Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-31, 07:19   #1471
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Majaaa wysypka dalej jest. Nie powiększa się na razie i powoli blednie, myslę, że teraz to jest jakieś 20% tego co było, już tak nie swędzi i nie straszy

Zori o ciekawe, ja słyszałam właśnie,, że należy zapewnić jak największą różnorodność, dzięki temu super się równowaga ćwiczy i rozwija wyobraźnię dotykową. Jakieś ścieżki sensoryczne itp
Tez słyszałam, że boso najlepiej bo najbardziej naturalnie. Z resztą nawet na gimnastyce korekcyjne w przedszkolu pamiętam że kazali mam boso chodzic po różnych rzeczach (groch, pianka, piasek trawa, jak zajęcia były na dworzu, itp itd, właśnie dla sensoryki). Klusek o tsk tylko boso ciągle łazi, papcie ma ale często zdejmuje w trakcie dnia. Przynajmniej lepiej się trzyma podłogi jak idzie, większa przyczepność.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-01-31, 07:32   #1472
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczoraj ledwo ogarnęłam fb, tu już nie dałam rady

Barb, najlepsze życzenia dla synka i udanej imprezy sezon roczkowy oficjalnie zamknięty

Olilina, dużo siły i zdrowia

U nas chyba poprawa. Twixy już tak nie marudzą w dzień i noce są spokojniejsze. Tylko jest mały problem, bo Lewy Twix od 4 dni nie zasypia przy piersi tylko u taty na rękach. Wczoraj się najadł, usiadł i zaczął wołać tata tata. Spodobało mu się, bo siedzą na kanapie i czytają książeczki aż padnie. No i fajnie tylko, że mąż ma dzisiaj popołudniową zmianę i obawiam się że będzie awantura.

Dzisiaj rehabilitacja, robię kawę w termos, biorę czytnik i będzie relaks na korytarzu nie wchodzę na salę, bo ostatnio Twixy nie chciały ćwiczyć i uciekały do mnie. Mąż będzie z nimi.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 09:24   #1473
olilina
Zakorzenienie

Majaaa właśnie babka od rehabilitacji nam mówiła, że boso, ale nie po płaskich powierzchniach typu panele, tylko po dywanie czy innych bardziej miekkich.

Amparo dzięki, u nas też już trochę lepiej, chociaż nie chce zapeszać. My już jesteśmy zwolnieni z rehabilitacji 😉 w sumie to nawet dobrze, bo wyprawa w zimie z nimi to bylo nielada wyzwanie.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 09:27   #1474
bonjourbelle
Zakorzenienie

Barb sto lat dla synka

Moja wczoraj poszła spać po 23 ale w miarę dobrze spala i wy spalysmy się do 9
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 11:31   #1475
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Majaaa właśnie babka od rehabilitacji nam mówiła, że boso, ale nie po płaskich powierzchniach typu panele, tylko po dywanie czy innych bardziej miekkich.

Amparo dzięki, u nas też już trochę lepiej, chociaż nie chce zapeszać. My już jesteśmy zwolnieni z rehabilitacji w sumie to nawet dobrze, bo wyprawa w zimie z nimi to bylo nielada wyzwanie.
My jeszcze jeździmy, nasz neurolog zalecił rehabilitację do momentu aż zaczną chodzić. Ogólnie jest ok, problemy napięciowe wyprostowane, teraz bardziej chodzi o wsparcie rozwoju. Mam o tyle dobrze, że jeździmy razem z mężem, załatwił sobie w pracy popołudniówki w czwartki i dajemy radę. Niedługo mamy kontrolę u neurologa, zobaczymy co powie.
Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Barb sto lat dla synka

Moja wczoraj poszła spać po 23 ale w miarę dobrze spala i wy spalysmy się do 9
Po 23 dobrze, że chociaż rano dospałyście. A jak katar?

Stary 2019-01-31, 11:45   #1476
Ewka788
Raczkowanie

Barb83 sto lat dla synka

Ewka788 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 12:07   #1477
bonjourbelle
Zakorzenienie

Amparo, mokry kaszel ma już drugi tydzień a katar od trzech dni. Byliśmy u lekarza i nic wielkiego się nie dzieje. Inhalujemy ectodose i mam nadzieję że szybko przejdzie. Na szczęście nie ma problemu z oddychaniem i spaniem
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 13:13   #1478
ksiegowa10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
My jeszcze jeździmy, nasz neurolog zalecił rehabilitację do momentu aż zaczną chodzić. Ogólnie jest ok, problemy napięciowe wyprostowane, teraz bardziej chodzi o wsparcie rozwoju. Mam o tyle dobrze, że jeździmy razem z mężem, załatwił sobie w pracy popołudniówki w czwartki i dajemy radę. Niedługo mamy kontrolę u neurologa, zobaczymy co powie.Po 23 dobrze, że chociaż rano dospałyście. A jak katar?

Amparo a powiedz mi ta rehabilitacja to Bobath tak. U nas dzisiaj dzień ciężki. Nina kaszle i ma katar to chyba od zęba. O 16 idę do pediatry i oczywiście musiałam przełożyć Vojtę dzisiaj. Nic nie chce innego do jedzenia jak cyc chyba to gardło ją boli. Może to nir po Mmr. Zapytam pediatry czy poleca Bronho Vaxom .
ksiegowa10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 13:26   #1479
fiolek7317
Zakorzenienie

Barb najlepszego dla synka!

Zori nasza fizjo wlasnie to samo powiedziala, ze bosa stopa tak, ale na miękkim podłożu. Tłumaczyła dlaczego, ale to juz bylo dla mnie zatrudne
Za to gdzie indziej czytalam, ze na boso najlepiej. Co czlowiek to opinia, takze trzeba chyba do kazdej opcji z rozwaga podejsc.

Mielismy miec dzisiaj pierwsza wizyte u dentysty, a moje dziecko wstało z kaszlem i katarem. Jutro tydzien jak mielismy MMR, a za tydzien mamy miec Bexero. Inhalować sie nie chce.
W dodatku wszystko jest na nie, nic dluzej niz 1 minute nie mozna go zajac, ksiazeczki musi sam przeglądać, nic mu nie mozna pokazac. W nocy spi tylko z nami, lozeczko zaczelo parzyć, najgorzej, ze przestal sam w nim usypiac. Od tygodnia pierwszy raz dal sie nakarmić lyzeczka. Moja cierpliwosc wisi na włosku w tym tygodniu.

Stary 2019-01-31, 13:35   #1480
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Barb, Wszystkiego co najpiękniejsze dla Synka

Klusek jest dzisiaj kompletnie obrażony na jedzenie. Na śniadanie owsianka nie, kaszka nie, kanapki nie. Wypił trochę mleka. Na 2 śniadanie to co powyższe znowu nie, placki bananowe na szybko upieklam, i też nie. Mleko trochę tak. Więc się zastanawiam czy w ogóle jest sens robić mu obiad nocka znowu kiepska, od 23 do rana spał z nami ale się tsk wiercil i kręcił że spadlam z łóżka jest ładna pogoda, mogłabym iść z nim na spacer zebu czas szybciej zleciał a nie mam siły i ochoty.

Nope. Nie idę na spacer dzisiaj. Jakośc powietrza masakryczna. Jutro mąż ma wolne, to może pojedziemy gdzieś za miasto do lasu na długo spacer. Coś czuję że dzisiaj będziesz jeden z tych dni, gdzie Klusek sobie, a ja sobie na kanapie z Netflixem.

Edytowane przez Majaaaaa
Czas edycji: 2019-01-31 o 13:47
Majaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 16:09   #1481
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Amparo, mokry kaszel ma już drugi tydzień a katar od trzech dni. Byliśmy u lekarza i nic wielkiego się nie dzieje. Inhalujemy ectodose i mam nadzieję że szybko przejdzie. Na szczęście nie ma problemu z oddychaniem i spaniem
Oby było tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez ksiegowa10 Pokaż wiadomość
Amparo a powiedz mi ta rehabilitacja to Bobath tak. U nas dzisiaj dzień ciężki. Nina kaszle i ma katar to chyba od zęba. O 16 idę do pediatry i oczywiście musiałam przełożyć Vojtę dzisiaj. Nic nie chce innego do jedzenia jak cyc chyba to gardło ją boli. Może to nir po Mmr. Zapytam pediatry czy poleca Bronho Vaxom .
Tak, rehabilitujemy Bobath.
Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Barb najlepszego dla synka!

Zori nasza fizjo wlasnie to samo powiedziala, ze bosa stopa tak, ale na miękkim podłożu. Tłumaczyła dlaczego, ale to juz bylo dla mnie zatrudne
Za to gdzie indziej czytalam, ze na boso najlepiej. Co czlowiek to opinia, takze trzeba chyba do kazdej opcji z rozwaga podejsc.

Mielismy miec dzisiaj pierwsza wizyte u dentysty, a moje dziecko wstało z kaszlem i katarem. Jutro tydzien jak mielismy MMR, a za tydzien mamy miec Bexero. Inhalować sie nie chce.
W dodatku wszystko jest na nie, nic dluzej niz 1 minute nie mozna go zajac, ksiazeczki musi sam przeglądać, nic mu nie mozna pokazac. W nocy spi tylko z nami, lozeczko zaczelo parzyć, najgorzej, ze przestal sam w nim usypiac. Od tygodnia pierwszy raz dal sie nakarmić lyzeczka. Moja cierpliwosc wisi na włosku w tym tygodniu.

Dużo siły!
Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Barb, Wszystkiego co najpiękniejsze dla Synka

Klusek jest dzisiaj kompletnie obrażony na jedzenie. Na śniadanie owsianka nie, kaszka nie, kanapki nie. Wypił trochę mleka. Na 2 śniadanie to co powyższe znowu nie, placki bananowe na szybko upieklam, i też nie. Mleko trochę tak. Więc się zastanawiam czy w ogóle jest sens robić mu obiad nocka znowu kiepska, od 23 do rana spał z nami ale się tsk wiercil i kręcił że spadlam z łóżka jest ładna pogoda, mogłabym iść z nim na spacer zebu czas szybciej zleciał a nie mam siły i ochoty.

Nope. Nie idę na spacer dzisiaj. Jakośc powietrza masakryczna. Jutro mąż ma wolne, to może pojedziemy gdzieś za miasto do lasu na długo spacer. Coś czuję że dzisiaj będziesz jeden z tych dni, gdzie Klusek sobie, a ja sobie na kanapie z Netflixem.
Też masz dzisiaj wesoło...

U nas ładna pogoda się zrobiła, więc byliśmy na długim spacerze. Twixy zafascynowane, bo pierwszy raz od bardzo dawna nie spali w wózku tylko sobie oglądali świat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 18:22   #1482
olilina
Zakorzenienie

U nas dzisiaj był mega smog, także zostaliśmy w domu.
Mniejszy Twix gorączkuje... Po prostu super.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 20:28   #1483
zori86
Zadomowienie

Dziewczyny dużo sił!

U nas dzisiaj 1 drzemka. Tylko co z tego jak spała całe 30 minut. I na noc godzina usypiania. Dodatkowo zęby.. Niech się w końcu przebija.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 20:35   #1484
Barb83
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za życzenia urodzinowe dla synka. Zdrówka dla wszystkich chorujących.

Coosik i toja-powodzenia w pracy,ja ruszam od 1 marca.u mnie jeszcze kp.mysle,że maj/czerwiec zakończę .
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 21:02   #1485
Ajtra
Raczkowanie

Zdrowia chorującym

U nas niestety też się jakieś zapalenie gardła przypałętało, a w poniedziałek miałyśmy mieć i tak już przełożone mmr ech ech
Ajtra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 21:13   #1486
jawjola
Raczkowanie

Barb najlepszego dla roczniaka!

Fiolek pewnie maluch się źle czuje i dlatego taki niedobry. Oby szybko minęło.

Współczuję chorób. My dziś znów byliśmy u lekarza bo od wczoraj widać że jej coś źle w uszkach. Ale jedno tylko lekko czerwone, więc podobno na tym etapie leczenie polega na podawaniu ibuprofenu i kropli do nosa i kontrola po weekendzie. Kaszel dalej ma straszny, ale osluchowo jest ciągle ok. Oby to już przeszło bo od ponad tygodnia nie byłyśmy na porządnym spacerze 🙁 no i widać że ja choroba męczy bo też jest bardzo marudna, ciągle jeczy i wisi na nogawce. Jeść też nie chce.

Majaaa z dwojga złego to lepiej że to ty spadlas z tego łóżka 😉 fajny pomysl z tym spacerem poza miastem.

Odzywam się do was tak wybiórczo bo jakoś nie mogę się wbić. Brak mi czasu na nadrobienia forum, bo nie dość że mała taka wymagająca to jeszcze przyjechała siostra z dzieciakami do nas. Widzimy się rzadko bo mieszkają ponad 300 km od nas. Śpią u brata ale codziennie nas odwiedzają. Cieszę się bo trochę mi pomagają przy malej, wiec dzien szybciej mija.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ajtra wspolczuje, my też musialysmy przełożyć mmr, w sumie nie wiadomo na kiedy bo te terminy u mnie są chore🙁 a dziś mi pediatra powiedziała że bezwzględnie trzeba zaszczepić bo w przedszkolu obok przychodni jest już odra, serio boję się ruszyć z domu 🙁😢
jawjola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 21:22   #1487
Ajtra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jawjola Pokaż wiadomość

Współczuję chorób. My dziś znów byliśmy u lekarza bo od wczoraj widać że jej coś źle w uszkach. Ale jedno tylko lekko czerwone, więc podobno na tym etapie leczenie polega na podawaniu ibuprofenu i kropli do nosa i kontrola po weekendzie. Kaszel dalej ma straszny, ale osluchowo jest ciągle ok. Oby to już przeszło bo od ponad tygodnia nie byłyśmy na porządnym spacerze 🙁 no i widać że ja choroba męczy bo też jest bardzo marudna, ciągle jeczy i wisi na nogawce. Jeść też nie chce.

Majaaa z dwojga złego to lepiej że to ty spadlas z tego łóżka 😉 fajny pomysl z tym spacerem poza miastem.

Odzywam się do was tak wybiórczo bo jakoś nie mogę się wbić. Brak mi czasu na nadrobienia forum, bo nie dość że mała taka wymagająca to jeszcze przyjechała siostra z dzieciakami do nas. Widzimy się rzadko bo mieszkają ponad 300 km od nas. Śpią u brata ale codziennie nas odwiedzają. Cieszę się bo trochę mi pomagają przy malej, wiec dzien szybciej mija.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ajtra wspolczuje, my też musialysmy przełożyć mmr, w sumie nie wiadomo na kiedy bo te terminy u mnie są chore🙁 a dziś mi pediatra powiedziała że bezwzględnie trzeba zaszczepić bo w przedszkolu obok przychodni jest już odra, serio boję się ruszyć z domu 🙁😢
Kurczę, to faktycznie nieciekawie mnie właśnie bardzo zależy na tym szczepieniu ze względu na tę szalejącą odrę, a jak na złość akurat to się opóźnia
Ajtra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 21:46   #1488
_toja
Zadomowienie

I my mamy mmr opóźnione Strasznie się stresuję, bo już Mała będzie w żłobku jak będziemy ją mogli zaszczepić. Nie wiadomo od czego ta wysypka nasza i dopóki nie zejdzie to nie chcą szczepić
_toja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 22:10   #1489
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj był mega smog, także zostaliśmy w domu.
Mniejszy Twix gorączkuje... Po prostu super.
Biedny dużo sił
Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dużo sił!

U nas dzisiaj 1 drzemka. Tylko co z tego jak spała całe 30 minut. I na noc godzina usypiania. Dodatkowo zęby.. Niech się w końcu przebija.

Spokojnej nocki
Cytat:
Napisane przez Ajtra Pokaż wiadomość
Zdrowia chorującym

U nas niestety też się jakieś zapalenie gardła przypałętało, a w poniedziałek miałyśmy mieć i tak już przełożone mmr ech ech
Zdrówka pech z tym szczepieniem.
Cytat:
Napisane przez jawjola Pokaż wiadomość

Współczuję chorób. My dziś znów byliśmy u lekarza bo od wczoraj widać że jej coś źle w uszkach. Ale jedno tylko lekko czerwone, więc podobno na tym etapie leczenie polega na podawaniu ibuprofenu i kropli do nosa i kontrola po weekendzie. Kaszel dalej ma straszny, ale osluchowo jest ciągle ok. Oby to już przeszło bo od ponad tygodnia nie byłyśmy na porządnym spacerze no i widać że ja choroba męczy bo też jest bardzo marudna, ciągle jeczy i wisi na nogawce. Jeść też nie chce.

Majaaa z dwojga złego to lepiej że to ty spadlas z tego łóżka fajny pomysl z tym spacerem poza miastem.

Ajtra wspolczuje, my też musialysmy przełożyć mmr, w sumie nie wiadomo na kiedy bo te terminy u mnie są chore a dziś mi pediatra powiedziała że bezwzględnie trzeba zaszczepić bo w przedszkolu obok przychodni jest już odra, serio boję się ruszyć z domu
Kaszel to może być i być niestety oby było tylko lepiej.

Z tą odrą mocno nieciekawie teraz. Bałam się mmr jak żadnego innego szczepienia, ale teraz przynajmniej jestem spokojniejsza, że Twixy są jakoś tam chronione. Szkoda tylko, że szczepionka nie daje 100% ochrony. No i został niecały tydzień stresu, mam nadzieję, że żaden nop już się nie pojawi.

Była u mnie przyjaciółka na plotach. Po historiach które mi opowiedziała mam tylko jeden wniosek - jakie ja mam nudne życie ale to dobrze, kocham tą moją nudę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-01, 08:21   #1490
Goszka30
Raczkowanie

Barb83 wszystkiego najlepszego dla synka

U nas też szczepienie odłożone. Planuję zaszczepić ją w następnym tygodniu. Chciałabym już mieć to za sobą.

Czy wasze dzieci też chcę same jeść i nie dają się karmić? Moja jak tylko idę do niej z łyżeczką to zaraz łapie łyżeczkę i chce sama, jak jej nie dam to wrzask. Mąż wymyślił na nią patent. Ona jedną łyżeczką grzebie sobie w jedzeniu a drugą ja ją karmię. Później obie jesteśmy całe brudne
Goszka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 08:26   #1491
fiolek7317
Zakorzenienie

Amparo to prawda piekny dzien wczoraj byl, az przyjemnie sie spacerowało, ale przez ten katar szybki spacer mielismy, chociaz nie chcialo sie wracac do domu.
Z reszta dzisiaj tez ladnie licze, ze pochodzimy dluzej.
Tez mam taka przyjaciolke, ze jak mi cos opowiada to sie zastanawiam gdzie moje zycie, ona typowa imprezująca singielka.

Goszka tak, u nas wszystko sam. Wczoraj pierwszy raz dal sie nakarmić lyzeczka, ale dzisiaj juz musialam robic drugie sniadanie, zeby sam zjadl.

Filip ladnie przespal nocke, raczej bez kaszlu i zatkanego nosa, wiec odpuscilam sobie lekarza. Rano raz kichnął, raz kaszlnal i na tym koniec, zaczal ladnie sie inhalować, wiec poczekam przez weekend jak to bedzie, szkoda mi go ciagnac w te wirusy.

Stary 2019-02-01, 08:39   #1492
Majka1503
EDUkator

U nas dwie ostatnie noce trochę lepsze, ale aż się boje to pisać.

Teraz jestem w drodze na egzamin, TŻ dziś urlop wziął. Zaproponował że pojedziemy wszyscy razem, byłoby dużo szybciej, ale potrzebuje odpocząć sama przez trochę. Przetelepac się busem i tramwajem, ale bez napięcia czy mała będzie spać w aucie czy nie, czy na uczelni nie trafimy na kogoś z grypa itd...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 08:47   #1493
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Goszka30 Pokaż wiadomość
Barb83 wszystkiego najlepszego dla synka

U nas też szczepienie odłożone. Planuję zaszczepić ją w następnym tygodniu. Chciałabym już mieć to za sobą.

Czy wasze dzieci też chcę same jeść i nie dają się karmić? Moja jak tylko idę do niej z łyżeczką to zaraz łapie łyżeczkę i chce sama, jak jej nie dam to wrzask. Mąż wymyślił na nią patent. Ona jedną łyżeczką grzebie sobie w jedzeniu a drugą ja ją karmię. Później obie jesteśmy całe brudne
U nas tak samo, Klusek ma jed a łyżkę i co jakiś czas on nabiera i wkłada do buzi, a resztę ja go karmię druga łyżka. Chociaż u nas dzisiaj powtórka z wczorsj. Brak apetytu w ogóle. Śniadanie znowu nie, wypił mleko. Nic nie chce, nawet churpkow kukurydzianych, a to do niego niepodobne. Ale dużo pije, wczoraj przez cały dzień wypił prawie pół litra wody/herbatki z Hipp. Dobre i to. Pewnie to te zęby na dole.

Byłam dzisiaj w diagnostyce na pobraniu krwi. Niestety prywatnie, bo na NFZ to bym musiała iść z małym do przychodni do lekarza po skierowanie, potrm drugiego dnia znowu z małym na to pobranie i potem po wyniki. Wole na razie unikać przychodni i chorób. Ostatnio jak z nim poszłam na to usg piersi to się ospa zaraził

W każdym razie zapłaciłam miliony monet, 160zl za morfologie, ob, żelazo, tsh, ft3, ft4, wit D. Chyba właśnie wit D byla najdroższa, 70zl. No trudno. Raz na rok można ma siebie wydać pieniądze. Zdrowie najważniejsze. Dzisiaj będę miała wieczorem wyniki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Bierzecie jakieś leki/suplementy? Ja magnez, wit D i kwas foliowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-01, 10:00   #1494
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
U nas tak samo, Klusek ma jed a łyżkę i co jakiś czas on nabiera i wkłada do buzi, a resztę ja go karmię druga łyżka. Chociaż u nas dzisiaj powtórka z wczorsj. Brak apetytu w ogóle. Śniadanie znowu nie, wypił mleko. Nic nie chce, nawet churpkow kukurydzianych, a to do niego niepodobne. Ale dużo pije, wczoraj przez cały dzień wypił prawie pół litra wody/herbatki z Hipp. Dobre i to. Pewnie to te zęby na dole.

Byłam dzisiaj w diagnostyce na pobraniu krwi. Niestety prywatnie, bo na NFZ to bym musiała iść z małym do przychodni do lekarza po skierowanie, potrm drugiego dnia znowu z małym na to pobranie i potem po wyniki. Wole na razie unikać przychodni i chorób. Ostatnio jak z nim poszłam na to usg piersi to się ospa zaraził

W każdym razie zapłaciłam miliony monet, 160zl za morfologie, ob, żelazo, tsh, ft3, ft4, wit D. Chyba właśnie wit D byla najdroższa, 70zl. No trudno. Raz na rok można ma siebie wydać pieniądze. Zdrowie najważniejsze. Dzisiaj będę miała wieczorem wyniki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Bierzecie jakieś leki/suplementy? Ja magnez, wit D i kwas foliowy.

Ja dalej dalej biorę prenatal DUO oraz vitapil mama, a także probiotyk. w sumie nigdy chyba nie miałam badanego poziomu witaminy d i teraz Oli też nie robiłam.
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
U nas dwie ostatnie noce trochę lepsze, ale aż się boje to pisać.

Teraz jestem w drodze na egzamin, TŻ dziś urlop wziął. Zaproponował że pojedziemy wszyscy razem, byłoby dużo szybciej, ale potrzebuje odpocząć sama przez trochę. Przetelepac się busem i tramwajem, ale bez napięcia czy mała będzie spać w aucie czy nie, czy na uczelni nie trafimy na kogoś z grypa itd...

Powodzenia na egzaminie!

My chorujemy... mnie coś wzięło 3 dni temu i już powoli przechodzi, ale dzisiaj Olka ma 37,5 i mam nadzieję, że się nie rozwinie, albo że to od zębów. Wyszła nam ostatnio jedna z górnych czwórek i druga jest trakcie przebijania się przez dziąsło.
Tak czy siak szczepienia w najbliższym czasie robi się będziemy...

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 12:00   #1495
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Zdrówka chorującym, ale się pochorowałyście 💐💐

Majka powodzenia na egzaminie 😊 chociaż pewnie już po.

Gratulacje nowych ząbków😊 oby następne szły gładko.

Majaaa ja biorę D3 2000 j.m., kwas foliowy, magnez +b6, bo to w jednym, poza D3.

Flexija też nigdy nie robiłam poziomu wit D3, bo w mojej przychodni kosztuje 100 zł (w Gabrysia przychodni 50zł), mój gin wiecznie krzyczał na mnie, że trzeba robić, ale ja wolę tą kasę wydać na trzy opakowania wit D3 :P
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 12:15   #1496
FlexiLyn
Rozeznanie

Małej wzrosła temperatura do 38,6 więc zabrałam się za podanie jej środka przeciwgorączkowego. Nabrałam dawkę do strzykawki i delikatnie zaczęłam poddawać, a ona nagle zaczęła się krztusić i to konkretnie... nie mogła złapać oddechu, zrobiła się cała blada, zaczęłam ją klepać po plecach i w końcu się udało jej odkaszlnąć i zacząć płakać. Przestraszyłam się bardzo, no ale odczekałam kilka minut i jak już było wszystko okej, to znowu się zabrałam do podania jej tego leku, bo jednak gorączkę trzeba zbić. I kolejny horror, przełknęła po czym nagle zaczęła wymiotować, płakać i krztusić się. Trwało to dobrych kilka chwil ( teraz jest już wszystko ok, wysłałam brata po czopki i tak jej podalam, ale nieźle się strachu najadłam ;/ wydaje mi się, że to wszystko przez to pierwsze zachłyśnięcie...

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 12:17   #1497
Ewka788
Raczkowanie

Mój młody podobnie reaguje na syrop. Nurofen najgorzej dlatego daje tylko czopki

Ewka788 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-01, 13:00   #1498
_toja
Zadomowienie

My już od dawna jemy na 2 łyżeczki, inaczej nie da rady.

Flexi moja czasem po apapie wymiotuje, ibum w miarę wchodzi. Współczuję i trzymam kciuki

Ostatnio na ig wyświetliło mi się, że jedna dziewczynka, 11 miesięcy ma raczycho i potrzzebny szpik. Boziu aż się popłakałam jak sobie pomyślałąm jakie to szczęście, że jesteśmy wszyscy zdrowi. No i zdecydowałam, że zarejestruję się w DKMS, może komuś będę mogła kiedyś pomóc.
_toja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-01, 13:33   #1499
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zdrówka chorującym, ale się pochorowałyście

Majka powodzenia na egzaminie chociaż pewnie już po.

Gratulacje nowych ząbków oby następne szły gładko.

Majaaa ja biorę D3 2000 j.m., kwas foliowy, magnez +b6, bo to w jednym, poza D3.

Flexija też nigdy nie robiłam poziomu wit D3, bo w mojej przychodni kosztuje 100 zł (w Gabrysia przychodni 50zł), mój gin wiecznie krzyczał na mnie, że trzeba robić, ale ja wolę tą kasę wydać na trzy opakowania wit D3 :P
No to bierzemy to samo, d3 też biorę 2000j. Ciekawa jestem wyników. Dam znać wieczorem co mi wyszło, po roku od porodu.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
My już od dawna jemy na 2 łyżeczki, inaczej nie da rady.

Flexi moja czasem po apapie wymiotuje, ibum w miarę wchodzi. Współczuję i trzymam kciuki

Ostatnio na ig wyświetliło mi się, że jedna dziewczynka, 11 miesięcy ma raczycho i potrzzebny szpik. Boziu aż się popłakałam jak sobie pomyślałąm jakie to szczęście, że jesteśmy wszyscy zdrowi. No i zdecydowałam, że zarejestruję się w DKMS, może komuś będę mogła kiedyś pomóc.
Też jestem zarejestrowana w DKMS. Mam też oświadczenie woli, zebu mnie po śmierci rozkroili na części pierwsze, oddali potrzebującym a resztę mnie spalili. Nie chcę trumny. Zeby mnie robaki jadly, bleh.

Stary 2019-02-01, 13:36   #1500
Majka1503
EDUkator

Dzięki dziewczyny, jestem już po. Wykładowca taki śmieszek... Powiedział że to egzamin na max 40 minut. Wyszłam pierwsza po 1:45h!
Ledwo na oczy patrzę, większość na komputerze, ogrom cyferek, bo to statystyka.

FlexiLyn pewnie przez ten pierwszy raz. Już jest lepiej?

Ja muszę przejrzeć dziś albo jutro apteczkę i zrobić zapas na ferie.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości