Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-02, 21:23   #811
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

A stuknij w brzusio, może puknie od siebie

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:32   #812
ewka_mewka
Zadomowienie

Dews, na pewno jest ok, tym bardziej, że czujesz delikatne ruchy. Jak jestem zabiegana i mam dużo pracy to też mało czuję maluszka. Czy badasz się tym glukometrem. Jutro mam ostatni dzwonek, żeby zrobić krzywą cukrową na własną rękę i tak się zastanawiam. TŻ ma glukometr i może mi w domu badać cukier codziennie. Z drugiej strony waham się nad tą krzywą...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:36   #813
justyna_fli
Zadomowienie

Dziewczyny wpadam sie pochwalic moim kalafiorem! Dzis mielismy chrzest u siostry męża i ja bylam chrzestna. Wyobrazcie sobie ze przez prawie cala impreze mialam sukienke zalozona tył na przód nikt sie nie skapnal lacznie ze mna i mam nadzieję ze na zdjęciach tez sie bedzie to widoczne bo chyba sie pochlastam

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:38   #814
dews
Zakorzenienie

Ewka_mewka badałam się ale on jest jakiś lewy i często pokazuje że jest błąd paska więc nie wiem czy można mu ufać. Krzywej mi nikt nie zrobi niestety.. Ja bym na twoim miejscu zrobiła jak masz taką możliwość, zawsze lepiej sprawdziłam

Justyna_fli haha nie wierzę! Co to za sukienka ze się nie zorientowałas

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:41   #815
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam sie pochwalic moim kalafiorem! Dzis mielismy chrzest u siostry męża i ja bylam chrzestna. Wyobrazcie sobie ze przez prawie cala impreze mialam sukienke zalozona tył na przód nikt sie nie skapnal lacznie ze mna i mam nadzieję ze na zdjęciach tez sie bedzie to widoczne bo chyba sie pochlastam

Ee tył naprzód to na szczęście babcia tak zawsze mówiła

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 21:42   #816
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze to lepiej tak niż na lewą stronę

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 22:18   #817
agnieszka68678
Raczkowanie

ja mialam dwa razy ten test krzywej robiony i za kazdym razem badałysmy z mama ta krew glukometrem mojego taty ktory ma cukrzyce i wyniki byly zawsze wyzsze na glukometrze w domu (z krwi pobieranej z lokcia) o jakies 15-20 pkt niz te wyniki ktore byly z labolatorium. Moja mama mowila ze to zawsze tak jest bo glukometry sa dla cukrzykow, ktorzy i tak maja zawsze za wysoki cukier (np moj tata ma zawsze ok 230 juz po zbiciu) i to dla nich taka roznica nic nie zmienia czy on by mial 240 czy 220 bo to i tak za wysoki wiec one nie sa za dokladne.

kiedys malowalam pokoj na taki brudny roz i jak pomalowalam pierwsza warstwe to wygladal jak rozcienczony burak byl okropny ale jak polozylam druga warstwe to wygladal calkowicie inaczej wiec moze i u Ciebie tak bedzie Dews i nie martw sie.. moj Olek tez tak robi ze nie chce sie za duzo ruszac czasem, sa takie dni

bardzo dziekuje za rady , chcialam poprostu nie isc po ten fotelik taka glupia ze nic nie wiem tylko jak cos bedzie mowil to zeby wiedziec o czym mowi bo tak to kazda glupote mozna wcisnac czlowiekowi
agnieszka68678 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 22:55   #818
dews
Zakorzenienie

Chciałam się tylko pochwalić jak minął mój wieczór.
Otóż leżę, relaksuje się przed tv i nagle.. Zza moich pleców.. Wylatuje...

PIEPRZONY NIETOPERZ

Dziewczyny zamarłam na minutę i tak patrzyłam jak mi lata nad głową ;/

Później wybiegłam, zostawiłam tel w salonie, zamknęłam drzwi bo na szczęście mam drzwi w salonie i tak patrzylam na niego (mam szybę w drzwiach) Szalony latał od ściany do ściany czasami tylko na chwilę usiadł na ścianie i tak po niej łaził blee...

Ja bez tel, TV gra, myślę może kota wyślę. Ale znając mojego kota, to ten nietoperz by go zaatakował prędzej niż kot nietoperza...

Poszłam więc na górę spać. Ale nie chciało mi się spać więc po godzinie zeszłam sprawdzić jak sytuacja. Patrze nietoperza nie widać, myślę oho moja szansa na odzyskanie tel. Okręciłam się więc kocem, wybiegłam do salonu po pilota od tv i tel i uciekłam haha. Tylko kurde ładowarka została w salonie a ja 2% haha

Zabezpieczyłam drzwi do salonu w razie w:

IMG_1535925216.458892.jpg

Hahah i do jutra mam nowe zwierzątko w salonie <3 Jutro wraca tż

Najlepsze że on tam za sofą kilka godzin musiał siedzieć bo już dawno na dole pozamykałam wszystkie okna ;/

Aż mi się młody w brzuchu z emocji zaczął ruszać więc chociaż jeden plus z sytuacji

Stary 2018-09-02, 23:43   #819
ewka_mewka
Zadomowienie

Dews, padłam! JAK, DLACZEGO, SKĄD się wziął nietoperz w twoim salonie??? U nas były skorpiony, pająki, ale nietoperz?? Tż jak wróci będzie mieć za zadanie wygonić?
Idę jutro na tą krzywą... nie chce mi się strasznie, ale dla świętego spokoju zrobię. Żeby jeść nutellę z czystym sumieniem. Co do fotelika: dostałam dziś w prezencie od przyjaciela tżta . No i takim sposobem mam dwa foteliki

Stary 2018-09-03, 03:49   #820
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ja w kwestii kolorów jestem bardzo monotematyczna: biały, szary i drewno. Wszystkie raczej w jasnych odcieniach. 90% domu mam pomalowany na1 kolor a ewentualne kontrasty wolę robić dodatkami typu zasłony, poduszki, coś co można łatwo wymienić jak się znudzi.
Pokój dla Mateusza oczywiście będzie jak cała reszta domu: białe meble, jasno szaro beżowe ściany i turkusowe/niebieskie dodatki.

To tak jak u mnie caly dom bezowo-brazowy

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 04:02   #821
smileska
Zadomowienie

Kolejna durna noc ...
Śniło mi sie ze zrobili mi CC, a dokladnie to cesarskie robiła mi Małgorzata Rozenek z mężem i po godz wypuscili mnie ze szpitala, kazali brac tylko duzo nospy i duzo pic i musialam wrocic do liceum na lekcje geografi którą prowadził Filip Chajzer, chcialam do toalety podklad sobie zmienic i mnie nie puscil i musialam w klasie zmieniac...
Kregoslup moj osiągnął nowe apogeum, usiadłam na brzegu zeby wstac i tak potwornie bolal przy podnoszeniu i prostowaniu ze stalam oparta o lozeczko i plakalam, a potem po meblach i scianie doszlam do łazienki. Boje sie klasc ....

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 04:05   #822
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Kolejna durna noc ...
Śniło mi sie ze zrobili mi CC, a dokladnie to cesarskie robiła mi Małgorzata Rozenek z mężem i po godz wypuscili mnie ze szpitala, kazali brac tylko duzo nospy i duzo pic i musialam wrocic do liceum na lekcje geografi którą prowadził Filip Chajzer, chcialam do toalety podklad sobie zmienic i mnie nie puscil i musialam w klasie zmieniac...
Kregoslup moj osiągnął nowe apogeum, usiadłam na brzegu zeby wstac i tak potwornie bolal przy podnoszeniu i prostowaniu ze stalam oparta o lozeczko i plakalam, a potem po meblach i scianie doszlam do łazienki. Boje sie klasc ....

Nie no sen wymiata , tylu celebrytow naraz . Smileska jeszcze troszke i poczujesz ulge , ja juz tez czasami jestem taka obolała ze mam ochote krzyczec , plakac i rodzic . Ty tak wstajesz z rana bo musisz czy tak sama z siebie ?

Stary 2018-09-03, 04:22   #823
ewka_mewka
Zadomowienie

Smileska, super sen ! Nie nudzisz się w nocy . Ja też cały dzień chodziłam jak połamana, a z łóżka schodziłam na czworaka. Chyba takie uroki 3 trymestru Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, dotychczas nie miałam takich problemów.

Stary 2018-09-03, 04:43   #824
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Nie no sen wymiata , tylu celebrytow naraz . Smileska jeszcze troszke i poczujesz ulge , ja juz tez czasami jestem taka obolała ze mam ochote krzyczec , plakac i rodzic . Ty tak wstajesz z rana bo musisz czy tak sama z siebie ?

Wstaje na siku ale rano juz spac nie moge. W ogole nie moge spac bo jak probuje dojsc taka polamana do lazienki to odechciewa mi sie spac

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-03, 05:36   #825
freya_ka
Zadomowienie

Hej ja od 4 już nie śpię. Chyba za dużo emocji...

---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Dews współczuje.
Ale profesjonalnie się zbunkrowałaś

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 05:40   #826
smileska
Zadomowienie

Dews przeciez nietoperki są taaaakie przeslodkie

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-03, 05:55   #827
sara3008
Zakorzenienie

Ja pierdziele, a myślałam że chwilę grozy to miałam ja wieczorem jak zabijalam pająka kapciem wsadzonym na kija od szczotki, bo siedział pod sufitem, a tu nietoperz zeszlabym chyba na zawał!!

Smileska, sen wymiata Rozenek na sali operacyjnej mi się ostatnio nic nie śni :/

Witam się nie wyspana i obolała... Eh... Jeszcze 8 tygodni

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 05:56   #828
lady isss
Wtajemniczenie

Tez sie obudzilam .. chyba nie bede juz sie kladla, bo za pol godziny mloda trzeba budzic na rozpoczecie roku. Dziewczyny, ale mam sajgon w chacie... nadal czekam na szafe i nie mam gdzie pochowac tych workow z za duzymi ciuchami, na stole mam powykladane te male rzeczy na poczatek, na srodku pokoju stoi wozek, w ktorym tez jest czesc ciuchow i narazie bedzie tak stal bo nie mam gdzie go schowac - nie wiem jak z tym wszystkim sie ogarne

Mi sie snilo, ze mialam wesele w takiej stodole jakby. Jedna kumpela wyszla na zewnatrz pogadac przez tel i zamknela takie wielkie drzwi, usiadla na takie krzeselko i palac fajke przez ten tel nawijala pol wesela, a cala rezta zabarykadowana w tej stodole. Chcialam ratowac sytuacje i probowalam wyjsc przez takie okienko, bo drzwi mozna bylo tylko od zewnatrz otworzyc, ale mialam za duza dupe i sie zaklinowalam pozniej sie w szybkich i wscieklych bawilam xd przed kims uciekalam naszym starym mondeo - tak ogolnie wygladal normalnie tak jak teraz tyle, ze byl 3-drzwiowy no i zapierdzielal pieknie. A no i mial chowana tabice rejstracyjna ah ten nasz rekin

A jeszcze na koniec powiem wam daczego na nasze "mondeło" mowie rekin, bo biedaka wyrwlismy z objec jakiegos janusza tuningu chyba w ostatniej chwili na anteny radiowe czesto taka nakladke montuja, ktora wyglada jak taka pletwa rekina - mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi. No i ogolnie to wyglada spoko jak ta antena jest z tylu tego dachu. My mamy antene z przodu nad lusterkiem wstecznym i jakas madra glowa ta "pletwe" zamocowala z przodu i takim cudem to auto bez kitu jak rekin wyglada - na parkingu z daleka po tym go rozpoznaje

Co do brawurowej jazdy w "szybkich i wsieklych" to zeby dodac smaczku powiem wam tak - nie mam prawka, czasem cos tam pojezdze sobie, ale za kazdym razem moj ze mnie sie smieje, bo pytam ktory pedal jest ktory - nigdy nie pamietam wiec nie wiem jakim cudem ruszylam wgl xd

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 06:15   #829
taga91
Zadomowienie

Dews, to ja tutaj w Polsce kilka akcji z nietoperzami miałam.. w centrum miasta mieszkałam i potrafiły w środku nocy wpaść przez okno, ja myślałam kiedyś, że to ptak, ale tak myślę - ptak nie zwisa w ten sposób z firanki.. potem kiedyslś na klatce schodowej siedziałam i wypadł tak jakby.. z pionu rynny? Coś takiego, upchnął się i zamiast polecieć do góry, to on w dół.

Dobrze zrobiłaś, poczekaj na tżta, sama z nim nie walcz

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 07:06   #830
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie było mnie w weekend, ale mieliśmy dosyć zajęty.
My w ten weekend pomagalismy przy przeprowadzce męża siostry i jej meza, w sobote mieli pierwsza noc u siebie w domu Mam tez w koncu nowe paznokcie i pozegnalam 4 tygodniowy odrost :P Kupilismy tez troche rzeczy dla Tosi, w tym spiworek i kombinezon na zime wiec jestem juz troche spokojniejsza bo chyba zaczyna dopadac mnie ten syndrom wicia gniazda i ostatnio czesto sie denerwowalam w czym to biedne dziecko przetrwa zimę :P A i dorobilismy sie w ten weekend umywalki do toalety na dole! Mielismy od pol roku ponad zamontowaną toalete, ale rece mylo sie w kuchni :P Juz nie trzeba <3

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 08:12   #831
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze ze tył na przód, bo jak na lewą str one to znaczy że się upijesz

Ale swoją drogą co to za sukienka, że nie zauważyłaś? Zazwyczaj czuć że coś nie tak, coś ciągnie, podwija się...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Kolejna durna noc ...

Hahaha, za dużo TVN oglądasz

Stary 2018-09-03, 08:15   #832
Vicarika
Zakorzenienie

Dobra sniadanie zjedzone czas ruszyc tylek i isc po zakupy ... A moje sniadsnie to platki z mlekiem ktorymi sie nie najadlam wiec zjadlam jeszcze dwie kanapki z serce i zagryzlam princepolo xxl . Dews ja kiedys jak mialam jeszcze kablowke na TVN ogladalam program szpital i tam byl chlopak ktorego nietoperz ugryzl i zmarl na wscieklizne , i jakos od tamtej pory boje sie tych zwierzatek . A jeszcze duzo sie naczytalam ze one we wlosy sie wplatuja . Osobiscie chyba bym spala w aucie

Justyna koniecznie musisz pokazac zdj jak Ty to zrobilas

Stary 2018-09-03, 08:22   #833
Figulina987
Zadomowienie

Ale zamarlabym jakbym nietoperza u siebie znalazła... I też bym dziad zostawiła

U mnie dalej lato Młody już w przedszkolu, a ja chyba muszę się zrobić na bóstwo bo spodziewam się wielu kurierskich wizyt w tym tygodniu

Muszę też troszkę ogarnąć dom i zamówić firanki do dwóch pokoi. Ale póki co śniadanie a w środę wizyta... Wiecie, że im bliżej cc tym mniej chętnie chodzę na wizyty.... Z jednej strony mam już dość, bo tak jak u was, wszystko mnie boli, czasem mam wrażenie, że młody wyjdzie mi przez gardło, no tak pod zebra wchodzi, spać nie mogę itd... Ale z drugiej boję się tego bólu po operacji, nie cierpię szpitali i ten maluszek, który nic nie powie o co chodzi tylko placze :/

Stary 2018-09-03, 08:36   #834
agnieszka68678
Raczkowanie

nietoperze poruszają się używając echolokacji więc jeżeli nic mu nie dolega co wbrew pozorom nie jest takie wyjątkowe (bo wszędzie krzyczą o wsciekliznie przynajmniej w polsce&#128539 to lata dużo lepiej niż ptaki i nie ma możliwości żeby wkrecil się we wlosy, to mit😊 są mega pożyteczne bo zjadają bardzo dużo owadów, komarów, muszek i takich tam😊 ale najlepiej się nie zbliżać tym bardziej w ciazy i nie ryzykować bo niby mysz ze skrzydłami ale jeśli poczuje się zagrożony to gryzie jak każde dzikie zwierze😊
agnieszka68678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 08:51   #835
dews
Zakorzenienie

Witam wszystkich zgromadzinych w poniedziałek :p
Nietoperz żyje widzę go jak się schował za ozdobą wisząca na ścianie o siedzi :p nawet udało mi się odzyskać ładowarkę ;p ale dalej siedzi zamknięty w salonie i czeka na tż xD

Smileska co za seenn
Z tym kręgosłupem, to próbujesz go jakoś rozciągnąć? Naprawdę nawet najlżejsze ćwiczenia z yt pomogą! Ja np czuję się lepiej w dzień, bo nic nie boli, a w nocy znowu nie da rady spać, bo właśnie krzyż boli ;/ ciążowa poduszka niestety już nie daje rady.. Ale jeszcze tylko 2 miesiące dziewczyny, damy radę!

Dobra śniadanie zjedzone, idę robić dalej. Pokój powiem wam zjaśniał o kilka tonów, ale dalej wydaje mi się że kupiliśmy złą farbę, bo mieliśmy próbki 2 zieleni i chyba wzięliśmy tę ciemniejszą zamiast jaśniejszej haha ale położę dzisiaj 2 warstwe i zobaczymy.

Miłego dnia

Stary 2018-09-03, 09:55   #836
Vicarika
Zakorzenienie

Wrocilam z zakupow , chyba czas juz sobie odpuscic . Zimni a ja wrocilam cala zalana potem :-/ . Corka tez tak jakby stala sie ciezsza plus zakupy i 4 pietro . Kregoslup mi pada , powinnam brac sie za obiad a ja leze w embrionalnej pozycji bo tak chociaz nie boli .

Dews a Ty dzisiaj wolne ?

Stary 2018-09-03, 09:57   #837
justyna_fli
Zadomowienie

Dziewczyny nie mam pojęcia ja ja to zrobilam ogólnie to jest taka sukienka ciążowa wkladana przez glowe i chyba powinnam miec rozmiar mniejsza bo u gory byla lekko luzniejsza i chyba dlatego nic nie zauwazylam. Dopiero jak zalozylam ja poprawnie to bylo widac ze lepiej leży

Dews masakra z tym nietoperzem oby Ci tylko nie napaskudzil za bardzo. I czekamy na fotki pokoiku jak juz skonczysz malowac

Ja to chyba jakas dziwna jestem bo nic mnie jeszcze nie boli dlatego ciagle przezywam szok widzac siebie w lustrze bo mam taki wielki bebzon ktorego w ogóle nie odczuwam

Dawidek 31.10.2018
Stary 2018-09-03, 10:41   #838
dews
Zakorzenienie

Vicarika tak wzięłam sobie urlop dzisiaj :p

Justyna_fli mnie w dzień w sumie też spoko, tylko śpi się okropnie, jakby mi ktoś kręgosłup skopał :p

Jak w Polsce? Ile jeszcze zostało? Ty i tak już na macierzyńskim nie? Do pracy już nie wracasz?

Stary 2018-09-03, 10:48   #839
justyna_fli
Zadomowienie

Wracamy w czwartek ale ja już do pracy nie wracam zabiore sie za szykowanie wyprawki w koncu

Mnie w nocy tez nic nie boli jeszcze, pamietam ze w poprzedniej ciazy bolaly mnie biodra od spania na boku ale nie wiem kiedy sie to zaczęło. Oby jak najpóźniej

Dawidek 31.10.2018
Stary 2018-09-03, 12:43   #840
Vicarika
Zakorzenienie

Przyszla pierwsza paczka z aliexpress , z racji ze moja corka jest mala zamowilam rozmiar 9 miesiecy . Na kim wyglada lepiej ? IMG_20180903_134255_479.JPGIMG_20180903_134151_830.JPG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości