Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-03, 17:32   #4321
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Mamaszkrabka te liczby mnie przerażają myślałam o jednej paczce tych podkładów. Mzgz gdzie się tyle tych wód mieści w człowieku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja po prostu nie pamietam ile tego szlo
Pamietam, ze chyba tez pozyczalam sasiadce z lozka z 2-3 szt to sie jej skonczyly, a maz dopiero rano jej dowiozl. Jakas jedna dostalam zaraz po urodzenieniu, jeszcze polozna pomogla mi ja zalozyc bo w ogole nie kumalam na oddziale byly jakies, ze w razie W mozna bylo skorzystac ale one to dopiero jakas masakra byly...

W szpitalu jednak wole te wielgachne chyba bo sa mega chlonne i tak nie beda przeciekac wiec komfort psychiczny wiekszy. Poza tym jak sie jest samemu z dzieckiem to nie ma jak latac co chwilke wymieniac te mniejsze. W domu juz potem nie ma problemu bo i odchodow jest mniej i zawsze czesciej mozna zmienic.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 17:34   #4322
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Tereskaa, a może na położną byś się zdecydowała, która przychodziłaby do Ciebie do domu przed porodem i rozjaśniła Tobie jakieś kwestie? Chyba po 21 albo 24 tygodniu, już nie pamiętam, przysługują takie wizyty. Ja z racji tego, że babka ze szkoły rodzenia mnie olała, to nie wiem co zrobić właśnie. A do koleżanki przychodziła położna do domu i była zadowolona.

Co do butelek- w opisie wszystkich trzech jest informacja, że pozwalają łączyć kp i butlą, więc wezmę chyba najtańszą
Ale śmiesznie ostatnio odczuwam ruchu, już takie mocne, a co będzie dalej. Np w 2 miejscach jednocześnie, albo takie gilgotanie. Czasami nawet z zaskoczenia jak dostanę kopa, to aż się wystrasze. Na szczęście nie są jeszcze bolesne.

Jestem ciekawa jak to jest z ta położną. Widziałam, że miła pani, która przychodziła do nas 5 lat temu wciąż pracuje i niby przyjmuje w jakieś tam dni. Będę szła w końcu oddać do utylizacji strzykawki po heparynie, to zapytam czy można wpaść nawet do niej na pogawędkę.

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja wybieram się za jakieś 2 tygodnie, muszę opanować jedzenie po tym wolnym, mam straszne parcie na ciasta...
Dziś pobralam tylko krew na tsh i ft4, później zakupy i musiałam to odespac

Wiem, że temat był 100 razy, ale porusze 101 skąd polecacie koszule do porodu/szpitala? Ile sztuk?
Do porodu mam całkiem niezłą z lumpka, rozpinaną po całej długości. Szpitalne mam dwie od koleżanki, jedna z dziurami na piersi, druga rozpinana. Jedną kupiłam Textil Market za 30zł. Mam jeszcze dwie na ramiączkach, jedną z chińczyka, a drugą jakąś upchaną w szafie. Większość tych mamowych do karmienia jest po prostu jakaś okropnie babcina.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja tez mam parcie na ciasta wczoraj na stolowce zakladowej zobaczylam paczka z bita smietana... Rany jaki byl pyszny

U nas w piekarniku ciasto marchewkowe, bo synek sobie zażyczył Zapraszam
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami rozłożona na łopatki póki co staram się leczyć domowymi sposobami ale chyba mąż będzie musiał mi pojechać po jakieś specyfiki dla ciezarnych. Drugi dzień leżę w łóżku. Dobrze, że chociaż moje dziecko sobie wesoło skacze w brzuchu
Widzę,że piszecie o torbie do porodu. Ja kompletnie w tyle, nawet nie wiem co tam trzeba spakować. Wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyle czasu!
Wezmę później lapka i wrzucę tę listę wyprawkowa na 1 stronę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Kuruj się!
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 2 w zestawie bo było taniej i nam się akurat przydały. Próbowałam wszystkiego a nie udało się kp. Więc później dokupilam jeszcze 2. Teraz na pewno podejdę na luzie do tematu cc I kp. Nie uda się to trudno, nie będę się katowac. Wtedy odciagalam przez pół godziny 5 ml i to co 3 h i tak przez 2 tygodnie a przez pierwsze 2 miesiące nie odciagnelam więcej niż 100 ml z oby piersi. Piłam femaltiker który mi nic nie dawal, slod jęczmienny, herbatki wspomagające kp, minimum 3 litry płynów na dzień i nic.

Zaczęłam czytać ta książkę "Po prostu piersią" i wychodzi na to, że KP jest jednak ciężką pracą na początku. Zresztą sama się zastanawiałam co można napisać przez 250 stron na ta temat "weź dziecko i po prostu przystaw do cyca". Och jakże się myliłam. Skończę i na pewno przeczytam jeszcze raz przed porodem.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
kupujecie z rozmiaru 56 jakieś bluzy czy bluzki, spodnid? Czy tylko pozostajecie przy pajacach/ spiochach?

Mam dosłownie parę rzeczy w tym rozmiarze totalnie spadkowych i po starszym. Najwyżej się coś dokupi jeśli urodzi się calineczka.

Ja dziś po wizycie, nic ciekawego, tylko recepta, L4, tętno i pokazałam mu moje plamy od zastrzyków, więc mam na próbę robić w innym miejscu. Za tydzień USG
Oczywiście powitanie:
- Co tam dolega?
- Obawiam się, że po tym, co się dzieje w moim brzuchu, to urodzę kangura
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 17:35   #4323
Michacha1234
Zadomowienie

I do tej wielkiej podpachy zakłada się te siatkowe gatki?

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 17:36   #4324
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Mamaszkrabka te liczby mnie przerażają myślałam o jednej paczce tych podkładów. Mzgz gdzie się tyle tych wód mieści w człowieku

O to tez zapytałam ze jak to możliwe?! - a te wody cały czas produkują sie na nowo zeby dziecko sie nie udusiło.

Teraz sie z tego śmieje ale uwierzcie mi nie było mi do śmiechu i wyobraźcie sobie co czułam (wstyd) jak pani za mna z mopem latała
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 17:38   #4325
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaak

Dla mnie byly mega wygodne bo jak byly ubrudzone to po prostu wywalalam do kosza tych odchodow na poczatku jest mega duzo wiec naprawde polecam

Stary 2019-01-03, 17:39   #4326
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Look prosto w Vouge’a
Stary 2019-01-03, 17:39   #4327
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak to jest z ta położną. Widziałam, że miła pani, która przychodziła do nas 5 lat temu wciąż pracuje i niby przyjmuje w jakieś tam dni. Będę szła w końcu oddać do utylizacji strzykawki po heparynie, to zapytam czy można wpaść nawet do niej na pogawędkę.

Do porodu mam całkiem niezłą z lumpka, rozpinaną po całej długości. Szpitalne mam dwie od koleżanki, jedna z dziurami na piersi, druga rozpinana. Jedną kupiłam Textil Market za 30zł. Mam jeszcze dwie na ramiączkach, jedną z chińczyka, a drugą jakąś upchaną w szafie. Większość tych mamowych do karmienia jest po prostu jakaś okropnie babcina.

Kuruj się!

Zaczęłam czytać ta książkę "Po prostu piersią" i wychodzi na to, że KP jest jednak ciężką pracą na początku. Zresztą sama się zastanawiałam co można napisać przez 250 stron na ta temat "weź dziecko i po prostu przystaw do cyca". Och jakże się myliłam. Skończę i na pewno przeczytam jeszcze raz przed porodem.

Mam dosłownie parę rzeczy w tym rozmiarze totalnie spadkowych i po starszym. Najwyżej się coś dokupi jeśli urodzi się calineczka.

Ja dziś po wizycie, nic ciekawego, tylko recepta, L4, tętno i pokazałam mu moje plamy od zastrzyków, więc mam na próbę robić w innym miejscu. Za tydzień USG
Oczywiście powitanie:
- Co tam dolega?
Hahaha niezly tekst

Stary 2019-01-03, 17:57   #4328
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Kuruj się!

Oczywiście powitanie:
- Co tam dolega?
Haha, ostatnio też chyba pytał Cie "co dolega"?
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
O to tez zapytałam ze jak to możliwe?! - a te wody cały czas produkują sie na nowo zeby dziecko sie nie udusiło.

Teraz sie z tego śmieje ale uwierzcie mi nie było mi do śmiechu i wyobraźcie sobie co czułam (wstyd) jak pani za mna z mopem latała
Przepraszam, ale sobie to wyobraziłam i aż się oplułam Mam nadzieję, że będę w takim szoku, że nie będę się przejmowała takimi rzeczami.I że nie będę zbyt wiele pamiętac jak już wyjdę ze szpitala
Cytat:
Taaaak

Dla mnie byly mega wygodne bo jak byly ubrudzone to po prostu wywalalam do kosza tych odchodow na poczatku jest mega duzo wiec naprawde polecam

Ojeju, nie wiem jak to przeżyje, bo ja zawsze tamponów używałam, jak brałam tabsy to ten okres skąpy był. Podpachę to chyba w gimnazjum nosiłam ostatni raz. A tu jeszcze taką wielką założyć

Stary 2019-01-03, 18:09   #4329
coco00
Wtajemniczenie

Czyli ta wielka podpaska poporodowa, gacie z siatki i podkład na łóżko to jest full zestawik?
Jezu ja też tylko na tamponach od lat leciałam....
Z tymi wodami naprawdę dobrze wiedzieć, ja to bardziej myślałam/stresowalam sie, że odejdą wody a ja się nawet nie zorientuje a teraz stresuje się co będzie jak w domu odejdą i zaleje mieszkanie, deski drewniane, nasze łóżko, materac...?!

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 18:10   #4330
NibyNic
Zakorzenienie

A to mi przypomniałyscie jak dostałam pierwszy okres po urodzeniu syna (jakieś 8m-c miał) i z koszyczka w łazience wzięłam "cos" i tak się zastanawiałam czy to podpaska czy wkładka bo w pamięci miałam te poporodowe a to takie malutkie mi się wydawało. Aż męża pytałam co to jest a on mi na to "zapakowane pojedynczo i złożone .... hm to chyba podpaska bo takie kiedyś w kosmetyczce miałaś"

O tak, mi też wody tak nagle chlusnęły i przyszla pani z mopem.Też dwie koszule porodowe zużyłam.

W rozmiarze 56 mam jeszcze po synu dresik. Ogólnie to myślę że taka bluza może się przydać na wierzch na spacer do ubierania na tzw cebulkę więc chyba śmiało może być 62 to łatwiej na pajacyk włożyć. Swoją drogą dziś taką kupiłam- trudno mi znaleźć taką bluzę bez kaptura.
Bluzeczki też już raczej 62.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 18:15   #4331
coco00
Wtajemniczenie

O apropo wczorajszej dyskusji tsh uroslo mi do 2.64 no nic byle do wtorkowej wizyty

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 18:21   #4332
fitelina
Rozeznanie

Jejku dziewczyny, co za historie z tymi wodami czyli trzeba się dobrze zaopatrzyć w razie czego, też muszę się wziąć za te zakupy apteczne.
Opcja Smart z allegro tu się rzeczywiście przyda.
Ja jeszcze nie mam oczywiście żadnej koszuli porodowej, myślalam nad taką jedną chabrowa od mamyginekolog, ale skoro można taniej dorwać na allegro to muszę jeszcze popatrzeć.

Sa moje wyniki z krzywej:
Na czczo: 75,5
po 1h: 104,9
po 2h:58,5

Jakoś tak mało po 2h, ale chyba lepiej mniej niż więcej. Jutro wizyta u endokrynologa i gina to podpytam.
Najważniejsze, że moge dalej jeść ciastki!

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 18:31   #4333
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nic niezwyklego nie kupilam, jakies majtki siatkowe, podpaski poporodowe, podklady 90x60 itp.

A propos podkladow pamietaciebile zuzyluscie w szpitalu? Zamowilam 30 szt takich meega chlonnych jaka kajaki wygladajacych. Kojarze, ze potem uzywalam zwyklych podpasek z belli tylko tych nocnych. Zastanawiam sie czy te 30 mi wystarczy.

Bluzki wrzuce wieczorkiem z kompa

Mi chyba paczka wystarczyła. Tych najtańszych bella mama. Chyba najlepsze ze wszystkich. W razie czego TŻ będzie woził w samochodzie druga paczkę. Ale krwawienie chyba może różnie u każdego wyglądać. Niektóre szpitale dają swoje.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
A właśnie, bo mi to nie daje spokoju. Co to są te podkłady? To są podpaski? Ale jak sie trzymają jak niby nie mają kleju, bo ja tego nie czaję A to co się kładzie na łóżko to kiedy i jak się używa? Powiedzcie dziewczyny, żebym jakiegoś fo pa nie popełniła

Miałam z klejem i bez kleju i te bez lepsze. Trzymaly się w tych siateczkowych majtkach. Te na klej ciężko było nakleić także żeby było potem wygodniej. Te bella chyba jako jedyna są oddychające. Elastyczne dopasowały sie w tych gaciorach do dupska w tych na klej niewygodnie mi było. Została mi cała paczks i zuzylismy potem dla psa

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Mi odszly wody dopiero chwilke przed samym juz porodem.
Bylam w szoku jak po prostu chlusnelo spode mnie, jakby ktos wielki balon z woda przebil

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Wkladki poporodowe to taka podpaska tylko 10 x wieksza chodzi sie jak kaczka w pampersie

A podklady to sa na lozko, zeby nie pobrudzic po prostu taka mata, ktora z jednej strony ma cerate.

Mi przebiło pęcherz wiec nic nie wiem na temat swoich wód

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 19:13   #4334
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, co za historie z tymi wodami czyli trzeba się dobrze zaopatrzyć w razie czego, też muszę się wziąć za te zakupy apteczne.
Opcja Smart z allegro tu się rzeczywiście przyda.
Ja jeszcze nie mam oczywiście żadnej koszuli porodowej, myślalam nad taką jedną chabrowa od mamyginekolog, ale skoro można taniej dorwać na allegro to muszę jeszcze popatrzeć.

Sa moje wyniki z krzywej:
Na czczo: 75,5
po 1h: 104,9
po 2h:58,5

Jakoś tak mało po 2h, ale chyba lepiej mniej niż więcej. Jutro wizyta u endokrynologa i gina to podpytam.
Najważniejsze, że moge dalej jeść ciastki!

Nawet bardzo mało ten wynik po 2h. Ale poczekaj co ci lekarz powie

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 19:30   #4335
dorka607
Wtajemniczenie

Boziu mnie te podkłady w gatki tez przeraziły...prawie jak pampersy ale ja dość skąpo się oczyszczałam a po powrocie spokojnie podpaski mi starczały.

A propo słodyczy ja też od dziś zaczełam walkę ze sobą bo od Świąt codziennie coś musiałam zjeść tak więc dzis pierwszy dzień odwyku

Tereska pokażesz koszule z Bon Prix i napiszesz ile maja w cyckach i brzuchu jaki rozmiar? bo ja napewno wielki musze tylko nie wiem jak ma się ich rozmiarówka...
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 19:41   #4336
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Haha, ostatnio też chyba pytał Cie "co dolega"? Przepraszam, ale sobie to wyobraziłam i aż się oplułam Mam nadzieję, że będę w takim szoku, że nie będę się przejmowała takimi rzeczami.I że nie będę zbyt wiele pamiętac jak już wyjdę ze szpitala Ojeju, nie wiem jak to przeżyje, bo ja zawsze tamponów używałam, jak brałam tabsy to ten okres skąpy był. Podpachę to chyba w gimnazjum nosiłam ostatni raz. A tu jeszcze taką wielką założyć

Haha teraz sobie mysle ze dobrze ze nie postawiła koło mnie tego żółtego znaku z napisem „uwaga ślisko”

Cytat:
Czyli ta wielka podpaska poporodowa, gacie z siatki i podkład na łóżko to jest full zestawik?
Z tymi wodami naprawdę dobrze wiedzieć, ja to bardziej myślałam/stresowalam sie, że odejdą wody a ja się nawet nie zorientuje a teraz stresuje się co będzie jak w domu odejdą i zaleje mieszkanie, deski drewniane, nasze łóżko, materac...?!

Gdyby mi odeszły w domu to chyba w aucie musiałbym siedzieć w miednicy

Eh te podpaski - od razu tyłek odparzony, nie moge sie docZekac
Stary 2019-01-03, 20:01   #4337
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny taka promka w biedronce na dzieciece
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...ciece/#slide/1
Stary 2019-01-03, 20:24   #4338
maltaa7
Raczkowanie

Ja też mam wyniki krzywej i mam 4,57; 5,34; 6. Z podanych norm wynika że chyba ok. Tylko czy ten ostatni wynik nie powinien spadać, a nie rosnąć?

Apropo wód to nie zawsze tak chlustają jak wodospad. Mi zaczęły lecieć jak już położyłam się spać. Obudziłam się z wrażeniem, że się posikalam :P, a to właśnie wody zaczęły wypływać, ale to nie był jakiś potop. Poleciałam szybko na kibelek, tam coś poleciało, a potem jak już byłam w pionowej pozycji to sie delikatnie sączyły. Ta wielka podpaska dawała radę. Później trochę więcej pociekło jak mnie przy przyjmowaniu do szpitala lekarz badał. To jak te wody lecą, to chyba zależy jak dziecko jest ułożone. Mój syn bardzo naciskał główką w kanał, co bardzo bolało. Nawet myślałam, że to może to juz są skurcze <sciana>. Dopiero lekarz uświadomił mi, że skurczy przecież brak i że to dziecko tak naciska. Syn po porodzie miał takie odbite koło na główce z tego powodu.

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 20:25   #4339
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Jesli chodzi o te bluzki do karmienia to sie zastanawiam nad takimi:

https://allegro.pl/oferta/tunika-blu...r-l-7686266272

https://allegro.pl/oferta/bluzka-cia...5-000af7f61b00

Koszula nocna:
https://allegro.pl/oferta/koszulka-n...d-246e9683c530

Stary 2019-01-03, 20:29   #4340
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Nawet bardzo mało ten wynik po 2h. Ale poczekaj co ci lekarz powie

Sama jestem ciekawa, już kiedyś miałam podobne badania glukozy i insuliny i wyszła mi hiperglikemia reaktywna i mialam tylko pilnować diety. Podejrzewam, że dużo w tej kwestii się nie zmieniło.
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami rozłożona na łopatki póki co staram się leczyć domowymi sposobami ale chyba mąż będzie musiał mi pojechać po jakieś specyfiki dla ciezarnych. Drugi dzień leżę w łóżku. Dobrze, że chociaż moje dziecko sobie wesoło skacze w brzuchu
Widzę,że piszecie o torbie do porodu. Ja kompletnie w tyle, nawet nie wiem co tam trzeba spakować. Wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyle czasu!
Wezmę później lapka i wrzucę tę listę wyprawkowa na 1 stronę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ojej dużo zdrówka!
Cytat:
Ja się chyba nie nadaję na pannę młodą Nigdy mnie nie fascynowały suknie ślubne, a na wesela szłam jak za karę. Jeśli się zdecydujemy, to będzie skromnie: rodzice, rodzeństwo i obiad po wszystkim.
Poka co ładnego zamówiłaś?
Oooo trzeba uważać, ja tak wrzucałam do koszyka na allegro, niby pierdoły: a to to za 5 zł, a to to za 10 zl i się nazbierało 300 zl U mnie w ośrodku np. jest plakat wywieszony i nr do polożnej żeby się umówić. Ale można podobno wziąć dowolną na NFZ, koleżanka właśnie miała jakąś fajną babkę, co nawet skądś tam do niej dojeżdżała. Jeszcze ja, jeszcze ja!

U mnie to samo..
Jesteśmy zareczeni, ale do ślubu nam się nie spieszy.. Nigdy mnie to nie kręcilo.
Tz coś wspomina o następnym sierpniu, jak coś tylko cywilny + obiad dla najblizszych, ale już nawet to mnie przeraża

Musimy tylko jakoś wybrać się przed porodem do urzędu żeby załatwić te sprawy związane z ojcostwem, żeby pozniej nie było problemów.

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 20:35   #4341
NibyNic
Zakorzenienie

Mi jakoś nie wychodziło karmienie w bluzkach tego typu. Najlepiej mi było jak miałam koszulę rozpinaną, sweterek czy bluzę i podkoszulkę na ramiączkach (Też są takie co podobnie się odpina jak biustonosz).
W bluzkach to ja się napociłam już przy próbach dostania się do stanika przez te dziury a później jeszcze gimnastyka przy odpinaniu miseczki stanika. Dziecko też szybko mi się pociło przytulając do mnie. Po chwili oboje byliśmy oblani potem.
Wydaje mi się że im cieńszy materiał tych dedykowanych bluzek/tunik tym lepiej.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 20:45   #4342
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

Kuruj się!

Oczywiście powitanie:
- Co tam dolega?
Dla mnie butla też wygodna bo w nocy wstaje mąż

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 22:02   #4343
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Mi jakoś nie wychodziło karmienie w bluzkach tego typu. Najlepiej mi było jak miałam koszulę rozpinaną, sweterek czy bluzę i podkoszulkę na ramiączkach (Też są takie co podobnie się odpina jak biustonosz).
W bluzkach to ja się napociłam już przy próbach dostania się do stanika przez te dziury a później jeszcze gimnastyka przy odpinaniu miseczki stanika. Dziecko też szybko mi się pociło przytulając do mnie. Po chwili oboje byliśmy oblani potem.
Są takie topy w HM mama właśnie z wbudowanymi miseczkami, bardzo polecane ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 22:08   #4344
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ta bluza fajna. Mam taka samą koszule do kp

Stary 2019-01-03, 22:10   #4345
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam taką koszulę nocną i właśnie chciałam ją Wam wrzucić, ale nie mogłam znaleźć na allegro dzięki, kupię sobie jeszcze jedną taką, u mnie się fajnie sprawdziła i kosztuje grosze

Koszulki do kp miałam takie
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0433414010.html
i u mnie super się sprawdzały, bardzo długo je nosiłam

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-03, 22:23   #4346
Michacha1234
Zadomowienie

Ja dostałam w spadku takie:
https://www.italianfashion.pl/produk...otki-rekaw.php
Ale w domu nie bede w tym chodzic, bo sie czuje w nich jak babcia

Stary 2019-01-03, 23:07   #4347
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja mam z h&m takie bluzki dpinane jak stanik. Tylko taka opcja odsłania od razu całą pierś. Najlepiej to odpinania koszula/ bluza, zapieta do polowy, zwykłą bluzka zadarta do gory i można na maksimum ukryć piers.

Stary 2019-01-04, 00:07   #4348
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Ja się chyba nie nadaję na pannę młodą Nigdy mnie nie fascynowały suknie ślubne, a na wesela szłam jak za karę. Jeśli się zdecydujemy, to będzie skromnie: rodzice, rodzeństwo i obiad po wszystkim.
Poka co ładnego zamówiłaś?
Oooo trzeba uważać, ja tak wrzucałam do koszyka na allegro, niby pierdoły: a to to za 5 zł, a to to za 10 zl i się nazbierało 300 zl U mnie w ośrodku np. jest plakat wywieszony i nr do polożnej żeby się umówić. Ale można podobno wziąć dowolną na NFZ, koleżanka właśnie miała jakąś fajną babkę, co nawet skądś tam do niej dojeżdżała. Jeszcze ja, jeszcze ja!

Szukałam łóżeczka a kupiłam przewijak i ręcznik
I przyszedł dzisiaj kokon i kura z LaMillou (teściowa wymieniła tą nietrafioną biżuterię, którą dostałam na urodziny). Te rzeczy dla Małego mnie cieszą jak nic innego

Cytat:
Ja tez mam parcie na ciasta wczoraj na stolowce zakladowej zobaczylam paczka z bita smietana... Rany jaki byl pyszny

Ja na czekoladę czyli to co mój mąż lubi najbardziej. Będzie może synuś tatusia

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dzieki. Musze sie poorientowac co do tych poloznych, troche forow lokalnych poczytac zeby wybrac najlepsza a takie wizyty poloznej przed porodem nie sa pozniej obcinane po porodzie? Tak jak z macierzynskim, ze mozna czesc wykorzystac przed porodem ale o tyle mniej ma sie po porodzie. Mowiac szczerze jakby tak mialo byc to jednak wole zeby ta polozna byla wiecej jak juz dziecko sie urodzi, znaczy samo sie raczej nie urodzi nigdy nawet nie trzymalam na rekach noworodka, mam nadzieje, ze wiele przyjdzie intuicyjnie.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ale jestescie okropne ja nie moge nawet owocow sie najesc pod kokarde a co dopiero cokolwiek slodkiego... cholerna cukrzyca wrrrrr

A co do koszul to ja biore 4 sztuki i kupilam w bon prixie. Fajne sa bawelniane.

Pakujecie juz powoli torbe dla siebie do szpitala? Ja mysle zeby juz, bo ostatnio wzielo mnie przerazenie na sama mysl, ze mialoby sie zaczac cos dziac a ja w proszku.

Ja zamówiłam jakąś materiałową na rzeczy na wyjście ze szpitala i planuję na razie kupić drugą w Decathlonie za 20zł na rzeczy do szpitala żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić po

Cytat:
Ja ide na koniec stycznia do fryzjera. A moja mama "To już chyba Twój ostatni raz, bo potem nie będziesz mieć czasu". Serio? No chyba bez przesady.
A Wy organizujecie jakieś kąciki dla dzieciaczków? Macie jakieś koncepcje na baldachimy/fotele do karmienia/napisy na ścianach itp?

My planujemy zrobić pokoik, który obecnie jest pokojem składziko-biurowo-gościnnym. Jako że nie chciałam przemalowywać ścian (ciemna zieleń) to motywem przewodnim będzie las

Cytat:

Haha, ja dzisiaj siedzę z mamą i mężem i mówię żeby kupił już na wszelki wypadek jakąś folię malarską do samochodu. Na co moja mama: a co jak sobie parkiet zalejesz? O tym nie pomyślałam, a jak będzie trzeba wybiegać z domu to nikt nie zetrze. "Synu, zaczekaj bo mama musi umyć podłogę"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 243D2026-748E-4720-9976-96FADF05C31F.jpeg (24,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 958194B2-9A3D-446D-BE5E-7FD3FA110BDF.jpeg (335,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2019-01-04, 00:21   #4349
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam w spadku takie:
https://www.italianfashion.pl/produk...otki-rekaw.php
Ale w domu nie bede w tym chodzic, bo sie czuje w nich jak babcia

Własnie taką koszulę polecała kiedyś poyrójna mama na insta nawet sobie ją zapisałam taki styl trzeba lubić

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny taka promka w biedronce na dzieciece
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...ciece/#slide/1
Jakby któraś z Was była na kupnie proszków do prania to Lovela w Rossku za 16 pln zamiast za 20, cały asortyment ja zakupiłam bo ani się nie obejrzę i już ciuszki trzeba będzie prać.

W ogóle to byłam dziś w Biedronce, Rossku, na poczcie, w Pepco, w aptece i jeszcze w kilku miejscach dzień zalatwień. I tak:

- stwierdziłam, że czas wyprawkę ogarniać na całego bo już nie dla mnie latanie po sklepach. W biedrze duszno, słabo mi było, jeszcze kiś się człowieku w tej kurtce...

- w pepco żadnych wyprzedażowych ciuszków dla maluchów nie było kupiłam pajacyka, 2 pary spodenek i 2 czapeczki w regularnych cenach.

- kolejki w aptece i na poczcie TRAGEDIA

- kasa pierwszeństwa w lidlu - tylko z nazwy

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Szukałam łóżeczka a kupiłam przewijak i ręcznik
I przyszedł dzisiaj kokon i kura z LaMillou (teściowa wymieniła tą nietrafioną biżuterię, którą dostałam na urodziny). Te rzeczy dla Małego mnie cieszą jak nic innego

Ja na czekoladę czyli to co mój mąż lubi najbardziej. Będzie może synuś tatusia

Ja zamówiłam jakąś materiałową na rzeczy na wyjście ze szpitala i planuję na razie kupić drugą w Decathlonie za 20zł na rzeczy do szpitala żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić po

My planujemy zrobić pokoik, który obecnie jest pokojem składziko-biurowo-gościnnym. Jako że nie chciałam przemalowywać ścian (ciemna zieleń) to motywem przewodnim będzie las

Haha, ja dzisiaj siedzę z mamą i mężem i mówię żeby kupił już na wszelki wypadek jakąś folię malarską do samochodu. Na co moja mama: a co jak sobie parkiet zalejesz? O tym nie pomyślałam, a jak będzie trzeba wybiegać z domu to nikt nie zetrze. "Synu, zaczekaj bo mama musi umyć podłogę"
Aaaa zazdro kokonu z la millou każdy jeden jest cudowny sama go pewnie nie kupię bo ponad 3 stówki za kokon to dużo, szczególnie, że zapewne mała mało co z niego będzie korzystała bo zaraz lato będzie...ale kupić zamierzam ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 00:28   #4350
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Własnie taką koszulę polecała kiedyś poyrójna mama na insta nawet sobie ją zapisałam taki styl trzeba lubić

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Jakby któraś z Was była na kupnie proszków do prania to Lovela w Rossku za 16 pln zamiast za 20, cały asortyment ja zakupiłam bo ani się nie obejrzę i już ciuszki trzeba będzie prać.

W ogóle to byłam dziś w Biedronce, Rossku, na poczcie, w Pepco, w aptece i jeszcze w kilku miejscach dzień zalatwień. I tak:

- stwierdziłam, że czas wyprawkę ogarniać na całego bo już nie dla mnie latanie po sklepach. W biedrze duszno, słabo mi było, jeszcze kiś się człowieku w tej kurtce...

- w pepco żadnych wyprzedażowych ciuszków dla maluchów nie było kupiłam pajacyka, 2 pary spodenek i 2 czapeczki w regularnych cenach.

- kolejki w aptece i na poczcie TRAGEDIA

- kasa pierwszeństwa w lidlu - tylko z nazwy

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Aaaa zazdro kokonu z la millou każdy jeden jest cudowny sama go pewnie nie kupię bo ponad 3 stówki za kokon to dużo, szczególnie, że zapewne mała mało co z niego będzie korzystała bo zaraz lato będzie...ale kupić zamierzam ;-)

Ładniutkie to. Pytała mnie teściowa który kolor i myślałam nad jakimś niebieskim, ale ostatecznie stanęło na khaki z leśną wyściółką. Będzie tematycznie do pokoiku pasować i jest na tyle neutralny, że jakby się kiedyś dziewczynka trafiła to też będzie ok

Mój mąż stwierdził, że wygląda to trochę jak koszyk dla psa i wcale Go nie zdziwi jak psiaki będą się z Małym tam upychać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości