|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
![]() Nic a nic się jeszcze nie denerwuję, właśnie wróciłam z czesania o 12:00 makijaż ![]() katey - najlepsze życzenia i powodzenia Byle by burzy potem nie było ![]() Wszystkim dziękuję serdecznie za życzenia - pewnie już nie zajrzę tu dziś, więc trzymajcie kciuki jodie bądź punktualnie
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ostatnio zastanawiam sie kogo wziac na druhne i druzbe. Z kobitkami nie ma problemu, bo mam duzo kandydatek, klopot tylko z druzbami. Moja siostra (ktora nie bardzo chce byc druhna) zaproponowala, zebym wziela ktoras ze swoich kolezanek na druhne, ale pojawia sie problem, bo mam 4 bardzo bliskie kolezanki i gdybym wybrala 1 z nich to inne poczulyby sie niezbyt fajnie. Dlatego pomyslalysmy z siostra, zeby wziac wszystkie 4 na druhny. 2 z nich maja chlopakow, z ktorymi sie rowniez kumplujemy, a 2 pozostale nie maja chlopakow, dlatego trzeba by było kogos dobrac.No ale moze to nie bylby jakis wielki problem. Chodzi tylko o to, czy moglabym powiedziec dziewczynom, zeby za wlasne pieniadze kupily sobie podobne sukienki? czy to tak wypada? wiem, ze jedna z moich kolezanek byla jedna z wielu druhen i mlodzi placili za szycie druhnom sukienek a druzbom za szycie kamizelek w tym samym kolorze. Ale moze dziewczyny sie nie obraza jesli poprosze o kupienie takich samych albo podobnych sukienek za wlasne pieniadze? Jak myslicie?
Zawsze marzylam o wielu druhnach, ubranych tak samo...ach poza tym wiem, ze te dziewczyny bardzo by mi pomogly w przygotowaniach do slubu, czyli jak na druhny przystalo
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
miss.hot, katey, calva
Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dla Was dniu, oby wszystko się udało, a szczęście, miłość i uśmiech towarzyszyły Wam przez całe życie!!!!!!!!! |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dołączam się do życzeń
dziewczyny i Wasi przyszli męzowie: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO |
|
|
|
#3066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także przyłączam się do życzeń!
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dzięki
Ha jeszcze wpadłam - wszystko gotowe tylko się ubrać i już - o 15:00 będzie Mój Pan Młody ![]() Makijaż i fryzura super Tylko upał trochę mniejszy mógł by być
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeśli chodzi o takie sukienki to pewnie byście sie jakoś dogadały czy coś Państwo Młodzi dołożą do sukienek czy we własnym zakresie w końcu to bliskie koleżanki, trzeba pogadać
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi samej trudno wybrac sposrod nich jeszcze nie wiem czy bedzie kilka tych druhen, bo jakos tz nie jest za bardzo za tym pomyslem
|
|
|
#3070 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Dziewczyny chciałam zapytać o całkiem inną rzecz (w zasadzie to potrzebuje rady) Chciałam zapytać gdzie mozna kupic, czy zamówić obrączki ale tak aby w miarę szybko je zrobili, wiecie cos moze na ten temat?? |
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Z najbardziej polecanych jubilerów to chyba Sawicki na Zamojskiej 14 i jubiler na Narutowicza 22, nie wiem w jakim najkrótszym terminie mogą zrobić obrączki, myślę, że powinnaś wybrać się osobiście i zapytać. My na swoje (zamawialiśmy u Sawickiego) czekaliśmy 3 tygodnie ale to chyba dlatego, że w międzyczasie były święta Wielkanocne.
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego!!!!!
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
dołączam się do życzeń
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak w dwóch słowach Miss.Hot wyglądała bajecznie!!
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Dziewczyny już pewnie po nocach poślubnych Mam nadzieję, że relacje ze ślubu już niebawem i, że wszystko przebiegło zgodnie z planem.A ja mam pytanko: jakieś 2 m-ce temu wzięliśmy dokumenty z urzędu stanu cywilnego i zanieśliśmy je do kościoła. tylko, że mi się chyba odmieniło co do nazwiska, czy mogę to jakoś jeszcze zmienić?
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i za komplementy Teraz musimy się jakoś umówić na wymianę / oglądanie zdjęć ![]() W krótkim streszczeniu - było naprawdę super - zabawa do 5, dziś poprawiny - idę właśnie się szykować ![]() Aaa i wszystko pamiętam po kolei co się działo Będę opowiadać w swoim czasie
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Miss.hot czekamy niecierpliwie na zdjęcia!
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to podziwiam Cię,ze masz jeszcze czas i siłe by tu zaglądac
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie- nazwisko... Ja tez nie moge sie zdecydowac... Czy ktoras z Was decyduje sie na podwojne? Ja mialam taki zamiar, ale niektorzy mi odradzaja, bo to podobno same problemy potem... Co o tym myslicie?
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę by ktoś czuł się urażony moją wypowiedzią, po prostu takie jest moje zdanie na ten temat
|
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ktoś coś publikował, albo jakiś rodzinny biznes z nazwiskiem, czy samemu sie zakałdało firmę i teraz zmiana nazwiska była by nie na korzyść zwyczajnie to owszem rozumiem łaczone nazwiska. No jest jeszcze przypadek bardzo brzydkiego nazwiska... takiego które godzi jakoby w godność, to słyszałam ze wtedy biora po żonie czasami. Jak ktoś o takim łaczonym myśli niech zobaczy czy poprostu nie bedzie za długo pisać i nawet na poczcie sie moze nie mieścić w krateczkach
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo wiem, jakie problemy masz na myśli. Ja mam podwójne nazwisko i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. I wcale nie uważam jak koleżanki powyżej, żeby to była jakas fanaberia. Aha i nazwiska mam długie, ale wcale mi to nie przeszkadza w niczym. Nie bardzo rozumiem, dlaczego kobiety wybierając nazwisko po mężu krytykują kobiety, które chcą mieć podwójne nazwisko. Ja szanuję każdy wybór.
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Tola no wlasnie ja sklaniam sie ku podwojnemu, bo nazwisko meza mi sie zwyczajnie nie podoba. Na poczatku bylo to da mnie naturalne, potem kilka osob stwierdzilo, ze to komplikowanie sobie zycia, bo odmienic ciezko, bo dlugie itp. wiec zaczynam sie zastanawiac...
Po Twojej wypowiedzi zostane chyba jednak przy swoim pomysle...
|
|
#3084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak byliśmy w urzędzie stanu cywilnego załatwiać dokumenty widziałam radość w oczach TŻ jak dumnie oznajmiłam przy pani z urzędu jakie nazwisko będę chciała nosić po ślubie. Wcześniej droczyłam się czasem z TŻ że prawdopodobnie będę wybierała podwójne nazwisko... radość w oczach TŻ była dla mnie wtedy bezcenna
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3086 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Dziewczyny pomóżcie! Jestem na etapie wyboru zespołu lub dj'a. Kompletnie nie mogę się zdecydować. Doradźcie kogoś. Wesele mam 22.08.2009 w Dworze lwowskim. Może ktoś już tam miał i by się ze mną podzielił wrażeniami. Pozdrawiam |
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie podwójnych nazwisk jest też taka sprawa że czasem jedno do drugiego w ogóle nie pasuje. Tak jest w moim przypadku, moje nazwisko i nazwisko TŻ wręcz się trochę jakby "gryzą". Ja nie miałam problemu z wyborem
Mój TŻ ma bardzo ładne nazwisko a moje jest raczej takie "przeciętne" . Jedyny problem to taki, że mam długie imię (i dość trudne bo dużo ludzi go nie zna) i przyjmę aż 4 sylabowe nazwisko... no ale cóż zrobić
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny!
Anka z tej strony Jestem tu nowa..od 2 dni czytam namietnie całe forum Lublinianek. Slubowanie planuje na lato 2010, jestem w trakcie szukania sali.. Pozdrawiam gorąco... |
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjmowanie nazwiska żony też może miec swoje uzasadnienie gdy się mężowi swoje nie podoba np. uwłacza godności. Ciekawe czy byś zmieniła poglądy co do przyjmowania nazwiska po mężu jakby nazywał się "fiut" albo jeszcze lepiej ... Tradycja tradycją ale przyjmowanie nazwiska męża określało kiedyś przynależność do niego. Teraz jest XXI i kobieta nie jest już jego własnością i ma prawo wyboru. A tak na marginesie czasami wyrażając swoje zdanie może lepiej się ugryźć w język ...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Nie chcę by ktoś czuł się urażony moją wypowiedzią, po prostu takie jest moje zdanie na ten temat
a moje jest raczej takie "przeciętne"