Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-21, 17:07   #211
Anuszka9
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III

Ale super z tymi włosami 😁
Stary 2018-11-21, 17:40   #212
FlyCole
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019 Cz.III

Johasia, Karla gratuluję udanych wizyt duże już te dzieciaczki
Mnie też nikt nie pyta jak się czuję, nikt nie napisze nawet smsa. Ale co zrobić, już się przyzwyczailam do tego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
FlyCole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 17:50   #213
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny świetne wiadomości. karla wow było widać włoski?

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 18:24   #214
kamila_509
Zakorzenienie

Mnie pyta tylko moja mama, dziadkowie i siostra. Reszta tylko jak cos potrzebuje

Stary 2018-11-21, 18:28   #215
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mnie pyta tylko moja mama, dziadkowie i siostra. Reszta tylko jak cos potrzebuje

Standardzik... :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Petrochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 18:32   #216
Pinacolada
Zadomowienie

Johasia, Karla ekstra wiadomości, jakie duże już są Wasze dzieciaczki i te włoski na głowach! super że wszystko jest w porządku
Ja akurat nie mogę narzekać, zarówno moja siostra i jej mąż, jak i 3 szwagrów plus ich 2 żony co jakiś czas pytają co u mnie i jak się czuję, co jest bardzo miłe z ich strony teściowa tak samo, chociaż szczerze mówiąc myślałam że to jest oczywiste, jestem w szoku że u kilku z Was rodzina nie raczy nawet o taką głupotę jak samopoczucie etc zapytać... nawet raz na jakiś czas... masakra, strasznie przykre i współczuję Wam
Chociaż my mieszkamy w innym mieście niż cała nasza rodzina, więc myślę że zwłaszcza odnośnie teściów ma to duże znaczenie, stosunkowo rzadko się widzimy, zazwyczaj średnio raz na miesiąc/półtora

Edytowane przez Pinacolada
Czas edycji: 2018-11-21 o 18:35
Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 18:46   #217
Anuszka9
Zakorzenienie

Ja już się przyzwyczaiłam. Pokazuje mi to na kogo mogę liczyć. Dobrze że mąż mi się udał

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-11-21, 18:55   #218
kamila_509
Zakorzenienie

Dokladnie, to duzo mowi o tyk na kogo można liczyc

Stary 2018-11-21, 18:56   #219
Pinacolada
Zadomowienie

Jasne, zwłaszcza że w końcu męża się wybiera, a rodzeństwa czy rodziny męża już nie po prostu to przykre i tyle, z drugiej strony chyba już lepszy jest brak zainteresowania niż interesowanie się aż za bardzo i potem rozgadywanie i plotkowanie

Stary 2018-11-21, 19:10   #220
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ja nie piore bo po co nie planuje rodzic przer lutym a raczej podejrzewam, ze urodze bardziej po terminie wiec na luzie. Jak cos sie bedzie dzialo to mam meza, ktory ma rece i nogi, ewentualnie moja siostra jest to pomoże
Pranie wyschnie w 2 dni

Torby nie pakuje bo u mnie wszystko daja w szpitalu. Jedynie osobiste rzeczy ale to znow moge poprosic meza albo siostre i ogarna

Oczywiście uwielbiam przegladac te ciuszki i je dotykac o wyobrazac sobie Żabe w nich ale mija sie to z celem. Prasowac bede przed porodem raz pewnie i po szpitalu.

Czy tylko ja nir mam wybranego imienia? 🤣

moje jedno pranie schło dwa dni, w pierwszej ciąży gin mówił że nie będzie szybkiego porodu, dwa dni po tym jechałam na porodówkę teraz jedynie trzyma mnie duphaston że szybciej się nie zacznie
Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Do mnie dzwoniła wczoraj bratówka z Anglii że na początku grudnia chcą zrobić paczkę dla małego i nie mam kupować już ciuchów. Później wysłała mi fotki kombinezonów że też chce kupić ale mam wybrać. Nie chciałam bo dużo już dostaliśmy od nich ale odpisała że trochę jej przykro że jako ostatnia pozna małego (bo wybiera się do PL dopiero latem) więc mam jej pozwolić cieszyć się chociaż zakupami dla niego

oooooooooo widzisz, do mnie też na święta z UK paczka przyleci bratowa pokupowała dzieciom rzeczy
Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Anuszka; bardzo fajnie ze strony szwagierki

U nas kiepsko jeśli chodzi o relacje z moim szwagrem i jego partnerka. Odkad jestem w ciazy, ani raz nie zapytali przez głupiego SMS jak się czuje... Zresztą pisałam Wam na FB jaka u nas jest z nimi sytuacja.

moja bratowa po ciąży pozamacicznej powiedziała mi że o co mi chodzi przecież żyję a jak przyjęli mnie na oddział tak byłam pod ciągła kontrolą, co 2h krew badana, jakby sie pogarszała to by mi w nocy otwierali brzuch, a tak rano pierwsza poszłam już o 7 na laparoskopie na ostatnią chwilę, dzień czy dwa bym się wykrwawiła, no ale przecież żyję oni tez myślą że ja z lenistwa poszłam na L4 jak dostałam dupka od 9tc na podtrzymanie to mówili że już, bo Patrycja dostała dopiero od 30tc tak to jest jak głównym problemem jest czy postawić garaż czy garaż z altanką
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Mój mąż ma katar, zacznie się armageddon

Bazgram z telefonu.
współczuję, przeżywam to od miesiąca z moim
Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Bardzo miło ze strony bratowej
Ja już po prenatalnych - wszystko w idealnym porządku, młody ma...1768 g (30+1 tc) także urodzę małego hipopotama No i od wczoraj zdążył się obrócić głową w dół! Współczuję i też poproszę o wyrazy współczucia bo mój dzisiaj z roboty też zakatarzony wrócił

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Edit : 1786 g a nie 1768 jakoś odwrotnie spojrzałam

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
pięknie z wagą
Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
Malzon do mnie napisał, ze pomogl niewidomej wsiadać do autobusu (jest kierowca) a jeszcze później takie uzupełnienie wysłał

„Zabawna sytuacja z tą niewiadomą. Jak jej pomagałem to ona od razu, że żadna Pani tylko Agnieszka. No to ja mówię, że Kamil i zapraszam do środkowych drzwi. I przyleciała jakaś kobitka właśnie po tą niewiadomą. Ja mówię, że tam dalej nie mogłem podjechać bo zaraz 111 będzie. Podziękowały i ta niewidoma do mnie - to do zobaczenia... A ja zdębiałem

brawa za pomoc, ja jak jechałam autobusem z wózkiem to kierowca nawet nie obniżył podwozia specjalnie albo jak jadę autem to wpuszczam na pas, wielu mignie a inni udław się
Cytat:
Napisane przez FlyCole Pokaż wiadomość
Johasia, Karla gratuluję udanych wizyt duże już te dzieciaczki
Mnie też nikt nie pyta jak się czuję, nikt nie napisze nawet smsa. Ale co zrobić, już się przyzwyczailam do tego.

ja też , podaj numer ja Ci będę pisac
Cytat:
Ja już się przyzwyczaiłam. Pokazuje mi to na kogo mogę liczyć. Dobrze że mąż mi się udał

mądre słowa

podałabym którejś nr tel w razie czego by napisac z porodówki, ale jak coś na fb napiszę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 19:13   #221
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Dobre jestescie dziewczyny. ja też mogę komuś napisać sms jakby coś.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2018-11-21, 19:15   #222
existence
Zakorzenienie

Ja jeśli trafię jakoś wczesniej do szpitala mogę podać nr na FB, nie ma problemu ;D

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-11-21, 19:25   #223
Anuszka9
Zakorzenienie

I to jest jakiś plan jak każda wyśle SMS to jak miło na serduchu się zrobi że tyle osób o nas myśli

Stary 2018-11-21, 19:32   #224
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Fajny pomysl z tymi sms

5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 20:01   #225
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
moje jedno pranie schło dwa dni, w pierwszej ciąży gin mówił że nie będzie szybkiego porodu, dwa dni po tym jechałam na porodówkę teraz jedynie trzyma mnie duphaston że szybciej się nie zacznie

oooooooooo widzisz, do mnie też na święta z UK paczka przyleci bratowa pokupowała dzieciom rzeczy

moja bratowa po ciąży pozamacicznej powiedziała mi że o co mi chodzi przecież żyję a jak przyjęli mnie na oddział tak byłam pod ciągła kontrolą, co 2h krew badana, jakby sie pogarszała to by mi w nocy otwierali brzuch, a tak rano pierwsza poszłam już o 7 na laparoskopie na ostatnią chwilę, dzień czy dwa bym się wykrwawiła, no ale przecież żyję oni tez myślą że ja z lenistwa poszłam na L4 jak dostałam dupka od 9tc na podtrzymanie to mówili że już, bo Patrycja dostała dopiero od 30tc tak to jest jak głównym problemem jest czy postawić garaż czy garaż z altanką

pięknie z wagą

brawa za pomoc, ja jak jechałam autobusem z wózkiem to kierowca nawet nie obniżył podwozia specjalnie albo jak jadę autem to wpuszczam na pas, wielu mignie a inni udław się

mądre słowa

podałabym którejś nr tel w razie czego by napisac z porodówki, ale jak coś na fb napiszę

Serio? To już jest przegięcie :/ No tak... Żyjesz to czym się przejmowałas ? Ludzie są bezczelni czasami Jak ona była dopiero na L4 od 30tc to Ty powinnaś na dupku z roboty jechac na porodówkę w 40tc żeby nie miała Ci co zarzucić. Trzymcie mnie bo nie wytrzymie :p

A co do obniżenia autobusu... Nie zamierzam bronić kierowcy ale trzeba mieć na uwadze, ze najczęściej psująca się cześć w autobusach to wlasnie ten kompresorek do opuszczania i drzwi. Ile razy się nasłuchałam od męża, ze zebrał opiernicz od pasażerów bo nie opuszczał (mimo, ze latał otwierał ta klapę dodatkowa) i nie pomagały tłumaczenia, ze po prostu są takie graty w taborach bo i tak kierowcy najbardziej się dostanie :p

No wlasnie... zima idzie to i pranie schnie jakby chciało a nie mogło Jeszcze w normalnym mieszkaniu to pół biedy ale na poddaszu mam wrażenie, ze jeszcze gorzej to idzie :/ Wiec chciałabym być już zawczasu przygotowana tym bardziej, ze wolałabym żeby maz „jakby co” był przy mnie a nie prezentował swoje umiejętności pralnicze Tym bardziej, ze tutaj jest on dla mnie jedyna bliska osoba ( reszta mojej rodziny 150km dalej) i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek inny mógł go zastępować.

Stary 2018-11-21, 20:08   #226
FlyCole
Zadomowienie

Cytat:

pięknie z wagą

mądre słowa

Haha, dzięki i strasznie współczuję tych tekstów domyślam się jak musiało Ci być przykro, zwłaszcza w takiej sytuacji ja jak byłam w ciąży i okazało się, że niestety jest puste jajo plodowe to później od własnej siostry usłyszałam, że nic takiego się nie stało, bo przecież tak naprawdę nie byłam w ciąży. Do tej pory mi przykro jak sobie przypomnę. A dostałam krwotoku i musiałam mieć zabieg na szybko pod narkozą, bo też nie wiem jakby się to skończyło. Ale właśnie, przecież nic takiego się nie stało. Szkoda gadać jednym słowem.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Jak coś to też mogę na grupie podać numer. Zawsze to miło z kimś popisać

Stary 2018-11-21, 20:26   #227
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? To już jest przegięcie :/ No tak... Żyjesz to czym się przejmowałas ? Ludzie są bezczelni czasami Jak ona była dopiero na L4 od 30tc to Ty powinnaś na dupku z roboty jechac na porodówkę w 40tc żeby nie miała Ci co zarzucić. Trzymcie mnie bo nie wytrzymie :p

A co do obniżenia autobusu... Nie zamierzam bronić kierowcy ale trzeba mieć na uwadze, ze najczęściej psująca się cześć w autobusach to wlasnie ten kompresorek do opuszczania i drzwi. Ile razy się nasłuchałam od męża, ze zebrał opiernicz od pasażerów bo nie opuszczał (mimo, ze latał otwierał ta klapę dodatkowa) i nie pomagały tłumaczenia, ze po prostu są takie graty w taborach bo i tak kierowcy najbardziej się dostanie :p

No wlasnie... zima idzie to i pranie schnie jakby chciało a nie mogło Jeszcze w normalnym mieszkaniu to pół biedy ale na poddaszu mam wrażenie, ze jeszcze gorzej to idzie :/ Wiec chciałabym być już zawczasu przygotowana tym bardziej, ze wolałabym żeby maz „jakby co” był przy mnie a nie prezentował swoje umiejętności pralnicze Tym bardziej, ze tutaj jest on dla mnie jedyna bliska osoba ( reszta mojej rodziny 150km dalej) i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek inny mógł go zastępować.

autobus funkiel nówka podjechał :/
co do prania żałuję już że nie kupiliśmy pralko-suszarki
bratowa moja była raz w ciąży, bez żadnych problemów, do tego nie pracowała, a na porodówce kichnęła i urodziła
Cytat:
Napisane przez FlyCole Pokaż wiadomość
Haha, dzięki i strasznie współczuję tych tekstów domyślam się jak musiało Ci być przykro, zwłaszcza w takiej sytuacji ja jak byłam w ciąży i okazało się, że niestety jest puste jajo plodowe to później od własnej siostry usłyszałam, że nic takiego się nie stało, bo przecież tak naprawdę nie byłam w ciąży. Do tej pory mi przykro jak sobie przypomnę. A dostałam krwotoku i musiałam mieć zabieg na szybko pod narkozą, bo też nie wiem jakby się to skończyło. Ale właśnie, przecież nic takiego się nie stało. Szkoda gadać jednym słowem.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Jak coś to też mogę na grupie podać numer. Zawsze to miło z kimś popisać

jak miałam puste jajo to własny brat zapytał czy TZ ślepakami strzelał a po czyszczeniu bratowa napisała mi bym jej wysłała przepis na muffiny

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2018-11-21, 20:27   #228
FlyCole
Zadomowienie

Cytat:
bratowa moja była raz w ciąży, bez żadnych problemów, do tego nie pracowała, a na porodówce kichnęła i urodziła

jak miałam puste jajo to własny brat zapytał czy TZ ślepakami strzelał a po czyszczeniu bratowa napisała mi bym jej wysłała przepis na muffiny
O matko, nawet nie wiem jak to skomentować...

Stary 2018-11-21, 20:29   #229
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:

Brak słów na to co piszesz 😤☹
Stary 2018-11-21, 21:51   #230
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Jupiii duży chłopak mój czasem leży poprzecznie a czasami głową w dół także cały czas ma miejsce do fikania

Oki współczuję nie wiem czy bardziej Tobie czy mężowi?Wow zazdroszczę badania pewnie robi wrażenie. Kiedy kolejna wizyta?

Kolejna wizyta u mojej ginki 13 grudnia
Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny świetne wiadomości. karla wow było widać włoski?
Taaak, takie kępki <3

Cudnie widzieć swoje dziecko jak ziewa, wyciąga język, mruga...<3

Ja dziewczyny jestem zmęczona mega remontem, zajęcia, badania, szkola rodzenia, ciągle coś, ale tak ogólnie to fizycznie czuje się bardzo dobrze. Za 3 tygodnie już sobie całkiem odetchnę

Mam wrażenie że teściowa mnie próbuje na siłę przekonać że nie unikne wzięcia dziekanki i jej zdaniem powinnam to zrobić. Ja postanowiłam że ten semestr zdaje normalnie i dalej mała się rodzi, mam wolny cały luty, marzec i zobaczymy czy da radę jakoś ogarnąć ten kwiecień i maj i jeśli coś pójdzie nie tak to wezmę dziekankę jasne, ale jeśli nam się uda to nie. Denerwuje mnie takie sugerowanie mi. Trochę to brzmi jakby mi sugerowała że mam siedzieć rok z.dzieckiem nie wychodząc z domu. :/

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 22:24   #231
dona90
Raczkowanie

Masakra, to przerażajace, ze ‚najblizsi’ potrafią w tak obrzydliwy sposób się zachowywać... dobrze, ze TZty zazwyczaj są porządnym wsparciem ❤️
My dziś zaliczyliśmy pierwsza wizytę Zoszki u dentysty dziecięcego, mega fajny gabinet, mamy kolejna wizytę na końcówkę stycznia, bo nam nisko rosną dolne kły - mam nadzieje, ze Zoszka nie odziedziczyła po mnie i mojej Mamie problemów z zębami (zgryz otwarty wersja hard, mojej Mamie w młodości zrobili operacje, a ja będę musiała mieć drugi raz zakładany aparat stały )

I takiego mleka
Nigdy nie będzie takiego lata.
dona90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-21, 22:55   #232
Petrochemia
Rozeznanie

Dziewczyny chyba osiągnęłam poziom kalectwa ciążowego level master...
Prawie bym się utopiła przy goleniu nóg
Źle ze mną.

Stary 2018-11-22, 06:38   #233
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierdziele nie wiem ale bez komentarza wypada to chyba zostawić..

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Kolejna wizyta u mojej ginki 13 grudnia Taaak, takie kępki <3

Cudnie widzieć swoje dziecko jak ziewa, wyciąga język, mruga...<3

Ja dziewczyny jestem zmęczona mega remontem, zajęcia, badania, szkola rodzenia, ciągle coś, ale tak ogólnie to fizycznie czuje się bardzo dobrze. Za 3 tygodnie już sobie całkiem odetchnę

Mam wrażenie że teściowa mnie próbuje na siłę przekonać że nie unikne wzięcia dziekanki i jej zdaniem powinnam to zrobić. Ja postanowiłam że ten semestr zdaje normalnie i dalej mała się rodzi, mam wolny cały luty, marzec i zobaczymy czy da radę jakoś ogarnąć ten kwiecień i maj i jeśli coś pójdzie nie tak to wezmę dziekankę jasne, ale jeśli nam się uda to nie. Denerwuje mnie takie sugerowanie mi. Trochę to brzmi jakby mi sugerowała że mam siedzieć rok z.dzieckiem nie wychodząc z domu. :/

Niech ta teściowa się zajmie sobą..pewnie chce dobrze ale wiem jak coś takiego może wkurzać.

Cytat:
Napisane przez dona90 Pokaż wiadomość
Masakra, to przerażajace, ze ‚najblizsi’ potrafią w tak obrzydliwy sposób się zachowywać... dobrze, ze TZty zazwyczaj są porządnym wsparciem ❤️
My dziś zaliczyliśmy pierwsza wizytę Zoszki u dentysty dziecięcego, mega fajny gabinet, mamy kolejna wizytę na końcówkę stycznia, bo nam nisko rosną dolne kły - mam nadzieje, ze Zoszka nie odziedziczyła po mnie i mojej Mamie problemów z zębami (zgryz otwarty wersja hard, mojej Mamie w młodości zrobili operacje, a ja będę musiała mieć drugi raz zakładany aparat stały )

Z zębami nie ma żartów.

Cytat:
Źle ze mną.

Hahahha! Do mnie mąż już mówi sloniku. Naprawdę przekrecenie się z boku na bok to takie zmeczenie jak bym z tone węgla przerzuciła.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2018-11-22, 08:12   #234
Pinacolada
Zadomowienie

Dzień dobry u mnie dziś druga z rzędu słabo przespana noc, wczoraj kilka razy się budziłam, ale chociaż od razu zasypiałam, a dziś obudziłam się chwilę po 4 i prawie do 5 nie mogłam zasnąć mam nadzieję, że to nie jest jeszcze ten moment, że takie budzenie się będzie regułą i że to był przypadek... póki co cieszyłam się bo jakimś cudem nawet do toalety nie musiałam wstawać w nocy, tylko rano budziłam się z bolącym pęcherzem a dziś o tej 4 nie tylko ja nie spałam - czułam ruchy młodego, oby to nie była jego stała pora na pobudki

Stary 2018-11-22, 08:21   #235
kaaarii
Zakorzenienie

Sliwenka: ale bym nakopala za takie teksty... Wrr...
Cytat:
Masakra, to przerażajace, ze ‚najblizsi’ potrafią w tak obrzydliwy sposób się zachowywać... dobrze, ze TZty zazwyczaj są porządnym wsparciem

Ja mam tylozgryz i stloczenie już prawie całkowicie wyleczony aparatami, a moj tz tez ma tylozgryz, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze nasze dziecko tez bedzie miało chociaż mój zrobił się prawdopodobnie od smoczka. Male wypadały mi z buzi i miałam takie same wielkoludy

Dzień dobry,

Witam się oficjalnie w 28 tygodniu i 3 trymestrze

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-22, 09:05   #236
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

niestety ludzie myślą że to "tylko" poronienie dopóki ich to nie dotknie
o zęby najlepiej dbać od małego, moi rodzice nie pilnowali i mam to nich żal
Cytat:
Źle ze mną.

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Sliwenka: ale bym nakopala za takie teksty... Wrr... Ja mam tylozgryz i stloczenie już prawie całkowicie wyleczony aparatami, a moj tz tez ma tylozgryz, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze nasze dziecko tez bedzie miało chociaż mój zrobił się prawdopodobnie od smoczka. Male wypadały mi z buzi i miałam takie same wielkoludy

Dzień dobry,

Witam się oficjalnie w 28 tygodniu i 3 trymestrze

moja córka ma od ciągłych katarów problem z zamykaniem buzi, teraz pilnujemy, chodzimy do logopedy, no ale ortodonta powiedziała że jak nie będzie zamykać nawet aparat nie pomoże a chodzimy na nfz co 3m do ortodonty i pedodonty , jak wyjdą stałe to już na prywate trzeba będzie
co do smoczka to nie taki zły jak go malują, w żłobku córkę szybko oduczyli, logopeda pytała ile ona piła z butelki, a ja że może ze trzy razy w żłobku i zdziwiona, że ma wadę wymowy , więc można karmić piersią i nieużywać smoczka, a ciągłe katary zrobią swoje niestety

ja mam od wczoraj taki katar że masakra, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę duphastonu, myslałam że po nim ale to już trzeci raz jak biorę, drugi w tej ciąży, ale pokojarzyłam że wczoraj zrobiłam mega ostry bigos i dodałam pierwszy raz kmin rzymski i mogła reakcja krzyżowa na alergie powstać jak wyczytałam wyglądam jak zombi normalnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2018-11-22 o 09:06
Stary 2018-11-22, 09:12   #237
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
niestety ludzie myślą że to "tylko" poronienie dopóki ich to nie dotknie
o zęby najlepiej dbać od małego, moi rodzice nie pilnowali i mam to nich żal

moja córka ma od ciągłych katarów problem z zamykaniem buzi, teraz pilnujemy, chodzimy do logopedy, no ale ortodonta powiedziała że jak nie będzie zamykać nawet aparat nie pomoże a chodzimy na nfz co 3m do ortodonty i pedodonty , jak wyjdą stałe to już na prywate trzeba będzie
co do smoczka to nie taki zły jak go malują, w żłobku córkę szybko oduczyli, logopeda pytała ile ona piła z butelki, a ja że może ze trzy razy w żłobku i zdziwiona, że ma wadę wymowy , więc można karmić piersią i nieużywać smoczka, a ciągłe katary zrobią swoje niestety

ja mam od wczoraj taki katar że masakra, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę duphastonu, myslałam że po nim ale to już trzeci raz jak biorę, drugi w tej ciąży, ale pokojarzyłam że wczoraj zrobiłam mega ostry bigos i dodałam pierwszy raz kmin rzymski i mogła reakcja krzyżowa na alergie powstać jak wyczytałam wyglądam jak zombi normalnie
Ja właśnie mało co chorowałam jak byłam dzieckiem. W dorosłym życiu nabawiłam się ciągle uczucia zatakanego nosa u mnie "wina" tylozgryzu to raczej smoczek, bo nikt w rodzinie nie miał. Chyba ze jacys wcześniejsi przodkowie. Nie wiem jak u męża, ale przygotowuje się psychicznie, że moje dzieci też będą miały tą "przyjemność".

Teraz tez czesto spie z otwarta buzia, chociaz mogę ją domknąć bez zadnego problemu, ale i tak sama się otwiera. Jako dziecko też chodziłam do logopedy. Zamiast t mówiłam k i tatuś to był kakus, a Tomek to komek. Miałam wtedy 3/4 lata.

Stary 2018-11-22, 09:14   #238
Anuszka9
Zakorzenienie

Petro uważaj na siebie u mnie z goleniem też kiepsko. Nie dość że zacinam się non stop to sapie jak taka lokomotywa.
Z rana pobiegłam do przychodni po zastrzyk na szczęście dostałam go bez problemu także jeden problem z głowy.

Stary 2018-11-22, 09:19   #239
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinacolada Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie dziś druga z rzędu słabo przespana noc, wczoraj kilka razy się budziłam, ale chociaż od razu zasypiałam, a dziś obudziłam się chwilę po 4 i prawie do 5 nie mogłam zasnąć mam nadzieję, że to nie jest jeszcze ten moment, że takie budzenie się będzie regułą i że to był przypadek... póki co cieszyłam się bo jakimś cudem nawet do toalety nie musiałam wstawać w nocy, tylko rano budziłam się z bolącym pęcherzem a dziś o tej 4 nie tylko ja nie spałam - czułam ruchy młodego, oby to nie była jego stała pora na pobudki

Ja wczoraj o 3 się obudzilam i mała oczywiscie szalała. Ma tak baardzo często. Moja szwagierka tak miala i jej sie sprawdzilo jak juz mały się urodzil. Aktywny mega malo spal w nocy i non stop na piersi.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2018-11-22, 09:19   #240
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Petro uważaj na siebie u mnie z goleniem też kiepsko. Nie dość że zacinam się non stop to sapie jak taka lokomotywa.
Z rana pobiegłam do przychodni po zastrzyk na szczęście dostałam go bez problemu także jeden problem z głowy.

Czyli jednak się udało
Po porodize tez dostaniesz jeszcze raz?

Ja jutro jadę na badania. Zobaczymy co tam wyjdize w odczynie coombsa. Pewnie jak dalej nie będzie przeciwciał to czekam na zastrzyk poporodowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości