|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II
Cześć dziewczyny :0 Ja zaczynam od początku
No musi się wkońcu udać!! Pierwsze dni będą trudne, ale musze jakoś wytrzymać.Tak apropos tych zakupów, to ja niestety nie lubię, szczególnie kupywać spodni
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Camela, moge zapytać jaką diete stosujesz, że Ci tak ładnie kg znikają?
|
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to juz nawet nie babka ale wielka baba:P ale w koncu postanowienie walki z tym co zbedne jest sporym krokiem naprzod od poniedzialku zaczynam silownie i aerobik..a przed chwila w domku brzuszkow 100 tak na dobry poczatek damy rade:P
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
owszem,to rok moich narodzin nie mam zadnej prababci,wiec mozesz byc taka przyszywana.. choc jak dla mnie to az taaaaaaka stara to ty nie jestes Kochana
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole nie jest stara i wymysla
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłęgo wyjazdu bedzie luks zobaczysz![]() a uda nie mierz nie ysl w ogole o odchudzanniu w koncu masz wakacje;pprawda? na rodos bedziesz w kostiumiku smigac
|
|
#3367 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Potem będzie jeszcze gorzej- spowolniony metabolizm, coraz to trudniejsze zrzucanie kg, organizm wymęczony do granic możliwości..nie sądze, żeby Tobie właśnie o to chodziło. W końcu to Twoje zdrowie. Cytat:
Jak u Ciebie?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zle?ale ja nie traktuje tego jak diete...chce tak dalej ciagnac...i inne rzeczy tez serio jem..np kanapki z szyneczka i warzywami czasem jakis serek homo ...jogurty czy cos... serio jest zle?
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszesz, że jesz dużo. Obiad w stylu multum warzyw i troche ryżu na pewno Cie nasycą, ale mimo wszystko to nie jest pełnowartościowy posiłek. Ok, rozumiem, że nie możesz mięsa(nie chcesz?) ale np.ryby? jajka? Jeżeli, tak jak sama napisałaś, chcesz prowadzić stosunkowo racjonalną dietę (może już nie diete, ale sposób odżywiania) to pamiętaj, że w każdym posiłku powinna znaleźć się pewna ilość węgli,tłuszy i białka, przy czym na redukcji to ostatnie powinno stanowić przewagę. Super, że jesz i lubisz warzywa, ale zastępując nimi swój prawie cały jadłospis na dłuższą mete robisz sobie krzywdę. Równowaga musi być zachowana we wszystkim
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, mam pytanko: wczoraj rano waga pokazywała mi 66,6kg, a dzisiaj rano już 65,5 (czyli ponad kg mniej) Zjadłam wczoraj troszkę mniej niż zwykle (zwykle = dużo), ale na pewno sie nie głodziłam, były to zdrowe rzeczy, piłam też dużo wody, herbat itp wiec to raczej nie woda poszła... Możliwe to, czy waga mi sie psuje??
Bo czytałam, że ok 1 kg jest zdrowo zrzucić w tydzień, ale dzień??
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
powody moga byc rozne..
moze to faktycznie waga..a moze odwodnienie..albo bylat zabiegana ze nie wiedziec kiedy zgubilas gdzies ten kilogram jest jeszcze jedna teoria (spiskowa) za pierwszym wazeniem zapomnialas wyjac kilogramowej torebki cukru z kieszeni..i oto efekty zarty zartami...ale nie mam pojecia
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zważ się za tydzień.
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
I kofeina I Kokaina uzalezniaja
sory za pomylke, skojarzenie takie mialamja sie dzis wazylam i nic, zero spadku- dam sobie jeszcze tydzien.. ale wkurza mnie to szczerze mowiac |
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, ostatni raz (mam nadzieję, że przed urlopem, a nie w zyciu) witam z poranną kawa...
![]() Kokaino, spodobala mi sie Kofeina. ![]() Akurat rozumiem Matrycę3, je jem podobnie, ale może nie az w takiej przewadze warzyw i owoców. U mnie niestety jest przewaga węgli, a dziś będzie jeszcze większa, bo moja @ się rozkręca i tak mnie boli brzuch, ze chyba muszę sobie jakoś zycie oslodzić, nie? ![]() blackberry456, my tu mamy zwyczaj ważenia się w sobote i upublicznienia wyników pomiaru. Zatem poczekaj z nastepnym ważeniem to soboty i nam tu zamelduj. guantanamera, czasem organizm na chwilke nastawia się na tryb "oszczędzanie", bo nagle dostarczasz mu zbyt mało produktów i wówczas mamy chwilowy zastój na wadze. To minie, ale nie można się poddać. Moja waga na dzis: 61 kg. Zamelduję po powrocie ileż to tych kg zostawiłam na Rodos, ale nie liczcie na jakiś spektakularny spadek, raczej będe je szmuglowac do Polski. Chociaz kuchnia grecka dla mnie jest obrzydliwie tłusta.
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie wagi nie przejmuj się. Miałam tą samą sytuacje jakiś czas temu.Weszłam na wage po tygodniu od feralnego ważenia,a tu 2kg na minusie Zastój/wahania wagi są normalne. Ano, nie dziwie się. Ty kawoszko,Ty... Baw się dobrze i wracaj tu do nas opalona i uśmiechnięta jak zawsze
|
|
|
#3376 |
|
Konto usunięte
|
Pimach udanego wakacjowanie sie
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z miesem sa problemy bo ja zawsze mało miesa jadłami w ogole tak jakos dziwnie..przyznam ze zjem np jakas pirs z kurczaka ale nie za czesto, raz na dwa dni,raz na dzien i niedużo postaram se wprowwadzic rybki i wiecej białka jajka jem ![]() no to od dzis małymi kroczkami postaram sie wprowadzic jakies białko
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
\Dzień doberek
![]() Faktytcznie mnie wczoraj wcięło ( jak moja kochana Pimach zauważyła ![]() Pimach kochana , życzę Ci udanego wypoczynku na Rodos i strasznie żałuję że nie mogę jechać z Tobą Zmykam sprzątnąć póki dziecię śpi ![]() Metodę Montignaca , naprawdę polecam |
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
Swoimi wypowiedziami i rozsądkiem, sprowadzasz mnie na ziemię Dziekuję A jak u Ciebie KOKAINKO ? A tak w ogóle zauważyłam, że zmienił mi się nieco smak. Kiedyś uwielbiałam podczas "diety" owoce, owsiankę i serki, czyli bardziej na słodko, a teraz wolę dobrze doprawione mięsko, uwielbiam warzywa, kanapeczki z ciemnym chlebkiem, a owoce i serki są dla mnie neutralne
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Djapira
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wracają Ci dawne siły. To naprawdę bardzo ważne. Tylko zrób coś dla mnie- zaglądaj tutaj częściej,pisz nawet wtedy,gdy jest źle. To pomaga,odciąża U mnie spokój od 3 tygodnii, a dzisiaj napad. Mam taki psychiczny dołek, że coś strasznego. Lece dziewczynki moje kochane, wyjeżdżam z ekipą na 4 dni nad jezioro.Dzięki Bogu- odstresuje się chociaż. Łaże dzisiaj taka nabuzowana, wszystko się we mnie gotuje, wybucham płaczem z każdego powodu, każdy mnie wkurza, do tego ten napad...albo koniec okresu tak na mnie działa, albo ten dzień jakiś feralny. No nic, to do 'zobaczenia' za 4 dni. Trzymajcie się cieplutko
|
|
#3381 |
|
Konto usunięte
|
KOKAINO to Tobie tez udanej zabawy
i obys sie odstrsowala A ja sie dzis czuje jakby mnie potracila jakas ciezrowka czy cos...taka przytajona |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Djaprko a mogłabys ujawnic troszke tezj listy? moze mi tez pomoze
..szczególnie te rzeczy w chwlac zwatpienia
|
#3384 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak w ogole to dolaczam do Was, waga 72 kg 160 cm, upragniona waga 60 kg. Moj plan to : niejedzenie fast foodow i niepicie slodkich napoji (moja zmora), ograniczenie pieczywa, ziemniakow, cukru, sport i rozsadna dieta Opowiedzcie cos o swoich dietach: ile razy w tygodniu cwiczycie i jak dlugo? Czy pozwalacie sobei na jakies "grzeszki"? Trzymajcie za mnie kciuki, ja za Was tez bede trzymac
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obięcuje, że będę pisała codziennie! Dzięki wizażowi i naszemu wątkowi mam motywację.A tak w ogóle coś jest ze mną nie tak. Od jakiegos czasu zauważam, że jak ktoś się do mnie miło zwróci, zagada, siostra napisze, nawet jak Ty napisałaś to jakoś tak czuje się potrzebna, jest mi bardzo miło.. Chyba potrzebuje więcej uczuć ![]() Kotek, bardzo mi przykro z powodu tego napadu.. Wiem, jak to jest trzymac się kilkanaście dni, a potem mieć wpadkę. Mam nadzieje, że na drugi dzień wracasz do normalności i nie zaczyna się ciąg? KOKAINKO i tak uważam, że jesteś slina babka i bardzo szybko sobie z tym radzisz Trzymaj się tam nad jeziorkiem i baw się dobrze Cytat:
Jęsli chodzi o chwile zwątpienia/kryzysu, to: -zapytania: "Czy naprawdę chcesz być szczupła?". "Czy naprawdę chcesz to zjeść?" -sentencje motywacyjne(na dietetyce jest podobny wątek, niektóre zdanka bardzo motywują) -zdjęcia na fitnesie ("zdjęcia, które was motywują") -jeśli będzie się miało ochotę na coś niedietetycznego to powiedzieć sobie, że zje się to jutro na śniadanie(ochota bardzo często mija i nastepnego dnia już się tego nie chce )-z takich bardziej fizycznych, kiedy "niechcacy" pojawia się głód to: dużo wody, wyjść na spacer, albo poćwiczyć -myśle sobie jeszcze, że tyle już dziewczyn schudło na wizażu i że ja tez potrafię Dobrze, by było gdybyś miała jakąś naprawdę silną motywację. Ja np. mam zamiar jechać z moją paczką na Sylwestra do Zakopanego i wyobrazam sobie siebie szczupłą w super ciuchach ![]() Witaj Magdalenko Poczytaj wątki na Dietetyce, to skarbnica wiedzy! Pierwszy dzień za mną, za mało zjadłam, ale jutro się poprawię
|
|
#3387 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj dalam ciala po calosci...pieczona bagietka z serem wczoraj wieczorem
![]() no ale nic brne dalej edit: do poczytania :| to zalosne, nie jestem otyla ale jak czytam takie komentarze to waze odrazy 140 kg :| http://wiadomosci.onet.pl/1807856,69...yzni,item.html |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochana a tak wogóle to masz już jakieś efekty?
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio bylo -2 potem okres...i nic zero na minusie :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

No musi się wkońcu udać!! Pierwsze dni będą trudne, ale musze jakoś wytrzymać.

ale nie wiedzialam, ze mam tarczyce chorą, calkowicei rezrugelowana..jadlam jak chcialam w pile gralam miesnie rosly, tluszczyk nie spadal...a teraz tylko 10 kg
ciezko jest byc dużą i ciężką babką
No no, tu ruch jak w Rzymie. 

Bo czytałam, że ok 1 kg jest zdrowo zrzucić w tydzień, ale dzień??

i obys sie odstrsowala