|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Tak mnie dzis krzyż boli ze aż mi słabo !
Cytat:
![]() Cytat:
także 2 w 1dnym od razu jej troszkę oponkę podwinęli heheCytat:
Tak czy inaczej ja bez znieczulenia tam nie wchodzę przynajmniej to dostaje sie z marszu na życzenie !!:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
staram sie zeby nie był to mój ukochany wrzątek wiec kapie sie z dziecięcym termometrem do wody . Mamy taka zabawę - ja polewam brzuch woda a mały mi odpukuje Ja w ogole nie muszę robić testu z glukoza . Nigdy tego nie robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ja szybko przepijam woda i jest Ok |
|||||||||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Poleciałam do lupma i kupiłam małej parę fajnych rzeczy. Nawet sobie upolowałam 2 sukienki i bluzkę. Mała dziś jakąś spokojna i ja już się martwię
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Ja kompletnie nie umiem szukać po lumpach nic tam nie widzę ale nadrabia moja mama i mała będzie lepiej ubrana jak starzy. Pajka nie martw się dzieci różna mają aktywność np młoda praktycznie nie dawała znaku życia w piątek podczas imprezy firmowej ale tłumaczyła to sobie ze może nie lubi mojej pracy lub szefa
a znów dziś tak szaleje ze ledwo dojechałam do pracy bo mój pęcherz cierpiał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Też nie umiem szukać w lumpeksach. I na wyprzedażach, jak wszystko wisi upchnięte na jeden wieszak...Ale kupiłam w Tesco 5 pak body za 24 zł. Ostatnio dostałam od znajomych jakieś ciuszki, ale tek zajechane, że wyglądają jak z mojego dzieciństwa
Więc wolę kupić w Tesco jakieś wielopaki za grosze. Pajka nie stresuj się. Mój też czasami ma takie dni, że jest o wiele spokojniejszy. Ofelka ma racje, przecież to małe człowieki i też mają już swoje humorki i nastroje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś na gimnastyce dla ciężarnych, w miejscu gdzie chce chodzić do szkoły rodzenia. Pytały który tc, to mówię że zaczynam 22, a laski zaskoczone, że ojej taki mały brzuszek. A wczoraj z tż się smialismy się, że już wielorybem jestem, to jak to jest
🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego pęcherza... wychodząc do lumpa byłam 3 razy siku, żeby wszystko wysikac, tylko wyszłam z domu... I czuje parcie na pęcherz ![]() ![]() no hit po prostu mówię Wam! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko wyjątkowo spokojne, nie że dzisiaj, tylko tak w ogóle... Te ruchy są ledwo co odczuwalne, choć od wczoraj trochę więcej się kręci... Może łożysko trochę amortyzuje, sama nie wiem, na usg ładnie fikał, więc się tym nie przejmuję, jeszcze zacznie kopać
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Ja sie zastanawiam nad tym czy brac czy nie tym razem. Kolezanka przy 1szym nie miala, a przy 2gim wziela i powiedziala, ze gorzej rodzi sie ze znieczuleniem bo nie czujesz partych i jakby miala rodzic jeszcze raz to juz woli bez, a ja teraz mam dylemat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.mjakmama24.pl/porod/poro...,544_5523.html a jeszcze w temacie vbac to u nas chyba nie ma problemu, żeby po cc rodzić w ten sam sposób każdy kolejny raz, ale moja koleżanka rodziła sn po cc i bardzo sobie chwali
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-12-17 o 17:51 |
||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to opisac bo z bolami to po prostu jakos tak u mnie przyszlo naturalnie, ze musialamprzec. Zastanawialam sie nad tym wlasnie po oprocz tej kolezanki nie znam nikogo wiec nie mam jak zdecydowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Na dniach otwartych w szpitalu mówiła położna że 90% pacjentek bierze znieczulenie, więc w sumie wyszłam z założenia, że to oczywiste żeby brać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nad znieczuleniem się nie zastanawiała. Tylko u nas nie dają
Moje dziecko tez jakieś nadaktywne ostatnio. Nie dość ze kopie, to jeszcze się wypycha. W sklepie dzisiaj czulam jak normalnie pcha mi cos , rękę, nogę, dupke sama nie wiem co. albo sporo urosla w ostatnim czasie albo pozycje zmienia ze tak zaczeła tam szalec. A my dalej ogarniamy prezenty. Dzisiaj kolejny odhaczony. Nie mamy za bardzo z kim dziecka zostawić i tak sie wszystko ciągnie w czasie. Ale dzisiaj w koncu wybralam okulary. I to aż dwie pary. Miałam brać jedną ale TŻ mnie namowil skoro 50% taniej druga. Ale wzięłam tańsze szkla i mam nadzieje ze to nie będą denka mojemu TŻ chyba wypadły w oko te jedne bordowe skoro kazał brac druga parę. ja sie zdecydowałam sie na klasyk, granatowe ale z mała ekstrawagancją bo całe boki, zauszniki są różowe, takie mocno różowe ![]() Zaczęłam ogarniac szafki. Spakowalam reklamowke za małych ubranek córki, poukładałam ciaśniej, część wrzuciłam do szafy i mamy całego malma pustego . teraz pomalować sypialnie, poukładać meble i moge przeglądac ubranka po starszej. Mam nadzieje ze po świętych do nowego roku się z tym ogarniemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-17 o 18:52 |
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się bradzo zastanawiam nad vbac ale mega boję się
|
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
Apropo znieczulenia zzo to ja też mialam i nie czułam partych zbyt mocno. Położna mówiła mi wtedy, że za pozno zostało podane. Wtedy to znieczulenie było dla mnie jak wybawienie, więc teraz jak będzie tylko możliwość to też bym chciała.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2
Cytat:
Ja tez nie rozumiem, zwolnienie na dziecko przysługuje do 14 roku życia, dodatkowo w druku z-15a oświadcza się, ze nie ma innego opiekuna, który mógłby się nim zająć - co jest prawda bo kobieta jest w ciąży na zwolnieniu czyli np złe się czuje... poza tym, nie spotkałam się jeszcze żeby ojcu odmówili nawet jak kobieta była na macierzyńskim.... mało tego, jak kobieta jest w szpitalu to ojciec ms prawo dostać od lekarza opiekę nad zdrowym dzieckiem, jeśli nie chodzi do żłobka/przedszkola A młody mnie kopie dziś po pępku i aż mi łzy w oczach stają ;( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2018-12-17 o 20:04 |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym przy pierwszym porodzie leżała w bólach te wszystkie godziny a potem i tak by mi dali znieczulenie do cc to bym sie nieźle wku***** ![]() Ale tak jak pisałam ja naprawdę nie wiem czego sie spodziewać bo ja po cc i nie wiem co bedzie teraz . Nawet o tym nie mysle - bedzie co bedzie ! |
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa jaja powiem wam, że moja siostra wysikala dziś 2 kreski i beta wyszła 154. Jak wszystko będzie dobrze, a musi być to będzie 4 miesiące różnicy między dziećmi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak u nas z psiapsiolami. Dwie przy pierwszym dziecku miały kilka dni różnicy m-y terminami. Na panieńskim jedna się przyznała przed druga a tu się okazało ze obie nie moga pic ja 8 miesięcy oo nich rodziłam. Teraz ja mam na kwiecień a one obie lipiec/ sierpien. Znowu zaszły podobnie. 2 tyg różnicy no a my się cieszymy. Znowu troje naszych dzieci z tego samego rocznika będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ccjcialam złożyć raport z mojej wizyty w szpitalu.
Niepotrzebnie się stresowałam. Ale tez nie znałam sytuacji. A wiec: stawiają mi wolna drogę do wyboru metody porodu. Rozdali dokumenty i papierki do podpisania i poczytania, w tym również pro i contra cc a SN z wyjaśnieniami, statystykami (byłam zaskoczona liczbami, bo jednak często kobiety chcące cc musza się z tego tłumaczyć i krzywo się na nie patrzy..a tu statystyki pokazują zupełnie coś innego w kwestiach bezpieczeństwa matki i noworodka, nie chce wywoływać burzy, pisze na podstawie danych z mojej kliniki ) i linkami do przeprowadzonych badań. Wg szpitala nic nie stoi na przeszkodzie co do cc wiec jestem bardzo zadowolona. Rozmowę kolejna z chirurgiem mam 25.02. Jutro cukier i wizyta u gina. Pewnie tez rozmowa w końcu z ginem o porodzie. Bo jeszcze nic nie było. Pisałam dwa dni temu ze nic nie swędzi na brzuchu.. tak wiec dzisiaj... swędzi i mam wrażenie ze widzę czerwone kreski. Albo to odbicia od ciuchów albo będę miała długie rozstępy od biodra aż po cycki. Po prawej stronie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Listopadowa to fajny gang dzieciaczków macie i poszerzycie! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
Bejata No to bardzo dużo konkretów! Super ze wizyta w szpitalu udana.
Ja mam non stop takie odciśnięcia plus każde podrapanie się zamienia się na długo w taki czerwony mocny ślad wiec już dużo razy byłam przekonana ze mam rozstępy a na następny dzień ani śladu. Może u Ciebie tak samo
|
|
|
|
#3412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem mocno czułam parcie na odbyt To chyba są parte? i tą część wspominam najgorzej, bo przez jakiś czas musiałam to przetrzymać, a było cholernie nieprzyjemne uczucie... ale zupełnie nie wiem jak bym to odczuwała bez zzo. Pewnie się tym razem przekonam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciółka rodziła 3 tyg. po mnie, a teraz ma tp trzy tyg. wcześniej niż ja
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I od ponad tygodnia piję taką bardzo słabą herbatę z cytryną i trochę daję soku z pigwy i najdłużej miałam przerwę 3 dni, a tak to średnio co drugi dzień, czasem dzień po dniu idę. Jak na mnie to rewelacja bo ja ogólnie jestem z tych co rzadko do łazienki chodzą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na normalnej wizycie u gin. Mały miał znowu nóżki na dole (czuję dzisiaj kopniaki na dole po prawej stronie) i tak siedział, że nogi prawie przy głowie miał i waży już 615g I siadły mi znowu plecy od siedzenia przy komputerze, zwykle pomaga masowanie twardą piłeczką ale tym razem niezbyt pomaga. Jak wróciłam dzisiaj od lekarza to nie mogłam siedzieć bo mnie tak bolało )
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu spałam w kratkę :/ ehhh
Dzień dobry Muszę niestety zawieźć tzt do pracy bo dziś potrzebuje samochodu :/ a mamy obecnie tylko mój samochód bo jego 4 lata temu rozbiłam zimą ;( buuuuu wiec wstaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Bejata łącze się a bólu, mąż szykując się do pracy nieswiadomie mnie obudził i nie mogę zasnąć
wieczorem też nie mogę, ciągle się kręcę i szlag mnie jasny trafia...Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do 2 r.z dziecka przy chorym nie ma problemu. Ja mam na peczki decyzji z ZUS gdzie jest odmowa przyznania zasilku na chore dziecko jesli matka przebywa na L4. Generalnie zasilki to moj chleb powszedni wiec cos tam wiem na ten temat ![]() Edit: kto placi zasilki u meza? Zaklad pracy czy ZUS? Jesli dokumentacja trafi do ZUS to na pewno przeswietla Ciebie i wyjdzie im, ze jestes na L4. Jesli zaklad pracy placi to niekoniecznie musza zapytac o Twoja sytuacje teraz. Ale potem moze sie okazac, ze swiadczenie jest pobrane nienaleznie i beda chcieli zwrotu. :/ Cytat:
ale fajnie.Dzien dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2018-12-18 o 06:55 |
|||
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Spać nie śpię i tak sama z siebie od 5 w sumie codziennie , zwłaszcza ze tak do pracy wstaje ale dziś wyjątkowo polezalabym w ciepłym łóżeczku
![]() Wróciłam szybko wskoczyłam do łóżka no ale harce i hulance w brzuchu, wiec wstaje włączę piekarnik i wypieke bułeczki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mnie naszla ochota na zmiane oprawek ale teraz takie zlote mi sie podobaja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ja codziennie mam pobudkę 6:30, bo tż śniadanko szykuję do pracy, tak ma ze mną dobrze
Poza tym, rano jestem strasznie głodna i muszę coś zjeść. Potem koło 8 zasypiam i śpię do 11. Nawet w weekend mi się zdarza wstać tak wcześnie na jedzenie A dziś do wulkanizatora, więc nie pośpię.Nufcia - gratuluję wizyty. Ja też muszę dbać o dietę. Wczoraj zjadłam całą czeko, ale dla równowagi paczke suszonych śliwek A w krzyżu mnie tak czasem boli, że się nie mogę ruszyć jak się położę, ale to zazwyczaj po intensywnym sprzątaniu albo po ubieraniu choinki ostatnio.A apropo sikania na raty - witam w klubie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

dla mnie butelka byla meega wygodne, tez odciagalam 3 miesiace.Nie mam pojecia jaki limit cc ale znam przypadki gdzie byly 3 cc
ah ciekawość mnie zżera 
wczoraj stawualismy choinkę i tz kończył pakować prezenty.
Faszeruję się suszonymi śliwkami ze słoiczków dla dzieci, bo normalnych nie lubię. Kupiłam błonnik, który nazwaliśmy kijankami do picia i po tym czuję normalnie jakby miało mi się wrócić wszystko i siedzi w przełyku. Tragedia. Przynajmniej zgaga na razie odpuściła 

26.08.2017
Więc wolę kupić w Tesco jakieś wielopaki za grosze. 
🤣
. Czuje się fatalnie, a moje dzicko to już totalnie rozłożyło. Nie jestem wstanie wstać z łóżka, więc mąż weźmie młodego do lekarz i tutaj mam pytanie. Czy mąż może wziąć opiekę nad dzieckiem, jeżeli ja jestem na l4? Na moją logikę tak, ale nie mam pewności.

ja się bradzo zastanawiam nad vbac ale mega boję się 
no a my się cieszymy. Znowu troje naszych dzieci z tego samego rocznika będzie
To chyba są parte? i tą część wspominam najgorzej, bo przez jakiś czas musiałam to przetrzymać, a było cholernie nieprzyjemne uczucie... ale zupełnie nie wiem jak bym to odczuwała bez zzo. Pewnie się tym razem przekonam 
wieczorem też nie mogę, ciągle się kręcę i szlag mnie jasny trafia...
Poza tym, rano jestem strasznie głodna i muszę coś zjeść. Potem koło 8 zasypiam i śpię do 11. Nawet w weekend mi się zdarza wstać tak wcześnie na jedzenie
A dziś do wulkanizatora, więc nie pośpię.