![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skandal. Blogerka zostawiła niemowlę i poleciała na Bali
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-10-12 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cięzko się wypowiadać na temat 'zbiorowych systemów ' bo to wszystko cywilizacyjne wymysły, nie zawsze w pelni zgodne z naturą, przede wszystkim dyktowane okolicznościami. Po 2 dziecko naprawdę nie umiera od tego że zapewnia mu się opiekę a matka wychodzi. Nie ulega zerwaniu magiczna niewidzialna srebrna nić. ![]() Natomiast nie wypierałabym pewnych standardów, co by nie mówić przyroda urządziła system tak że rozmnożenie dla faceta to plemnik i opcjonalnie do widzenia, u kobiety ciążą na 40 tygodni, połóg, więzi z niemowlakiem (bez tego ewolucja mogłaby nie wyjść poza pierwsze pokolenie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Winter is coming
|
![]() ![]() Ja zaczęłam pracować po trochu jak córka miała 2 miesiące, nie był to oczywiście kilkudniowy wyjazd, tylko kilka godzin w innym mieście raz na jakiś czas, ale jednak. Nie było mi łatwo, ale nie mogłam stracić kontaktu z zawodem. Większy problem miałam z wyjazdem czysto rozrywkowym kilkaset km dalej, a było to jak córka skończyła 2 lata i tylko na jedną noc. Niemniej jednak w tym przypadku mama pojechała do pracy, dziecko zostało z rodziną i myślę, że dobrze się nim zaopiekowano. Daleka jestem od krytykowania takich osób, nie znam ich, nie wiem co nimi kieruje, na pewno jeśli Anna zdecydowała się na wyjazd to musiała mieć pewność, że zostawia dziecko pod najlepszą możliwą opieką.
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno i drugie, to sa tzw: pobożne życzenia, sfera domniemań. Może wcale nie interesowało jej z kim to dziecko zostało, może ważna jest dla niej tylko kasa i zdjątka w internecie. Może dziecko to sposób na robienie więcej zdjątek i więcej kasy. A może pękło jej serce i płakała w poduszkę cały wyjazd za dzieckiem. A może jeszcze coś innego gdzieś w połowie.
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko skad ta pewnosc to juz nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważasz, że twój mąż to taki ch***y opiekun, że nigdy mu dziecka nie zostawiłaś? Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Winter is coming
|
Być może dla niektórych ojciec to niepełnowartościowy rodzic i nie można z nim biednej istotki zostawić, bo krzywda się stanie.
Ja patrzę też od strony osoby, która musiała zacząć szybko pracować (choć full time wróciłam po 14 miesiącach), kombinować z opieką itd. Być może też mam spaczoną perspektywę, bo moja własna matka po urodzeniu mnie i siostry bardzo szybko wróciła do pracy, a z nami - o zgrozo - siedział ojciec! Rodzice uznali po prostu, że mama zrobi lepszą karierę i mieli rację. Więc ona do roboty, a ojciec z dwiema córkami w domu, jak oni mogli. Ciekawa jestem czy na nich wówczas też hejt spływał.
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie jaja sobie robie. Glupie pytanie z Twojej strony. Ludzie sa rozni, matki sa lepsze i gorsze i fatalne, i tak samo z ojcami. Skad mam wiedziec jaki jest tamten? Nie znam goscia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2018-10-12 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Twoj ojciec i wujek byli kochajacy i dbający. I jest to oczywisty dowod na to, ze wszyscy mezczyzni na swiecie tacy sa, lacznie z facetem Anny. Aha. Przekanalas mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale o to mniej więcej właśnie mi chodzi. Obie strony tego sporu, bazują na swoich _wyobrażeniach_ . A jak tam jest, to i tak wie głównie dziecko.
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam przekonania (nie mowiac o pewnosci) ze jest dobra matka. Nie mam przekonania (i pewnosci) ze jest zla. Nie mam pewnosci ze on jest zlym ojcem. Nie mam pewnosci ze jest dobrym ojcem. Dlatego tez nie wiem czy dziecko zostalo pod dobra opieką (ojca). Proste jak budowa cepa. Zapytalam tylko skad bierze sie powtarzany tu jak mantra frazes, ze dziecko zostalo pod dobra opieką ojca. To tu atak, ze jak to, ojcowie opiekunami drugiej kategorii..? Gdzie tu sens gdzie logika? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
No tu dziwne jest to, że ludzie drą szaty nad tym, że MATKA wyjechała i ZOSTAWIŁA
![]() Na logikę sprawa wygląda tak: dziecko ma dwoje prawnych opiekunów - matkę i ojca. Nie wiemy czy są dobrzy czy źli. Podczas nieobecności jednego z opiekunów dzieckiem zajął się drugi, więc o co te wrzaski? Dziecko było pod opieką przed jej wyjazdem i jest pod opieką w jego trakcie.
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wy, dziewczyny, ale ja w tym świętym oburzeniu widzę też element zazdrości. Bo BALI jej się zachciało. Bo wypoczywa. Bo hotel luksusowy. Bo na plaży. Bo, cytuję "bez żenady (...) pije wodę z różowych kokosów". Bo SPONSOR, a nie pan Janusz pracodawca. Gdyby pani Stesia, inspektor sanitarny, półtora miesiąca po połogu musiała jechać w delegację na przegląd oczyszczalni ścieków w Pipidówie Dolnej, to sądzę że aż tak by się kobiety nie ciskały
![]()
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-10-12 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie rodzice to najbardziej kompetentne osoby do zajmowania się WŁASNYM dzieckiem (pomijam skrajne przypadki typu patola czy upośledzenie). Więc tak, zostawiając dziecko z ojcem, zostawiła je pod najlepszą możliwą opieką. Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Kurde ale się dałam nabrać. Z tytułu wątku myślałam ze laska faktycznie zostawiła dziecko SAMO w domu i zwiała za granicę i ślad o niej zaginął ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
A ja nie dopatruję sie zazdrosci. Nie sądzę by większość ludzi chcialo takiego zycia - narazonego na krytykę. Dziewczyna jedzie na sponsorowany wyjazd. Zazdroscic moglabym komus naprawde zamoznemu, kto nie musi dzielic sie swoim zyciem, jesli nie ma ochoty. Inna sprawa ze ona ochotę ma. Ja nie, cos takiego byloby dla mnie koszmarem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama autorka pisze: "raczej nie potrafiłabym sie relaksować w drogim hotelu", mimo że podejrzewam, że Anna spędziła więcej czasu na obróbce zdjęć, planowaniu postów, ustawianiu kadrów i gadaniu ze sponsorami i współpracownikami niż na relaksie. A Pudelek jeszcze to nakręca, pisząc że "wizyta na indonezyjskiej wyspie to tak naprawdę opłacone wakacje, na które jeżdżą influencerzy."
![]() |
![]() |
#180 | ||
Zakorzenienie
|
Jak sobie pomyślę, że laska ma taką figurę i eksponuje ją na Bali pięć tygodni po porodzie to nic dziwnego, że się tak pieklą.
![]() Nie kumam problemu. Ona 9 miesięcy była 24/7 z dzieckiem, teraz kolej taty. Nawet jakby pojechała na wakacje z kochankiem, a nie do pracy, to co z tego? Ojciec to też rodzic, też robił i też powinien się zajmować. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Piona! ![]() Miałam to samo. Mama urodziła mnie praktycznie na własnym dyżurze, jak tylko to było możliwe wróciła do pracy, jedna babcia przywiązana do łóżka, druga jeszcze pracowała i tak oto wychowywali mnie tata z dziadkiem. Nie narzekam. ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Najlepiej, kutwa, do osiemnastki. Głupia ☠☠☠☠a, jak mogła zostawić dziecko i wyjechać, jest KOBIETĄ, MATKĄ, ma gnić przy kołysce. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.