|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
deMitia- to tak, jak ja. do dzisiaj.
ale dobra, koniec użalania się nad sobą! jutro będzie dobrze cieszę się, że u Ciebie wszystko pozytywnie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#1263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz wyślę fotki . Cytat:
![]() Cytat:
Star świetne podejście- jutro będzie dobrze . ; )
|
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
Ja już tak dawno się tak nie czułam, tak dawno, że zapomniałam jak to jest. Dzisiaj czuję się tak jakbym góry mogła przenosić, a zazwyczaj nie mogłam zebrać sił aby tyłek z łóżka podnieść.
Nawet jak jutro będzie gorzej to myślę, że to dobry znak- zaczynam żyć normalnie...
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1266 |
|
Gość
|
Życie jest właśnie tylko jedno, więc nie ma sensu liczyć tych dni bez słodyczy. Tak ja postanowiłam, bo dla mnie to żadna strata. Od SNG się nie uwolnię - ale Fresie życzę wszystkiego dobrego w drodze. Przy okazji - uznałam, że nie ma sensu dwa razy wchodzić w to samo g... więc dlatego nie będę wege, ale całym sercem jestem z ich działaniami i tak bardzo będę zwierzątkom pomagać ile będę miała sił.
Star - zobaczysz los się do ciebie uśmiechnie, ja zauważyłam jedno - teraz spotykam ludzi coraz lepszych - jakby los się do mnie zaczyna uśmiechać. Ale moje zainteresowanie psychologią jest iście ciekawe, nie wiem dlaczego się tak dzieje.
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - super,że zdałaś,naprawdę się cieszę
Werka - fajnie,że jesteś i dobrze,że dałaś sobie spokój z tym liczeniem tych dni bez słodyczy itp A ja na późną kolację zjadłam 2 kawałki drożdżowego,a co! i teraz wcinam paluszki,na razie wyrzutów nie mam,bo ogolnie mało zjadłam dzisiaj...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
Star masz racje, jutro bedzie lepiej
![]() Demitia ciesze sie, ze tak swietnie sie czujesz ![]() Agnes i super wyrzuty sa zbedne
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1269 |
|
Gość
|
Dzięki Agnes
Teraz muszę ksiażkę tą kupić. http://sensus.pl/ksiazki/nawyki.htm Cała seria Trening jest chyba dla mnie do zakupu (powoli będę ją kupować) bo bardzo mi się podobają |
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Werka - a jak Ci tycie idzie?
kurde... mam wyrzuty... ale próbuję o tym nie myśleć...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1271 |
|
Gość
|
Nie wiem, bo wagi nie mam.
A za wyrzuty to Ewelko - wyglądasz cudownie |
|
|
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję to kiedy zapraszasz Wizażanki na przejażdżkę?:P![]() Orzeszku jaka z Ciebie śliczna i zgrabna dziewczyna nie próbuj nawet schudnąć dekagrama zrozumiano?![]() Star uszka w górę, uśmiech na twarzy i zapomnij o smutkach Ewelka za podejście do słodyczy duuuży + dla Ciebie oby tak dalej![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1273 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast z owym popularnym meszkiem sie nie spotkałam. Ehh, trudno mi teraz pisać o smutku, bo już czuje sie trochę lepiej. a może troszke więcej niż trochę Z tym, ze może własnie takie dni lepszego samopoczucia powinnyśmy wykorzystac na poprawę naszego samopoczucia psychicznego? Dołki sa straszne, nigdy nie wiem kiedy skończy sie to cierpienie, podczas nich myslę, żeby umrzec, zasnąć, gdzies odjesc, byle nie ciepiec juz.Cytat:
Cytat:
To smutne co spotkałao Twojąznajoma, ale własnie tak samo mogło to spostkac jkąs szara myszke, która ledwo wychyli się z domu, a musi sie do niego z powrotem schowac, bo nikt jej nie akceptuje w danej zbiorowości. Też często słyszłąm, ze jestem mądra, ładna i chuda i często spotykałam sie z chora zawiścia z tego powdu i to nie był żaden pech, tylko ludzka zawiść. A takich ludzi trzeba olac i im wspołczuc, a nie sobie. DziekujęCytat:
![]() Masz rację każdego spotyka cos przykrego, mnie np nigdy nie opiep***ł żaden nauczyciel- wręcz przeciwnie wszcy usmiechają sie do mnie i są przychylni, podczas gdy do innych dziewczyn leca takie teksty To tylko jesden bardzo prosty przykłąd, ale przychodzi mi ich do głowy wicej, nie moge skupia,c sie na przykrościach, które mnie spotkały. Dziekuje za uświadomienie |
||||
|
|
|
#1274 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Cię pamiętam. Zmieniłaś tylko avek Chybs tez ogranicze dietetyke, tzn. gdy jako tako stan na nogi, bo faktycznie wątki o kaloriach, przepisach uzalezniaja a nie można non stop myslec o jedzeniu. Jeżeli lepiej Ci bez tego- bo na pewno tak jest- nie wahaj się i podążaj własnym toremCytat:
Może nie potrafię docenić tego, co mam. Nie wiem, jakoś zawsze było ta szaro, mdło i bezbarwnie. A może teraz zaczęłm zdawać sobie z tego sprawę? Masz racje, co z tego co było, skoro może byc lepiej, skro już teraz gdy jeszcze z trudem moge znalexc sobie miejsce, wiem, ze jest lepiej, to co może byc potem Cytat:
>, ale pewnie wypadek był straszny.Cytat:
Wiedziałam, jesteś super zdolna Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Toffiee
zobaczysz, bedzie coraz lepiej zaczniesz dostrzegac wokol siebie coraz wiecej drobiazgow dajacych radosc
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#1276 |
|
Gość
|
Jak to mówią - grosz do grosza a zbierze się kokosza - w takim przypadku można też tego użyć. Małe sprawy zebrane do kupy dają jedną dużą sprawę.
Czy ostatnio ja się oszczędna zrobiłam? - trudno mi wydawać kasę - to dobrze dla mojego studenckiego portfela. |
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
Plameczko gratuluje, wiedziałam, ze zdasz
![]() a ja mam znow wrazenie ze przez te wszystkie problemy utyłam ( wiem wiem, przezproblemy sie nie tyje, to nie mozliwe) duzo mysle o moim zwiazku i wiem, jestem głupia daje sie poniżac i niszczyc psychicznie ale go kocham... trudno tak z dnia na dzien wszystko zmienic. Podział rzeczy, uczenie sie życia samej - od nowa. to wszystko bardzo trudne. jedzenie to porażka.. nie jem cały dzien a pózniej najadam sie wieczorem i wyje w poduszke jaka jestem beznadziejna. Przymierzałam spodnie w sklepie, tydzien temu i nie mogłam zniesc swojego widoku w lustrze, obtłuszczone uda, cellulit, nie chce byc starą grubą babą, a nie umiem tez jesc ładnie i redukcyjnie. Ciagle miotam się pomiedzy nocnym objadaniem i tygodniami głodówki - a waga stoi zamiast spadac w dół. Z zazdrością patrze na te wszystkie dziewczyny w szortach eksponujace zgrabne nogi... a znow idzie fala upałów. nie umiem sie odchudzac, umiem sie głodzic i nieszczyc powoli w sobie wszystko |
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozumiem, że nauka tego wszystkiego jest bardzo trudna, ale pora wreszcie stanąć na nogi i pokazać innym, że jesteś silna-BO JESTEŚ! musisz tylko w to uwierzyć! co do widoku w sklepie to mogłaś mieć tylko takie wrażenie przez to, że teraz masz doła-sama wiesz, że mamy 'skrzywiony obraz siebie", to przykre co piszesz, że się objadasz i wogóle, ale może postaraj się tak na full, zbierz wszystkie siły i powiedz temu wszystkiemu NIE! Na pewno niedługo zza chmurek wyjrzy u Ciebie Słoneczko-nie tylko na niebie 3mam za Ciebie bardzo moooocno kciukidziś jestem jakoś rannym ptasziem, osttanio w ogóle miewam problemy ze spaniem, ale nie wiem dlaczego...tzn wiem, ale to nie moja wina, ciągle myślę o czymś w nocy, nie spię, wstaję wcześnie i jest wielke buuuu ![]() a co tam u Was Dziewczynki?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1279 |
|
Gość
|
Chyba będę jednak wege - znaczy się lakto-owo-wege. Bo jednak coś mnie w sercu rusza, że nie konsekwentna jestem. Tylko zaczę z nią zabawę i życie gdy uporam się z ED.
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie- skoro jesz i nie tyjesz to w czym problem? powinnaś się cieszyć i jeść.. do woli! ^^ w sumie ja mam podobnie teraz, jem, jem i nic. : )) ale też z ilościami czekolady i chipsów nie można przesadzać. ja osobiście chipsów, słonych paluszków nie lubię, nie jadłam już ich dobre.. huhu, z rok! : ) a i wcześniej sporadycznie, nie licząc czasów dzieciństwa, gdy opychałam się chipsami codziennie: P do czekolady w sumie też już mnie tak bardzo nie ciągnie.deMitia- to cudownie oby tak dalej, kochanie.Weroniko- może Twoje zainteresowanie psychologią bierze się stąd, że sama mnóstwo przeżyłaś i jesteś w stanie zrozumieć ludzi w przeróżnych sytuacjach. może chciałabyś im pomagać, podświadomie. agness- ja wczoraj też jadłam, paluchy z sezamem : )) i bez wyrzutów- bo po co? niezapominajka- nie ma to jak optymizm. ^^ kikuś- ;* dzięki! toffiee- cieszę się, że zaczynasz dostrzegać pozytywne strony- z tymi nauczycielami =) a wyjeżdżam pod namioty, na 'Golgotę Młodych'. Filifionko- dlaczego nie jesz cały dzień? nie głódź organizmu, przecież wiesz, jaka to szkoda dla niego! zacznij od porządnych śniadań, wtedy apetyt wieczorem się zmniejszy. a lustra w przymierzalni są takie głupie.. zawsze się w nich gorzej wygląda. nie martw się! ; * uszy do góry!a u mnie.. już dużo lepiej niż wczoraj. nie poszłam jednak balować, bo okazało się, że za późno obejrzeliśmy się z rezerwacją stolika. ale idziemy za tydzień- nic straconego a dzisiaj przeganiam rodziców z domu i będę sprzątać. mam ochotę na jakieś małe przestawianie mebli, no.. zobaczy się. : )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za gratulacje, ja nadal sie ciesze i nie moge doczekac sie dokumentu
kika moge Was powozic za jakies hmm.. 2 tygodnie? A propo nog - ja tez zazdroszcze wszystkim dziewczynom, ktore nie maja cellulitu, bo jak jest goraco, to moga ubrac krotkie spodenki, a ja nie. No ale zawsze mozemy pokazac cos innego, nie kazdy jest idealny I moje uda nie naleza do najszczuplejszych.toffiee fajnie, ze u Ciebie jest lepiej. Zawsze to krok do przodu Ja tez ostatnio zaczelam doceniac male drobnostki, ktore uszczesliwiaja, a ktorych do niedawna nie zauwazalam. I powiem Ci, ze tak jest o wiele przyjemniej
|
#1282 |
|
Gość
|
Star - właśnie mi coś takiego pachnie - w testach na dobry kierunek studencki miałam do wyboru - albo artystyczne (moje zamiłowania do rysunku, dziennikarstwa) lub właśnie psychologia.
Efekt teraz z dużą ciekawością zamiast książek normalnych - przygodowe, etc.. lubię historie fantasy (ze względu na obrazy) i właśnie poradniki psychologiczne. |
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno po tym trudno znaleźć pracę, bo pracodawcy niechętnie zatrudniają ludzi, którzy mają takie 'pomieszanie z poplątaniem' i tak naprawdę żadnego kierunku 100%-owo nie zaliczyli..
|
|
|
|
#1284 |
|
Gość
|
Dzienikarstwo to moja miłość, mimo że piszę jak kura pazurem
Dodatkowo wiem też jedno, że teraz są wymagane jakieś dodatki bo samo czyste dziennikarstwo nie wiele daje. Ja dostałam się na SWPS (Szkoła Wyższa Psychologi Społecznej) - jedną z najlepszych szkół prywatnych w Polsce. Zastanawiam się nad tym, czy przy końcu studiów by nie iść na dwa faklutety - politologiczny i germanistyczny/psychologiczny. To powinno podnieść moje kwalifikacje do pracy - po za tym będę miała trzy języki po dobrych szkołach językowych (niemiecki zrobię w 3-4 lata, bo już pierwszy rok mam za sobą - tzn 2 kurs wakacyjny - poziom B2-):- angielski - Archibald - niemiecki - Instytut Austyjacki - francuski - tu myślę nad instytutem francuskim. To powinno dać pracodawcy jasny obraz tego wszystkiego. Może zrobię jeszcze jakiś kurs graficzny? |
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z łódzkich kierunków chodzi mi po glowie jeszcze filologia romańska/ hiszpańska - obie w grupie podstawowej, do której idzie się nie znając języka albo informatyka na politechnice ![]() A poradniki to ja lubię, ale w niewielkiej ilości. Czytanie zbyt wielu rad też ogłupia moim zdaniem, czasem poradysą sprzeczne i bądź tu mądry ![]() Toffie- również spóźnione (przepraszam, gdzie tutaj się sprawdza kiedy ktoś ma urodziny ) , najserdeczniejsze życzenia, duuuuużo zdrowia i pomyślności, wszystkiego najlepszego!
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie wiem co studiowac: psychologie, dietetyke, pedagogike i zostac nauczycielka czy starac sie nadrobic zaleglosci z fizy i medycyne? ...
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Byłam wczoraj na off-festiwalowych koncertach, świetnie było! Potem nocowałam u przyjaciółki i niedawno przyjechałam do domu. Muszę trochę rzeczy porobić i wbijam z powrotem się festiwalować popołudniową porą. ;]Plameczko - gratuluję! Poczytałam, co tam u Was, ściskam mocno i uciekam. Jutro więcej napiszę. ^^Tylko jeszcze słówko: tak zwany żal.pl po wejściu na wagę - wygląda na to, że drastycznie dużo kcal spaliłam na koncertach. :| Dobra, nie płaczmy nad rozlanym tłuszczem, zjedzmy coś! ;]
|
#1288 |
|
Gość
|
Właśnie znalazłam wydawnictwo - z niego jest ta książka - Sensus - to odłam Helionu - książki wyglądają na bardzo ciekawe, a cała seria Treningi jest super.
Czasem się wykluczają no niestety. ![]() A mam tą książkę (ochydny róż na okładce) - Informator PWN dla Maturzysty - Wyższe Uczelnie - 2007/2008 - teraz jest pewnie na nowy rocznik - oui znalazłam http://www.empik.com/informator-pwn-...azka,3093028,p - w empiku dostępny. Tam są te testy - każdemu polecam, bo lepiej sobie takowy zrobić by potem sobie kuku nie zrobić i iść na co nie idzie w parze z zainteresowaniami. |
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika- widzę, że bardzo ambitna jesteś, to super.
ja jeszcze tak dużo nie myślałam na temat studiów- ostatecznie 2lata przede mną, więc mam czas. wstępne plany mam zarysowane, co dalej, okaże się. jeśli chodzi o języki, angielski znam naprawdę już dość dobrze, w tym roku na wakacjach we Włoszech bez trudu się dogadywałam. 7lat nauki zrobiło swoje. a ja te testy miałam przeprowadzane podczas wizyty u doradcy zawodowego- wyszły mi typowo humanistyczne predyspozycje.monochrome- waga spadła? jedz, jedz.. ech, miłej zabawy.
|
|
|
#1290 |
|
Gość
|
Ambitny człowieczek - ma się coś po znienawidzonej mamuśce
![]() Ambicja pcha człowieka wysoko. P.S. znalazłam w bezpłatnym dodatku z Empika to co sobie chcę kupić - seria ReUse lub Pigna Nature. Żeby nie było, że reklamuję, bo tam nie pracuję, a to duży salon i po prostu łatwo jest znaleść co trzeba. A książkę to sobie kupcie - na serio dobra, i lepiej być przygotowanym za wczasu - nawet jak się ma maturę w 2010 roku - współczuję, bo matmę będziesz musiała zdawać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

ale dobra, koniec użalania się nad sobą! jutro będzie dobrze
cieszę się, że u Ciebie wszystko pozytywnie.
i teraz wcinam paluszki,na razie wyrzutów nie mam,bo ogolnie mało zjadłam dzisiaj...

to kiedy zapraszasz Wizażanki na przejażdżkę?:P
nie próbuj nawet schudnąć dekagrama
zrozumiano?

To smutne co spotkałao Twojąznajoma, ale własnie tak samo mogło to spostkac jkąs szara myszke, która ledwo wychyli się z domu, a musi sie do niego z powrotem schowac, bo nikt jej nie akceptuje w danej zbiorowości. Też często słyszłąm, ze jestem mądra, ładna i chuda i często spotykałam sie z chora zawiścia z tego powdu i to nie był żaden pech, tylko ludzka zawiść. A takich ludzi trzeba olac i im wspołczuc, a nie sobie. Dziekuję
od tego nas tutaj masz, by móc się wygadać. sny są wyrazem Twojego stanu psychicznego. to zrozumiałe, że jest Ci ciężko po tym, co przeszłaś. jesteśmy tutaj w tym wątku na wizażu jednością, każda każdej może się wygadać i nie wolno myśleć Ci, że zawracasz nam głowę czy smęcisz. skoro uważasz, że Twoje życie jest bezwartościowe, to postaraj się to zmienić- zacznij wzbogacać się wewnętrznie, np czytać książki, uczyć się czegoś nowego, no nie wiem.. w ten sposób odwrócisz również swoją uwagę od jedzenia. a ja w mamie też wielkiego wsparcia nie mam i radzę sobie, więc CHCIEC TO MOC, kochanie.
i fajnie, że nie weszłaś na wagę- gratuluję sukcesu! małymi kroczkami i wygramy! : D a gdzie jedziesz, skoro nie do Włoch? ja bym się gdziekolwiek wyrwała, ale dopiero pod koniec sierpnia jadę.. ale nie jest tak źle
zawsze się w nich gorzej wygląda. nie martw się! ; * uszy do góry!