|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Moja marudka śpi, ale zanim zasnela płaczę były takie że szok ![]() Mocz pobralismy, wysłałam męża żeby zawiozl do laba ![]() A ja jakas mega niewyspana jestem ![]() W nocy też się zestresowalam bo budzę się patrzę a Ali nie ma w dostawce i taki szok gdzie ona jest ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No niezle z tym zniknięciem. A Ala ogolnie marudka? Dużo płacze w ciągu dnia. Bo Tymek jak nie śpi, nie je, nie patrzy w karuzele to płacze. No jeszcze czasem w wózku ładnie leży nie spiąc od 20 minut do nawet godziny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
U mnie mały w nocy śpi dobrze teraz prawie 3 godziny i karmimy się, jedynie ciężko go wyciszyć do 2 godzin go nosimy itp. Już niby śpi i nagle oczy jak 5 zł i chce się bawić a zmęczony widać bardzo i później ryk straszny . Myślę że to chyba jakiś skok rozwojowy bo bardzo dużo na dniach nabył nowych umiejętności.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas podobnie z płaczem, przed chwila właśnie był placzaco- marudzacy, nie wiadomo czemu, niby powinien spać a nie mógł. Aż tu poszła kupa, gazy i dziecko się śmieje, czyli znów jednak brzuch i zasnął w wózku, oby pospal bo mu dziś te przerwy między karmieniem wydłużam wiec niech śpi jak najdłużej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
Norka oczywiscie ze takie bujanie lulanie na rękach moglo na nią wpłynąć ! Moj mąż hak przyjeżdża na weekend to Szoguna tylko na rękach usypia, a w poniedzialek ja mam jazde, bo bie ma szans na leżenie w bujaczku ! Ostatnio dzwonie do mezae i mówię "nauczyles na rekach to teraz wracaj !".
Blanka to u Ciebie teraz dwójka dzieci widze ![]() ![]() Madziara haha mąż z fryzjerem debeściak ![]() My dzis jedziemy odwiedzic moją babcie, żeby zobaczyła prawnuczkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba mam jakiś zastój w piersi albo niedrożny kanalik ![]() ![]() ![]() Tak piszecie, że po wypiciu karmi tak dużo mleka macie a mi chyba ani to ani słód nie pomaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4539 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak ja mam oduczyć tego spania na rękach, skoro, gdy odkładam, to dosłownie za minutę jest płacz i cała zabawa od początku?
![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() Dzięki za kciuki w sprawie domu ale niestety lipa, ci ludzie są niepoważni. Zadzwonili po roku czasu, zapytali czy nadal chcemy kupić po czym wyskoczyli z ceną o 100 tyś droższą ![]() Dziś idę oglądać jeszcze jeden może to akurat ten będzie ![]() Młoda pobiła rekord spania od 21 do 3 i to musiałam ją budzić bo cycki jak balony. Potem obudziła się o 5.30 z przerwami do 7 i znów usnęła ok 9.30 i śpi do teraz. Udało mi się w końcu zaklepać termin na chrzciny i znaleźć księdza który nie będzie robił problemów że chrzestna bez ślubu kościelnego. Nie było to łatwe bo w kilku parafiach nam odmówili ale wczoraj trafiliśmy na cudownego człowieka i zrobi nam chrzest bez problemu. Dziś będę obdzwaniać za knajpą. Co do miłości po porodzie to tak jak większość z was i u mnie nie było to jakieś spektakularne. Powoli ona się rodziła i teraz to osiągam chyba jej granice. Bo jak tu nie kochać tych naszych pędraków za te uśmiechy, minki i te słodkie dźwięki jakie wydają. Polu u mnie też ostatnio był kryzys laktacyjny ale przystawiałam małą co 1-1,5 (nawet wybudzalam z drzemek) w dzien i co 3 godziny w nocy i tak przez 2 dni i pomogło. Mleka więcej. Myślałam że się nie najada ale zwazylam ja we wtorek i przez 8 dni przybrała 240g. Teraz waży 5640. Teraz robię tak jak Folinka pisze jak nie chce z jednej już jeść piersi to podaję drugą i z niej dojada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wtedy jak pisałam że chyba nie mam za wiele pokarmu bo cyce miękkie to ona mi siedziala na cycu co 30 minut.. Ja panika bo ona non stop jadła i płakała.. A ja razem z nią.. Nie wiedziałam o co chodzi, byłam pewna że jest głodna.. A potem usnela na 2h cyce się napelnily i zjadła porządnie i wszystko wróciło do normy, a ja siedziałam i wylam dosłownie bo psychicznie już miałam dość.. To było coś koło 3 tygodnia ale jakby liczyć od terminu to był 4.. Chyba wtedy miałam kryzys laktacyjny (mało spałam, nie miałam czasu zjeść) i to się wszystko skumulowalo.. Ale jak zapytałam położnej czy może być tak że to kryzys to ona ze absolutnie, że kryzys jest w którejs tam dobie po porodzie.. A pediatra mówi że jak najbardziej mógłbyc to kryzys.. I weź mu ogarnij... A co do odkładania.. Może jak leży to spróbuj ja czymś zabawić? U mnie działało grzechotanie grzechotka ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten sam problem. Nie wiem jak czesto dawać mu czy faktycznie chodzi o jedzenie czy o cos inego. Czesto jest bączek albo kupa. Ale od początku ma taki system ze jęk jest głodny to mi puka głowa w ramie zaśliniony. Wiec tego sie trzymam. Ze wtedy to glod a inny płacz to inne sprawy. I wlasnie staram sie podawac co 3 godziny, max 3,5 jesli spi. No wlasnie... czy Wy czekacie az mały pokazuje ze jest głodny czy oferujecie zawsze??? Na każdy płacz? Cytat:
Współczuje. Moi oboje wysterilizowani wlasnie z tego powodu. Cytat:
U mnie to norma. Za pasemka zawsze płace spora kasę a maz nigdy nawet nie zauważy ze byłam albo jak zapytam czy widzi zmianę to powie ze scielam pewnie... ale fakt zwykle robie juz od lat tak samo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Z jedzeniem tak samo mam rozkmine czy mały się najada. Ogólnie najlepiej karmi mi się go w nocy wtedy widzę że skończył, w dzień to tylko z butli ogarniam na piersi nie mam pojęcia czy już tyle czy jeszcze, albo chce dalej jeść a tu pierd go zdenerwował i puszcza i krzyk.
Mi też się udało ogarnąć chrzciny w końcu. I kościół i lokal ![]() Dziś idę w końcu na konsultacje odnośnie rozstępów co jeszxze się da z nimi zrobić :poki świeże cudów nie oczekuję ale chociaż troszkę splycic je Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Norka z tym oduaczeniem to daj jej czas. Musisz już oduczac? Ona jeszcze malusieńki jest. Mówię z doświadczenia. Jak to zaakceptowałam, siedziałam z książka, kawa, komórka itp itd to po paru dniach po prostu sam z siebie dał się odłożyć. I teraz prawie wcale nie ma tego wiszenia, co nie znaczy ze śpi jakoś super w łóżeczku- o nie. Raz pospi na spacerze, raz w łóżeczku, to znów ręce. Ale ja jakoś specjalnie nie walczę. Teraz trochę walczę z jedzenie co godzina, ale narazie próbuje wydłużać maksymalnie do 1,5 godziny. To są jeszcze takie malutki ze tego lulania potrzebują. Na pewno polroczniak a tym bardziej roczniak nie będzie chciał lulania przez pół dnia. Ja tez się czasem wkurzam bo co to bym nie porobila jak on spałby w łóżeczku, ale jeszcze kiedyś porobie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mała zrobila kupę życia ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Właśnie zrobiła kupkę!! ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Norka- czas tak szybko leci, mój ma już 2 miesiące a ja z tęsknota wspominam te długie posiadówki na kanapie. Choć dopiero jakoś 10 dni temu się skończyły. Teraz ma już inne wymagania. Bardziej zróżnicowane hehe, i ciężko utrafić czy chce skoków na piłce czy leżenia w wózku czy noszenia czy jedzenia itp. Tak ze siedź na kanapie póki mozesz. Pewnie- próbuj czasem odłożyć, a nuz zaskoczy, ale bez spiny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Apropo odkładania do łóżeczka ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiamy o co chodzi, w sobotę młody skończy 10 tyg i czy to możliwe żeby był skok rozwojowy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś 9 tygodni minęło na kolke mi to nie wygląda bo jak miał kolki to robił się czerwony pocil i nóżki podkurczal. Teraz tak jakby zasnąć nie mógł i poradzić z wszystkim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze słód w słoiku, wygląda jak miód ale ten smak jest dla mnie nie do przejścia ![]() Czekam jeszcze na dostawę tego słodu w proszku o którym Zua pisała- może to ma lepszy smak i dzialanie ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
A w temacie karmienia to mój Kleszcz się zachowuje jakby miała schizofrenię:w dzień to najlepiej wogóle od cycka nie odpadać
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na konsultacji bioderek. Dziewczyny - po prostu po-raż-ka! Ja rozumiem że lekarzy specjalistów jest za mało ale jak już się umawiam prywatnie to oczekiwałabym chociaż odrobiny zaangażowania. Wiem że nfz-ty to kołchoz i tam pacjentów jest zawsze za dużo, są ogromne kolejki i lekarz się musi spieszyć ale 'nasz' pan doktor prywatnie na pacjenta też miał przeznaczone 15 minut a za wizytę kosi 150 zł! Kuźwa no bądźmy poważni - całe szczęście że mamy ubezpieczenie wykupione bo chyba bym skisła jakbym miała za taką "konsultacje" z własnej kieszeni zapłacić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Szymek jak niedawno uwielbiał spać na brzuchu tak teraz nawet leżenie na brzuchu jest ble ![]() A z Karmi to od ponad tygodnia mam szał ale na to zwykłe, żyrawinowe czy kawewe mi smakuje ale to zwykłe mogłabym pić na okrągło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Moja też nigdy nie spała na brzuchu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.