Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 19:50   #1261
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Czuję się.... hmmm.... czuję się szczęśliwa. Tak bez powodu, nic się przecież nie zdarzyło specjalnego, ale jakoś mi tak lekko. Jakie to cudowne uczucie, szkoda, że takie chwile zdarzają mi się tak rzadko....

Gratuluje i tak 3maj!!!
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 20:05   #1262
star15
Zakorzenienie

deMitia- to tak, jak ja. do dzisiaj. ale dobra, koniec użalania się nad sobą! jutro będzie dobrze cieszę się, że u Ciebie wszystko pozytywnie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 20:17   #1263
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
U mnie przestałam liczyć te dni, bo to ni jakiego sensu nie miało - dodatkowo cukier nie przesadzajmy - aż tak wysokiego nie miałam by musieć go wykluczyć z diety. 60/200 - to nie wiele. - jak by było z 160 to by się trzeba bać było.
Właśnie. Życie jest jedno, a skoro ja potrafię czasem tyyyle zjeść (np. dziś) i nic nie tyję, to dlaczego mam sobie odmawiać tych słodyczy ? Wkońcu to jakaś przyjemność a ja młoda, niewarto patrzeć jak przyjaciele będą z uśmiechem na twarzy jedli czekoladę czy chipsy,a ja 'nie, bo nie jem słodyczy/chipsów' tylko dla satysfakcji.
Zaraz wyślę fotki .

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Ewelka, masz bardzo ładną twarz śliczna z Ciebie dziewczyna, naprawdę Co do figury...Niewiem skąd u Ciebie kompleksy...Jak patrzę na zdjęcia widzę śliczną, zgrabną dziewczynę... Jak już to więcej kg na + by się przydało, a na pewno nie na - Pamiętaj o tym
Dziękuję .

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Czuję się.... hmmm.... czuję się szczęśliwa. Tak bez powodu, nic się przecież nie zdarzyło specjalnego, ale jakoś mi tak lekko. Jakie to cudowne uczucie, szkoda, że takie chwile zdarzają mi się tak rzadko....
To się bardzo cieszę Kochanie

Star świetne podejście- jutro będzie dobrze . ; )

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 20:17   #1264
deMitia
Rozeznanie

Ja już tak dawno się tak nie czułam, tak dawno, że zapomniałam jak to jest. Dzisiaj czuję się tak jakbym góry mogła przenosić, a zazwyczaj nie mogłam zebrać sił aby tyłek z łóżka podnieść. Nawet jak jutro będzie gorzej to myślę, że to dobry znak- zaczynam żyć normalnie...
Stary 2008-08-08, 20:20   #1265
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Właśnie. Życie jest jedno, a skoro ja potrafię czasem tyyyle zjeść (np. dziś) i nic nie tyję, to dlaczego mam sobie odmawiać tych słodyczy ? Wkońcu to jakaś przyjemność a ja młoda, niewarto patrzeć jak przyjaciele będą z uśmiechem na twarzy jedli czekoladę czy chipsy,a ja 'nie, bo nie jem słodyczy/chipsów' tylko dla satysfakcji.
Zaraz wyślę fotki .

Dziękuję .

Stary 2008-08-08, 21:08   #1266
noname12345TPa
Gość

Życie jest właśnie tylko jedno, więc nie ma sensu liczyć tych dni bez słodyczy. Tak ja postanowiłam, bo dla mnie to żadna strata. Od SNG się nie uwolnię - ale Fresie życzę wszystkiego dobrego w drodze. Przy okazji - uznałam, że nie ma sensu dwa razy wchodzić w to samo g... więc dlatego nie będę wege, ale całym sercem jestem z ich działaniami i tak bardzo będę zwierzątkom pomagać ile będę miała sił.
Star - zobaczysz los się do ciebie uśmiechnie, ja zauważyłam jedno - teraz spotykam ludzi coraz lepszych - jakby los się do mnie zaczyna uśmiechać.
Ale moje zainteresowanie psychologią jest iście ciekawe, nie wiem dlaczego się tak dzieje.
Stary 2008-08-08, 21:10   #1267
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - super,że zdałaś,naprawdę się cieszę .

Werka - fajnie,że jesteś i dobrze,że dałaś sobie spokój z tym liczeniem tych dni bez słodyczy itp

A ja na późną kolację zjadłam 2 kawałki drożdżowego,a co! i teraz wcinam paluszki,na razie wyrzutów nie mam,bo ogolnie mało zjadłam dzisiaj...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 21:21   #1268
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Star masz racje, jutro bedzie lepiej

Demitia ciesze sie, ze tak swietnie sie czujesz

Agnes i super wyrzuty sa zbedne

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 21:28   #1269
noname12345TPa
Gość

Dzięki Agnes Chyba ta tygodniowa przerwa dała mi wiele do myślenia
Teraz muszę ksiażkę tą kupić.
http://sensus.pl/ksiazki/nawyki.htm
Cała seria Trening jest chyba dla mnie do zakupu (powoli będę ją kupować) bo bardzo mi się podobają
Stary 2008-08-08, 21:34   #1270
agness51
Zakorzenienie

Werka - a jak Ci tycie idzie?

kurde... mam wyrzuty... ale próbuję o tym nie myśleć...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 21:50   #1271
noname12345TPa
Gość

Nie wiem, bo wagi nie mam.
A za wyrzuty to
Ewelko - wyglądasz cudownie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 22:12   #1272
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku i nic wiecej nie jestem w stanie napisac. Jeszcze z kumpela wypilam wino na spole Jestem taka SZCZESLIWA!!!!!!!!!

Gratuluję to kiedy zapraszasz Wizażanki na przejażdżkę?:P

Orzeszku jaka z Ciebie śliczna i zgrabna dziewczyna nie próbuj nawet schudnąć dekagrama zrozumiano?

Star uszka w górę, uśmiech na twarzy i zapomnij o smutkach

Ewelka za podejście do słodyczy duuuży + dla Ciebie oby tak dalej

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:19   #1273
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
Kika oby to normalne jedzenie na dobre Ci wychodzilo Kochana

Toffiee wiesz, ja w zasadzie czuje sie tak, jak napisalas, przez cale moje 20 lat zycia...probowalam z tym walczyc, byly i dobre dni, ale zawsze po takich pozytywnych zaczynaja sie u mnie dni totalnego dola zawsze cos jest w moim zyciu nie tak...i oczywiscie mam ciagle wrazenie,ze nikt mnie nie rozumie i nawet nie probuje...
Obys odnalazla szczescie i zaczela cieszyc sie zyciem Kochanie
sobie i reszcie tez tego zycze
U mnie teaz to taka plątanina uczuć- tych pozytywnych i skrajnie negatywnych. Skąd te wahania nastroju? Może to hormony, które nie są w zbyt dobrej kondycji. Rosna mi np czarne włoski wokół pępka Natomiast z owym popularnym meszkiem sie nie spotkałam. Ehh, trudno mi teraz pisać o smutku, bo już czuje sie trochę lepiej. a może troszke więcej niż trochę Z tym, ze może własnie takie dni lepszego samopoczucia powinnyśmy wykorzystac na poprawę naszego samopoczucia psychicznego? Dołki sa straszne, nigdy nie wiem kiedy skończy sie to cierpienie, podczas nich myslę, żeby umrzec, zasnąć, gdzies odjesc, byle nie ciepiec juz.

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Nowy i jednocześnie pierwszy (ale wstyd, heheh, stara baba a chłopa nigdy wcześniej nie miała :P) Niestety kg sa widoczne, poza tym wściekła jestem, bo dzisiaj był napad, ale porozmawiałąm z mamą i jutro mam nadzieję będzie ok.

I kurczę, spóźnione, ale naprawdę szczere życzenia: wszystkiego najlepszego Toffiee

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Toffiee- nie jesteś gorsza i to nie jest kara. Twoje myślenie jest teraz nastawione zupełnie inaczej niż powinno - te lęki i koszmary nie są naturalne, ale spowodowane lekami. Tak się po prostu złożyło, że ciebie dopadło to, innego znowu coś innego - schism strachowała się o raka, ktoś inny o zdrowie rodzica, ktoś ma kogoś do opieki, inny nigdy już pewnych rzeczy nie zrobi, bo jest fizycznie limitowany. Gdyby spojrzeć wokoło nikt nie jest idealny i nie ma się idealnie. Nawet choć na pozór to tak wygląda. Zazdrościłam koleżance prawie wszystkiego - na kilka dni przed egzaminem się rozkrwawiła w ustępie z jelita - przeżyła miesiąc koszmaru do dalszego egzaminu, bo miała po nim planowaną kolonoskopię...to była ta idealna i super, zołza straszna...też ją spotkało. Tż ma po operacji kręgosłupa - nigdy się nie zwinie w kłębek, nie zrobi tureckiego siadu, nie zapnie snowboardu bez pomocy na stoku. Każdy mamy swoje smutki i bóle, ale każdego to w inny sposób dotyczy. Ciebie dorwała depresja, ale że z powodu choroby ty widzisz świat x-razy czerniej nie znaczy, że depresja jest te x-razy gorsza i x-razy większym złem od tego co mają ci niektórzy inni. A za smutki nie przepraszaj - każdy mamy prawo czuć się podle i do niczego. I nawet choć ty masz więcej tych złych dni niż dobrych nie znaczy to, że jesteś gorsza, przecież i ludzie bez problemu czasami mają takie stany, że żyć się odechciewa!

..
Mam nadziej e, ze jednak depresji jeszcze nie mam, ale musze pracowac nad soba, nad dostrzeganiem potrzeb swojego ciała, umysłu. Przeciez mam tak osłabiony organizm a charuję za trzech i mam prawo czuc zmęczenie tym wszystkim, tym życiem. Kiedyś było tak, ze jadłam kilka kg słodyczy po czym wszytko zwracałam i szłam spać i nie musiałam się martwic o białka, tłuszcze, węgle w diecie, o to, aby przytyc, o wszytko inne, o tym nie mysłałam, a teraz nagle taki szok, zostałam rzucona na głęboka wode przez rodziców i lekarzy, widocznie tk trzeba, bo już jesr oraz lepiej. Az sama sie sobie dziwię, poprawa z moim jedzeniem jest dostrzegalna dla mnie z każdym dniem, chyba jestem z siebie dumna To smutne co spotkałao Twojąznajoma, ale własnie tak samo mogło to spostkac jkąs szara myszke, która ledwo wychyli się z domu, a musi sie do niego z powrotem schowac, bo nikt jej nie akceptuje w danej zbiorowości. Też często słyszłąm, ze jestem mądra, ładna i chuda i często spotykałam sie z chora zawiścia z tego powdu i to nie był żaden pech, tylko ludzka zawiść. A takich ludzi trzeba olac i im wspołczuc, a nie sobie. Dziekuję

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

nie byłaś w niczym gorsza! nawet tak nie myśl. po prostu jednych spotyka, innych nie, to jest taka 'machina losu' i wcale nie wybiera gorszych, czy lepszych. proszę, nie myśl tak.. i nie smęcisz, tylko wyrażasz swoje uczucia! zdenerwuję się zaraz na Ciebie za te słowa od tego nas tutaj masz, by móc się wygadać. sny są wyrazem Twojego stanu psychicznego. to zrozumiałe, że jest Ci ciężko po tym, co przeszłaś. jesteśmy tutaj w tym wątku na wizażu jednością, każda każdej może się wygadać i nie wolno myśleć Ci, że zawracasz nam głowę czy smęcisz. skoro uważasz, że Twoje życie jest bezwartościowe, to postaraj się to zmienić- zacznij wzbogacać się wewnętrznie, np czytać książki, uczyć się czegoś nowego, no nie wiem.. w ten sposób odwrócisz również swoją uwagę od jedzenia. a ja w mamie też wielkiego wsparcia nie mam i radzę sobie, więc CHCIEC TO MOC, kochanie.

mi też się marzy jakiś fajny Tż. i fajnie, że nie weszłaś na wagę- gratuluję sukcesu! małymi kroczkami i wygramy! : D a gdzie jedziesz, skoro nie do Włoch? ja bym się gdziekolwiek wyrwała, ale dopiero pod koniec sierpnia jadę.. ale nie jest tak źle dobrze bawię się i tutaj.
A gdzie jedziesz? Koniec sierpnia już nie tak daleko

Masz rację każdego spotyka cos przykrego, mnie np nigdy nie opiep***ł żaden nauczyciel- wręcz przeciwnie wszcy usmiechają sie do mnie i są przychylni, podczas gdy do innych dziewczyn leca takie teksty To tylko jesden bardzo prosty przykłąd, ale przychodzi mi ich do głowy wicej, nie moge skupia,c sie na przykrościach, które mnie spotkały. Dziekuje za uświadomienie
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:20   #1274
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez imposing Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ? ;> Nie było mnie 2 miesiące, ale właściwie na forum nic sie nie zmieniło. No.. doszło sporo nowych osób, ale poznaje większość.
Znikam z KZ. Zauważyłam, że nie porównując się z Wami jest mi lepiej. Bo przez cały czas myślałam 'ona nie zjadła kolacji a ja tak. żarłok!' i wiem, że to chore ale nie potrafiłam nad tym zapanować.
Na dietetyce zostaje. Fajnie pooglądać sobie zdrowe jadłospisy i wzorować się na nich. (;

Ogólnie u mnie dobrze. Przytyłam jeszcze 2 kg. Okres utrzymałam, chociaż nieregularny, ale co ja się cudu spodziewałam?
Chodzę sobie na terapie i jest coraz lepiej. Dalej licze kcal ale nie popadam w paranoje kiedy wyjdzie ich więcej niż sądziłam. I powoli zaczynam akceptować siebie. Naprawde wierze już, że wszystko będzie ok. I dziękuje Wam za wsparcie i wogóle, kiedy tego potrzebowałam.
A gdyby coś, będe kręcić się na dietetyce.
Powodzenia . 3 mam za Was kciuki, żeby i Wam zaczeło się układać.

Ja Cię pamiętam. Zmieniłaś tylko avek Chybs tez ogranicze dietetyke, tzn. gdy jako tako stan na nogi, bo faktycznie wątki o kaloriach, przepisach uzalezniaja a nie można non stop myslec o jedzeniu. Jeżeli lepiej Ci bez tego- bo na pewno tak jest- nie wahaj się i podążaj własnym torem

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Gorsza? Dlaczego tak myślisz o sobie? W życiu różnie bywa, każdemu trafiają się upadki i trudne chwile, ale też i radosne, nie wierzę, że przez całe 17 lat nic takiego Cię nie spotkało. Zresztą, nie ma się co skupiać na przeszłości, tylko zadbać o teraz i to, co nastąpi, a przez Tobą całe życie. Na pewno spotka Cię duuuużo dobrego! Na razie spróbuj znaleźć coś, co Ci będzie sprawiało radość, życie obfituje w tzw. drobne przyjemności. To może być na początek. Jak mi czasem smutno, to oglądam film "Amelia" - ona to się znała na drobnych przyjemnościach i umagicznianiu własnej egzystencji. ;]
Wyjdziesz z tej depresji, spróbuj pomyśleć pozytywnie.

Na pewno cos takiego mnie spotkało, tylko czemu nie pamiętam Może nie potrafię docenić tego, co mam. Nie wiem, jakoś zawsze było ta szaro, mdło i bezbarwnie. A może teraz zaczęłm zdawać sobie z tego sprawę? Masz racje, co z tego co było, skoro może byc lepiej, skro już teraz gdy jeszcze z trudem moge znalexc sobie miejsce, wiem, ze jest lepiej, to co może byc potem

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Omal teraz się nie poryczałam...poczytajcie na onecie o nieszczęściu kolejowym pociągu na trasie Kraków-Praga...identycznym o identycznej porze, dokładnie przed tygodniem jechałam...tą trasą jeżdżę co tydzień jak jestem na akademiku...

...
I jak tu nie mówić o czymś czego nie widzimy, a nas ustrzega. Bo przeciez ten tydzień, to tak nie wiele. Nie am ostatnio telewiora- <zepsuł się po raz kolejny>, ale pewnie wypadek był straszny.

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ZDALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku i nic wiecej nie jestem w stanie napisac. Jeszcze z kumpela wypilam wino na spole Jestem taka SZCZESLIWA!!!!!!!!!

Wiedziałam, jesteś super zdolna: jupi::j upi::ju pi:

Cytat:
Toffiee - wyszystkiego najlepszego (z tego
całego zabiegania nie zdążyłam ci złożyć życzeń)
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 22:28   #1275
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Toffiee fajnie, ze juz sie lepiej czujesz zobaczysz, bedzie coraz lepiej zaczniesz dostrzegac wokol siebie coraz wiecej drobiazgow dajacych radosc

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 07:25   #1276
noname12345TPa
Gość

Jak to mówią - grosz do grosza a zbierze się kokosza - w takim przypadku można też tego użyć. Małe sprawy zebrane do kupy dają jedną dużą sprawę.
Czy ostatnio ja się oszczędna zrobiłam? - trudno mi wydawać kasę - to dobrze dla mojego studenckiego portfela. I wiecie co - zamiast kołonotesu - Jori Lambada kupię sobie taki eko - chyba ten z kwiatami - w Empiku. Serce dla ziemi mam bardzo duże. Jedynie wege nie będę, ale to wiele. Ale do wielkich akcji się przyłączę.
Stary 2008-08-09, 08:11   #1277
FilifionkaB
Rozeznanie

Plameczko gratuluje, wiedziałam, ze zdasz

a ja mam znow wrazenie ze przez te wszystkie problemy utyłam ( wiem wiem, przezproblemy sie nie tyje, to nie mozliwe)
duzo mysle o moim zwiazku i wiem, jestem głupia daje sie poniżac i niszczyc psychicznie ale go kocham...
trudno tak z dnia na dzien wszystko zmienic. Podział rzeczy, uczenie sie życia samej - od nowa. to wszystko bardzo trudne.

jedzenie to porażka.. nie jem cały dzien a pózniej najadam sie wieczorem i wyje w poduszke jaka jestem beznadziejna.
Przymierzałam spodnie w sklepie, tydzien temu i nie mogłam zniesc swojego widoku w lustrze, obtłuszczone uda, cellulit, nie chce byc starą grubą babą, a nie umiem tez jesc ładnie i redukcyjnie. Ciagle miotam się pomiedzy nocnym objadaniem i tygodniami głodówki - a waga stoi zamiast spadac w dół. Z zazdrością patrze na te wszystkie dziewczyny w szortach eksponujace zgrabne nogi... a znow idzie fala upałów.
nie umiem sie odchudzac, umiem sie głodzic i nieszczyc powoli w sobie wszystko
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 08:44   #1278
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
Plameczko gratuluje, wiedziałam, ze zdasz

a ja mam znow wrazenie ze przez te wszystkie problemy utyłam ( wiem wiem, przezproblemy sie nie tyje, to nie mozliwe)
duzo mysle o moim zwiazku i wiem, jestem głupia daje sie poniżac i niszczyc psychicznie ale go kocham...
trudno tak z dnia na dzien wszystko zmienic. Podział rzeczy, uczenie sie życia samej - od nowa. to wszystko bardzo trudne.

jedzenie to porażka.. nie jem cały dzien a pózniej najadam sie wieczorem i wyje w poduszke jaka jestem beznadziejna.
Przymierzałam spodnie w sklepie, tydzien temu i nie mogłam zniesc swojego widoku w lustrze, obtłuszczone uda, cellulit, nie chce byc starą grubą babą, a nie umiem tez jesc ładnie i redukcyjnie. Ciagle miotam się pomiedzy nocnym objadaniem i tygodniami głodówki - a waga stoi zamiast spadac w dół. Z zazdrością patrze na te wszystkie dziewczyny w szortach eksponujace zgrabne nogi... a znow idzie fala upałów.
nie umiem sie odchudzac, umiem sie głodzic i nieszczyc powoli w sobie wszystko
Przepraszam ja jestem może nie w temacie, ale Kochana ŻADNA miłość nie usprawiedliwia i nie daje prawa do takiego zachowania! Nie możesz pozwalać na to aby ktoś Cię poniżał ja rozumiem, że nauka tego wszystkiego jest bardzo trudna, ale pora wreszcie stanąć na nogi i pokazać innym, że jesteś silna-BO JESTEŚ! musisz tylko w to uwierzyć! co do widoku w sklepie to mogłaś mieć tylko takie wrażenie przez to, że teraz masz doła-sama wiesz, że mamy 'skrzywiony obraz siebie", to przykre co piszesz, że się objadasz i wogóle, ale może postaraj się tak na full, zbierz wszystkie siły i powiedz temu wszystkiemu NIE! Na pewno niedługo zza chmurek wyjrzy u Ciebie Słoneczko-nie tylko na niebie 3mam za Ciebie bardzo moooocno kciuki

dziś jestem jakoś rannym ptasziem, osttanio w ogóle miewam problemy ze spaniem, ale nie wiem dlaczego...tzn wiem, ale to nie moja wina, ciągle myślę o czymś w nocy, nie spię, wstaję wcześnie i jest wielke buuuu a co tam u Was Dziewczynki?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 08:56   #1279
noname12345TPa
Gość

Chyba będę jednak wege - znaczy się lakto-owo-wege. Bo jednak coś mnie w sercu rusza, że nie konsekwentna jestem. Tylko zaczę z nią zabawę i życie gdy uporam się z ED. Pomożecie mi w ułożeniu diety, bo sama sobie nie poradzę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 09:00   #1280
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Zaraz wyślę fotki .

Dziękuję .

jest dobrze. a właśnie- skoro jesz i nie tyjesz to w czym problem? powinnaś się cieszyć i jeść.. do woli! ^^ w sumie ja mam podobnie teraz, jem, jem i nic. : )) ale też z ilościami czekolady i chipsów nie można przesadzać. ja osobiście chipsów, słonych paluszków nie lubię, nie jadłam już ich dobre.. huhu, z rok! : ) a i wcześniej sporadycznie, nie licząc czasów dzieciństwa, gdy opychałam się chipsami codziennie: P do czekolady w sumie też już mnie tak bardzo nie ciągnie.

deMitia- to cudownie oby tak dalej, kochanie.

Weroniko- może Twoje zainteresowanie psychologią bierze się stąd, że sama mnóstwo przeżyłaś i jesteś w stanie zrozumieć ludzi w przeróżnych sytuacjach. może chciałabyś im pomagać, podświadomie.

agness- ja wczoraj też jadłam, paluchy z sezamem : )) i bez wyrzutów- bo po co?

niezapominajka- nie ma to jak optymizm. ^^

kikuś- ;* dzięki!

toffiee- cieszę się, że zaczynasz dostrzegać pozytywne strony- z tymi nauczycielami =) a wyjeżdżam pod namioty, na 'Golgotę Młodych'.

Filifionko- dlaczego nie jesz cały dzień? nie głódź organizmu, przecież wiesz, jaka to szkoda dla niego! zacznij od porządnych śniadań, wtedy apetyt wieczorem się zmniejszy. a lustra w przymierzalni są takie głupie.. zawsze się w nich gorzej wygląda. nie martw się! ; * uszy do góry!

a u mnie.. już dużo lepiej niż wczoraj. nie poszłam jednak balować, bo okazało się, że za późno obejrzeliśmy się z rezerwacją stolika. ale idziemy za tydzień- nic straconego a dzisiaj przeganiam rodziców z domu i będę sprzątać. mam ochotę na jakieś małe przestawianie mebli, no.. zobaczy się. : )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2008-08-09, 09:01   #1281
plameczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziekuje za gratulacje, ja nadal sie ciesze i nie moge doczekac sie dokumentu

kika moge Was powozic za jakies hmm.. 2 tygodnie? A propo nog - ja tez zazdroszcze wszystkim dziewczynom, ktore nie maja cellulitu, bo jak jest goraco, to moga ubrac krotkie spodenki, a ja nie. No ale zawsze mozemy pokazac cos innego, nie kazdy jest idealny I moje uda nie naleza do najszczuplejszych.

toffiee fajnie, ze u Ciebie jest lepiej. Zawsze to krok do przodu Ja tez ostatnio zaczelam doceniac male drobnostki, ktore uszczesliwiaja, a ktorych do niedawna nie zauwazalam. I powiem Ci, ze tak jest o wiele przyjemniej

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 09:12   #1282
noname12345TPa
Gość

Star - właśnie mi coś takiego pachnie - w testach na dobry kierunek studencki miałam do wyboru - albo artystyczne (moje zamiłowania do rysunku, dziennikarstwa) lub właśnie psychologia.
Efekt teraz z dużą ciekawością zamiast książek normalnych - przygodowe, etc.. lubię historie fantasy (ze względu na obrazy) i właśnie poradniki psychologiczne.
Stary 2008-08-09, 09:29   #1283
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Star - właśnie mi coś takiego pachnie - w testach na dobry kierunek studencki miałam do wyboru - albo artystyczne (moje zamiłowania do rysunku, dziennikarstwa) lub właśnie psychologia.
Efekt teraz z dużą ciekawością zamiast książek normalnych - przygodowe, etc.. lubię historie fantasy (ze względu na obrazy) i właśnie poradniki psychologiczne.
rozumiem. ja też uwielbiam dziennikarstwo, wszelkie prace pisemne to dla mnie najfajniejsze wyzwanie : )) czuję do tego powołanie i wybieram się prawdopodobnie na UG [Uniwersytet Gdański] na dziennikarstwo, albo filologię polską, z tym, że na filologii podobno trzeba naprawdę mnóstwo, mnóstwo czytać ; / i tego się obawiam. brałam pod uwagę jeszcze MISH [Międzywydziałowe Indywidualne Studia Humanistyczne]- to nowypowstały kierunek, na którym każdy indywidualnie dobiera sobie zajęcia wg swoich potrzeb, tzn. że można wziąć sobie jeden wykład dla studentów filologii polskiej, a za godzinę iść na inny przeznaczony dla studentów psychologii- i tak na obrębie uczelni można biegać sobie i dobierać. ale podobno po tym trudno znaleźć pracę, bo pracodawcy niechętnie zatrudniają ludzi, którzy mają takie 'pomieszanie z poplątaniem' i tak naprawdę żadnego kierunku 100%-owo nie zaliczyli..

Studentka
Stary 2008-08-09, 09:38   #1284
noname12345TPa
Gość

Dzienikarstwo to moja miłość, mimo że piszę jak kura pazurem Dodatkowo wiem też jedno, że teraz są wymagane jakieś dodatki bo samo czyste dziennikarstwo nie wiele daje. Ja dostałam się na SWPS (Szkoła Wyższa Psychologi Społecznej) - jedną z najlepszych szkół prywatnych w Polsce. Zastanawiam się nad tym, czy przy końcu studiów by nie iść na dwa faklutety - politologiczny i germanistyczny/psychologiczny. To powinno podnieść moje kwalifikacje do pracy - po za tym będę miała trzy języki po dobrych szkołach językowych (niemiecki zrobię w 3-4 lata, bo już pierwszy rok mam za sobą - tzn 2 kurs wakacyjny - poziom B2-):
- angielski - Archibald
- niemiecki - Instytut Austyjacki
- francuski - tu myślę nad instytutem francuskim.
To powinno dać pracodawcy jasny obraz tego wszystkiego.
Może zrobię jeszcze jakiś kurs graficzny?
Stary 2008-08-09, 09:47   #1285
MeredithGrey
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie też naprawdę poważnie rozważam żeby pójść na psychologię - szkoda tylko, że w Łodzi mamy tylko trzy specjalizacje na psychologii... i nie ma psychologii sądowej, a to moje marzenie. Jeśli decydowałabym się na studia na tym kierunku - to musiałabym wyjechać... więc ewentualnie widzę się jeszcze w Krakowie. Ale to naprawdę ewentualnie Z łódzkich kierunków chodzi mi po glowie jeszcze filologia romańska/ hiszpańska - obie w grupie podstawowej, do której idzie się nie znając języka albo informatyka na politechnice

A poradniki to ja lubię, ale w niewielkiej ilości. Czytanie zbyt wielu rad też ogłupia moim zdaniem, czasem poradysą sprzeczne i bądź tu mądry

Toffie- również spóźnione (przepraszam, gdzie tutaj się sprawdza kiedy ktoś ma urodziny) , najserdeczniejsze życzenia, duuuuużo zdrowia i pomyślności, wszystkiego najlepszego!
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 09:49   #1286
plameczka
Wtajemniczenie

A ja nie wiem co studiowac: psychologie, dietetyke, pedagogike i zostac nauczycielka czy starac sie nadrobic zaleglosci z fizy i medycyne? ...

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 10:07   #1287
monochrome
Rozeznanie

Witajcie!

Byłam wczoraj na off-festiwalowych koncertach, świetnie było! Potem nocowałam u przyjaciółki i niedawno przyjechałam do domu. Muszę trochę rzeczy porobić i wbijam z powrotem się festiwalować popołudniową porą. ;]

Plameczko - gratuluję! Świetnie, wiedziałam, że się uda! ;D

Poczytałam, co tam u Was, ściskam mocno i uciekam. Jutro więcej napiszę. ^^
Tylko jeszcze słówko: tak zwany żal.pl po wejściu na wagę - wygląda na to, że drastycznie dużo kcal spaliłam na koncertach. :| Dobra, nie płaczmy nad rozlanym tłuszczem, zjedzmy coś! ;]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 10:08   #1288
noname12345TPa
Gość

Właśnie znalazłam wydawnictwo - z niego jest ta książka - Sensus - to odłam Helionu - książki wyglądają na bardzo ciekawe, a cała seria Treningi jest super.
Czasem się wykluczają no niestety.
A mam tą książkę (ochydny róż na okładce) - Informator PWN dla Maturzysty - Wyższe Uczelnie - 2007/2008 - teraz jest pewnie na nowy rocznik - oui znalazłam http://www.empik.com/informator-pwn-...azka,3093028,p - w empiku dostępny. Tam są te testy - każdemu polecam, bo lepiej sobie takowy zrobić by potem sobie kuku nie zrobić i iść na co nie idzie w parze z zainteresowaniami.
Stary 2008-08-09, 10:09   #1289
star15
Zakorzenienie

Weronika- widzę, że bardzo ambitna jesteś, to super. ja jeszcze tak dużo nie myślałam na temat studiów- ostatecznie 2lata przede mną, więc mam czas. wstępne plany mam zarysowane, co dalej, okaże się. jeśli chodzi o języki, angielski znam naprawdę już dość dobrze, w tym roku na wakacjach we Włoszech bez trudu się dogadywałam. 7lat nauki zrobiło swoje. a ja te testy miałam przeprowadzane podczas wizyty u doradcy zawodowego- wyszły mi typowo humanistyczne predyspozycje.

monochrome- waga spadła? jedz, jedz.. ech, miłej zabawy.

Studentka
Stary 2008-08-09, 10:12   #1290
noname12345TPa
Gość

Ambitny człowieczek - ma się coś po znienawidzonej mamuśce
Ambicja pcha człowieka wysoko.
P.S. znalazłam w bezpłatnym dodatku z Empika to co sobie chcę kupić - seria ReUse lub Pigna Nature. Żeby nie było, że reklamuję, bo tam nie pracuję, a to duży salon i po prostu łatwo jest znaleść co trzeba.
A książkę to sobie kupcie - na serio dobra, i lepiej być przygotowanym za wczasu - nawet jak się ma maturę w 2010 roku - współczuję, bo matmę będziesz musiała zdawać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości