![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1472 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj ledwo ogarnęłam fb, tu już nie dałam rady ![]() Barb, najlepsze życzenia dla synka i udanej imprezy ![]() ![]() ![]() ![]() Olilina, dużo siły i zdrowia ![]() U nas chyba poprawa. Twixy już tak nie marudzą w dzień i noce są spokojniejsze. Tylko jest mały problem, bo Lewy Twix od 4 dni nie zasypia przy piersi tylko u taty na rękach. Wczoraj się najadł, usiadł i zaczął wołać tata tata. Spodobało mu się, bo siedzą na kanapie i czytają książeczki aż padnie. No i fajnie tylko, że mąż ma dzisiaj popołudniową zmianę i obawiam się że będzie awantura. Dzisiaj rehabilitacja, robię kawę w termos, biorę czytnik i będzie relaks na korytarzu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Majaaa właśnie babka od rehabilitacji nam mówiła, że boso, ale nie po płaskich powierzchniach typu panele, tylko po dywanie czy innych bardziej miekkich.
Amparo dzięki, u nas też już trochę lepiej, chociaż nie chce zapeszać. My już jesteśmy zwolnieni z rehabilitacji 😉 w sumie to nawet dobrze, bo wyprawa w zimie z nimi to bylo nielada wyzwanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Barb sto lat dla synka
![]() Moja wczoraj poszła spać po 23 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
Barb83 sto lat dla synka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Amparo, mokry kaszel ma już drugi tydzień a katar od trzech dni. Byliśmy u lekarza i nic wielkiego się nie dzieje. Inhalujemy ectodose i mam nadzieję że szybko przejdzie. Na szczęście nie ma problemu z oddychaniem i spaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Barb najlepszego dla synka!
Zori nasza fizjo wlasnie to samo powiedziala, ze bosa stopa tak, ale na miękkim podłożu. Tłumaczyła dlaczego, ale to juz bylo dla mnie zatrudne ![]() Za to gdzie indziej czytalam, ze na boso najlepiej. Co czlowiek to opinia, takze trzeba chyba do kazdej opcji z rozwaga podejsc. Mielismy miec dzisiaj pierwsza wizyte u dentysty, a moje dziecko wstało z kaszlem i katarem. Jutro tydzien jak mielismy MMR, a za tydzien mamy miec Bexero. Inhalować sie nie chce. W dodatku wszystko jest na nie, nic dluzej niz 1 minute nie mozna go zajac, ksiazeczki musi sam przeglądać, nic mu nie mozna pokazac. W nocy spi tylko z nami, lozeczko zaczelo parzyć, najgorzej, ze przestal sam w nim usypiac. Od tygodnia pierwszy raz dal sie nakarmić lyzeczka. Moja cierpliwosc wisi na włosku w tym tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Barb, Wszystkiego co najpiękniejsze dla Synka
![]() ![]() Klusek jest dzisiaj kompletnie obrażony na jedzenie. Na śniadanie owsianka nie, kaszka nie, kanapki nie. Wypił trochę mleka. Na 2 śniadanie to co powyższe znowu nie, placki bananowe na szybko upieklam, i też nie. Mleko trochę tak. Więc się zastanawiam czy w ogóle jest sens robić mu obiad ![]() ![]() Nope. Nie idę na spacer dzisiaj. Jakośc powietrza masakryczna. Jutro mąż ma wolne, to może pojedziemy gdzieś za miasto do lasu na długo spacer. Coś czuję że dzisiaj będziesz jeden z tych dni, gdzie Klusek sobie, a ja sobie na kanapie z Netflixem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - ![]() 01.01.2018r. - ![]() Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2019-01-31 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas ładna pogoda się zrobiła, więc byliśmy na długim spacerze. Twixy zafascynowane, bo pierwszy raz od bardzo dawna nie spali w wózku tylko sobie oglądali świat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj był mega smog, także zostaliśmy w domu.
Mniejszy Twix gorączkuje... Po prostu super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dużo sił!
U nas dzisiaj 1 drzemka. Tylko co z tego jak spała całe 30 minut. I na noc godzina usypiania. Dodatkowo zęby.. Niech się w końcu przebija. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za życzenia urodzinowe dla synka. Zdrówka dla wszystkich chorujących.
Coosik i toja-powodzenia w pracy,ja ruszam od 1 marca.u mnie jeszcze kp.mysle,że maj/czerwiec zakończę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
Zdrowia chorującym
![]() U nas niestety też się jakieś zapalenie gardła przypałętało, a w poniedziałek miałyśmy mieć i tak już przełożone mmr ech ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
Barb najlepszego dla roczniaka!
Fiolek pewnie maluch się źle czuje i dlatego taki niedobry. Oby szybko minęło. Współczuję chorób. My dziś znów byliśmy u lekarza bo od wczoraj widać że jej coś źle w uszkach. Ale jedno tylko lekko czerwone, więc podobno na tym etapie leczenie polega na podawaniu ibuprofenu i kropli do nosa i kontrola po weekendzie. Kaszel dalej ma straszny, ale osluchowo jest ciągle ok. Oby to już przeszło bo od ponad tygodnia nie byłyśmy na porządnym spacerze 🙁 no i widać że ja choroba męczy bo też jest bardzo marudna, ciągle jeczy i wisi na nogawce. Jeść też nie chce. Majaaa z dwojga złego to lepiej że to ty spadlas z tego łóżka 😉 fajny pomysl z tym spacerem poza miastem. Odzywam się do was tak wybiórczo bo jakoś nie mogę się wbić. Brak mi czasu na nadrobienia forum, bo nie dość że mała taka wymagająca to jeszcze przyjechała siostra z dzieciakami do nas. Widzimy się rzadko bo mieszkają ponad 300 km od nas. Śpią u brata ale codziennie nas odwiedzają. Cieszę się bo trochę mi pomagają przy malej, wiec dzien szybciej mija. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ajtra wspolczuje, my też musialysmy przełożyć mmr, w sumie nie wiadomo na kiedy bo te terminy u mnie są chore🙁 a dziś mi pediatra powiedziała że bezwzględnie trzeba zaszczepić bo w przedszkolu obok przychodni jest już odra, serio boję się ruszyć z domu 🙁😢 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
I my mamy mmr opóźnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tą odrą mocno nieciekawie teraz. Bałam się mmr jak żadnego innego szczepienia, ale teraz przynajmniej jestem spokojniejsza, że Twixy są jakoś tam chronione. Szkoda tylko, że szczepionka nie daje 100% ochrony. No i został niecały tydzień stresu, mam nadzieję, że żaden nop już się nie pojawi. Była u mnie przyjaciółka na plotach. Po historiach które mi opowiedziała mam tylko jeden wniosek - jakie ja mam nudne życie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
Barb83 wszystkiego najlepszego dla synka
![]() U nas też szczepienie odłożone. Planuję zaszczepić ją w następnym tygodniu. Chciałabym już mieć to za sobą. Czy wasze dzieci też chcę same jeść i nie dają się karmić? Moja jak tylko idę do niej z łyżeczką to zaraz łapie łyżeczkę i chce sama, jak jej nie dam to wrzask. Mąż wymyślił na nią patent. Ona jedną łyżeczką grzebie sobie w jedzeniu a drugą ja ją karmię. Później obie jesteśmy całe brudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Amparo to prawda piekny dzien wczoraj byl, az przyjemnie sie spacerowało, ale przez ten katar szybki spacer mielismy, chociaz nie chcialo sie wracac do domu.
Z reszta dzisiaj tez ladnie licze, ze pochodzimy dluzej. Tez mam taka przyjaciolke, ze jak mi cos opowiada to sie zastanawiam gdzie moje zycie, ona typowa imprezująca singielka. Goszka tak, u nas wszystko sam. Wczoraj pierwszy raz dal sie nakarmić lyzeczka, ale dzisiaj juz musialam robic drugie sniadanie, zeby sam zjadl. Filip ladnie przespal nocke, raczej bez kaszlu i zatkanego nosa, wiec odpuscilam sobie lekarza. Rano raz kichnął, raz kaszlnal i na tym koniec, zaczal ladnie sie inhalować, wiec poczekam przez weekend jak to bedzie, szkoda mi go ciagnac w te wirusy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1492 |
EDUkator
|
U nas dwie ostatnie noce trochę lepsze, ale aż się boje to pisać.
Teraz jestem w drodze na egzamin, TŻ dziś urlop wziął. Zaproponował że pojedziemy wszyscy razem, byłoby dużo szybciej, ale potrzebuje odpocząć sama przez trochę. Przetelepac się busem i tramwajem, ale bez napięcia czy mała będzie spać w aucie czy nie, czy na uczelni nie trafimy na kogoś z grypa itd... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj w diagnostyce na pobraniu krwi. Niestety prywatnie, bo na NFZ to bym musiała iść z małym do przychodni do lekarza po skierowanie, potrm drugiego dnia znowu z małym na to pobranie i potem po wyniki. Wole na razie unikać przychodni i chorób. Ostatnio jak z nim poszłam na to usg piersi to się ospa zaraził ![]() W każdym razie zapłaciłam miliony monet, 160zl za morfologie, ob, żelazo, tsh, ft3, ft4, wit D. Chyba właśnie wit D byla najdroższa, 70zl. No trudno. Raz na rok można ma siebie wydać pieniądze. Zdrowie najważniejsze. Dzisiaj będę miała wieczorem wyniki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Bierzecie jakieś leki/suplementy? Ja magnez, wit D i kwas foliowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1494 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My chorujemy... mnie coś wzięło 3 dni temu i już powoli przechodzi, ale dzisiaj Olka ma 37,5 i mam nadzieję, że się nie rozwinie, albo że to od zębów. Wyszła nam ostatnio jedna z górnych czwórek i druga jest trakcie przebijania się przez dziąsło. Tak czy siak szczepienia w najbliższym czasie robi się będziemy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zdrówka chorującym, ale się pochorowałyście ![]() Majka powodzenia na egzaminie 😊 chociaż pewnie już po. Gratulacje nowych ząbków😊 oby następne szły gładko. Majaaa ja biorę D3 2000 j.m., kwas foliowy, magnez +b6, bo to w jednym, poza D3. Flexija też nigdy nie robiłam poziomu wit D3, bo w mojej przychodni kosztuje 100 zł (w Gabrysia przychodni 50zł), mój gin wiecznie krzyczał na mnie, że trzeba robić, ale ja wolę tą kasę wydać na trzy opakowania wit D3 :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Rozeznanie
|
Małej wzrosła temperatura do 38,6 więc zabrałam się za podanie jej środka przeciwgorączkowego. Nabrałam dawkę do strzykawki i delikatnie zaczęłam poddawać, a ona nagle zaczęła się krztusić i to konkretnie... nie mogła złapać oddechu, zrobiła się cała blada, zaczęłam ją klepać po plecach i w końcu się udało jej odkaszlnąć i zacząć płakać. Przestraszyłam się bardzo, no ale odczekałam kilka minut i jak już było wszystko okej, to znowu się zabrałam do podania jej tego leku, bo jednak gorączkę trzeba zbić. I kolejny horror, przełknęła po czym nagle zaczęła wymiotować, płakać i krztusić się. Trwało to dobrych kilka chwil
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
Mój młody podobnie reaguje na syrop. Nurofen najgorzej dlatego daje tylko czopki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
My już od dawna jemy na 2 łyżeczki, inaczej nie da rady.
Flexi moja czasem po apapie wymiotuje, ibum w miarę wchodzi. Współczuję i trzymam kciuki Ostatnio na ig wyświetliło mi się, że jedna dziewczynka, 11 miesięcy ma raczycho i potrzzebny szpik. Boziu aż się popłakałam jak sobie pomyślałąm jakie to szczęście, że jesteśmy wszyscy zdrowi. No i zdecydowałam, że zarejestruję się w DKMS, może komuś będę mogła kiedyś pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1500 |
EDUkator
|
Dzięki dziewczyny, jestem już po. Wykładowca taki śmieszek... Powiedział że to egzamin na max 40 minut. Wyszłam pierwsza po 1:45h!
Ledwo na oczy patrzę, większość na komputerze, ogrom cyferek, bo to statystyka. ![]() FlexiLyn pewnie przez ten pierwszy raz. Już jest lepiej? Ja muszę przejrzeć dziś albo jutro apteczkę i zrobić zapas na ferie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.