Ostatnio testowałam... - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 15:50   #4501
Anuschka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
(...)
Jak Tilda Swinton na tle wszystkich śliczniutkich hollywoodzkich piękności.
Mnie się tam Tilda bardziej podoba od tych wszystkich hollywoodzkich piękności razem wziętych
Nie licząc wspaniałych Gwiazd minionych...
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:02   #4502
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Koto - Chanel n. 19 to jedyna "Chanelka", która mi się autentycznie podoba

A Tilda też jest jedna jedyna

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:26   #4503
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Mnie się tam Tilda bardziej podoba od tych wszystkich hollywoodzkich piękności razem wziętych
Nie licząc wspaniałych Gwiazd minionych...
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Koto - Chanel n. 19 to jedyna "Chanelka", która mi się autentycznie podoba

A Tilda też jest jedna jedyna
No właśnie, Tilda jest jakaś, ma mocną rzeźbę, charakter, nerw, Chanel 19 jak nic.

Madziczko, Cristalle też jest warte grzechu- jeśli ktoś lubi cytrusy.

Dla Annuschki- druga twarz o wspaniałych kościach policzkowych, Gwiazda miniona, ostra kobieta, czyli boska Ava.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ava.jpg (1,9 KB, 248 załadowań)
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 16:31   #4504
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ja zawsze wielbiłam Bette Davis, fakt nie wyglądała jak słodka i piękna gwiazdka Hollywood, ale babka miała charakter, osobowość, a jej role filmowe... słów mi brak

Koto, ty mnie nie kuś Cristallem Wystarczy, że już mi przypomniałaś, że istnieje Chanel No.19 - a miałam tylko dwa pragnienia na zimę

Idę zrobić rekonesans przed polowankiem - na Dziewiętnastkę (przydałaby się jakaś miniaturka)

Frank Zappa

Stary 2008-08-06, 16:37   #4505
Kota
Zakorzenienie

Madziczko, Boska Betty dla Ciebie, na tym zdjęciu wyjątkowo pięknie wyglądajaca.
Stary 2008-08-06, 16:40   #4506
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Koto, dziękuję Zaiste - fascynująca

Frank Zappa

Stary 2008-08-06, 17:37   #4507
Dallale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ja zawsze wielbiłam Bette Davis, fakt nie wyglądała jak słodka i piękna gwiazdka Hollywood, ale babka miała charakter, osobowość, a jej role filmowe... słów mi brak
Ja również uwielbiam Bette . I Gretę Garbo, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman, Katharine Hepburn, Lauren Bacall... Wszystkie tak charyzmatyczne, fascynujące, charakterne (o talencie nie wspominając), że większość współczesnych gwiazdek rzeczywiście wypada przy nich jak, parafrazując Marię Callas, coca-cola przy szampanie, albo, dajmy na to, Insolence przy Shalimarze czy Mitsouko .

Żeby nie robić bezwstydnego off-topu, wspomnę, że testuję dzisiaj L'air de Rien Millera Harrisa - drapieżne, słodkawe, cielesne piżmo ukryte pod warstwą mchu i wypastowanej, wyschnietej na słońcu drewnianej podłogi. Faktycznie podobne do Musc Ravageur, z tym, że MR jest układa się na mojej skórze łagodniej, a krzyczące piżmo jest przykryte gęstym, welwetowym orientem.

Co do Cristalle, to zgodzę się z Kotą. Jest przepiękne .

Dallale jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 18:04   #4508
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla Annuschki- druga twarz o wspaniałych kościach policzkowych, Gwiazda miniona, ostra kobieta, czyli boska Ava.
Dziękuję, Kota
Ava cudowna - dojrzała, posągowa, piękna...

Cytat:
Napisane przez Dallale Pokaż wiadomość
Żeby nie robić bezwstydnego off-topu, wspomnę, że testuję dzisiaj L'air de Rien Millera Harrisa - drapieżne, słodkawe, cielesne piżmo ukryte pod warstwą mchu i wypastowanej, wyschnietej na słońcu drewnianej podłogi. Faktycznie podobne do Musc Ravageur, z tym, że MR jest układa się na mojej skórze łagodniej, a krzyczące piżmo jest przykryte gęstym, welwetowym orientem.

Co do Cristalle, to zgodzę się z Kotą. Jest przepiękne .
Bardzo podobnie odbieram L`air... , z tym, że to MR na mojej skórze "brzmi" donośniej.
I w tym przypadku mamy odniesienia do filmu - zapach powstał w hołdzie i we współpracy z Jane Birkin.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Birkin.jpg (21,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-08-06, 18:05   #4509
Kota
Zakorzenienie

Ech, po tych wszystkich wspomnieniach o Gwiazdach Prawdziwych zapodałam sobie testowo Divę. Na nadgarstku zaczyna mi się teraz rozwijać ,

ale dlaczego kojarzy mi się z następną moją ulubienicą- Anouk Aimee- czy Anouk kiedyś jej nie reklamowała???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Anouk.jpg (1,7 KB, 240 załadowań)
Stary 2008-08-06, 18:10   #4510
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, po tych wszystkich wspomnieniach o Gwiazdach Prawdziwych zapodałam sobie testowo Divę. Na nadgarstku zaczyna mi się teraz rozwijać ,

ale dlaczego kojarzy mi się z następną moją ulubienicą- Anouk Aimee- czy Anouk kiedyś jej nie reklamowała???
Anouk też jest
Co do reklamowania Divy, to kojarzę bardziej z dziewczęcą i świeżą Nastassją Kinski, ale niewykluczone

Chyba nas nie pogonią za offtopa, co

Poplątało mi się z Nastassją - ona rzeczywiście reklamowała perfumy Ungaro, ale chyba jednak nie Divę, którą reklamowała jakaś kobieta bez głowy.

Edytowane przez Anuschka
Czas edycji: 2008-08-06 o 18:18 Powód: dopisek
Stary 2008-08-06, 18:20   #4511
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Anouk też jest
Co do reklamowania Divy, to kojarzę bardziej z dziewczęcą i świeżą Nastassją Kinski, ale niewykluczone

Chyba nas nie pogonią za offtopa, co

Poplątało mi się z Nastassją - ona rzeczywiście reklamowała perfumy Ungaro, ale chyba jednak nie Divę, którą reklamowała jakaś kobieta bez głowy.
Nie pogonią, bo my jednak ciągle o zapach i skojarzeniach.
A Divę reklamował rzeczywiście bezgłowy, zgrabny korpus w plisowanej białej sukience.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TN_Diva2[1].jpg (19,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2008-08-06, 18:22   #4512
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Madziczko, Cristalle też jest warte grzechu- jeśli ktoś lubi cytrusy.
.
Ewo, wiesz, że ja ostatnio skusiłam się na testy nadgarstowe Cristalle... Grzebałam w perfumerii w poszukiwaniu chłodego, rześkiego zapachu na lato i przypomniało mi się, jak pisałyście o Cristalle

Choć jest mega kwiatowo - cytrusowy a więc tak różny od perfum w których się lubuję bardzo mi się spodobał Jest wyniosły, dystyngowany, chłodny i posągowy. Kojarzy mi się bardzo luskusowo. Na pewno powtórzę testy
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:29   #4513
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Ewo, wiesz, że ja ostatnio skusiłam się na testy nadgarstowe Cristalle... Grzebałam w perfumerii w poszukiwaniu chłodego, rześkiego zapachu na lato i przypomniało mi się, jak pisałyście o Cristalle

Choć jest mega kwiatowo - cytrusowy a więc tak różny od perfum w których się lubuję bardzo mi się spodobał Jest wyniosły, dystyngowany, chłodny i posągowy. Kojarzy mi się bardzo luskusowo. Na pewno powtórzę testy
Ha, co widzę??? To Ty, Tymeno? Tymena, jaką znam??? Ta od Ambry Sultan i Cherqui???

Kasiu, zwróć uwagę, ze EDP i EDT różnią się nieco w sile rażenia.
Stary 2008-08-06, 18:33   #4514
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Ha, co widzę??? To Ty, Tymeno? Tymena, jaką znam??? Ta od Ambry Sultan i Cherqui???

Kasiu, zwróć uwagę, ze EDP i EDT różnią się nieco w sile rażenia.

Ja A co się dziwisz?

Dziękuję za podpowiedź, nawet nie wiem którą wersję testowałam
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:40   #4515
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Roberto Verino VV Platinum - nietrwały świeżaczek, na początku interesujące pieprzno-zielone akordy, później rozmyty i wodnisty. Za to buteleczka mnie zachwyciła Przezroczysty sześcian, w dolnej połowie zatopiona srebrna kula zawierająca perfumy, wszystko pokryte srebrnym roślinnym ornamentem Jakby tylko zawartość była ciekawsza to bardzo pożądałabym tego cuda na półce. O TAK wygląda A nawet lepiej

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:11   #4516
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Dallale Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuję za słowo o tym zapachu - szalenie mnie ciekawi to piżmo od opisów Anuschki. Teraz jeszcze bardziej

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:55   #4517
szugarbejb
Zakorzenienie

Sean John, czyli P Diddy, Unforgivable Woman

Taki to sensual floral jak ja jestem moderator Zaczyna się kwaskowato i ostro, na pewno pomarańczą i porzeczką, ale kwaskowatość naprawdę daje na nos. Potem robi się cieplej, cieplej, łagodniej i ... kadzidlanie. Tak, to jest leciuteńki , kokosowy kadzidlak, ot dla początkujących Kadzidlakolubnych byłby świetny.Wadę ten zapach ma jedną straszną - jest diablo nietrwały, po godzinie zamienił się u mnie w mgiełkę kokosko - frezji.

Na drugiej ręce mam Jil Sander Game Water, ale nic nie napiszę z nienawiści - nie wiedziałam, że ma w składzie cytrynę yuzu, której nienawidzę i teraz cierpię. Bo trwałe toto, mocne, i śmierdzi. Fu.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:58   #4518
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
A Divę reklamował rzeczywiście bezgłowy, zgrabny korpus w plisowanej białej sukience.
ja trochę nie na temat, ale ten bezgłowy korpus wygląda zupełnie jak moje zdjęcia ze ślubu z obciętą głową oczywiście
miałam prawie identyczną sukienkę (sama ją wymyśliłam a skonstruował i uszył mi ją mój tata)
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:23   #4519
komediopisarka81
Raczkowanie

Ja ostatnio tesowalalm moja miniaturke Lilith - Callaghan ciekawy zapach spodobal mi sie bardzo spodobal sie tez mojej znajomej i mamie do tego trwaly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 20:24   #4520
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Sean John, czyli P Diddy, Unforgivable Woman

Taki to sensual floral jak ja jestem moderator Zaczyna się kwaskowato i ostro, na pewno pomarańczą i porzeczką, ale kwaskowatość naprawdę daje na nos. Potem robi się cieplej, cieplej, łagodniej i ... kadzidlanie. Tak, to jest leciuteńki , kokosowy kadzidlak, ot dla początkujących Kadzidlakolubnych byłby świetny.Wadę ten zapach ma jedną straszną - jest diablo nietrwały, po godzinie zamienił się u mnie w mgiełkę kokosko - frezji.

Na drugiej ręce mam Jil Sander Game Water, ale nic nie napiszę z nienawiści - nie wiedziałam, że ma w składzie cytrynę yuzu, której nienawidzę i teraz cierpię. Bo trwałe toto, mocne, i śmierdzi. Fu.
a gdzie wąchałaś takie cuda?

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:35   #4521
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
a gdzie wąchałaś takie cuda?
W Seforze Są w nowościach, było jeszcze Jil Sander Style Summer, ale że do klasyka też pałam nienawiścią to stwierdziłam, że nie będę się katować

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:38   #4522
Dallale
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo podobnie odbieram L`air... , z tym, że to MR na mojej skórze "brzmi" donośniej.
I w tym przypadku mamy odniesienia do filmu - zapach powstał w hołdzie i we współpracy z Jane Birkin.
Moim zdaniem ten zapach bardzo pasuje do Jane - wielkookiej dziewczyny o subtelnej urodzie, która stała się ikoną rewolucji seksualnej. L'air de Rien łączy w sobie niewinność i spokój z drapieżną zmysłowością. Nie umiem wytłumaczyć dlaczego, ale jest dla mnie bardzo francuski - może przez tę swoją niedosłowność, wyrafinowanie mimo prostoty. Kiedy go noszę, mam wizję samej siebie, ubranej w trencz i błąkającej się po paryskich ulicach w zamglony marcowy dzień (tak, L'air rzeczywiście jest marcowy!).

Cytat:
Anouk też jest
To prawda . Jeżeli chodzi o kino europejskie, lubię jeszcze Annę Karinę i Monicę Vitti.
Cytat:
Natassja reklamowała Senso .

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość

A na mnie Cristalle pachnie sianem, cytrusami i słońcem . Łagodnie, spokojnie i sielsko. Moim zdaniem to najpiękniejszy z Chaneli, zaraz po Coco.
Btw, jak już jesteśmy przy Chanel, to przypomniałam sobie, że niedawno miałam okazję testować legendarną Piątkę (wiem, wstyd, że dopiero teraz, ale zniechęciły mnie negatywne w większości recenzje). I cóż, było to dla mnie spore zaskoczenie - No.5 okazała się czysta, bardzo intymna, trochę pudrowa. Zdystansowana i szlachetnie minimalistyczna, co tylko dodaje jej klasy. I mimo niemal dziewięćdziesiątki na karku, bardzo współczesna (nigdy nie zrozumiem zarzutów, że babcina).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Senso_1.jpg (13,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Senso_2.jpg (16,5 KB, 10 załadowań)

Dallale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 00:02   #4523
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Ostatnio intensywnie poszukuję zapachu, który nie powodowałby u mnie pieczenia oczu i drapania w gardle. Wszystkie perfumy jakie posiadam (poza Allure) zawzięły się na mnie i alergizują na potęgę.
Na próbę o 14.oo '"zapodałam" Kelly Caleche z sephorowskiej fioleczki (więc nie na wiele starczyło) - małż stwierdził , że pachnę jak kierpce ale może być. Mnie na bloterku też się podobały bardziej.

A teraz piszę to jednym palcem, bo drugą rękę mam przy nosie - jaka ta Kelly C. piękna, kierpce zniknęły
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 14:47   #4524
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
W Seforze Są w nowościach, było jeszcze Jil Sander Style Summer, ale że do klasyka też pałam nienawiścią to stwierdziłam, że nie będę się katować
a mojej sephorze takich cudow nie mają za to testuje dzis jakies cos Antonio Banderasa calkiem calkiem najpierw cynamon teraz earl grey

Stary 2008-08-07, 16:19   #4525
kropka75
Zakorzenienie

Ja dziś testuję Chance. W wersjach EDT i EDP. Oba mi się podobają. Oba są trwałe. EDT bardziej świeże, rześkie, takie wesołe i letnie. EDP cieplejsze, trzyma się bliżej skóry, na mnie wychodzi jakaś taka pudrowa nuta w stylu mocno rozcieńczonego Obsession, przeciw czemu oczywiście nic nie mam.

Testuję też na małżu Gucia. Wypsikałam mu kark podstępem i teraz sobie wącham.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:23   #4526
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Ultrared Paco Rabanne - Lempicka edp w wersji light Cukier puder, tony anyżu (!!!) i owoce z bardzo słodkiego kompotu - tym razem porzeczki
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:25   #4527
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Ultrared Paco Rabanne - Lempicka edp w wersji light Cukier puder, tony anyżu (!!!) i owoce z bardzo słodkiego kompotu - tym razem porzeczki
na mnie zadnego anyzu sama duszace kwiatki a na początku slodziutkie poziomki...

Stary 2008-08-07, 16:28   #4528
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
na mnie zadnego anyzu sama duszace kwiatki a na początku slodziutkie poziomki...
u mnie sam anyż...a nie lubię strasznie.. bez niego jeszcze byłaby szansa na romans a tak nic
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 18:54   #4529
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
a mojej sephorze takich cudow nie mają za to testuje dzis jakies cos Antonio Banderasa calkiem calkiem najpierw cynamon teraz earl grey
Oooo, to brzmi dobrze Gdyby nie ten Twój "cynamon + earl grey" to pewnie jeszcze długo bym na niego nie zwróciła uwagi, a tak to przetestuję przy najbliższej okazji

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Cytat:
A na mnie to potwór tak ulepnie słodki, że zadziwia mnie, że po aplikacji po pierwsze - nie lepią mi się nadgarstki, a po drugie - że płyn nie jest gęstym syropem

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 18:56   #4530
MichałPaweł
Raczkowanie

I oto wracam Ciekawe czy Raszel sie ucieszy :P

ja testowałem ostatnio dvb signature nowość jakaś. pierwsze co to "niezły" potem jednak mineło i zostało coś w stylu "nijaki" "bardzo nijaki" i naprawde kosmicznie szybko sie ulatnia po 15 minutach nie pozostał mi ponim nawet ślad.

moja oficjalna strona fotograficzna.

www.wieczny.carbonmade.co m

mój fotoblog: www.michalwieczny.blogspot.com
MichałPaweł jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości