Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-16, 11:23   #3061
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za zyczenia

to juz jutro!!!!!!!!!!!!!!

jest dobrze...nie ma stresa

miss.hot szykuje nam sie niezly skwar:|
No upał niezły już jest
Nic a nic się jeszcze nie denerwuję, właśnie wróciłam z czesania o 12:00 makijaż
katey - najlepsze życzenia i powodzenia

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Ale piękna pogoda na ślub.. słonecznie, bez deszczu i ciepło...
Byle by burzy potem nie było

Wszystkim dziękuję serdecznie za życzenia - pewnie już nie zajrzę tu dziś, więc trzymajcie kciuki

jodie bądź punktualnie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 11:34   #3062
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Byle by burzy potem nie było

Wszystkim dziękuję serdecznie za życzenia - pewnie już nie zajrzę tu dziś, więc trzymajcie kciuki

jodie bądź punktualnie
Kciuki oczywiście trzymamy wszystkie... pojawisz się na forum już jako mężatka

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:14   #3063
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Dziewczyny, ostatnio zastanawiam sie kogo wziac na druhne i druzbe. Z kobitkami nie ma problemu, bo mam duzo kandydatek, klopot tylko z druzbami. Moja siostra (ktora nie bardzo chce byc druhna) zaproponowala, zebym wziela ktoras ze swoich kolezanek na druhne, ale pojawia sie problem, bo mam 4 bardzo bliskie kolezanki i gdybym wybrala 1 z nich to inne poczulyby sie niezbyt fajnie. Dlatego pomyslalysmy z siostra, zeby wziac wszystkie 4 na druhny. 2 z nich maja chlopakow, z ktorymi sie rowniez kumplujemy, a 2 pozostale nie maja chlopakow, dlatego trzeba by było kogos dobrac.No ale moze to nie bylby jakis wielki problem. Chodzi tylko o to, czy moglabym powiedziec dziewczynom, zeby za wlasne pieniadze kupily sobie podobne sukienki? czy to tak wypada? wiem, ze jedna z moich kolezanek byla jedna z wielu druhen i mlodzi placili za szycie druhnom sukienek a druzbom za szycie kamizelek w tym samym kolorze. Ale moze dziewczyny sie nie obraza jesli poprosze o kupienie takich samych albo podobnych sukienek za wlasne pieniadze? Jak myslicie?
Zawsze marzylam o wielu druhnach, ubranych tak samo...ach poza tym wiem, ze te dziewczyny bardzo by mi pomogly w przygotowaniach do slubu, czyli jak na druhny przystalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2005_sage_and_russ.jpg (121,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg druhny.jpg (43,6 KB, 57 załadowań)

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:21   #3064
skrzatek24
Rozeznanie

miss.hot, katey, calva

Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dla Was dniu, oby wszystko się udało, a szczęście, miłość i uśmiech towarzyszyły Wam przez całe życie!!!!!!!!!
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:26   #3065
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja też dołączam się do życzeń
dziewczyny i Wasi przyszli męzowie:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:37   #3066
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
miss.hot
calva
katey
Dziewczyny zycze wam duuuuzo slonka w dniu jutrzejszym i przez cale zycie, aby ten dzien wygladal dokladnie tak jak to sobie wymarzylyscie
rzadko sie udzielam ale czytam was na biezaco i mi samej zostalo 2 tygodnie, nie moge w to uwierzyc, ze tak zlecialo

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
miss.hot, katey, calva

Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dla Was dniu, oby wszystko się udało, a szczęście, miłość i uśmiech towarzyszyły Wam przez całe życie!!!!!!!!!
Także przyłączam się do życzeń!

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 14:12   #3067
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzięki, dzięki

Ha jeszcze wpadłam - wszystko gotowe tylko się ubrać i już - o 15:00 będzie Mój Pan Młody

Makijaż i fryzura super

Tylko upał trochę mniejszy mógł by być

Stary 2008-08-16, 14:35   #3068
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ostatnio zastanawiam sie kogo wziac na druhne i druzbe. Z kobitkami nie ma problemu, bo mam duzo kandydatek, klopot tylko z druzbami. Moja siostra (ktora nie bardzo chce byc druhna) zaproponowala, zebym wziela ktoras ze swoich kolezanek na druhne, ale pojawia sie problem, bo mam 4 bardzo bliskie kolezanki i gdybym wybrala 1 z nich to inne poczulyby sie niezbyt fajnie. Dlatego pomyslalysmy z siostra, zeby wziac wszystkie 4 na druhny. 2 z nich maja chlopakow, z ktorymi sie rowniez kumplujemy, a 2 pozostale nie maja chlopakow, dlatego trzeba by było kogos dobrac.No ale moze to nie bylby jakis wielki problem. Chodzi tylko o to, czy moglabym powiedziec dziewczynom, zeby za wlasne pieniadze kupily sobie podobne sukienki? czy to tak wypada? wiem, ze jedna z moich kolezanek byla jedna z wielu druhen i mlodzi placili za szycie druhnom sukienek a druzbom za szycie kamizelek w tym samym kolorze. Ale moze dziewczyny sie nie obraza jesli poprosze o kupienie takich samych albo podobnych sukienek za wlasne pieniadze? Jak myslicie?
Zawsze marzylam o wielu druhnach, ubranych tak samo...ach poza tym wiem, ze te dziewczyny bardzo by mi pomogly w przygotowaniach do slubu, czyli jak na druhny przystalo
Mi się pomysł bardzo podoba, ale czy nie musiałabyś wybrać świadkowej i świadka takich "głównych" a reszta to tacy dodatkowi? Jeśli tak to problem i tak do końca nie zniknie, bo która ma być wyróżniona na główną . Jeśli chodzi o takie sukienki to pewnie byście sie jakoś dogadały czy coś Państwo Młodzi dołożą do sukienek czy we własnym zakresie w końcu to bliskie koleżanki, trzeba pogadać
Stary 2008-08-16, 15:06   #3069
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Mi się pomysł bardzo podoba, ale czy nie musiałabyś wybrać świadkowej i świadka takich "głównych" a reszta to tacy dodatkowi? Jeśli tak to problem i tak do końca nie zniknie, bo która ma być wyróżniona na główną . Jeśli chodzi o takie sukienki to pewnie byście sie jakoś dogadały czy coś Państwo Młodzi dołożą do sukienek czy we własnym zakresie w końcu to bliskie koleżanki, trzeba pogadać
Mysle, ze jakbym zapytala, ktora chce byc glowna to by sie dogadaly mi samej trudno wybrac sposrod nich jeszcze nie wiem czy bedzie kilka tych druhen, bo jakos tz nie jest za bardzo za tym pomyslem

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 15:52   #3070
rebeka1819
Przyczajenie

Cześć

Dziewczyny chciałam zapytać o całkiem inną rzecz (w zasadzie to potrzebuje rady)
Chciałam zapytać gdzie mozna kupic, czy zamówić obrączki ale tak aby w miarę szybko je zrobili, wiecie cos moze na ten temat??
rebeka1819 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 16:01   #3071
Doro22_10
Raczkowanie

Z najbardziej polecanych jubilerów to chyba Sawicki na Zamojskiej 14 i jubiler na Narutowicza 22, nie wiem w jakim najkrótszym terminie mogą zrobić obrączki, myślę, że powinnaś wybrać się osobiście i zapytać. My na swoje (zamawialiśmy u Sawickiego) czekaliśmy 3 tygodnie ale to chyba dlatego, że w międzyczasie były święta Wielkanocne.

Stary 2008-08-16, 18:14   #3072
katia0117
Zadomowienie

Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego!!!!!

Stary 2008-08-16, 19:43   #3073
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego!!!!!

dołączam się do życzeń
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 21:53   #3074
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, dzięki

Ha jeszcze wpadłam - wszystko gotowe tylko się ubrać i już - o 15:00 będzie Mój Pan Młody

Makijaż i fryzura super

Tylko upał trochę mniejszy mógł by być
Miss. Hot byłam punktualnie
ja tak w dwóch słowach Miss.Hot wyglądała bajecznie!!
Stary 2008-08-17, 08:55   #3075
lenka79
Raczkowanie

Witam,

Dziewczyny już pewnie po nocach poślubnych Mam nadzieję, że relacje ze ślubu już niebawem i, że wszystko przebiegło zgodnie z planem.

A ja mam pytanko: jakieś 2 m-ce temu wzięliśmy dokumenty z urzędu stanu cywilnego i zanieśliśmy je do kościoła. tylko, że mi się chyba odmieniło co do nazwiska, czy mogę to jakoś jeszcze zmienić?

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 11:42   #3076
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Miss. Hot byłam punktualnie
ja tak w dwóch słowach Miss.Hot wyglądała bajecznie!!
Dzięki jodie, że byłaś
No i za komplementy
Teraz musimy się jakoś umówić na wymianę / oglądanie zdjęć - bo chyba trochę napstrykałaś

W krótkim streszczeniu - było naprawdę super - zabawa do 5, dziś poprawiny - idę właśnie się szykować

Aaa i wszystko pamiętam po kolei co się działo
Będę opowiadać w swoim czasie

Stary 2008-08-17, 12:10   #3077
Doro22_10
Raczkowanie

Miss.hot czekamy niecierpliwie na zdjęcia!

Stary 2008-08-17, 12:50   #3078
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki jodie, że byłaś
No i za komplementy
Teraz musimy się jakoś umówić na wymianę / oglądanie zdjęć - bo chyba trochę napstrykałaś

W krótkim streszczeniu - było naprawdę super - zabawa do 5, dziś poprawiny - idę właśnie się szykować

Aaa i wszystko pamiętam po kolei co się działo
Będę opowiadać w swoim czasie
TO super,że sie wszystko udało
A tak poza tym to podziwiam Cię,ze masz jeszcze czas i siłe by tu zaglądac
Stary 2008-08-17, 13:27   #3079
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez lenka79 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanko: jakieś 2 m-ce temu wzięliśmy dokumenty z urzędu stanu cywilnego i zanieśliśmy je do kościoła. tylko, że mi się chyba odmieniło co do nazwiska, czy mogę to jakoś jeszcze zmienić?
No wlasnie- nazwisko... Ja tez nie moge sie zdecydowac... Czy ktoras z Was decyduje sie na podwojne? Ja mialam taki zamiar, ale niektorzy mi odradzaja, bo to podobno same problemy potem... Co o tym myslicie?
Stary 2008-08-17, 15:15   #3080
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
No wlasnie- nazwisko... Ja tez nie moge sie zdecydowac... Czy ktoras z Was decyduje sie na podwojne? Ja mialam taki zamiar, ale niektorzy mi odradzaja, bo to podobno same problemy potem... Co o tym myslicie?
Ja jestem za podtrzymywaniem tradycji, dlatego biorę nazwisko po mężu i nawet przez myśl nie przeszło mi nic innego. Co do podwójnych nazwisk to moje zdanie jest takie, że jeśli ktoś ma jakieś osiągnięcia pod swoim nazwiskiem to wtedy podwójne nazwisko po ślubie jest jak najbardziej na miejscu, w każdym innym przypadku to niepotrzebn fanaberie, a już to żeby mąż po ślubie brał nazwisko żony to jest co najmniej dziwne... Nie chcę by ktoś czuł się urażony moją wypowiedzią, po prostu takie jest moje zdanie na ten temat

Stary 2008-08-17, 15:30   #3081
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Ja jestem za podtrzymywaniem tradycji, dlatego biorę nazwisko po mężu i nawet przez myśl nie przeszło mi nic innego. Co do podwójnych nazwisk to moje zdanie jest takie, że jeśli ktoś ma jakieś osiągnięcia pod swoim nazwiskiem to wtedy podwójne nazwisko po ślubie jest jak najbardziej na miejscu, w każdym innym przypadku to niepotrzebn fanaberie, a już to żeby mąż po ślubie brał nazwisko żony to jest co najmniej dziwne... Nie chcę by ktoś czuł się urażony moją wypowiedzią, po prostu takie jest moje zdanie na ten temat
dokładnie tak samo myślę
jak ktoś coś publikował, albo jakiś rodzinny biznes z nazwiskiem, czy samemu sie zakałdało firmę i teraz zmiana nazwiska była by nie na korzyść zwyczajnie to owszem rozumiem łaczone nazwiska.
No jest jeszcze przypadek bardzo brzydkiego nazwiska... takiego które godzi jakoby w godność, to słyszałam ze wtedy biora po żonie czasami.
Jak ktoś o takim łaczonym myśli niech zobaczy czy poprostu nie bedzie za długo pisać i nawet na poczcie sie moze nie mieścić w krateczkach

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 16:34   #3082
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo wiem, jakie problemy masz na myśli. Ja mam podwójne nazwisko i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. I wcale nie uważam jak koleżanki powyżej, żeby to była jakas fanaberia. Aha i nazwiska mam długie, ale wcale mi to nie przeszkadza w niczym. Nie bardzo rozumiem, dlaczego kobiety wybierając nazwisko po mężu krytykują kobiety, które chcą mieć podwójne nazwisko. Ja szanuję każdy wybór.
Stary 2008-08-17, 17:36   #3083
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Tola no wlasnie ja sklaniam sie ku podwojnemu, bo nazwisko meza mi sie zwyczajnie nie podoba. Na poczatku bylo to da mnie naturalne, potem kilka osob stwierdzilo, ze to komplikowanie sobie zycia, bo odmienic ciezko, bo dlugie itp. wiec zaczynam sie zastanawiac...
Po Twojej wypowiedzi zostane chyba jednak przy swoim pomysle...
Stary 2008-08-17, 17:42   #3084
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Nie bardzo wiem, jakie problemy masz na myśli. Ja mam podwójne nazwisko i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. I wcale nie uważam jak koleżanki powyżej, żeby to była jakas fanaberia. Aha i nazwiska mam długie, ale wcale mi to nie przeszkadza w niczym. Nie bardzo rozumiem, dlaczego kobiety wybierając nazwisko po mężu krytykują kobiety, które chcą mieć podwójne nazwisko. Ja szanuję każdy wybór.
Mi się bardzo podobają nazwiska podwójne, ale sama wybieram po mężu.. I to z prostego powodu. Imię mam długie (tzn normalne 4-sylabowe), TŻ ma swoje nazwisko też dość długie (również 4-sylabowe), jeszcze dokładając do tego moje obecne nazwisko .. wyszło by za długo. Jakbym miała podpisywać się gdzieś w urzędach swoim czytelnym podpisem to chyba bym zasnęła przy pisaniu całego imienia i nazwiska

jak byliśmy w urzędzie stanu cywilnego załatwiać dokumenty widziałam radość w oczach TŻ jak dumnie oznajmiłam przy pani z urzędu jakie nazwisko będę chciała nosić po ślubie. Wcześniej droczyłam się czasem z TŻ że prawdopodobnie będę wybierała podwójne nazwisko... radość w oczach TŻ była dla mnie wtedy bezcenna

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 17:48   #3085
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Tola no wlasnie ja sklaniam sie ku podwojnemu, bo nazwisko meza mi sie zwyczajnie nie podoba. Na poczatku bylo to da mnie naturalne, potem kilka osob stwierdzilo, ze to komplikowanie sobie zycia, bo odmienic ciezko, bo dlugie itp. wiec zaczynam sie zastanawiac...
Po Twojej wypowiedzi zostane chyba jednak przy swoim pomysle...
Ja usłyszałam od mojej obecnej szwagierki i jej męża, że jak wezmę podwójne nazwisko, to oni nie przyjdą na ślub. Wiecie gdzie to miałam? Bez przesady!!! To w końcu ja mam nosić to nazwisko i nikomu nic do tego. To Twój wybór i zrób tak, jak uważasz, nie sugeruj się opiniami "życzliwych".
Stary 2008-08-17, 20:22   #3086
MoniaFT
Przyczajenie

Witam!
Dziewczyny pomóżcie!

Jestem na etapie wyboru zespołu lub dj'a. Kompletnie nie mogę się zdecydować. Doradźcie kogoś.
Wesele mam 22.08.2009 w Dworze lwowskim. Może ktoś już tam miał i by się ze mną podzielił wrażeniami.
Pozdrawiam
MoniaFT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:02   #3087
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Odnośnie podwójnych nazwisk jest też taka sprawa że czasem jedno do drugiego w ogóle nie pasuje. Tak jest w moim przypadku, moje nazwisko i nazwisko TŻ wręcz się trochę jakby "gryzą". Ja nie miałam problemu z wyborem Mój TŻ ma bardzo ładne nazwisko a moje jest raczej takie "przeciętne" . Jedyny problem to taki, że mam długie imię (i dość trudne bo dużo ludzi go nie zna) i przyjmę aż 4 sylabowe nazwisko... no ale cóż zrobić
Stary 2008-08-17, 21:25   #3088
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Ja absolutnie nikogo nie krytykuję, po prostu wyraziłam swoje zdanie! Każdy robi jak chce, ale ja jestem przywiązana do tradycji. Może podwójne nazwisko brzmi ładniej, fajniej, ciekawiej, ale moim zdaniem żona powinna przyjąć nazwisko męża i ja tak właśnie robię.

Stary 2008-08-17, 22:13   #3089
ana_01
Rozeznanie

Witam Dziewczyny!
Anka z tej strony Jestem tu nowa..od 2 dni czytam namietnie całe forum Lublinianek. Slubowanie planuje na lato 2010, jestem w trakcie szukania sali..
Pozdrawiam gorąco...
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 23:13   #3090
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Nie uważam, że "każdy inny przypadek to fanaberie". Ja mam podwójne nazwisko, tak wybrałam i nie muszę się z tego tłumaczyć, bo ja je noszę i nikt inny. Kłopotów z tym nie mam żadnych ani dodatkowych biurokracji. Uważam, że każdy robi jak chce jeśli jest taka możliwość.
Przyjmowanie nazwiska żony też może miec swoje uzasadnienie gdy się mężowi swoje nie podoba np. uwłacza godności.
Ciekawe czy byś zmieniła poglądy co do przyjmowania nazwiska po mężu jakby nazywał się "fiut" albo jeszcze lepiej ...
Tradycja tradycją ale przyjmowanie nazwiska męża określało kiedyś przynależność do niego. Teraz jest XXI i kobieta nie jest już jego własnością i ma prawo wyboru.
A tak na marginesie czasami wyrażając swoje zdanie może lepiej się ugryźć w język ...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości