praca w banku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-03, 11:34   #31
lain
Zakorzenienie

Dot.: praca w banku

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
A jesli moge spytac, to orientujesz sie ile na takim stanowisku mozna zarabiac?
to zlaezy od banku. w niektorych marne 1200, w innych 2000 na reke, ale i tak sa to marne pieniadze w stosunku do odpowiedzialnosci jaka sie jest obarczonym (szczegolnie jak mowilam, gdy lacza stanowisko kasjera z doradca). no i sa jeszcze premie, w kazdym banku inaczej wyplacane i roznej wielkosci. musialabys sie dowiedziec jak to jest w Getin banku i przemyslec sprawe
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 13:52   #32
karolinka86
Zakorzenienie

Dzieki
No 1200/mies.w pierwszej pracy to dla mnie nie byloby tak zle...Ale oczywiscie faktycznie duzo zalezy od tego, jakie mam obowiazki...

Chyba sprobuje wyslac swoje CV-jak mnie zaprosza na rozmowe a cos mi sie nie spodoba, to chyba zawsze moge sie wycofac, prawda?

Tak pytam o takie drobiazgi, bo jeszcze nie jestem zorientowana w tej tematyce

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 08:22   #33
bloodshed05
Przyczajenie

Dot.: Sygma Bank

Sygma Bank jest dość charakterystyczny, gdyż znajduje się w pobliżu sklepu Real, co jest niezłym pomysłem, gdyż potencjalni klienci sami przychodzą, więc realizacja planu sprzedażowego jest nijako prostsza.
Plany sprzedażowe owszem są, jak wysokie zależy to od danego miesiąca, miejscowości w której placówka się znajduje. Twoim zadaniem jest założenie jak największej ilości kart kred, pożyczek itp, oraz obsługę klienta marketu Real i wszystkich obowiązków związanych z programem "dziesiątka"

Firma ta oferuje atrakcyjny pakiet szkoleń, ciekawe konkursy, w których można wygrać atrakcyjne nagrody. Pracuje się po 8h w godzinach 8:45-16:45, 10- 18, 14-22 w zależności od godzin funkcjonowania marketu. Co najważniejsze dostajesz umowę o pracę!!!

Atmosfera w pracy bardzo miła, zresztą zależy to tylko i wyłącznie od kierownika!!! Praca zazwyczaj w młodym zespole. Zarobki b.dobre zwłaszcza na wyższych szczebelkach.

Zdecydowanie można polecić pracę w tej firmie.
bloodshed05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 09:08   #34
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sygma Bank

Cytat:
Napisane przez bloodshed05 Pokaż wiadomość
Zarobki b.dobre zwłaszcza na wyższych szczebelkach.

Zdecydowanie można polecić pracę w tej firmie.
o widze, ze ktos z Sygma Banku znalazl nasze forum
to chyba wszedzie zarobki sa dobre na wyzszych szczebelkach. pytanie tylko ile trwa awans na taki szczebelek i czy w ogole jest w zasiegu szeregowego pracownika oddzialu
Stary 2008-08-17, 13:25   #35
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
a jest moze ktos na forum kto pracuje w Citi Handlowym??
Jakie tam sa warunki pracy? Interesuje mnie zwlaszcza stanowsiko doradcy ds. klienta indywidualnego
Bede wdzieczna za kazda informacje
pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez zaklinek Pokaż wiadomość
Jakich zarobków można się spodziewać w City handlowym na stanowiskuSpec. ds. produktów kredytowych? Proszę o pilną odp.
Idę tam na rozmowę a obecnie pracuję w innym banku ale bardzo mało zarabiam.
Ostro tam cisną na plany?
Ja moge sie wypowiedziec tylko i wylacznie jak jest w CitiHandlowym ogolnie Moj TZ pracuje w tym banku i jest naprawde zadowolony Zarowno w sprawach zarobkowych (moim zdaniem naprawde bardzo dobrze placa w tym banku!) jak i warunkow pracy.
Ale niestety co do stanowisk ktore Was interesuja nie moge sie wypowiedziec, poniewaz TZ obsluguje firmy.
Co do planow - w ich dzialach wyrobienie planu naprawde nie jest trudne Rozmawiajac z Nimi widze, ze nieraz wyrabiaja wiecej niz wymagana norma planu Ale nie wiem jak jest na stanowisku klienta indywidualnego... na pewno ciut ciezej niz maja opiekunowie firm.
Pozdrawiam

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 16:13   #36
Smerfi
Rozeznanie

A czy któraś z Was ma doświadczenie z millennium? Idę tam w czwartek na rozmowę na stanowisko konsultantki i chciałam zapytać czy wiecie coś o tym stanowisku

yorkies are the best
Smerfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 07:41   #37
bloodshed05
Przyczajenie

Nie pracowałam w Sygma, gdybym mogła byłabym szczęśliwa, niestety bank nie toleruje par w pracy. Żadnych żon i mężow, chłopaków itd, więc nie mogę tam pracować, ale doskonale wiem jak praca w tej jednostce wygląda.

Awans w tej firmie jest możliwy.
A) jeśli zwolni się poprzedni kierownik
B) jeśli masz najlepsze wyniki przez dłuższy czas (założenia na 100-120 %)
C) jesteś zdolny do poświęcen, praca w innej jednostce oddalonej naście lub set km, gdzie obejmujesz funkcję zastępczą kierownika i po dłuższym czasie i sprawdzeniu się oczywiście możesz liczć na awans na stanowisko kierowinika (choć nie zawsze, taki przypadek też był)
D) długi staż pracy, zadowolony z Ciebie Twój Regionalny Kierownik
E) jesteś idealny i spełniasz wszystkie powyższe podpunkty
bloodshed05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 19:46   #38
brzydak
Raczkowanie

hmm moja siostra pracuje w citi i jest starszym specjalistą ds. kart kredytowych...co do pracy to jesli chcesz pracować 7 dni w tyg a gdy juz dostaniesz samochod to i jezdzic po calej Polsce to praca dla Ciebie. Wynagrodzenie to podstawa 800zl netto + premia za 80% aktywowanych sprzedanych kart, bardzo ciezka praca i zaczynasz od zera...mo i mobbing... Moja siostra miala noz na gardle i na poczatku bardzo po niej jezdzili, ale po 2,5 roku orki w koncu dostala awans...
Stary 2008-09-16, 14:15   #39
nice6irl
Zakorzenienie

A czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda dokładnie praca kasjera? Czy to tylko przyjmowanie gotówki czy jeszcze inne obowiązki? I jak prezentuje się to zarobkowo?

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną z banku AIG.
Stary 2008-09-16, 14:35   #40
Nenya_89
Zadomowienie

Dostałam z UP propozycję pracy: specjalista ds bankowości. Wyjaśni mi któraś z was na czym polega praca na takim stanowisku? czy jest to tylko ogólna nazwa, a pod nią kryje się coś jeszcze?

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 13:35   #41
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez nice6irl
A czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda dokładnie praca kasjera? Czy to tylko przyjmowanie gotówki czy jeszcze inne obowiązki? I jak prezentuje się to zarobkowo?

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną z banku AIG.
moja koleżankapracowała na stanowisku kasjera w AIG i nie skarżyła się, tzn. nie miała ciśnienia na sprzedaż, zarobki ok 1600 - 1700 oczywiście z premią włącznie, bo nie wiem jaka jest podstawa
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 15:13   #42
Mzurisana
Raczkowanie

Mi na okresie próbnym przy obsłudze klienta zaproponowali 1700 zł brutto, czyli jakieś 1230 zł na rękę. Do tego ew. premie, które mogą sięgać do 50% wynagrodzenia (na początku dla osoby która się uczy nierealne do zdobycia). Potem podstawa mogłąby być wyższa, może jakieś 2000 - 2200 brutto. Dodam że mieszkam we wschodniej Polsce.
Nacisk na sprzedaż straszny. Dyrektor w pokoju miał tablicę z imionami wszystkich pracowników i z kwotami, na jakie sprzedali. Nie liczysz się ty, a twój wynik.
Ja się nie zdecydowałam.
Mzurisana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 15:35   #43
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
moja koleżankapracowała na stanowisku kasjera w AIG i nie skarżyła się, tzn. nie miała ciśnienia na sprzedaż, zarobki ok 1600 - 1700 oczywiście z premią włącznie, bo nie wiem jaka jest podstawa
Cytat:
Napisane przez Mzurisana Pokaż wiadomość
Mi na okresie próbnym przy obsłudze klienta zaproponowali 1700 zł brutto, czyli jakieś 1230 zł na rękę. Do tego ew. premie, które mogą sięgać do 50% wynagrodzenia (na początku dla osoby która się uczy nierealne do zdobycia). Potem podstawa mogłąby być wyższa, może jakieś 2000 - 2200 brutto. Dodam że mieszkam we wschodniej Polsce.
Nacisk na sprzedaż straszny. Dyrektor w pokoju miał tablicę z imionami wszystkich pracowników i z kwotami, na jakie sprzedali. Nie liczysz się ty, a twój wynik.
Ja się nie zdecydowałam.

Mam nadzieję, że mi dobrze pójdzie. Zarobki fajne. I zobaczymy jak to będzie z tym parciem na zarobki oraz sprzedaż.

Jak myślicie, coś poczytać o AIG? Czy to zbędne?
Stary 2008-09-17, 15:48   #44
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nice6irl Pokaż wiadomość
Jak myślicie, coś poczytać o AIG? Czy to zbędne?
moza zacznij od najswiezszych informacji - o ich problemach na gieldzie
Stary 2008-09-17, 16:07   #45
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
moza zacznij od najswiezszych informacji - o ich problemach na gieldzie
już wczoraj tż mi pokazywał wzmianki na ten temat
Stary 2008-09-22, 17:08   #46
KittyKitty_BangBang
Raczkowanie

GG do KittyKitty_BangBang

ja niedawno skończyłam staz w baku pekao sa
szanse na zostanie ..zerowe
ale zamierzam złożyć cv do innych banków
może się uda
akurat miałam okazję śledzic jak wygladały poczatki pracy jednej z dziewczyn..
1szy miesiąc narzekała i było jej ciężko ale potem się wkręciła i było ok.. a pensja..1300 na rączkę..plus jakieś tam premie
KittyKitty_BangBang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 22:30   #47
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KittyKitty_BangBang Pokaż wiadomość
ja niedawno skończyłam staz w baku pekao sa
szanse na zostanie ..zerowe
ale zamierzam złożyć cv do innych banków
może się uda
akurat miałam okazję śledzic jak wygladały poczatki pracy jednej z dziewczyn..
1szy miesiąc narzekała i było jej ciężko ale potem się wkręciła i było ok.. a pensja..1300 na rączkę..plus jakieś tam premie
A jak ci się tam pracowało? Jak sobie radziłaś?

Byłam na rozmowie, nie była zaś taka straszna, ale myślę, że na moje miejsce jest ze 20 innych ciekawszych osób, niestety
Stary 2008-09-22, 23:40   #48
KittyKitty_BangBang
Raczkowanie

GG do KittyKitty_BangBang

duże ciśnienie na sprzedaż
pracownicy o wszystkim informowani w ostatniej chwili
a nas..stażystów wykorzystywali na maxa do najgorszych rzeczy..do czasu aż się przeszłam do dyra i trochę spokojniej było ale to juz inna historia
ogólnie pracownicy bardzo narzekali
ale to kazdy musi ocenić sam..
bo zdarzały sie ..nieliczne osoby które mówiły że praca wymagająca ale że sa zadowoleni
KittyKitty_BangBang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 14:52   #49
21tyna21
Przyczajenie

Smile Dot.: praca w banku

do nice6irl

witam,w moim mieście również pojawiła się oferta kasjera AIG,dlatego chciałam się spytać jak wyglądała Twoja rozmowa,o co konkretnie się pytali i jak zarobki (mówili coś konkretnego)

będę wdzięczna za odpowiedź
21tyna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 15:31   #50
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21tyna21 Pokaż wiadomość
do nice6irl

witam,w moim mieście również pojawiła się oferta kasjera AIG,dlatego chciałam się spytać jak wyglądała Twoja rozmowa,o co konkretnie się pytali i jak zarobki (mówili coś konkretnego)

będę wdzięczna za odpowiedź
Więc moim rozmówcom był pan.
Tradycyjnie, jak to na większości rozmów, pytał się o to jaką jestem osobą, jakie jest moje doświadczenie w pracy z klientem, o moje cechy charakteru i dlaczego chciałabym tu pracować.
Odnośnie zarobków to zapytali tylko jaka pensja mnie satysfakcjonuje.
Mówili, że oprócz normalnej wypłaty są również premie. I, że AIG dba o pracowników
A i o 2 stopniach rekrutacji, ale na czym polega ten drugi- nie wiem.
Przyjęta osoba będzie szkolona cały październik w różnych miastach na koszt AIG.

Z jakiego miasta jesteś?
Stary 2008-09-23, 16:36   #51
21tyna21
Przyczajenie

ja jestem z dolnośląskiego,co to znaczy,że szkolenie trwa miesiąc w różnych miastach?????nie jest to w jednym miejscu???orientujesz się jakie są zarobki na tym stanowisku???czemu twierdzisz,że inne osoby były lepsze-tego przecież nie wiesz............pytali się o jakąś znajomość komputera?? z góry dzięki
Stary 2008-09-23, 17:27   #52
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem z dolnośląskiego,co to znaczy,że szkolenie trwa miesiąc w różnych miastach?????nie jest to w jednym miejscu???orientujesz się jakie są zarobki na tym stanowisku???czemu twierdzisz,że inne osoby były lepsze-tego przecież nie wiesz............pytali się o jakąś znajomość komputera?? z góry dzięki
A ja z Górnego Śląska
Facet mi tłumaczył, że w różnych placówkach odbywa się szkolenie (na Śląsku). A egzamin ze szkolenia jest we Wrocławiu. Nie jest to w jednym miejscu i dlatego trzeba być bardzo dyspozycyjnym.
O zarobkach nic nie wiem.
O komputer też nie spytali.
A mam przeczucie, że ludzi bardziej doświadczonych tam poszukują po prostu.
Stary 2008-09-23, 17:59   #53
21tyna21
Przyczajenie

no właśnie,niby w ofertach piszą min.średnie a potem wymagają doświadczenia,kursu kasjera......itp.......ja jestem w trakcie studiów i to za mało chyba.......ale przecież to jest najniższe stanowisko....to gdzie my mamy szukać pracy???a wywnioskowałaś,że o jakie doświadczenie im chodzi????i czy wiesz jak wygląda ta praca?od poniedziałku do piątku 8 h czy dłużej??pozdrawiam
Stary 2008-09-23, 18:21   #54
nice6irl
Zakorzenienie

To chyba zależy od placówki. W tej u mnie praca od pon do pt. Kasa czynna 9-16.
Doświadczenie w pracy z klientem trudnym. Akurat z tym sobie poradziłam, ale moje doświadczenie to zaledwie 0,5 roczna praca
Kasy idzie się nauczyć w kilka dni. Mi zajęło to dokładnie 5 godzin pracy w barze. Ale wiadomo, że tutaj do czynienia pracownicy mają z inną kasą wraz z jakimś pakietem programów itp. itd.
Stary 2008-09-23, 18:31   #55
olinciaa
BAN stały

Witajcie ja jestem dopiero maturzystka i zastanawiam sie na jakie studia isc chciałabym na ekonomie byc księgowa ale tez zastanawiałm sie nad praca w banku jaka to praca? co trzbea skonczyc zeby moc tam pracowac? za co ejstescie odpowiedzialne i cyz polecacie to stanowisko? była bym wdzieczna za pomoc
olinciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 18:51   #56
21tyna21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nice6irl Pokaż wiadomość
To chyba zależy od placówki. W tej u mnie praca od pon do pt. Kasa czynna 9-16.
Doświadczenie w pracy z klientem trudnym. Akurat z tym sobie poradziłam, ale moje doświadczenie to zaledwie 0,5 roczna praca
Kasy idzie się nauczyć w kilka dni. Mi zajęło to dokładnie 5 godzin pracy w barze. Ale wiadomo, że tutaj do czynienia pracownicy mają z inną kasą wraz z jakimś pakietem programów itp. itd.

Ja w banku nie mam w ogóle doświadczenia-tylko w finansach i też krótko. Z klientem trudnym nie miałam doczynienia-co powiedziałaś na ten temat.Och to szukanie pracy jest trudnepozdrawiam
Stary 2008-09-23, 19:22   #57
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w banku nie mam w ogóle doświadczenia-tylko w finansach i też krótko. Z klientem trudnym nie miałam doczynienia-co powiedziałaś na ten temat.Och to szukanie pracy jest trudnepozdrawiam
Z trudnym, czyli często ze zdenerwowanym, rozkapryszonym, nieznośnym o ciężkim charakterze.
Pracowałam kiedyś w miejscu gdzie zdarzali się notorycznie tacy klienci, więc powiedziałam o tym, dodałam, że jestem cierpliwa i spokojna w pracy, więc jakoś z tego wybrnęłam.

Ja też w banku doświadczenia nie mam.
Stary 2008-09-23, 19:28   #58
21tyna21
Przyczajenie

życzę powodzenia w szukaniui dziękuje za odpowiedź
Stary 2008-09-23, 20:20   #59
Szarada
Zakorzenienie

1160 netto to jest strasznie niska stawka. Pracowałam w instytucji państwowej i tam ludzie dostają więcej na dzień dobry, a tu w końcu bank, instytucja komercyjna, tłukąca kasę na innych i daje takie pensje ... Tragiczny jest polski rynek pracy.

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Podstawa wynosi 1160 netto!!! To przecież nie jest tak mało! Ja po studiach, jako księgowa mam najniższą krajową!
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 21:34   #60
guildgen
Przyczajenie

Witam, może ktoś ma jakieś informacje na temat wynagrodzenia na stanowisku
Dyrektor oddziału. Za wszystkie inne informację również z góry dziękuje.
guildgen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości