|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
bardzo mile to wspominam i zrobiłam tak celowo najpierw kilka godzin spał w łóżeczku dopiero po nocnym karmieniu, a z biegiem czasu przesypiał już sam całą nocTeraz bardzo sobie to chwalę, że łóżko jest dla nas
|
|
|
|
|
|
#2012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mi zrobił dziecko, żeby zapaszki było na kogo zganiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Borze szumiący 5 tygodni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2013 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli wszyscy się z tym dobrze czujecie, to ja nie widzę problemu. Jeszcze mi powiedz, że śpicie w łóżku wszyscy razem - 3xpotomstwo + 2xrodzice Cytat:
Ja czytałam Becketta - mocna rzecz, bardzo mi się podobało A co to za outlet? Cytat:
ale skoro będzie dom to powinien pójść na jakiś kompromis, nikt mu nie każe kisić się z psem na 50 mkw.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale psica nie wygląda jak strach na wróble, mnie się bardzo podoba - te kosmyki na oczach to sprawiają, że tak filuternie i trochę zadziornie wygląda :cwaniak: |
|||||
|
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze mu wlosy "trymowalam" a teraz nie mam czasu i zarośnięty chodzi. A do fryzjera nie chce mu się isc, bo fryzjer chce rozmawiać i w ogóle. Ciekawe ile pociągnie jeszcze, bo ostatnio mu 4 miesiące temu przycinalam włosy.A co do spania razem w łóżku, to nam się tylko kilka razy udało. Tak to młody mnie kopał i się odpychał, a jak miał dostęp do piersi to się przejadal i ulewal, więc też było ciężkie spanie a tak to śpi w dostawcę, więc czasem pół nocy mu trzymam rękę na główce.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez julanna Czas edycji: 2018-10-17 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też od tego się zaczęłoCytat:
Pfff, raczej czysto nieprzemyślany, zagrał mi na emocjach - biedne pisątko, zobacz, oni chcą go uśpić, jak nie znajdzie właściciela. Wstawię na fb zdjęcie z lat szczenięcych, to zobaczycie, czemu nie umiałam odmówić ![]() A gdybym sama nie była w podobnej sytuacji, to bym ci współczuła i powiedziała, że co do takich prezentów, to wolę jednak psa, bo mniej roboty |
||
|
|
|
|
#2016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na szczęście obywa się bez spania w naszym łóżku. Choć się przed tym nie zapierałam i sporadycznie został z nami, ale całej naszej trójce źle się spało
zwykle po max 2h lądował u siebie. Zdecydowanie woli swoje łóżeczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() w końcu odpaliłam laptopa więc mam czas napisać coś więcej ![]() Ostatnio byłyśmy u pediatry - Ali w miesiąc przybrała na wadze 750 g. Nadal bujamy się z infekcją - czekam na ten czas kiedy minie, żebyśmy mogły się w końcu zaszczepić ;/ Okazało się że mała ma niewielką asymetrię ułożeniową.. Mam ją kłaść na brzuchu.. Przyznam się że nie robiłam tego za wiele bo jak się darła to odpuszczałam.. Ale nie ma zmiłuj.. Teraz kładę ją co najmniej 4 razy dziennie 30 minut po karmieniu i jak widziałyście na fb przynosi to efekty - mała się nie drze i nawet sobie radzi ![]() 15 mała skończyła 3 miesiące widzę różnicę w jej zachowaniu - jest bardziej uśmiechnięta, potrafi się sobą zając - poleży na macie, pobawi się łapie ładnie zabawki, opowiada mi historie różne po swojemu Lubi jak jej śpiewam - mamy kilka piosenek które powodują, że śmieje się w głos żeby nie było tak kolorowo - mało śpi w dzień - w sumie jakbym zliczyła to około 1,5 h Dzisiaj wyjątkowo spała 2,5 h, z czego 1,5 h w wózku na spacerze Ale nie jest źle - noce przesypia Zazwyczaj zasypia około 20 i śpi z przerwami na karmienie do 8:30 ![]() Jutro biorę się za łapanie siusków na ogolny mocz ![]() Co do tego Piulatte Plus to mi też kiedyś pediatra o tym wspominała, ale cena mnie powaliła.. około 50 zł bodajże.. Nasza mała też nie śpi z nami w łóżku - śpi sobie smacznie w dostawce ![]() Miłego wieczorku
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-10-17 o 20:58 |
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jak tak sobie pomyślę, to nasz też lubi swoją kołyskę i kwęka w niej tylko jak jest głodny, a potem bywa, że go odkładamy i oporów większych nie ma
|
||
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Co do spania w łóżku to ja bym chyba wolała żeby mały mi spał w łóżeczku ale ja len jestem. On od poczatku budził się po w cyklu 3-2 a potem co godzinę, na poczatku walczyłam i karmiłam na siedząco ale ja śpioch nie dawałam rady. Teraz czasem o 23 juz śpi ze mną. Jak czesto jedzą Wasze dzueci te które śpią same?? Heh zauważyłam ze Tymek ma forumowego aniołka wyrasta. Niecwiem czy to kwestia mojego nastawienia i go idealizuje teraz, ale naprawdę nie mam co narzekać. Jeszcze późnym popołudniem zaliczylismy wyjście na płac zabaw z kuzynką i tez bez problemu. Za to zepsuł mi się w kąpieli i od kilku dni płacze- no ale nie można mieć wszystkiego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie przybiera na wadze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tekst "za to zepsuł mi się w kąpieli..." - padłam. Może zamoczył się jakiś mechanizm? Cytat:
![]() Oby ta infekcja minęła ![]() No i ważne, że też widzisz metamorfozę Alutka |
||
|
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale początku są trudne, szczególnie jak jest to pierwsze dziecko Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer- ja kupilam ten lezaczek, żeby był pimagal mi w sytuacjach, gdzie musze cos zrobić a jestem sama z Kropkiem. No. Dzisiaj musialam cos zaimpregnowac na tarasie, to Kropka wsadzilam w lezaczek, czapa na łeb i siedzial w progu
Tez nie zamierzam wsadzac go tam za czesto- stąd tez jednak decyzja na cos tanszego a nie babybjorn...Ovejita, ja mam spiworek 62/68 i aktualnie jest idealny dla Kropka. Nosi rozmiary 68. Summer- ten spiworek z h&m jest tak lekko watowany, ale jakos nie jest gruby/zimowy. U nas Kropek jest w dostawce i to jest wg mnie super rozwiazanie. Bierzemy go do siebie ok 5 jak juz sie budzi i jest taki do zabawy a my jeszcze nie jak nie mielismy dostawki, to na poczatku spal caly czas z nami...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh z tą oazą spokoju bym nie przesadzała- nie raz miałam ochotę uciekać gdzie pieprz rośnie. Okno życia tez było w planach- oczywiście żart- żeby mnie ktoś nadgorliwy do MOPS-u nie podał.Ale wiem że to już za mną, mimo nadchodzących skoków, regresów itp dla mnie im starsze dziecko tym łatwiej i teraz dam już radę. Obym tylko pare godzin snu miała i będzie dobrze.A z kàpielą/- ewidentnie jakiś mechanizm musiał się zamoczyć, bo do niedawna to była najprzyjemniejsza część dnia a teraz wręcz przeciwnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
U nas tez dostawka, i to super opcja bo czasem wystarczy ze go potrzymam rękà i śpi dalej, ale i tak szybko ląduje w łóżku u mnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ten super zdrowy pączek to z pirkarni Cymes - nie wiem czy ti taka sieciowka krajowa ? I niestety nadzienia z jarmuzu nie ma bo...nie ma go w ogóle
![]() Karolcia az tak zle z psiunia nie jest ![]() Ovejita ja pije słód dwa razy dziennie i tobie taki koktajl - łyżeczka słodu taka z górką, płaska lyzeczka cukru i szklanka mleka. Dokladnie mieszam, zeby porozbijac grudki i siup do dzioba ![]() Cambria rzeczywiscie eygrywacie z tymi nocami... u nas kilka poczatkowych nocy bylo w łóżeczku, potem spala z nami, i jak mialam ją przetransportowac znowu do łóżeczka to płakałam jak bóbr, ale juz mi przeszło ![]() Sandam co ti za strona z książkami ? Czyżby składnica.. ? O, wlasnie doczytalam, ze skladnica tez czesto czatuje tam na książki.ohoho Cami znów lapiesz siuski- jestes ekspertem eiec zapewne uda się za pierwszym razem super że Alutka tak ewoluowala !Alutka..... o maj gad właśnie mnie olśnilo..... czy Alutka z rodziny zastepczej to skrot od imienia Alicja ???????? Boze tyle lat w niewiedzy....csle zycie myslalam ze to takie imie...a moze to takie imie ? ![]() Anima no Tymek wyrasta na złote dziecko ! Fajnie sluchac o Jego postepach. Widzosz, Ty chcialas do okna zycia a ja chcislam swoją opchnac na pchlim targu, ale jakoś zawsze nie po drodze mi tam było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech ponarzekałam wczoraj, a dziś 4 rano, a maly kima od 19 bez pobudki.. Ale jeden mój cyc eksplodował
musiałam wstać się przebrać i chyba małego obudzę, żeby go opróżnił.. Jak to przez 1,5tyg piersi nauczyły się częstszego karmienia.. Aniama oj tak mi też niezwykle podobało się Twoje podejście! Mimo wszelakich zawirowań zawsze spokojna i z podejściem wszystko minie - super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! U nas wczoraj lepiej minął dzień, ale głównie dlatego, że wiedziałam czego się spodziewać. Jak tylko popołudniu zaczynały się krzyki, to latałam młodym po domu jak samolotem j śpiewałam. Widze, że u innych tez śpiewanie na topie
![]() Dziś rano mi się udało zważyć malego i wychodzi coś koło 7150. Czyli 850 w miesiąc przybrał grubasek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
U nas noc znowu nie najlepsza, pobudki co 1.20h.. Jestem tym już wykończona. Do tego dzisiaj znowu te napadu płaczu, czy to możliwe że to mogą być zęby? Wczoraj po czopku się załatwił, dzisiaj się nie pręży to raczej nie brzuch. A wszystko pcha do buzi, nawet jak chwyci mój palec to bierze go do buzi i gryzie dziąsłami.. Bo już niewiem z czym wiązać te napady..
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
U nas noc fajna, co prawda budzi się co 2 h czasem jeść i zje 100ml i śpi tak mocno, że podniesienie do odbicia nic mu nie robi przytula się śpi dalej na ramieniu. Jedynie koło 4 pobudka ma na jedzenie dluzsza, że trzeba polulac potem. Za to w dzień zero drzemki po odlozeniu z powrotem trzeba było usypiac i to już kilka dni z rzędu tak, tyle co na spacerze w wózku po usypianiu na rękach oczywiście :-D.
Co do spania ja odkładam do lozeczka jedynie czasem od 5-6 jest u Nas jak tż wstaje mniej wiecej. Mimo, że jestem po CC jakoś od początku odkladalam bałam się spać z nim, a też kierownik lubił spać na mnie po karmieniu i zarówno położenie obok jak i w łóżeczku było tak samo przez niego odbierane, że jak się przebudzil to musiał wrócić się przytulać na ręce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas noc dobra, spanie od 21:30 do 8:15. Mówicie, że spanie w okresie niemowlęcym ma sie w genach ? Nigdy nie pytalam rodzicow jak ja przesypialam noce ![]() Sandam chocbym.chciala pomoc to nie wiem jak ![]() Dziewczyny mialam dzisiaj sen, że sie spotkalysmy !!!! Nie moglo zabraknąć wątku grazynowegi tzn. wypadu do szmateksu ![]() nie wiem jakim cudem znalazla sie tam moja mama i kupila sobie mega płaszcz, nowka. Sprzedawczyni chciala id niej 3 zl, ale mama stwierdzila że plaszcz jest w tak idealnym stanie, ze dala jej dyche![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja niewiem skąd mi się to wzięło ale mnie się dzisiaj Blanka sniła z tym, że nie pamietam w jakich okolicznościach. A chyba dlatego że nieźle się uśmiałam z jej postu na temat chorych facetów na lipcówkach. ![]() My zaraz wybywamy do mojej babci na kawkę mamy tam jakieś 3km mam nadzieję, że deszcz nas nie łapnie, bo pogoda coś podejrzana. Akurat Knypek ma drzemkę to ogarnę siebie a potem jego. Zastanawiam się czy zapisać się do fryzjera, mam okropne odrosty i w ogóle okropne upierzenie ale niewiem czy to dobry pomysł przy moich wypadających włosach, bo boję się że zostanie mi ich tyle ile miał Lolek w 'Bolku i Lolku' ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-10-18 o 09:52 |
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
A propos okien życia i pchlego targu - nasz się nie przecisnął przez okno życia, to se daliśmy spokój
niech sobie MOPS o tym wie, nie będę się ukrywać ![]() Zua, pewnie nie możesz przeboleć, że madre dała dychacza za płaszcz wyceniony na 3 zł? ![]() A tak w ogóle - dzień dobry! My już po wizycie u fizjo, stópki u Prezesa lepiej, mimo że ostatni miesiąc to prawie wcale ich nie ćwiczyłam Jeszcze dzisiaj neurolog - wczoraj odwołał wszystkie wizyty A mnie się oczy zamykają, w domu syf, jedzenie psuje się w lodówce. Tragedia. Podziwiam wszystkie samotne matki, naprawdę - wielki, wielki szacun. Gdybym mogła gdzieś na jakimś wiecu przez megafon to powiedzieć - jesteście wielkie. Niesamowita, tytaniczna robota - ogarnąć chałupę, życie i dziecko w sensie całościowym, nie mówię tylko o zmianie pieluchy czy podaniu żarcia.
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Ja po nocy jak zwykle dobrej, tzn T je chyba co godzinę półtorej, ale ja śpię jak susel. Budze się jedynie żeby go przystawić potem zasypiam. Czasem się ubiorę w nocy i biust okryje a czadem nie. Dziś mnie Tż nawet budził ze chrapie. A teraz T ma już 1,5 godzinna pierwszą drzemkę. Potem chyba pójdziemy z pogody korzystać bo podobno ostatni dzień. A my jutro na wieś wybuwamy, muszę jakieś ubrania grubaśne wziąć. Zua fajny sen, wypad do lumpexu lux. Ale co do Grazynowania to chyba Was wszystkie przebiłem w tamtym tygodniu. Poszliśmy z Tymkiem oraz córka kuzynki na płac zabaw. Tam jest taki kontener PCK, córka kuzynki sześciolatka kocha konie, ale tez jednorożce, pegazy itp. I ja patrzę a tam koło kontenera wystaje kopytko, ciągnę toto a to wielki pluszowy jednorożec. Jej się oczy zaświeciły ale tez trochę zdumiona była co ja robię. Ale wzięłyśmy jednorożca pod wózek w domu pranie, czyszczenie no i mamy go haha.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima - wygralas z tym jednorozcem
najlepiej to by bylo soe zaczaic pod takim kontenerem w bogatej dzielnicy, ale by byly łowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

bardzo mile to wspominam i zrobiłam tak celowo
najpierw kilka godzin spał w łóżeczku dopiero po nocnym karmieniu, a z biegiem czasu przesypiał już sam całą noc

mój mi zrobił dziecko, żeby zapaszki było na kogo zganiać 
ostatnio właśnie wspomniałam że jak kupimy dom to może i piesia też jakiegoś przygarniemy ale zabił mnie wzrokiem. On ze zwierząt to lubi tylko krówki....... i tu mowa o tych słodkich cukierasach 
pół pieska nie

Ładnie przybiera na wadze 

niech sobie MOPS o tym wie, nie będę się ukrywać