|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
A ja mówie Wam do końca wakacji papa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1802 |
Raczkowanie
|
baw się dobrze
![]() ![]() ![]()
#1803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezapominajko, nie chcę nic mówić, ale Wy możecie też tak mówić poprostu z grzeczności. Nie mówię broń Boże, że kłamiecie bo Wam ufam, ale dlaczego ja tej chudziny w sobie nie widzę ani trochę, no dlaczego ? ... Werka- wiem, wiem, że nie mogę, ale czasem to jest silniejsze ode mnie... Meredith- baw się dobrze ; ))
![]() |
#1804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1805 |
Gość
|
To w głowę ( w cudzysłowie) się walnij i o tym zapomnij (wiem, że to trudne), ale po prostu w takich chwilach sobie odpuść i nie nakręcaj się, bo wiesz, że nie prowadzi to ku lepszemu. Wrazie co to zrób sobie przerwę - na 3 godziny, weź głęboki oddech, powiedz sobie, że masz dwie w sobie i ona nie może nad tobą górować. Tak ja zwalczam swoją drugą ja. Powiedz sobie to głośno - anoreksja nie jest moją częścią, ona znikie z mnie, my nie jedno, ja mam problem z anoreksją, ale nie jestem anorektyczką, bo my to nie jedno.
Starlight - nigdy nie przestanę, serce mam jedno i ono należy do niego, a z tej miłości nie zrezygnuję. Meredith - pa, pa. ![]() Kurde, znowu poniedziałek, ale to już tylko tydzień został - do końca kursu, za tydzień siedzę równo z wami i gadam. ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Wtajemniczenie
|
Bo .. ? Nie jestem w tym momencie w stanie zrozumiec samą siebie, ja wiem ze to dziwnie brzmi, ale naprawdę tak jest. Wydaje mi się, że jestem grubsza niż jestem, typowo EDkowe ..
![]() Tak Werko, ale .. ja anoreksji nie mam ; )) można by powiedziec ze to byly jej poczatki, bo moze nie wazylam przerazajaco malo, ale strasznie koscista bylam a nadal sie odchudzalam bo tego nie widzialam. Dobra dziewczyny, przestaję Wam smęcic o moich problemach, sama sobie muszę poradzic ze sobą ![]()
#1807 |
Gość
|
Masz włanie ją Ewelka - wszystko na to wskazuje.
![]() Dziewczyny mam dla was film (z wątku o anoreksji), bardzo mnie to bolało gdy go oglądałam. http://www.youtube.com/watch?v=dL7WPylAd5E - teraz zobaczycie, że anoreksja nie jest piękna. |
![]() |
![]() |
#1808 |
Wtajemniczenie
|
Meredithgrey udanego wyjazdu zatem
![]() Ewelka ja w sobie tez chudziny nie widze ![]() ![]() a ogolnie to u mnie w sumie beznadziejnie...od 3 dni jem i jem,ciagle chce wiecej i wiecej,nie wiem juz czemu,ale moj organizm sie domaga?? ![]() ![]() oddaje wszystkie ciuchy,ktore mi sie zle kojaza i w ogole...nie chce ich miec i na nie patrzec i sie porownywac do tego, co bylo... nie wiem,co ze mna bedzie...ale pani B. nie da mi zyc ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Werko bo anoreksja nie jest piękna. Swoją drogą zastanawiałam się często czy to właśnie miałam jej początki (przed przytyciem) ale nigdy nie powiedziałabym, że mam ją naprawdę, bo nie była zdiagnozowana, noale psychika ; ] Teraz już sama nie wiem .
I to b. dobrze, że zdajesz sobie sprawę, że musisz dużo jesc i nie chcesz iśc do szpitala ![]() ![]() Niezapominajko bo Ty nie potrzebujesz i nie musisz chudnąć, zrozum to. Mówię Ci, zapomnij o tych kg co przytyłaś, bo i tak jesteś chudzinaa ! I powyrzucaj te ciuszki, masz rację, to tylko Cię dołuje ![]() ![]()
#1810 |
Gość
|
Cóż Ewelko dlatego potrzebna ci jest pomoc psychologa, no i moja książka. Musisz iść na terapię. Bo chyba jesteś bez psychologa, o ile się nie mylę?
Teraz sobie te obie co zaplanowałam kupię. Wracam do pracy (książka z mazideł wyje bym pracowała). Pa,pa ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1812 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Gość
|
Dziewczyny - czym jestem według Bibli kształtów Kobiecych - wiolonczelą czy kolumną?
Ewelka - musisz porozmawiać z mamą, wiem, że to trudne, ale tak trzeba, widać ci się tylko wydawało, że sobie radzisz, bo widać mocno, że bez niej nie dajesz rady. Ja, gdybym nie była u mojej dr. Prażmowskiej to skończyłabym jak wrak człowieka, albo nawet w grobie. |
![]() |
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Prażmowska- to ta Pani? http://www.propsyche.pl/specjalisci_prazmowska.html
![]() |
#1815 |
Gość
|
Tak, to ta. Moja doktor od lat 4, bardzo dobry człowiek, z całego serca ją polecam.
|
![]() |
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ona chyba przyjmuje w Warszawie..? To Ty tam mieszkasz? albo jeździsz do niej specjalnie do stolicy? i co do twojego nicka- xxx to Twoje prawdziwe imię i nazwisko? [Starlight pyta&nie błądzi ![]()
Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduję się, że ta studnia nie ma jednak dna. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-03-14 o 14:41 Powód: dane osobowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a te niżej tylko potwierdzają, że anoreksję masz, bo opisujesz DOKŁADNIE jej objawy: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Meredith, zazdroszczę wyjazdu! baw się dobrze i nie myśl o jedzeniu ![]()
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-03-14 o 14:42 Powód: dane osobowe |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-03-16 o 12:46 |
|
![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
O, i proszę, jakie ładne odpowiedzi na pytanie! Gdyby wszystko w życiu było takie.. "mówisz,masz"
![]()
![]() |
#1820 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Chyba się poddaję" - chyba żartujesz, nie poddajesz się. ![]() ![]() Cytat:
![]() Się pochwalę, że po weekendowych szaleństwach spożywczych chyba coś się odłożyło. ;] Jak wstałam to było pół kilo więcej; tak myślałam, że może to jakieś wahanie, ale brzuszek mam jakby taki fajniejszy. ;D
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Bo, Wiosenko, to jest wszystko tak pomieszane, pokręcone, tak chore i nienormalne, że sama nie potrafię opisać jak to wszystko wygląda.. nie przypuszczałam, że to anoreksja, myślałam, że to był taki stan, kiedy w nią wpadałam, ale fizycznie jest lepiej ... co do tego, że 'nie mam' anoreksji a widzę siebie grubszą niż jestem, to mogłoby tak być nawet jeśli bym jej nie miała, chyba .
![]() Werko jak narazie nie porozmawiam o tym z mamą, obawiam się że ona mnie nie zrozumie i powie, że to tylko mój wymysł, chociaż sama nieraz mówi, że od tego mojego odchudzania mi się w głowie poprzewracało i wkońcu zaprowadzi mnie do psychologa . ![]() Monochrome dziękuję za miłe słowa, wiele dla mnie znaczą ![]()
#1822 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monochrome naprawde aż tak ciężko Ci przytyć? Pisałaś gdzieś, że latasz po lekarzach? Coś z tarczycą czy masz tak wspaniały metabolizm? Werka kurcze, podziwiam naprawdę, podałaś prawdziwe dane, nie masz oporów przed pokazaniem się, jak ja bym chciała być choć w połowie tak otwarta i bezpośrednia! I talie masz świetną, ja musiałabym sobie żebra powycinać, żeby taką mieć ![]() Cytat:
dziewczyno masz ED, to co czujesz jest nieadekwatne do rzeczywistości. My nie powinnyśmy same siebie oceniać, jesteśmy nieobiektywne. Zbyt czesto nam się wydaje. Trzeba kogoś z zewnątrz lub kogoś zaufanego kto nas nie oszuka i powie prawdę o tym czy widać nam ten centymetr pod biustem. Od tego jest właśnie terapia (i będę ją zachwalać ile wlezie) bo tam lekarz psychiatra albo psycholog alceptuje Cię w całości, traktuje Cię jak równego sobie. Mozna go zapytać o to co nam się wydaje, a on prawdę Ci powie. Miałą być historia ale nie będzie. Znękana bólem głowy i wymęczona kichaniem przespałam całe popołudnie nie racząc nawet wyłączyć komputera. Alleluja, teraz przyjemnie grzeje mnie w brzuszek ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obejrzałam sobie teledysk do piosenki, z której wzięłam sobie nicka: http://www.youtube.com/watch?v=Do_HpqILPLo Wszystko o ED, jak w mordę strzelił. ;p I ta lodówka! Ale optymistyczne akcenty też są, i bdb. ^^
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Nie moge stad odejsc, bez Was nie dam rady i w ogole tesknie juz teraz, a co dopiero pozniej. Nie chcialam byc po prostu egoistka i dlatego chcialam stad pojsc i nie obarczac Was wiecej moimi humorkami. Bardzo mi wstyd za to jak sie zachowalam, ale ja juz po prostu nie daje rady. Ja.. ja czuje w srodku ta wesola dziewczyne, ja bylam kiedys szczesliwa, byle co mnie cieszylo i smieszylo, ale to jak bylam dzieckiem. Im jestem starsza, tym jest gorzej. Nie bede pisala co dzisiaj zrobilam, to glupota. Pojde do psychiatry. Moze dla niektorych psychiatra to lekarz wariatow, ja tak nie sadze i pojde. A co kto pomysli, to mam to gdzies. Mysle, ze moge miec depresje, ale nie bede usprawiedliwiala tym swojego zachowania. Powiem tylko przepraszam. Postaram sie nie przejmowac tym, ze jestem za gruba. Nie piszcie, ze nie jestem, bo ja to widze. Po prostu dalej bede kontynuowala swoja diete, 6 dni juz ona trwa, jestem za malo cierpliwa, chcialabym wszystko od razu i pewnie dlatego sie denerwuje swoim wygladem. Ale mysle, ze sobie jakos z tym poradze. Musze nabrac dystansu do tej diety i nie popadac w paranoje.
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Plameczko
![]() ![]() ![]() lezalam sobie 2 godziny u mamy na lozku i gadalysmy ![]() ![]() ![]() a o moich problemach postaram sie porozmawiac moze jutro... 3 dni sie totalnie obzeralam...ale od jutra postaram sie przystopowac.mozliwe, ze to przez zblizajacy sie okres...miesiac temu tey sie kilka dni przed okresem objadalam...jakos tak wyszlo...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy czuję po ciuchach? kurcze nie chcę nic mówić, ale nie, natomiast kości biodrowe już mi z pewnością tak nie odstają-->to zauważyłam ![]() i tak poza tym to co u Ciebie Izuś? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekas a tak właściwie to ile masz wzrostu i ile ważysz jeśli to nie tajemnica? aha możesz odp na pw bo tutaj o wymiarach raczej chyba cicho sza ![]() ![]() ![]() Star śliczny wiersz ![]() ![]() Ewelka Ty i redukcja?! proszę Cię przestń ![]() ![]() ![]() Werka-bardzo ładne foteczki, ale kilka kg na plus mile widziane ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2008-08-18 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Już jakoś lepiej żyje ![]() ![]() ![]() Ewelka, nie niszcz tego co już osiągnęłaś...Piszesz że masz o 2 cm więcej...A słyszałaś o czymś takim jak granica błędu 1-2cm? nie możesz zmierzyc sie idealnie, raz zmierzysz wyżej, raz niżej...Pozatym czasem pod wieczór nogi mogą być opuchnięte, więc jak już to lepiej mierzyc sie rano ![]() ![]() Plameczko, proszę skończ z R ![]() ![]() Star15, Starlight widzę że z Was urodzone artystki ![]() ![]() ![]() ![]() a ja...chyba idę poczytać książkę na ogródku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.