|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: praca w banku
to zlaezy od banku. w niektorych marne 1200, w innych 2000 na reke, ale i tak sa to marne pieniadze w stosunku do odpowiedzialnosci jaka sie jest obarczonym (szczegolnie jak mowilam, gdy lacza stanowisko kasjera z doradca). no i sa jeszcze premie, w kazdym banku inaczej wyplacane i roznej wielkosci. musialabys sie dowiedziec jak to jest w Getin banku i przemyslec sprawe
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
No 1200/mies.w pierwszej pracy to dla mnie nie byloby tak zle...Ale oczywiscie faktycznie duzo zalezy od tego, jakie mam obowiazki... Chyba sprobuje wyslac swoje CV-jak mnie zaprosza na rozmowe a cos mi sie nie spodoba, to chyba zawsze moge sie wycofac, prawda? Tak pytam o takie drobiazgi, bo jeszcze nie jestem zorientowana w tej tematyce
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sygma Bank
Sygma Bank jest dość charakterystyczny, gdyż znajduje się w pobliżu sklepu Real, co jest niezłym pomysłem, gdyż potencjalni klienci sami przychodzą, więc realizacja planu sprzedażowego jest nijako prostsza.
Plany sprzedażowe owszem są, jak wysokie zależy to od danego miesiąca, miejscowości w której placówka się znajduje. Twoim zadaniem jest założenie jak największej ilości kart kred, pożyczek itp, oraz obsługę klienta marketu Real i wszystkich obowiązków związanych z programem "dziesiątka" Firma ta oferuje atrakcyjny pakiet szkoleń, ciekawe konkursy, w których można wygrać atrakcyjne nagrody. Pracuje się po 8h w godzinach 8:45-16:45, 10- 18, 14-22 w zależności od godzin funkcjonowania marketu. Co najważniejsze dostajesz umowę o pracę!!! Atmosfera w pracy bardzo miła, zresztą zależy to tylko i wyłącznie od kierownika!!! Praca zazwyczaj w młodym zespole. Zarobki b.dobre zwłaszcza na wyższych szczebelkach. Zdecydowanie można polecić pracę w tej firmie. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sygma Bank
Cytat:
![]() to chyba wszedzie zarobki sa dobre na wyzszych szczebelkach. pytanie tylko ile trwa awans na taki szczebelek i czy w ogole jest w zasiegu szeregowego pracownika oddzialu
|
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj TZ pracuje w tym banku i jest naprawde zadowolonyAle niestety co do stanowisk ktore Was interesuja nie moge sie wypowiedziec, poniewaz TZ obsluguje firmy. Co do planow - w ich dzialach wyrobienie planu naprawde nie jest trudne Rozmawiajac z Nimi widze, ze nieraz wyrabiaja wiecej niz wymagana norma planu Ale nie wiem jak jest na stanowisku klienta indywidualnego... na pewno ciut ciezej niz maja opiekunowie firm.Pozdrawiam
|
||
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
A czy któraś z Was ma doświadczenie z millennium? Idę tam w czwartek na rozmowę na stanowisko konsultantki i chciałam zapytać czy wiecie coś o tym stanowisku
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Nie pracowałam w Sygma, gdybym mogła byłabym szczęśliwa, niestety bank nie toleruje par w pracy. Żadnych żon i mężow, chłopaków itd, więc nie mogę tam pracować, ale doskonale wiem jak praca w tej jednostce wygląda.
Awans w tej firmie jest możliwy. A) jeśli zwolni się poprzedni kierownik B) jeśli masz najlepsze wyniki przez dłuższy czas (założenia na 100-120 %) C) jesteś zdolny do poświęcen, praca w innej jednostce oddalonej naście lub set km, gdzie obejmujesz funkcję zastępczą kierownika i po dłuższym czasie i sprawdzeniu się oczywiście możesz liczć na awans na stanowisko kierowinika (choć nie zawsze, taki przypadek też był) D) długi staż pracy, zadowolony z Ciebie Twój Regionalny Kierownik E) jesteś idealny i spełniasz wszystkie powyższe podpunkty |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
hmm moja siostra pracuje w citi i jest starszym specjalistą ds. kart kredytowych...co do pracy to jesli chcesz pracować 7 dni w tyg a gdy juz dostaniesz samochod to i jezdzic po calej Polsce to praca dla Ciebie. Wynagrodzenie to podstawa 800zl netto + premia za 80% aktywowanych sprzedanych kart, bardzo ciezka praca i zaczynasz od zera...mo i mobbing... Moja siostra miala noz na gardle i na poczatku bardzo po niej jezdzili, ale po 2,5 roku orki w koncu dostala awans...
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda dokładnie praca kasjera? Czy to tylko przyjmowanie gotówki czy jeszcze inne obowiązki? I jak prezentuje się to zarobkowo?
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną z banku AIG.
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam z UP propozycję pracy: specjalista ds bankowości. Wyjaśni mi któraś z was na czym polega praca na takim stanowisku? czy jest to tylko ogólna nazwa, a pod nią kryje się coś jeszcze?
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Mi na okresie próbnym przy obsłudze klienta zaproponowali 1700 zł brutto, czyli jakieś 1230 zł na rękę. Do tego ew. premie, które mogą sięgać do 50% wynagrodzenia (na początku dla osoby która się uczy nierealne do zdobycia). Potem podstawa mogłąby być wyższa, może jakieś 2000 - 2200 brutto. Dodam że mieszkam we wschodniej Polsce.
Nacisk na sprzedaż straszny. Dyrektor w pokoju miał tablicę z imionami wszystkich pracowników i z kwotami, na jakie sprzedali. Nie liczysz się ty, a twój wynik. Ja się nie zdecydowałam. |
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że mi dobrze pójdzie. Zarobki fajne. I zobaczymy jak to będzie z tym parciem na zarobki oraz sprzedaż. ![]() Jak myślicie, coś poczytać o AIG? Czy to zbędne?
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
już wczoraj tż mi pokazywał wzmianki na ten temat
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
ja niedawno skończyłam staz w baku pekao sa
szanse na zostanie ..zerowe ale zamierzam złożyć cv do innych banków ![]() może się uda akurat miałam okazję śledzic jak wygladały poczatki pracy jednej z dziewczyn.. 1szy miesiąc narzekała i było jej ciężko ale potem się wkręciła i było ok.. a pensja..1300 na rączkę..plus jakieś tam premie |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na rozmowie, nie była zaś taka straszna, ale myślę, że na moje miejsce jest ze 20 innych ciekawszych osób, niestety
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
duże ciśnienie na sprzedaż
pracownicy o wszystkim informowani w ostatniej chwili a nas..stażystów wykorzystywali na maxa do najgorszych rzeczy..do czasu aż się przeszłam do dyra i trochę spokojniej było ale to juz inna historia ogólnie pracownicy bardzo narzekali ale to kazdy musi ocenić sam.. bo zdarzały sie ..nieliczne osoby które mówiły że praca wymagająca ale że sa zadowoleni |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
do nice6irl
witam,w moim mieście również pojawiła się oferta kasjera AIG,dlatego chciałam się spytać jak wyglądała Twoja rozmowa,o co konkretnie się pytali i jak zarobki (mówili coś konkretnego) będę wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tradycyjnie, jak to na większości rozmów, pytał się o to jaką jestem osobą, jakie jest moje doświadczenie w pracy z klientem, o moje cechy charakteru i dlaczego chciałabym tu pracować. Odnośnie zarobków to zapytali tylko jaka pensja mnie satysfakcjonuje. Mówili, że oprócz normalnej wypłaty są również premie. I, że AIG dba o pracowników ![]() A i o 2 stopniach rekrutacji, ale na czym polega ten drugi- nie wiem. Przyjęta osoba będzie szkolona cały październik w różnych miastach na koszt AIG. Z jakiego miasta jesteś?
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem z dolnośląskiego,co to znaczy,że szkolenie trwa miesiąc w różnych miastach?????nie jest to w jednym miejscu???orientujesz się jakie są zarobki na tym stanowisku
???czemu twierdzisz,że inne osoby były lepsze-tego przecież nie wiesz............pytali się o jakąś znajomość komputera?? z góry dzięki |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet mi tłumaczył, że w różnych placówkach odbywa się szkolenie (na Śląsku). A egzamin ze szkolenia jest we Wrocławiu. Nie jest to w jednym miejscu i dlatego trzeba być bardzo dyspozycyjnym. O zarobkach nic nie wiem. O komputer też nie spytali. A mam przeczucie, że ludzi bardziej doświadczonych tam poszukują po prostu.
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie,niby w ofertach piszą min.średnie a potem wymagają doświadczenia,kursu kasjera......itp.......ja jestem w trakcie studiów i to za mało chyba.......ale przecież to jest najniższe stanowisko....to gdzie my mamy szukać pracy
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od placówki. W tej u mnie praca od pon do pt. Kasa czynna 9-16.
Doświadczenie w pracy z klientem trudnym. Akurat z tym sobie poradziłam, ale moje doświadczenie to zaledwie 0,5 roczna praca ![]() Kasy idzie się nauczyć w kilka dni. Mi zajęło to dokładnie 5 godzin pracy w barze. Ale wiadomo, że tutaj do czynienia pracownicy mają z inną kasą wraz z jakimś pakietem programów itp. itd.
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Witajcie ja jestem dopiero maturzystka i zastanawiam sie na jakie studia isc
chciałabym na ekonomie byc księgowa ale tez zastanawiałm sie nad praca w banku jaka to praca? co trzbea skonczyc zeby moc tam pracowac? za co ejstescie odpowiedzialne i cyz polecacie to stanowisko? była bym wdzieczna za pomoc
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w banku nie mam w ogóle doświadczenia-tylko w finansach i też krótko. Z klientem trudnym nie miałam doczynienia-co powiedziałaś na ten temat.Och to szukanie pracy jest trudne pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowałam kiedyś w miejscu gdzie zdarzali się notorycznie tacy klienci, więc powiedziałam o tym, dodałam, że jestem cierpliwa i spokojna w pracy, więc jakoś z tego wybrnęłam. Ja też w banku doświadczenia nie mam.
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
życzę powodzenia w szukaniu
i dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
1160 netto to jest strasznie niska stawka. Pracowałam w instytucji państwowej i tam ludzie dostają więcej na dzień dobry, a tu w końcu bank, instytucja komercyjna, tłukąca kasę na innych i daje takie pensje ... Tragiczny jest polski rynek pracy.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Witam, może ktoś ma jakieś informacje na temat wynagrodzenia na stanowisku
Dyrektor oddziału. Za wszystkie inne informację również z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.