Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-23, 20:19   #541
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Bursztynku nie podeszło mleko, jakie podawałaś?

Moje małe śpi od 4h zastanawiamy się z mężem co robiliśmy jak jego nie było, teraz nuda, tylko siedzimy zerkając w nianię czy się nie rusza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Elaaa podałam jej HiPP combiotic, jutro jeszcze raz spróbuję jak nie podejdzie to kupię inne. Może ja też w samochodzie wytrzepało bo po południu trochę jeździliśmy

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 20:19   #542
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że tak jak wczoraj byl dzienr marudy, tak dzisiaj mial w ciagu dnia dwie dłuższe drzemki po ok. 2h (jedna na spacerze i po spacerze) i ogólnie był dzisiaj bardzo spokojny i rozweselony! Teraz zasnal na macie- przenioslam go do wózka. Niech sobie chlopinka pospi. Tylko mam nadzieję, że cw nocy tez będzie spać
Ale jak naderwalas? O matko mam nadzieje, ze Ci sie szybko zagoją!
Apali Święte slowa- jak matka szczesliwa to i dziecko szczesliwe.
Bursztynku nic na siłę- jeżeli mimo Twoich starań laktacja nie hula, to nie ma się co katować...

Mam na obu pęknięcia które przy każdym przystawieniu się odnawiają, pierwsze kilka minut karmienua to katorga, aż mnie mdli na samą myśl.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 20:26   #543
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Elaaa, pytałaś czy mały oprócz stanu podgoraczkowego jest marudny - nie jest dziś już mamy 36.9. W miejscu szczepienia mamy jeszcze zaczerwienienie więc na razie je obserwuje.A nie rozważasz pobudzenia laktacji femaltikerem/ slodem jęczmiennym?

Cały czas coś piję na laktację tylko u mnie problem taki że mała bardzo krótko je i wypija mleko z pierwszej fazy. Pewnie jak była młodsza to ta ilość jej wystarczała a teraz pomimo że głodna to nie chce dłużej jeść i wypluwa cycka. Nie wiem czemu.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Cześć
Czytam regularnie to co piszesz o swoich problemach z laktacją i jest mi Cię szczerze żal. Bo dokładnie wiem co czujesz. Przechodziłam kropka w kropkę przez to samo. Wiem jakie to uczucie ciągle liczyć zapasy odciągnietego mleka i ciągle kalkulować na ile starczy. Ja nie dałam rady dłużej niż miesiąc karmić piersią w tej sytuacji. Męczyłam się jeszcze dwa tygodnie z odciąganiem mleka ale kiedy zapasy się pokurczyły i musiałam podać mm - byłam już na tyle wykończona odciąganiem mleka i bawieniem się w przygotowywanie mm, że postanowiłam wybrać już konkretnie jedną opcje karmienia.
Z pustego i Salomon nie naleje jak to mój ginekolog powiedział i zasugerował że szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko, a mm to nic złego
Młoda jest teraz na mm i jest to całkowicie inne dziecko, spokojne i szczęśliwe bo najedzone. Wybraliśmy jedna z lepszych opcji czyli Profutura 1, bez olejów palmowych i nie mam już wyrzutów sumienia a i głowę mam lżejsza i spokojniejszą bo nie martwię się ile mleka odciagnę i na ile starczy.

Apali dziękuję
Dokładnie to tak wygląda jak opisałaś. Odciąganie, mrożenie, liczenie przystawianie co chwilę i tak w kółko. Dziś to pobiła rekordy z niejedzeniem nawet z butli za dużo nie zjadła. Faktycznie zdecyduje się na jeden sposób karmienia jak tylko dobiorę dobre mleko.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dopiero dotarłam na nowy wątek ale chciałam wszystko nadrobić.

Załatwiłam sobie sutki laktatorem tak chciałam ściągnąć mleko na chrzciny, że naderwałam obydwa. Teraz każde karmienie to katorga.

Moje dzieci uwielbiają zakupy, nieważne czy w markecie czy w galerii

Poruszałyście temat włosów, mi jeszcze nie zaczęły wypadać, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam ich tyle.

W czwartek była położna i Szymciu waży 6800 od około 2 tyg jedziemy na pieluchach 3

Witaj na odchowalni

Oj niedobrze z tymi sutkami mam nadzieję że szybko się zagoją.

Boziu ale Szymon ma wagę niezły klocek.

Stary 2018-09-23, 20:31   #544
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cały czas coś piję na laktację tylko u mnie problem taki że mała bardzo krótko je i wypija mleko z pierwszej fazy. Pewnie jak była młodsza to ta ilość jej wystarczała a teraz pomimo że głodna to nie chce dłużej jeść i wypluwa cycka. Nie wiem czemu.

Moja mała robiła to samo. Przez co ciągle była rozdrażniona, bo głodna po krótkim czasie. Nie szło jej przytrzymać dłużej przy piersi bo się złosciła, rzucała i robiła wielkie sceny. Szukałam pomocy u położnej laktacyjnej i powiedziała mi coś to totalnie mnie rozwaliło. Na pytania co robić... Odpowiedziała żeby na siłę dziecko trzymać, jak głodne to nawet rozzłoszczone i płacząc wkońcu będzie musiało się dostawić - tragedia. Nie jestem katem dla swojego dziecka.
Także o opinię i porade nie pytaj położnych (o szczerą i ludzką mam na myśli) one są tak sfiksowane na temat KP, że nie warto. Mi dopiero mój ginekolog, super szczery facet powiedział że jego żona karmiłam piersią dwa miesiące i to co widział, jak się męczyła z małą ilością pokarmu było dla niego równie ciężkie. Skomentował krótko - woli żeby jego żona była szczęśliwa a dziecko na mm. I to każdej swojej pacjentce w podobnej sytuacji radzi

Co ciekawe moja combioticiem i pronutra też pluła, dopiero profutura jej podeszła ,

Edytowane przez Apali
Czas edycji: 2018-09-23 o 20:37
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 20:37   #545
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mam na obu pęknięcia które przy każdym przystawieniu się odnawiają, pierwsze kilka minut karmienua to katorga, aż mnie mdli na samą myśl.

Madziara ja miałam dokładnie to samo. Takie złamania ktore okropnie bolały za kazdym razem kiedy E przystawialam az mi łzy ciekły. To mnie okropnie zniechęciło wlasnie do karmienia. Az taz ze teraz wole odciągnąć i podać z butelki.

Cytat:

Bursztynu pewnie ciezka decyzja. Żadna z nas Ci pewnie wiele nie pomoże. Pamiętaj ze mm to nie koniec swiata.
Z własnego doswiadczenia powiem Ci ze u nas HiPP sie sprawdził. Wczesniej dawałam Babilon Profutura i po nim wymiotował. Po HiPP nic takiego nie ma. Co moge doradzić jedynie to odbijaj go po kazdym wypitym 30 ml. Ale wszystko'pewne zalezy od dziecka. Jednemu przypasuje Babilon innemu HiPP.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 20:56   #546
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Hej!
U nas weekend w porządku, chociaż zakupy w lumpku takie sobie. Dla Mlodej nie znalazlam nic ciekawego :/ mam jeden kombinezonik cieplejszy poki co wiec chyba wystarczy.
Bursztynku jestem z Tobą calym sercem, nie zamarteiaj sie kp i przechodz spokojnie na mm.
Ja ostatnio czesciej sciagam pokarm niz przystawiam do piersi, ale mial przez weekend spore przerwy i boje sie troche o laktacje.... wydaje mi sie że mam mniej mleka, moze to tylko chwilowy kryzys....oby bo bycie mamą kpi nie jest takie straszne i w sumie to chcialabym karmic swoim mlekiem tak czy siak jsk najdłużej. Jsk nie wyjdzie to trudno, ale bede walczyc. Juz prawie miesiac udaje nam sie bez mm.
Tez mam dylematy jak ubierac w takie chlodne dni.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 21:00   #547
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Madziara ja miałam dokładnie to samo. Takie złamania ktore okropnie bolały za kazdym razem kiedy E przystawialam az mi łzy ciekły. To mnie okropnie zniechęciło wlasnie do karmienia. Az taz ze teraz wole odciągnąć i podać z butelki.

Bursztynu pewnie ciezka decyzja. Żadna z nas Ci pewnie wiele nie pomoże. Pamiętaj ze mm to nie koniec swiata.
Z własnego doswiadczenia powiem Ci ze u nas HiPP sie sprawdził. Wczesniej dawałam Babilon Profutura i po nim wymiotował. Po HiPP nic takiego nie ma. Co moge doradzić jedynie to odbijaj go po kazdym wypitym 30 ml. Ale wszystko'pewne zalezy od dziecka. Jednemu przypasuje Babilon innemu HiPP.
Karolina tak wiem że mm to nie koniec świata i nie będę się tym faktem katować. Najważniejsze jest zdrowie dziecka

A co do mm to niestety metodą prób i błędów oby jak najmniej tych prób

Stary 2018-09-23, 21:03   #548
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Póki co dzielnie zagryzam zęby i karmię. Przy nadziei trzyma mnie fakt, że z Ewką też miałam taki problem ale dałam radę i z dnia na dzień było lepiej.

Stary 2018-09-23, 21:03   #549
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hej!
U nas weekend w porządku, chociaż zakupy w lumpku takie sobie. Dla Mlodej nie znalazlam nic ciekawego :/ mam jeden kombinezonik cieplejszy poki co wiec chyba wystarczy.
Bursztynku jestem z Tobą calym sercem, nie zamarteiaj sie kp i przechodz spokojnie na mm.
Ja ostatnio czesciej sciagam pokarm niz przystawiam do piersi, ale mial przez weekend spore przerwy i boje sie troche o laktacje.... wydaje mi sie że mam mniej mleka, moze to tylko chwilowy kryzys....oby bo bycie mamą kpi nie jest takie straszne i w sumie to chcialabym karmic swoim mlekiem tak czy siak jsk najdłużej. Jsk nie wyjdzie to trudno, ale bede walczyc. Juz prawie miesiac udaje nam sie bez mm.
Tez mam dylematy jak ubierac w takie chlodne dni.

Zua dziękuję za ciebie też trzymam kciuki oby jak najdłużej. Jestem z ciebie bardzo dumna jak sobie radzisz. Twoja determinacja jest wspaniała

Stary 2018-09-23, 21:24   #550
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua dziękuję za ciebie też trzymam kciuki oby jak najdłużej. Jestem z ciebie bardzo dumna jak sobie radzisz. Twoja determinacja jest wspaniała

Bursztynku jako prawdziwa Grażyna powinnam powiedziec że moje mleko wychodzi taniej niz mm

Stary 2018-09-23, 21:28   #551
aaska92
Zadomowienie

U mnie ostatnio też awantura przy cycku i dwie butle mm dziennie idą. Nie mam psychicznie siły go męczyć przy cycku. Moja mama też po 2 Mc miala już mało po 3 wcale. Wiem że też jak dokarmiam to zmniejsza się i u mnie pokarm, Ale psychicznie mnie to wykancza. Jeszcze jak płaczę i Marudzi dwie godziny ponad to nie wiem czy z głodu czy brzuszek, ale brzuszek nie wzdety, miękki więc się okazuje ze butla wchodzi. Ogólnie jak go tż przejmie to jestem wstanie bardziej wyczaic czy o jedzenie mu chodzi.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 21:33   #552
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Bursztynku jako prawdziwa Grażyna powinnam powiedziec że moje mleko wychodzi taniej niz mm

Tu masz rację nawet nie trzeba być Grażyną żeby to stwierdzić. Serce boli jak trzeba dać mm a z cyca takie dobre i za free będę ściągać do czasu aż źródełko wyschnie.

Stary 2018-09-23, 22:22   #553
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny u kogo wichury? U mnie wieje ze aż okna chodzą brrr. No ciekawe jak mój Tymciu dziś w nocy- może w końcu postanowi mnie zaskoczyć dłuższym spaniem. Choć poszedł spać o 20- 2 godz minęły i już slysze ze zaczyna się kręcić. Zobaczymy. Czasem tez mnie kusi podanie mm żeby sprawdzic czy dłużej pospi, ale narazie mam plan do conajmniej 3 miesięcy wytrzymać. Tak naprawdę to się wysypiam. Tylko przy takim karmieniu nie ma szans nawet na 3 godziny do pracy się wyrwać. Ehh dylematy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 23:02   #554
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u kogo wichury? U mnie wieje ze aż okna chodzą brrr. No ciekawe jak mój Tymciu dziś w nocy- może w końcu postanowi mnie zaskoczyć dłuższym spaniem. Choć poszedł spać o 20- 2 godz minęły i już slysze ze zaczyna się kręcić. Zobaczymy. Czasem tez mnie kusi podanie mm żeby sprawdzic czy dłużej pospi, ale narazie mam plan do conajmniej 3 miesięcy wytrzymać. Tak naprawdę to się wysypiam. Tylko przy takim karmieniu nie ma szans nawet na 3 godziny do pracy się wyrwać. Ehh dylematy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie też mega wieje i w dodatku teraz przechodzi burza.

Stary 2018-09-23, 23:13   #555
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas ma wiać i do 130km/h... Dobrze, że mamy dom ubezpieczony w razie czego...
Wróciliśmy po 20.00 bo jeszcze byliśmy u babci... Młoda wykąpana i od 30min śpi, ja skończyłam sprzątać i teraz oglądamy film z M. a jutro w końcu jadę na paznokcie... Bo już mam odrost masakryczny

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-09-23 o 23:14
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 03:16   #556
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja sie obudzilam, a tu deszcz ! Normalnie nie wierzę. Nie padalo porzadnie tyle czasu, że aż szok.
Oczywiście mialam piękny sen o ściągniętym pokarmie

Stary 2018-09-24, 03:24   #557
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie obudzilam, a tu deszcz ! Normalnie nie wierzę. Nie padalo porzadnie tyle czasu, że aż szok.

To nie sen to życie ja też właśnie ściągam, młoda coś na śpiocha wypiła z jednego cyca i śpi dalej.

U nas nadal pada i tak strasznie wieje że spać się nie da.

Stary 2018-09-24, 08:20   #558
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie sen to życie ja też właśnie ściągam, młoda coś na śpiocha wypiła z jednego cyca i śpi dalej.

U nas nadal pada i tak strasznie wieje że spać się nie da.

A ile w nocy sciagasz w ile czasu ?

Blanka zazdroszcze paznokci, ja nie mam siły sobie robic teraz hybryd, bo najbardziej denerwuje mnie ściąganie, trwa to wieki a ja nie mam frezarki i musze siedziec z acetonem :/ samo pomalowanie to pikus.
Mala pospala do 5, zjadla i obudzila sie teraz dzisiaj jade do zusu i do mopsu zlozyc w koncu wniosek i becikowe !

Stary 2018-09-24, 08:58   #559
asiaczek
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny.
Podczytuję Was regularnie, ale nie jestem w stanie do niczego się odnieść.
No, może bursztynku, do Twojej sytuacji,bo u nas jest podobnie. Po kryzysie laktacyjnym na początku września sytuacja się poprawiła, karmię malutką przez kapturki bo inaczej łapać nie potrafi, ale ostatnio je nawet co godzinę i obawiam się, że zbyt mało wyciąga tego mleczka. Ściąganie mi nie idzie, w dzień jest to niemal nie do ogarnięcia przy dwójce moich dzieci a nocą nie daję rady fizycznie. W razie potrzeby dostaje po prostu mm. I Iga też z reguły je krótko, wydaje się zadowolona, ale mało przybiera, więc nie wiem jak to się skończy. Najśmieszniejsze jest to, że Mateusza karmiłam 2 lata a teraz jakoś nam nie idzie to wszystko.
Mój synek w ostatnim czasie miał bardzo koszmarne noce, budził się nawet co godzinę, więc prawie nie spałam. Naprawdę nie wiem jak mogłam kiedyś narzekać gdy miałam tylko jedno dziecko. Teraz mamy maraton po lekarzach, bo szukamy przyczyny tych jego problemów ze snem.
A dziś było "tylko" 6 pobudek Mateusza i 3 Igi, więc jestem totalnie wykończona fizycznie i psychicznie.

W sobotę byliśmy na weselu bez dzieci. Totalnie się wyluzowałam, nawet wypiłam lampkę szampana i trochę drinka . I kilkakrotnie czułam samoistny wypływ mleka, co w domu jest już raczej niespotykane. Czyli chyba wszystko siedzi w głowie..

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-09-24, 09:10   #560
madziara889
Zakorzenienie

Hej. U nas noc taka sobie, Szymek najpierw spał 5 godz, a później pobudki i jedzenie co godzinę. Teraz książe zasnął, a ja piję chłodną kawkę.

Dwa dni zimna i w domu nam się mocno wychłodziło ale z mojej głupoty, nie zamknęłam trzech okien na noc i był niezły przeciąg.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Załączył mi się tryb "zakupoholik"- nie wiem kiedy Szymek będzie chodził w tych wszystkich spodniach

Stary 2018-09-24, 09:24   #561
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Sen o ściągniętym pokątnie Hmm... to ja miałam koszmar i to nie przez sen... wstając o 5 po butelkę dla Eliotta wyjęłam jednocześnie 130 ml mojego wczorajszego, ściągniętego mleka na ósma rano zeby juz miało temp pokojowa jakwstaniemy... Tz wstawał o 5:45 do pracy... chciał pomoc i pozbierał wszystkie butelki dziecka, umył i wysterylizował. W tym rowniez moje mleko ktore było na rano.
Tyle płynnego złota wyładowało w ściekach...

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
Podczytuję Was regularnie, ale nie jestem w stanie do niczego się odnieść.
No, może bursztynku, do Twojej sytuacji,bo u nas jest podobnie. Po kryzysie laktacyjnym na początku września sytuacja się poprawiła, karmię malutką przez kapturki bo inaczej łapać nie potrafi, ale ostatnio je nawet co godzinę i obawiam się, że zbyt mało wyciąga tego mleczka. Ściąganie mi nie idzie, w dzień jest to niemal nie do ogarnięcia przy dwójce moich dzieci a nocą nie daję rady fizycznie. W razie potrzeby dostaje po prostu mm. I Iga też z reguły je krótko, wydaje się zadowolona, ale mało przybiera, więc nie wiem jak to się skończy. Najśmieszniejsze jest to, że Mateusza karmiłam 2 lata a teraz jakoś nam nie idzie to wszystko.
Mój synek w ostatnim czasie miał bardzo koszmarne noce, budził się nawet co godzinę, więc prawie nie spałam. Naprawdę nie wiem jak mogłam kiedyś narzekać gdy miałam tylko jedno dziecko. Teraz mamy maraton po lekarzach, bo szukamy przyczyny tych jego problemów ze snem.
A dziś było "tylko" 6 pobudek Mateusza i 3 Igi, więc jestem totalnie wykończona fizycznie i psychicznie.

W sobotę byliśmy na weselu bez dzieci. Totalnie się wyluzowałam, nawet wypiłam lampkę szampana i trochę drinka . I kilkakrotnie czułam samoistny wypływ mleka, co w domu jest już raczej niespotykane. Czyli chyba wszystko siedzi w głowie..

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

O rety współczuje tych pobudek . Moja tesciowa zawsze opowiada o Tz ze ten to wcale po nocach nie spał. Ze zawsze przychodził do teścia go budzić a ten był zły. Ale teraz nie ma z tym problemu. Zasypia w sekundę i ciagle chodzi niewyspany. Podobno lekarze mowili ze taka jego uroda...

Witamy Sie przy porannym karmieniu. Na szczescie zdarzylam ściągnąć 100 ml zanim zaczal płakać o jedzenie. Także opróżniłam poki co tylko jedna piers.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 09:58   #562
aaska92
Zadomowienie

Zazdroszczę w ogóle że możecie odciagac mleko. Na mnie laktator nie działa.

U Nas nocka w miarę..jedynie nie mógł zasnąć. Pierdy męczyły zwykle z Tz mamy ustalone że po karmieniu na noc to on usypia młodego i ja wtedy mogę pospać te 4 czasem 5 h nawet i całą noc już ja się zajmuje , ale wczoraj przy odkładaniu do łozeczka się obudził i Jeszce tż zrzucił to na Mnie więc jak tak fuczal to Juz przejęłam malego. Więc noc średnia Jeszcze ten wiatr był przerażający.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 10:02   #563
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się po najgorszej serio nocy :/

Wczoraj 2h usypianie - darcie nie wiadomo o co, potem około 3 godziny to samo... Szkoda mi tylko męża bo obudził się i pomagał ja uspokoić i uśpić a jak poszła spać to było coś 4.30 a on o 5.20 wstaje do pracy :/ jeszcze dzisiaj jako kierowca więc mega słabo.. :/

Teraz księżniczka śpi, pewnie sobie odsypia zarwana nockę..

Wczoraj musiałam z bólem serca pójść do teściów na obiad :/ no i znowu dwie jedze się uczepily.. Dziecko zasnelo w wózku no i się obudziła.. Więc idę do wózka a ta do mnie zebym nie mówiła nic do niej to ona zaśnie.. I że mam ją w wózku wozić po domu.. Więc jej powiedziałam że będę robiła jak mi się podoba bo ja wiem jak się moje dziecko zachowuje i w jaki sposób zasypia..

Ale i tak najlepsze było jak mała chciała się przytulić no i zasnela mi na ramieniu.. Więc czekam chwilę żeby ją odłożyć kiedy już mniej więcej jestem pewna że śpi to ryzykuje i odkładam.. A babcia męża do mnie z tekstem: no ucz ja tak to potem będzie większa i tylko z mamusia spała serio ja na męża, mąż na mnie, zaczęliśmy się tak śmiac że stwierdziłam nie będę tego komentowała

Najlepiej to żeby dziecko było wychowane bez uczuć i niech sobie samo radzi..

Karolina, jaką masakra z tym mlekiem.. Serio chyba bym męża zabiła.. Ja kiedyś miałam taką sytuację że ponad 100ml mi się skwasilo w lodówce i musiałam wylać to mi dosłownie łzy leciały :/

W ogóle ostatnio mam fazę że glaszcze przez sen męża po głowie bo wydaje mi się że Alicja leży koło mnie przy karmieniu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-09-24 o 10:20
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 10:32   #564
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U nas ma wiać i do 130km/h... Dobrze, że mamy dom ubezpieczony w razie czego...
Wróciliśmy po 20.00 bo jeszcze byliśmy u babci... Młoda wykąpana i od 30min śpi, ja skończyłam sprzątać i teraz oglądamy film z M. a jutro w końcu jadę na paznokcie... Bo już mam odrost masakryczny

ja byłam w piątek na rzęsach hybrydy ogarnę w tym tygodniu z domu ale super jest się tak wyrwać

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Witam się po najgorszej serio nocy :/

Wczoraj 2h usypianie - darcie nie wiadomo o co, potem około 3 godziny to samo... Szkoda mi tylko męża bo obudził się i pomagał ja uspokoić i uśpić a jak poszła spać to było coś 4.30 a on o 5.20 wstaje do pracy :/ jeszcze dzisiaj jako kierowca więc mega słabo.. :/

Teraz księżniczka śpi, pewnie sobie odsypia zarwana nockę..

Wczoraj musiałam z bólem serca pójść do teściów na obiad :/ no i znowu dwie jedze się uczepily.. Dziecko zasnelo w wózku no i się obudziła.. Więc idę do wózka a ta do mnie zebym nie mówiła nic do niej to ona zaśnie.. I że mam ją w wózku wozić po domu.. Więc jej powiedziałam że będę robiła jak mi się podoba bo ja wiem jak się moje dziecko zachowuje i w jaki sposób zasypia..

Ale i tak najlepsze było jak mała chciała się przytulić no i zasnela mi na ramieniu.. Więc czekam chwilę żeby ją odłożyć kiedy już mniej więcej jestem pewna że śpi to ryzykuje i odkładam.. A babcia męża do mnie z tekstem: no ucz ja tak to potem będzie większa i tylko z mamusia spała serio ja na męża, mąż na mnie, zaczęliśmy się tak śmiac że stwierdziłam nie będę tego komentowała

Najlepiej to żeby dziecko było wychowane bez uczuć i niech sobie samo radzi..

Karolina, jaką masakra z tym mlekiem.. Serio chyba bym męża zabiła.. Ja kiedyś miałam taką sytuację że ponad 100ml mi się skwasilo w lodówce i musiałam wylać to mi dosłownie łzy leciały :/

W ogóle ostatnio mam fazę że glaszcze przez sen męża po głowie bo wydaje mi się że Alicja leży koło mnie przy karmieniu

biedna rzeczywiście musicie przechodzić skok a teściowej nie komentuje
u nas pobudka o 3:00, ale też Tż małego ogarniał i wstawał po 5 do pracy biedny
I z mlekiem miałam podobnie, jak przechodziliśmy na mm to też sporo odciągałam i przez kilka dni dostawał tylko moje w butli, potem mieszane z mm i już później samo modyfikowane. Zapomniałam o jednej butelce odciągniętego i też było mi tak żal wylewać..
Ogólnie żal, że nie karmię, ale jak sobie przypomnę ciągłe zastoje i zapalenia to się cieszę, że już to za mną przy drugim będę próbować dłużej niż 2 miesiące karmić

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Elaa jak noc? Staszek po swojej długiej drzemce przebudził się ok 19, więc szybko wyłapałam go, dałam butlę, przebrałam w piżamkę i o 20 już spał kolejna pobudka o 3:00 i przed 7 i to już była definitywna pobudka na dzień bujaczek, zabawy, jedzonko i od 9:40 znów śpi
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 10:42   #565
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
A ile w nocy sciagasz w ile czasu ?

Blanka zazdroszcze paznokci, ja nie mam siły sobie robic teraz hybryd, bo najbardziej denerwuje mnie ściąganie, trwa to wieki a ja nie mam frezarki i musze siedziec z acetonem :/ samo pomalowanie to pikus.
Mala pospala do 5, zjadla i obudzila sie teraz dzisiaj jade do zusu i do mopsu zlozyc w koncu wniosek i becikowe !

Jak ściągam przed północą to szybko w parę minut ok 120 a po północy mam już mniej mleka i muszę się namęczyć żeby chociaż 60 wycisnąć.

Stary 2018-09-24, 11:36   #566
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja byłam w piątek na rzęsach hybrydy ogarnę w tym tygodniu z domu ale super jest się tak wyrwać

I z mlekiem miałam podobnie, jak przechodziliśmy na mm to też sporo odciągałam i przez kilka dni dostawał tylko moje w butli, potem mieszane z mm i już później samo modyfikowane. Zapomniałam o jednej butelce odciągniętego i też było mi tak żal wylewać..
Ogólnie żal, że nie karmię, ale jak sobie przypomnę ciągłe zastoje i zapalenia to się cieszę, że już to za mną przy drugim będę próbować dłużej niż 2 miesiące karmić

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Elaa jak noc? Staszek po swojej długiej drzemce przebudził się ok 19, więc szybko wyłapałam go, dałam butlę, przebrałam w piżamkę i o 20 już spał kolejna pobudka o 3:00 i przed 7 i to już była definitywna pobudka na dzień bujaczek, zabawy, jedzonko i od 9:40 znów śpi
Stasiu to jakiś wirtualny brat mojego Obudził się jakoś o 19.30 chwilę się pokręciliśmy, wykapaliśmy, zjadł i o 20.30 już spał, pobudka o 2 i o 7.30 zjadł i pospał do 10 teraz się bawimy, ale widzę że oczka klapią już

Dziewczyny, u nas dziś 3 miesiące

Stary 2018-09-24, 12:26   #567
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Stasiu to jakiś wirtualny brat mojego Obudził się jakoś o 19.30 chwilę się pokręciliśmy, wykapaliśmy, zjadł i o 20.30 już spał, pobudka o 2 i o 7.30 zjadł i pospał do 10 teraz się bawimy, ale widzę że oczka klapią już

Dziewczyny, u nas dziś 3 miesiące

Pokaż foto

Dziewczyny siedzę i prawie ryczę w końcu wynik posiewu jałowy!!

Stary 2018-09-24, 12:27   #568
Sandam13
Rozeznanie

U nas noc średnia.. Poszedł spać o 23 pobudka 1 i 3. O 4 miał atak płaczu niewiadomo o co ale dość szybko go uspokoiłam i o 5 znowu atak i już nie śpimy.. Bywały lepsze noce...
Doszła do nas śliczna pszczółka z Bright Starsza żeby miał na macie coś co gra i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście kupiłam używkę, bo jak zobaczyłam cenę 65zl za zawieszkę która gra i się świeci to mi kopara opadła. Mam nadzieję, że małemu się spodoba, bo matka póki co ma więcej uciechy z niektórych rzeczy nic bażancik.
Strasznie zazdroszczę spania do 10, ja codziennie mam pobudkę o 5 co najwyżej o 6...
Pogoda u nas okropna ani na spacer ani na balkon, niewyobrazam sobie jak będziemy z małym sobie radzić przez jesień czy zimę w długie wieczory.. Ale powoli zaczynamy planować wyjazdy na przyszły rok, bo od czerwca nigdzie nie byliśmy..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 12:28   #569
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Pokaż foto

Dziewczyny siedzę i prawie ryczę w końcu wynik posiewu jałowy!!

Brawo! kamień z serca wrzucę coś jak wstanie i cyknę aktualne

Stary 2018-09-24, 12:29   #570
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Nie miej żalu, serio tam wyszło i koniec w piątek była u mnie koleżanka która leżała że mną na patologii a urodziła 3 dni po mnie nagle u niej zanikl pokarm - była u lekarza, doradcy itd nikt w sumie nie umiał tego wytłumaczyć dlaczego tak się stało.. No i koniec końców musiała przejść na mm.. Przez tą nagonke na KP wpadła w depresję.. Leczy się teraz i niby jest lepiej ale jak była u mnie i o tym mówiła to miała łzy w oczach..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości