|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-30 o 15:34 |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Dziewczyny, a pieluchy tetrowe/flanelowe/muślinowe czy jakie? I ile sztuk? Chcę zrobić jakieś małe zamówienie na allegro takich pierdól i nie wiem czego ile. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A ja kupiłam 3 albo 4 pak babydream na promce w rossmanie. Jak się nie sprawdzą dla dziecka, to się przydadzą do wycierania kurzu albo podłogi
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-30 o 15:42 |
|
|
|
|
#3993 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam sie niedzielnie.
Dzis beznadziejna noc miałam prawie nie spałam. Ból bioder to moja najboleśniejsza przypadłość obu ciąż. Cytat:
. A ostatnio przyniosłam kurtkę skórzana za 27 ![]() Niestety nie można mieć wszystkiego cos za cos ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Jak zaczęła sie ślinić to używaliśmy tych trójkątnych śliniakow. Ona tylko do dzis śpi z bawełniana pieluszka ( ma dwie na zmianę , jedna zaczyna sie targać ) a reszta jest jak nowa |
||||
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego mi brakowało po powrocie ale nie rzeczy materialne są najwazniejsze. Ja się przyzwyczailam szybko do tych polskich cen. Ale tez mase ubrań przywiozłam ze sobą. Jedna ciąża druga ciąża i tak za dużo nie kupuje. Dużo ubrań spakowalam bo niektóryhh xs nie wcisnelam po ciazy. Tylko nie mam komu oddać. A kosmetyki szcze mówiąc lubię nasze. Większy wybór eco, z dobrym składem. Cenowo tez można cos tanio kupić. Ja i tak do UK wozilam kosmetyki z polski. Ale fakt ze taniej było kupić kolorowke czy perfumy. Promocje często były okazjonalne. Dwa plus trzeci gratis np. Aptecznych kosmetyków gdzie w pl raczej nie spotykamy się z takimi promocjami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
Jej co za lista
chyba tez będę wyrodną matką bez 70% tych rzeczy U nas będą mokre chusteczki, jestem leniwą matką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chlopaki dzis kino w domu sobie zrobili. Wyciagneli projektor i ekran. Zrobilam im popcorn i ogladaja bajke ![]() Podjechalismy dzis do centrum handlowego bo mąż chcial za kurtka elegancka popatrzec ale nic ciekawego nie bylo. Za to kupilam Leo bodziaki w pepco po 2.99 albo 4.99 i kurtke zimowa w Kiku na przyszly sezon za uwaga... 12.99 haha.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, musze zaraz zweryfikować co wrzuciłam do koszyka.Ja lubię sie z siostrzenicą bawić w kino, a najbardziej jeść ten popcorn ![]() Byłam też w Pepco i tylko 1 śpioch kupiłam. Nic nie było już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki macie lub jaki zamierzacie kupic fotelik do samochodu? Nie wiem czym się kierować. Czy z isofix czy bez? Niestety różnica w cenie z isofix i bez jest spora, a nie przewiduje za częstego jeżdżenia z mała. Kolejny fotelik już mam i ten isofix to byłby na pewno na krócej niż rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Co do pieluch to tego nigdy za wiele :P Miałam 10 grubych tetr, 5 flaneli i 4 duże (120x120) muślinowe. Wszystkie przetrwały w dobrym stanie i teraz też przy tym zestawie zostanę. Może dokupię tych ostatnich (albo bambusowych, o!), są super jako otulacze do zawijania, jako lekki kocyk latem itp. Ogólnie dobra pielucha zastąpi wszystko
|
|
|
|
|
#4000 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To mieszkanie obok jest takie samo, ale przy odrobinie sprytu można duży pokój podzielić na pół i są dwa mniejsze. Sąsiedzi tak mają. Szczerze bardzo by nam to odpowiadało. Nasza okolica jest spokojna, pod ręką mam dwa przedszkola, podstawówkę i zespół szkół. Za oknem plac zabaw, sklepy. No i sąsiedzi normalni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Flanelowych miałam chyba 6, bo dostałam. Służyły głównie jako wyściółka na przewijak. Koleżanki polecają te muślinowe/bambusowe czy jakieś tam, ale nie wiem czy to konieczne? Milutkie i śliczne są, to fakt. |
|||
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczęłam wykreślać z tej listy to czego nie potrzebuję i niewiele co zostało. Ale właśnie tak jak pisała Lisek planuję pokrowiec na fotelik i jeszcze ewentualnie coś ochronne na fotel pod bo nie wyobrażam sobie potem czyścić kanapy z jakiejś "wpadki". A rozmawiałam ostatnio właśnie z moim fizjo i mówi że wszyscy mu doradzają żeby sobie na wszelki wypadek fotel zabezpieczyć bo potem zapach po mleku jest okropny ![]() Któraś z Was zamawiała to Chicco Next 2 Me Dream, prawda? Zastanawiam się czy zamawiać właśnie bo na tym Entliczku co któraś pisała działa jakiś kod rabatowy. Przy jakiej cenie warto to zamówić na już? Wychodzi niecałe 740zł i się zastanawiam czy zamawiać czy się wstrzymać bo to nie jest jakaś specjalna okazja a pudło będzie w domu zagracać? Od wczoraj oglądam różne dostawki i małe łóżeczka i nic jakoś mnie nie przekonuje do końca. Najbardziej chciałam coś z siateczki, myślałam jeszcze nad takim zwykłym malutkim łóżeczkiem około 40x80cm ze szczebelkami, ale ta siateczka chyba będzie lepsza. Znalazłam jedno z jakiejś firmy Micuna ale ciężko to u nas dostać, więc nie będę się pakować w rzecz gdzie potem może być problem z gwarancją/ reklamacją. Stokke odpadło bo wg mnie te produkty nie są jakiejś super jakości (a cena mówi zdecydowanie co innego). Wczoraj myślałam, że znalazłam ideał ale się okazało że siatka jest z jednej strony a pozostałe 3 to bunkier (płyta meblowa+ochraniacz)
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Igorze nie mialam isofixa i to byla katorga. Zapinanie tego i wyciaganie to byl dramat ale tez w samochodach wtedy nie mielismy mozliwosci zamontowania bazy isofix bo to byly stare auta teraz zaznamy troche luksusu. Ale jak nie zamierzasz duzo jezdzic to nie wiem czy jest sens tyle kasy pakowac w ten poczatkowy fotelik bo potem i tak trzeba kupic wiekszy, ktory starczy na dłuzej i tu juz bym zainwestowala.https://babyhit.pl/product-pol-7037-...pping&curr=PLN Cytat:
![]() Ja nie kupuje tych muslinowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Michacha na jakiej stronie oglądasz te pieluszki? Zresztą ogólnie zamawiacie je stacjonarnie czy internetowo?
Pestka super jakby się udało z tym mieszkaniem szczególnie jak nie trzeba robić generalnego remontu bo jednak w 4 w jedym pokoju to może być już ciasno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Laski, jakie plany na szalonego sylwestra?
U mnie kanapa i film (nie wiem jeszcze, jaki). Film, nie filmy, bo jak nie padnę do 22 to będzie cud W menu chyba jakaś lekka sałatka + bagietka + sery, lody i bąble bezalkoholowe. Chyba, że wrzucicie coś inspirującego
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o menu to nie mam zielonego pojecia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- U mnie menu schodzi na dalszy plan ostatnio ale na taka przekaske to lubie np. 1. Tortille zawijana z serkiem almette smietankowym i lososiem wedzonym 2. Tortille z czymkolwiek papryka, salata, majonez, ser zolty3. Roladka z sera zoltego np. Z paprykami albo slonecznikiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Tez nosze xs i po 1 ciąży we wszytsko weszłam , mam nadzieje ze tym razem bedzie tak samo I dokładnie robię to samo wiecznie targam z z polski tutaj odżywki do włosów : bo ja chce wszystkie spróbować : mam w domu chyba z 20 i juz sie boje ze polecę w styczniu i znowu cos przywiozę ![]() Do twarzy od lat używam effeclar a do ciała nie kombinuje ze względu na rożne alergie skórne ale te polskie kosmetyki do włosów Oh jak mnie kuszą |
||
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i może klocki Lego (nasze wspólne zajęcie od dwóch wieczorów)
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Jak spędzacie jutro Sylwester mamuśki ?? Czy tez tak jak ja na kanapie z paczka chipsów przed tv
![]() Muszę przyznać ze Sylwester ostatnio był dla mnie źródłem Ekscytacji jak miałam z 15 lat i szlam na imprezę, nigdy jakos ten dzień nie był jakimś moim ulubionym. W Polsce obchodzi sie go jednak chuchnie a tu ze tak powiem bez fajerwerków !!! Ooo teraz widzę ze nie tylko ja zadałam to pytanie hehe Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-30 o 19:34 |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. . TVP TVN Albo Polsat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4011 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas niestety nie ma isofixa w aucie, ale zdecydowaliśmy się na bazę mimo to. Mało będziemy jeździć, bo TŻ w delegacjach, ale jakby nawet pojechać w jego rodzinne strony, to głupie 50km prostą drogą i tak jest niepewne. Mocowanie na bazie jest nieporównywalne do samego pasa. Skoro nie kupujemy wózka, to akurat na to przeznaczymy te pieniążki, no ale wiadomo nie wydamy milionów monet. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam wózek na tej promocji w babyland Dziękuję za info! Ten najtańszykolor espiro next avenue to był właśnie mój nr 1! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jakiś zestaw minky do wózka i parę innych pierdól. Ale jeszcze przeglądam ☺Cytat:
A do jedzenia sałatka gyros, chipsy i jakieś zakąski. No i golonki jak gdzieś jutro uda mi się upolować. Zjadłabym żurek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My idziemy do siostry na sylwka. Rany golenie tu i tam zaczyna stawać się problematyczne a jeszcze przed świętami się chwaliłam tż, że wszystko wokół siebie robię bez problemu. Tak to jest, jak się w święta człowiek obzera ![]() Co do fotelika, bo akurat kupiliśmy w czwartek to my wybralismy maxi cosi pebble plus i bazę coś jak 2 way fix, tylko niby nowsza bo dopiero teraz w 2019 wchodzi do sprzedaży family fix one isize. Teraz trochę więcej kasy(na szczęście promka była ) , ale baza będzie pasować właśnie do kolejnego fotelika, który można montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4015 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://www.cookincanuck.com/mini-av...healthy-snack/ Tylko ja nie wycinam kołek tylko kroje na 4 trójkąty i je składam . Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jak nie cierpialam golonek! 2 tygodnie temu byla wigilijka u meza w pracy i bylo do wyboru ale wczesniej zglaszalo sie czy filet z kurczaka czy golonko... Ja wziela fileta bo golonka przeciez nie lubie... Matko... Myslalam, ze wyrwe talerz mezowi byla taka pyszna i jeszcze chrzanik do tego...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz myślę że może lepiej było zostać w domu przed tv Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz tez gole sie na czuja ![]() Cytat:
![]() Zaraz zerkne na linka... Mniam.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Jaka masz kreacje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
A wiesz ze ja tez dawno nie robiłam ze aż jutro tez sobie zrobie akurat mam kilka dojrzałych awokado w lodowce .... Oh jak dobrze ze mi przypomniałaś |
||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Pieluszki tetrowe na allegro warto zamawiać wersje premium, lux czy jak ją tam nazwą
zdecydowanie lepiej wyglądają ja mam jeszcze wszystko po córce, kupię tylko jakiś komplet muślinowych w ładnych chłopięcych wzorach i tyle W ogóle czytam o tych wyprawach i w sumie cieszę się, że praktycznie nic nie muszę kupować ![]() A Sylwestra spędzamy w domu w trójkę, wcześniej skoczymy do rodziców na kolację. Kupiłam nawet sobie wino bez alkoholu z tej okazji ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

ostatnio nakupiłam na tej promocji dla dzieci w Rossmannie i testuję, które najlepsze 

I teraz rzuciłam okiem jest tyle różnych nowych wzorów i kolorów! 

. A ostatnio przyniosłam kurtkę skórzana za 27
chyba tez będę wyrodną matką bez 70% tych rzeczy
No nic, musze zaraz zweryfikować co wrzuciłam do koszyka.

tego zmieniać 

teraz myślę że może lepiej było zostać w domu przed tv
zdecydowanie lepiej wyglądają