![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
ale Jaś ma duże stópki
![]() a Pyskowy jaki elegancik francik zresztą obydwaj maja swietne koszule widac te same rewelka !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||||||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Darii ![]() ![]() Chciałabym, ale w najbliższym czasie będzie to niemożliwe ![]() Cytat:
W przyszłym tygodniu wybieramy się, więc zobaczę na własne oczy co i jak ![]() Życzę Ci Murmelius, aby ta dziewczyna się sprawdziła w opiece ad Malwinką, a dziewczynki polubiły ![]() Cytat:
![]() O tak, pomaga, mąż nawet dopatruje się teorii spiskowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lepiej bądź z nami na bieżąco ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apetyt to ona ma ![]() Cytat:
Jeżeli Agatka będzie szarpać za bluzkę, to zabieraj jej rękę i mów stanowczym tonem (mój mąż się śmieje, że ja mam ton nauczycielski ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bracia są super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Esz cieszę się, że już lepiej się czujesz, wszystko powoli się ustabilizuje ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8574823]Zyjemy, przezylismy podroz, wieczorem napisze co i jak, bo teraz nadaje z biura tescia, mieszkamy u gory, nad biurem, ale nie mozna tam neta dociagnac ![]() ![]() Lea, ty tylko uważaj, żeby Ciebie w środku na noc nie zamknęli ![]() Nadawaj, nadawaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------- My dzisiaj byłyśmy na pobraniu krwi, było o dziwo mało płaczu. Jutro lekarz. Wczoraj jedna kobitka w przychodni doprowadziła mnie do granic moich nerwów. Miało być tak, że lekarka kazała mi przyjść rano, żeby wyciągnąć kartę i miałam iść z Olą na pobranie krwi (bo tylko rano pobierają w poniedziałki, środy i piątki). Niestety okazało się, że we wtorki lekarka owszem jest rano, ale nie pobierają krwi, więc chciałam chociaż skierowanie żeby mi dała. Czekam już mam wchodzić (przede mną stał jeden człowiek), przychodzi jakaś jędza o 8:15 i mi mówi, że ona ma numerek nr 1 i miała na 8. Ja jej mówię, że teraz jestem ja w kolejce. Ona się mnie pyta, który ja mam numerek? Spokojnie jej wyjaśniam, że nie mam żadnego, ponieważ w ten sposób kazał postąpić mi lekarz. Ona do mnie, że dzwoniła wczoraj i rejestrowała się i że ona teraz wchodzi. Myślałam, że ją czymś rzucę, małpa jedna kłamała mi w żywe oczy, bo wiem, że pierwszych 10 numerków rejestruje się zawsze osobiście w dniu wizyty, a poza tym jestem z dzieckiem poniżej roku i mam prawo wejść bez kolejki. Powiedziałam jej , że wątpię w jej słowa. Ona że pójdzie po pielęgniarkę. Koniec dyskusji... dlaczego bo facet przede mną wyszedł z gabinetu, a ja wpakowałam się bez słowa wyjaśnienia z wózkiem do lekarza. Wiem, że większość z Was powie, że mało kulturalnie się zachowałam. I ja tak myślę, ale naprawdę miałam już dosyć kłamstw jakie ludzie wymyślają, żeby się wkręcić w kolejkę (w styczniu miałam podobną sytuację w DSK). Rozumiem, może zwolniła się z pracy, śpieszyło jej się, przecież nie byłoby żadnego problemu, gdyby delikatnie spytała czy może wejść, ale normalnie mnie zdenerwowała swoją bezszczelnym zachowaniem i kłamstwem. A dzisiaj oczywiście przepuścili mnie w kolejce do laboratorium, kolejka na 30 osób. Ale poszło szybko i Olcia tylko kwiknęła przy ukłuciu palca. Za to poszliśmy bez moczu, bo dwa razy woreczek nam się odkleił ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2165 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item414042547_...karmienia.html Ponieważ montuje sięje na krzesło jest bardzo stabilne i przyznam że bardzo często zostawiam w nim samego Kubusia oczywiście zapiętego....Te które wkleiłaś ze stoliczkami też fajne. Jak tam seansik i spotkanko ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W kinie nie byliśmy, jakoś sam nawet tytuł filmu nas nie przekonał, były zakupy, kawkowanie i ploteczki... Koszulki były zakupione już wcześniej też na wspólnym wypadzie ![]() Spostrzegawcze z was bestie zauważyłyście nieoczekiwaną zmianę miejsc hihi Cytat:
![]() |
#2166 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego wyjazdu, Blaneczka na pewno będzie bardzo zadowolona. Wypoczywajcie ![]() Cytat:
Masz przeżycia z tymi poczekalniami. Nas na szczęście z reguły przepuszczają, bądź nikt nam się w kolejkę nie wcina. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jak, naszemu oku nic nie umknie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Dziwczyny nie wyrabiam z czytaniem
![]() Mieszaja mi sie osoby pomozcie mi plissss Napiszcie slowko o sobie i o swoich pociechach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2168 |
Raczkowanie
|
dzień dobry - jesteście takie dla mnie łaskawe i zawsze miłe slowa... dziekuję...
jestem strasznie zmęczona, dziś prawie nie spałam a trzeba przezyc kolejny dzien z naszymi diablętami, denerwuje mnie wszystko, jazgot dzieci, porozrzucane zabawki, ciągłe chodzenie z Zuzia do łazienki i przypomianie jej o siusiu, zmienianie pieluch, pilnowaniem by mikołaj w cos nie przywalił głowa jak się przewraca- jestem tym wszystkim dobita, nie mam siły na to, nie mam siły się usmiechac do nich - nie pamietam kiedy odpoczywałam, jestesmy z mężem przeżuci i wypluci - bez niczyjej pomocy jest tak ciężko! Nigdzie nie bywamy - tylko ta wieś, zresztą nawet nie mamy kasy by gdzieś się ruszyć - na leczenie wydaliśmy juz fortunę. Do tego moja teściowa mnie wkurza coraz bardziej - przez całą moja chorobe nie była u nas nawet raz tłumacząc że jest chora i nie może pomóc przy dzieciach bo nie może dzwigac a do tego musi zajmowac się teściem a teraz na miesiąc przyjechał z Brukseli do nich brat mojego męża z trójką dzieci ( dwoje w wieku naszych) i pojechała z nimi na 2 tygodnie na mazury by pomagac przy dzieciach by brat mojego męża z żoną mogli trochę odpocząć - nie chce jej znac!!!! i dzieci tez nie zobaczy - po moim trupie!!!!! jak żona brata mojego męża rodziła najmłodszego do brukseli poleciała by pomóc - była tam przez prawie miesiac a do nas nawet nie zajrzała by zobaczyc Mikołaja, to my musielismy do nich pojechac by pokazac dziecko. Od teraz koniec - nie zobaczy wiecej dzieci !!!!! Wkurzyła mnie przeokrutnie!!!! Przepraszam za to moje wyżalanie ale mam tak naprawde tylko Was moje kochane... wracam do dzieci bo słysze ze mąż juz ledwie daje sobie rade...może zajrzę później jak znajde jakąś chwilę... narazie nie mam czasu by was czytać i odnosic się do postów - przepraszam... ale obiecuję jak sytuacja u nas się kiedys unormuje to jeszcze bedzie mnie miały dość
#2169 |
Raczkowanie
|
eszeweria jesli Cie to chociaz troszke pocieszy - to nie jestes sama. Mam bardzo podobna sytulacje. Ja moge w kolo wszystkim pomagac, ale jak ja czegos potrzebuje... po co mi pomoc skoro ja sobie tak swietnie daje rade z dwojka !! Oto podejscie
![]() Tylko jedna zasada wydaje sie byc prawdziwa - chcesz liczyc na kogos - licz na siebie ! Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy ![]() Glowa do gory !
#2170 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Dobrze, że wczoraj się nie zakładałam, choć Olka mocno ziewała, ale miałam przeczucie, że coś się zdarzy... no i jak już zasypiała, to zbiłam kubek, a hałas ją obudził, mąż oczywiście wściekły, że się nie założył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dbaj o męża, bo jemu też już na pewno z tym wszystkim ciężko. Cytat:
![]() Dune na początku będzie trudno Ci się połapać kto jest kto, ale to normalne, po miesiącu przywykniesz do osób, nicków i dzieciaczków. Więc ja i moja małpiszonka... Mój nick to poissonivy, często dziewczyny nazywają mnie poiss, albo ivy, coby było krócej ![]() Mieszkam w Białymstoku od 5 lat, a przez poprzednie 25 lat życia spędziłam w ukochanym moim rodzinnym mieście Lublin. Obecnie zajmuję się swoją 11 miesięczną córeczką Olcią, zwaną też małpiszonem ![]() Jestem gadatliwa, uwielbiam perfumy i mam specyficzne poczucie humoru, za co muszę często przepraszać ![]() Teraz o Olci urodziła się dzień po Twoim Alexu, czyli 12 września 2007 roku. A o to zdjęcia mojej małpiszonki, żeby łatwiej było Ci ją skojarzyć. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
poissonivy - to sie nazywa informacja !! Dieki wielkie
![]()
#2172 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nosidełko fajniutkie Cytat:
ja jestem mamą Klauduni- jednego z najgrzeczniejszych tu dzieci Cytat:
Cytat:
ale ona oczywiście nie ma czasu bo jest zmęczona no i browrka nie byłoby jak wypić. nie smutaj się- zawsze po deszczu przychodzi słońce i chociaż czasem jest mi ciężko i smutno to powtarzam sobie że już na Boże Narodzenie tż będzie z nami i bedzie super i muszę te kilka miesięcy jeszcze wytrzymać. ......................... ............. a wczoraj zadzwoniła pani ze żłobka z przeprosinami że jeszcze im remontu nie skonczyli i że sie przedłuży i że do żłobka dopier w środę. i jest mi przykro bo nie uda mi się załatwić wolnego żeby chociaż dzein z nia tam być. no i niedługo znowu do pracuni. dobrze że to juz sotatnia popołudniówka w tym miesiącu i nawet było całkiem fajnie, czas szybko minął i grafik się nie zrobił. to chyba dzisiaj muszę cos podziałać bo pewnie ludzie chcieli by go niedługo dostać. miłego dnia. a no i spodenki ładne w lumpku ostatnio wygrzebałam i jeszcze przejrzałam rzeczy których przeciez tyle podostawałam. znalazłam super kozaczki bartak po mojej siostrzenicy- wcale prawie nie zniszczone i różowe takie jakbym chciała. i jak już kupię jej odpowiednie butki na jesień to później w tych kozaczkach spokojnie będzie mogła chodzić.
![]() |
#2173 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem Anusia ![]() ![]() Teraz charakterystyka Mai ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Esz, dacie radę, już tyle trudności pokonaliście. Trzymam za Was kciuki ![]() ![]() Cytat:
To ja skomentuję sobie zdjęcia Oli, która nie wygląda na małpiszonkę, ale skoro mama tak mówi, to coś w tym jest ![]() Olunia ma takie bystre spojrzenie, w tej sukienusi i kapelusiku wygląda obłędnie. Na macie zrobiła super minkę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |||||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Olenka piekna,dawno jej juz tu nie bylo Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Swietnie wygladaja na zdjeciu nr 1,ahhhh jak ja bym chciala zachowac taka roznice wiekowa.niestety nie jestesmy jeszcze gotowi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8574823]czesc Zyjemy, przezylismy podroz, wieczorem napisze co i jak, bo teraz nadaje z biura tescia, mieszkamy u gory, nad biurem, ale nie mozna tam neta dociagnac wiec bede musiala przyjsc jak juz zamknie Paaaaa [/quote] czesc.czekamy na nastepnego posta i jakos sie doczekac nie mozemy ![]() Cytat:
![]() ![]() swietne zdjecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widac,ze chlopcy maja wspolne tematy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Aga,najmlodsza na watku ![]() od maja wrocilam do pracy,pracuje part time jako social worker,mam elastyczne godziny pracy,wiec wszystko ladnie w domu pogodzilismy. Si od wrzesnia wyrusza do zlobka(to juz wiesz)mieszkam w Uk 4 rok,w polsce nie mam swojego miejsca ![]() Cytat:
![]() tez bym jej dzieci nie pokazala !!! moze to niedojrzale,ale co tam Cytat:
![]() ************************* ************************* ****** najlepsze zyczonka dla jubileuszowych dzieciaczkow ![]() wstalam po 10 ![]() ![]() pojechalismy sobie wczoraj na basen i saune,w piatek idziemy znowu.juz zapomnialam,ze woda tak odpreza... po basenie,Tz pod jakims glupim pretekstem zaciagnal mnie do kolezanki :pielegniarki: bylismy 40 min,a ja po wyjsciu krzyczalam na niego,jak mogl mnie zostawic z nia i jej dzieckiem na 2h sama,a on poszedl z kolega na podworko.TRAGEDIA.jej HITY : dosrosly moze zjesc 1 baton dziennie,a dziecko 3 ![]() ![]()
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż za wiedza ![]() ![]() ![]() Zdjęcia Simonka cudne, taki z niego mały, radosny śmieszek. Przy tej nodze to taki okruszek. Zdjęcia na stronce też bardzo fajne. Ostatnio przeglądałam wątkowe strony dzieciaczków ![]() P.S. Simonek ma sobowtóra, no prawie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem Jola (Joli) ( prawie najstarsza na wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i popisałam. Zaś syrena się włączyła. Olcia słodka ![]() ![]() Miłego dnia. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To chyba o mnie było ![]() Była wczoraj ![]() Cytat:
Już sobie obiecałam, że jak mi da jakieś skierowanie, to ją ugryzę ![]() W każdym bądź razie mamy za 2 tygodnie znów ją kłuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodka, słodka małpiszonka ![]() Zdjęcia Majuni są śliczne, mi najbardziej podoba się z butkami ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najpierw spóźnione życzenia dla wczorajszych jubilatek: Klaudii ![]() ![]() ![]() Mnie też ciężko za Wami nadążyć, obowiązki się nawarstwiły. Dziś od 8 do 11:40 miałam jazdy (początkujący kolega 40 minut odwoził mnie do domu, pokonał w tym czasie całe 7 km ![]() Dziękuję za kolejne porady w sprawie wózków ![]() Na dzień dzisiejszy mam dwóch faworytów: niemiecki Cybex Topaz: http://www.allegro.pl/item417777214_...kka_paras.html i brytyjski Maclaren XT: http://www.allegro.pl/item418437559_...at_gwaran.html (Quest ma maciupeńkie kółka i nie rozkłada się do pozycji leżącej, choć jest nieco lżejszy od Topaza i XT). W obu Jasio przemierzał sklep wszerz i wzdłuż, oba są bardzo zwrotne, świetnie się prowadzą. Oba ważą 7 kg, nie mają osłonki na nóżki, ale mają folię przeciwdeszczową, identyczną szerokość i głębokość siedziska, taką samą pojemność koszy na zakupy, tak samo się składają, poza tym mają nowoczesny design, który trafia w mój gust. Taki czysty, prosty, przy czym Cybex wydaje mi się bardziej charyzmatyczny. Na korzyść Cybexa przemawia cena, zdejmowany pałąk i nieco łatwiejszy dostęp do blokady przednich kółek. Minusem są białe rączki i białe wnętrza kółek, które dodają mu uroku i podobno łatwo się czyszczą, ale budzą moje zastrzeżenia ze względu na praktyczność. Na korzyść Maclarena przemawia szary stelaż i obszerna budka, która po rozsunięciu może spokojnie zastąpić parasol śpiącemu malcowi. Minusem jest wyższa cena i brak pałąka (można jednak dokupić i zamontować uniwersalny). Strona Cybexa: http://cybex-online.com/site/pl/strona-glowna.html Strona Maclarena: http://www.maclarenbaby.com/ Pysiu, dziękuję za podpowiedzi i za założenie wątku na gazecie ![]() ![]() Niebawem wybierzemy się jeszcze do innego sklepu, żeby obejrzeć wózki innych firm. * * * Ivy, Oleńka słodka, mała porządnicka z niej rośnie ![]() ![]() Sytuacje w przychodniach rzeczywiście bywają niemiłe, choć wszędzie można trafić na buraka. Cieszę się, że Olcia dzielnie zniosła pobieranie krwi. Murmelius, postąpiłabym pewnie tak samo. Ze zgrozą czytam opis żłobka, do którego trafiła Malwinka. W głowie mi się to nie mieści. Trzymam kciuki za to, by opiekunka przypadła do gustu Wam i Waszej córeczce ![]() Dune312witaszek (czy można zwracać się do Ciebie Dune?), witam serdecznie Ciebie i Twoich synków ![]() ![]() Dane naszych dzieci znajdziesz w poście Sylwii-Zuzy: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...7&postcount=71 . Mój nick Demonik, na imię mam Monika. W maju skończyłam 31 lat, do końca września jestem na urlopie wychowawczym, mam nadzieję, że uda mi się go przedłużyć do końca stycznia 2009 r. Mieszkam pod Warszawą, mam cudownego synka Jasia, który niebawem skończy rok (jest wątkowym "przodownikiem", urodził się 22 sierpnia 2007 r. w 38 tygodniu ciąży). Jasio jest bardzo pogodnym i energicznym dzieckiem, szkoda mu jednak marnować czasu na jedzenie, choć sprzęcior ku temu już ma - w paszczy bieli się 7 siekaczy ![]() ![]() Kocham życie, większe i mniejsze przyjemności, o których wspomniałam w poprzednim naszym wątku, choć - paradoksalnie - jestem pesymistką. Lubię dobre jedzenie, lubię gotować, gdy mam wszystkie składniki po ręką, wolną chwilę i fajny przepis, uwielbiam muzykę wszelaką, dobre kino i książki, ostatnio Murakamiego, choć po porodzie na lekturę poświęcam zatrważająco mało czasu. Podobnie jak Ivy lubię perfumy, przed wątkiem ciążowym spotykałyśmy się na forum Perfumy. Jednak w przeciwieństwie do Ivy lubię aromaty słodkie, acz niejednostajne, orientalne, dobrze przyprawione, mile widziane nuty drzewne i kadzidlane. Czasem noszę odjechane perfumy, takie zupełnie nie-do-noszenia ![]() Najbardziej jednak lubię BYĆ z moimi mężczyznami: synkiem i mężem. Izo, ja polecam krzesełko do karmienia, nie wyobrażam sobie posiłków bez niego. Czasem oczywiście zdarzają nam się takie sytuacja, ale z moim niejadkiem to prawdziwa ekwilibrystyka. My mamy regulowane w kilku pozycjach oparcie, regulowaną kilkustopniową wysokość i tackę, którą można również ustawić w dwóch odległościach od dziecka. Joasiu, mam nadzieję, że wypatrzysz Anetkę i Wasze dzieci pobawią się razem ![]() A Jasiowe stopy rzeczywiście okazale prezentują się na fotkach ![]() ![]() Joli, nie przejmuj się komentarzami innych ludzi. To, czy Agatka będzie Cię rozbierać na ulicy zależy od Ciebie. Bądź stanowcza, ale nie pochmurna. Wiem, że to trudne, zważywszy, że są upały, ale może spróbuj zakładać mniejsze dekolty, bluzki bez guziczków... ![]() Mnie Jasio też szczypie i podgryza, na lewym ramieniu co jakiś czas pojawiają się siniaki, ale ja chyba mam jakiś wysoki próg odczuwania bólu, bo zwykle tego nie czuję albo zaabsorbowana jestem czymś innym, np. przygotowywaniem mu żarełka ![]() Eszewerio, miło znów Cię widzieć! Gratuluję Mikołajkowi chodzenia i ząbków ![]() ![]() Współczuję takiej teściowej, szkoda na nią słów. Ignoruj ją, nie zasługuje na cieplejsze uczucia z Twojej strony, a nie ma sensu nerwów sobie strzępić. Moona ![]() ![]() Dorko, gratuluję udanej wyprawy do parku ![]() Myshiu, świetne, radosne zdjęcia ![]() ![]() Anusiu, zęba życzę Majeczce. Małego, białego, bezboleśnie wychodzącego ![]() ![]() Bianko, w kinie nie byłyśmy, stwierdziłyśmy, że nie mamy ochoty na taki film, a na kawę, pogaduchy i rundkę po sklepach - owszem ![]() ![]() Maatra, no wiesz, przecież ja taka rozsądna jestem... ![]() ![]() Simula boski, na zdjęciu z dziadkiem jest do schrupania ![]() Pysiu, raz jeszcze dziękuję za miły dzień ![]() ![]() * * * EDIT: Zaraz zmykamy na kolację do teściów, ale przedtem pochwalę się Wam jeszcze zaproszeniem na pierwsze urodziny Jasia ![]() ![]()
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-08-14 o 17:51 Powód: dodanie zaproszenia :) |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Widze, ze wozki i butki na pierwszym planie ![]() czesc DUNE ![]() Zgodnie z zyczeniem opis uzytkownika Moona, czyli ex Lea29, mama Oliviera, na emigracji w UK, obecnie na Slowacji na wczasach ![]() ![]() ![]() Zdjecia boskie, wszystkie ![]() ![]() Ide zerknac na potwornickiego, czy spi, bo doprowadzil mnie dzis na skraj rozpaczy i zostawilam go samopas w lozeczku ![]() Wroce tu z kawa i ciachem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
to teraz ja
![]() mam na imie sylwia, lat 25 ![]() mieszkam w okolicach wroclawia- z zawodu politolog (specjalista adminstracji) (no dobra, mgr jeszcze brak -ale mam nadzieje,ze bedzie z kilka tygodni). Jestem mama maciulka i tesciowa olci ![]() Niestety, jestem juz mamuska pracujaca ![]()
#2181 |
Zakorzenienie
|
A ja się znów wetnę, ostatnio dobrze mi to wychodzi
![]()
#2182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To teraz ja się przedstawię - jestem Ania vel Myshia mam 26 lat obecnie bezrobotna wychowująca synów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Część Duna! ![]() ja jestem berbeaa (w realu Beata) mama Weroniki - dziecko o najdłuższych włosach na wątku. nie lubiana przez niektóre jesienne obecnie siedzę na wychowawczym i myślę co tu dalej? z wykształcenie historyk (w spoczynku) bo jak to prezydent Kaczyński powiedział historia się zaczeła od momentu kiedy PIS doszedł do władzy więc jest za krótka żeby ją wykładać! wystarczy... zdjęcia są w profilu jakby coś! Twoje chłopaki jak malowane że tak powiem. bedziesz Ty miała dużo wspólnego z naszą Esz i Myshią! (bo też mają po 2 dzieci) acha bym zapomniała największe marzenie trójka dzieci! mieli być sami chłopcy ale w tym przypadku muszą być same dziewczynki! są już zamówienia ![]() Anusia specjalny dla Ciebie ![]() ![]() Maja jest bardzo delikatnej urody ale z tego co piszesz to charakterek troszkę mocniejszy! ![]() Witam wszystkie wczasowiczki! zdjęcia dech mi zaparło! widziałam na nich naprwdę szczęśliwe rodziny z jeszcze bardziej szczęśliwymi dziećmi! Myshia ja też pokochała dawno temu góry i patrzę na Twoje relacje z łezką w oku! bawcie się dobrze! Demoniku skradłaś z moich snów Rodos! ![]() co do wózka to wiesz co ja biedna dziewczyna z prowincji mogę pomóc jak mam jeden i to lichy! dziewczyny myślę bardzo Ci pomogły i nic tu po mnie w tej sprawie ![]() Pioss Ola w pianie jak z serialu Dynastia ![]() a co do przychodni to ja wchodzę i zawsze mowię jestem z dzieckiem do roku i mnie kolejka nie obowiązuje, widzę w oczach te słowa na k...ch...ale z szelmowskim uśmiechem siadam i czekam aż ktoś z gabinetu wyjdzie i się wbijam ![]() Moona napisz czym Oli Cię tak "rozśmieszył"?:rolley es: dobrze Wam na tej Słowacji? Joli może meliska? ogólnie bedę trzymać kciuki za Twój powrót do spokojnych ![]() bedzie dobrze tylko zacznij co niektóre rzeczy odpuszczać...wiem po sobie że też już siadałam bo wszysto było ważne a nie ja i co 1, 2 omdlenie i już na dupce usiadłam i skończyła latać ze ściereczkami 3 razy dziennie i umiem usiąść i zarządzić że to i owo jest do zrobienia ![]() a co wolno mi jestem matką, żoną i ostoją! Murmelius żlobek koszmar ale trzeba być dobrej myśli że dziewczyna z dzieckiem to bedzie dobra opieka dla Malwinki! życzę Wam tego z całego serca Esz dzieci szybko rosna za chwilę wrzesień Zuzia pojdzie do żłobka? może Mikołaj też i odpoczniesz ![]() musisz jeszcze wytrzymać troszkę i myśleć pozytywnie! wszystko się zacznie układać napewno! teściowe ![]() Spotkanie Jasia z Kubą z fotorelacji udanea co ja mówię boskie i te koszulki... zaproszenia super tzn pomysł i wykonanie ![]() ![]() a te 3 główki powyżej to dlatego że jesteśmy na etapie tak tak nie nie i tak mi zostało że kiwam (bez piwa a wiadomo po nim głowa się kiwa... ![]() u nas dni płyną jakoś szybciej (chyba dlatego że wychowawczy ma się ku końcowi) ![]() Weronika nauczyła się dawać buziaka i klaskać sobie sama jak coś zrobi wiec cały czas się z niej śmiejemy ![]() do tego na placu wszystkie dzieci, które do niej podchodzą chce całować ![]() taki całuśny egzemplarz nam rośnie. ciekawe co na to Oli ?bo jego mama nam już pogroziła ![]() jeszcze jak coś mi przyjdzie do głowy to napiszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8593530]Wroce tu z kawa i ciachem ![]() Ja też poproszę ciacho ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
![]()
Demoniku Powiem tak zaproszenie pięknego syna na 1 urodziny piękne - strasznie mi sie podoba!!!
dziewczyny czasem do Was wpadam i podglądam śliczne Wasz dorosłe dzieci są!!
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
Hej dobry wieczór
![]() U nas burza nadchodzi, więc tak szybciutko. Przedpołudnie nawet znosne, Agatka dość spokojna była. Potem z buta ( ok 5 km) poszłam do rodziców. W połowie drogi marudziła, ściągała z głowy chusteczkę, w końcu stwierdziłam, że nerwicy dostanę, a może jej po prostu było za gorąco w główkę ![]() Mama moja ją wymęczyła, królewna padła w aucie w drodze powrotnej i śpi. Wieczorem wypiła z niekapka ok 150 ml bebilonu ![]() Zrelaksowałam się nawet. Wczoraj basen, dziś mama wzięła małą na spacer a siostrzenica zdobiła mi paznokcie. Wprawdzie pedikurzystka ma tylko 11 lat, ale czułam sie jak w salonie ![]() TŻ obiecał, że zrobi sobie do poniedziałku wolne, może nie będziemy sie kłócić tylko wypoczywać. Demoniku zaproszenie boskie ![]() ![]() Poissy zdrówka dla Oleńki ![]() Uciekam bo burza już szaleje ![]() Dobranoc. Dziękuję za miłe slowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
witam
ja po pracy ale jakos spac mi sie nie chce. dziecko słodko sobie śpi- wymęczona przez dziadka.kochany dziadek- nawet nie muszę się martwic bo wiem że dziecko wykapane, nakarmione i dostała od dziadka dużą żółta kaczkę. no a ja juz nie moge sie doczekać bo tz jutro bedzie i rano idziemy po niego na dworzec. lubie jak tak wracam wieczorkiem a ona jak słyszy mój głos to tak na chwilke otwiera oczka, ja ją miziam po policzku ,usmiecha sie i śpi dalej. demonik- fajniutkie zaproszenie. ja aż się boję bo tych gości to nam sie sporo nazbiera nawet bez zaproszeń. ale to fajnie bo mała duzo prezentów dostanie. ja tak cos mało o nas napisałam-ja tez jestem mama pracującą i to juz od 10 marca. dzieciątko juz było troche w żóbku ale ze wzgledu na remonty i przeniesienie do innego żłobka ma prawie 2 miesiące przerwy. to mnie tu dziewczyny nie lubią- ja jestem mamą, która od dawna podaje swojemu dziecku "wynalzki" do jedzenia. moja Klaudunia włosków troche ma- nawet w 2 kiteczki da się ja uczesać.jest bardzo spokojnym i grzeczniutkim dzieckiem i wszystko moge przy niej zrobić. stan ząbków- 4 i chyba cos jeszcze sie próbuje przebić. to tak w skrócie.
#2188 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
kolejny raz muszę sie usprawiedliwić, że nie dam rady nadrobić. Myślę, że dopóki sytuacja się u nas nie unormuje, będę samolubnie (niestety) pisać po troszku, bez nawiązywania do szczegółów. Tęsknię za normalnym byciem na wątku, za naszymi wieczormymi rozmowami bardzo mocno ![]() Nie będę smęcić, więc do rzeczy. Opiekunka nie jest zła, ma troszkę problemów, ale to miła dziewczyna. Jej córeczka jest też raczej bezproblemowa i grzeczna. Malwinka już niestety zorientowała się, że przyjście niani powoduje moje zniknięcie i popłakuje w momencie, kiedy wychodzę. Większe problemy mam ze sobą, nie mogę wbić się w nową rutynę, ciągle brakuje mi czasu i wieczorami nie mam już zbyt wiele zapału i siły. Na pewno się to jednak wyklaruje za jakiś czas. Na pocieszenie dla Anusi i Joli napiszę tylko, że moja bździągwa też ostatnio bunty i histerie urządza. Kiedy coś jej nie pasuje, drze się jak opętana i gryzie swoją rodzicielkę ![]() Dune, ja również witam Cię u nas! Jestem Murmelius, zwana czasami Murmisiem, Murkiem i czym tam jeszcze. Z Malwinką (moją córeczką) i mężem tworzymy polsko-niemiecko-amerykańską rodzinę ![]() Aha, niejaka Moona zapomniała napisać o swoim trzecim wcieleniu. ![]() Leokadio, a Ty ciągle po słowackiej stronie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pojawiła się iskierka nadziej, że Olka będzie normalnie pić. Doszłam do wniosku, że Oli trzeba niekapka cieknącego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Konto usunięte
|
Murmis jak zwykle ma racje
![]() Nie moge sie zebrac z pisaniem, ciagle cos mi przeszkadza, mam nadzieje, ze teraz caly swiat zostawi mnie w spokoju, czyt. Oli sie nie obudzi ![]() Przyznam sie, ze pobieznie przeczytalam watek i rzucilo mi sie w oczy, ze Olcia jakies potajemne umowy z mama zawiera, czyzby kolejna perfumoholiczka w rodzinie Wam rosla ![]() ![]() Demoniku, piszesz, ze Jasio w noge gra z miseczka, no coz, Oli raczej glowkuje, zamienia sie w koze, bodzie od razu ![]() Moje dziecko pobija niechlubne rekordy w niejedzeniu, kiedys myslalam, ze mniej juz jesc nie moze, oj, mylilam sie, moze ![]() ![]() ![]() Przez pierwsze dni mieszkalismy u babci TZ, ktora obsypywala mnie zlotymi radami, typu, te kaszki to takie niedobre, daj mu kielbaski ![]() ![]() ![]() Spadam na sniadanie, wroce tu jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.