Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-16, 22:06   #361
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Mzgz ja też podziwiam, nie cierpiałam kp ale przyznaję że w nocy było wygodnie bo przystawiałam i przysypiałam Jakbym miała do tego jechać z laktatorem to pewnie by mi cierpliwości nie starczyło.

Mamy starszaków, dajecie jeszcze radę biegać za dziećmi? Ja już wymiękam powoli przy tym moim łobuzie. Głupio mi to pisać bo przecież chodzi do żłobka, więc tego biegania mam te kilka godzin dziennie mniej, a i tak mi ciężko Jestem już dość powolna, nie podbiegnę z tym brzuchem np po schodach tak szybko jak kiedyś, czy jak mam ją ściągać z parapetu to zanim się dotoczę… a ten szogun nie usiedzi, nic nie słucha, broi za 3. Brzuch mnie dzisiaj już boli chyba od tego latania za nią i jakiś kryzys mnie dopadł, a to jeszcze nawet nie 3 trymestr
Ja nie daje rady a córka chyba czuje sytuacje bo najlepiej to pod stół się schować. Na szczęście teraz TŻ jest w domu. Jak jest bunt na ubieranie , mycie , zębów, zmianę pieluchy TŻ wkracza. Ja nie mam siły biegać i szarpać sie. Zęby jeszcze jakoś jej umyje, a co się nagadam i na denerwuje. Najgorzej jak ucieka wiec zamykam nas w łazience staram się ale są chwile ze nawet cierpliwości mi brak. Wiec TŻ wkracza szczególnie jak trzeba ja wziąć na ręce, podnieść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 22:22   #362
mzgz
Rozeznanie

Będę dalej szerzyc zło objadania sie :

Lubicie ciasto drożdżowe i orzechy? Jak tak to dajcie znać to cos wam wyślę .
Ja juz 2 blachy zjadłam
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 22:30   #363
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Mzgz ja też podziwiam, nie cierpiałam kp ale przyznaję że w nocy było wygodnie bo przystawiałam i przysypiałam Jakbym miała do tego jechać z laktatorem to pewnie by mi cierpliwości nie starczyło.

Mamy starszaków, dajecie jeszcze radę biegać za dziećmi? Ja już wymiękam powoli przy tym moim łobuzie. Głupio mi to pisać bo przecież chodzi do żłobka, więc tego biegania mam te kilka godzin dziennie mniej, a i tak mi ciężko Jestem już dość powolna, nie podbiegnę z tym brzuchem np po schodach tak szybko jak kiedyś, czy jak mam ją ściągać z parapetu to zanim się dotoczę… a ten szogun nie usiedzi, nic nie słucha, broi za 3. Brzuch mnie dzisiaj już boli chyba od tego latania za nią i jakiś kryzys mnie dopadł, a to jeszcze nawet nie 3 trymestr
Moja w sumie jest kochana i nie mam problemów. Czasem ubieranie się trwa dość długo, ale ubiera się sama, więc po prostu czekam aż to raczy zrobić jak mi się spieszy, staram się bawić z nią, że jest małą dzidzią i trzeba ją ubrać i wtedy jakoś się udaje z zębami też różnie bywa, ale ostatnio mam schize, że coś zaczyna się jej psuć (muszę szybko ogarnąć stomatologa), więc nie odpuszczam za bardzo i jakoś udaje mi się ją przekonać.
Moje dziecko na szczęście z tych uwielbiających książki, więc dużo siedzimy i czytamy, lepimy z ciastoliny i malujemy.
Ale też są momenty, kiedy brakuje mi cierpliwości szczególnie jak mi zaczyna pomagać w kuchni (w ogóle od kiedy skończyła rok, mamy kitchen helper i to jest cudo, polecam wszystkim).

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 22:58   #364
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Aaa czekamy na wózek

Ja się wybieram we wtorek. A Ty? Boszzzz to już!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Oszzzz Ty to przez Ciebie

Ale są pyszne! Potwierdzam i szybkie! Wolę je zrobić niż jechać do sklepu po słodkie

Wózek poskladalismy, poobczajalismy czy wszystko jest i działa i wszystkie opcje na spokojnie, ale wlozylismy spowrotem do kartonu bo jeszcze dużo czasu kotu bardziej spasowala spacerówka i fotelik niż gondola mega się zmachalam przy tym wszystkim, duuuuuzo tego
Może też we wtorek się wybiorę na krzywa

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 23:05   #365
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Moja w sumie jest kochana i nie mam problemów. Czasem ubieranie się trwa dość długo, ale ubiera się sama, więc po prostu czekam aż to raczy zrobić jak mi się spieszy, staram się bawić z nią, że jest małą dzidzią i trzeba ją ubrać i wtedy jakoś się udaje z zębami też różnie bywa, ale ostatnio mam schize, że coś zaczyna się jej psuć (muszę szybko ogarnąć stomatologa), więc nie odpuszczam za bardzo i jakoś udaje mi się ją przekonać.
Moje dziecko na szczęście z tych uwielbiających książki, więc dużo siedzimy i czytamy, lepimy z ciastoliny i malujemy.
Ale też są momenty, kiedy brakuje mi cierpliwości szczególnie jak mi zaczyna pomagać w kuchni (w ogóle od kiedy skończyła rok, mamy kitchen helper i to jest cudo, polecam wszystkim).

Twoja tez widzę taka pomocna i garnie się do kuchni jak tylko wchodze do kuchni to leci "mogę pomóc?" i ciągnie sama tego helpera do blatu a ja czasami idę tylko coś pomieszac albo wodę wstawić. A jak powiem ze idziemy robić placki albo muffinki to podskakuje i krzyczy " hurra, hurra". Lubi cos wrzucać, mieszać. Jak na przykład robię jej kolację to sama wybiera co chce dac no do placków czy kaszy. Sama sobie jeszcze wrzuci, pomiesza. A potem z apetytem zjada. A z ta pomocą to jest więcej roboty i bałaganu ale dziecka radość bezcenna najgorzej się make sprząta był czas ze dzięki helperowi obiad był zrobiony córka byka absorbujaca a stanie ze mną przy blacie było lepszą zabawa. Fajne spędzanie czasu razem

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-01-16 o 23:06
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 23:08   #366
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
A mogłybyście tutaj podać przepis? Do klubu nie dostałam chyba zaproszona A też bym zrobiła rogaliki (rozumiem, że tam jest przepis)
A był przepis tutaj

Mąka, masło i ser biały w identycznych proporcjach. U mnie wjeżdża po 20dkg wszystkiego. ;-)
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was szuka Chicco Next2Me (tej pierwszej wersji) to na Empiku jest różowe za 575zł
https://www.empik.com/chicco-next-2-...6885,dziecko-p
W promocji są też inne produkty, ale nie wiem czy te ceny są lepsze niż na innych stronach

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Jeśli któraś z Was szuka Chicco Next2Me (tej pierwszej wersji) to na Empiku jest różowe za 575zł
https://www.empik.com/chicco-next-2-...6885,dziecko-p
W promocji są też inne produkty, ale nie wiem czy te ceny są lepsze niż na innych stronach
Ooo dzięki, ja myślę i myślę nad nim

Dziewczyny z dostawkami. Macie same dostawki czy łóżeczka też kupujecie?
Cytat:
Dzień dobry Byliśmy w ikei, załadowaliśmy auto po sufit Ale głównie niedzieciowymi rzeczami. Dla młodej wzięłam tą największą komodę z Hemnesa. Stwierdziłam że nie chcę już do tego domu nowej szafy, a ta komoda jest piękna i pakowna jak nie wiem co

Co do kp to ja szczerze nie znosiłam, a karmiłam do samoodstawienia którego raczyła dokonać w 16 miesiącu życia Człowiek się przyzwyczaja i po jakimś czasie już tak nie wkurza Zaliczyłam karmienie chyba wszędzie, w knajpie, na basenie, na stacji benzynowej (gdzie za późno zorientowałam się że podjechałam tuż pod kamerkę - pozdrawiam obsługę ), w ch, nawet w sądzie Mnie to nie krępowało w ogóle, wkładałam dziecko pod bluzkę i już

Ja też nigdy dziecka nie zostawiłam samego. Wkurzałam się czasem zwłaszcza zimą jak nieraz było więcej ubierania niż wyjścia właściwego, no ale co zrobisz. Teraz tż pracuje z domu więc tych sytuacji będzie mniej bo w razie czego zostanie z młodą. Będę miała komfortowo, tylko z kolei obawiam się jak to będzie z tą jego pracą przy płaczącym niemowlaku… no zobaczymy.

O chustach już chyba pisałam kiedyś, że dla mnie to masthew Zwłaszcza przy takim nieodkładalnym dziecku, jakim była moja córka.
Ooo my też planujemy wyprawę do IKEA którą konkretnie z hemnesa? Tą na 160cm szerokości?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 23:10   #367
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Wózek poskladalismy, poobczajalismy czy wszystko jest i działa i wszystkie opcje na spokojnie, ale wlozylismy spowrotem do kartonu bo jeszcze dużo czasu kotu bardziej spasowala spacerówka i fotelik niż gondola mega się zmachalam przy tym wszystkim, duuuuuzo tego
Może też we wtorek się wybiorę na krzywa

Jaki w końcu wybraliscie ;-)?

Stary 2019-01-16, 23:14   #368
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
A był przepis tutaj

Mąka, masło i ser biały w identycznych proporcjach. U mnie wjeżdża po 20dkg wszystkiego. ;-)

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Ooo dzięki, ja myślę i myślę nad nim

Dziewczyny z dostawkami. Macie same dostawki czy łóżeczka też kupujecie?Ooo my też planujemy wyprawę do IKEA którą konkretnie z hemnesa? Tą na 160cm szerokości?

Planuję dostawkę w sypialni, a łóżeczko w pokoju Małego

Mam pytanie w sprawie wyprawki aptecznej - do czego są potrzebne kompresy i Octenisept?
Stary 2019-01-16, 23:16   #369
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki w końcu wybraliscie ;-)?

Ale co? Wózek espiro next Avenue, fotelik maxi cosi pebble plus z baza 2wayfix

Stary 2019-01-16, 23:23   #370
Michacha1234
Zadomowienie

Oj naczytałam się Was i mam ochotę na coś słodkiego.Takie rogaliki mmmmmmm z maminą marmoladą
Jestem padnięta. Dopiero wróciliśmy z Bezpiecznego Malucha. Zadowolona jestem, a przyznam że nie chciało mi się jechać.W dodatku wylosowałam poduszkę-klin. Już mówiłam tż przed, że ma się udzielać, bo chcę jakąś nagrodę dostać i proszę, udało się
Jutro wizyta u gina, już się nie mogę doczekać.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 23:30   #371
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie w sprawie wyprawki aptecznej - do czego są potrzebne kompresy i Octenisept?
A kiedy będziecie chcieli małego przenieść do łóżeczka na noc ;-)?
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ale co? Wózek espiro next Avenue, fotelik maxi cosi pebble plus z baza 2wayfix

O wózek mi chodziło czy padło na Avenue ;-)

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Oj naczytałam się Was i mam ochotę na coś słodkiego.Takie rogaliki mmmmmmm z maminą marmoladą
Jestem padnięta. Dopiero wróciliśmy z Bezpiecznego Malucha. Zadowolona jestem, a przyznam że nie chciało mi się jechać.W dodatku wylosowałam poduszkę-klin. Już mówiłam tż przed, że ma się udzielać, bo chcę jakąś nagrodę dostać i proszę, udało się
Jutro wizyta u gina, już się nie mogę doczekać.

Z Marmoladą z biedry też cudowne

Ooo gratulacje ja wygrałam adaptery do pasów
Super, że jutro wizyta!

Stary 2019-01-16, 23:32   #372
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Octenisept do pielęgnacji pępka (choć poczytaj i zadecyduj sama, bo zdania są podzielone) i psikania krocza po porodzie. Kompresy żelowe mają łagodzić ból sutków przy początkach kp.

Stary 2019-01-16, 23:39   #373
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy będziecie chcieli małego przenieść do łóżeczka na noc ;-)?O wózek mi chodziło czy padło na Avenue ;-)

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Super, że jutro wizyta!

Chciałabym żeby tam spał w dzień i się przyzwyczajał powoli do swojego pokoju. Mam cichą nadzieję, że to pomoże Go szybciej przeprowadzić potem.Ale co z tego wyjdzie

Cytat:
Octenisept do pielęgnacji pępka (choć poczytaj i zadecyduj sama, bo zdania są podzielone) i psikania krocza po porodzie. Kompresy żelowe mają łagodzić ból sutków przy początkach kp.

Miałam na myśli kompresy jałowe (o tych żelowych widziałam że pisałyście)

Co wybrać do obcinania paznokci? Nożyczki czy cążki? Macie coś sprawdzone?
Stary 2019-01-16, 23:41   #374
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym żeby tam spał w dzień i się przyzwyczajał powoli do swojego pokoju. Mam cichą nadzieję, że to pomoże Go szybciej przeprowadzić potem.Ale co z tego wyjdzie

Miałam na myśli kompresy jałowe (o tych żelowych widziałam że pisałyście).

A to sorry kompresów jałowych w sumie nie używałam za bardzo, pewnie też do pielęgnacji pępka i może do przemywania oczu?

Ja używałam od początku obcinacza do paznokci, nożyczkami się bałam

Stary 2019-01-16, 23:46   #375
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy będziecie chcieli małego przenieść do łóżeczka na noc ;-)?O wózek mi chodziło czy padło na Avenue ;-)

Super, że jutro wizyta!

Dzięki, te adaptery super sprawa
A poduszka i tak za duża do naszej kołyski, ale spoko na tyle osób wogóle być wylosowaną
Cytat:

Ja zamówiłam zestaw chyba za 7 zł i tam są cążki, nożyczki i chyba pilniczek
Co będzie lepsze to się przekonamy. Podobno łatwiej cążkami.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 00:04   #376
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja zamówiłam taki zestaw przez allegro, ale to i tak będzie zadanie tż, ja się boję
https://arena.pl/babyono-zestaw-kosm...p41010160.html

Stary 2019-01-17, 05:40   #377
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też lepiej sprawdziły się cążki niż nożyczki. Im mniejsze tym lepsze według mnie

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 08:47   #378
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć ale mam lenia!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 08:57   #379
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Czytając opinie to zdania są podzielone ja jakoś jestem bardziej przekonana do nożyczek, ale to tż zdecyduje czym mu będzie lepiej obcinać bo to pewnie będzie jego zadanie

Dzień dobry
Zwlekam się z łóżka i idę na śniadanie

Znacie Lullalove? Ja przepadłam. Akurat jest zniżka -25% i coś czuję, że dziś zostawię tam parę stówek

Stary 2019-01-17, 09:02   #380
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:

Dla ciekawych koszul Dolce Sonno, wrzuciłam na klub słodkie focie
1. Do porodu, fajnie się rozpina dziecko ma dużo powierzchni mamy do przytulania, wygląd tu nie jest ważny bo i tak stricte rodzić w niej chcę.

2. Też się fajnie rozpina i najlepiej się w niej czuję nie wiem czy nie wymienić jej na wzór taki jak ma koszula nr 3 bo ten jest taki ciotkowaty.

3. Brakuje mi jeszcze jednego napa u samej góry, a tak to spoko, chociaż i tak szału ni ma

Aaa i brałam taki rozmiar jaki mam - L i są Ok!

Oooo bardzo fajne te koszule
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Co do chusty ja już się rozglądam na nową bo po córce poszła w świat przy dwójce myślę, że to będzie moje must have nawet na plac zabaw czy do sklepu nooo i ta bliskość
Ogólnie nigdy się nad chustami nie pochylałam, a tu trzeba się jednak zagłębić, bo i długość i gramatura i splot i coś tam. Wstrzymam się chyba do narodzin.

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
U mnie tez na leżaczku leżała a ja sie prysznicowalam

Lecimy do Polski pierwszy tydzień spędzimy w Zakopanym a drugi ja na sofie u mamy będę sie obżerać !!! Nie moge sie doczekać -
Odwiedzisz polski biegun ciepła?

Cytat:

AAa u nas też! Zwykle go wołam do pomocy przy robieniu ciasta czy muffinek, ale ostatnio jest akcja kanapka. Smaruje sobie kanapki i dokłada składniki, które mu przygotuję, a do tego komentuje głosem niczym Makłowicz albo Moran. Za dużo "Doradcy smaku"
Cytat:

Aaa ja zamówiłam ten Octenisept, do heparyny, bo stwierdziłam, że może po spirolu zaczęły mi wychodzić te plamy. Po pierwszym zastrzyku stwierdzam, że to chyba to, bo póki co ślad nie swędzi, ani się nie powiększa. Przeczytałam ulotkę i faktycznie ma duży zakres użytkowania. Głównie używany do pielęgnacji pępka i z tych historii go kojarzę. Ale też do płukania jamy ustnej, przeróżne rany, głównie sprawy poniżej pasa.
Cytat:

Najlepiej sobie zamówić zestaw cążki i nożyczki i sobie spróbować. Ja preferuje nożyczki. Fajny zestaw jest z Baby Ono. Nożyczki z Canpola były do kitu.

Nie mam ostatnio mocy. Czy to zmiana klimatu czy co?
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 09:39   #381
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Oooo bardzo fajne te koszule

Ogólnie nigdy się nad chustami nie pochylałam, a tu trzeba się jednak zagłębić, bo i długość i gramatura i splot i coś tam. Wstrzymam się chyba do narodzin.

Odwiedzisz polski biegun ciepła?

AAa u nas też! Zwykle go wołam do pomocy przy robieniu ciasta czy muffinek, ale ostatnio jest akcja kanapka. Smaruje sobie kanapki i dokłada składniki, które mu przygotuję, a do tego komentuje głosem niczym Makłowicz albo Moran. Za dużo "Doradcy smaku"

Aaa ja zamówiłam ten Octenisept, do heparyny, bo stwierdziłam, że może po spirolu zaczęły mi wychodzić te plamy. Po pierwszym zastrzyku stwierdzam, że to chyba to, bo póki co ślad nie swędzi, ani się nie powiększa. Przeczytałam ulotkę i faktycznie ma duży zakres użytkowania. Głównie używany do pielęgnacji pępka i z tych historii go kojarzę. Ale też do płukania jamy ustnej, przeróżne rany, głównie sprawy poniżej pasa.

Najlepiej sobie zamówić zestaw cążki i nożyczki i sobie spróbować. Ja preferuje nożyczki. Fajny zestaw jest z Baby Ono. Nożyczki z Canpola były do kitu.

Nie mam ostatnio mocy. Czy to zmiana klimatu czy co?
Pestko, no po gazikach spirytusowych to musiałam chwilę poczekać przed zastrzykiem bo tak bezpośrednio to piekło nieziemsko. Używałam ich kilka razy jak mi się Octanisept skończył i kurczaki byłam pewna, że wszyscy nim odkażają możesz też spróbować umyć wodą z mydłem to miejsce i wytrzeć ręcznikiem papierowym.

Stary 2019-01-17, 09:54   #382
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Czytając opinie to zdania są podzielone ja jakoś jestem bardziej przekonana do nożyczek, ale to tż zdecyduje czym mu będzie lepiej obcinać bo to pewnie będzie jego zadanie

Dzień dobry
Zwlekam się z łóżka i idę na śniadanie

Znacie Lullalove? Ja przepadłam. Akurat jest zniżka -25% i coś czuję, że dziś zostawię tam parę stówek

Mogłabyś podać link do tej promocji bo na ich stronie nie mogę jakoś się połapać

Stary 2019-01-17, 09:58   #383
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś podać link do tej promocji bo na ich stronie nie mogę jakoś się połapać
Hasło: MADZIA

Stary 2019-01-17, 10:01   #384
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Ooo my też planujemy wyprawę do IKEA którą konkretnie z hemnesa? Tą na 160cm szerokości?
108x131, policzyłam pojemność i miała najlepszy price/performance

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Gdzie popełniłam błąd Kitchen helpera nawet nie rozważałam. To jakaś abstrakcja żeby ona miała ustać powyżej 30sek w jednym miejscu… Raz na jakiś czas chce pomóc, ale musi siedzieć na blacie, zamiesza coś dwa razy i leci do innych palących spraw Ma swoją kuchnię która stoi w kuchni, robi jej za garaż i ogólnie przechowalnie wszystkiego. A wyobrażałam sobie że będzie sobie grzecznie stać i gotować obok jak ja gotuję… taaa
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 10:14   #385
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Pestko, no po gazikach spirytusowych to musiałam chwilę poczekać przed zastrzykiem bo tak bezpośrednio to piekło nieziemsko. Używałam ich kilka razy jak mi się Octanisept skończył i kurczaki byłam pewna, że wszyscy nim odkażają możesz też spróbować umyć wodą z mydłem to miejsce i wytrzeć ręcznikiem papierowym.

Ja od początku robiłam spirolkiem Ale wielkie swędzące plamy zaczęły się pojawiać jak wróciłam do Palmersa więc myślałam, że to może jakieś uczulenie, ale też zaczęłam po zastrzyku przemywać skórę wodą. Wróciłam do Ziajki, ale plamy dalej się pojawiają. Pokazywałam nawet na zabiegowym wczoraj pielęgniarce, pani lekarce i też się zastanawiały od czego to może być. Póki co po wczorajszym użyciu tego ocentispetu jest ok, nic nie swędzi. Ślad jest mały, ale to trochę zmasakrowałam brzuch, bo nie mogłam się wbić #panika

A właśnie, pytałam gdzie można się wbijać i póki co nadal mam się pikać w brzuch. Ewentualnie te uda lub boczki jak faktycznie będę mięć problemy przez te plamy, siniaki czy zgrubienia.

Ale się rano wystraszyłam. Ostatnio budziłam się jakoś po 6 i wtedy mała już buszowała. Dzisiaj obudził mnie budzik o 7 i w brzuchu cisza, nawet po moim przerwóceniu się na prawy bok. Poszłam na poranne siku, a tam a majtach 3 kropeczki z krwi, wielkości główki od szpilki. Nie wiem co to skąd to, wymacałam się papierem na wszystkie strony, zagłębiłam się nawet patyczkiem od uszu. Ale nie zlokalizowałam niczego. Nie ogłaszałam alarmu, odprowadziłam małego i jak wróciłam sprawdziłam, ale niczego więcej już nie było. Dopiero przy śniadaniu mała księżniczka się obudziła Cały czas stres.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 10:23   #386
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:

A co ci wpadło w oko?

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 10:29   #387
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję
Zamówienie złożyłam
Otulacz i MrB

Stary 2019-01-17, 10:30   #388
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Zamówienie złożyłam
Otulacz i MrB
Który konkretnie otulacz?

Co sądzisz o Mr B?

Stary 2019-01-17, 10:31   #389
dorka607
Wtajemniczenie

Kompresy jałowe używałam do przemywania oczu, wycierania koło pępka. Do pazurków mamy nożyczki od maluszka i do tej pory używamy
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-17, 10:34   #390
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Zamówienie złożyłam
Otulacz i MrB
Co to MrB?

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości