|
|
#2641 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Ach, te wakacje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
W Pierwsza ciążę zaszlam poprzez stymulowanie jajeczkowania, udalo się w pierwszym podejsciu, mialam 21 lat.
Druga ciąża , 25 lat, totalna wpadka, zakończyła się w 16 tyg ciąży. TrzeciA ciąża , 27lat, udała sie w pierwszym podejściu. Czwarta ciąża ,34lat, złoty strzał, od razu po wyjściu spirali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, dziewczyny, roznie z tymi staraniami widze. Domyslam sie jak ciezko musialo wam byc gdy kolejny miesiac przynosil @. Nie mowiac juz o stratach. Dobrze, ze teraz wszystko sie unormowalo, ze mamy zdrowe i szczesliwe ciaze
![]() Pytanie do mam, ktore maja dzidzie. Moj maz zaskoczyl mnie tym pytaniem Kiedy przekluwa sie dziewczynkom uszka?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
sysa09
ja uwazam, ze jak najpozniej. córce przebilismy na 4-te urodziny- bo sama tego chciała ![]() wczoraj miałam wizyte i połówkowe- potwierdzony zdrowy synek, wazyl ok 465 g ![]() dostalam skierowanie na krzywą cukrową, do 22 tc przytyłam prawie 5 kg ![]() co wieku, to z córką zaszłam od 1 strzału, mając 24 lata a teraz nam zeszło ze starankami prawie 2 lata! ale ja miałam po drodze babskie problemy, paskudna nadzerke, plamienia i zanim znalazłam dobrego lekarza, ktory zrobil z tym porzadek , to tak zeszło.... w marcu koncze 33 lata
|
|
|
|
#2645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci nie mam, ale się zgadzam. Gratuluję synka |
|
|
|
|
#2646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku wg mnie w dni płodne byłam w delegacji w Kanadzie. Jak wróciłam to też minęły z 2-3 dni bo miałam jetlag... Więc tak Nołnejmka jest z dni nieplodnych mąż jak się dowiedział to co powiedział? "na prawdę? Już?" i się cieszy ze kiedyś nie był zbyt otwarty na imprezach studenckich no by z alimentów się nie wypłacił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Więc przekuwa uszy jak dziecko poprosi jak będzie świadome że chce jak będzie można sporowac wytłumaczyć że to może boleć itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Muszę dziś zamówić aptekę ale muszę znaleźć co tu komuś o magnez ie wstawialam bo wtedy odkryłam że fajne że mam dobrze przyswajalne ale są duzo lepsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2647 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
po prostu, i tu zdania nie zmienię choćby mnie oskarżano o nie tolerancję na inne poglądy, dla mnie malutkie dziecko z przekłutymi uszami wygląda okropnie, jak stara malutka, w ogóle mi się to nie podoba i w ogóle tego nie rozumiem jak to się może podobać. No roczna dziewczynka i kolczyki w uszach. Never!!!! Kolczyki jak dla mnie to po kilku latach jak dziecko jest świadome i po prostu chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Co do starań to nam udało się za pierwszym razem. I synka i teraz córeczkę. Choć powiem Wam, że mój mąż od czerwca do września był na szkoleniu i przyjeżdżał co 2 tygodnie. Myślałam, że się nie uda. A tu taka niespodzianka. A co do przekłuwania uszu. Moja koleżanka przebiła małej na pierwsze urodzinki. Dla mnie za wcześnie. Mała ciągnęła za uszka, ropiały. Ja tak myślę, że najwcześniej jak będzie miała 3 latka. |
|
|
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
My sie staralismy 10miesiacy. W tym na 3msc zatrzymal mi sie cykl i nie mialam miesiaczki. 4razy mialam zmieniane dawkowanie i jak juz bylo idealnie zaszlam w ciaze to znowu musialam zmniejszac dawke.
Dla mnie argument ze dsiecka nie boli bo nie pamieta jest kompletnie z du.py. Sorry ale to nie jest operacja tylko przebicie uszu ktore trwa minute! Poza tym takie lyse dzieci z kolczykami... No nie. Przeciez niemowlaki tak czesto ciagnal za uszy, plus turlaja sie po podlodze ze dla mnie to jest nieodpowiedzialne. Ja bym sie nawet nad przedszkolakiem zastanowila bo to jednak jeszcze maluchy sa jedno drugie niechcacy zaczepi albo pociagnie i uszka ropieja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam, ze moja mama zabrala mnie na przebicie uszu jak mialam 4-5 lat, pamietam cale przekluwanie jak dzis
Darlam sie przy drugim uchu jak glupia ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
Julia miała przekłute uszka kiedy miała 5 lat, sama chciała, bo koleżanki miały.
Jednak podczas przekłuwania były problemy.Miała przekuwana na dwa pistolety jednocześnie. Ale podczas aplikacji jeden pistolet nie wystrzelił, i jedno ucho się przekłuło no a drugie trzeba było jeszcze raz. No i się zaczęła akcja, w końcu dała się przekonać i przekłuli to drugie ucho. Ale niestety wszystko się babrało, nie goiło się, zbierała się ropa, ciągle ją bolało, no i wyjęliśmy te kolczyki i poki co nie ma. Jak będzie większa i będzie chciała to sobie sama przekłuje. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Dostojna peema.
|
Ja miałam uszy przekłuwane przed komunią, u kosmetyczki pistolecikiem i nie mam z tego żadnej traumy, szczypnęło tylko xD
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Ja miałam przekłute uszy w wieku 6 lat jak sama poprosiłam o to mamę. Nic nie bolało, poszło szybko i bez problemu. Swojej córce też nie planuję przekłuwać za niemowlaka, dopiero jak zobaczy u innych dziewczynek w przedszkolu i będzie chciała
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka miała coś około 4 lat. Na pewno już chodziła do przedszkola i sama prosiła o kolczyki. Za to dziecię mojej kuzynki ma 1,5 roku i od 4 miesiąca życia ma kolczyki :-/
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Hiszpanii dziewczynkom przekłuwa się uszy na drugą/trzecia dobę po porodzie, i robi to chirurg w szpitalu. Lub idzie się do apteki. Szczerze mówiąc nie zgłębiam tematu bo nie jestem przekonana, bo z jednej strony taki noworodek nie będzie pamiętał tego, no a z drugiej...no noworodek. Mi się akurat podoba jak dziewczynki takie małe mają kolczyki, natomiast czy sama małej tak szybko zrobię to nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też przed komunią, dobrze wspominam
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Sq a ile ma Twoja szyjka? Ja jutro pobieram wymaz (albo sama nie wiem co, bo ze zdenerwowania zapomniałam) i jak będzie ok, czyli bez infekcji to mi wstawi pessar. Na wynik czeka się Ok tygodnia, wiec już na następny tydzień się umówiłam do niego na wizytę i niech działa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Lilly u mnie pierwsza ciąża podobnie jak u Ciebie- w chorobie ![]() I to była ciąża nieplanowana, tzn. planowana, ale za pół roku, bo zmieniałam pracę i w ogóle nie była mi ciąża w głowie (chociaż mąż namawiał od dawna). Stres w poprzedniej pracy+ choroba i cykl zupełnie mi się rozjechał, oczywiście nie wyłapałam tego. Jeden, jedyny raz zaponnieliśmy się dosłownie na dwie sekundy (potem się mąż otrząsnął) i bach, było po sprawie. To było tak nierealne,że można zajść po czymś takim w ciążę,że kiedy wcinałam dziwne rzeczy, a mąż mówił mi,żebym lepiej zrobiłam test to powiedziałam "A niby po czym?" potem zmiana pracy, podpisywanie umowy i miałam wychodzić w piątek 25 stycznia 2013 r z koleżanką na miasto oblewać nową pracą...rano mnie tknęło na zrobienie tego testu, doam,że robiłam go na ślepo bez soczewek i nic na nim nie zobaczyłam, wywaliłam go do kosza, a wieczorem poszłam się bawić.Dwa dni później znowu mnie coś tknęło, wpisałam w google "ból piersi jak na okres" a tam wszędzie wyskakiwało CIĄŻA, CIĄŻA pobiegłam do kosza łazienkowego, wyjęłam test i tak już zobaczyłam cień Kolejne testy to potwierdziły. Pierwsza godzina to była załamka, bo sobie wkręcałam,że nie będę mieć żadnego macierzyńśkiego itp. skoro dopiero zmieniłam pracę, ale potem poczytałam i się uspokoiłam.Dwa dni później, po becie, powiadomiłam męża i był przeszczęśliwy. Druga ciąża- jak to ja musiałam się przygotowywać, także wszystkie badania, wizyta u gina itp. W pierwszym cyklu powiodło się, ale ciąża się nie utrzymała i w 7 tc było po wszystkim. W kolejnym cyklu się nie udało, tak wiec właściwie w trzecim cyklu udało się z Zosią ![]() Trzecia ciąża- przygotowania ponad poł roku wcześniej, trzech ginów, fizjoterapeuci, badania krwi itp, dentysta, usg piersi...wszystko co uważałam,że muszę zrobić przed ciążą Mieliśmy się wcześniej starać, ale leczenie zęba mi się przesuwało i czekaliśmy na zielone światło od...dentystyDrugi cykl przypadał na sierpień, potem początkiem września jechaliśmy na wakacje. Na wakacjach totalny luz, w ogóle o tym nie myślałam, nosiłam Zoskę na plecach w Tuli po Florencji. Od 7 września brzuch mnie pobolewał jak na okres, więc ciągle myślałam,że przyjdzie, a tu nic. W niedzielę 9 września wracaliśmy do domu i ciągle miałam to uczucie. Wtedy pomyślałam,że może jednak...wróciliśmy do domu wieczorem, dziewczyny poszły spać i machnęłam testa ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Cytat:
ooo fajnie Dużo was tam było?My robimy zloty z mamusiami wrześniowymi i nadal sporo jest nas na grupie fb Fajnie jak tak kontakt zostaje![]() Cytat:
![]() Zaszłam w ciążę z Zosią jak wyjechaliśmy na długi weekend. A ja wtedy miałam okropne parcie i ciśnienie na tę ciążę, strasznie się nakręcałam i nikt mi nie powie,że nie ma to wpływu ![]() Z kolei teraz w sumie do zapłodnienia doszło kilka dni przed wyjazdem na wakacje, ale jednak wakacyjny spokój i tak mógł wpłynąć na pomyślność "przedsięwzięcia" Z tym,że ja w ogóle nie przypuszczałam,że uda się szybko, myślałam,że spokojnie kilka miesięcy bo jednak coraz starsza jestem itp
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Konto usunięte
|
Jest taka paskudna pogoda, że tylko się spać położyć
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86344696]Jest taka paskudna pogoda, że tylko się spać położyć
Powiedz to mojemu przełożonemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Moje dziewczyny nie mają kolczyków. To co wspomniałaś to fakt, dodajmy do tego alergie... ale kurczaki. Dla mnie najważniejszy argument jest taki,że to są ICH CIAŁA i nie uważam,żebym mogła decydować o tym,czy mają mieć przekłute uszy czy nie. Jasne,że uszy mogą zarosnąć itp, ale dlaczego mam im przekłuwać za malucha, przez moje własne widzi-mi-się? Staram się jednak wychowywać moje dzieci z poszanowaniem ich praw, ich odrębności, ich emocji. I uważam,że mam też z szacunkiem traktować ich ciała ![]() Tusia raz wspomniała o kolczykach, powiedziałam jej o tym jak to wygląda i powiedziała,że póki co nie chce. Ja sama też miałam kolczyki na początku podstawówki, jak sama uznałam,że chcę. Cytat:
Moje dziewczyny wprawdzie nigdy łyse nie były, ale nawet do takich malutkich buzinek i krótkich włosków to po prostu nie pasuje---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2019-01-09 o 10:21 |
||||
|
|
|
#2663 |
|
Dostojna peema.
|
Butterfly, dobra historia z tą Twoją ciążą
Życie jest nieprzewidywalne ![]() Ja też się w śmieszny sposób dowiedziałam,że jestem w ciąży, nie wiem czy to opisywałam tutaj ale to jest chora historia. Podobnie w sposób dziwaczny dowiedział się o naszej ciąży mój mąż. W filmach to wyglądało inaczej - myślałam, że jak zajdę to dam ojcu dziecka w prezencie jakieś buciki czy skarpetki, a rzeczywistość okazała się... xDDDD
|
#2664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Daj nr to powiem ![]() ![]() W smyku -50% na ciuszki |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalam swojemu paczuszke ze skarpetkami i testem wlasnie [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86344819]Daj nr to powiem ![]() ![]() W smyku -50% na ciuszki ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Nie wiem... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Matko córek. Jak nazywacie swoje narządy? Mój synek ma siusiak (mówiłam penis ale od siusiu mu się tak łatwiej mówi... A mama? "mama nie ma" ) jakieś rady? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- W rossmanie 2+2 na rzeczy eko. Niektóre dla dzieci wchodzą! ![]() Wchodzi też jedzenie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2667 | |
|
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86344819]Daj nr to powiem
![]() ![]() W smyku -50% na ciuszki Przeglądam właśnie, niektóre naprawdę fajne ![]() Cytat:
Był długi weekend, byliśmy na weselu 17 sierpnia, gdzie sporo wypiłam, jadłam tatara i tak dalej. Potem, w niedzielę, wybraliśmy się na rowery ze znajomymi, gdzie zrobiliśmy 50 km, ledwo żyłam. Pamiętam, że gadałam wtedy z koleżanką, że biorę pod uwagę żeby zajść w ciążę w tym roku ale to na bank nie ten cykl, bo brzuch boli mnie jak na okres, ogólnie wszystko jak na okres, zresztą z jednego przytulanka no to proszę Was, bez przesady ![]() W poniedziałek mieliśmy rocznicę ślubu, dalej czułam się jak na okres, nawet kupiłam tampony. Poszliśmy na kolację do knajpy, oczywiście jadłam tatara i piłam alkohol Potem był wtorek i przyszła środa, ciągle czułam się jak na okres, z tą małą różnicą, że nad ranem mnie jakoś cisnęło na siku mocno. No i w środę poszłam siku około 7 rano, tż jeszcze spał, bo na 9 szedł do pracy. W kibelku natchnęło mnie, że może bym zrobiła test tak dla wszystkiego - miałam dwa wśród kosmetyków, pewnie dużo kobiet ma jakieś testy w razie czego. Zrobiłam go, czekałam z 10 minut, jak wół jedna kreska no to wyrzuciłam do kosza i poszłam spać. Jak tż zbierał się do pracy to miał wyrzucić śmieci. Coś mnie wtedy tknęło, pobiegłam do łazienki i myślę, że ten test przecież na wierzchu, po co ma go widzieć, skoro nic z tego nie wyszło? Więc sama postanowiłam wyjąć ten worek i dać mu zamknięty czy tam test głębiej w te śmieci wsadzić, coś takiego. Otwieram kosz a tam na tym teście dosłownie cień cienia cienia drugiej kreski. Było to po dłuższym czasie od zrobienia testu więc nic nie musiało oznaczać, ale ja po prostu wiedziałam. Z emocji zaczęłam się drzeć jak jakaś wystraszona, tż który już był w butach do wyjścia wpadł do łazienki, bo myślał, jak potem mówił, że jakiegoś robaka zobaczyłam czy coś. Dobry mi robak :P A ja stoję w tym kiblu, test w ręce, ręce mi się trzesą, ja coś tam krzyczę czy on wie co to oznacza czy coś takiego. No nijak to nie było romantyczne, on się patrzy na ten test, na którym naprawdę nic nie widać prawie. Ja usiadłam aż na podłodze z wrażenia i zaczęłam płakać A ja wysłałam fotę testu koleżance na messenger, czy to ciąża powiedziała, że tak, że też miała taką bladą krechę. Poszłam na betę i wszystko było jasne. Romantyzm w pytę. :P Może poprawię się przy dziecku nr 2
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sq, pytałam się post wcześniej po co woreczek z pestkami, bo widziałam na liście. Dobre pytanie o narządy damskie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądam Smyka. Fajne te ciuszki. Dla synka wyhaczyłam spodnie i dres. Chyba zamówię 😀
|
|
|
|
#2670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W dobrej wierze działałam Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Kiedy przekluwa sie dziewczynkom uszka?

no nie dogodzisz babom!
Tż się ze mnie śmiał, ale ja podświadomie wiedziałam, że nie wrócimy w tym samym składzie co pojechaliśmy
i pykło.