|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
usnęła u meza na rekach,nrarazie jej nie odklada ja ogolilam nogi,prysznic i teraz susze wlosy dzisiaj szczepionka,trzymajcie kciuki |
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Polu trzymam kciuki za szczepienie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny podczytuje Was w wolnej chwili ale mała pochłania cały mój czas. Okazuje się że ma problem z napięciem i wg neurologa to główny powód nieuzasadnionego płaczu, problemów przy karmieniu (po kilku minutach pręży się i płacze)a jak jest rozjuszona to już wogóle nie da się jej przystawić. Babeczka pokazała nam ćwiczenia metoda vojty ale szczerze nie mamy serca jej tak męczyć choć czasami w ciągu dnia więcej płacze. Z utęsknieniem czekam na wizytę fizjoterapeutki i mam nadzieję że to rozwiąże problem bo mam już dość a z dnia na dzień jest coraz gorzej. Karmuenie to męka, tylko w nocy jest w miarę ok. W dzień praktycznie nie śpi, a noce przesypia choć nad ranem męczą ją gazy i śpi max. godzinę. Nigdy nie sądziłam że to może mieć wpływ na wszystko, także jak macie wątpliwości to idźcie do neurologa. Ponoć po ćwiczeniach szybko dziecko się uspokaja i staje się zupełnie inne. Też mam do siebie żal że pewnie nasze złe nawyki spowodowały taki stan, ale skąd mamy to wiedzieć skoro nikt nie pokazuje takich rzeczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami nie daj sie babce wiedzmie i uciekaj z Alutkiem na wakacje
i co do grup kp to wlasbie z powpdu takiego fanatyzmu o ktorym piszecie nie chce sie zapisywac... i tak jeszcze nie czuje sie calkiem dobrze psychicznie z tym ze musze podawac jej butelkę - sukcesem jest to, że dajemy rade bez mm poki co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola- u nas w nd to spał 4 godz zamiennie u nas na rękach. , poniedziałek tylko u mnie, wtorek już trochę sam i od wczoraj jest lepiej, choć nastawiam się ze za chwile znów się może zmienić. Teraz leżę z nim na łóżku bo brzuch co chwile budzi i go uspokajam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3968 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja staram sie nie puszczac telewizora, ale czasrm puszczam sobie lapka z serialem, ale wtedy dzwiek na sluchawkach i zeby kropek nie widzial monitoru. Cytat:
Ja polecam karmi- mi smakuje i dziala. Dlatego nie pija za czesto, zeby mi piersi nie wybuchly... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas fizjo tez powiedziala, ze to jego prostowanie sie itd. Moze byc powodem, ze jest taki niespokojny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście w jakimś spokojnym miejscu pospacerujcie. Choć ja to wszystkie krzyki zwalam na brzuch. U nas się sprawdza. Oby do października- musi wtedy to wszystko minąć i aż do ząbkowania będziemy się cieszyć spokojnymi dziecmi. A potem wszelkie lęki separacyjne, bunty dwulatka, trzylatka, nastolatka i tak w koło haha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Też bym chciała namiary na taką grupę ![]() Kropko ty pisałaś, że masz rozejście mięśni brzucha? Ja też i sama to widzę Muszę znaleźć jakiegoś fizjoterapeute ale pewnie tu na tej pipodowie nie znajdę i trzeba będzie jeździć po 50 km...Dziewczyny któraś wstawiała link do nosidełka od noworodka? Mój Mały Książę od rana nie śpi tylko drzemie na rękach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Link Karolina i ktoras jeszcze wystawiała na moja prośbę- na pewno ergobaby i tula. Chyba żadne z nich nie jest dobre dla takich maluchów tylko raczej chusty. No ale. .. ja myśle nad kupnem jednak. U takiego malucha uzywalabym sporadycznie w celu rozwieszenia prania, zrobienia sobie kanapki itp a im starszy tum więcej można używać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
byliśmy na bioderkach wszystko w jak najlepszym porządku uff!!Młoda wczoraj przed spaniem miała druga wpadkę w ciągu tych 7 tyg... I pampers nie wytrzymał... Kupa była po pachy ![]() No i pierwszy raz nam tak późno zasnęła bo po północy przez to mycie po kupie gigant się rozbudzila.. Ale za to spała do 7:20 ![]() Dziewczyny, bardzo wam współczuję problemów z brzuszkiem maluchów ale tak jak piszecie, tylko czas to lekarstwo na to. Mam nadzieję, z magicznym 3 miesiącem wszystko minie!Młoda teraz zasnęła, ja czytam Książkę... Kupiłam sobie ten zbiór kryminałów "zabójczy pocisk" ale mam mieszane uczucia. Wszystko fajnie, ale dla mnie te poszczególne książki są one za krótkie.. Dziś na obiad robię domowe burgery i zupę grzybowa biorę się chyba za sprzątanie..ale najpierw kawa!Młoda wczoraj wciągnęła z butli 170ml i docila cycem.. Matko dobrze, że nie jesteśmy na mm bo by nas z torbami puściła haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam chustę- jeszcze nie doszła. Tez się boje. No ale tyle osób sobie radzi...to czemu nie ja. Będę próbować najpierw z filmikami a jak nie to doradca. Jak nie dam rady to kupuje nosidło. Chyba ze mój Królewicz się ogarnie trochę z tym noszeniem. Ja jakoś daje radę bo mam tylko jego wiec w sumie cały czas jemu poświęcam i wszystko dostosowuje, ale jak ty masz jeszcze dwójkę dzieci to naprawdę szukałbym wszelkich rozwiązań. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się biorę wreszcie za szukanie chusty, bo jest coraz ciężej ogarnąć dwójkę dzieci.
Moja teściowa pewnie się za głowę złapie, bo stwierdzi, że noszenie w chuście spowoduje, że będę musiała małą nosić do 18tki. Już mnie tak drażnią teksty, że Iga płacze bo nas testuje kiedy damy za wygraną i ją weźmiemy na ręce itp. kurcze, mam dwoje dzieci, wiele obowiązków i naprawdę gdy Iga nie płacze to jej nie noszę. A skoro tak strasznie krzyczy popołudniami to widocznie o coś jej chodzi i nie wyobrażam sobie słuchać tego placzu tylko dla zasady, że dzieci się nie nosi. Z każdej strony jest nacisk na to, by dziecko za wszelką cenę tarmosić w wózku byleby tylko nie nosić na rękach. Też tak macie?? Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3977 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja mam chwilę na kawkę... Benio odłożony do wózka w kuchni i śpi przy szumie okapu
Jak chcę chwilę odpocząć, to nie śmiem próbować odkładać do łóżeczka. A Lidusia gada sobie jeszcze i usypia sama w swoim pokoju.Nie miałam pojęcia o tym noszeniu na fasolkę To jak trzeba podnosić? Trzymać dłonie pod karkiem i pupcią, a nie podpierać plecków? Kurczę, a tak zawsze wszędzie trąbią, że niemowlę powinno leżeć na płasko, że i na rękach człowiek stara się, żeby te plecki podpierać...Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze problemy mniejsze i większe! Cytat:
Z przerwami ale od lat już korzystam z Supermemo (kursy No Problem). Bardzo lubię ich system planowania powtórek w zależności czy coś zapamiętałaś czy nie. Jest to płatne niestety, ale tak kiedyś uznałam, że jakbym chciała pójść na jakiś dobry kurs językowy, to bym uznała za oczywiste, że trzeba zapłacić, więc stwierdziłam, że zaryzykuję i spróbuję! Teraz odkurzam sobie podstawy. Jak coś jest jest dla mnie banalne, to od razu klikam, żeby to wyłączyć nawet z powtórek, a czasem znajduję jakieś perełki typu prawidłowe akcentowanie liczebników, które pomaga odróżnić fifTEEN od fifTY ![]() Ech, właśnie już Benio miał przerwę w spaniu po 40 min, nawet w jego ulubionej dotychczas miejscówce Ale udało mi się go jeszcze odłożyć, jak pobujałam chwilę na rączkach.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
U mnie brak jakichkolwiek nacisków czy rad, święty spokój, ale to kosztem rzadkiego kontaktu z rodziną. Także coś za coś...
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku też słucham tych dobrych rad dot noszenia,już wszystkim przekazałam ,co do powodziedzenia ma moja neonantolog,ale chyba nie dociera to do teściowej,najlepiej wsadzić smoka ,po co przytulać,lepiej zostawić aż się może wypłacze. I te dobre rady,co moge jeść ,a co nie,mimo,że mówiłam,że nie ma diety kp. My mamy nie nosić,ale teściowa zaraz chce ją na ręcę.
Jesteśmy po szczepieniu,Dawid dzielny,a Malwinka tylko chwilkę płakała. Waży w body 3790,lekarka mówi,że dobrze. Powiedziała,by debridatu nie dawać,że ukł.pokarm.dojrzał i nie ma sensu brać. Asymetria się poprawiła,ale mamy dalej ćwiczyć.Generalnie stwierdziła,że przez 2 tyg mała bardzo się zmieniła,wydoroślała i niby nie ma się do czego doczepić. Oby tylko moje dzieciaki dobrze się czuły po szczcepionce. Dzisiaj w planach urodziny u kolegi Dawida,nie mam dzisiaj siły i chętnie bym go samego wysłała,ale mama solenizanta to moja dobra koleżanka i wiem,że miło spędzę czas. |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki zimny chów wiesz... Bez emocji. Trochę poplacze to jej się nic nie stanie, płuca się rozwijają bla bla nie mogę tego słychać. Ostatnio M. Zrobił jej awanturę o to to się trochę uspokoiła. Ja jednym uchem wpuszczam u drugim wpuszczam a robię swoje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Ja pije karmi, nie daje się zwariować.. Ma do 0,5% czyli może mieć równie dobrze 0.2% albo i 0,0 Jak wypije dwa w tygodniu to znów bez przesady przecież nawet te 0,5% w przeliczeniu na np. Moja wagę... To nawet we krwi nie będzie odczuwalne.Co innego gdyby ktoś pił kilka dziennie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka przybrała 1kg70
waga urodzeniowa 3160,spadkowa 3060 Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-30 o 15:11 |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no napisałaś 3kg zamiast 4kg
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka no to miałaś zabawe z kupą po pachy ! Ładnie pospala Ninka ! O kryminalas z tej serii nie slyszalam, ja czytam sage lidzi lodu, akurat do karmienia
![]() No i 170 ml hoho, ładnie Polu baw sie dobtze na urodzinach !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Chyba przyszła moja chusta- tz wróci to będę rozpracowywać. Ale mnie przed chwila fajna rzecz spotkała- my mieszkamy z rodzicami oni na dole my góra. Mama mi teraz obiady podrzuca, jakieś przekąski. Dziś rodzice wyjechali na wycieczkę. I słyszę jakieś ruchy na dole- pomyślał ze ktoś z rodziny przyszedł koty karmic. A tu wchodzi córka mojej kuzynki- sześciolatka z kanapkami dla mnie, sokiem i ciastkami. Sama wpadła na to ze trzeba mi pomoc, sama zrobila. Super dziecko. Muszę Tymcia tez na takiego ogarniętego chłopca wychować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sobie spa dzisiaj zrobiłam;D depilacja, włosy, maseczka na twarz i człowiek się lepiej czuje ;D Słuchajcie chyba znalazlam powód placzkow Alinka.. to chyba te spacery i bodźce! Małą od 13 do teraz śpi, nie płacze nic jej nie jest... Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Ja Małego będę nosić czy się komuś to widzi czy nie. Chcę się nim nacieszyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3989 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj jak nosilam Kropka to byl trzask i czulam mokre... ale wyszlo nacto, ze pampers zjechal ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do noszenia, to właśnie dziecko nie powinno sie za szybko prostowac, zadzierac glowki do góry, dlatego przy podnoszeniu oraz noszeniu nie powinno sie prostowac kregoslupa. Stad chusta dla takich maluszkow jest ok, a nosidelka juz nie, bo tam jest wymuszona pozycja kregoslupa. Ja wiem, ze malo kto o tym wie, ale u mnie Kropek jak lezy to zadziera glowke do gory, co moze byc spowodowane przez to noszenie/podnoszenie. Znalazlam filmik na yt jak podnosic- to samo co mi fizjo pokazala. Postaram sie pozniej wrzucic... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Podnoszenie niemowląt: https://youtu.be/W7dcFTuHbek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ma misia szumisia i kto poleca?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

i co do grup kp to wlasbie z powpdu takiego fanatyzmu o ktorym piszecie nie chce sie zapisywac... i tak jeszcze nie czuje sie calkiem dobrze psychicznie z tym ze musze podawac jej butelkę - sukcesem jest to, że dajemy rade bez mm poki co 

ale juz z mezem gadalam i dalej mnie kocha 
jak go karmię i trzymam tel to tak macha rączkami i się kręci, że nie daję rady trzymać telefonu więc go odkładam, a ostatnio nawet nie biorę i wtedy pięknie je. W ciągu dnia jak leży i wyczai, że mam telefon w ręku to zaczyna marudzić, cwaniak mały.

) - teraz czekam z niecierpliwością aż się wybudzi. 

Muszę znaleźć jakiegoś fizjoterapeute ale pewnie tu na tej pipodowie nie znajdę i trzeba będzie jeździć po 50 km...

To jak trzeba podnosić? Trzymać dłonie pod karkiem i pupcią, a nie podpierać plecków? Kurczę, a tak zawsze wszędzie trąbią, że niemowlę powinno leżeć na płasko, że i na rękach człowiek stara się, żeby te plecki podpierać...