|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Hejo !
Ja tez w nocy nie odbijam. U nas noc w porządku. Pobudka o 3:30 i 6:10- nie spala do 8, potem 30 min drzemki i teraz staram się ululac. Moja nie chwyta jeszcze zabawek... Moja dzis konczy 8 tygodni ![]() Idziemy dzis na kontrole do rehabilitantki. Nie czuje sie z tym dobrze bo wiem, ze nie robilam ćwiczeń wystarczająco często, a przy jednym to w ogole współpracy nie bylo i nie wychodzilo....męża ze mną nie będzie....w ogóle czuje sie trochę osamotniona z ta rehabilitacją...mąż ani razu nie polozyl jej na brzuchu, no bo go nie ma w ogóle słabo ze akurat tetaz ma tą robotę jsk mamy malutkie dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Sandam, to Ty kupilas tą hustawke bebiko ? Jak sie sprawuje ? Nas tez czeka zakup takiego gadżetu jaj przyjdzie becikowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok,usnęła po 19,karmienie 22,potem to już ciumkanie,ale nie wiem z jaką częstotliwością,ale nie rzadziej niż 3h,gorszy problem to znowu był komar,który nas gryzł,a nie mogliśmy go zlokalizować,mam już dość tego swędzenia ,gdy gryzą.
Pobudka 7.20, od tamtej pory spała 2 razy po 5 min.Teraz leży w wózku i bawi się. Ja byłam w szkole u młodego,bo zakrętek zapomniał,byłam w sklepie i wykupić obiady,bo od tego tyg wykupilismy w takiej stołówce ,jesteśmy zadowoleni jak narazie |
|
|
|
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nic, tylko się cieszyć, że macie takiego spokojnego Księcia U nas też spokojne.. tylko w czasie bujania.
|
|
|
#4595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc malutkoCytat:
teraz już mam ogarnięte mieszkanie, obiad i poprasowane jego pranie może więc wstawać myślę, że z czasem wszystkie dzieciaczki dadzą sie wyspać i odetchnąć każdej z mamusiek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
U nas spal od 22 do 24,:30 potem karmienie i udało się mi odłożyć kierownika o 3:30 i o 4:16 już wstal głodny nakarmi łam i tż stanął na wysokości zadania i ululal już do 6 spał potem już wstalismy
ale dzis co chwilę drzemie w wózku. Chyba pogoda jesienna się mu udzieliła :-D a ja porobił am najpotrzebniejsze rzeczy i się trochę lenie zmęczona jestem w sumie za długi snu nie miałam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Witam! U nas wczoraj naprawdę kryzysowy dzień, strasznie dużo płaczu. Powrót do domu znośny, popłakał 5 min potem spokój z 40 min znów płacz i zasnął jakiś km przed domem. I tak spał od 20 do 23, potem przebrany, nakarmiony, bez kąpieli i w nocy owszem pobudki chyba co 2 godz ale to takie pobudki ze ja ledwo się wybudzam. W ogóle o 1 go wzięłam na karmienie, oko mi się zamykało i slysze ze mały coś się wierci, stęka myśle co tam znowu, patrzę a to 3 i następne karmienie. Ok 6 wzięłam go znów do siebie i tak do 9.30. Czyli spał z przerwami 13 godz. Teraz znów drzemka. Narazie na kolanach bo już były ryki i płacze wiec póki co nie odkładam. Ja w nocy nie odbijam. Choć czasem jak karmie go w takiej polsiedzacej pozycji to samoistnie się odbije. W dzień tez nie zawsze, on mi przeważnie daje sygnały ze potrzebuje odbicia. Co do chwytania to jeszcze nijak nie chwyta, nie uderza zabawek, jedynie bierze raczki do buzi i tez tak łączy w środkowej lini ciała co jest rozwojowo ważne. Chciałabym żeby właśnie zaczął próbować coś łapać bo może mata by go zajęła, narazie zero zainteresowania.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważyłam wczoraj bażancika waży już 4750g. 2kg do przodu a w niedziele mamy 2 miesiące.. Jest już co nosić. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc od 19:00, karmienie o północy i o 4:00, a wstał przed 9 trochę zabawy na brzuszku, jedzenie i ok 11:30 poszedł spać. Powinien do tej 13/14 pospać ![]() U nas sporo jest snu w dzień, drzemki ok 2-3h, karmienie, odstawiam do łóżeczka (idę myć butelkę) słyszę jak się chwilę bawi (patrzy na książeczkę czy dotyka ) myślę, że o to znów na brzuchu poćwiczymy, wracam, podchodzę a tu śpi i tak to u nas w co karmienie wygląda. Bardzo rzadko zdarza się kiedy nie zasypia sam, wtedy do wózka, bujam i śpi ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
za wagę Staszek to jak Nina Blanki ma już ponad 6kg teraz 10,5tyg a w pieluszce i ubranku ma 6,3kg na spokojnie przed ukończeniem 3 miesiąca podwoi wagę urodzeniową
|
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam ładnie Ci przybrał.
Zua szkoda,że nie ma Twojego męża.Dzięki za link do słodu. Aniama a może szumiś by pomógł albo jakaś muzyka klasyczna? Dziewczyny u mnie chyba było coś z tymi cyckami,bo mam pełniejsze od wczorajszego wieczoru,wypiłam karmi i 2 filiżanki tej kawy dla mam karmiących z rossmana-ona zamiera prażony jęczmień |
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
u nas nocka super, zasnela 22:40 obudziła się 6:10 zasnęła 6:30 i spała do 9:30 ![]() Też też już śpi a ja biorę się za obiad i jakieś sprzątanie.. A może wieczorem wpadnie znajomy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, żartuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ludzie, Dziewczyny! Jak wy to robicie?! U mnie przespała ledwie 6 godzin w nocy! Za to teraz niedawno w bujaczku 2,5, ale to takie oszukiwanie, bo gdyby nie bujaczek, to by nie spała. Ale mogłam troszke mieszkanie ogarnąć, kurze powycierać, itd. Moja zasnęła sama tylko raz na łóżku, bo chyba pannie się zapomniało, że nie jest na rękach. Ale długo i tak nie pospała.---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- I na początku października mamy USG, ale niestety prywatnie, bo najbliższy wolny termin na NFZ jest na koniec listopada.. Ale nie ma czemu się dziwić, skoro gościu jest tylko we wtorki.
|
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tyle nie przespala w ciągu więc się ciesz ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-14 o 11:59 |
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, o 6 godzinach to ja mogę pomarzyć- 2-3 to rekord. Ale jeśli się budzi- 10 minut i zasypia to nie narzekam. Gorzej jak się rozbudzi, płacze, usypianie godzina to koszmar. Ale tak to chyba 2 x mieliśmy. Dziś już ok 1,5 godziny płaczu, marudzenia, usypiania było. W końcu zasnął w wózku, włączyłam szum suszarki z youtuba i pospal 45 min. Jakbym wiedziała ze szumis pomoże to bym kupiła, ale ciagle coś kupuje, potem nie korzystam, to pewnie się wstrzymam jeszcze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my dostaliśmy szumisia i w sumie chodzi z nami wszedzie, nie wiem czy pomaga ale jakbym sama miała kupić to kupiłabym używanego no moja 5 h najdłużej spała Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jakie macie te szumisie? One się czymś różnią? Bo może jeszcze mu to kupię. Choć obiecałam sobie ze następny zakup z okazji 3 miesięcy będzie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz znowu poszedł spać, pewnie pośpi dłużej niż 30min, bo pogoda taka senna z oknem, sama bym pospała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy takiego tylko miętowego Screenshot_20180914-132152.jpegWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
U nas jest problem ze spaniem w dzień. Śpi ale w wózku , na spacerze ,a tak to ciężko żeby dłużej niż 20 min pospał w łóżeczku
![]() Już się martwię co to będzie jak zima przyjdzie i deszczowe dni ![]() Zastanawiam się nad huśtawka taką na baterie , tylko gdzie to wszystko trzymać ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Norka 6 godzin toz to prawie jak cała noc! U nas ciągiem prześpi jedynie 3h max bez karmienia. Cytat:
My mamy szumisia z YouTube . Biały szum znaczy sie...Cytat:
U nas z kolei problem ze spaniem w wózku na spacerzeto znaczy z samym spacerem w wózku...bo w domu to w wózku spi .Pojechaliśmy zrobic wielkie zakupy na cały weekend zmowu podróż do centrum spał ake powrót był płacz... No ale mamy wszystko co potrzebne, teraz usypia mi na kolanach i mam nadzieje go odłożyć to bym zrobiła obiad na jutro ale nie mowie głośno zeby nie zapeszyć 🤣. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-09-14 o 13:01 |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
Toż pisałam, że 3 godziny snu, godzina z karmieniem, przewijaniem, bujaniem i znów sen
Ileż bym dała za te 6 godzin ciągiem, wyspałabym się jak nigdy. ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A bo ja źle napisałam Wcześniej pisałam, że spała od 23 do 2giej, a potem od 3ciej do 6, no. Gdzież 6 godzin ciągiem..
|
|
#4616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to moja w nocy prawie 6h przespala raz ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Ja też nie odbijam w nocy chyba że się rozbudzi i marudzi, to zwykle o to odbicie chodzi, podniosę na chwilę, zwykle się odbije i kładziemy się z powrotem razem i śpimy. Cytat:
Ech, widzę, że ciągle temat spania na tapecie. Kochane, ja mimo czwórki dzieci ciągle z ogromnym zdziwieniem czytam o tych naszych wątkowych śpiochach Nigdy nie było mi to dane ![]() Od dwóch dni już tworzę obiecany post o spaniu... norciu, wg moich doświadczeń to jest możliwe, że Anielka bardziej nie lubi być odkładana, skoro była sporo bujana na rękach ostatnio. A z drugiej strony bardzo podobały mi się wszystkie odpowiedzi dziewczyn, które pisały, że to nic, że to minie kiedyś, że te nasze maluszki są jeszcze takie małe i bardzo tego potrzebują. O ile masz tylko jedno dziecko, czas, siły i chęci do tego bujania, to nic nie stoi na przeszkodzie... Natomiast gdy są inne dzieci i obowiązki, to niestety czasem nie można tyle czasu temu spaniu poświęcić Nie lubię strasznie tego argumentu, ale zawsze sobie jednak odpowiadam, że przecież to byłoby bez sensu mieć jedynaka z tego powodu, że trzeba będzie dzielić czas między dzieci i każde z nich dostanie troszkę mniej uwagi, bo przecież w całokształcie mieć rodzeństwo to jest super rzecz! ![]() Każda mama musi sama wybrać, co jest lepsze w całokształcie dla jej dziecka i jej rodziny... Szumy u nas obowiązkowe - odpalam 10h szumu wiatraka z deszczem z yt
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-09-14 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pogardziła bujaczkiem chwilowo, a na rękach zasnęła w moment i śpi odłożona na łóżko, a moja lewa pierś jest niczym ten stary model Nokii, ściany mogłabym nią rozwalać.. Chyba nie mam wyjścia, muszę Anielkę obudzić.. :/
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

w ogóle słabo ze akurat tetaz ma tą robotę jsk mamy malutkie dziecko 

To nic, tylko się cieszyć, że macie takiego spokojnego Księcia
U nas też spokojne.. tylko w czasie bujania.

za wagę 

Ale mogłam troszke mieszkanie ogarnąć, kurze powycierać, itd. Moja zasnęła sama tylko raz na łóżku, bo chyba pannie się zapomniało, że nie jest na rękach.
Ale nie ma czemu się dziwić, skoro gościu jest tylko we wtorki.

. Biały szum znaczy sie...
.

Wcześniej pisałam, że spała od 23 do 2giej, a potem od 3ciej do 6, no.
Nigdy nie było mi to dane