Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 18:14   #1801
MeredithGrey
Zadomowienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

A ja mówie Wam do końca wakacji papa Jutro wyjazd do Włoch- niby nie ten, co pierwotnie miał być, ale i tak cieszę się przeogormnie, spędzę troche czasu z ludźmi, poopalam się, odpocznę, wracam na 1 września, więc w sam raz na początek nowego roku szkolnego wypocznę Więc żegnam się tymczasowo, żadnych zwątpień w siebie przez ten czas kiedy mnie nie będzie ma nie być kochane, jak wróce to przestudiuje co która tutaj pisała i zobacze czy mnie posłuchałyście buźki
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:15   #1802
starlight
Raczkowanie

baw się dobrze i.. a zresztą pewnie wiesz ; ))

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:23   #1803
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
Ewelka, nie piszę tego złośliwie, ale pod Twoim postem przemawiają do mnie jakieś ukryte podteksty ;> skoro sama widzisz że przytycie jest konieczne (wcześniej pisałaś że nie chcesz znowu tych zapadniętych policzków, czy coś w tym stylu) to what the problem? Ja wiem, że czasem jest ciężko, nie będę Ci rzucać umoralniających gadek, ale.. pomyśl
lekka R? jest coś takiego? bo dla mnie niestety nie u mnie jak R, to takie na maxa drastyczne więc na R nie byłam od momentu, gdy zaczęłam walczyć. a że inne "skoki w bok".. cóż "człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce"
trzymaj się!
Ale nie rozumiem, jakie podteksty ? A tyć to ja nie muszę, kości się zakryły i chociaż mam lekką niedowagę- nie, nie muszę.

Niezapominajko, nie chcę nic mówić, ale Wy możecie też tak mówić poprostu z grzeczności. Nie mówię broń Boże, że kłamiecie bo Wam ufam, ale dlaczego ja tej chudziny w sobie nie widzę ani trochę, no dlaczego ? ...
Werka- wiem, wiem, że nie mogę, ale czasem to jest silniejsze ode mnie...
Meredith- baw się dobrze ; ))

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:27   #1804
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Ale nie rozumiem, jakie podteksty ? A tyć to ja nie muszę, kości się zakryły i chociaż mam lekką niedowagę- nie, nie muszę.

to po co R?

Stary 2008-08-17, 18:29   #1805
noname12345TPa
Gość

To w głowę ( w cudzysłowie) się walnij i o tym zapomnij (wiem, że to trudne), ale po prostu w takich chwilach sobie odpuść i nie nakręcaj się, bo wiesz, że nie prowadzi to ku lepszemu. Wrazie co to zrób sobie przerwę - na 3 godziny, weź głęboki oddech, powiedz sobie, że masz dwie w sobie i ona nie może nad tobą górować. Tak ja zwalczam swoją drugą ja. Powiedz sobie to głośno - anoreksja nie jest moją częścią, ona znikie z mnie, my nie jedno, ja mam problem z anoreksją, ale nie jestem anorektyczką, bo my to nie jedno.
Starlight - nigdy nie przestanę, serce mam jedno i ono należy do niego, a z tej miłości nie zrezygnuję.
Meredith - pa, pa.
Kurde, znowu poniedziałek, ale to już tylko tydzień został - do końca kursu, za tydzień siedzę równo z wami i gadam.
Stary 2008-08-17, 18:38   #1806
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
to po co R?
Bo .. ? Nie jestem w tym momencie w stanie zrozumiec samą siebie, ja wiem ze to dziwnie brzmi, ale naprawdę tak jest. Wydaje mi się, że jestem grubsza niż jestem, typowo EDkowe ..

Tak Werko, ale .. ja anoreksji nie mam ; )) można by powiedziec ze to byly jej poczatki, bo moze nie wazylam przerazajaco malo, ale strasznie koscista bylam a nadal sie odchudzalam bo tego nie widzialam.
Dobra dziewczyny, przestaję Wam smęcic o moich problemach, sama sobie muszę poradzic ze sobą (alez jestem dziwna, najpierw zaczynam a teraz juz koncze, fajnie to musi wygladac :P) ale dziękuję Wam za te słowa .

Stary 2008-08-17, 18:42   #1807
noname12345TPa
Gość

Masz włanie ją Ewelka - wszystko na to wskazuje. Musisz iść do psychologa. Inaczej sobie nie poradzisz. Nie wiem, ale patrzę, że u mnie będzie dobrze po 4. Teraz przez te dni będę mocno jeść by przytyć na tyle ile dam radę. Bowiem dla mnie granicą wagową jest 50 kg. Poniżej idę do szpitala - trzymajcie mocno kciuki by było więcej.
Dziewczyny mam dla was film (z wątku o anoreksji), bardzo mnie to bolało gdy go oglądałam. http://www.youtube.com/watch?v=dL7WPylAd5E - teraz zobaczycie, że anoreksja nie jest piękna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 19:12   #1808
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Meredithgrey udanego wyjazdu zatem

Ewelka ja w sobie tez chudziny nie widze i nie widzialam

a ogolnie to u mnie w sumie beznadziejnie...od 3 dni jem i jem,ciagle chce wiecej i wiecej,nie wiem juz czemu,ale moj organizm sie domaga?? znowu utyje,ale na serio
oddaje wszystkie ciuchy,ktore mi sie zle kojaza i w ogole...nie chce ich miec i na nie patrzec i sie porownywac do tego, co bylo...
nie wiem,co ze mna bedzie...ale pani B. nie da mi zyc

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 19:12   #1809
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Werko bo anoreksja nie jest piękna. Swoją drogą zastanawiałam się często czy to właśnie miałam jej początki (przed przytyciem) ale nigdy nie powiedziałabym, że mam ją naprawdę, bo nie była zdiagnozowana, noale psychika ; ] Teraz już sama nie wiem .
I to b. dobrze, że zdajesz sobie sprawę, że musisz dużo jesc i nie chcesz iśc do szpitala rozsądna z Ciebie dziewczyna że dostrzegasz to . ; )) I trzymam kciuki, o , widzisz, widzisz ? Najmocniej jak potrafię .
Niezapominajko bo Ty nie potrzebujesz i nie musisz chudnąć, zrozum to. Mówię Ci, zapomnij o tych kg co przytyłaś, bo i tak jesteś chudzinaa ! I powyrzucaj te ciuszki, masz rację, to tylko Cię dołuje a ja ze względu na rozmiar spodni M nie uwierzę, że jestem chuda, ale co poradzić, że mam aż tak 'zepsutą' psychikę u innych z tym rozmiarem powiem, ale sama u siebie ?

Stary 2008-08-17, 19:21   #1810
noname12345TPa
Gość

Cóż Ewelko dlatego potrzebna ci jest pomoc psychologa, no i moja książka. Musisz iść na terapię. Bo chyba jesteś bez psychologa, o ile się nie mylę?
Teraz sobie te obie co zaplanowałam kupię. Wracam do pracy (książka z mazideł wyje bym pracowała).
Pa,pa
Stary 2008-08-17, 19:27   #1811
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Cóż Ewelko dlatego potrzebna ci jest pomoc psychologa, no i moja książka. Musisz iść na terapię. Bo chyba jesteś bez psychologa, o ile się nie mylę?
Tak, jestem bez psychologa, bo świetnie dawałam sobie radę bez niego więc uznałam, że narazie mi nie potrzebny.. poza tym sama pewnie bym wszystkiego nie załatwiła, a nie chciałabym mówić o tym wszystkim rodzicom, a mieszkam w miasteczku, więc co jakiś czas na terapie do innego miasta by mnie nie puszczali, nawet, jeśli mówiłabym, że jeżdże na zakupy eh, ich nadopiekuńczosc robi swoje .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 19:40   #1812
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

ojej, jaka ja dumna z Ciebie jestem! podobnie mam ostatnio. ciesz się tym stanem i postaraj się zrobić wszystko, by już zagościł na stałe. piękne wyjście z choroby, no piękne po prostu! : ))) gratuluję ; *

.
dziękuję Ci ja z siebie też jestem zadowolona jutro rano moje wejście na wagę i zobaczymy co się zmieniło kurcze wszystkie te hidtorie tutaj opisane są mi takie bliskie, toz chipsami też wiele razy tak miałam, że wyobrazałam sobie, że od jednego chrupka przytyję...

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Kika, jestes bardzo bardzo ładną dziewczynką. To zdjęcia z jakiego okresu?
dziękuję przed pierwszym odchudzaniem, po I, i kilka mscy temu...

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Mój organizm mnie zadziwia. Jeszcze miesiąc temu wydawało mi się, że z tej ruiny nic się nie będzie dało zrobić. Straszyli mnie sztucznym odbytem, masą tabletek i innymi paskudnymi rzeczami. Chociaż wczoraj rozważałam wypicie dwóch ostatnich torebek senesu, ale nie ! Wzięłam je i znęcałam się nad nimi dobrą godzinę

Dzisiaj mi się śniło, że nad moją mieściną pojawiła się trąba powietrzna, pobiegłam do piwnicy i wołałam rodziców, a oni nie przychodzili. Cała się trzęsłam, gdy się obudziłam, a potem leżałam i nasłuchiwałam czy przypadkiem nie grzmi, lub nie wieje. W ogóle bardzo się boję takich anomalii, czuję się wobec nich słaba, mała. Wpadam w panikę i nie mogę się opanować.

Kika, ja nadal korzystam z tego urządzenia, juz nie codziennie ale co drugi dzień. Przy tym dodawaniu kalorii najbardziej obawiam się, że zacznę tyć np. przy 1500. Ile czasu starasz się już przytyć?

Długo sobie tak powtarzałam. Tyle, że nie chciałabym się do niczego zmuszać, chciałabym żeby mi się tak poprostu chciało. Chciałabym zrobić coś dla siebie i innych nie z przymusu tylko z przyjemnością, z wewnętrznej potrzeby. Bardzo nie lubię słowa muszę (bo ktoś lub jakiś wewnętrzny głos mi każe), powinnam, trzeba. A ta klatka to średnio bezpieczna jest ...

..
od kilku tygodzi, ale na razie z marnym skutkiem, zobaczymy jutro:nie bój się niczego na pewno się naglae nie roztyjesz, a te kilka kg mna plus dobrze Ci na pewno zrobi

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 19:49   #1813
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny - czym jestem według Bibli kształtów Kobiecych - wiolonczelą czy kolumną?
Ewelka - musisz porozmawiać z mamą, wiem, że to trudne, ale tak trzeba, widać ci się tylko wydawało, że sobie radzisz, bo widać mocno, że bez niej nie dajesz rady. Ja, gdybym nie była u mojej dr. Prażmowskiej to skończyłabym jak wrak człowieka, albo nawet w grobie.
Stary 2008-08-17, 19:51   #1814
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny - czym jestem według Bibli kształtów Kobiecych - wiolonczelą czy kolumną?
wg mnie wiolonczela
Prażmowska- to ta Pani? http://www.propsyche.pl/specjalisci_prazmowska.html

Stary 2008-08-17, 19:53   #1815
noname12345TPa
Gość

Tak, to ta. Moja doktor od lat 4, bardzo dobry człowiek, z całego serca ją polecam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 19:55   #1816
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Tak, to ta. Moja doktor od lat 4, bardzo dobry człowiek, z całego serca ją polecam.
a mam jeszcze pytanka
ona chyba przyjmuje w Warszawie..? To Ty tam mieszkasz? albo jeździsz do niej specjalnie do stolicy?

i co do twojego nicka- xxx to Twoje prawdziwe imię i nazwisko?

[Starlight pyta&nie błądzi ]

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-03-14 o 14:41 Powód: dane osobowe
Stary 2008-08-17, 19:56   #1817
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
To w głowę ( w cudzysłowie) się walnij i o tym zapomnij (wiem, że to trudne), ale po prostu w takich chwilach sobie odpuść i nie nakręcaj się, bo wiesz, że nie prowadzi to ku lepszemu. Wrazie co to zrób sobie przerwę - na 3 godziny, weź głęboki oddech, powiedz sobie, że masz dwie w sobie i ona nie może nad tobą górować. Tak ja zwalczam swoją drugą ja. Powiedz sobie to głośno - anoreksja nie jest moją częścią, ona znikie z mnie, my nie jedno, ja mam problem z anoreksją, ale nie jestem anorektyczką, bo my to nie jedno.
Starlight - nigdy nie przestanę, serce mam jedno i ono należy do niego, a z tej miłości nie zrezygnuję.
Meredith - pa, pa.
Kurde, znowu poniedziałek, ale to już tylko tydzień został - do końca kursu, za tydzień siedzę równo z wami i gadam.
nigdy nie mów nigdy ani się obejrzysz a poznasz jakiegoś super faceta

Cytat:
Bo .. ? Nie jestem w tym momencie w stanie zrozumiec samą siebie, ja wiem ze to dziwnie brzmi, ale naprawdę tak jest. Wydaje mi się, że jestem grubsza niż jestem, typowo EDkowe ..
to zdanie wyklucza poniższe słowa:

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS
Tak Werko, ale .. ja anoreksji nie mam ; ))

a te niżej tylko potwierdzają, że anoreksję masz, bo opisujesz DOKŁADNIE jej objawy:

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS
można by powiedziec ze to byly jej poczatki, bo moze nie wazylam przerazajaco malo, ale strasznie koscista bylam a nadal sie odchudzalam bo tego nie widzialam.
Nawet samo jej zaprzeczanie jest jednym z objawów...!

Cytat:
Dziewczyny mam dla was film (z wątku o anoreksji), bardzo mnie to bolało gdy go oglądałam. http://www.youtube.com/watch?v=dL7WPylAd5E - teraz zobaczycie, że anoreksja nie jest piękna.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci ja z siebie też jestem zadowolona jutro rano moje wejście na wagę i zobaczymy co się zmieniło kurcze wszystkie te hidtorie tutaj opisane są mi takie bliskie, toz chipsami też wiele razy tak miałam, że wyobrazałam sobie, że od jednego chrupka przytyję...
no ja tak samo... ba, bałam się dosypać łyżeczkę musli więcej do jogurtu 0%...

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

od kilku tygodzi, ale na razie z marnym skutkiem, zobaczymy jutro:nie bój się niczego na pewno się naglae nie roztyjesz, a te kilka kg mna plus dobrze Ci na pewno zrobi
dokładnie! a czujesz coś, Kika, po ciuchach??

Meredith, zazdroszczę wyjazdu! baw się dobrze i nie myśl o jedzeniu

sometimes i feel like screaming

Czas edycji: 2016-03-14 o 14:42 Powód: dane osobowe
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 20:00   #1818
noname12345TPa
Gość

Cytat:
a mam jeszcze pytanka
ona chyba przyjmuje w Warszawie..? To Ty tam mieszkasz? albo jeździsz do niej specjalnie do stolicy?

[Starlight pyta&nie błądzi ]
Tak tia, przyjmuje przy xxxw tej poradni co dałaś linka. Nie mieszkam w stolicy, pod Warszawą - mieszkam 55 km od wawy, tak mój nick = moje prawdziwe imię i nazwisko (uznałam, że nikt nie może mieć podobnego, bo ja jestem jedyna). Ale do wawy się za niedługi czas przeniosę (o ile załatwią mi mieszkanie).

Czas edycji: 2016-03-16 o 12:46
Stary 2008-08-17, 20:14   #1819
starlight
Raczkowanie

O, i proszę, jakie ładne odpowiedzi na pytanie! Gdyby wszystko w życiu było takie.. "mówisz,masz" )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 20:22   #1820
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Kumpela wyslala mi zdjecia. Jestem zalamana. Juz nikt i nie wmowi, ze nie jestem gruba, bo jestem. Mialam przerwac dzisiaj diete i siebie zaakceptowac, dobrze, ze akurat zjadlam dzisiaj 1500 kcal, to juz nic wiecej nie zjem, dobrze, ze ona wyslala mi zdjecia. I jak przyjdzie do mnie kumpela to sama zje ciasto, ja nie zjem go. Moglaby nie przychodzic. Jestem oblesna jak swinia. Musze Was opuscic, nie chce, zebyscie byly mna zmeczone jak moja rodzina. Ja chce umrzec.
I tak oto Plameczka przemknęła z jednego bieguna na drugi. Woleliśmy ją na tamtym. ;] Ten to Biegun Południowy, tyle że w świecie ED słabo działa grawitacja, więc z tego bieguna prędzej czy później się spada i leci się hen daleko, w kosmos. A można było pewnie stać na północy, na dobrym gruncie z poczucia własnej wartości, którym nic nie zachwieje, żadna fotka, nic. Można było, co ja gadam, teraz też można.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
może nie tyle pochwalę, co wkleję go tutaj, po prostu. skoro chcecie- proszę bardzo. wydaje mi się, że wyszedł całkiem nieźle.

Błyskawice przecinające niebo
niczym złowrogie uśmiechy staruszków
błyskających złotymi zębami
pytających o drogę z właściwym sobie
niewymuszonym sarkazmem.
Noc mieniąca się pełnym blaskiem godziny
trzynastej minut dziesięć.
Powaga sytuacji opierająca się łokciami o me okna
chwytająca się wiatru
niesie strach, wciskając mi go zawzięcie
w drżące dłonie.
Pobliskie drzewo obrazuje dramaturgię owej sceny
tańcząc w rytm huraganu..

To iście zabawne- tak bardzo bać się burzy.

Plameczko! ani mi się waż odchudzać! noo kurde, a już taka dumna z Ciebie byłam! obiektyw często pogrubia- wiem z doświadczenia. widzę, jak moje szczuplutkie koleżanki wyglądają na zdjęciach. i tym chudzinkom nawet druga broda się czasem zdarzy, czy wystający boczek. proszę, żadnego odchudzania.. PROSZE, ja Cię najzwyczajniej w świecie proszę..

i ja poproszę: marti135@wp.pl : ))
Dobry ten wiersz, masz talent.

Cytat:
już po sesji. Toffie, jak tylko będę je miała-wysyłam Ci linka do nich
Magdalena- czytałam już Twoją historię. Miałam na myśli bardziej takie .. epizody
Plameczka- ;| nie mów tak! ; | n i e ! ! ! albo pokaż swoje foty, może jakoś CIę uświadomię I tak jak mówiła Ludowa- K A Ż D E M U po jedzonku wystaje trochę brzuszek.
Star, skoro Ty się chwalisz, to i ja moje 'wiersze'--> www.chopsuey.digart.pl / zakładka digarty
To ja sobie poeksploruję Twojego digarta. ^^

Cytat:
Dziękuję - - wiesz Ludzia i Iza - zawstydziłycie mnie.
Mówią, że ze mnie druga modelka, ale ja na to za stara, dodatkowo ta kwadratowa szczęka - mój av.
Może na tym będzie nieco lepiej widać mój nowy kolor włosów (to światło w domu - ech).
Ładny kolor.

Cytat:
Werka zgodzę się z dziewczynami i powiem, że świetna talia ! ^^ I jeszcze tylko kilka kg więcej i będzie perfect .
Star b. ładny wiersz.

A ja ? Chyba się poddaję. Myślałam, że nie przytyłam, ale 2 cm w talii więcej, 2 w biodrach, tyłku i 1 cm pod biustem robią swoje (a do tego biust zmalał, ehh) .. wprawdzie mierzyłam się wieczorem, a wcześniej w południe, ale jakoś to do mnie nie przemawia kusi mnie chcociażby lekka R..wiem, że wtedy czułabym się lepiej.. i jestem wściekła, że moja waga nie jest adekwatna do wyglądu..co z tego, że mało ważę jak czuję tłuszcz na udach ? I wyglądam na więcej ? Co z tego, że muszę dostać okres kiedy okropnie czuję się w swoim ciele .. ale fakt- tłuszcz waży mniej niż mięśnie.. na ćwiczenia nie zawsze mam czas, więc nie mówcie żebym ćwiczyła jak coś ... nie wiem co postanawiam. Pisząc to mam łzy w oczach. To jakieś chore błędne koło..jadłam lepiej i więcej, lepiej się czułam a teraz znów to wszystko wróciło...
To dobre też może wrócić, przemyśl to dobrze, bo w Twojej sytuacji R nie jest wskazana! Kobieta musi mieć tłuszcz, wiesz o tym!
"Chyba się poddaję" - chyba żartujesz, nie poddajesz się. Głowa do góry, Ewelko, uwierz że jesteś chuda i wyglądasz dobrze, nawet jeszcze dodatkowe cm nic tu nie zmienią.

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
A ja mówie Wam do końca wakacji papa Jutro wyjazd do Włoch- niby nie ten, co pierwotnie miał być, ale i tak cieszę się przeogormnie, spędzę troche czasu z ludźmi, poopalam się, odpocznę, wracam na 1 września, więc w sam raz na początek nowego roku szkolnego wypocznę Więc żegnam się tymczasowo, żadnych zwątpień w siebie przez ten czas kiedy mnie nie będzie ma nie być kochane, jak wróce to przestudiuje co która tutaj pisała i zobacze czy mnie posłuchałyście buźki
Baw się dobrze, Meredith! Ja też chcę na wakacje. ;] Ale jeszcze dwa tygodnie praktyki i jadę do Niemiec! ^^

Się pochwalę, że po weekendowych szaleństwach spożywczych chyba coś się odłożyło. ;] Jak wstałam to było pół kilo więcej; tak myślałam, że może to jakieś wahanie, ale brzuszek mam jakby taki fajniejszy. ;D
Stary 2008-08-17, 20:35   #1821
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Bo, Wiosenko, to jest wszystko tak pomieszane, pokręcone, tak chore i nienormalne, że sama nie potrafię opisać jak to wszystko wygląda.. nie przypuszczałam, że to anoreksja, myślałam, że to był taki stan, kiedy w nią wpadałam, ale fizycznie jest lepiej ... co do tego, że 'nie mam' anoreksji a widzę siebie grubszą niż jestem, to mogłoby tak być nawet jeśli bym jej nie miała, chyba .
Werko jak narazie nie porozmawiam o tym z mamą, obawiam się że ona mnie nie zrozumie i powie, że to tylko mój wymysł, chociaż sama nieraz mówi, że od tego mojego odchudzania mi się w głowie poprzewracało i wkońcu zaprowadzi mnie do psychologa . zobaczymy jak to będzie, narazie się wstrzymam bo czuję, że to jeszcze nie ten moment, a nie chciałabym zeby było gorzej.
Monochrome dziękuję za miłe słowa, wiele dla mnie znaczą .

Stary 2008-08-17, 20:53   #1822
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena
W naszym przypadku, to graniczy z cudem. Trudno jest chcieć cokolwiek kiedy nie chce się żyć. Nie chce się żyć ze sobą, w swoim ciele...
Zwykła ludzka ochota do działania nie może graniczyć z cudem, nawet w przypadku dziewczyn z zaburzeniami odżywiania. No chyba, że zaczniemy traktować siebie jako w pewien negatywny sposób 'uprzywilejowane' chorobą. Odpowiednia terapia, praca nad sobą, zrozumienie przyczyn i opanowanie kilku technik, a nadgonimy innych. Nawet w najgorszym okresie choroby chciałam żyć, inaczej ale żyć. Nie głodziłam się po to żeby zdechnąć, tylko po to żeby mi było lepiej na świecie, ze sobą.

monochrome naprawde aż tak ciężko Ci przytyć? Pisałaś gdzieś, że latasz po lekarzach? Coś z tarczycą czy masz tak wspaniały metabolizm?

Werka kurcze, podziwiam naprawdę, podałaś prawdziwe dane, nie masz oporów przed pokazaniem się, jak ja bym chciała być choć w połowie tak otwarta i bezpośrednia! I talie masz świetną, ja musiałabym sobie żebra powycinać, żeby taką mieć

Cytat:
Napisane przez EwelkasS
A ja ? Chyba się poddaję. Myślałam, że nie przytyłam, ale 2 cm w talii więcej, 2 w biodrach, tyłku i 1 cm pod biustem robią swoje (a do tego biust zmalał, ehh) .. wprawdzie mierzyłam się wieczorem, a wcześniej w południe, ale jakoś to do mnie nie przemawia kusi mnie chcociażby lekka R..wiem, że wtedy czułabym się lepiej.. i jestem wściekła, że moja waga nie jest adekwatna do wyglądu..co z tego, że mało ważę jak czuję tłuszcz na udach ? I wyglądam na więcej ? Co z tego, że muszę dostać okres kiedy okropnie czuję się w swoim ciele .. ale fakt- tłuszcz waży mniej niż mięśnie.. na ćwiczenia nie zawsze mam czas, więc nie mówcie żebym ćwiczyła jak coś ... nie wiem co postanawiam. Pisząc to mam łzy w oczach. To jakieś chore błędne koło..jadłam lepiej i więcej, lepiej się czułam a teraz znów to wszystko wróciło...

dziewczyno masz ED, to co czujesz jest nieadekwatne do rzeczywistości. My nie powinnyśmy same siebie oceniać, jesteśmy nieobiektywne. Zbyt czesto nam się wydaje. Trzeba kogoś z zewnątrz lub kogoś zaufanego kto nas nie oszuka i powie prawdę o tym czy widać nam ten centymetr pod biustem. Od tego jest właśnie terapia (i będę ją zachwalać ile wlezie) bo tam lekarz psychiatra albo psycholog alceptuje Cię w całości, traktuje Cię jak równego sobie. Mozna go zapytać o to co nam się wydaje, a on prawdę Ci powie.

Miałą być historia ale nie będzie. Znękana bólem głowy i wymęczona kichaniem przespałam całe popołudnie nie racząc nawet wyłączyć komputera. Alleluja, teraz przyjemnie grzeje mnie w brzuszek
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 20:57   #1823
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Nawet w najgorszym okresie choroby chciałam żyć, inaczej ale żyć. Nie głodziłam się po to żeby zdechnąć, tylko po to żeby mi było lepiej na świecie, ze sobą.
Możliwe. Ale nie wszystkie miały identyczny eee "cel", weź to pod uwagę.

Stary 2008-08-17, 21:07   #1824
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Możliwe. Ale nie wszystkie miały identyczny eee "cel", weź to pod uwagę.
Biorę, biorę! Napisałam jaki ja miałam w tym cel. Nie twierdze, że inne dziewczyny miały taki sam.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:51   #1825
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Bo, Wiosenko, to jest wszystko tak pomieszane, pokręcone, tak chore i nienormalne, że sama nie potrafię opisać jak to wszystko wygląda.. nie przypuszczałam, że to anoreksja, myślałam, że to był taki stan, kiedy w nią wpadałam, ale fizycznie jest lepiej ... co do tego, że 'nie mam' anoreksji a widzę siebie grubszą niż jestem, to mogłoby tak być nawet jeśli bym jej nie miała, chyba .
Werko jak narazie nie porozmawiam o tym z mamą, obawiam się że ona mnie nie zrozumie i powie, że to tylko mój wymysł, chociaż sama nieraz mówi, że od tego mojego odchudzania mi się w głowie poprzewracało i wkońcu zaprowadzi mnie do psychologa . zobaczymy jak to będzie, narazie się wstrzymam bo czuję, że to jeszcze nie ten moment, a nie chciałabym zeby było gorzej.
Monochrome dziękuję za miłe słowa, wiele dla mnie znaczą .
Mam nadzieję, że szybko u Ciebie będzie lepiej, poradzisz sobie z tym kryzysem.

Cytat:
Zwykła ludzka ochota do działania nie może graniczyć z cudem, nawet w przypadku dziewczyn z zaburzeniami odżywiania. No chyba, że zaczniemy traktować siebie jako w pewien negatywny sposób 'uprzywilejowane' chorobą. Odpowiednia terapia, praca nad sobą, zrozumienie przyczyn i opanowanie kilku technik, a nadgonimy innych. Nawet w najgorszym okresie choroby chciałam żyć, inaczej ale żyć. Nie głodziłam się po to żeby zdechnąć, tylko po to żeby mi było lepiej na świecie, ze sobą.

monochrome naprawde aż tak ciężko Ci przytyć? Pisałaś gdzieś, że latasz po lekarzach? Coś z tarczycą czy masz tak wspaniały metabolizm?

Werka kurcze, podziwiam naprawdę, podałaś prawdziwe dane, nie masz oporów przed pokazaniem się, jak ja bym chciała być choć w połowie tak otwarta i bezpośrednia! I talie masz świetną, ja musiałabym sobie żebra powycinać, żeby taką mieć

dziewczyno masz ED, to co czujesz jest nieadekwatne do rzeczywistości. My nie powinnyśmy same siebie oceniać, jesteśmy nieobiektywne. Zbyt czesto nam się wydaje. Trzeba kogoś z zewnątrz lub kogoś zaufanego kto nas nie oszuka i powie prawdę o tym czy widać nam ten centymetr pod biustem. Od tego jest właśnie terapia (i będę ją zachwalać ile wlezie) bo tam lekarz psychiatra albo psycholog alceptuje Cię w całości, traktuje Cię jak równego sobie. Mozna go zapytać o to co nam się wydaje, a on prawdę Ci powie.

Miałą być historia ale nie będzie. Znękana bólem głowy i wymęczona kichaniem przespałam całe popołudnie nie racząc nawet wyłączyć komputera. Alleluja, teraz przyjemnie grzeje mnie w brzuszek
[/size]
Chyba takie geny, w mojej rodzinie prawie wszyscy mogą się zajadać ile chcą i nie tyją. ;p Z tarczycą miałam problem jakiś czas temu, teraz hormony niby w normie, ale tak na granicy, że lekarstwa to lekarz nie przepisze, a jakieś dziwactwa odczuwam. Mam wrażenie, że nadmiar kalorii mój organizm przeznacza na produkcję ciepła i organizowanie bezsensownej zabawy w kołatanie serca jak po biegu na 60 metrów. Nie powiem, ciekawa polityka.

Obejrzałam sobie teledysk do piosenki, z której wzięłam sobie nicka: http://www.youtube.com/watch?v=Do_HpqILPLo
Wszystko o ED, jak w mordę strzelił. ;p I ta lodówka! Ale optymistyczne akcenty też są, i bdb. ^^
Stary 2008-08-17, 21:55   #1826
plameczka
Wtajemniczenie

Nie moge stad odejsc, bez Was nie dam rady i w ogole tesknie juz teraz, a co dopiero pozniej. Nie chcialam byc po prostu egoistka i dlatego chcialam stad pojsc i nie obarczac Was wiecej moimi humorkami. Bardzo mi wstyd za to jak sie zachowalam, ale ja juz po prostu nie daje rady. Ja.. ja czuje w srodku ta wesola dziewczyne, ja bylam kiedys szczesliwa, byle co mnie cieszylo i smieszylo, ale to jak bylam dzieckiem. Im jestem starsza, tym jest gorzej. Nie bede pisala co dzisiaj zrobilam, to glupota. Pojde do psychiatry. Moze dla niektorych psychiatra to lekarz wariatow, ja tak nie sadze i pojde. A co kto pomysli, to mam to gdzies. Mysle, ze moge miec depresje, ale nie bede usprawiedliwiala tym swojego zachowania. Powiem tylko przepraszam. Postaram sie nie przejmowac tym, ze jestem za gruba. Nie piszcie, ze nie jestem, bo ja to widze. Po prostu dalej bede kontynuowala swoja diete, 6 dni juz ona trwa, jestem za malo cierpliwa, chcialabym wszystko od razu i pewnie dlatego sie denerwuje swoim wygladem. Ale mysle, ze sobie jakos z tym poradze. Musze nabrac dystansu do tej diety i nie popadac w paranoje.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 22:12   #1827
noname12345TPa
Gość

To co dziewczyny - kolumna czy wiolonczela - może być jeszcze klepsydra (idealny kształt) i waza (choć myślę też nad kręglem i gruszką. Bardzo mi na tym zależy
Stary 2008-08-18, 00:02   #1828
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Plameczko ja mam podobnie,ze czuje w srodku wesola dziewczyne,ktora naprawde jestem i chce byc! tylko ciagle mam opory przed tym, by ja wydobyc z siebie, ale w koncu bede musiala, bo sie biedaczka udusi i tez sie wybieram do psychiatry, tylko musze rozeznanie zrobic,nie wiem,czy isc do tego,do ktorego kiedys chodzilam...mzoe lepiej do innego i moze lepiej do kobiety... dobrze,ze nas nie zostawilas,a co takiego zrobilas,ze nie chcesz napisac,moze napisz na priv...

lezalam sobie 2 godziny u mamy na lozku i gadalysmy mialam zamiar zaczac temat o mnie,o moim Ed itp, ale jakos mama zaczela inny temat, no i tak sie on ciagnal dlugo,ze poszla spac w koncu ale i tak sie fajnie jakos poczulam,chyba mi brakuje czegos takiego
a o moich problemach postaram sie porozmawiac moze jutro...
3 dni sie totalnie obzeralam...ale od jutra postaram sie przystopowac.mozliwe, ze to przez zblizajacy sie okres...miesiac temu tey sie kilka dni przed okresem objadalam...jakos tak wyszlo...

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 07:07   #1829
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

no ja tak samo... ba, bałam się dosypać łyżeczkę musli więcej do jogurtu 0%...

dokładnie! a czujesz coś, Kika, po ciuchach??
dla mnie jeden płatek, jeden plasterek pomidora to było niemal "wykroczenie', za które powinni mnie wsadzić, a ja przez tydzień za karę nie powinnam nic jeść z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że to głupota albo miałam tak, że abu móc zjeść duuuużo płatków wieczorem-->tak, tak ten nałóg był silniejszy-przez cały dzień mogłam nic nie jeść aby tylko wieczorem sobie pofolgować...

Czy czuję po ciuchach? kurcze nie chcę nic mówić, ale nie, natomiast kości biodrowe już mi z pewnością tak nie odstają-->to zauważyłam a może być tak, że waga będzie ta sama a wymiary większe???

i tak poza tym to co u Ciebie Izuś?

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość

lezalam sobie 2 godziny u mamy na lozku i gadalysmy mialam zamiar zaczac temat o mnie,o moim Ed itp, ale jakos mama zaczela inny temat, no i tak sie on ciagnal dlugo,ze poszla spac w koncu ale i tak sie fajnie jakos poczulam,chyba mi brakuje czegos takiego
a o moich problemach postaram sie porozmawiac moze jutro...
3 dni sie totalnie obzeralam...ale od jutra postaram sie przystopowac.mozliwe, ze to przez zblizajacy sie okres...miesiac temu tey sie kilka dni przed okresem objadalam...jakos tak wyszlo...
czasami takie rozmowy dobrze nam robią, ja kiedy spędzam miło czas z mamą czy tż z tatą czuje się jakoś tak...inaczej lepiej, lżej i chociaż te rozmowy nie dotyczą jedzenia czy ED to fajnie jest wiedzieć, że rodzi e też ludzie i da się z nimi normalnie porozmawiać Tobie Kochana zyczę szybkiego powrotu do optymizmu i aby na Twojej buźce zagościł śliczny uśmiech

Dekas a tak właściwie to ile masz wzrostu i ile ważysz jeśli to nie tajemnica? aha możesz odp na pw bo tutaj o wymiarach raczej chyba cicho sza i jak Ci idzie z jedzonkiem? mam nadzieję, że są jakieś sukcesiki

Star śliczny wiersz masz talent i nie zmarnuj go

Ewelka Ty i redukcja?! proszę Cię przestń pamiętasz co ja Ci napisałam kiedy zobaczyłam Twoje fotki? że mogłabyś ważyć jeszcze więcej, i piszę to szczerze! jesteś szczupluteńka, nie pakuj się w takie bagno! szkoda zdrowia, czasu, życia...przemyśl to... i bądź silna

Werka-bardzo ładne foteczki, ale kilka kg na plus mile widziane

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2008-08-18 o 08:22
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 08:45   #1830
vixeen89
Rozeznanie

cześć dziewczyny
Już jakoś lepiej żyje doszłam do świata żywych - wreszcie wyspana
Ewelka, nie niszcz tego co już osiągnęłaś...Piszesz że masz o 2 cm więcej...A słyszałaś o czymś takim jak granica błędu 1-2cm? nie możesz zmierzyc sie idealnie, raz zmierzysz wyżej, raz niżej...Pozatym czasem pod wieczór nogi mogą być opuchnięte, więc jak już to lepiej mierzyc sie rano Pozaym przysłałaś nam zdjęcia - i co my widzimy? naprawdę szczupłą. śliczną laskę
Plameczko, proszę skończ z R Kolezanka przesłała Ci zdjęcia i dlatego kontynuujesz dietę? Proszę, zrozumcie, że nie musicie dązyc do ideału...Bo on nie istnieje...Gdyby każdy miał perfekcyjne wymiary to świat byłby nudny...A waże życie na pewno nie bedzie szczęśliwsze jeśli będziecie non stop na R...Potem zatrzyasz sie na swojej wadze ( o ktorej marzyłaś) ale też nie będziesz spokojna bo będziesz się bała że jeszcze zatracisz to co osiągnęłaś i będziesz się ogrniczać i znowu myślec o kcal...Chcesz tego? Korzystajmy z tego że jesteśmy młode! Teraz możemy jeść wiele smakołyków, których być może nie będziemy mogły jesc w przyszłości jako staruszki(np. jakaś choroba czy coś narzuci na nas rygorystyczną diete)
Star15, Starlight widzę że z Was urodzone artystki gratuluje talentu

a ja...chyba idę poczytać książkę na ogródku Miłego dnia!
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości