
Rozeznanie

yustyna777 - rewelacja! Bałam się że z tym będzie największy problem. Zapytam Siostry ile potrzebuje i dam znać

A ja już po ważnym dniu chyba kilka osób faktycznie trzymało kciuki...bo chyba wszystko poszło OK Tak jak chciałam. Dzień zaliczam zdecydowanie do udanych
Dziękuję!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:27   #1018
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość

Odnośnie pieniążków. Na pewno otrzymałaś imię i nazwisko oraz numer kartoteki, te informacje wystarczą do wpłaty pieniędzy. Na pozostałe informacje czyli formularz, czy zdjęcia może się zdarzyć, że będziesz czekała dłużej, ja czekałam ok. 2 miesięcy, a przecież chcemy, żeby nasze dziecko w tym czasie było już objęte opieką, a to niesie ze sobą koszta. Moim zdaniem wpłata powinna być dokonana w miarę możliwości szybko. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
Tak, tak, otrzymałam wszystkie podstawowe dane a dziś dodatkowo przyszły dwa zdjęcia Charliego. Zaraz odpalam konto i wpłacam kasę
Dzięki za instrukcje
Stary 2008-08-06, 19:51   #1019
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez tusia11 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich gorąco, piszę żeby podzielić się swoją radością - dzisiaj zostałam mamą malutkiej Christiny Lungu. Jestem bardzo bardzo szczęśliwa, zwłaszcza że już dosyć długo czekałam na to maleństwo i troszkę z zazdrością podczytywałam Was na forum. A dzisiaj urosły mi skrzydła Dziękuję za to że jesteście i wspieracie takie "młode mamy" jak ja
gratuluję !!!
ja też przydzieliłam 2 dzieci no moze 1 dziecko i 1 młodzieńca i to Panom - ciekawe czy i oni nas podczytują

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość

To znaczy żeby nie wpłacać ani na rejestrację, ani na pracowników? Czy wpłacać mniejszą kwotę - pomniejszoną o koszty rejestracji?

ja wiem tylko tyle co masz w e-mailu od siostry !
moze ona sama odpowie bo też tak jak my jest uzależnieona od czytania sagi rodziny czarno-białych

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
na mnie też w skrzynce meilowej czekała wspaniała niespodzianka. Zdjęcia mojego Kennedyego ) Ale są fantastyczne Na tym jednym zdjęciu założył co się tylko dało - koniecznie chciał zaprezentować wszystko co było w kopercie bąbelkowej-urodzinowej. Polarek, okulary i te inne gadżety. A jednak i tak największą sensację w mojej rodzinie - szczególnie u moich braci, wzbudziły nóżki Kennedyego. Całe w błocie Mam nadzieję, że dobrze się Chłopak bawił.
a ja sie zastanwiałam czyj to urwis - zdjecia rewelacyjne, wklej wszystkie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Ja ze swej strony mogę dostarczyć jelita foliowe. Napisz tylko ile metrów jest potrzebnych (chodzi o rząd wielkości ) i na jaki adres Ci je wysłać.
to jest lekkie daj na ile ci portfel pozwoli, gosia codziennie do Zambii nie lata

a jeszcze rurka do maszynki - ale siostra musi podać rozmiar maszynki bo to nie wszystko jedno ja mam chyba w domu do 8-mki plastikowa, ale z ocynku byłaby lepsza :/

Cytat:

A ja już po ważnym dniu chyba kilka osób faktycznie trzymało kciuki...bo chyba wszystko poszło OK Tak jak chciałam. Dzień zaliczam zdecydowanie do udanych
Dziękuję!
ja sie nawet nie zapomniałąm pomodlić w twojej intencji - cieszę sie że się udało
ja chciałam coś wysłać , ale z lenistwa poproszę o nr konta i tak pewnie będziesz po sklepach latała

Cytat:
Tak, tak, otrzymałam wszystkie podstawowe dane a dziś dodatkowo przyszły dwa zdjęcia Charliego. Zaraz odpalam konto i wpłacam kasę
Dzięki za instrukcje
dawaj te zdjęcia
Stary 2008-08-06, 20:12   #1020
musicman
Zadomowienie

oto Charlie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 490.Charles_Zulu_30.1.2003-_Kamitowo.jpg (72,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 490.Zulu_Charles_30.1.2003-_Kamitowo.jpg (24,0 KB, 29 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości