Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-14, 09:05   #4591
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Hejo !
Ja tez w nocy nie odbijam.
U nas noc w porządku. Pobudka o 3:30 i 6:10- nie spala do 8, potem 30 min drzemki i teraz staram się ululac.
Moja nie chwyta jeszcze zabawek...
Moja dzis konczy 8 tygodni
Idziemy dzis na kontrole do rehabilitantki. Nie czuje sie z tym dobrze bo wiem, ze nie robilam ćwiczeń wystarczająco często, a przy jednym to w ogole współpracy nie bylo i nie wychodzilo....męża ze mną nie będzie....w ogóle czuje sie trochę osamotniona z ta rehabilitacją...mąż ani razu nie polozyl jej na brzuchu, no bo go nie ma w ogóle słabo ze akurat tetaz ma tą robotę jsk mamy malutkie dziecko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Sandam, to Ty kupilas tą hustawke bebiko ? Jak sie sprawuje ? Nas tez czeka zakup takiego gadżetu jaj przyjdzie becikowe.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 09:12   #4592
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hejo !
Ja tez w nocy nie odbijam.
U nas noc w porządku. Pobudka o 3:30 i 6:10- nie spala do 8, potem 30 min drzemki i teraz staram się ululac.
Moja nie chwyta jeszcze zabawek...
Moja dzis konczy 8 tygodni
Idziemy dzis na kontrole do rehabilitantki. Nie czuje sie z tym dobrze bo wiem, ze nie robilam ćwiczeń wystarczająco często, a przy jednym to w ogole współpracy nie bylo i nie wychodzilo....męża ze mną nie będzie....w ogóle czuje sie trochę osamotniona z ta rehabilitacją...mąż ani razu nie polozyl jej na brzuchu, no bo go nie ma w ogóle słabo ze akurat tetaz ma tą robotę jsk mamy malutkie dziecko

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Sandam, to Ty kupilas tą hustawke bebiko ? Jak sie sprawuje ? Nas tez czeka zakup takiego gadżetu jaj przyjdzie becikowe.

Tak my mamy Bebico i nie zamieniła bym jej na inną, mały w niej usypia i spędza sporo czasu.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 09:18   #4593
pola25
Zakorzenienie

U nas nocka ok,usnęła po 19,karmienie 22,potem to już ciumkanie,ale nie wiem z jaką częstotliwością,ale nie rzadziej niż 3h,gorszy problem to znowu był komar,który nas gryzł,a nie mogliśmy go zlokalizować,mam już dość tego swędzenia ,gdy gryzą.
Pobudka 7.20, od tamtej pory spała 2 razy po 5 min.Teraz leży w wózku i bawi się.
Ja byłam w szkole u młodego,bo zakrętek zapomniał,byłam w sklepie i wykupić obiady,bo od tego tyg wykupilismy w takiej stołówce ,jesteśmy zadowoleni jak narazie
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 09:23   #4594
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Nie wiemy po kim taki śpioch A jakie macie żelazo? Miałam już ostatnio Cię pytać, bo może zmiana pomoże. U nas Innofer baby i nie mamy problemów z kupa.Wiesz, że o tym myśleliśmy z mężem, że może cukier ma niski? ale już dwa razy miał badany, bo paradoksalnie ciągle wychodzi przy górnej granicy.

Rzeczywiście paradoks To nic, tylko się cieszyć, że macie takiego spokojnego Księcia U nas też spokojne.. tylko w czasie bujania.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 09:40   #4595
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Poprzednio mieliśmy Actiferol w kroplach a od wczoraj zmieniliśmy właśnie też na Innofer baby. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.. A ile podajesz małemu tego syropu? Bo my 1ml.

U nas 0,3 ml więc malutko
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście paradoks To nic, tylko się cieszyć, że macie takiego spokojnego Księcia U nas też spokojne.. tylko w czasie bujania.
Wiesz, mały śpi i po 15h tzn taka ma nocke - nadal śpi od wczoraj w sumie, ale za to w dzień już staje się bardziej wymagający. Ładuje się tylko po 30min i znowu pełen energii, nie ma jakichś dłuższych drzemek w dzień, no ale nie narzekam, bo noce są super, nie można mieć wszystkiego teraz już mam ogarnięte mieszkanie, obiad i poprasowane jego pranie może więc wstawać

myślę, że z czasem wszystkie dzieciaczki dadzą sie wyspać i odetchnąć każdej z mamusiek

Stary 2018-09-14, 10:07   #4596
aaska92
Zadomowienie

U nas spal od 22 do 24,:30 potem karmienie i udało się mi odłożyć kierownika o 3:30 i o 4:16 już wstal głodny nakarmi łam i tż stanął na wysokości zadania i ululal już do 6 spał potem już wstalismy ale dzis co chwilę drzemie w wózku. Chyba pogoda jesienna się mu udzieliła :-D a ja porobił am najpotrzebniejsze rzeczy i się trochę lenie zmęczona jestem w sumie za długi snu nie miałam

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 10:12   #4597
aniama6
Zadomowienie

Witam! U nas wczoraj naprawdę kryzysowy dzień, strasznie dużo płaczu. Powrót do domu znośny, popłakał 5 min potem spokój z 40 min znów płacz i zasnął jakiś km przed domem. I tak spał od 20 do 23, potem przebrany, nakarmiony, bez kąpieli i w nocy owszem pobudki chyba co 2 godz ale to takie pobudki ze ja ledwo się wybudzam. W ogóle o 1 go wzięłam na karmienie, oko mi się zamykało i slysze ze mały coś się wierci, stęka myśle co tam znowu, patrzę a to 3 i następne karmienie. Ok 6 wzięłam go znów do siebie i tak do 9.30. Czyli spał z przerwami 13 godz. Teraz znów drzemka. Narazie na kolanach bo już były ryki i płacze wiec póki co nie odkładam. Ja w nocy nie odbijam. Choć czasem jak karmie go w takiej polsiedzacej pozycji to samoistnie się odbije. W dzień tez nie zawsze, on mi przeważnie daje sygnały ze potrzebuje odbicia. Co do chwytania to jeszcze nijak nie chwyta, nie uderza zabawek, jedynie bierze raczki do buzi i tez tak łączy w środkowej lini ciała co jest rozwojowo ważne. Chciałabym żeby właśnie zaczął próbować coś łapać bo może mata by go zajęła, narazie zero zainteresowania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-14, 10:26   #4598
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam! U nas wczoraj naprawdę kryzysowy dzień, strasznie dużo płaczu. Powrót do domu znośny, popłakał 5 min potem spokój z 40 min znów płacz i zasnął jakiś km przed domem. I tak spał od 20 do 23, potem przebrany, nakarmiony, bez kąpieli i w nocy owszem pobudki chyba co 2 godz ale to takie pobudki ze ja ledwo się wybudzam. W ogóle o 1 go wzięłam na karmienie, oko mi się zamykało i slysze ze mały coś się wierci, stęka myśle co tam znowu, patrzę a to 3 i następne karmienie. Ok 6 wzięłam go znów do siebie i tak do 9.30. Czyli spał z przerwami 13 godz. Teraz znów drzemka. Narazie na kolanach bo już były ryki i płacze wiec póki co nie odkładam. Ja w nocy nie odbijam. Choć czasem jak karmie go w takiej polsiedzacej pozycji to samoistnie się odbije. W dzień tez nie zawsze, on mi przeważnie daje sygnały ze potrzebuje odbicia. Co do chwytania to jeszcze nijak nie chwyta, nie uderza zabawek, jedynie bierze raczki do buzi i tez tak łączy w środkowej lini ciała co jest rozwojowo ważne. Chciałabym żeby właśnie zaczął próbować coś łapać bo może mata by go zajęła, narazie zero zainteresowania.

U nas podobnie łapki ciągle w buzi i łączy je razem po środku. Chwytać czy uderzać zabawek jeszcze nie umie ale na macie to przeleży i godzinkę tylko się rozglądając..
Ważyłam wczoraj bażancika waży już 4750g. 2kg do przodu a w niedziele mamy 2 miesiące.. Jest już co nosić.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 10:59   #4599
emma90
Wtajemniczenie

U nas noc od 19:00, karmienie o północy i o 4:00, a wstał przed 9 trochę zabawy na brzuszku, jedzenie i ok 11:30 poszedł spać. Powinien do tej 13/14 pospać

U nas sporo jest snu w dzień, drzemki ok 2-3h, karmienie, odstawiam do łóżeczka (idę myć butelkę) słyszę jak się chwilę bawi (patrzy na książeczkę czy dotyka ) myślę, że o to znów na brzuchu poćwiczymy, wracam, podchodzę a tu śpi i tak to u nas w co karmienie wygląda. Bardzo rzadko zdarza się kiedy nie zasypia sam, wtedy do wózka, bujam i śpi

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
U nas podobnie łapki ciągle w buzi i łączy je razem po środku. Chwytać czy uderzać zabawek jeszcze nie umie ale na macie to przeleży i godzinkę tylko się rozglądając..
Ważyłam wczoraj bażancika waży już 4750g. 2kg do przodu a w niedziele mamy 2 miesiące.. Jest już co nosić.

za wagę

Staszek to jak Nina Blanki ma już ponad 6kg teraz 10,5tyg a w pieluszce i ubranku ma 6,3kg na spokojnie przed ukończeniem 3 miesiąca podwoi wagę urodzeniową
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 11:09   #4600
pola25
Zakorzenienie

Sandam ładnie Ci przybrał.

Zua szkoda,że nie ma Twojego męża.Dzięki za link do słodu.

Aniama a może szumiś by pomógł albo jakaś muzyka klasyczna?

Dziewczyny u mnie chyba było coś z tymi cyckami,bo mam pełniejsze od wczorajszego wieczoru,wypiłam karmi i 2 filiżanki tej kawy dla mam karmiących z rossmana-ona zamiera prażony jęczmień
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 11:30   #4601
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry! u nas nocka super, zasnela 22:40 obudziła się 6:10 zasnęła 6:30 i spała do 9:30
Też też już śpi a ja biorę się za obiad i jakieś sprzątanie.. A może wieczorem wpadnie znajomy

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-14, 11:44   #4602
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
U nas 0,3 ml więc malutkoWiesz, mały śpi i po 15h tzn taka ma nocke - nadal śpi od wczoraj w sumie, ale za to w dzień już staje się bardziej wymagający. Ładuje się tylko po 30min i znowu pełen energii, nie ma jakichś dłuższych drzemek w dzień, no ale nie narzekam, bo noce są super, nie można mieć wszystkiego teraz już mam ogarnięte mieszkanie, obiad i poprasowane jego pranie może więc wstawać

myślę, że z czasem wszystkie dzieciaczki dadzą sie wyspać i odetchnąć każdej z mamusiek

Eluś i to wszystko ogarnęłaś w pół godziny? Oj, żartuję

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ludzie, Dziewczyny! Jak wy to robicie?! U mnie przespała ledwie 6 godzin w nocy! Za to teraz niedawno w bujaczku 2,5, ale to takie oszukiwanie, bo gdyby nie bujaczek, to by nie spała. Ale mogłam troszke mieszkanie ogarnąć, kurze powycierać, itd. Moja zasnęła sama tylko raz na łóżku, bo chyba pannie się zapomniało, że nie jest na rękach. Ale długo i tak nie pospała.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

I na początku października mamy USG, ale niestety prywatnie, bo najbliższy wolny termin na NFZ jest na koniec listopada.. Ale nie ma czemu się dziwić, skoro gościu jest tylko we wtorki.

Stary 2018-09-14, 11:54   #4603
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ludzie, Dziewczyny! Jak wy to robicie?! U mnie przespała ledwie 6 godzin w nocy! Za to teraz niedawno w bujaczku 2,5, ale to takie oszukiwanie, bo gdyby nie bujaczek, to by nie spała. Ale mogłam troszke mieszkanie ogarnąć, kurze powycierać, itd. Moja zasnęła sama tylko raz na łóżku, bo chyba pannie się zapomniało, że nie jest na rękach. Ale długo i tak nie pospała.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

I na początku października mamy USG, ale niestety prywatnie, bo najbliższy wolny termin na NFZ jest na koniec listopada.. Ale nie ma czemu się dziwić, skoro gościu jest tylko we wtorki.
6h? moja tyle nie przespala w ciągu więc się ciesz

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-09-14 o 11:59
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 12:05   #4604
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

Haha, o 6 godzinach to ja mogę pomarzyć- 2-3 to rekord. Ale jeśli się budzi- 10 minut i zasypia to nie narzekam. Gorzej jak się rozbudzi, płacze, usypianie godzina to koszmar. Ale tak to chyba 2 x mieliśmy. Dziś już ok 1,5 godziny płaczu, marudzenia, usypiania było. W końcu zasnął w wózku, włączyłam szum suszarki z youtuba i pospal 45 min. Jakbym wiedziała ze szumis pomoże to bym kupiła, ale ciagle coś kupuje, potem nie korzystam, to pewnie się wstrzymam jeszcze.

Stary 2018-09-14, 12:06   #4605
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha, o 6 godzinach to ja mogę pomarzyć- 2-3 to rekord. Ale jeśli się budzi- 10 minut i zasypia to nie narzekam. Gorzej jak się rozbudzi, płacze, usypianie godzina to koszmar. Ale tak to chyba 2 x mieliśmy. Dziś już ok 1,5 godziny płaczu, marudzenia, usypiania było. W końcu zasnął w wózku, włączyłam szum suszarki z youtuba i pospal 45 min. Jakbym wiedziała ze szumis pomoże to bym kupiła, ale ciagle coś kupuje, potem nie korzystam, to pewnie się wstrzymam jeszcze.

Może znajdziesz używanego? my dostaliśmy szumisia i w sumie chodzi z nami wszedzie, nie wiem czy pomaga ale jakbym sama miała kupić to kupiłabym używanego no moja 5 h najdłużej spała

Stary 2018-09-14, 12:08   #4606
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny a jakie macie te szumisie? One się czymś różnią? Bo może jeszcze mu to kupię. Choć obiecałam sobie ze następny zakup z okazji 3 miesięcy będzie

Stary 2018-09-14, 12:17   #4607
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Norciu ja wstałam o 8, a mały spał do 11.30 miałam więc sporoo czasu teraz znowu poszedł spać, pewnie pośpi dłużej niż 30min, bo pogoda taka senna z oknem, sama bym pospała

Stary 2018-09-14, 12:22   #4608
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a jakie macie te szumisie? One się czymś różnią? Bo może jeszcze mu to kupię. Choć obiecałam sobie ze następny zakup z okazji 3 miesięcy będzie

Tak, są różne wersje my mamy takiego tylko miętowego Screenshot_20180914-132152.jpeg

Stary 2018-09-14, 12:41   #4609
joas711
Raczkowanie

U nas jest problem ze spaniem w dzień. Śpi ale w wózku , na spacerze ,a tak to ciężko żeby dłużej niż 20 min pospał w łóżeczku
Już się martwię co to będzie jak zima przyjdzie i deszczowe dni
Zastanawiam się nad huśtawka taką na baterie , tylko gdzie to wszystko trzymać

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-14, 12:47   #4610
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciagiem to masz na myśli z karmieniem czy bez?

Stary 2018-09-14, 12:51   #4611
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez

Stary 2018-09-14, 12:52   #4612
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie bez
u nas również maks to 5-6h ciągiem i to tylko na noc o 19/20 :P
za dnia i później w nocy mamy sen ok 3 godzinny. Teraz dalej mi śpi, a ja już wszystko zrobiłam, kończę 4 sezon The affair
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 12:59   #4613
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:

Norka 6 godzin toz to prawie jak cała noc! U nas ciągiem prześpi jedynie 3h max bez karmienia.

Cytat:

My mamy szumisia z YouTube . Biały szum znaczy sie...

Cytat:
Napisane przez joas711 Pokaż wiadomość
U nas jest problem ze spaniem w dzień. Śpi ale w wózku , na spacerze ,a tak to ciężko żeby dłużej niż 20 min pospał w łóżeczku
Już się martwię co to będzie jak zima przyjdzie i deszczowe dni
Zastanawiam się nad huśtawka taką na baterie , tylko gdzie to wszystko trzymać

U nas z kolei problem ze spaniem w wózku na spacerzeto znaczy z samym spacerem w wózku...bo w domu to w wózku spi .

Pojechaliśmy zrobic wielkie zakupy na cały weekend zmowu podróż do centrum spał ake powrót był płacz... No ale mamy wszystko co potrzebne, teraz usypia mi na kolanach i mam nadzieje go odłożyć to bym zrobiła obiad na jutro ale nie mowie głośno zeby nie zapeszyć 🤣.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-09-14 o 13:01
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 13:07   #4614
joas711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Norka 6 godzin toz to prawie jak cała noc! U nas ciągiem prześpi jedynie 3h max bez karmienia.

My mamy szumisia z YouTube . Biały szum znaczy sie...

U nas z kolei problem ze spaniem w wózku na spacerzeto znaczy z samym spacerem w wózku...bo w domu to w wózku spi .

Pojechaliśmy zrobic wielkie zakupy na cały weekend zmowu podróż do centrum spał ake powrót był płacz... No ale mamy wszystko co potrzebne, teraz usypia mi na kolanach i mam nadzieje go odłożyć to bym zrobiła obiad na jutro ale nie mowie głośno zeby nie zapeszyć .
Może mu za głośno na spacerze i nie może przez to spać. Albo za bardzo bo trzęsie- są takie poduszki motylki które stabilizują główkę ale nie wiem jak to się sprawdza bo nie mamy takiej

joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 13:18   #4615
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez

Toż pisałam, że 3 godziny snu, godzina z karmieniem, przewijaniem, bujaniem i znów sen Ileż bym dała za te 6 godzin ciągiem, wyspałabym się jak nigdy.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A bo ja źle napisałam Wcześniej pisałam, że spała od 23 do 2giej, a potem od 3ciej do 6, no. Gdzież 6 godzin ciągiem..

Stary 2018-09-14, 13:43   #4616
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Toż pisałam, że 3 godziny snu, godzina z karmieniem, przewijaniem, bujaniem i znów sen Ileż bym dała za te 6 godzin ciągiem, wyspałabym się jak nigdy.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A bo ja źle napisałam Wcześniej pisałam, że spała od 23 do 2giej, a potem od 3ciej do 6, no. Gdzież 6 godzin ciągiem..
No to co mi tu opowiadasz za bajki no to moja w nocy prawie 6h przespala raz

Stary 2018-09-14, 13:50   #4617
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Ja też nie odbijam w nocy chyba że się rozbudzi i marudzi, to zwykle o to odbicie chodzi, podniosę na chwilę, zwykle się odbije i kładziemy się z powrotem razem i śpimy.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci same chwytaja zabwke czy jak przystawicie mu ja do dłoni?
Wiszące chwyta i dość długo przytrzymuje i macha nimi, ale grzechotki w ogóle nie łapie ani raczej nie utrzymuje wsadzonej do ręki.

Ech, widzę, że ciągle temat spania na tapecie. Kochane, ja mimo czwórki dzieci ciągle z ogromnym zdziwieniem czytam o tych naszych wątkowych śpiochach Nigdy nie było mi to dane
Od dwóch dni już tworzę obiecany post o spaniu...
norciu, wg moich doświadczeń to jest możliwe, że Anielka bardziej nie lubi być odkładana, skoro była sporo bujana na rękach ostatnio. A z drugiej strony bardzo podobały mi się wszystkie odpowiedzi dziewczyn, które pisały, że to nic, że to minie kiedyś, że te nasze maluszki są jeszcze takie małe i bardzo tego potrzebują. O ile masz tylko jedno dziecko, czas, siły i chęci do tego bujania, to nic nie stoi na przeszkodzie... Natomiast gdy są inne dzieci i obowiązki, to niestety czasem nie można tyle czasu temu spaniu poświęcić Nie lubię strasznie tego argumentu, ale zawsze sobie jednak odpowiadam, że przecież to byłoby bez sensu mieć jedynaka z tego powodu, że trzeba będzie dzielić czas między dzieci i każde z nich dostanie troszkę mniej uwagi, bo przecież w całokształcie mieć rodzeństwo to jest super rzecz!
Każda mama musi sama wybrać, co jest lepsze w całokształcie dla jej dziecka i jej rodziny...
Szumy u nas obowiązkowe - odpalam 10h szumu wiatraka z deszczem z yt

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-09-14 o 14:10
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-14, 13:53   #4618
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
No to co mi tu opowiadasz za bajki no to moja w nocy prawie 6h przespala raz

Oj no, każemu czasem się wymsknie. Pogardziła bujaczkiem chwilowo, a na rękach zasnęła w moment i śpi odłożona na łóżko, a moja lewa pierś jest niczym ten stary model Nokii, ściany mogłabym nią rozwalać.. Chyba nie mam wyjścia, muszę Anielkę obudzić.. :/

Stary 2018-09-14, 13:55   #4619
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj no, każemu czasem się wymsknie. Pogardziła bujaczkiem chwilowo, a na rękach zasnęła w moment i śpi odłożona na łóżko, a moja lewa pierś jest niczym ten stary model Nokii, ściany mogłabym nią rozwalać.. Chyba nie mam wyjścia, muszę Anielkę obudzić.. :/
A nie próbujesz jej dać na spiocha, ewentualnie ściągnąć do ulgi?

Stary 2018-09-14, 14:00   #4620
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

My mamy whisbeara z czujnikiem płaczu. Reaguje i na to jak sąsiedzi strzelają drzwiami czy ktoś krzyknie głośniej pod oknem, jak mały się przebudzi to szumiś załatwia sprawę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości