|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Karolinko, a czemu karmisz po maksymalnie 20 minut z każdej piersi? Ja mojej Małej nie odrywam dopóki sama nie zechce, tyle że u mnie wygląda to tak, żee ona się budzi, biorę ją do piersi, karmimy się ile chce, potem biore do przewijania, zawsze się rozbudza i wtedy przystawiam do drugiej piersi, po której ju zasypia, no ale moja Dziecinka, to oaza spokoju poza pojedynczymi incydentami. Nosić ją trzeba, owszem, ostatnio nawet częściej, ale uważam to za nieodzowny element macierzyństwa i bliskości dziecka z rodzicami, więc to dla mnie normalne, że jak płacze, to biorę ją na ręce i nie odkładam dopóki się ni uspokoi.
Nie wiem po kiego ten wywód.. natchnęło mnie czy co? Ciekawam co u Folinki. ![]() Monya, przepraszam, że zadaję tak dość osobiste pytanie, ale jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj - z tego co pisałaś, wydawało mi się, że nie masz dobrych relacji z ojcem Mareczka, skoro nie chce uznać ojcostwa, itd., a tutaj nagle piszesz o przytulankach - czyżby coś się zmieniało na lepsze, tak na poważnie?
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie patrzę na czas jak karmię, je z jednej czasem dłużej czasem, krócej w nocy z przewijaniem zamykamy się w 40min więc wychodzi gdzieś po niecałe 20min z jednej, ale tak na oko wydaje mi się nie raz dłużej z jednej krócej z drugiej. Daje mu dowolność ![]() Cytat:
będzie lepiej, zobaczysz tylko zeby zacisnąć, domyślam się jak ciężko.. dlatego mocno wspieram ! ![]() U nas dziś Męskie granie w mieście .. chłopcy śpią, a dla mnie za głośno. Tak się niesie, ze bez wychodzenia mam koncert ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3783 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za spotkanie z markiem seniorem, oby zakochał się w juniorze! co do pieluch - ile junior waży? nie przecieka mu nic przy tych jedynkach? A propos - u nas co rano mokry bodziak na plecach, to chyba symptom za małych pampków? Cytat:
![]() Witam! ja od rana relaks, w końcu tż przejął Prezesa, choć nie mogę powiedzieć, że się przemęcza, bo Prezesik od rana w kwitnącym nastroju. A wczoraj przespał cały dzień. rany, ktoś mi podmienił dziecko, bo od tygodnia co najmniej jest aniołem Łączę się w bólu z wami - Kropko, Ovejito - u mnie też chyba doszło do rozejścia białej kresy, muszę znaleźć jakiegoś fizjo, choć wczoraj czytałam, że do 6-go tygodnia można coś z tym zrobić, potem tylko chirurgicznie. I podłamałam się |
||||
|
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A męskie granie, oj tak bywaliśmy w poprzednich latach i może za x lat zawitamy znowu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer pocieszam się ze minie. Ile prezes miał tygodni jak mi się poprawiło? Wiesz jeśli są dni ze mogę poć kawę i czytać książki to są dobre dni. Ostatnio były dni krzyku i wtedy nic się nie da. Dziś póki co niezły dzień. Od pobudki o 7.30 głównie drzemki i jedzenie. Teraz śpi na kolanach- chce go do oporu potrzymać, ale sam tez chwile pospal. Nie wiem czy w ogóle dziś z domu wyjdziemy żeby go nie rozdrażnić. U nas dziś chłodno, pochmurno jesiennie i właśnie rozmyślam ze trzeba małemu jakaś grubsza garderobę skompletować. Macie jakieś kurtki/ kombinezony itp? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Ja się pytam co to za pogoda w chrzest mojego synka?
![]() Szukałam kompletu, żeby bodziak miał krótki rękaw a tu tak chłodno.. No trudno ubierzemy na wierzch coś z długim rękawem i okryjemy kocykiem.. Już nie mogę się doczekać, aż usłyszę jak płacz mojego dziecka będzie pięknie współgrał z organistą. Ma być czworo dzieci i tylko mój płci męskiej obawiam się że będzie chciał się popisać doniosłym głosem przed koleżankami.. Do lokalu musimy jechać samochodem w ten deszcz..I zapomniałam się pochwalić, że usg bioderek wyszło wzorcowo, nie ma potrzeby, żeby pojawiać się na kontroli. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima rozumiem Cię z tym więzieniem, bo ja też od rana nic nie robie tylko karmię i uskuteczniam drzemki na mnie. Nie ma nawet kiedy dokarmic, bo ściąganie pokarmu wiąże sie z ryzykiem pustych cyckow jak dziecie się obudzi z myślą że nadal jest mega głodne. Więc póki mogę to wolę siedziec i karmic przy cycku.
Monya my mamy szczepienie 6 tygodni po szczepieniu w szpitalu. Co do pieluch to kupilam na olx, widocznie komuś zostały niepotrzebne i po tajności sprzedawał. Teraz codziennie bede patrzec za okazją i obyscie naprostowali sprawę ojcostwa nie chce być niedelikatna, ale zaintrygowalo mnie to, ze napisalas o przytulankach.... mimo tego wszystkiego co sie dzieje chcesz go dopuscic do siebie tak blisko ? Dużo Cie kosztuje samotne macierzynstwo i te nerwy związanie z ojcostwem.... przepraszam jeżeli wchodze w Twoje sprawy za głęboko. Widzę że Norka tez zapytala.Summer ale mi przykro z powodu Twoich urodzin ! z chęcią bym sie z Tobą schlala po babsku żeby je uczcić ! Może za rok jak juz nie będziemy karmić !![]() Moje dziecie spi wlasnie przy cycu. Po wczorajszym dniu marudy noc wzorcowa. 22 padla, chociaz nie wiem czy ja nie bylam pierwsza bo tak mi oczy lecialy przy karmieniu haha. Ja sie obudzilam o drugiej, sciagnelam pokarm ( kocham moj laktator), i polozylam się jeszcze na zasadzie "czekam az Mała sie obudzi bo zaraz jej pora". Budzi mnie mąż slowami "karmilas? Bo juz piąta" a ja cooooooo???? Szoguna nie moglam dobudzic nawet na przewijaku haha. Zjadla na spiocha 80 ml i padła. Spała do 8:30. Wczoraj duzo zjadla, więc nie ma tragedi z tym, że sobie dzisiaj pospala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3789 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pieluch to chyba tak jest ze jak się przelewa to już by pasowało większe pieluchy zakładać ![]() Moja mała przed chwilą zrobiła taka kupę stulecia że trzeba było ja myć pod umywalka teraz sobie je i mam nadzieję że pójdzie spać bo w sumie pospala godzinę i się obudziła z powodu brzuszka ale też już zbliżał się czas jedzenia ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
tzn mam ale w rozmiarze 62 a mała nosi jeszcze 56 ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
A ja mu mówię że w dostawce śpi ale mi nie uwierzył, musiał lepetyne podnieść i sprawdzić Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Ja nocami to się zastanawiam czy mikroskopem dziecko podmienił. Je i śpi. Owszem dziś budził się co 1,5 godz po pierwszych 3 godzinach snu, ale zje maks 15 min i śpi w dostawce. Nie wiem co by się musiało stać żeby się rozpłakał, kwili najwyżej jak brzuch boli. A w dzień hmm. Choć teraz śpi już 2 godz 20 min na kolanach, nie odkładam bo chce sprawdzic ile pospi. Jak brzuszek zaczyna bolec to masuje, gazy schodzą i dalej śpi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać ile pospal aż się chce rzec: nie ma jak u mamy! u mamy zawsze najlepiej Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Melduje ze Tymek zamiennie na kolanach mamy i taty przespał 4 h15 min skarmienie przez sen. Aż 2 x mleko odciagalam. Jeśli będzie jeszcze jakaś drzemka to próbujemy w łóżeczku. No ale jakby nie było to sukces.
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle - Dziewczyny, bardzo Was podziwiam, że odciągacie mleko! Szacun! Coś jeszcze chciałam... Norka, ja rozważam zakup nawilżacza, ale daję sobie jeszcze trochę czasu, bo wygląda na to, że się dogadamy z rekuperatorem. We wtorek poza tym mają przyjść nowe roślinki i też będę testować ich skuteczność. Także na razie nie robiłam rescherchu. |
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Już myślałam ze zaczyna się koszmar jak wczoraj bo zaczął mocno płakać, ale udało się uśpić- miałam odkładać, ale narazie śpi na kolanach- zobaczymy jak nam pójdzie.
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Anima 4.15 niezły wynik!
U nas młody przynajmniej zasnął na czas posiłku. Pierwszy wspólny posiłek od jego narodzin z Tz zjedliśmy 🤣. Później karmienie przysypiał ale dzielnie budził sue jak tylko cycek wypadał. Także niewiele było. Teraz pospal 2 gidziny n’a kolanach ale już się budzi. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina witaj w klubie kolanowego spania. Czytasz coś wtedy? A kuzynka naszych chlopakow pieknie śpi i tylko co 3 godz je! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha to tylko nasze chłopaki takie . U nas jest tak samo pelna kontrola czy stacja mleczna jest blisko... chociaz z tata tez pospi to jednak jak sie go tylko odłoży to jest płacz. Ale tez żyje nadzieja na ro ze to jedynie tymczasowe. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A czytam forum, dolaczylam tez do kilku grup na Facebooku o kp. Bardzo fajne bo każdy boryka sie z podobnymi problemami . No i czytam tez „pierwszy rok życia dziecka”. W ciazy przeczytałam „w oczekiwaniu na dziecko” i spodobała mi sie wiec zamówiłam druga cześć. Czasami tez przysypiam z nim. Mam rozkładany fotel i on leży na nogach na mojej poduszce do karmienia. A Ty jak zajmujesz sobie czas? |
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj ciezki dzień po każdym karmieniu prawie płacz, kupki nie bylo dwa dni i go to też meczy. A w nocy większość spał na mnie brzuszkiem przytulony tylko odkładany od razy zryw i z powrotem. Wczoraj już kryzys nadszedł i już ja płakałam. Dziś lepiej mniej płaczę, ale dalej tylko na nas chce spać i brzuszek go męczy. Myślimy Jeszcze do jednej doktor na konsultacje się wybrać może coś innego doradzi bo mi szkoda go strasznie jak się meczy chłopak biedny :-(.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czytam książki, internet właśnie różne grupy. Tv rzadko ale czasem coś obejrzę. Muszę jakiś fajny serial sobie znaleźć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
A co stosujecie na brzuszek? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima super że Tymcio pospal !
Karolinka wyslesz mi w wiadomosci na fb linki do tych grup do których dolaczylas ? Ja właśnie mialam kryzys bo cos mi sie Mala buntowala przy piersi, ale jaos tak mocno bardzo, i mnie juz zmeczenie i żal chwycil, poplakalam sie i mąż mówi żeby dac butelke zeby dojadla, niby bic niezwyklego bo przeciez i tak jej daje, ale jakos tak mi sie przykro zrobilo ze przy cycku sie tak zanosila a butelke od razu zjadla... mam nadzieje ze to taka akcja jednorazowa pt. cos mi nie pasowalo ale i tak lubię nasze chwile przy cycku mamo i nie chce z nich rezygnować. Na prawdę ciezkie to wszystko dla mnie... walcze i walcze ale nie raz na prawde przegrywam i łzy ciekna ciurkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba co do leków nie ma już co dodawać- ja stosuje już w zasadzie tylko delicol, przecież te leki tez maja różne subst dodatkowe, słodziki i samo to może wzdymac. A oprócz tego masaże bardzo czesto, podkurczanie nóżek, leżenie na brzuszku, sporadycznie rurka, jeszcze cieple okłady muszę spróbować a tak to czas czas i czas- sama to sobie powtarzam. Lubię sobie czasem zerknąć na watki rówieśnicze starszych dzieci i z każdym miesiącem inne sprawy i problemy, ze za 2 miesiące nie będziemy o tym pamiętać. A z konsultacjami lekarskimi to powiem Ci tak- najskuteczniejszy będzie ten lekarz do którego pójdziesz w okolicach trzeciego miesiąca-bo i tak samo przejdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Co za koszmarny dzień, w południe miałam ochotę wyskoczyć przez okno, nie wiem które gorsze dzisiaj było.
Z dobrych wieści to byliśmy u szwagra i zgodził się zostać chrzestnym Szymcia, ba, on się bardzo cieszy czyli w sumie wyszło lepiej, że kumpel.odmówił niż jak by miał olewać małego. My mamy kilka kurteczki przejściówku, wiatrówkę i cienki kombinezonik na chłodniejsze dni. Summer no to mężu się nie popisał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jedncozesnie ciesze sie ze Prezes złagodniał i daje Ci odpoczac Dzieki za odzew pieluchowy - nie wiem ile wazy moje dziecko , wazylam go ostatnio 8 sierpnia i bylo 3840. Od początku uzywam jedynek i najpierw preciekaly bo byly za luzne a teraz tez czesto ma plecy zesikane no i nie wiem jak to ocenic No wlasnie mam nadzieje ze senior zakocha sie w juniorze ja sie ciesze ze sie chlop mentalnie ogarnal A odpowiedajac na pyatnia Norki i Zua - no nie odkochalam sie w seniorze, wiec jak spedzi z nami tydzien to zakaladam ze nie jestem z kamienia i sie nie opre a mam swoje potrzeby - chyba ze gin stanowczo zabroni - satd moje pytania jak u was po porodach? |
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęty
Pytanie mam - te które doświadczył odparzen na pupach u dzieciow - czego uzywalyscie? Moja mała od tych wodnistych kup ma takie jakby kosteczki... :/ nie mam pomysłu czym jej to przemywac żeby zeszło.. Kąpiemy w krochmalu i widzę poprawę ale nie taka żeby mnie satysfakcjonowala.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Nie wiem po kiego ten wywód..
natchnęło mnie czy co? Ciekawam co u Folinki. 

wow! Jak długo to ściągałas?

Ma być czworo dzieci i tylko mój płci męskiej obawiam się że będzie chciał się popisać doniosłym głosem przed koleżankami.. Do lokalu musimy jechać samochodem w ten deszcz..

z chęcią bym sie z Tobą schlala po babsku żeby je uczcić ! Może za rok jak juz nie będziemy karmić !

.