Wymarzony pierścionek - część X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-11, 14:54   #1921
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
co mogę zrobić z nadmiarem świeżych pomidorów?
poemi coś pisała wcześniej.

Jeśli robię pomidorówkę ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu jak dotychczas to robię ją identycznie tylko zamieniam te 2 składniki ze sobą?
nie zrobi mi się :"papka"?

Doszła przesyłka z allegro, stanik świetny, ale lekko przymały, mimo, że to miseczka C.
Obwód super.
Na razie zostawiam, za jakiś czas kupię z większą miseczką.
Madlen z pomidorów to normalnie wszystko mozna zrobić
Jak pomidorówkę to pomidory parzysz, zdejmujesz skórkę, kroisz, wrzucasz na patelnię dusisz z maselkiem. W tym czasie robisz normalnie wywar i jak się pomidory rozpaćkaja wlewasz je do wywaru.

Na bazie pomidorów robię wszystkie sosy do makaronu.
Z mięsem mielonym, z cukinią, z owocami morza, tak zwaną putanescę (czyli kapary+oliwki+ sardyny+ pomidory)
Indyjska potrawkę z pomidorami i ziemniakami (ale to już wyższa szkoła jazdy)

Jak nie mam nic w lodowie to robię omleta z pomidorami, pizzę, bruskietę, sałatkę pomidorową, leczo z cukini pomidorów i papryki i kielbaski.

Jak bida jest to i nawet sos pomidorowo- parówkowy do ryzu

Zupę pomidorow- parykową ktorą kocham i gotuję raz w tygodniu co najmniej.

I jeszcez mogłabym tak dłuuugo wymieniać.

Moj kuzyn ostatnio zajrzał do mojej lodowki i zadał pytanie " wy to tylko pomidory jecie?"
Bo mam zawsze pomidory w puszcze już bez skóry, przecier pomidorowy w kartonach i pomidory świerze
Nie używam w ogole koncentratu pomidorowego
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 14:55   #1922
Ines1985
Zakorzenienie

Hania, coś w tym jest... Mnie też się wydają podejrzane te miniaturki. Nie wiem jak jest z yorkami, ale np. moja ciocia ma dwa ratlerki,suczki, z czego jedna jest córką drugiej. I ta córka jest naprawdę miniaturowa... Ale jako że mają ją od urodzenia to wiedzą dlaczego tak się stało... Była najmniejsza i najsłabsza w miocie, urodziła się z jakąś wadą geentyczną że non stop ma katar (strasznie zasmarkana chodzi). Jest dużo mniejsza od swojej matki... Dlatego mowimy ze to miniaturka, ale to nie była zamierzona miniaturka . Przez ten katar jej nie sprzedali i została z nimi.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:02   #1923
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Madlen z pomidorów to normalnie wszystko mozna zrobić
Jak pomidorówkę to pomidory parzysz, zdejmujesz skórkę, kroisz, wrzucasz na patelnię dusisz z maselkiem. W tym czasie robisz normalnie wywar i jak się pomidory rozpaćkaja wlewasz je do wywaru.

Na bazie pomidorów robię wszystkie sosy do makaronu.
Z mięsem mielonym, z cukinią, z owocami morza, tak zwaną putanescę (czyli kapary+oliwki+ sardyny+ pomidory)
Indyjska potrawkę z pomidorami i ziemniakami (ale to już wyższa szkoła jazdy)

Jak nie mam nic w lodowie to robię omleta z pomidorami, pizzę, bruskietę, sałatkę pomidorową, leczo z cukini pomidorów i papryki i kielbaski.

Jak bida jest to i nawet sos pomidorowo- parówkowy do ryzu

Zupę pomidorow- parykową ktorą kocham i gotuję raz w tygodniu co najmniej.

I jeszcez mogłabym tak dłuuugo wymieniać.

Moj kuzyn ostatnio zajrzał do mojej lodowki i zadał pytanie " wy to tylko pomidory jecie?"
Bo mam zawsze pomidory w puszcze już bez skóry, przecier pomidorowy w kartonach i pomidory świerze
Nie używam w ogole koncentratu pomidorowego
Ja też nie używam koncentratu. Jakoś mi się wydaje, że mało ma wspólnego z pomidorami
Ale zawsze mam w lodówce te pomidory w kartonikach. Są super. Nie wiem czy próbowałaś, ale są też z dodatkiem bazylii i czosnku. Bardzo dobre
I też uważam, że z pomidorów zawsze można coś wykombinować. Ja najczęściej robie sos do makaronu, jako, że makaron mogę jeść w hurtowych ilościach i w każdej postaci ... mniaaaam
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:07   #1924
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja też nie używam koncentratu. Jakoś mi się wydaje, że mało ma wspólnego z pomidorami
Ale zawsze mam w lodówce te pomidory w kartonikach. Są super. Nie wiem czy próbowałaś, ale są też z dodatkiem bazylii i czosnku. Bardzo dobre
I też uważam, że z pomidorów zawsze można coś wykombinować. Ja najczęściej robie sos do makaronu, jako, że makaron mogę jeść w hurtowych ilościach i w każdej postaci ... mniaaaam
Dla mnie też koncentrat jest mało pomidorowy.
Jasne ze probowałam te przeciery z dodatkami.
Ostatnio kupiłam cały zestaw tylko nie tych w kartonach, a w puszcze.
5 sztuk normalnych, 5 sztuk z ziołami i 5 sztuk z czosnkiem.
Stary 2008-08-11, 15:15   #1925
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
To może lepiej weź nie-miniaturkę dla własnego komfortu psychicznego, będziesz spokojniejsza.
One i tak są miniaturowe
No właśnie tak się skłaniam ku tej opcji

Cytat:
Z ciekawośc wlazlam na jakieś forum o pieskach i niezla walka slowna tam się wywiązala na temat yorków. Większosć uwarza że nie ma czegos takiego jak york miniaturka. Yorkshire Terrier to po prostu maly terrier i nie ma podziłu na zwykłe i miniaturki. Te małe ważące poniżej 3 kg to po prostu slabsze szczeniaczki w miocie. Slabsze dlatego ze miały za malo pokarmu, dlatego że mama była też malutka.
jakie to forum Haniu ? Ja czytałam, że miniaturki to sztuczny twór itp
A różnica jest znaczna bo tamten mini będzie ważył 0,70 kg a normalny York od 1,2 do 2,50 tak mniej więcej
Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Hania, coś w tym jest... Mnie też się wydają podejrzane te miniaturki. Nie wiem jak jest z yorkami, ale np. moja ciocia ma dwa ratlerki,suczki, z czego jedna jest córką drugiej. I ta córka jest naprawdę miniaturowa... Ale jako że mają ją od urodzenia to wiedzą dlaczego tak się stało... Była najmniejsza i najsłabsza w miocie, urodziła się z jakąś wadą geentyczną że non stop ma katar (strasznie zasmarkana chodzi). Jest dużo mniejsza od swojej matki... Dlatego mowimy ze to miniaturka, ale to nie była zamierzona miniaturka . Przez ten katar jej nie sprzedali i została z nimi.
mam dzisiaj o czym myśleć....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:21   #1926
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
jakie to forum Haniu ? Ja czytałam, że miniaturki to sztuczny twór itp
A różnica jest znaczna bo tamten mini będzie ważył 0,70 kg a normalny York od 1,2 do 2,50 tak mniej więcej
http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?...golne&nr=10015

EDIT czasem takie male yorczki muszą być sztucznie podtrzymywane przy zyciu nie to że są to sztuczne twory...tak zrozumiałm.
Takie male suczki nie powiiny być wogole dopuszczane do psow.

Zreszta ja miałam taką malą jamniczkę. Wybrałm po prostu ostatnią z miotu. najslabsza i najbiedniejszą. Miała troche problemów ze zdrowiem. Ja bym jej nie dopusciła...była taka malutka ze niektore jamniory były 2 razy większe od niej.

Jak ona mialby dzieci to bylyby na prawdę maciupkie..tak mi się wydaje.

Tak samo chyba jest w przypadku yorkow.
Maly piesek rodzi malutkie szczeniaczki, po prostu.
Stary 2008-08-11, 15:47   #1927
Madlen__18
Zakorzenienie

Zgadzam się z Hanią.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 16:05   #1928
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Hanią.
Rozumiem, czyli z tego wynika, że te miniaturki są po prostu słabsze, mogą być chorowite i że trochę odstają od swojej rasy...teraz kwestia czy powinno się kupić psa rasowego czy nie...
Dzwoniłam do polecanej hodowli i szczeniaczki mają być w sierpniu-ceny od 1500 do 4000 zł. Pytam z czego wynika rozrzut w cenie....pani, że nie wiadomo co się urodzi, że czasem się rodzą z jakąs wadą i wtedy niższa cena (nie nadaje się na wystawy)
Znalazłam babkę w Radomiu, akurat tam jedziemy znowu, cena 1200 zł. niby mają rodowód ? Cholera ciężki temat, co jeszcze powinnam wiedzieć kupując psa ? :roll eyes:
Czytałam też, że czasem rośnie z Yorka takie bydle 5 kg i wtedy to już wolałabym "miniaturkę "
Stary 2008-08-11, 16:07   #1929
Madlen__18
Zakorzenienie

jeśli ma rodowód to wszystko ok, pies z wadą rodowodu nie dostanie.

M
Stary 2008-08-11, 16:10   #1930
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Ja zasięgnęłabym języka na temat hodowli, warto zobaczyć też rodziców i inne szczeniaki z miotu
Stary 2008-08-11, 16:11   #1931
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno nie są uparte ale mają swoją osobowość i obrażają sie , czyli pasują do mnie
Oglądałam ostatnio psiego psychologa czy coś takiego z yorkiem w roli głównej . Ten pies był gorszy ode mnie

Cytat:
http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?...golne&nr=10015

EDIT czasem takie male yorczki muszą być sztucznie podtrzymywane przy zyciu nie to że są to sztuczne twory...tak zrozumiałm.
Takie male suczki nie powiiny być wogole dopuszczane do psow.

Zreszta ja miałam taką malą jamniczkę. Wybrałm po prostu ostatnią z miotu. najslabsza i najbiedniejszą. Miała troche problemów ze zdrowiem. Ja bym jej nie dopusciła...była taka malutka ze niektore jamniory były 2 razy większe od niej.

Jak ona mialby dzieci to bylyby na prawdę maciupkie..tak mi się wydaje.

Tak samo chyba jest w przypadku yorkow.
Maly piesek rodzi malutkie szczeniaczki, po prostu.
I dlatego właśnie rodowód może dostać tylko 6 szczeniaczków, reszta już nie (chociaż nie jestem pewna tej 6). Podobnie jest z tymi popularnymi żółwiami wodnymi. Są małe. Ale tylko dlatego, że nie są karmione mięsem . Gdyby jadły mięso (czyli odżywiały się normalnie dla tego gatunku) to by urosły . A przynajmniej tak mi tłumaczył znajomy zapaleniec terrariów.

Madlen, możesz zrobić przecier pomidorowy, będzie idealny na zimę (jeśli Ci o taki nadmiar pomidorów chodzi ).

Mama twierdzi, że po tym wczorajszym czosnku aż spuchnięta jestem
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 16:26   #1932
dorinka30
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, jeszcze poszperam gdzie można
Stary 2008-08-11, 16:46   #1933
Madlen__18
Zakorzenienie

Zrobiłam zupę pomidorową jednak ze świeżych i wyszła:d Dzięki.
A na drugie mięsko pieczone na grillu (filet z kurczaka natarty przyprawami, cienkie płaty, do tego na górę ser, aż sie rozpuści). Dostaliśmy od teściów grill elektryczny, i ostatnio się bawię

M
Stary 2008-08-11, 16:57   #1934
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja już po weekendzie miodowym. Było cudownie Kocham Kraków i mogłabym spędzać tam każdą wolną chwilę tylko ta 6-ciogodzinna podróż mnie rozwala. Mój mąż się śmiał, że zamiast zabytków zwiedzałam knajpy i restauracyjki z jedzonkiem No nie powiem, jedzonko też było pyyycha. Niestety nie udało mi się dotrzeć na najlepsze lody w Krakowie, mam nadzieję, że kolejnym razem się uda. Fajne jest to, że mam tam przyjaciółkę no i organizacja czasu przez to była sporo ciekawsza. Wylądowaliśmy na stadninie koni i po raz pierwszy w życiu siedziałam na koniu. Wielkie bydlę a ja przerażona za to teraz mam ogromną ochotę to powtórzyć
Jeśli chodzi o sam dzień ślubu to spodziewałam się większej ilości stresu. Pomimo kilku wpadek typu spóźnienie zespołu i kamery byłam bardzo spokojna. W kościele zero stresu dopadł mnie dopiero około komunii i myślałam wtedy że zaraz zemdleję i takie zabawne myślenie że o matko co ja zrobiłam już nie ma odwrotu tylko ciii żeby mąż nie usłyszał
Jedyna rzecz która psuła mi humor to drużba. Chyba już pisałam że miałam taką sytuację, że druhną była moja siostra a drużbą żonaty brat Piotrka. Facet 30 lat a zachowywał się jak gówniarz coraz znikał, trzeba go było szukać zachowywał się tak jakby całe to drużbowanie to z jego strony była łaska. Za to siostra spisała się na medal, pierwszy raz druhnowała ale była mi wielką pomocą i jestem z niej dumna.
A dzień ślubu to jeden z najpiękniejszych dni w życiu. Nigdy nie byłam szczęśliwsza
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 17:02   #1935
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam zupę pomidorową jednak ze świeżych i wyszła:d Dzięki.
A na drugie mięsko pieczone na grillu (filet z kurczaka natarty przyprawami, cienkie płaty, do tego na górę ser, aż sie rozpuści). Dostaliśmy od teściów grill elektryczny, i ostatnio się bawię
Też mam grill elektryczny, ale za często go nie używam, bo jak myslę o myciu...

Niuniuniau gratulacje!!!
Stary 2008-08-11, 18:58   #1936
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli ma rodowód to wszystko ok, pies z wadą rodowodu nie dostanie.
Niestety nie masz racji Madlen. Zazwyczaj jest tak, że psy rodowodowe są sztucznie podtrzymywane przy życiu, 'na siłę', bo to kasa. Bardziej się opłaca ratować któregoś z pierwszej szóstki, niż kolejne z miotu, bo za nie się dostanie więcej pieniędzy.
Po rodowodowych rodzicach (czyli spełniających wszystkie, głównie wizualne, normy dla danej rasy) zawsze wychodzą piękne pieski. I to największy plus psa z rodowodem. Ale tego czy są zdrowe nie można być pewnym. Tym bardziej jeśli chce się psa rzadkiej rasy, wtedy jest np. w kraju zbyt mało psów i mieszają się w obrębie jednej grupy.
Ale to się zdarza, jak się trafi na hodowcę, który patrzy na psy, tylko jak na biznes, a nie żywe stworzenia.
Ja miałam psa z rodowodem wypasionym, jego babką była sunia z hodowli królowej angielskiej , a pies w wieku 5 lat stracił wzrok i niewiele się dało z tym zrobić. Był chorowity- po prostu słaby 'egzemplarz' (że tak niełądnie napiszę).
Dorinko , jeśli nie chcesz chodzić z pieskiem na wystawy, albo zarabiać na nim pieniędzy, to radzę Ci wybrać pieska rasowego, ale bez rodowodu. Bo takie, jak przeżyją, to są silne i zdrowe.
Jeśli chodzi o kryteria wybory psa, to ja zwracałabym głównie uwagę, na warunki, w jakich pieski sie urodziły (czy jest czysto itp,bo jak mały psiak złapie jakieś robactwo, to wyleczenie jest bardzo trudne) i na to, który szczeniak jest wesoły, chce się bawić i się nie boi. Omijałabym te ospałe, mało ruchliwe. W tym przypadku nie warto kierować się litością.
Takie jest moje zdanie na ten temat
Ale myślę, że jak się już zdecydujecie na kupno, to warto zabrać ze sobą kogoś, kto ma pieska tej rasy. Mówiłaś, że poznałaś takich ludzi, może by Ci doradzili
Stary 2008-08-11, 19:05   #1937
DianaM
Zadomowienie

Kurcze, dziewczyny jak tak piszecie o pieskach to i mi sie zaraz chce przyspieszyc termin kupna...
Ale nie nie, nie mogę...
Stary 2008-08-11, 19:26   #1938
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny jak tak piszecie o pieskach to i mi sie zaraz chce przyspieszyc termin kupna...
Ale nie nie, nie mogę...
Czemu nie możesz?
Stary 2008-08-11, 19:46   #1939
Poemi
Zakorzenienie

Ja chcę mieć jamnika (z rodowodem), ale na razie mnie nie stać, a mama zabroniła TŻ-owi mi kupić bo on się nie zna . Mama musi wybrać osobiście jako znawczyni tematu .

TŻ mi się pochwalił jak go próbowały jakieś dziewczyny poderwać . Szedł sobie bez koszulki z basenu, a jakieś dziewczyny mu "cześć" mówią. Odopowiedział im, a jedna "jaki masz kolor oczu? bo mi się podobają blondyni z niebieskimi oczami", a TŻ na to "niebiesko - zielone, niestety" i poszedł. Dla mnie idealna odpowiedź to "zielone", no ale nie można mieć wszystkiego . W każdym razie teraz mam być dumna, że TŻ się podoba innym dziewczynom... A przynajmniej taki był jego cel gdy mi o tym mówił .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:15   #1940
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Czemu nie możesz?
Bo najpierw studia, potem dzidzia, o której coraz częściej myślimy, a potem piesek. Fajnie będzie jak Mała (bo zakładam, że pierwsza będzie Ona ) będzie malutka, a z nia gdzies tak od dwóch latek będzie wychowywał się piesek.
Stary 2008-08-11, 21:15   #1941
kaska87
Zakorzenienie

ja chce "biszkopta"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg labradorek.jpg (12,5 KB, 4 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 22:10   #1942
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja już po weekendzie miodowym. Było cudownie Kocham Kraków i mogłabym spędzać tam każdą wolną chwilę tylko ta 6-ciogodzinna podróż mnie rozwala. Mój mąż się śmiał, że zamiast zabytków zwiedzałam knajpy i restauracyjki z jedzonkiem No nie powiem, jedzonko też było pyyycha. Niestety nie udało mi się dotrzeć na najlepsze lody w Krakowie, mam nadzieję, że kolejnym razem się uda. Fajne jest to, że mam tam przyjaciółkę no i organizacja czasu przez to była sporo ciekawsza. Wylądowaliśmy na stadninie koni i po raz pierwszy w życiu siedziałam na koniu. Wielkie bydlę a ja przerażona za to teraz mam ogromną ochotę to powtórzyć
A ja nie wiem co sie ludziom podoba w Krakowie Dla mnie to miasto bez klimatu i z brzydkimi Sukiennicami ze wszechobecnymi odchodami gołębi. Moim zdaniem Wrocław zdecydowanie przebija Kraków. Piekna architektura, mostki i mosteczki, przecudowny rynek, wspaniały klimat, wstęgi rzek przecinające miasto WrocLOVE to to co lubią tygrysy Ale nawet Toruń jest ladniejszy niż Krak

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 22:13   #1943
kaska87
Zakorzenienie

znalzłam wnecie staniki 70D
www.intymna.pl

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 23:07   #1944
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
znalzłam wnecie staniki 70D
www.intymna.pl
Szkoda ze nie wszystkie modele ale fajnie ze mozna wyszukiwac po rozmiarach. Przejrzalam tez tabele ich rozmiarow i padlam ze smiechu. Nie wszyscy sa jednak uswiadomieni.
Ja szukam 70E. Teraz zaopatruje sie w Galerii Centrum bo maja najwiekszy wybor w jednym miejscu. Ale 70E akurat nie bylo

edit: jednak jest jakis wybor, co prawda wiecej 70D, niektore sa sliczne! dzieki za linka
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 23:20   #1945
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co sie ludziom podoba w Krakowie Dla mnie to miasto bez klimatu i z brzydkimi Sukiennicami ze wszechobecnymi odchodami gołębi. Moim zdaniem Wrocław zdecydowanie przebija Kraków. Piekna architektura, mostki i mosteczki, przecudowny rynek, wspaniały klimat, wstęgi rzek przecinające miasto WrocLOVE to to co lubią tygrysy Ale nawet Toruń jest ladniejszy niż Krak
W Krakowie nie byłam, ale Toruń rzeczywiście jest piękny. Nie ukrywam, że takie same wrażenie zrobił na mnie Gdańsk. Na pewno kiedyś tam wrócę
Przez Kraków tylko przejeżdzałam, nie byłam w centrum, ani na Starym Mieście, ale zamierzam tam kiedyś być
Stary 2008-08-12, 00:25   #1946
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
W Krakowie nie byłam, ale Toruń rzeczywiście jest piękny. Nie ukrywam, że takie same wrażenie zrobił na mnie Gdańsk. Na pewno kiedyś tam wrócę
Przez Kraków tylko przejeżdzałam, nie byłam w centrum, ani na Starym Mieście, ale zamierzam tam kiedyś być
O tak Gdańsk też jest bardzo ładny

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2008-08-12, 00:36   #1947
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a ja kraków lubię - być może przez piękne wspomnienia
wolę jednak wrocław - to jest miasto, w którym mogłabym/chciałabym mieszkać. się zobaczy

w toruniu byłam, w trójmieście byłam..ale nigdy nie byłam w poznaniu. hm, poznań jest ładny ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 04:01   #1948
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Trójmiasto też jest fajne Ja w Poznaniu nie byłam co mam nadzieję nadrobię Et-ka też marzę, żeby zamieszkać we Wrocławiu ehh

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2008-08-12, 04:36   #1949
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem trochę przerażona, a mój mąż jest niezły, wczoraj zasypiamy a on ....już bym chciał tego pieska , a wcześniej nie, nie, nie Oboje jesteśmy walnięci....

Cytat:
Wszystkie teriery mają swoją osobowość Pamiętaj, najważniejsza jest konsekwencja w postępowaniu z nim!
Moj pies to kundelek: mieszaniec teriera i sznaucera. Cholernie mądry i oddany pies. Zresztą każdy pies jest kochany, jak się go tylko dobrze wychowa. Nasz chyba jest taki fajny... bo od zawsze czuł mocną rękę taty, a dobry pies to pies który ma pana za autorytet. Polecałabym jakąś książkę jak wychować psa, żeby się nie pchał pierwszy do windy, przed ciebie na schodach i takie tam...

Za nami kolejny udany wyjazd. Pogoda była do d..., w sobotę przetrzymało do wieczora - wieczorem mieliśmy piękną burzę, ale od południa przeszlismy wszsytkie tarasy widokowe na gorze wodospadów, plus zaliczyliśmy łódkę. W niedzielę lało od samego rana z krótkimi przerwami... akurat jak zeszliśmy pod wodospad świeciło piękne słońce. Wyjazd udany, bo humory dopisywały cały czas. Czy deszcz czy nie - cały czas byliśmy na zewnątrz, w foliowych płaszczach które dostaliśmy to tu to tam. Wklejam kilka zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_1209.jpg (28,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1204.jpg (38,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1241.jpg (30,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1297.jpg (18,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1277.jpg (20,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1491.jpg (32,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-08-12, 04:41   #1950
rav12345
Wtajemniczenie

Nocą wodospad jest podświetlany różnokolorowymi, zmiennymi światłami. Żeby to zobaczyć w środku burzy weszliśmy na najwyższy punkt w okolicy - piękny, metalowy taras widokowy. Na szczęście nic w nas nie uderzyło . Niestety nie mieliśmy statywu ze sobą, więc zdjęcia nocą są tragiczne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_1370.jpg (39,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1301.jpg (36,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1201.jpg (91,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1299.jpg (42,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _MG_1419.jpg (43,3 KB, 7 załadowań)

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości