|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XVI
Czesc dziewczyny, czy ma ktoras z Was jakis kod znizkowy do Sephory ? chcialabym sobie kupic ten nowy korektor z too faced
|
|
|
|
#1682 |
|
Dossisława I
|
Warto kupić te nowe zestawy w kosmetyczne z Benefit? Podoba mi się konkretnie ten zestaw. Kosztuje ok 160zl.IMG_20180821_200626.jpeg
Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-10% afi108 -15% BTSG18 Edytowane przez Silloe Czas edycji: 2018-08-23 o 15:02 |
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Jak potrzebujesz, to pewnie że bierz - cena ok. To miniaturki czy duże produkty? |
||
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Hej, może któraś z Was potrafiłaby mi doradzić? Chcę sobie kupić paletkę, zastanawiam się nad Desert Dusk Hudy i Born To Run UD. Byłam już w sephorze i je sobie obmacałam, ale dalej nie potrafię się zdecydować. Born To Run zdecydowanie ładniej się swatchowała, cienie były dużo przyjemniejsze w dotyku i bardziej napigmentowane. No i sama konsultantka ostrzegała mnie przed słabą jakością Desert Dusk
Z drugiej strony z doświadczenia wiem, że swatche nie zawsze oddają jak będzie się pracowało z cieniami na oku. Co do samych odcieni, to w Born To Run nie pasuje mi szary i czarny, a w Desert Dusk na pewno nie tknę brokatu. Którą z nich wybrałybyście na moim miejscu? Może miałyście do czynienia z obydwoma paletami i wiecie z którą lepiej się pracuje? |
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne rzeczy Ci ta konsultantka mówiła
Jak dla mnie jakość UD nie może się równać z Hudą, do pięt jej nie dorasta Akurat Born to Run nie mam (ale jak patrzę na swatche w necie, to nic ciekawego, nie dla mnie te ciemne zielenie i granaty), ale mam kilka wcześniejszych. Są dość spoko, ale nic nadzwyczajnego. Krótsza trwałość na powiece niż dowolna paletka Hudy (a mam prawie wszystkie hudowe), zdecydowanie mniej unikalne formuły i kolory, która ma poza fajnymi matami cienie metaliczne i obłędne duochromy. Typowych brokatowych w Desert Dusk tylko jeden. Są połyskujące, ale bez wielkich drobinek. Nie masz się w ogóle co zastanawiać
Edytowane przez najada_naj Czas edycji: 2018-08-24 o 10:50 |
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny do skory mieszanej z niedoskonalosciami lepszy będzie hello happy czy peach perfect? A moze coś innego?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1689 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Skusiłam sie na biały puder Huda, wczesniej potestowałam i jego i Pound Cake i wziełema biały, ma mniej drobinek błyszczacych.
Wziełam tez próbkę podkąłdu Huda w kolorze Vanilla. O dziwo stacjo mają, a online nie ![]() A teraz czekam na Fenty, pewno jedną rzecz capnę, a czy to będzie podkład, biały puder czy rozświetlacz to nie nie wiem Wiem ze ceny mają byc na poziomie KvD, blyszczyk np. po 80 zł.
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Benefit jest lekki i nie jest kryjący, a peach pefect jest matujący i kryjący
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Are you talking to me?!
|
Popieram. Benefit to taki półmat idący w satynę, Peach Perfect jest gęstszy, bardziej kryjący i bardziej matowy (ale nie jest to płaski mat).
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
zadam moze troche glupie pytanie, ale duzo kupujecie kosmetykow w Sephorze i Douglasie? Ja bede teraz kupowac kolejna rzecz wysokopolkowa (chyba dopiero trzecia lub czwarta)i jakso za kazdym razem czuje sie dziwnei kiedy wydaje ponad sto zlotych na jakis kosmetyk. Tez tak macie?
|
|
|
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu większość to maniaczki zakupów kosmetycznych, kompletnie mamy w nosie, że to może dziwne dla otoczenia .... Żartuję trochę oczywiście, ja za każdym razem próbuję sobie zracjonalizować zakup. Ale nie oszukujmy się, tak naprawdę nie potrzebuję już żadnego nowego kosmetyku, zapasy mam na 10 lat zapewne. Po prostu włączają mi się kolejne chciejstwa.
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę wydać tysiąc i więcej bez mrugnięcia okiem i wcale nie czuję się dziwnie, w przeciwieństwie do mojego TŻ, który grozi, że kiedyś posprzedaje wszystkie moje zapasy perfum i będzie mógł żyć z tego zysku w dostatku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chciałoby sie więcej i więcej
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Kici kici miau miau
|
macie jakies doswiadczenia z spacenk?
niestety pomylili mi zamowienie i zamiast mini tuszu i mini pudru Hourglass mam mini tusz i duzy tusz
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Kici kici miau miau
|
kaza odsylac ale niekoniecznie mis ie to usmiecha.. latac na poczte i jeszcze za to placic
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej, jak zamiłowanie do luksusu idzie w parze na całej linii ale jeśli chce się ograniczyć do jednego obszaru, to ten kosmetyczny jest bardzo opłacalny i stosunkowo niedrogi ![]() Sama dużo wydaję na kosmetyki i dodatki - torebki, buty muszą być porządne, ale ciuchów kupuję zbyt dużo, żeby było mnie stać na luksusy. Z kolei mam koleżankę, która nie wyda więcej niż 10zł na tusz do rzęs, za to uwielbia bardzo drogie alkohole. Każdy ma jakiegoś tam swojego bzika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No to mega słabo, jestem bardzo zaskoczona
|
|
|
|
|
#1703 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Testowałam podkład Huda w kolorze 120 i kolor idealnie sie wtapia, sam podkład wyglada bez zarzutu i w trakcie dnia i na poczatku i pod koniec, az do zmycia. Nie blaknie na nim bronzer ani rozswietlacz, jak to sie zdarza przy niektórych. Jestem bardzo na tak póki co i chętna na zakup. Najwyzej nabędę i Fenty i Huda
|
#1704 |
|
Dossisława I
|
Kupiłam sobie dzisiaj zestaw z Benefit. Jaki jeszcze roz z Benefit polecacie? IMG_20180825_190130.jpeg
Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#1705 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
Okazalo sie ze odsylac ale za darmo, tak czy siak nie podoba mi sie to, latanie na poczte. Zaoferowali pakiet probek zgodzilam aie zobaxze co przyjdzoe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
|
#1706 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Dziewczyny,podpowiedzcie. Mam aktualnie brzoskwiniową i białą czekoladkę Too Faced ale chciałabym kupić coś bardziej neutralnego w matowych odcieniach: jasnych brązach, beżach, różach i brzoskwiniach, może odrobinie fioletach. Myślałam o Just peachy matte lub o Soul Blooming Nabli. Pierwszą znam, drugiej w Sephorze pomacać się nie da.
Czy któraś z Was może porównać te dwie paletki?
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1708 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ktoś wie ile kosztuje stajo podkłąd Huda? Bo żem taka sierota, ze wziełam próbkę, a zapomniałam spytac o cene
|
#1709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro będę w jakimś centrum handlowym z Hudą, to sprawdzę, ale mnie zdziwiłaś - i Sephora nie trąbi wszędzie, że wreszcie go ma? -------------- Na stronie S. - jest, ha. Po 175 zł, tyle samo na pewno w sklepach. |
|
|
|
|
#1710 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Mają zapas podkładów w szufladzie, jak na jakąs wojnę Ale najjasniejszy u nas to 120B tylko. Odłozyłam sobie do poniedziałku, potestuje kolejne parę dni i upewnie się, ze nie zrobi mi numerów
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Z drugiej strony z doświadczenia wiem, że swatche nie zawsze oddają jak będzie się pracowało z cieniami na oku.
Jak dla mnie jakość UD nie może się równać z Hudą, do pięt jej nie dorasta
Akurat Born to Run nie mam (ale jak patrzę na swatche w necie, to nic ciekawego, nie dla mnie te ciemne zielenie i granaty), ale mam kilka wcześniejszych. Są dość spoko, ale nic nadzwyczajnego. Krótsza trwałość na powiece niż dowolna paletka Hudy (a mam prawie wszystkie hudowe), zdecydowanie mniej unikalne formuły i kolory, która ma poza fajnymi matami cienie metaliczne i obłędne duochromy. Typowych brokatowych w Desert Dusk tylko jeden. Są połyskujące, ale bez wielkich drobinek. Nie masz się w ogóle co zastanawiać 

mogę wydać tysiąc i więcej bez mrugnięcia okiem i wcale nie czuję się dziwnie, w przeciwieństwie do mojego TŻ, który grozi, że kiedyś posprzedaje wszystkie moje zapasy perfum i będzie mógł żyć z tego zysku w dostatku 
. No to mega słabo, jestem bardzo zaskoczona