|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś za dnia całkiem spoko, ale jakoś dwie godziny temu już sflaczalam, oczywiście przez to że wyskoczyło mi na fejsie, że dodał piosenkę...
Ale idę dziś na imprezę, mam nadzieję, że przetrwam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na zakupach,kupiłam sobie dwie sukienki i humor trochę lepszy
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewam, że większość z nas ma jakieś zasady, a ludzie z miłości robią dużo różnych, czasem głupich rzeczy. Może kiedyś to zrozumiesz i niekoniecznie mówię o byciu w takiej sytuacji jak ja. A nawet Ci życzę tego z całego serca, żebyś nie musiała przeżywać tego, co ja przeżywałam będąc z nim. Jak sobie analizuję wszystkie swoje rozstania do tej pory, to zdecydowanie to obecne jest najbardziej bolesne. Bo najwięcej oczekiwałam od drugiego człowieka Odliczam czas do końca miesiąca, kiedy nie będę już widywać codziennie mojego eks.---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Najłatwiej się przekonać czy komuś zależy urywając kontakt. Miałam dwa razy taką sytuację, że urywałam kontakt i wtedy się obudzili, że chcą powrotu. Ale później i tak się okazywało, że to nie 'to'. Ja wiem jak Ci ciężko urwać kontakt. Mam to samo. Ba, nawet mi jakoś lżej jak mam z nim kontakt, raz na kilka dni siadam i płaczę przez to wszystko a później mi mija. Ale urwanie kontaktu to najlepsze lekarstwo, żeby zapomnieć.. |
||
|
|
|
#3425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce nikogo krytykować, wyrażam tylko swoje zdanie, ze ja bym nie potrafiła być ta druga i dopóki facet nie ukrywa, ze kogoś ma nie potrafię się zakochać a być z kimś wiedząc ze później on wraca do innej to jak tortury! Dlatego nie rozumiem dlaczego sobie to robicie
Wiem jak ciężko jest kiedy kogoś kochasz a ta osoba nie chce już z Tobą być dlatego przyznaje, ze różne głupie rzeczy człowiek robi z miłości i sama kiedyś traciłam godność walcząc o faceta, który będąc ze mną chciał się spotykać z inna niby „po koleżeńsku”. Bardzo bardzo długo się leczyłam z tego związku i żałuje, ze ciągnęłam te męczarnie tak długo ale dużo się nauczyłam. Przede wszystkim jak ktoś mnie spycha na drugi plan to pomagam mu i sama schodzę ze sceny. Daje mojemu obecnemu eks szanse na szczęście u boku innej i chociaż chciałabym go mieć dla siebie to nie jestem pewna czy my jesteśmy dla siebie stworzeni. Może dla każdej jest ten ktoś a może nie ma nikogo. Obecnie jestem w takim nastroju, ze chyba przeżyje druga młodość i sie wyszaleje o ile mi serce pozwoli. Tylko czas może zagoić rany. Jak on prześpi sie z inna, zamknę ten rozdział.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na imprezie w klubie. Spędziłam dwie godziny w kiblu, trzymając obcej lasce włosy przy rzyganiu i pocieszając ją. Bo chłopak ją rzucił po trzech latach. Młodziutka 21 lat tak się nawalila, że masakra. Mam nadzieję, że to nie była żadna z was
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Było ją zaprosić tutaj do nas Ty jak się czujesz?
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam o 5, więc leżę jeszcze w łóżku. Oczywiście już sprawdziłam jego fejsa czy dodał coś nowego (nie), smutno mi, więc dzień jak co dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam ile jeszcze smutnych weekendów mnie czeka,bo na tygodniu jest znośnie ale sobota i niedziela to jakaś czarna rozpacz. Mój na fb w zasadzie się nie udziela więc chociaż tyle dobrego
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Był kiedyś program "Stalking-zła miłość" myślę, że świetnie byśmy się w nim odnalazły |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój eks do mnie pisze codziennie.. Nic między nami nie ma, żadnych prób powrotu do siebie, żadnych spotkań, jedynie rozmowy.. Czasem jedno albo drugie ma kryzys i mówi drugiemu albo swoje żale za przeszłość albo wyznaje, że kocha.To chore. Powinniśmy pourywać z nimi kontakty.. |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo wciąż naiwnie wierzymy, że skoro pisze,odzywa się to kiedyś może coś...
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój eks jeszcze miesiąc temu był ze mną, a teraz mi mówi, że z nową dziewczyną to nie taki początek, yyy...Śmiać się czy płakać? Ze mną spędził 7 lat i nie było wielkich deklaracji, a z nią po miesiącu to nie początek??
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cały czas wisieli na telefonie i chyba dopiero niedawno się spotkali. Napisałam mu, że ze mną był tyle lat i dalej to było jak początek, a z nią po miesiącu się chwali, że to nie jest początek. W sensie, że może już się zaangażowali i stworzyli cos poważnego w miesiąc?
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Taa w miesiąc i tylko pisząc czy dzwoniąc...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3439 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
piateczkeMam tak samo jak Ty.. Mój (jeszcze) mąż po 10 latach i 6 miesięcach od rozstania traktuje mnie tak jakbym mu nie wiadomo jaka krzywdę wyrządziła, chociaż jest mocno zmienny i nigdy nie wiadomo w jakim tonie dostanę SMS czy też w jakim humorze przyjedzie niestety mamy córeczkę i musimy utrzymywać kontakt. Jak myślisz czemu tak Twój były zareagował? Mnie to mocno zastanawia a nie umiem znaleźć odpowiedźi. Ostatnio też robi problemy, chciał iść wspólnie na bilans, umówiłam córkę tak by jemu godzina nie kolidowala z pracą, powiadomiłam go i termin zaakceptowal (!!) lecz za 3 dni pisze ze nie może w ten dzień bo owszem ma wolne ale idzie na pewne ważne dla niego wydazenie (akurat sobie przypomnial ) Kiedy zaproponowała mu żeby zadzwonił i przełożył termin tak żeby mu pasowało a ja się dostosuje to stwierdzil że skoro tak pogrywam (!) to on owszem przełoży termin ale pójdzie sam z dzieckiem bo nie życzy sobie mojej obecności.... Także tego. Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę możliwość braku kontaktu. I o ile na początku było mi strasznie, potem się pogodziłam z tym że jego miłość nagle wyparowala, następnie miałam przeloty etap na nadzieję tak teraz jestem wściekła i smutna. Mogę być sama, nie przeraża mnie to jeśli będę się leczyła z tego związku długo lecz niechce być samotna do końca życia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Puckka Czas edycji: 2018-11-18 o 13:36 |
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Eh a ja właśnie wpadłam powiedzieć, że mnie kusi mocno żeby go mojego ex napisać... aaaa kurdeee
A te Wasze historie...że zdrada po tylu latach związku...idzie stracić nadzieję na to, czy w ogóle istnieje prawdziwa miłość... która nie wyparowuje po czasie. Czy każdy facet zaczyna po pewnym czasie się rozglądać..albo jak ma okazję to korzysta.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3442 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam w głowie scenariusz, że ktoś mnie podrywa, zaczynam się angażować i wychodzi, że komuś chodzi tylko o seks. Dramat, ale ile takich historii się słyszy albo samemu się doświadcza.. Co za czasy..Cytat:
bo wiem, że on sam nie podejmie tej decyzji, żeby odejść.Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i nie wie którą wybrać.. Przez coś takiego ciężko jest zaufać komuś nowemu.. W jakim wieku jesteś, jeśli można spytać? |
|||||
|
|
|
#3443 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciężko będzie mi sobie życie ułożyć z tą świadomością że czesto jest tak jak piszesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy już o tym pisałam: Mój ex argumentował, że to przez różnice w budowie mózgu kobiety i mężczyzny. Że biologicznie facet jest nastawiony na to, żeby rozdać jak najwięcej swoich genów, a kobieta na to, aby złapać jednego partnera, który zapewni jej i dziecku bezpieczeństwo. Ja mu na to, czy to nie jest prosta wymówka? W końcu przecież każdy ma styczność z pokusami - kobiety także. Chcesz, a rezygnujesz rozumem. Takie nawet zwykle niejedzenie słodyczy. Kusi cię cukierek na maksa, bo masz taką ochotę na słodkie. Albo zjesz albo silna wola i odmawiasz. I tak samo z okazją do zdrady - co w tym takiego, że nie można tak samo działać? A on, że nie wiem jakie to uczucie, że jestem kobietą i tego nie zrozumiem. I ogólnie, że wszyscy jego koledzy, z kim o tym nie gada, tak mają. Jeden kolega mówił, że jak widzi niezłą laskę to "automatycznie chce mu się r....ać" i sam się zastanawiał, czy jest normalny. Bo ma dziewczynę. I wszyscy oni tak mieli. A też 25 lat, więc nie takie młodziki. Jeden z nich przy jednej swojej dziewczynie tak nie miał. Nie myślał wtedy o rozdawaniu swoich genów innym Mój ex po tym wywnioskowal, że "to musiało być to". To mityczne "to coś". Ja zaś uważam, że laska dawała gościowi nieźle popalić - awantury, rzucanie rzeczami, walenie w meble, straszenie samobójstwem itd. - i miał tyle emocji, że nie musiał ich szukać nigdzie indziej. BTW ona go zdradziła, więc tyle po "tym czymś" zostało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak patrzę na to, jak ludzie bawią się uczuciami, to odechciewa mi się żyć na tym podłym świecie. Wszędzie patrzenie na korzyści i nic więcej. Coraz mniej znam udanych związków opartych na szczerości, prawdziwym uczuciu i wsparciu. Wszędzie kasa, wybieranie z kim lepiej się ustawi, kto zabierze na lepsze wakacje. Masakra.
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już chyba przestałam wierzyć w prawdziwą miłość i zdałam sobie sprawę, że eks tylko mówił, a czynami nie pokazał powagi związku. Ba, on dalej mówi, że mnie kocha, ale sama miłość nie wystarczy. Na starcie robi w ciula swoją nową dziewczynę, dlatego wiem, że to nie przetrwa. Napisałam mu wreszcie, że chcę zerwać kontakt i nie chcę by wiecej pisał. Pchnęło mnie do tego to, jak napisał, że z nią to już nie jest taki początek...obrzydziło mnie aż. No to skoro jest z nią na tak poważnym etapie, to niech mi da spokój. Wolę cierpieć bez kontaktu niż cierpieć czytając, jak to mu nie jest dobrze.
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisał jakby to chciał jeszcze tyle fajnych dni ze mną spędzić. Masakra. Ja też tam jakieś czułości mu odpisałam. A żałuję, bo odpowiedź powinna być jedna: JAK KOCHASZ, TO WLASNIE TO POWINNO WYSTARCZYC. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cerveza jestem z Ciebie dumna, że zdecydowałaś się na taki krok ! Mi wciąż brakuje odwagi, bo jak sobie wyobrażę, że znika całkiem z mojego życia to jest mi tak strasznie smutno, że nie mogę tego zrobić i zgadzam się na te tortury...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

Sam musiałby chcieć. Muszę się z tym pogodzić i liczyć na to, że gdzieś tam jest ktoś dla mnie...
Życzę Ci żebyś się o tym przekonała jak najszybciej

Wiem jak ciężko jest kiedy kogoś kochasz a ta osoba nie chce już z Tobą być dlatego przyznaje, ze różne głupie rzeczy człowiek robi z miłości i sama kiedyś traciłam godność walcząc o faceta, który będąc ze mną chciał się spotykać z inna niby „po koleżeńsku”. Bardzo bardzo długo się leczyłam z tego związku i żałuje, ze ciągnęłam te męczarnie tak długo ale dużo się nauczyłam. Przede wszystkim jak ktoś mnie spycha na drugi plan to pomagam mu i sama schodzę ze sceny. Daje mojemu obecnemu eks szanse na szczęście u boku innej i chociaż chciałabym go mieć dla siebie to nie jestem pewna czy my jesteśmy dla siebie stworzeni. Może dla każdej jest ten ktoś a może nie ma nikogo. Obecnie jestem w takim nastroju, ze chyba przeżyje druga młodość i sie wyszaleje o ile mi serce pozwoli. Tylko czas może zagoić rany. Jak on prześpi sie z inna, zamknę ten rozdział.

wróciłam o 5, więc leżę jeszcze w łóżku. Oczywiście już sprawdziłam jego fejsa czy dodał coś nowego (nie), smutno mi, więc dzień jak co dzień 

piateczke
)