|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III
Ale super z tymi włosami 😁
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.III
Johasia, Karla gratuluję udanych wizyt
duże już te dzieciaczki ![]() Mnie też nikt nie pyta jak się czuję, nikt nie napisze nawet smsa. Ale co zrobić, już się przyzwyczailam do tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Dziewczyny świetne wiadomości.
karla wow było widać włoski?
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Mnie pyta tylko moja mama, dziadkowie i siostra. Reszta tylko jak cos potrzebuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cz.III
Cytat:
Standardzik... :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Johasia, Karla ekstra wiadomości, jakie duże już są Wasze dzieciaczki
i te włoski na głowach! super że wszystko jest w porządku ![]() Ja akurat nie mogę narzekać, zarówno moja siostra i jej mąż, jak i 3 szwagrów plus ich 2 żony co jakiś czas pytają co u mnie i jak się czuję, co jest bardzo miłe z ich strony teściowa tak samo, chociaż szczerze mówiąc myślałam że to jest oczywiste, jestem w szoku że u kilku z Was rodzina nie raczy nawet o taką głupotę jak samopoczucie etc zapytać... nawet raz na jakiś czas... masakra, strasznie przykre i współczuję Wam ![]() Chociaż my mieszkamy w innym mieście niż cała nasza rodzina, więc myślę że zwłaszcza odnośnie teściów ma to duże znaczenie, stosunkowo rzadko się widzimy, zazwyczaj średnio raz na miesiąc/półtora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pinacolada Czas edycji: 2018-11-21 o 18:35 |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Ja już się przyzwyczaiłam. Pokazuje mi to na kogo mogę liczyć. Dobrze że mąż mi się udał
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Dokladnie, to duzo mowi o tyk na kogo można liczyc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Jasne, zwłaszcza że w końcu męża się wybiera, a rodzeństwa czy rodziny męża już nie
po prostu to przykre i tyle, z drugiej strony chyba już lepszy jest brak zainteresowania niż interesowanie się aż za bardzo i potem rozgadywanie i plotkowanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
teraz jedynie trzyma mnie duphaston że szybciej się nie zacznie Cytat:
bratowa pokupowała dzieciom rzeczyCytat:
a jak przyjęli mnie na oddział tak byłam pod ciągła kontrolą, co 2h krew badana, jakby sie pogarszała to by mi w nocy otwierali brzuch, a tak rano pierwsza poszłam już o 7 na laparoskopie na ostatnią chwilę, dzień czy dwa bym się wykrwawiła, no ale przecież żyję oni tez myślą że ja z lenistwa poszłam na L4 tak to jest jak głównym problemem jest czy postawić garaż czy garaż z altanką współczuję, przeżywam to od miesiąca z moim Cytat:
![]() Cytat:
brawa za pomoc, ja jak jechałam autobusem z wózkiem to kierowca nawet nie obniżył podwozia specjalnie Cytat:
![]() Cytat:
podałabym którejś nr tel w razie czego by napisac z porodówki, ale jak coś na fb napiszę
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Dobre jestescie dziewczyny.
ja też mogę komuś napisać sms jakby coś.
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Ja jeśli trafię jakoś wczesniej do szpitala mogę podać nr na FB, nie ma problemu ;D
Bazgram z telefonu. |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
I to jest jakiś plan
jak każda wyśle SMS to jak miło na serduchu się zrobi że tyle osób o nas myśli Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Cz.III
Fajny pomysl z tymi sms
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cz.III
Cytat:
Serio? To już jest przegięcie :/ No tak... Żyjesz to czym się przejmowałas ? Ludzie są bezczelni czasami Jak ona była dopiero na L4 od 30tc to Ty powinnaś na dupku z roboty jechac na porodówkę w 40tc żeby nie miała Ci co zarzucić. Trzymcie mnie bo nie wytrzymie :p A co do obniżenia autobusu... Nie zamierzam bronić kierowcy ale trzeba mieć na uwadze, ze najczęściej psująca się cześć w autobusach to wlasnie ten kompresorek do opuszczania i drzwi. Ile razy się nasłuchałam od męża, ze zebrał opiernicz od pasażerów bo nie opuszczał (mimo, ze latał otwierał ta klapę dodatkowa) i nie pomagały tłumaczenia, ze po prostu są takie graty w taborach bo i tak kierowcy najbardziej się dostanie :p No wlasnie... zima idzie to i pranie schnie jakby chciało a nie mogło Jeszcze w normalnym mieszkaniu to pół biedy ale na poddaszu mam wrażenie, ze jeszcze gorzej to idzie :/ Wiec chciałabym być już zawczasu przygotowana tym bardziej, ze wolałabym żeby maz „jakby co” był przy mnie a nie prezentował swoje umiejętności pralnicze Tym bardziej, ze tutaj jest on dla mnie jedyna bliska osoba ( reszta mojej rodziny 150km dalej) i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek inny mógł go zastępować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
i strasznie współczuję tych tekstów domyślam się jak musiało Ci być przykro, zwłaszcza w takiej sytuacji ja jak byłam w ciąży i okazało się, że niestety jest puste jajo plodowe to później od własnej siostry usłyszałam, że nic takiego się nie stało, bo przecież tak naprawdę nie byłam w ciąży. Do tej pory mi przykro jak sobie przypomnę. A dostałam krwotoku i musiałam mieć zabieg na szybko pod narkozą, bo też nie wiem jakby się to skończyło. Ale właśnie, przecież nic takiego się nie stało. Szkoda gadać jednym słowem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Jak coś to też mogę na grupie podać numer. Zawsze to miło z kimś popisać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
co do prania żałuję już że nie kupiliśmy pralko-suszarki bratowa moja była raz w ciąży, bez żadnych problemów, do tego nie pracowała, a na porodówce kichnęła i urodziła Cytat:
![]()
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cz.III
Cytat:
Taaak, takie kępki <3Cudnie widzieć swoje dziecko jak ziewa, wyciąga język, mruga...<3 Ja dziewczyny jestem zmęczona mega remontem, zajęcia, badania, szkola rodzenia, ciągle coś, ale tak ogólnie to fizycznie czuje się bardzo dobrze. Za 3 tygodnie już sobie całkiem odetchnę ![]() Mam wrażenie że teściowa mnie próbuje na siłę przekonać że nie unikne wzięcia dziekanki i jej zdaniem powinnam to zrobić. Ja postanowiłam że ten semestr zdaje normalnie i dalej mała się rodzi, mam wolny cały luty, marzec i zobaczymy czy da radę jakoś ogarnąć ten kwiecień i maj i jeśli coś pójdzie nie tak to wezmę dziekankę jasne, ale jeśli nam się uda to nie. Denerwuje mnie takie sugerowanie mi. Trochę to brzmi jakby mi sugerowała że mam siedzieć rok z.dzieckiem nie wychodząc z domu. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Cz.III
Masakra, to przerażajace, ze ‚najblizsi’ potrafią w tak obrzydliwy sposób się zachowywać...
![]() ![]() dobrze, ze TZty zazwyczaj są porządnym wsparciem ❤️My dziś zaliczyliśmy pierwsza wizytę Zoszki u dentysty dziecięcego, mega fajny gabinet, mamy kolejna wizytę na końcówkę stycznia, bo nam nisko rosną dolne kły - mam nadzieje, ze Zoszka nie odziedziczyła po mnie i mojej Mamie problemów z zębami (zgryz otwarty wersja hard, mojej Mamie w młodości zrobili operacje, a ja będę musiała mieć drugi raz zakładany aparat stały )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Cz.III
Dziewczyny chyba osiągnęłam poziom kalectwa ciążowego level master...
Prawie bym się utopiła przy goleniu nóg Źle ze mną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Dzień dobry
u mnie dziś druga z rzędu słabo przespana noc, wczoraj kilka razy się budziłam, ale chociaż od razu zasypiałam, a dziś obudziłam się chwilę po 4 i prawie do 5 nie mogłam zasnąć mam nadzieję, że to nie jest jeszcze ten moment, że takie budzenie się będzie regułą i że to był przypadek... póki co cieszyłam się bo jakimś cudem nawet do toalety nie musiałam wstawać w nocy, tylko rano budziłam się z bolącym pęcherzem a dziś o tej 4 nie tylko ja nie spałam - czułam ruchy młodego, oby to nie była jego stała pora na pobudki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Sliwenka: ale bym nakopala za takie teksty... Wrr...
Cytat:
chociaż mój zrobił się prawdopodobnie od smoczka. Male wypadały mi z buzi i miałam takie same wielkoludy Dzień dobry, Witam się oficjalnie w 28 tygodniu i 3 trymestrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
o zęby najlepiej dbać od małego, moi rodzice nie pilnowali i mam to nich żal Cytat:
Cytat:
, jak wyjdą stałe to już na prywate trzeba będzie co do smoczka to nie taki zły jak go malują, w żłobku córkę szybko oduczyli, logopeda pytała ile ona piła z butelki, a ja że może ze trzy razy w żłobku ja mam od wczoraj taki katar że masakra, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę duphastonu, myslałam że po nim ale to już trzeci raz jak biorę, drugi w tej ciąży, ale pokojarzyłam że wczoraj zrobiłam mega ostry bigos i dodałam pierwszy raz kmin rzymski
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2018-11-22 o 09:06 |
|||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
u mnie "wina" tylozgryzu to raczej smoczek, bo nikt w rodzinie nie miał. Chyba ze jacys wcześniejsi przodkowie. Nie wiem jak u męża, ale przygotowuje się psychicznie, że moje dzieci też będą miały tą "przyjemność". Teraz tez czesto spie z otwarta buzia, chociaz mogę ją domknąć bez zadnego problemu, ale i tak sama się otwiera. Jako dziecko też chodziłam do logopedy. Zamiast t mówiłam k i tatuś to był kakus, a Tomek to komek. Miałam wtedy 3/4 lata. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Petro uważaj na siebie
u mnie z goleniem też kiepsko. Nie dość że zacinam się non stop to sapie jak taka lokomotywa.Z rana pobiegłam do przychodni po zastrzyk na szczęście dostałam go bez problemu także jeden problem z głowy. Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Po porodize tez dostaniesz jeszcze raz? Ja jutro jadę na badania. Zobaczymy co tam wyjdize w odczynie coombsa. Pewnie jak dalej nie będzie przeciwciał to czekam na zastrzyk poporodowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

Cz.III
duże już te dzieciaczki 
i te włoski na głowach! 

teraz jedynie trzyma mnie duphaston że szybciej się nie zacznie 
Współczuję i też poproszę o wyrazy współczucia bo mój dzisiaj z roboty też zakatarzony wrócił 

”

Tym bardziej, ze tutaj jest on dla mnie jedyna bliska osoba ( reszta mojej rodziny 150km dalej) i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek inny mógł go zastępować. 
)
u mnie dziś druga z rzędu słabo przespana noc, wczoraj kilka razy się budziłam, ale chociaż od razu zasypiałam, a dziś obudziłam się chwilę po 4 i prawie do 5 nie mogłam zasnąć