mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 11:27   #2191
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Słuchaj jest taka jedna seria herbatek... mają tam taką "Odprężającą", "Relaksującą" i "Na dobranoc"... w domku luknę jaka firma.... ale ja z mężulkiem i siostrą jak się jej tylko napijemy to od razu taki błogostan i normalnie odpływasz...

Mojemu mezulkowi nie potrzebna,bo ia tak pada jak wraca z pracy bez herbatki,ale mojemu malemu przydalaby sie.Potrafi siedziec przed kompem dopoki Go nie pogonie do lozka

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 11:35   #2192
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Jemiołka Pokaż wiadomość
Mleko
Niekoniecznie w 7 miesiącu niestety. Siare możesz mieć od mniej więcej 20 tygodnia. Może potem się uspokoić jak się kanaliki odbarczą. U mnie teraz jakoś wcześnie się zaczęło. Wieczorem swędzą mnie brodawki, jak przycisnę delikatnie, to nie ma ściemniać-leci. Nie "poddajam" się zbyt intensywnie, bo ja z tych robiących hektolitry mleka, jak przesadzisz z usuwaniem siary to Ci się może rozbujać robienie. Mnie jeden raz wieczorem wystarcza na razie.
Na dzień zakładam już wkładki laktacyjne w stanik, tak na wszelki wypadek. Siara brudzi ubrania i źle się spiera, właściwie nie spiera się wcale z jasnych ubrań a i na ciemnych zostają plamy. Szkoda mi ciuchów po prostu.

Co do zniewieścienia "córy" której wyrasta siusiak ja bym się nie obawiała. Moja "Córeczka" właśnie nabroiła jak zając w kapuście bo skombinowali lornetkę i podglądali panie z pobliskiego ośrodka wczasowego. I to ten najmniejszy podobno był inicjatorem przedsięwzięcia. Tłumaczyli się później, że oglądali ptasie gniazda i wiewiórki.
Wczoraj się dowiedziałam od wychowawcy z obozu. Jeszce z szoku wychodzę. TZ dumny jak paw. Muszę go spacyfikować do ich powrotu, bo jeszcze gotowy im nagrodę dać za beznadziejne zachowanie

To z Was to mleczko, aż tak leci Ja w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, nawet po porodzie mi sie przeciekania nie zdarzały.... no ale cóż u mnie to w sumie dokarmianie bylo konieczne .... Badali mnie, badali, piersi jak u krowy dojnej ścisskali i na końcu stwierdzili, że to pewnie blokada psychicza, że za bardzo karmić piersia chce i wogóle Mam nadzieję, że tym razem bez takich blokad sie obedzie...

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 11:37   #2193
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Mojemu mezulkowi nie potrzebna,bo ia tak pada jak wraca z pracy bez herbatki,ale mojemu malemu przydalaby sie.Potrafi siedziec przed kompem dopoki Go nie pogonie do lozka

Dobry pomysł może na moim trzylatku wypróbuje, to nie będzie maratonów Kubusiowo Puchatkowych wieczorami

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-08-13, 11:48   #2194
lucyAS
Zadomowienie

a ja wierze ze slub w wielkanoc wrozy dobre i udane małzenstwo - to taki sympatyczny przesad no i bralismy slub w wielkanoc bo inne terminy były zajete na rok do przodu

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 11:55   #2195
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Ja tam w zabobony nie wierze w sobote biore slub i jedna z moich świadkowych jest w ciazy, panna młoda moze być w ciazy to swiadkowa tymbardziej:P
Dokladnie tak samo do tego podchodze. Drabiny, kominiarze i czarne koty mi nie straszne :P

Cytat:
Moze to,ze pos lubie panna mloda zajdzie w ciaze?
Zeby zajsc w ciaze,to trzeba czegos wiecejMy juz wiemy ''czego''
Jakos w zabobony nie wierze,a Wy?
Wiesz to tak jak z innymi zabobonami.
Babcia mi mówila, ze poloznica (kobieta po porodzie) nie moze wyjsc z domu az dziecko bedzie ochrzczone, bo przyniesie plagi i kataklizmy na wioske, hihihihihi
W mojej parafi chrzty sa tylko 1 raz w miesiacu i jak nie trafisz z terminem to przez min 2 miech w domu kiblowac?
My planujemy na chrzciny przeyleciec do PL, ale zeby z malutenkim bobasem nie leciec (zreszta na paszport czeka sie min 1 miescia) to bedzie chrzczone po 4 miesiacach. Ale by bylo gdyby mi nie pozwolono z domu wyjsc!!! Ale by gromy z piorunami lecialy, hihihihih

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja też w zabobony ne wierzę. Na swoim slubie nie miałam żadnych zabbonnych rzeczy, na studniówce nie miałam czerwoej bielzny. Olewam takie sprawy.
Na studnióce czerwonych majtek nie mialam, ale nie poszla mi za dobrze. Do tej pory nie lubie czerwonej bielizny
Co do sluby to cos by sie tam uzbieralo (niebieskie, stare, pozyczone i takie tam) ale mialam w bukiecie lilie (ponoc dla dziewic, hahahaha) a one maja pecha w zyciu przynoscic. Jestem szczesliwa malzonka od 3 lat i jest nam lepiej niz przed weselem
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:18   #2196
pani z herbata
Zadomowienie

jak juz o przesadach mowa
ogladalam program (na Ukrainskiej TV) o slubach wzietych 7/7/07 ze niby taka szcesliwa a 40% juz sie rozwiodlo, 8.08.08 znowu masa slubow byla jescze wiecej niz w tamtym roku a osemki to w ogole szceliswe maja byc, patrzcie na Chinczykow i olimpiade tacy sa przesadni, no zobaczymy.
siodemki rok temu nie pomogly haha

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 12:52   #2197
skoja
Rozeznanie

My z TZ też braliśmy ślub w lipcu. On chciał w czerwcu ja mówiłam, że to za wczesnie, bo oświadczyny były w grudniu. Wolałam sierpień. Kompromis - ślub był w lipcu, a że w lipcu mamy rocznicę naszego bycia razem to postanowiliśmy w ten sam dzień wziąć ślub - i był w piątek. Co też było udogodnieniem w kwestii lokalowej.
Gdyby nie nasza rocznica, to strasznie korcił mnie 13 piątek - bo był tylko tydzień wczesniej niż nasza data
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 15:06   #2198
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Bralismy slub 9lipca,bo tyko w tym dniu byla wolna sala,lub za rok,wiec zmienilismy termin Kosciola z 23-go chyba sierpnia
Na slubie nie mialam nic niebieskiego,bo nie pasowalao do kiecki(bialo-rozowa)zamowilam sobie rozowa wstazecze do podwiazki,jesli chodzi i niebieski kolor,to mowilam ze mam niebieskie oczka
Na zareczyny musialam czekac 5latPrzylazl z pierscionkiem 5stycznia,a termin juz mielismy na lipiecNo i po 8latach bycia razem pojawila sie fasolka
Koniec bajki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg s.jpeg (22,8 KB, 71 załadowań)

Stary 2008-08-13, 17:20   #2199
siobhan1
Zadomowienie

Ale mialam dzis zajecie na popoludnie
tlumaczylam akt smierci i moze nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego, ale bylo to po chorwacku . Do tego na Ang . Nie mialam nic do czynienia z tym jezykiem wczesniej ale dalam se rade. Nawet nie przypuszczalam jak nasze jezyki sa do siebie podobne Cos jak nasz i slowacki...
Ciekawe doswiadczenie
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 21:40   #2200
Seviljanka
Raczkowanie

Hej Gosialka! Co u Ciebie? Ktoś coś wie bo ja cały czas

Sandrunia, bardzo romantyczne zdjęcie Ty w bieli i TŻ z bukietem kwiatów Ślicznie!

Dziewczyny, uroczyście ogłaszam, że zaczęłam rosnąć!!! Już miałam trochę brzuszek ale teraz już całkiem-całkiem Nawet moi rodzice przez Skype widzieli i już się nie śmieli, że mam zwidy To już brzucholek ciążowy
Stary 2008-08-14, 05:10   #2201
passionfruit
Zakorzenienie

Sandrunia, ale z Ciebie laseczka!

Ja informuję, że dzidzia ma 63 mm. NT 1,3mm, kość nosowa 2mm. Dzidziuch zdrowy, cały czas podskakiwał i machał łapkami

Teraz siedzę w pracy, a po południu jadę zbijać bąki w góry
Buźka.

Witaj Jemiołko o tak wczesnej porze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 05:22   #2202
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Sandrunia, ale z Ciebie laseczka!

Ja informuję, że dzidzia ma 63 mm. NT 1,3mm, kość nosowa 2mm. Dzidziuch zdrowy, cały czas podskakiwał i machał łapkami

Teraz siedzę w pracy, a po południu jadę zbijać bąki w góry
Buźka.

Witaj Jemiołko o tak wczesnej porze
Witaj
Widzisz, mówiłam, że bezie OK na tym USG.

Popijam lurowatą kawusię i zbieram siły do pakowania kolejnej porcji maneli. Tak się cieszę że skończyliśmy budowę domu i zdążymy sie przeprowadzić przed początkiem roku szkolnego, ale pakowanie całego majdanu w kartony to KOSZMAR.
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 05:40   #2203
passionfruit
Zakorzenienie

Jak ja Ci zazdroszczę domu! Ja się w domu wychowałam, a teraz mieszkam w bloku i nie mogę się ciągle przywyczaić.
Pochwal się jak wygląda Wasz domek. Jakas fotka czy coś
Stary 2008-08-14, 06:32   #2204
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

A ja rosnę i rosnę... i to w takim tempie, że zaczyna mnie to przerażać Brzucholek jak 5 miesiąc, albo i 6...a waga Jak do poprzednie wizyty u gienia (29.07) miałam 1,3 kg na plusie... tak teraz przez 2,5 tygodnia zrobiło się mnie o 2,5kg więcej, czyli w sumie moja waga skoczyła o 3,8 kg - tydzień ciązy 14

Wiem, że powinnam rosnąć, ale to ostatnie tempo mnie przeraża Najgorsze jest to, że dieta mi sie nie zmieniła więc zbytnio nie widzę w tym winy w jakimś obżarstwie

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-08-14, 06:40   #2205
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Słuchaj jest taka jedna seria herbatek... mają tam taką "Odprężającą", "Relaksującą" i "Na dobranoc"... w domku luknę jaka firma.... ale ja z mężulkiem i siostrą jak się jej tylko napijemy to od razu taki błogostan i normalnie odpływasz...
Sprawdziłam te herbatki są firmy Vitax

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-08-14, 06:46   #2206
passionfruit
Zakorzenienie

A ja praktycznie nie tyję, chociaż brzuszek mi troszkę rośnie. Zwłaszcza jak się obejm to widać, że wystaje. Ale jeśli ktoś nie wie że jestem w ciąży to nawet nie podejrzewa. Cały czas noszę swoje normane jeansy
Stary 2008-08-14, 07:07   #2207
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ja kochane chcialam Wam zyczyc udanego weekendu gdyz wybywam dzis po pracy na moje dluuuugo wyczekiwane wczasy jak ja w pracy wytrzymam hmmm nie bedzie mnie do niedz za tydzien oby tylko pogoda nie robila nam psikusa
buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:36   #2208
Glizda87
Rozeznanie

jukol w takim razie zycze spokojnych relaksujacych wakacji i zebys bezpiecznie wrocila do nas wypoczeta i pelna nowej energi buziaki
Stary 2008-08-14, 08:17   #2209
bezsenność
Zadomowienie

No kochane! tez życzę Wam udanych weekendów.

Mi brzuch urósł aż o 2 cm . wszyscy sie dziwią że to 17 tydz i newiele widać, choc ja już czuję
Ale powodem sa moje krągłe kształty i nikt nie wie czy przytyłam czy tak zawsze było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 08:33   #2210
passionfruit
Zakorzenienie

Wiem, że jestem monotematyczne ale normalnie nie mogę z radości, że wszystkie wyniki badań okazały się ok Mam ochotę skakać jak moja dzidzia w brzuchu!

A druga sprawa to normalnie wykończą mnie standardowe pytania do ciężarówki. Termin? Wymioty? Ile przytyłam? Chłopiec czy dziewczynka?A kiedy będzie wiadomo? A co wolicie? Imiona? a jeszcze bardziej wkurzają mnie ludzie do których ne dociera, że jest mi naprawdę obojetnei czy chłopiec czy dziewczynka. I na siłe próbuą wyciągnąć tą informację!

A piszę to ponieważ jadę dziś w góry i będzie sporo znajomych, którzy jeszcze nie wiedzą (ale się dowiedzą) i 30 razy będe odpowiadała na te same pytania. A jak spróbuje ich spałwić, przestane się błogo usmiechać albo powiem, że mają dać mi spokój to będzie, że mam humory w ciąży i hormony mi szaleją!

Grrr
Stary 2008-08-14, 08:51   #2211
Glizda87
Rozeznanie

passionfruit no niestety takie uroki hehehe... ja sie przyzwyczailam juz do tych bytan i mnie nie draznia

ja mam dzisiaj szalenstwo w domu;p wielkie pozadki, pieczenie plackow, robienie salatek dla niespodziewanych gosci przed i po slubnych echhh koniec swiata
Teraz to ślub cywilny i mala uroczystosc dla najblizszych a mimo to tyle roboty i latania to juz nie chce wiedziec co bedzie za rok jak bedziemy brali koscielny i robili wesele na 100 osob
Stary 2008-08-14, 08:57   #2212
pani z herbata
Zadomowienie

passionfruit nie przejmuj sie jestes w ciazy i masz prawo do humorow..wiesz to przez te hormony wszystko w kazdym razie taka jest wersja dla reszty swiata

ale nudy w chacie TZ wraca dopiero 24tego do tego dnia zaczne o scianach chodzic
zaczelam juz szydelkowac kocyk, zolto- blekitny bedzie

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 09:05   #2213
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że jestem monotematyczne ale normalnie nie mogę z radości, że wszystkie wyniki badań okazały się ok Mam ochotę skakać jak moja dzidzia w brzuchu!

A druga sprawa to normalnie wykończą mnie standardowe pytania do ciężarówki. Termin? Wymioty? Ile przytyłam? Chłopiec czy dziewczynka?A kiedy będzie wiadomo? A co wolicie? Imiona? a jeszcze bardziej wkurzają mnie ludzie do których ne dociera, że jest mi naprawdę obojetnei czy chłopiec czy dziewczynka. I na siłe próbuą wyciągnąć tą informację!

Znam to i mam dosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A piszę to ponieważ jadę dziś w góry i będzie sporo znajomych, którzy jeszcze nie wiedzą (ale się dowiedzą) i 30 razy będe odpowiadała na te same pytania. A jak spróbuje ich spałwić, przestane się błogo usmiechać albo powiem, że mają dać mi spokój to będzie, że mam humory w ciąży i hormony mi szaleją!

Grrr
Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
passionfruit no niestety takie uroki hehehe... ja sie przyzwyczailam juz do tych bytan i mnie nie draznia

ja mam dzisiaj szalenstwo w domu;p wielkie pozadki, pieczenie plackow, robienie salatek dla niespodziewanych gosci przed i po slubnych echhh koniec swiata
Teraz to ślub cywilny i mala uroczystosc dla najblizszych a mimo to tyle roboty i latania to juz nie chce wiedziec co bedzie za rok jak bedziemy brali koscielny i robili wesele na 100 osob
Nie przejmuj sie z tej 100 zawsze cos odpadnie
Na koniec bedzie 80 lub 60 osob

Dzis robilam mocz i morfologie na czczo
Myslalam,ze zemdleje w poczekalni tak slabo mi sie robilo,ale poniewaz nie widac ze jestem w ciazy Nikt nie ustapil mi miejsca i myslalam ze zdechne.Potem male zakupki i do domku,jak padlam na lozko to na dobre 10min.Teraz wizazyk kawka i sniadanko
Tez tak macie

Dziewczynki od kilku dni mam bardzo silne bole na jakby na okres,ktore trwaja kilka sekund i przechodza.Bola albo w jajniku,albo od razu nad wloskami lonowymi tak jakby jakis kamien sie przesuwal(moze fasolka) i za chwilke kamien znika wraz z bolem-dziwne
Dobrze ze mam wizyte w poniedzialek

Stary 2008-08-14, 09:06   #2214
lucyAS
Zadomowienie

normalnie juz nie moge - 4 misiac a ja mam ciagle mdłosci
dzis rano napiłam sie pol szklanki wody i pozygałam sie ta woda! mogło by sie juz skonczyc ile mozna.... gdzie te cudowne 9 miesiecy jak pierwsze 4 sa do d...!?

ale mam dzis podły humor...

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 09:10   #2215
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
normalnie juz nie moge - 4 misiac a ja mam ciagle mdłosci
dzis rano napiłam sie pol szklanki wody i pozygałam sie ta woda! mogło by sie juz skonczyc ile mozna.... gdzie te cudowne 9 miesiecy jak pierwsze 4 sa do d...!?

ale mam dzis podły humor...

Pociesze Cie,ze nie jestes sama.Ja dokladnie w 16tym tyg zwymiotowalam ostatni raz,a tak to wiecznie wymiotowalam myslalam ze sie przekrece
Boli Cie przy tym glowa?
Mnie bolala okropnie,okazalo sie od cisnienia i odkad zaczelam pic kawke jak reka odjal i bol i wymioty

Stary 2008-08-14, 09:10   #2216
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:

Dzis robilam mocz i morfologie na czczo
Myslalam,ze zemdleje w poczekalni tak slabo mi sie robilo,ale poniewaz nie widac ze jestem w ciazy Nikt nie ustapil mi miejsca i myslalam ze zdechne.Potem male zakupki i do domku,jak padlam na lozko to na dobre 10min.Teraz wizazyk kawka i sniadanko
Tez tak macie

Ja jak jestem głodna to robi mi się niedobrze i chce mi się wymiotować.
Stary 2008-08-14, 09:22   #2217
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak jestem głodna to robi mi się niedobrze i chce mi się wymiotować.

Przy lozku polz sobie sucharki i herbate lub wode(przygotowana wczoraj)i nie wstajac jedz.Powinno pomoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 09:24   #2218
passionfruit
Zakorzenienie

Tak chyba będe robiła...bo zwykle to rano zrywam się na równe nogi do pracy i wszystko robie w biegu. A sniadanie to dopiero w biurze jem.
Stary 2008-08-14, 09:39   #2219
Glizda87
Rozeznanie

słuchajcie Sandruni bo to jest "pani dobra rada" :P Mi juz tez pomogla gdy mnie głowa bolała hehe a z tym śniadankiem to tez racja, ja tak mialam nawet jak w ciazy nie bylam ze rano mi slabo i niedobrze bylo i ktos mi powiedzial ze powinnam zaraz po przebudzeniu chociaz kawalek suchego chleba zjesc i to dziala
Stary 2008-08-14, 10:57   #2220
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Doctor Sandrunialeci na spacerek z psami i na pazurki
Do zobaczonka pozniej moje fasoleczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości