|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Krolowaa tak sie ciesze
moja lokatorka jakos malo sie rusza, na wakacjach ciagle ja czulam ; albo tak ja cieszyly lody ktore jadlam albo upal jej sie nie podobal. a teraz cisza ![]() znalazlam piekny wzorek na poncho i jak tylko skoncze kocyk tozaczne je robic bo tutaj szybko sie robi zimno a kurtki specjalnie kupowac nie bede kurde dzien sie zaczal dupiasto wlaczylam euronews a tam same zonki: Polska zgodzila sie na tarcze, i wszyscy pieja jak to Rosja zabija ludzi w Gruzji a ze gruzini zabijaja tysiace w osetii i abchazji to nikt nie mowi, a potem jeszce aresztowany pedofil usmieicha sie do kamery i jak tu dziecko na taki swiat sprowadzac
|
#2252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak bedzie dziewcze, to bedzie Marta Orla ![]() Cytat:
dla naszych dzieci, caly swiat to ty i ja (Wolne tlumaczenie z tekstu '21 century' Marrilion)Podpisuje sie pod tym moimi wszystkimi obecnymi 40 paluszkami
|
|||
|
|
|
#2253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam juz 7kg na plusie a jutro zaczne 22tc. Juz to widze, dobije do 20kg jak nic.... ale co poradzic.... Cytat:
Mój domek bedzie wygladal cos podobnie do tego, bo mam meza konstruktora i maluje mi projekt indywidualny. Z gotowców zrzynamy pomysly ![]() http://www.archon.pl/projekt_domu/Do...m438370810fdef Cytat:
Z tymi pytaniami to mam podobnie, moze nawet nie same pytania mnie wnerwiaja co komentarze co do mojej figury. Teks pod tytulem, ale jestes brzuchata/wielka/okragla doprowadza mnie do furii. Jade na weekend do Pl, wiec rodzinka bedzie mnie miala okazje poogladac, jak ktos mi wyskoczy z podobnym tekstem, to nie recze za siebie ![]() Prosimy o fotosy produktu gotowego ![]() No moze pól produktem tez sie pochwalisz ![]() Nic sie nie martw, tez tak mialam, lekarka kazala sie oszczedzac i lykac no spe, tak na wszelki wypadek. |
|||
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem własnie w Beskidzie Żywieckim i zbijam sobie bąki. Wszyscy poszli w góry, a ja mam lenia więc leżę w łóżku i wizazuje
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie!
Wróciliśmy właśnie z 10 dniowego wypadu nad morze, fajnie było....sporo musiałam sie dzisiaj naczytać zanim dogoniłam wątek Widzę że niekóre już znają płeć ...ja nie mogę się już doczekać początku września i usg połówkowego, bo wtedy też się dowiem.Mam obawy bo nie czuję jeszcze ruchów dzidzi a do usg ok 3 tyg- chyba zeświruje bo nie wiem co tam się dzieje
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski bardziej doswiadczone bo ja z marcowo-kwietniowych czy sa jakies przeciwwskazania do tanczenia jutro chemy iśc na dancing i nie wiem czy moge sobie potanczyc z tŻ a bardzo uwielbiam tanczyć...
Pozdrawiam i buzaiki w brzusie
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poważnie, to jeśli dobrze się czujesz, to ja nie widzę problemu - miłej zabawy |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do żółtaczki to przed każdym zabiegiem w szpitalu wskazana jest szczepionka ale to nie oznacza, że się coś stanie, więć spokojnie U mnie to jest na trochę innej zasadzie bo gdyby tfu tfu coś się stało to przejdę ciężej niż normaly człowiek. No i pamiętajmy, że najgorsza jest żółtaczka typu C ale na nią nie ma szczepionki. Nie ma co panikować bo przecież życie to choroba śmiertelna ![]() Zazdroszczę wszystkim wakacji i cieszę się, że jesteście zadowolone. Ja mam już mniej niż 4 tygodnie do swoich
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta moje!!!
Lece szybko pod prysznic, do fryzjerki, na make-up i wychodze za mąż Za kilka godzin dołącze do gron szczęśliwych mężatek buziaki
|
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda ze nie wiem o ktorej masz slubik,bo pomyslalabym o Tobie Czekamy na relacje i fotki Kochane mamuski POsprzatalam sobie troszke nie chce mi sie dzis gotowac,ale moze pojdziemy cos zjesc na miasto. Musimy i tak kupic prezent,bo jutro idziemy na urodzinki do mezulka brata Aha i dzis mamy pochodzic i kupic ciuszki dla mnie moze ciazowe? Potrzeb uje tez jakas kiecke,bo jedziemy za tydzien na wesele do kuzynki meza do Czestochowy.Ciekawe jaka bedzie pogoda za tydzien![]()
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Glizda! Gratulacje i powodzenia- połam obcasy i pamiętaj- podpisuj się jeszcze starym nazwiskiem!
Trzymam kciuki! Ps. Jaka u Was pogoda? U nas siąpie okropnie, szaro buro- a dziś znów sesyjka z młodymi, współczuje im tej aury
|
|
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Glizda87 serdeczne gratulacje
i najlepsze życzenia na nowej drodze zycia.
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musialam rano isc z psami w takie deszczysko,cale dresy upapralam ![]() Wykapalam sie wlasnie i umylam lepek,czekam na kolezanke ma przywiesc ciuszki dla fasolki Ja jej pozyczylam wszysciutkie ciuszki 2lata temu po moim Sebku,a tu teraz mala zamiana Bede sie dzis podniecac malymi rozmiarami ciuszkow ![]() Pozniej chcialabym wyskoczyc do Magnolii,ale to jz napisalam wyżej Co porabicie w taka oblesna pogode ![]()
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem świadkiem więc wypada wiedzieć hihi pozdrawiam styczniówki - mamuśka listopadowa
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Sadrunia... ja w tą pogodę rozkoszuję się... pogodą i robię WSZYSTKO - dosłownie... Biegam i załatwiam zaległe sprawy (te które w sobotę da się załatwić...), robię zakupy, sprzątam, gotuję
![]() ![]() Należę do tych wyjątków, które uwielbiają taką mokrą aurę - tak jest od zawsze, że właśnie w taką pogodę mam najwięcej energii i na prawdę wypoczywam Mam do Was dziwne pytanie... może jest tu ktoś, kto mi podpowie ![]() Czy można pod zastaw jednego mieszkania wziąć drugi kredyt hipoteczny, oczywiście w granicach wartości mieszkania??? Już wyjaśniam... Od trzech lat spłacamy kredyt na zakup mieszkania. W tej chwili chcielibyśmy wziąć dodatkowe pieniążki pod zastaw mieszkania (raczej w tym samym banku), nie chcemy jednak brać kredytu skonsolidowanego (na spłatę pierwszego + dodatkowe środki), bo teraz przy tak nisko stojącej walucie kredyt na całość kwoty nie będzie tak korzystny. Jak myślicie?? Glizda87 - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
GLIZDA
![]() Sto lat sto lat! Niech Wam gwiazdka pomyslności nigdy nie zagaśnie! i tak dalej ,nie pamiętam już tych przyspiewek![]() Roxi , jeżeli chcecie wziąść kredyt w tym samym banku , to nie możecie poprostu podwyższyć do wartości mieszkania? zaplacicie za rozpatrzenie wniosku i aneks , ominą Was te szaleństwa walutowe. Myśmy też ostatnio podwyższali kredyt i teraz rozglądamy się za większym mieszkaniem.Fakt , że musielismy kredyt przed podwyższeniem niestety przenieść , bo BPH nie daje już kredytow we franiach, napsuł nam trochę krwi, te spadki waluty są zawsze w nieodpowiednim momencie .Na szczęście troche na tym zarobilismy suma sumarum.
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu nad jeziorkiem, na koniec tygodnia popsuła nam się pogoda. Zaległości w czytaniu już nadrobione ![]() Muszę się pochwalić, przed wyjazdem byłam na usg, z fasolką wszystko w porządku, dostaliśmy wydruk z dziesięcioma zdjęciami, jak je zeskanuje to się pochwalę jeszcze raz. Glizda87 - wszystkiego najlepszego! Mój ślub za miesiąc, na razie też tylko cywilny, też nie mam jeszcze sukienki i też pewnie będę szukać na ostatnią chwilę. |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że musimy to wszystko zrobić bardzo szybko, bo kasa pilnie potrzebna nam na remont, a formalności bankowo - sądowe też trochę trwają. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mądra Kasia przez prawie dwa lata od ślubu nie zdążyła zmienić w księdze wieczystej nazwiska ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz żeby wogóle podchodzić do kredytu, żeby uzyskać PRAWIDŁOWY BIEŻĄCY wypis z księgi wieczystej - muszę złożyć w sądzie wniosek o dokonanie zmiany nazwiska (co nota bene kosztuje 100 zł ) i poczekać ok. miesiąca na dokonanie tej zmiany w k.w. Po prostu KANAŁ na własne życzenie... |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście wszystko co tu piszę wiem z własnego doświadczenia , nie pracuję w tym i mogę coś namieszać.Niestety to ja w domu zajmuję się finansami i mój Tz zyje w błogiej nieswiadomosci , ile płacimy
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Glizda 87 Wszystkiego naj naj naj lepszego z okazji ślubu
![]()
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam jednak jeszcze dla pocieszenia Roxi, że CHF - wg przewidywań oczywiście, tak szybko nie ruszy w górę, przewidywana jest jego wartość na poziomie 1,8 PLN. A obecny poziom ma się utrzymać jeszcze przez przynajmniej rok. Ale podkreślam - to są przewidywania. Niemniej jednak, kredyt w CHF nadal będzie bardziej opłacalny niż w złotówkach, bo żeby ten w złotówkach był lepszy, to CHF musiałby wzrosnąć do poziomu ponad 3 zł - co raczej jest mało możliwe. Glizda!!!! Wszystkiego wszystkiego naj!!!! Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień mimo pogody będziesz bardzo mile wspominać!!! Dołączam się do oczekujących na fotki! |
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Ci Słonko dziękuję za odpowiedź Mam nadzieję, że będzie to wszystko wyglądać tak jak sobie wyobrażam i że w miarę bezboleśnie pójdzie... A co do ubezpieczenia, to my płacimy nie od wysokości kredytu (50tys.), a od wartości mieszkania (120-130 tys.), więc dla nas się tu nic nie zmieni. Zmiana będzie natomiast w połączonym z kredytem ubezpieczeniem na życie - tu ubezpieczenie jest równe wielkości zadłużenia w banku.Cytat:
|
||
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
No i niestety dojdą jeszcze koszty zmiany obciążenia hipoteki - chyba koło 200 zł.
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam baluje Nasza Glizdzia?
Smaze wlasnie nalesniczki(narobila mi sie ochotka)Pogodzisko oblesne caly czas,a po 21 musze wyjsc z oimi szczurkami ![]()
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Glizduni gorzko gorzko!!!!!
a przy okazji rozmowy o slubach. pytanie do mam niezameznych - sa jakies? czyje nazwisko dacie dziecku?? u mnie jeszce jeden problem : jak nauczyc dziecko mowic w 2 jezykach, zyjac w kraju w ktorym uzywa sie 3 jezyka
|
#2276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja ciocia Polka z pierwszego małżeństwa miała córeczkę. Jak mała miała cztery latka to ciocia wyszła za mąż po raz drugi za Szkota (3 synów z pierwszego małżeństwa) i zamieszkali razem w Niemczech. Po dwóch latach wszystkie dzieciaki mówiły już po polsku, angielsku i niemiecku.... a przyszło to tak jakoś samo z siebie Po prostu w przedszkolu, szkole, na mieście stykali się z niemieckim... w domu z kolei przewijał się polski i angielski... Moja kuzynka ma w tym roku 19 lat, no i oprócz tych 3 języków zna jeszcze francuski i hiszpański, bo tak jakoś łatwo jej to już idzie
|
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zajrzałam na pierwszą stronę, na naszą listę i widzę, ze moje dane nie aktualne. A byłam pewna, ze już podawałam uzupełnione dane, skleroza
![]() Kasia, 27 lat, Trójmiasto, termin 22.02 (to wg OM, wg USG wyszło 13.02., ale ja zamierzam trzymać się tego pierwszego ![]() Co do imion to jeszcze się zastanawiamy. |
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
dzieki NIghtingale
pocieszamy sie faktem ze ja mowie 3 jezykamia TZ 4 wiec chyba to szybko pojdzie tyko martwie sie troche ze dzidzia bedzie troche na poczatkuja sie tak zastanawiam bo chcialabym zeby dzieci "dziedziczyly" nazwisko, narodowosc i religie (no akurat religia mi wisi) po ojcu. no ale gdybym chciala polski paszport (tak zeby sobie zycie ulatwic) a jednak nazwisko po TZ. musze zadzwonic do ambasady i spytac czy bedzie problem z wjazdem do PL jezeli dzieci beda miec ukrainskie paszporty ![]() a z innej beczki kilka fotek moje ostatnie zakupy: spiochy i body troche za duze, bo wyszlam z zalozenia ze na poczatek goscie naznosza ubranek dla noworodkow to lepiej nakupie troszke ciut wiekszego.( no i zestawy spiochy 3 w paczce a body 7 sztuk, udalo mi sie kupic cos w innym kolorze niz rozowy i niebieski) do tego fotka dojarki elektrycznej-prezent od siostry i moj nowy zakup dla siebie sweterek kimono i absolutny hit czapeczka i rekawiczki dla malego kotka
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
Ojej Pani z herbatą
jakie cudne ciuszki! Glizda87 - i jak się się czujesz jako żonka? Załącz koniecznie jakieś zdjątka!!! Dziewczynki, od dwóch dni, a właściwie nocy, męczą mnie potworne kurcze w okolicach piszczeli!!! Przed ciążą miewałam takowe, np podczas pływania na basenie, ale to nic w porównaniu z tymi teraz;( normalnie zwijam się i wyję wniebogłosy z bólu...Pojawiają się nad ranem, kilkakrotnie, raz jedna noga, raz druga, a czasem obie jednocześnie. Wykręca mi z bólu nogi od kolan w dół, łącznie ze stopami. Taki atak trwa około 10 min, ale potem cały dzień mam takie jakby odrętwienie w nogach. Czytałam, że ciężarne od ok. 6 mc mają skurcze, ale łydek. Więc nic nie rozumiem....aż się boję dzisiejszej nocy...Dlaczego mnie to tak nagle dopadło i z taką siłą? Czy słyszałyście o czymś takim??? |
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane dziekuje wam wszystkim za zyczenia!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Było wspaniale, chiciaz z samych zaslubin niewiele pamietam tak mi serce walilo Dzisiaj odpoczywam i przyzwyczajam sie mentalnie do nowej roli Jak tylko dostane zdjecia to oczywiscie sie pochwale
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Brzucholek jak 5 miesiąc, albo i 6...a waga 
...ja nie mogę się już doczekać początku września i usg połówkowego, bo wtedy też się dowiem.

Potrzeb uje tez jakas kiecke,bo jedziemy za tydzien na wesele do kuzynki meza do Czestochowy.Ciekawe jaka bedzie pogoda za tydzien

i najlepsze życzenia na nowej drodze zycia.