|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Pamietam, ze chyba tez pozyczalam sasiadce z lozka z 2-3 szt to sie jej skonczyly, a maz dopiero rano jej dowiozl. Jakas jedna dostalam zaraz po urodzenieniu, jeszcze polozna pomogla mi ja zalozyc bo w ogole nie kumalam na oddziale byly jakies, ze w razie W mozna bylo skorzystac ale one to dopiero jakas masakra byly... W szpitalu jednak wole te wielgachne chyba bo sa mega chlonne i tak nie beda przeciekac wiec komfort psychiczny wiekszy. Poza tym jak sie jest samemu z dzieckiem to nie ma jak latac co chwilke wymieniac te mniejsze. W domu juz potem nie ma problemu bo i odchodow jest mniej i zawsze czesciej mozna zmienic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapraszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś po wizycie, nic ciekawego, tylko recepta, L4, tętno i pokazałam mu moje plamy od zastrzyków, więc mam na próbę robić w innym miejscu. Za tydzień USG ![]() Oczywiście powitanie: - Co tam dolega? - Obawiam się, że po tym, co się dzieje w moim brzuchu, to urodzę kangura
|
||||||
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
I do tej wielkiej podpachy zakłada się te siatkowe gatki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz sie z tego śmieje ale uwierzcie mi nie było mi do śmiechu i wyobraźcie sobie co czułam (wstyd) jak pani za mna z mopem latała |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie byly mega wygodne bo jak byly ubrudzone to po prostu wywalalam do kosza tych odchodow na poczatku jest mega duzo wiec naprawde polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że będę w takim szoku, że nie będę się przejmowała takimi rzeczami.I że nie będę zbyt wiele pamiętac jak już wyjdę ze szpitala ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli ta wielka podpaska poporodowa, gacie z siatki i podkład na łóżko to jest full zestawik?
Jezu ja też tylko na tamponach od lat leciałam.... Z tymi wodami naprawdę dobrze wiedzieć, ja to bardziej myślałam/stresowalam sie, że odejdą wody a ja się nawet nie zorientuje a teraz stresuje się co będzie jak w domu odejdą i zaleje mieszkanie, deski drewniane, nasze łóżko, materac...?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
A to mi przypomniałyscie jak dostałam pierwszy okres po urodzeniu syna (jakieś 8m-c miał) i z koszyczka w łazience wzięłam "cos" i tak się zastanawiałam czy to podpaska czy wkładka bo w pamięci miałam te poporodowe a to takie malutkie mi się wydawało. Aż męża pytałam co to jest a on mi na to "zapakowane pojedynczo i złożone .... hm to chyba podpaska bo takie kiedyś w kosmetyczce miałaś"
![]() O tak, mi też wody tak nagle chlusnęły i przyszla pani z mopem.Też dwie koszule porodowe zużyłam. W rozmiarze 56 mam jeszcze po synu dresik. Ogólnie to myślę że taka bluza może się przydać na wierzch na spacer do ubierania na tzw cebulkę więc chyba śmiało może być 62 to łatwiej na pajacyk włożyć. Swoją drogą dziś taką kupiłam- trudno mi znaleźć taką bluzę bez kaptura. Bluzeczki też już raczej 62.
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
O apropo wczorajszej dyskusji tsh uroslo mi do 2.64
no nic byle do wtorkowej wizytyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny, co za historie z tymi wodami
czyli trzeba się dobrze zaopatrzyć w razie czego, też muszę się wziąć za te zakupy apteczne.Opcja Smart z allegro tu się rzeczywiście przyda. Ja jeszcze nie mam oczywiście żadnej koszuli porodowej, myślalam nad taką jedną chabrowa od mamyginekolog, ale skoro można taniej dorwać na allegro to muszę jeszcze popatrzeć. Sa moje wyniki z krzywej: Na czczo: 75,5 po 1h: 104,9 po 2h:58,5 Jakoś tak mało po 2h, ale chyba lepiej mniej niż więcej. Jutro wizyta u endokrynologa i gina to podpytam. Najważniejsze, że moge dalej jeść ciastki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
w tych na klej niewygodnie mi było. Została mi cała paczks i zuzylismy potem dla psa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Boziu mnie te podkłady w gatki tez przeraziły...prawie jak pampersy
A propo słodyczy ja też od dziś zaczełam walkę ze sobą bo od Świąt codziennie coś musiałam zjeść tak więc dzis pierwszy dzień odwyku ![]() Tereska pokażesz koszule z Bon Prix i napiszesz ile maja w cyckach i brzuchu jaki rozmiar? bo ja napewno wielki musze tylko nie wiem jak ma się ich rozmiarówka...
|
|
#4336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Eh te podpaski - od razu tyłek odparzony, nie moge sie docZekac |
||
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny taka promka w biedronce na dzieciece
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...ciece/#slide/1 |
|
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam wyniki krzywej i mam 4,57; 5,34; 6. Z podanych norm wynika że chyba ok. Tylko czy ten ostatni wynik nie powinien spadać, a nie rosnąć?
Apropo wód to nie zawsze tak chlustają jak wodospad. Mi zaczęły lecieć jak już położyłam się spać. Obudziłam się z wrażeniem, że się posikalam :P, a to właśnie wody zaczęły wypływać, ale to nie był jakiś potop. Poleciałam szybko na kibelek, tam coś poleciało, a potem jak już byłam w pionowej pozycji to sie delikatnie sączyły. Ta wielka podpaska dawała radę. Później trochę więcej pociekło jak mnie przy przyjmowaniu do szpitala lekarz badał. To jak te wody lecą, to chyba zależy jak dziecko jest ułożone. Mój syn bardzo naciskał główką w kanał, co bardzo bolało. Nawet myślałam, że to może to juz są skurcze <sciana>. Dopiero lekarz uświadomił mi, że skurczy przecież brak i że to dziecko tak naciska. Syn po porodzie miał takie odbite koło na główce z tego powodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o te bluzki do karmienia to sie zastanawiam nad takimi:
https://allegro.pl/oferta/tunika-blu...r-l-7686266272 https://allegro.pl/oferta/bluzka-cia...5-000af7f61b00 Koszula nocna: https://allegro.pl/oferta/koszulka-n...d-246e9683c530 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4340 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy zareczeni, ale do ślubu nam się nie spieszy.. Nigdy mnie to nie kręcilo. Tz coś wspomina o następnym sierpniu, jak coś tylko cywilny + obiad dla najblizszych, ale już nawet to mnie przeraża ![]() Musimy tylko jakoś wybrać się przed porodem do urzędu żeby załatwić te sprawy związane z ojcostwem, żeby pozniej nie było problemów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś nie wychodziło karmienie w bluzkach tego typu. Najlepiej mi było jak miałam koszulę rozpinaną, sweterek czy bluzę i podkoszulkę na ramiączkach (Też są takie co podobnie się odpina jak biustonosz).
W bluzkach to ja się napociłam już przy próbach dostania się do stanika przez te dziury a później jeszcze gimnastyka przy odpinaniu miseczki stanika. Dziecko też szybko mi się pociło przytulając do mnie. Po chwili oboje byliśmy oblani potem. Wydaje mi się że im cieńszy materiał tych dedykowanych bluzek/tunik tym lepiej.
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, kupię sobie jeszcze jedną taką, u mnie się fajnie sprawdziła i kosztuje grosze Koszulki do kp miałam takie https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0433414010.html i u mnie super się sprawdzały, bardzo długo je nosiłam
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam w spadku takie:
https://www.italianfashion.pl/produk...otki-rekaw.php Ale w domu nie bede w tym chodzic, bo sie czuje w nich jak babcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4348 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I przyszedł dzisiaj kokon i kura z LaMillou (teściowa wymieniła tą nietrafioną biżuterię, którą dostałam na urodziny). Te rzeczy dla Małego mnie cieszą jak nic innego Cytat:
czyli to co mój mąż lubi najbardziej. Będzie może synuś tatusia Cytat:
żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić poCytat:
![]() Cytat:
|
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki styl trzeba lubić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
ja zakupiłam bo ani się nie obejrzę i już ciuszki trzeba będzie prać.W ogóle to byłam dziś w Biedronce, Rossku, na poczcie, w Pepco, w aptece i jeszcze w kilku miejscach dzień zalatwień. I tak:- stwierdziłam, że czas wyprawkę ogarniać na całego bo już nie dla mnie latanie po sklepach. W biedrze duszno, słabo mi było, jeszcze kiś się człowieku w tej kurtce... - w pepco żadnych wyprzedażowych ciuszków dla maluchów nie było kupiłam pajacyka, 2 pary spodenek i 2 czapeczki w regularnych cenach.- kolejki w aptece i na poczcie TRAGEDIA - kasa pierwszeństwa w lidlu - tylko z nazwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
każdy jeden jest cudowny sama go pewnie nie kupię bo ponad 3 stówki za kokon to dużo, szczególnie, że zapewne mała mało co z niego będzie korzystała bo zaraz lato będzie...ale kupić zamierzam ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż stwierdził, że wygląda to trochę jak koszyk dla psa i wcale Go nie zdziwi jak psiaki będą się z Małym tam upychać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

póki co staram się leczyć domowymi sposobami ale chyba mąż będzie musiał mi pojechać po jakieś specyfiki dla ciezarnych. Drugi dzień leżę w łóżku. Dobrze, że chociaż moje dziecko sobie wesoło skacze w brzuchu 

no nic byle do wtorkowej wizyty
A to co się kładzie na łóżko to kiedy i jak się używa? Powiedzcie dziewczyny, żebym jakiegoś fo pa nie popełniła
w tych na klej niewygodnie mi było. Została mi cała paczks i zuzylismy potem dla psa 

żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić po
No chyba bez przesady.
dzień zalatwień. I tak:
kupiłam pajacyka, 2 pary spodenek i 2 czapeczki w regularnych cenach.