|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiecie, dziewczyny, wczorajszy wieczór spędziłam bardzo miło. byłam z przyjaciółką na spacerze. niby tak zwyczajnie, ale szczerze sobie porozmawiałyśmy i niesamowicie się cieszę, że mam tak bliską mi osóbkę. : )) jest nieoceniona. poczułam jej bliskość, naszą ogromną więź i zrobiło mi się błogo. ten stan tak sobie trwa i jest mi dobrze, mam świetny humor i w dodatku piszę z takim fajnym chłopakiem na nk.. ech. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Gość
|
Star chyba sobie dam te słowa do podpisu - mogę? (jesteśmy szczęśliwi na tyle ile postanawiamy nimi być)
P.S. pisz mi Werka - nie lubię Weroniki. ![]() Dziś wieczorem mnie nie ma, bo mam wesele i na nie idę, oraz zobaczę się z moją najlepszą kumpelą (Ewi). |
![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Gość
|
Tak, córka mojej Pani Stasi (pani co u nas sprząta) ma wesele.
![]() |
![]() |
![]() |
#1325 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że więcej jesz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie, że masz taką dobrą przyjaciółkę. ![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz, zgodnie z obietnicą, wkleję fragment książki "7 nawyków skutecznego działania" Stephena Coveya, który wywarł na mnie spore wrażenie. Tekst jest dość mocny, ale pokazuje, jak ważne jest to, w jaki sposób myślimy i jaką każdy człowiek ma potęgę. Frankl był psychiatrą żydowskiego pochodzenia. Był więźniem obozu śmierci w nazistowskich Niemczech, gdzie przeżył potworny koszmar, którego nawet nie chcemy opisywać. Jego rodzice, brat i żona zginęli w obozie. Wyniszczono mu całą rodzinę, z wyjątkiem siostry. Sam znosił tortury i niezliczone poniżenia, nie mając ani przez moment pewności, czy poprowadzą go do gazu, czy też zostanie pośród „ocalałych”, by sprzątać ciała lub szuflami wygarniać popiół z pieców krematoryjnych. Pewnego dnia, gdy nagi siedział samotnie w maleńkiej celi, zaczął uświadamiać sobie coś, co potem nazwał „resztką ludzkiej wolności” – wolności, której nazistowscy władcy zabrać mu nie mogli. Mogli kontrolować całe jego otoczenie, mogli robić co chcieli z jego ciałem, ale sam Viktor Frankl pozostawał samoświadomym istnieniem, potrafiącym patrzeć jako obserwator na to wszystko, co się dzieje. Podstawa jego tożsamości była nienaruszona. Mógł decydować w swoim wnętrzu, w jaki sposób wszystko, co przeżywa, będzie na niego wpływać. Pomiędzy tym, co mu się przytrafiało, czyli bodźcem, a jego reakcją na to była jego wolność czy też moc wyboru tej reakcji. W trakcie swoich doświadczeń Frankl potrafił wyobrażać sobie różne sytuacje, na przykład jak po uwolnieniu z obozu prowadzi w auli wykład dla studentów. Widział siebie, jak przekazuje studentom lekcje, których sam nauczył się w czasie tortur. Stosując te ćwiczenia umysłowej, emocjonalnej i moralnej dyscypliny, w których wykorzystywał głównie pamięć i wyobraźnię, trenował swoją maleńką, zarodkową wolność, a ona rosła i rosła, aż w końcu miał jej więcej niż jego nazistowscy oprawcy. Mieli więcej swobody, więcej możliwości wyboru; ale to on miał więcej wolności, więcej wewnętrznej mocy, aby panować nad własnymi wyborami. Stał się natchnieniem dla innych, nawet dla niektórych strażników. Pomagał innym więźniom odnaleźć sens cierpień oraz godność ludzką. W tym niewyobrażalnie poniżających okolicznościach Frankl skorzystał z człowieczego wyposażenia w samoświadomość i odkrył fundamentalną podstawę natury człowieka: Pomiędzy bodźcem a reakcją człowiek ma możliwość wyboru. Jeszcze jeden cytat k'pokrzepieniu serc. ![]() Dziadek od tylu lat nie żyje, ale gdybyś otworzył mi czaszkę, na Boga, znalazłbyś w zwojach mojego mózgu odcisk jego palca. Dotknął mnie. Jak już mówiłem, był rzeźbiarzem. Kiedyś powiedział do mnie: „nienawidzę Rzymianina o nazwisku Status Quo!”. „Patrz na wszystko zdumionymi oczami”, mówił, „żyj, jakbyś za dziesięć sekund miał paść trupem. Przyjrzyj się światu. Jest bardziej fantastyczny niż jakikolwiek pomysł zrealizowany w fabryce. Nie proś o gwarancje, nie żądaj uwierzytelniania, bo takiego zwierzęcia nigdy nie było. A gdyby istniało, to byłoby krewniakiem wielkiego leniwca, który dzień w dzień wisi na gałęzi głową w dół i przesypia życia. Do diabła”, mówił, „potrząśnij tym zwierzęciem, strąć leniwca na tyłek”. ![]()
![]() |
#1326 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A odbior plastiku za jakies hm.. 2 tygodnie? Niecale ![]() ![]()
![]() |
#1327 |
Wtajemniczenie
|
Starlight to bardzo dobrze, że odważyłaś się śmigać w bikini i dobrze też, że już więcej jesz.
Plameczko też się cieszę że dziś już u Ciebie w porządku ![]() Monochome- ojć, malutko ważysz, a i przytyć Ci ciężko- pożycz mi metabolizmu ; ) , teraz się akurat przyda jeszcze lepszy niż mam .. To może napiszę co u mnie. Na pozór wydaje się, że nic się nie dzieje i udaję silną. Ale po nocach ryczę jak małe dziecko bo nie potrafię sobie poradzić. A to wszystko dlatego, że powróciły kompulsy..przed wczoraj był i wczoraj. A dzis miałam zjeść tylko 3 mniejsze posiłki (wiem, że to głupie ale cóż) , ale było mi tak słabo i kręciło się w głowie, że zjadłam duuużo solonych orzeszków i makaron z cukrem na podwieczorek. Normalnie bym się nie przejęła, bo to nic strasznego, ale mam dziś tak wydęty brzuch po wczorajszym, że szkoda gadać.. Narazie nie tyję. NARAZIE . I obiecuję sobie, że nie dojdzie już do kompulsu. Bo prędzej czy później, pomimo tego że mam dobry metabolizm i tak zacznie się tycie, a tego nie chcę. Jednocześnie nie potrafiąc zaprzestać kompulsu i odmówić sobie tego czy tamtego ... Nie ćwiczę już, bo dopadł mnie leń, a nie chcę robić czegoś wbrew mojej woli bo będę czuła do tego wstręt, a tak to sobie poćwiczę jeszcze jak mi się zachce ; ] Hm, i często myślę, dlaczego muszę mieć niedowagę i wszelkie inne powody dlaczego nie mogę schudnąć i jednocześnie nosząć na dole rozmiar 36 . Wiele bym dała za 32 , a jak pisałam- nawet nie chcę ćwiczyć, a dieta w moim przypadku odpada ... Ja poprostu nie mogę przebywać za długo w domu, bo myślę o jedzeniu wtedy. A najgorsze jest to, że teraz nawet nie mam z kim wyjść bo wszyscy moi znajomi powyjeżdżali ... Ale nie dam się, udowodnię, że jestem silna i potrafię ładnie, utrzymaniowo jeść. Naprawde wierzę, że mi się uda chociaż jestem na skraju załamania ... A mam jeszcze małe pytanie: czy to, że często jestem głodna może też świadczyć o mej przemianie materii, że już żołądek strawił jedzonko ? ; ) bo słyszałam różne odpowiedzi na te pytanie i nie wiem już sama .
![]() |
#1328 |
Wtajemniczenie
|
Ewelka bedzie lepiej
![]() ![]() a na to pytanie to ja bym chciala, zeby ktos udzielil fachowej odpowiedzi,bo sama sie nad tym zastanawiam ![]() Monochrome ciekawe te fragmenty z ksiazek ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 'żyj, jakbyś za dziesięć sekund miał paść trupem'- pierwsze co przychodzi mi na myśl 'zjadłabym pączka!' ![]() Cytat:
a ja właśnie wróciłam z wyprawy rowerowej. dzisiaj było typowo niedzielnie- seans filmowy na dvd z rodzicami, czytanie książki, picie kakao i przejażdżka rowerowa. spokojnie, pięknie. taki błogostan mnie ogarnął.. ![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Wtajemniczenie
|
Star bardzo fajnie napisalas o tym szczesciu
![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co? Napisałam w formie opowiadania w wordzie (to nie miało być o mnie tylko jakieśtam opowiadanie pisane z nudów, ale nawet nie zwracałam na to uwagi i tak jakoś wyszło..) to, co mnie męczy i dlaczego nie potrafię sobie z tym poradzić i to, co muszę i chcę zmienić w mym myśleniu, aby być szczęśliwszą. Jeszcze bardziej w siebie uwierzyłam i jakoś mi tak lekko teraz .
![]() |
#1332 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Monochrome, muszę przyznać, że mądra jest ta książka, której gragmenty wkleiłaś - daje do myślenia, skłania do głębszej refleksji nad sobą i nad tym, co człowiek potrafi zrobić i co może osiągnąć... Ewelko, wierzę, że uda Ci się pokonać kompulsy ![]() ![]() ![]() U mnie jakoś leci...Mam dzisiaj nową "zabawkę": laptop ![]() ![]() A ja cały czas gryzę się z tym P...Nie jestem gotowa...Ja to wiem, że nie dam jeszcze rady...Miałam nadzieję, że nad morzem przytyję z 2 kg tak niezauważalnie i po prostu one będą...a tu nie wyszło....Tlko przybyło nędzne 0,5kg...A w domu jakoś gorzej mi wszystko wychodzi niż z dala... ![]() Wogole to jakoś nie widzę perspektyw na dalsze wakacje i mnie to poniekąd przeraża....siedzieć jeszcze 2 mies cały czas w domu.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale Ty kochana wcinaj za dwoje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wczorajszego wieczorku to bardzo fajnie, że gdzieś wyszłaś, odpoczęłaś a przy tym fajnie się bawiłąś, zawsze to lepiej mieć kogoś takiego zaufanego z kim możesz pogadać o wszystkim i o niczym ![]() ![]() ![]() ![]() Ewelka 3mam za Ciebie mocno kciuki, jesteś baaaardzo silna więc dopniesz swego ![]() a u mnie różnie, troszkę dziś skopałam jedzenie, tzn zjadłam chyba za mało, ale nie czułam się głodna ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie co, postanowiłam wkleić tutaj swoje zdjęcie z wczoraj. gdy je zobaczyłam, pierwsza myśl: 'wyglądam na naprawdę szczęśliwą'. wiem, że wyszłam jak beztroskie dziecko, ale przyzwyczajona jestem, że niestety na swój wiek to ja nie wyglądam, ech.. ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak, masz rację, to już jest jakiś krok do akceptacji siebie : ) ładniutka z Ciebie dziewczyna . Ja na pozór też wyglądam na szczęśliwą bo ciągle się śmieję w towarzystwie znajomych (nowo poznani mówią, że ja to się chyba tylko śmieję ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
32? Jezuuuu. Przecież to figura wychudzonego dziecka. Cytat:
Niektórzy mają tak, że rozciągnęli żołądek i trudno im się odzwyczaić od dużych - za dużych porcji, ale w Twoim przypadku to nie wchodzi w grę. Jestem zdania, że trzeba słuchać swojego organizmu, skoro głodniejesz, to znaczy, że powinnaś się najeść. Po prostu.
![]() |
#1337 |
Rozeznanie
|
Star wiesz co??Jesteś bardzo ładna-mówie to całkowicie szczerze
![]()
#1338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjadłaś kanapki, serek, ciasto, paprykę powiadasz ? Ale byłaś głodna, a ja jadłam i jadłam, nie potrafiłam przestać, prawie płakałam jak mi brat nie kupił chipsów bo przecież musiałam zjeść jeszcze więcej i jeszcze więcej ... Nie wmawiam sobie ich wcale. To okrrropne uczucie.
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Star15- ale masz piękne włosy. I naprawdę wyglądasz na szczęśliwą.
Ewelka- to że czujesz głód oznacza że powinnaś coś zjeść. No to historia w dużym skrócie- pewien gość się do mnie przykleił; myślę, że gdybym się zgodziła to by doszło wiadomo do czego ![]() ![]() czasem się czuję jeszcze jak ta mała dziewczynka. Ta wychudzona. Albo ta po szpitalu. Wydająca się sobie ogromna. Tak jakby sama.. :/ Iza, mam nadzieję że już Ci R nie w głowie? ![]() ![]() Ludowa, 32 to najsmutniejszy rozmiar. ![]()
#1340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Wtajemniczenie
|
Star ladniutka jestes
![]() ![]() Starlight tak to jest z facetami... a u mnie tak to w miare ok, tylko sie denerwuje, bo ostatnio moj tata sie prawie nie odzywa, ostatnio z nim gadalam we wtorek przez tel, ale byl w srednim nastroju moim zdaniem, potem sie balam nawet odezwac, no ale dzis postanowilam, ze zadzwonie i zapowiem, ze pojade do niego jutro lub we wtorek...dzwonilam kilka razy i nic ;/ mozliwe,ze byl zajety w ciagu dnia i nie mial kom przy sobie...ale i tak mi to dziwnie wyglada...jakby mnie unikal...moze ktos mu czegos nagadal glupiego, a on uwierzyl czy cos...bo ma niestety sklonnosci do wierzenia w glupie gadki ludzi...
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
32 to XXS...ubrania, które odpowiadają wielkości ubrań plus minus 9-10letnich dzieci...
![]() |
#1344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1345 |
BAN stały
|
nalezy jeszcze pamietac,ze niekiedy rozmiary wypadaja inaczej.Ja na codzien nosze xd lub s ale mam ciuszki m badz nawet xL ktore sa malenkie jak xs,a widzialam xxs ktora na mnie wisiala..(a wtedy bylam w fazie szybkiego tycia wiec to az dziwne)
rozmiar rozmiarowi nierowny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zdjęcia to jesteś prześliczną dziewczyną! zgrabna i masz śliczne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja się teraz źle czuję... ![]() ![]() ![]() psychicznie-dwa słowa powiedzą wszystko-włosy,nogi...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Wtajemniczenie
|
Kika nie powiedziałaś żadnej głupoty, wręcz przeciwnie; muszę wychodzić z domu gdy poczuję, że zbliża się kompuls bo to jest najlepsze wyjście aby go uniknąć.
Oj, Kochana mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie ![]()
#1348 | |||||||||
Rozeznanie
|
Fajnie, że podobały Wam się cytaty, ten pierwszy tak mną wstrząsnął, że aż wzięłam i wyszłam z ED.
![]() Naprawdę, podziwiam tego człowieka. Cytat:
Super, że masz to prawko praktycznie w kieszeni. ^^ Cytat:
Jesteś silna i wytrzymasz ten kryzysik, zobaczysz. Jedz więcej, 3 małe posiłki to widocznie za mało zdaniem Twego organizmu, jeszcze taka szczuplutka jesteś. Spokojnie możesz zjeść nawet więcej niż utrzymaniowo i się nie martwić. ;] Cytat:
Ale jesteś pozytywnie nastawiona, no tak trzymać. ^^ Cytat:
![]() A ja mam od tygodnia totalnego świra na punkcie tego samochodu, o którym pisałam, że go po mamie przejęłam. ;p Normalnie niewiele mi brakuje do ciągłego pucowania go i osłaniania przed deszczem. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się tą skóra na nogach, na łokciu też odstaje skóra, gdy ręka jest wyprostowana, a potem jak się zagnie, to od razu jędrniej. ;] Tak samo gdy mięśniowo-tłuszczykowe wypełnienie przybędzie. ;] I z włosami też będzie OK, tylko zadbaj o witaminki, pielęgnację. ![]()
![]() |
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1350 |
Wtajemniczenie
|
Tata do mnie pozniej zadzwonil
![]() ![]() od razu mi jedno zmartwienie odpadlo, bo mnie takie glupotki trzymaja zawsze w napieciu takim dziwnym ![]() dziewczynki odegnajmy wszystkie nasze smutki ![]() ![]() osobiscie bede sie starac, a co z tego wyjdzie...zalezy od paru rzeczy...ale, tak jak w cytatach od Monochrome, wszystko tak naprawde zalezy od nas ![]() ![]() ![]() Monochrome zazdroszcze autostrady ![]() a ja uwilebiam szybka jazde ^^ bo taka po miescie mnie zamula ![]() lece spacku i zycze dobrej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.