|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3813 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w planach wybrać się w przyszłym roku, bo w tym już biletów nie było ![]() Cytat:
Ja nic nie mam na jesień i po wczorajszym, paskudnym dniu, zaczęłam się zastanawiać, w co się ubiera takie dziecko w taką porę ![]() Cytat:
jak tam chrzest i chrzciny? Cytat:
![]() Ej, faktycznie jesteś Grazyna biznesu i podziwiam cię za to, aż muszę dziś sama poprzeglądać olxa ![]() P.s. jak się sprawdza ten laktator z aventu?? Chyba całkiem nieźle? Cytat:
ale jak tak dalej pójdzie, to chyba muszę mu uświadomić, że może stracić rodzinę.Cytat:
![]() Przykro mi, że jesteś zakochana, a ta miłość taka niesprawiedliwa... i choć jest ci teraz ciężko, to jeszcze trochę i największym pocieszeniem i ukojeniem będzie dla ciebie miłość do juniorka, zobaczysz Cytat:
Dziewczyny, problem stulecia - brak kupy już drugi dzień. Dotychczas Prezes produkował co najmniej dwa giganty na dzień, a oprócz tego wiele kleksów, rzadko która pielucha była tylko zasiusiana. A dwa dni temu jedna duża kupa, brak kleksów, potem posucha aż do dziś... I nie wiem czy to dobrze, czy źle, czy to jelitowy postęp czy regres, jak myślicie? Poza tym chyba męczy go ten brak wypróżnienia, bo się napina już drugi dzień, a ja nie wiem jak mu pomóc. macie jakieś sposoby? czopek? jeśli tak to jaki?? bo żadnych tego typu środków dla niego nie mam, nie chcę też rozleniwiać jelit, ale jednak brzuszek wzdęty i męczy się mój Ponurak strasznie.... |
||||||||
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do maści nie polecę bo ja znam już te z grubszej rury które przepisuje pacjentom natomiast z doświadczenia jeszcze nie, ale podstawa to wietrzenie, jak najmniej chemii- czyli odstawić chusteczki nawilżane i raczej woda, jak najczęściej zmieniać pieluchę. Doradziliby jeszcze trochę tetry poużywać, ale to pewnie już hardcorowa rada. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
No wiem ze każde dziecko inne, ale zawsze to jakaś pociecha. A Wasz prezes to już znany u nas- narzekam coś do Tz na Tymcia a on- ale widzisz, Prezesowi się poprawiło. Co do kupek to w teorii na kp nawet co kilka dni mogą być -a w praktyce, jak jeszcze chwile nie będzie to bym pomogła-rurka, czopek, mikrowlewka- po co ma się dziecko męczyć, a to wszystko kwestia niedojrzałości ukl pokarmowego, więc nie, nie przyzwyczai się. U nas jakaś powtarzalność nastąpiła no znów Tymciu o 10 zasnął troszkę ponoszony, pobujany i siedzimy na kanapie. Dziś chyba nie będę kwitnąć z nim cały czas tylko odłożę, ale niech trochę pospi. Ja narazie mam takie kombinezony/ pajace dresowe i chyba póki ci starczy na spacery ale muszę się za czymś na wieksze chłody rozejrzeć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
U mnie od rana walka z cyckiem, ale juz chyba wiem dlaczego jest taki nerw. Jestesmy u teściów a moją super hiper nakładkę zostawilam u mamy, i musialam kupić inne tu na miejscu - kupilam chyba za duże ! Mam wrażenie że Rozalka po prostu ich noe akceptuje, no bo co innego... na szczescie wracam dziś do mamy to juz po poludniu nakarmie ją ze stara nakladka u sprawdzę czy moja teoria ma sens. Oby. Summer ja tez chcialabym karmic rok, ale w mojej obecnej sytuacji, jezeli nic sie nie poprawi, to nie wiem czy tak dam radę funkcjonować.... boje sie że będę karmic te zalecane pół roku i walne wszystko w cholere... ![]() Jezeli chodzi o laktayor z aventu to sprawdza sie idealnie ! Jestem mega zadowolona. Rzeczywiście sciagam wiecej pokarmu niz ręcznym ![]() Monya rzeczywiście mulosc w Twojej sytuacji jest najgorszym co może być... tez o edys bylam tak zakochana ze robilam wszystko dla faceta a on dla mnie nic... niestety na dłuższą mete tak nie da rady funkcjonować. Cami my jeszcze nie mielismy idparzen, ale ogólnie w te upały polecam nie stosowac na zaś smarowidel na tyłek, tylko sypać pudrem albo mąka ziemniaczaną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos sudocrem raz dziennie i po każdej zmianie linomag lub bephanten.Taka,jak Dziewczyny radzą woda,wacik,wietrzenie,czę sta zmiana pieluch,u nas szybko minęły krostki.
Aniama pomógł nam ten debridat,fakt,że od tamtej pory robi kupy ,co 3-4 dni,w między czasie puszcza śmierdzące bączki,ale nie widzę,ąby coś ją bolało,kupke robi z łatwością. Wróciliśmy wczoraj od moich rodziców,malutka zachowywała się wzorowo,my coraz lepiej ją rozumiemy,szybko odpowiadamy na jej potrzeby i widzę poprawę w zachowaniu,chętniej je cyca,jest radosna. Ja jeszcze w piżamie,mąż z synem na piłce,dzisiaj miała bardzo krótkie drzemki,teraz udało mi się ją odłożyć,może pośpi,a ja ogarnę dom i zrobię buraczki,bo cały obiad mamy od mamy. Kupiłam sukienkę na chrzciny, z bólem,bo naprawdę nie było w czym wybierać,synowi garnitur,młodej kurteczkę https://pl.coccodrillo.eu/p/dwustron...91707,v-214261. Muszę Malwince kupić sukienkę,ale już mam upatrzoną. Myślę też nad huśtawkę,ale nie wiem,którą wybrać. Summer mój mi obiecywał kwiaty po porodzie i nic,no cóż taki typ. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-27 o 12:03 |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Cami dziewczyny chyba już napisały wszystko, co robić przy odparzeniach.
Monaya biedna, ciężko masz przez te uczucia, a niestety, odkochać się nie jest tak łatwo. Ja powoli rozglądam się za ubrankiem dla Szymka na chrzest, sama już nie wiem co lepsze, marynarka czy sweterek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale jestem zła!!! Byłam załatwiać chrzciny umówiłam się z księdzem na 16.09. Wczoraj szwagier dzwoni że w zapowiedziach chrzciny są 02.09!!! Szkoda że nikt mnie o tym nie poinformował! Katering już zamówiłam na 16.... wybieram się dziś do księdza w celu wyjaśnienia! To są chyba jakieś jaja...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3820 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, mam debridat w domu, może włączę. Bo szczerze mówiąc te wzdęcia nas wykańczają- widzę ze on by pospal, ale śpi głównie na kolanach bo wtedy szybko reaguje na ból brzucha to nie zdazy się wybudzić. Dziś znów pospal od 10 do 13 coby tego jak tak naprawdę ja ani minuty z tego nie miałam bo albo na kolanach albo obok niego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Ja nawet nie wiem kiedy chrzest ale chyba połowa października najprędzej i tez myśle o stroju. Garnitury jakoś do mnie nie przemawiają, wole coś bardziej dzidziusiowego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
U nasenna szczęście chrzest można mieć do wyboru do koloru- sb, nd zwykły dzień itp Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
|
#3821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to jakieś nieporozumienie? Albo pomyłka? Bo naprawdę dziwne, mocno bym się wkurzyła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten nasz ksiądz to jest dziwny, dzieci do komunii nie chce dopuścić bo rodzice mają tylko ślub cywilny, ostatnio orkiestrę która mu gra w kościele przy większych świętach wyprosil bo się z nimi nie umawial, a oni chcieli zrobić niespodziankę koledze który z nimi gra, bo to była msza za niego. Także słów brakuje... Mam nadzieję że nie powiem jednego słowa za dużo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua pytałaś o te strony o kp moge podać ale to sa z UK. Polskie tez znalazłam ale zeby dołączyć trzeba szukac jakis odpowiedzi z regulaminu a to dla mnie juz za duzo tylko po to zeby poczytac czy o cis zapytac. Jesli chcesz poczytac te angielskie to moge podać. Mi wiele wyjaśniły i jakos tak mam wrażenie ze wszyscy zmagają sue z tymi samymi problemami na początku. Tez tak jak Ty nie wiem jak długo uda mi sie kp... nigdy nie zakładałam czasu trwania ale ostatnio zaczęły mnie znowu okropnie bolec brodawki. Jakby. I ktos szpilki wkłuwał wiec nie wiem jak długo tak dam radę. U nas nakładki Sue wcale nie sprawdzają. Ale wyczytałam ze trżeba kl 3-6 tygodni zeby wiedzieć czy sie to lubi... wiec daje dobie te 6 tygodni do podjęcia decyzji. A i jeszcze jak Tz wroci do pracy to chce pójść do jakies grupy wsparcia kp u nas w miescie... moze cis mi tam podpowiedzą... |
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Nesska, może to tylko pomyłka.
My myślimy o chrzcie 30.09 ale moim rodzicom nie pasuje. Niestety wcześniej nie damy rady a w październiku już nie chcę, nie lubię tego miesiąca i może być zimno, a chciałbym pominąć konieczność kupowania kurteczki. Choć we wrześniu też może być już zimno. Na razie planuję sukienkę z długim rękawem i do tego sweterek, a pod spód body jeśli będzie chłodno. Pluję sobie w brodę, bo moja gwiazdka śpi, je i płacze, a w międzyczasie ulewa. Mąż kupił takie rurki z kremem śmietanowym, nie mogłam się oprzeć i zjadłam pół paczki a teraz mała cierpi. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kpiny jakieś, też bym była zła.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Kochane!
Wpadam tylko powiedzieć, że pierwszy raz nie nadążam z czytaniem i tak już od tygodnia chyba, więc też i nie pisałam, bo nie lubię tak tylko wpaść i o sobie bez poczytania co u Was. Nie do końca tak nie nadążam po prostu, tylko zrobiłam ze dwa dni przerwy i później już nie miałam czasu na takie dłuższe posiedzenie i czytanie i tak zeszło... Benio wiadomo potrzebuje czasu, a i innych zajęć mam trochę. Jeszcze na koniec wakacji jakoś chciałam chłopcom zrekompensować brak porządnego wyjazdu i nawet naszych jednodniowych wypadów czy długich spacerów, więc chociaż zabieramy ich w mieście na jakieś wystawy/warsztaty czy to plastyczne, czy jakieś komputerowe (a jest sporo tu takich fajnych rzeczy dla dzieci). Chwilę też zajęło mi szydełko, bo od porodu nie miałam czasu skończyć Beniowi sweterka w roz 62 w większości już zrobionego i bałam się, że szybciej z niego wyrośnie niż go zrobię Więc znowu wpadłam i zaczynam długo planowany kocyk ![]() Benito ogólnie sprawuje się dobrze, naprawdę dużo spraw jest bez zarzutu, ładnie je, chwilkę już poleży na macie czy na brzuszku, śpi w nocy... Pół nocy ze mną, ale śpi! Oczywiście budzi się ze 3 razy na jedzenie, ale szybko zje i śpi. Jedynie w dzień dużo gorzej ze spaniem, a wyjścia z domu to dalej męka dla niego i płacz lub noszenie na rękach... aniama, często myślę o Tobie i łączę się w bólu Benio usypia prawie zawsze na rękach (myślę, że to i tak lepiej niż na piersi), ale w miarę szybko - mamy system z zawinięciem (używam teraz tylko takiego jakby pasa z rzepami - więc to znacznie wygodniejsze niż pielucha czy kocyk, a nóżki i bioderka są luźne), parę minut tańca przy muzyce z radia i śpi Da się nawet odłożyć, ale często jest to na 15 min Raz dziennie ma zwykle tylko dłuższą drzemkę, dobre i to Inna sprawa, że nieraz z tego krótkiego snu to go któreś z dzieci budzi, wiadomo niechcący, ale jednak a to krzyknie, a to coś, a Benio najczęściej śpi w wózku w kuchni bo tylko tam w dzień względnie dobrze śpi. Dobrze, że do tego chociaż wózek się przydaje Więc nigdzie nie jeździmy... Ciężko to sobie wyobrazić, jak się nie ma takiego dziecka... Cała moja trójka starsza spała jak zaczarowana w aucie przynajmniej te pierwsze tygodnie, a potem może bez snu było, ale względnie spokojnie. Próbowałam już smoka mu dać, żeby może coś pomógł na te wyjścia, oczywiście próbowałam na spokojnie w domu i ja, i tż, ale Benio póki co pluje nim na odległość. No nic, jakoś damy radę w takim trybie póki co ![]() To uaktualniłam co u mnie. Może uda się doczytać co u Was. Mam nadzieję, że nie ma żadnych większych problemów u nikogo. Buziaki dla wszystkich!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-08-27 o 14:14 |
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i u nas ten stop z kupą był związany, tak myślę z brakiem kropelek, które dawaliśmy. Podajesz Prezesowi coś? Cytat:
nie myśl o tym na zapas. Co będzie to będzie.Za nami 7km spacerek temperatura dla nas idealna, można spacerować i spacerować, gdyby glód nie wzywał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najgorzej jest, że wisi mi na piersi, po czym potem i tak musi dojeść z butli a ja po jej jedzeniu tyle co zkadła z butli jeszcze ściągnę z piersi. Czyli nie opróżnia ich dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
Nesska ale jaja z tym chrztem ! Musisz to wyjasnic bo lipa ! Apropo zapowiedzi to u nas ze slubem bylo tak ze u meza w parafi w ogole nie bylo bo ksiadz "zapomnial" a u mnie w parafi wisiala karteczka i ksiądz wpisal moje imię nieprawidłowe...
Karolina to angielskich mi nie wysyłaj, moze poczyram jakas polska grupe. Zaczelam czytać dzis historie na blogu o kp to po prostu lzy mi ciurkiem leciały bo za te moje mm od czasu do czadu, laktator i butelki to poeinnam sie sama ukrzyzowac. Moja gwiazda oczywiscie nie spi, a jakże. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info o tych kremach
![]() Byłyśmy na wizycie u naszej pediatry, wyniki tak jak mówiłam są dobre ale jeszcze w czwartek musimy pobrać mocz (znowu) i zrobić ogólne badanie moczu i posiew mam nadzieję że nic nie wyjdzie mała w 9 dni przybrała 180 g i waży teraz 4600 Nesska straszna sytuacja z tym chrztem, mam nadzieję że wyjaśnisz ta kwestie z księdzem my myśleliśmy nad wrzesniem ale okazało się że teraz są jakieś przygotowania do chrztu w 1 sobotę miesiąca a że jedziemy do mojej siostry na 30 to pewnie w październiku zrobimy ![]() Co do księży i ich widzimisi to znam temat od podszewki - mam szwagra księdza i nieraz jego wywody też doprowadzaja nas do śmiechu ![]() Jestem dumna z niej ze pozwoliła nam wyjść na spacer i śpi w wózku już jakieś 1.5 h ![]() W ogóle dostałam okresu ![]() Dziewczyny wiem że pytałam ale zapytam jeszcze raz - co ile karmicie te małe szkraby? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Folinka- dzięki ze o mnie myślisz- u nas tez są jakieś postępy, np od kilku dni udaje się go uśpić nie przy piersi tylko np chodząc, śpiewając , skacząc na piłce, na te chwilkę działa tez smoczek. Przed chwila uśpiłam i wyszliśmy na zewnątrz/ pospal 30 min w wózku- ale jeżdżąc. Potem płacz- ale chyba z głodu- jemy. Ale rak czytam o twoim Beniiu- wózek niechętnie, jazda autem krzyk, odłożyć ciężko, drzemki krótkie no to tak jak u nas- a Ty ogarniasz jeszcze trójkę dzieci, dom i szydelkujedz. A ja ledwie daje radę pranie zrobić, zmywarkę nastawić i jakieś tam bardzo podstawowe rzeczy w domu. No fakt, książki czytam z musu. To jak ty to robisz?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Nesska ale numer z tym chrztem,chyba bym tego księdza pogryzla..
Camelitos ja karmię na żądanie więc ciężko powiedzieć. Zazwyczaj co 2/3h ale czasem pije co godzinę ale max 5 min. My przechodzimy drugi skok rozwojowy. Nie jest źle, ale mala ma mega mamoze i w ciągu dnia śpi tylko na mnie... Tata bee, babcia bee.. trochę mnie to załamało ale no cóż... Trzeba przerwać. Ważne, że nie płacze jakoś szczególnie. I waży już 5600g ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuć już podczas noszenia... Mój kręgosłup zaczyna płakać, a źle zarośnięty po złamaniu bark poddał się i ogłosił żałobę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czuć na rękach Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro będzie ważenie to się dowiem na to, że on nie raz wciągnie 200ml mojego mleka, to nie wiem gdzie mu to idzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
Faktycznie rosną Wasze pociechy jak na drożdżach. Albo właściwie na super białku z mleka U nas też elegancki przyrost, mimo że się o niego obawiałam (jakoś zawsze im dłużej upływa od ważenia, tym bardziej ja mam wrażenie, że mała nie przybiera. Głupie, wiem ). Dzisiaj na wizycie u pediatry zanotowałyśmy 200g na plusie od poprzedniego poniedziałku, w sumie 4150. A wczoraj skończone 4 tygodnie. Cami, Tobie jako weterance lapania sików pochwale się, że też już mamy to za sobą Udało się już za drugim podejściem, ale sposobem, a mianowicie stópkami moczonymi w ciepłej wodzie. 2 minuty i siiiiiiik ![]() A Magda na razie jest bardziej marudką niż oazą spokoju. Potrzeby, niezależnie jakie, kominikuje natychmiastowym głównym płaczem, nie ma zmiłuj, matka, masz mi tu od razu biec! Już trochę do tego przywykłam, ale jak wiecie, z początku był kryzys. Tera przyjmuję to z pokorą, tym bardziej, ze w czwartek mąż wraca do pracy i jest wybór - pogodzić się z faktem i brać Madzię na klatę (dosłownie i w przenośni) albo poddać się i zwariować. Wolę pierwsze ![]() Aniama, trzymam za Ciebie kciuki, bo jakkolwiek moja mała zdaje się być bardziej odkladalna niż Twój Tymek, tak wiem, co to znaczy być takim uziemionym i w sumie momentami bezsilnym. Dobrze, że widzisz u Was postępy. Nie może ich nie być, jak te nasze szkraby intensywnie się rozwijają i tyle się tak w ich glówkach dobrego dzieje ![]() Folinko, dla Ciebie pełen podziw. Mimo tylu zajęć, obowiązków, niemowlęcia, które, jak piszesz, ma swoje humorki, Ty jeszcze dziergasz na szydełku! Nie moze być inaczej z organizacją czasu u doświadczonej mamy A tylko się domyślam, ile takie zajęcie dobrego robi dla psychicznego odpoczynku.Ja teraz sobie porządkuje szafę w czasie, jak mała drzemie na brzuszku. Dziś wielkie oczekiwanie na kupę, pierwszy raz, gdy nie było jej jeszcze od rana! Stresik deczko mamy ![]() Sent from my LG-H440n using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc na mamie i dzień też. Jedynie przerwa na wizytę u ginekolog. Wszystko ładnie zagojone mam zielone światło na fitness i przytulanki. Nawet mam namiar do dobrej kosmetyczki na rozstępy która prawdę powie czy coś się da zrobić jeszcze, a nie naciaga .
Co do chrzcin ja planuje w październiku teraz sobie nie wyobrażam jeszcze. A ubiór to coś bawełnianego w hm jest zestaw body z muszka i spodenkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja to weteran sikow haha ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Ma być czworo dzieci i tylko mój płci męskiej obawiam się że będzie chciał się popisać doniosłym głosem przed koleżankami.. Do lokalu musimy jechać samochodem w ten deszcz..
i obyscie naprostowali sprawę ojcostwa
z chęcią bym sie z Tobą schlala po babsku żeby je uczcić ! Może za rok jak juz nie będziemy karmić !

Udało się już za drugim podejściem, ale sposobem, a mianowicie stópkami moczonymi w ciepłej wodzie. 2 minuty i siiiiiiik