|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Kolezanka mi opowiadala jak sobie poradzila z napadami zlosci i histerii u syna
ja nie mialam odwagi tego powtorzyc. Jak wpadl jej w histerie, zaczal kopac ja i bic to ona... Zrobila dokladnie to samo. Zaczela go nasladowac tylko bila w kanape ale darla sie dokladnie sie tak samo glosno jak on i plakala. Jej syn byl w takim szoku, bo nie wiedzial co sie dzieje, ze mu zaczely przechodzic takie napady po 2 czy 3 razach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tym bardziej, że mieszkamy 130km od jednych i drugich rodziców, jesteśmy kompletnie niezależni (nic nam nie pomogli, nic nie dostaliśmy ani nic nie chcemy) - to my jeszcze pomagamy im jedynie czasem jednym albo drugim podrzucamy psiaki jak gdzieś jedziemy - ale u moich rodziców zawsze są mile widziane
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec staram się po prostu mimo wszystko być spokojna. Jak jestem opanowana to jestem z siebie dumna Hormony mi szaleja i ostatnio na przykład rozplakalam się z nerwów bo mialysny juz ubierac buty i kurtke a ona się położyła na ziemi i się śmieje. Nie da się podnieść , szarpie się itp. Ja fizycznie nie mam siły juz na takie zabawy. Generalnie czasami pol dnia za nią latam bo się nie chce ubrać, umyć zębów, zmienić pieluchy, chowa mi się itp. Śmieje się przy tym. No i wtedy juz miałam dość usiadlam i rozplaklam się. Powiedziałam ze spaceru nie bedzie. Ona się rozpłakała ze chce jednak na spacer i plakalysmy obie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az Ci zazdroszcze ![]() Ale wiecie co, doszlam do wniosku,,ze rodzenstwo to jest prawdziwy skarb w zyciu, teraz jak jestesmy dorosli i sa dorosle problemy to na mojego brata moge zawsze liczyc i nie wyobrazam sobie zeby go moglo nie byc. Dlatego mam nadzieje, ze znajde jeszcze kiedys normalnego faceta i moj synek jednak bedzie mial rodzenstwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie dla bardziej doświadczonych mam - jakie ubranka na początek dobrze mieć? Myślałam żeby kupić body z krótkim rękawem (3szt. 56 i 5 szt. 62), body z długim rękawem (3 szt. 56 i 3 szt. 62), piżama (też 3 szt. 56 i 3 szt. 62) i jakieś półśpiochy i czapeczki do tego, wszystko raczej bawełniane. Nie wiem czy to za dużo czy za mało? Czy coś innego jeszcze się z ubranek przyda? Zastanawiam się też czy kupować coś cieplejszego na ten początek kwietnia? Zamówiłam parę prostych rzeczy z H&M ostatnio a dzisiaj z Zary, ale nie za dużo i raczej to nie wystarczy. Chciałam kilka rzeczy mieć na 56, troszkę więcej na 62. Nie wiem jaki się Mały duży urodzi, więc tych na 56 rzeczy to chcę tylko tak na sam początek mieć w razie czego
Stwierdziłam, że pokupię teraz na wyprzedażach jakieś bawełniane rzeczy bo nie robi mi różnicy czy to będzie najnowsza kolekcja czy zeszłoroczna. Bawełna w takich prostych ubrankach jest raczej taka sama i latem i zimą, a w kwietniu to upałów i tak jeszcze nie będzie. Niestety nie mamy szans na ciuszki po znajomych albo rodzinie bo to będzie w sumie pierwsze dzieciątko, a na lumpeksy nie mam siły bo mi już plecy siadają nawet nie wiem gdzie szukać bo nie mam rozeznania w Krakowie (w Częstochowie lumpeksy które kiedyś odwiedzałam to poznikały), a nałazić się i nic nie znaleźć przyzwoitego i w zadowalającej cenie też jest bez sensu
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z rozmiarowka roznie bywa, pogoda tez nie wiadomo jaka bedzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc to też mega dużo zależy od charakterów, jak ktoś jest trudnym człowiekiem to nic się nie poradzi i choćby się na głowie stanęło to tego dobrego kontaktu nie będzie
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz, ze taki smiech jest o wiele lepszy od histerii wiem, ze to wkurza ale o wiele bardziej wolalabym taki smiech niz to, co przeszlam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po prostu jest ciężko przez ciążę bo to hormony i fizycznie już nie daje czasami rady ale trzymam się jakoś bo nie wydaje mi się żeby było potem latwiej ale licze ze tak jak twój synek to i ona juz jako 5 latka da nam trochę odsapnac. Dzieci się zmieniają i jeszcze będziemy tęsknić za tym jej wiekiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Tereska, bardzo Ci współczuję, że musisz przeżywać taki stres
Nie mam słów na zachowanie dorosłego mężczyzny, który zawodzi w takich chwilach. Trzymaj się, choć wydaje mi się, że jesteś silną babką i napewno dasz radę.Booooże ale miałam spotkanie z kiblem. Najpierw dreszcze, słabo mi było, wypiłam herbatę miętową i ruszyła "lawina". Boję się, że załapałam wirusa od moich siostrzeńców Mam nadzieję, że to zwykłe przejedzenie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
Tereska współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mam takie pytanie - co można kupić dla dzieciątka które ma teraz około 3,5 miesiąca i wszystko ma co na tą chwilę wydaje się przydatne? Zaczęłam oglądać jakieś zabawki ale dostałam oczopląsu od tej kolorowej sraczki
już wiem że z tym działem dla dzieci się nie polubię. Chciałam się wybrać w końcu do znajomej w odwiedziny bo się wybieram już ponad miesiąc i chciałam coś dla tego dzieciaczka przynieść Myślałam żeby kupić coś co się przyda za jakiś czas i jedyne co mnie nie przyprawia o mdłości to te czarno białe książeczki i naczynka do jedzenia
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
Nigdy nie bylam silna, ale teraz za bardzo nie mam wyboru. Mam nadzieje, ze czujesz sie dzis lepiei. Moze cos Ci stanelo na zoladku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję, czuje się lepiej. Musiało mi coś stanąć na żołądku ☺ Dzień dobry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje, na pewno bede Wam smecila ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Daje znać ze w aptece gemini jest-20% na Mustelę wiec jeżeli miałyście plany coś zakupić to warto skorzystać
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Dzień dobry! Dzisiaj czuję sie troche lepiej i nawet dobrze spalam, corka tylko znowu kaszlała ![]() Michacha dobrze, ze juz ci przeszlo My juz troche swiatecznego zarcia pomrozilismy. Dzisiaj na sniadanie jedlismy szynke ze swiat ale powiem wam ze juz mnie mdlilo od tego. Zdecydowanie za dlugo. Na kolacje wczoraj mialam zachciewajke na platki kukurydziane z mlekiem i chleb z miodem tz kupil lososia to moze znowu zrobi jakaś dobrą sałatke Teraz i tak muszę lekko jesc przez te gardlo. Strasznie mnie swedzi do tego cale podniebienie i dziasła, wiec pewnie coś tam sie dzieje na tym gardle.Ja musze zamowienie z gemini zrobic, bo suplementy sie konczą i pare innych rzeczy. Przydalaby sie darmowa dostawa. Robicie juz jakieś zakupy dzieciowe na wyprzedazach? ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc moge tylko życzyć cierpliwościCytat:
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka tak. Wczoraj mowie kto wiecej nazbiera klockow. A córka na to "mama"
nie chciała się ścigać
|
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że po leniwej wigilii dziecko się ozywilo, a przed chwilą konkretnie mnie skopalo, nawet mąż się załapał i był zaskoczony, że takie bomby daje
|
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa haha a to cwaniara
a poczekaj jeszcze troche to dopiero bedzie wesolo, jak zacznie gadać. Moja ma takie teksty ze sikamy ze śmiechu 🤣🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ostatnio wracając od tesciowej mloda siedzi z tylu w aucie i mowi "mamuś, mamuś zobacz" na co ja się odwracam i mowie, ze jest ciemno i nic nie widze a ona "przeciez masz okulary" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Albo wczoraj mówię do męża ze szkoda ze 27 i 28 przedszkole zamknięte bo chetnie bym ją dała na trochę a mloda podnosi głowę i poważnym tonem odp "Swieta sa!" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Swoja drogą po Świętach obiecałam ze zabiore sie za przegląd ciuchow po mlodej, liste rzeczy do kupienia itd ale nawet nie wiem od czego zacząć... Nie mam nawet polowy wolnej półki więc co mi z tego ze przegladne ciuchy jak nie mam gdzie ich wcisnac ajjj słabo to wszystko widzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
Zabawne macie te dzieciaki
Mój 4 letni siostrzeniec wczoraj pakował mi butelki i inne akcesoria, których siora nawet nie zdążyła użyć do dzieciaków i chciał spakować mi nawet swoje stare smoczki Nie mógł zrozumieć, że muszę kupić nowe. Taka dobra dusza z niego.Ja dzisiaj jadę do jednej hurtowni pooglądać wózki, a jutro z rodzicami do ikei i jakiś dziecięcych sklepów. Czy coś kupię nie wiem. Okazuje się, że moja siostra ma wszystko począwszy od nieużywanych pieluch tetrowych po pościele dla dziecka. Mają mi to poznosić ze strychu i dopiero jak przejrzę, będę mieć optymalny pogląd na to co muszę dokupić. A apropo jedzenia- po wczorajszej akcji dziś na śniadanie delikatnie płatki z mlekiem, już nie mogę patrzeć na świąteczne potrawy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tereska - przykro mi, że to Ciebie spotyka, ale też uważam, że dobrze zrob8las stawiając tak sprawę. Może chłop się opamięta? A jak nie to na pewno dasz sobie radę zwłaszcza, że masz wsparcie bliskich. Ja już słabo pamiętam te histerie syna i jak uczyłam go porządku. O zabawki jakiś tak dba sam z siebie od początku. A! Pamiętam jak miał 9kolo półtora roczku i wróciliśmy z zakupów. Kupił mu czapeczkę i trochę spożywczych rzeczy, jak wypakowywałam się to ki olej się rozlał na podłodze, zanim chwyciłam ścierkę to syn już wycierał podlogę nową czapką.
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci są bezbłędne myślę ze dyskusje u nas niedlugo się zaczną bo juz mówi pełnymi zdaniami.Czasami tez nas zaskakuje jak cos powie. Ostatnio pije wodę apotem "jestem pijana" nie wiem skąd jej się to wzięło bo u nas nawet alkoholu się nie pije TŻ robi znowu salatke z lososiem na obiad wrocilam z mała ze spaceru. Ona w swoim pokoju bawi się klockami. Ja w salonie sobie leże. Żyć nie umierać mala właśnie krzyczy z pokoju " jestem glodna " a znając życie nic nie zje ![]() W mieście masa ludzi, w galerii jeszcze więcej. Nie wytrzumalam 15 minut i po wyjściu z domu musiałam juz lecieć do toalety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-27 o 14:30 |
|
|
|
|
#3839 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
W końcu chwila odpoczynku po świętach :P Cytat:
Cytat:
- Pomidorową z ryżem czy z makaronem? - Tak. Cytat:
Na szczęście mnie nikt nie namawiał, ale sławne "jeden kieliszek nie zaszkodzi" gdzieś się nad ktorymś stołem przewinęło. Przynajmniej wszyscy tolerancyjnie wychodzą z papierosem. Cytat:
Ja czasami też czuję się już jak foczka. W pokoju mamy niską ławę kawową, ale czasami jemy tam siedząc na podłodze. Po takim obiadku mówię TŻ, żeby mnie dzwignął :P Buty jeszcze idzie jakoś zawiązać, ale skarpety to tylko ze zgiętą nogą. Najgorzej jednak czuję się popołudniem po obiedzie, totalnie wypchana i napięta. Maluch dodatkowo układa się jakoś po prawej stronie i ciśnie mnie w żebro. Cytat:
Mój 5latek ogólnie dobrze się zaprezentował w święta i jestem z niego po cichu dumna, bo zaskoczył mnie kilkoma rzeczami. W Wigilię, którą spędzaliśmy u TŻ, sam zaczął składać życzenia przy łamaniu się opłatkiem i każdemu życzył, żeby był zdrowy i jadł wszystko. Dla odmiany dzieciaki siostry TŻ, (5,5l i 4l), biegali już z telefonami mając gdzieś wszystko... Spróbował w sumie tylko krokieta, ale to też dlatego, że tamci chłopcy poszli już do drugiego pokoju z tymi telefonami i chciał iść z nimi. Oni nie siedzieli z nami w ogóle przy stole. Młody poszedł potem do nich do pokoju i wrócił z telefonem, bo mama TŻ mu dała do grania. Trochę bez sensu, ale nie chciałam robić niepotrzebnych scen. Ale ta Wigilia, to osobny temat za chwilę... Po Wigilii wróciliśmy do nas i poszliśmy jeszcze do mojej rodziny. Synek lgnął do mojego wujka, ale potem już mu się nudziło, bo było późno. Nadrobił towarzysko nazajutrz na obiedzie rodzinnym. Zjadł z nami normalnie obiad, potem pośpiewał nam kolędy i pastorałki z przedszkola i szalał z wujkiem. Wiadomo, potem też się już bawił przy swoich pociągach. U znajomych na Christmas Party też zrobił taki występ i wszystkim składał życzenia A co do Wigilii też muszę napisać, bo było mi tam strasznie smutno. Prawda jest taka, że tata TŻ ma raka płuc, ostatnie stadium, robią się przerzuty na kości, m.in. zjada mu żebro. Sprawa jest poważna i choroba szybko postępuje. Przykładowo: we wrześniu brakowało ok. 0,5cm żebra, teraz już 3cm... Na przeżycie 3lat ma póki co 1%... Leczenie zaczyna się od nowego roku, ale wiecie... Nie wiadomo po prostu czy nie była to ostatnia Wigilia z tatą... Mieliśmy tam przyjechać na 17. Byliśmy tam już godzinę wcześniej i też się okazało, że wszyscy jednak będą na 18. No nic posiedzimy, nie nastawiałam mojej rodziny, że dojedziemy do nich wieczorem. I faktycznie o 18 wszyscy byli, wszystko na stole, każdy coś zjada, pogadaliśmy trochę, dziewczyny wypiły po lampce wina, wychodząc co chwila na papierosa (serio w ciągu godziny byli 3x zapalić w tym tuż po życzeniach zanim usiedli do stołu) i... niespełna po godzinie wszyscy oprócz nas się zmyli... Po godzinie... Brat z bratową i jej siostrą, pojechali do teściowej, siostra z dziećmi wrócili do siebie na drugą kolację, najmłodszy brat zaszył się w pokoju. Było mi okropnie przykro. Przecież w takich okolicznościach można dwie kolacje sobie jakoś zorganizować czasowo i myślałam, że skoro zaczynamy o 18, to już nikt nigdzie nie będzie się wybierał. Posiedzieliśmy z rodzicami jeszcze, powspominali różne rzeczy, pośmialiśmy się i po 20 zaczęliśmy się zbierać. Jedynie droga do domu zostanie miłym wspomnieniem, bo specjalnie dla synka zgrałam kolędy Arki Noego i na całe gardło śpiewali z TŻ. Cytat:
Ja rozumiem jak teraz jest ciężko i wizja bycia samotną mamą może być przerażająca, ale wszystko się da, zwłaszcza jeśli masz swoją mamę blisko siebie, bo na pewno Cię wesprze. A Ty dasz radę! Będzie trochę ciężej, ale da się! A jeśli chodzi o męża, to jak to czasem mówią: pierwszy mąż jest jak pierwszy naleśnik - do wywalenia A tak na poważnie, na pewno gdzieś tam się przeplatają jakieś myśli co zrobiłaś źle, ale w końcu zacznie się to zmieniać na myśli o tym jak życie rodzinne wyglądałoby dalej z tym mężczyzną. Zdecydował za was dwoje nie próbując nawet zawalczyć, bo tak mu wygodniej. Dzień, w którym ostatecznie wyprowadził się mój ex, był najlepszym dniem. To była ulga. Śmieci wyniosły się same. Maminsynek i piekielna teściowa to okropny związkowy trójkąt. I dobrze dziewczyny tu radzą. Zbieraj każdy świstek i papierek. Ja mam całą kolekcję zdjęć każdego jego wezwania sądowego, nawet z lat kiedy się nie znaliśmy, choćby o głupi mandat za przechodzenie w niewłaściwym miejscu, pełno screenów rozmów, sms czy nawet wulgarnych komentarzy, które dodawał na fanpagach na fb. Raz na jakiś czas robię screeny rozmów z fb, tak jak np. ta z ostatnich dni, zdjęcia z poprzedniej jego wizyty, gdzie mieszkanie swojej mamy, w którym nocował, wygląda gorzej niż akademik po juwenaliach. Przy pierwszych wizytach kiedy przyjeżdża zawsze mam włączony dyktafon w telefonie, bo wtedy najczęściej jest pełny pretensji i go ponosi z głupimi czy też nawet wulgarnymi tekstami w moją stronę. Do tej pory w sądach nie wyciągnęłam jeszcze ani jednego grubego asa z rękawa, które trzymam na specjalną okazję gdyby za bardzo robił problemy. Gdybyś faktycznie chciała kiedyś zasady ustalać sądownie, warto mieć wszystko, nawet drobiazgi. Odezwę się do Ciebie później na priv Cytat:
Moja ciocia natomiast opowiada zawsze jak mój kuzyn odwalił histerię raz pod sklepem jak nie chciała mu czegoś kupić. Wzięła go pod pachę, zataszczyła na 4 piętro i zlała tyłek tak, że sytuacja więcej się nie powtórzyła. Było to jedyny raz kiedy dostał lanie, ale widać poskutkowało. Cytat:
Cytat:
A co do prezentu dla maluszka to faktycznie albo książeczki albo ten zestaw naczynek. Też dostałam przy pierwszym dziecku taki zestaw na samym początku i sobie leżał, ale potem z niego cały czas korzystaliśmy. Talerzyk z wyższym brzegiem używamy do dziś ![]() Ale napisałam epopeję, fiu fiu
|
|||||||||
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś na obiad mieliśmy kupne sushi
bo po tych świętach nic normalnego nam się nie chciało ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

ja nie mialam odwagi tego powtorzyc. 

moim zdaniem dobra decyzja bo mieszkanie blisko toksycznej teściowej popsułoby Ci psychikę. Trzymam kciuki oby mąż się otrząsnął i zobaczył kogo traci 
jak będzie nas unikać to nie zobaczy wnuczka 

i bylam wtedy anty2dziecko... Balam sie, ze zajde w ciaze bo nie chcialam. Bylam wykonczona i jak wracam do domu z pracy to juz mnie brzuch bolal bo codziennie wpadal w histerie, plakal itd. A potem jak mu przeszlo to nie chcialam 2 dziecka bo naprawde zaczelo z nim byc fajnie i cieszylam sie z tego czasu spedzonego z nim
wiec staram się po prostu mimo wszystko być spokojna. Jak jestem opanowana to jestem z siebie dumna
Hormony mi szaleja i ostatnio na przykład rozplakalam się z nerwów bo mialysny juz ubierac buty i kurtke a ona się położyła na ziemi i się śmieje. Nie da się podnieść , szarpie się itp. Ja fizycznie nie mam siły juz na takie zabawy. Generalnie czasami pol dnia za nią latam bo się nie chce ubrać, umyć zębów, zmienić pieluchy, chowa mi się itp. Śmieje się przy tym. No i wtedy juz miałam dość usiadlam i rozplaklam się. Powiedziałam ze spaceru nie bedzie. Ona się rozpłakała ze chce jednak na spacer i plakalysmy obie 

ale licze ze tak jak twój synek to i ona juz jako 5 latka da nam trochę odsapnac. Dzieci się zmieniają i jeszcze będziemy tęsknić za tym jej wiekiem 

Nie mam słów na zachowanie dorosłego mężczyzny, który zawodzi w takich chwilach. Trzymaj się, choć wydaje mi się, że jesteś silną babką i napewno dasz radę.
już wiem że z tym działem dla dzieci się nie polubię. Chciałam się wybrać w końcu do znajomej w odwiedziny bo się wybieram już ponad miesiąc i chciałam coś dla tego dzieciaczka przynieść 
a poczekaj jeszcze troche to dopiero bedzie wesolo, jak zacznie gadać. Moja ma takie teksty ze sikamy ze śmiechu 🤣🤣🤣
ajjj słabo to wszystko widzę
Nie mógł zrozumieć, że muszę kupić nowe. Taka dobra dusza z niego.

26.08.2017