| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2018-09-13, 09:18 | #4531 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2017-11 Lokalizacja: Śląskie 
				 | 

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI  - Porodówka :)

Cytat: 
  Moja marudka śpi, ale zanim zasnela płaczę były takie że szok  Mocz pobralismy, wysłałam męża żeby zawiozl do laba  A ja jakas mega niewyspana jestem  W nocy też się zestresowalam bo budzę się patrzę a Ali nie ma w dostawce i taki szok gdzie ona jest  a ona była w dostawce nadal tylko że się przekręcila i spala na brzuszku, a że ma biała pizamke i była przykryta biała pieluszka a ja byłam Zaspana to jej nie zauważyłam  Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 09:27 | #4532 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Cytat: 
 No niezle z tym zniknięciem. A Ala ogolnie marudka? Dużo płacze w ciągu dnia. Bo Tymek jak nie śpi, nie je, nie patrzy w karuzele to płacze. No jeszcze czasem w wózku ładnie leży nie spiąc od 20 minut do nawet godziny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 09:31 | #4533 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

U mnie mały w nocy śpi dobrze teraz prawie 3 godziny i karmimy się, jedynie ciężko go wyciszyć do 2 godzin go nosimy itp. Już niby śpi i nagle oczy jak 5 zł i chce się bawić a zmęczony widać bardzo i później ryk straszny . Myślę że to chyba jakiś skok rozwojowy bo bardzo dużo na dniach nabył nowych umiejętności.  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 09:34 | #4534 | |
				 | 

Cytat: 
  sporo płaczę  a nie raz jest tak że płaczę, nagle się na coś zapatrzy, zapomni że trzeba płakać  potem to co widzi jej się znudzi i znowu płaczę   Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:06 | #4535 | |
				 | 

Cytat: 
 No u nas podobnie z płaczem, przed chwila właśnie był placzaco- marudzacy, nie wiadomo czemu, niby powinien spać a nie mógł. Aż tu poszła kupa, gazy i dziecko się śmieje, czyli znów jednak brzuch i zasnął w wózku, oby pospal bo mu dziś te przerwy między karmieniem wydłużam wiec niech śpi jak najdłużej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:27 | #4536 | |
				 | 

Cytat: 
  na wiosce pogoda super?  mnie tak było żal wracać stamtąd  no ale jak mus to mus   Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:29 | #4537 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Norka oczywiscie ze takie bujanie lulanie na rękach moglo na nią wpłynąć ! Moj mąż hak przyjeżdża na weekend to Szoguna tylko na rękach usypia, a w poniedzialek ja mam jazde, bo bie ma szans na leżenie w bujaczku ! Ostatnio dzwonie do mezae i mówię "nauczyles na rekach to teraz wracaj !". Blanka to u Ciebie teraz dwójka dzieci widze  tylko że mąż musi czesciej wstawac w nkcy niz Ty  Madziara haha mąż z fryzjerem debeściak  My dzis jedziemy odwiedzic moją babcie, żeby zobaczyła prawnuczkę  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:38 | #4538 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2017-10 
				 | 

Cytat: 
   Chyba mam jakiś zastój w piersi albo niedrożny kanalik  obudził mnie ból a przy laktatorze prawie nic nie leciało  pewnie przez to, że znowu przespałam budzik na nocną randke z laktatorem. próbuje małą przystawiać ale sutek boli i nie wiem czy przez to czy przez płytki chwyt   Tak piszecie, że po wypiciu karmi tak dużo mleka macie a mi chyba ani to ani słód nie pomaga  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:50 | #4539 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  To ona już się przekręca?  Cytat: 
 Jak ja mam oduczyć tego spania na rękach, skoro, gdy odkładam, to dosłownie za minutę jest płacz i cała zabawa od początku? 
				__________________ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ | ||||
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:57 | #4540 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2018-01 
				 | 

Hej babeczki   Dzięki za kciuki w sprawie domu ale niestety lipa, ci ludzie są niepoważni. Zadzwonili po roku czasu, zapytali czy nadal chcemy kupić po czym wyskoczyli z ceną o 100 tyś droższą  Dziś idę oglądać jeszcze jeden może to akurat ten będzie  Młoda pobiła rekord spania od 21 do 3 i to musiałam ją budzić bo cycki jak balony. Potem obudziła się o 5.30 z przerwami do 7 i znów usnęła ok 9.30 i śpi do teraz. Udało mi się w końcu zaklepać termin na chrzciny i znaleźć księdza który nie będzie robił problemów że chrzestna bez ślubu kościelnego. Nie było to łatwe bo w kilku parafiach nam odmówili ale wczoraj trafiliśmy na cudownego człowieka i zrobi nam chrzest bez problemu. Dziś będę obdzwaniać za knajpą. Co do miłości po porodzie to tak jak większość z was i u mnie nie było to jakieś spektakularne. Powoli ona się rodziła i teraz to osiągam chyba jej granice. Bo jak tu nie kochać tych naszych pędraków za te uśmiechy, minki i te słodkie dźwięki jakie wydają. Polu u mnie też ostatnio był kryzys laktacyjny ale przystawiałam małą co 1-1,5 (nawet wybudzalam z drzemek) w dzien i co 3 godziny w nocy i tak przez 2 dni i pomogło. Mleka więcej. Myślałam że się nie najada ale zwazylam ja we wtorek i przez 8 dni przybrała 240g. Teraz waży 5640. Teraz robię tak jak Folinka pisze jak nie chce z jednej już jeść piersi to podaję drugą i z niej dojada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 10:58 | #4541 | |
				 | 

Cytat: 
  ale rzadko się tak zdarza  Ja wtedy jak pisałam że chyba nie mam za wiele pokarmu bo cyce miękkie to ona mi siedziala na cycu co 30 minut.. Ja panika bo ona non stop jadła i płakała.. A ja razem z nią.. Nie wiedziałam o co chodzi, byłam pewna że jest głodna.. A potem usnela na 2h cyce się napelnily i zjadła porządnie i wszystko wróciło do normy, a ja siedziałam i wylam dosłownie bo psychicznie już miałam dość.. To było coś koło 3 tygodnia ale jakby liczyć od terminu to był 4.. Chyba wtedy miałam kryzys laktacyjny (mało spałam, nie miałam czasu zjeść) i to się wszystko skumulowalo.. Ale jak zapytałam położnej czy może być tak że to kryzys to ona ze absolutnie, że kryzys jest w którejs tam dobie po porodzie.. A pediatra mówi że jak najbardziej mógłbyc to kryzys.. I weź mu ogarnij... A co do odkładania.. Może jak leży to spróbuj ja czymś zabawić? U mnie działało grzechotanie grzechotka  Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 11:01 | #4542 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: Włocławek 
				 | 

Cytat: 
  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 11:38 | #4543 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: CairnLand 
				 | 

Cytat: 
 Ja mam ten sam problem. Nie wiem jak czesto dawać mu czy faktycznie chodzi o jedzenie czy o cos inego. Czesto jest bączek albo kupa. Ale od początku ma taki system ze jęk jest głodny to mi puka głowa w ramie zaśliniony. Wiec tego sie trzymam. Ze wtedy to glod a inny płacz to inne sprawy. I wlasnie staram sie podawac co 3 godziny, max 3,5 jesli spi. No wlasnie... czy Wy czekacie az mały pokazuje ze jest głodny czy oferujecie zawsze??? Na każdy płacz? Cytat: 
 Współczuje. Moi oboje wysterilizowani wlasnie z tego powodu. Cytat: 
 U mnie to norma. Za pasemka zawsze płace spora kasę a maz nigdy nawet nie zauważy ze byłam albo jak zapytam czy widzi zmianę to powie ze scielam pewnie... ale fakt zwykle robie juz od lat tak samo. | |||
|     |   | 
|  2018-09-13, 12:03 | #4544 | 
				 | 

Z jedzeniem tak samo mam rozkmine czy mały się najada. Ogólnie najlepiej karmi mi się go w nocy wtedy widzę że skończył, w dzień to tylko z butli ogarniam na piersi nie mam pojęcia czy już tyle czy jeszcze, albo chce dalej jeść a tu pierd go zdenerwował i puszcza i krzyk. Mi też się udało ogarnąć chrzciny w końcu. I kościół i lokal  nawet strój zamówiony dla małego. A ja sobie coś kupię tydzień. Dziś idę w końcu na konsultacje odnośnie rozstępów co jeszxze się da z nimi zrobić :poki świeże cudów nie oczekuję ale chociaż troszkę splycic je Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 12:34 | #4545 | |
				 | 

Cytat: 
 Norka z tym oduaczeniem to daj jej czas. Musisz już oduczac? Ona jeszcze malusieńki jest. Mówię z doświadczenia. Jak to zaakceptowałam, siedziałam z książka, kawa, komórka itp itd to po paru dniach po prostu sam z siebie dał się odłożyć. I teraz prawie wcale nie ma tego wiszenia, co nie znaczy ze śpi jakoś super w łóżeczku- o nie. Raz pospi na spacerze, raz w łóżeczku, to znów ręce. Ale ja jakoś specjalnie nie walczę. Teraz trochę walczę z jedzenie co godzina, ale narazie próbuje wydłużać maksymalnie do 1,5 godziny. To są jeszcze takie malutki ze tego lulania potrzebują. Na pewno polroczniak a tym bardziej roczniak nie będzie chciał lulania przez pół dnia. Ja tez się czasem wkurzam bo co to bym nie porobila jak on spałby w łóżeczku, ale jeszcze kiedyś porobie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 12:59 | #4546 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2017-11 
				 | 

Heloł   w temacie uczuć do dziecia: ja na sali operacyjnej ryczałam jak słyszałam że Młoda już wyjęta a jeszcze mi jej nie pokazali, jak ją neonatolog  oceniał to mi łzy ciekły i powtarzałam w kółko "moje dziecko, moje dziecko"  i mój mąż też ryczał jak mu ją przekazali  a później jakoś nie było od razu tęczy, jednorożców i całej tej magii- wszystko przyszło z czasem i mimo że czasem mi już ręce odpadają od bujania i kręgosłup nawala od noszenia to kocham Duśkę całym sercem. A jeszcze jak się zaczyna chichrać albo uśmiechać to już wogóle  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:04 | #4547 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ | ||
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:05 | #4548 | |
				 | 

Cytat: 
  Moja mała zrobila kupę życia  było fajnie, słuchała Mozarta dla dzieci, oglądaliśmy książeczkę kontrastowa a tu nagle jeden wielki ryk.. Jak ona się darla.. To chyba ta kolka :/ w końcu zasnela mi na ramieniu a teraz udało mi się ją odłożyć i śpi na brzuchu.. Mam nadzieję że prości chociaż do 14 bo wcześniej nie dostanie jedzenia po takich akcjach z brzuszkiem  FB_IMG_1536836565284.jpeg Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:08 | #4549 | ||
				 | 

Cytat: 
  Może faktycznie zbyt dużo od niej wymagam.. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Właśnie zrobiła kupkę!!  ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat: 
  U mnie to mowy nie ma, cud jest jak 5 minut poleży. Zasnęła tylko raz - jak położna ją położyła.   
				__________________ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ | ||
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:09 | #4550 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Cytat: 
   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:09 | #4551 | |
				 | 

Cytat: 
 Norka- czas tak szybko leci, mój ma już 2 miesiące a ja z tęsknota wspominam te długie posiadówki na kanapie. Choć dopiero jakoś 10 dni temu się skończyły. Teraz ma już inne wymagania. Bardziej zróżnicowane hehe, i ciężko utrafić czy chce skoków na piłce czy leżenia w wózku czy noszenia czy jedzenia itp. Tak ze siedź na kanapie póki mozesz. Pewnie- próbuj czasem odłożyć, a nuz zaskoczy, ale bez spiny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:12 | #4552 | |
				 | 

Cytat: 
  raz mi w wózku zasnela u rodziców to spała 4h na brzuchu  a gazy szły takie że hoho!  Apropo odkładania do łóżeczka  FB_IMG_1536837033520.jpeg Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:19 | #4553 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2018-09 
				 | 

Cytat: 
  Też się zastanawiamy o co chodzi, w sobotę młody skończy 10 tyg i czy to możliwe żeby był skok rozwojowy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2018-09-13, 13:23 | #4554 | |
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:26 | #4555 | 
				 | 

U mnie dziś 9 tygodni minęło na kolke mi to nie wygląda bo jak miał kolki to robił się czerwony pocil i nóżki podkurczal. Teraz tak jakby zasnąć nie mógł i poradzić z wszystkim.  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:28 | #4556 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2018-09 
				 | 

Cytat: 
  Mam jeszcze słód w słoiku, wygląda jak miód ale ten smak jest dla mnie nie do przejścia  Czekam jeszcze na dostawę tego słodu w proszku o którym Zua pisała- może to ma lepszy smak i dzialanie   Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:31 | #4557 | |
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:35 | #4558 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2017-11 
				 | 

A w temacie karmienia to mój Kleszcz się zachowuje jakby miała schizofrenię:w dzień to najlepiej wogóle od cycka nie odpadać   na ogół karmimy się co godzinę, Młoda ssie chwilę i zasypia ale pierś lubi mieć w pobliżu i śpi na rękach  a w nocy - ostatnie karmienie jest po kąpieli koło 21-22 i do 5:30 Młoda śpi ładnie w łóżeczku nawet jej specjalnie bujać i lulać nie trzeba  nawet już nie narzekam na ten jej tryb bo przynajmniej mam czas nadrobić sobie zaległości książkowe  Wczoraj byliśmy na konsultacji bioderek. Dziewczyny - po prostu po-raż-ka! Ja rozumiem że lekarzy specjalistów jest za mało ale jak już się umawiam prywatnie to oczekiwałabym chociaż odrobiny zaangażowania. Wiem że nfz-ty to kołchoz i tam pacjentów jest zawsze za dużo, są ogromne kolejki i lekarz się musi spieszyć ale 'nasz' pan doktor prywatnie na pacjenta też miał przeznaczone 15 minut a za wizytę kosi 150 zł! Kuźwa no bądźmy poważni - całe szczęście że mamy ubezpieczenie wykupione bo chyba bym skisła jakbym miała za taką "konsultacje" z własnej kieszeni zapłacić  a dowiedzieliśmy się tylko tyle, że teraz możemy szeroko pieluchować i Duśka do kontroli za 6 tygodni   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-13, 13:44 | #4559 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: Włocławek 
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Szymek jak niedawno uwielbiał spać na brzuchu tak teraz nawet leżenie na brzuchu jest ble  A z Karmi to od ponad tygodnia mam szał ale na to zwykłe, żyrawinowe czy kawewe mi smakuje ale to zwykłe mogłabym pić na okrągło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2018-09-13, 14:06 | #4560 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: woj. świętokrzyskie 
				 | 

Moja też nigdy nie spała na brzuchu

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

moim zdaniem trudno lubić zawiniątko co tylko wydaje jakieś dźwięki i nieświadomo o co chodzi. Za to mój tz od razu sie w małym zakochał bitu chyba swoją robotę zrobiło kangurowanie po cc.
 moim zdaniem trudno lubić zawiniątko co tylko wydaje jakieś dźwięki i nieświadomo o co chodzi. Za to mój tz od razu sie w małym zakochał bitu chyba swoją robotę zrobiło kangurowanie po cc.