|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie sprzątania po oleju ![]() ![]() lea fotki prześliczne, więc nie narzekaj, a ta z konikiem normalnie miodzio ![]() ![]() juleczko tak się cieszę, że ze stópkami jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() Moja Olivia chyba jest najwększym wątkowym śpiochem, czasami się zastanawiam czy to normalne, że 14 miesiączne dziecko tyle śpi ![]() A ja mam @ i zmierzła jestem jak cholercia, smaki mam sama nie wiem na co, achh dobrze, że to tylko raz w miesiącu bop bym chyba tonę ważyła. Ja w ciąży smaków żadnych nie miałam, a jak mam @ to straszne, wczoraj na obiad zjadałam marynowane małże i sorbet limetkowy ![]()
![]() |
#872 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja pytałam naszego ortopedę (specjalista od stópek) i powiedział, że dziecko ma chodzić tak jak lubi, jeśli lubi na boso to boso, a jeśli chce w kapciach to w kapciach ![]() Mati śmiga na boso, nawet skarpety ściąga, zresztą moim skromnym zdaniem on wtedy bardziej ćwiczy wszystkie ścięgna niż w butach ![]()
![]() |
#873 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Sylwia to panienka już, masz super, że chce się Klaudią zajmować. ![]() Cytat:
![]() ...choc tego mycia wcale nie zazdroszczę. Ja robię tak jak Xantia- kuchnia jest "dostosowana" do Maksia, szafki bez blokad, dziecko robi co chce, a ja potem sprzątam. Cytat:
No i nie masz pojęcia jak straszliwie cieszymy się razem z Wami z powodu stópek Mateuszka. ![]() ![]() ![]() Nas wczoraj popołudniu odwiedziła moja przyjaciółka, Maks dostał wiertarkę, samochodzik- Fiat 126p, dwie książeczki, i karteczkę. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Remontu ciąg dalszy. Daniel przerobił elektrykę, zamówiliśmy meble, kupiłam nową umywalke i jaszcze naciągnie dziś gips na sufit.
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Konto usunięte
|
ale tu znowu cisza...
![]() Właśnie segreguję fotki, wybieram te, które chcę wywołać, niełatwe to zadanie. Póki co przejrzałam CD-iki z pierwszych 5 miesięcy Maksia i udało mi się ograniczyć wybór do 300 fotek. ![]() Jutro przejrzę resztę, mam nadzieję, że zmieszczę się w 900... ![]() Kilka dni temu przestawiłam Maksa na jedną drzemkę, teraz rano wstaje około 9:00, potem drzemka 13:30-16:30, i wieczorem o 21:00 znów do spania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Wtajemniczenie
|
wysmarowałam pięknego posta, a werka wyłączyła mi komputer
![]() w skrócie- lea- ładna ta drzemka 3 godzinna, 900 zdjęć od urodzenia to ok, ja co jakiś czas wywołuje po 150 sztuk, a co tam- mam fajny album z samymi zdjęciami do roczku, no i ten pamiątkowy taka niby-książka. Oba zabrałam na imprezę roczkową i wszystkim się bardzo podobały ![]() miniu- próbowałam- fuj, fuj stópki nie działa, muszę szukać dalej, powodzenia z restauracją.Mamy w rodzinie restauratora i wiem,że to nie jest łatwy chleb. anulka- szybkie tempo macie z łazienką, nam należą się fotki efektu końcowego, please A ja muszę pomyśleć o półkach wiszących do Werki pokoiku, bo się z zabawkami nie wyrabiam.Wszędzie ich pełno. Już niby nie kupujemy, a ich ciągle przybywa. Była u mnie koleżanka, poplotkowałyśmy 3 godzinki, no zleciało jak z bicza trzasł. W tym czasie zamordowałam 5 os, które na mój metraż się wdostały. Teraz Werka kończy drzemkę i idziemy odebrać firanki od krawcowej ![]()
#877 |
Konto usunięte
|
iwka, to ja chyba też o czymś nie wiem, bo mi to też wygląda na bicie rekordu w niepisaniu.
![]() minisiu, jakieś ustalenie z TŻ już są? kiedy wybieracie się z wizytą na wieś? ![]() dziś jeden z tych brzydkich dni, pt: "jestem w pracy do 20:00" ![]() Maksymiliana wzięła po drzemce moja siostra , która już jutro leci z powrotem do Anglii. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Rety jak pusto
![]() A ja padam, narobiłam sie dziś trochę. Teraz czekam na hydraulików, bo muszą przerobić mi rury. Mają być w czwartek lub piątek A tak teraz wyglada moja łazienka. Czuję się jak w melinie ![]()
![]() |
#879 |
Wtajemniczenie
|
No babki tyle Was na dole się wyświetla, a tu pustki...
Miałyśmy awarię w kąpieli ![]() Kupiłam dzisiaj kurki, bo takie piękne było jutro w śmietanie, mhmmmm... palce lizać. anula- to sie napracowaliście ![]() kancia się chyba zatraciła w urządzaniu swojego gniazdka Dzisiaj alkoholowo skromnie, a raczej bezalkoholowo- Karmi malinowe. Wiem wiem, wstyd ![]()
#880 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8653255]Kilka dni temu przestawiłam Maksa na jedną drzemkę, teraz rano wstaje około 9:00, potem drzemka 13:30-16:30, i wieczorem o 21:00 znów do spania. ![]() ![]() ![]() Kochana Weronia! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz będzie najlepszy etap! Wróciłam dziś z pracy o 20.00. No taka przypadłość pełnego nocnika zarządu ![]() 1. Niania zrobiła mi lód i sączę bacardi+limonka+cola 2. Przyszły książki dla Elis (i jedna dla mnie ![]() http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211427.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211423.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211425.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211426.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211430.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211424.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211429.html http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211428.html Książeczki są super, kolorowe, wyraźne obrazki, łatwe wpadające w ucho rymowanki i rewelacyjne wykonanie. a ta dla mnie to: http://www.olesiejuk.pl/baza-ksiazek...le/211939.html Wprawdzie czytam jeszcze "Śmiertelni nieśmiertelni" Wilbera, mam do tego już dwa Managery do nadrobienia, ale co tam. Niedługo będzie zima i czas na czytanie ![]() A tymczasem idę po drinia ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
iwka Kancia to w nowym mieszkaniu internetu chyba jeszcze nie ma.
Ja też mam neostradę do 27.08, a potem miałam mieć orange freedom, ale oni juz miesiąc udostępniaja internet szwagrowi. Jak mi przyjdzie tyle czekać to chyba zgłupieję. Aż żałuję że zrezygnowałam z tp. Można cofnąć wypowiedzenie? Xantia książeczki fajne, a ta Twoja to pewnie mojemu mężowi by podpasowała. Co do drinków to właśnie skończyłam drugi i liczę na trzeci ![]()
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
xantia- o tak bacardi...mojito.... uwielbiam, a swoja drogą to Ty masz w domu sklep"Alkohole świata" co?
anula- jak na dwa drinki to niezła składnia jeszcze ![]() No Werka też po pierwszym drinku / wieloowocowy z dziką różą Hippa/ coś szybko dzisiaj. JAk weszłam to już oczywiście przyjęta pozycja śpiąco-siedząca ![]()
#883 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Albo wykorzystaj męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#884 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
No to ja się odzywam po 5 dniowej przerwie !!
Dla wszystkich podzieranych dzieciaczków przesyłam ![]() Cytat:
![]() u nas też była burza ale gradu nie widziałam. Cytat:
Wy to macie wokocje na całego !! Cały czas jakieś wyjazdy. a ja nie zazdroszczę, ale zgadzam sie że nie powinnaś się tak dołować !! Cytat:
Moje są jeszcze bardziej spóźnione ale przez to jeszcze bardziej szczere !! Cytat:
oooo przypomniało mu się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zawsze cie chętnie w jakimś biurze rachunkowym przyjmą. No wiesz kontakty i te sprawy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie ono jest ?? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8636352]i zginęła dziewczyna przygnieciona stropem, ![]() Ja też chcę fotki Hani!![/QUOTE] ![]() ja też chce fotki Hanusi ![]() A my mamy 8-my. cztery jedynki i cztery dwójki. kąplet na przodzie. Cytat:
a my od 2 m-cy mieliśmy już 5 w domu. Cytat:
Cytat:
to super ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8653255]Jutro przejrzę resztę, mam nadzieję, że zmieszczę się w 900... ![]() [/QUOTE] Ja z 11 m-cy wywolalam 600 rzeczywiscie jak w melinie Roczek się udal a potem napisze wiecej bo Kacpi sie przebudzil i nie chce usnac przy tz-cie EDIT: ucichło więc może jednak uśnie. Przez zabieganie i ciagle poganianie mojej mamy i babci ze tak pozno kawa do picia (msza na 17) i ze mialam ja wczesniej zrobic nie mamy prawie wcale zdjec z roczku, a tortu to juz wcale. jest jedynie nakrecony na analogowej kamerze ale nie wiem jak z niej filmik przeniesc na kompa. Ale się zle pisze po klawiaturze z tipsami !! Kacper był najglośniejszy w kościele ale nie dlatego ze plakal tylko wolal dziadzia i ala. prezenty: basen (stoi na placu od czerwca), jezdzik, zjezdzalnia, 3 zabawki edukacyjne, koperty, ciuchy i body z napisem "przyszly prezydent" co sie akurat zgadza bo ostatnio klocil sie z moja siostra tak jak robia to poslowie w sejmie: glosno i calym cialem !! |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
A ja idę spać, dobranoc!
![]()
![]() |
#886 |
Wtajemniczenie
|
katia- dziadzia , dzidzia i dzie to ulubione słowa Weroniki, jeszcze "sieść". Za tego dziadzię to dziadek gwiazdkę z nieba by jej dał
![]() I jeszcze tak na wszelki wypadek filmik jak postępować z dzieckiem w przypadku zakrztuszenia: http://dziendobrytvn.onet.pl/4,1488316,poradnik.html
#887 |
Zakorzenienie
|
a ja tylko powiem ze Adrian pierwszym slowem na powaznie (bo to jego mamama jak placze czy dadada jak sie cieszy to nie licze) jest tree. w dodatku chodzi od drzewa do drzewa i pokazuje i gada tree, tree (ale brzmi to bardziej jak czrii, czrii)
![]() ![]()
#888 |
Rozeznanie
|
Witajcie z rana - zdołowali mnien asi siatkarze, teraz szczypiorków oglądam, ale emocje z rana, tylko kiedy ja się umyję???
#889 |
Zakorzenienie
|
o ja taka nieolimpijska
![]() protestuje i nie ogladam ![]()
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Katia mini zoo jest w Bukowie, w okolicy Wodzisławia. A ja mam newsa, Ola będzie miała chłopca, jest duży i zdrowy i to najważniejsze. Ale nasz biedny Wicio sie rozpłakał jak to usłyszał, oj ciężko będzie. Wczoraj cały dzień siedział z Olivcią, bo to (cytuję) "moja siostrzyczka i żadnego głupiego brata nie chcę ![]() A ja tak wczoraj apatrzyłam się na brzuszek Oli i chyba powoli zaczyna mnie brać chęć posiadania kolejnego maleństwa, ale spokojnie bo przy Olivce, taka chęć kiełkowała u mnie z pięć lat ![]() ![]() Dzisiaj TŻ pojechał do Niemiec, więc mam samotny wieczór, ale już mam plana, bo chodzi za mna malibu z ananasem mniam, byle do wieczora... EDIT: Ale się obijacie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2008-08-20 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
miniu dzięki za radę, już wysłałam męża do tp. Zobaczymy co załatwi.
Byłam na targu, ale nie kupiłam już ogórków. Nie będę w tym pierdzielniku gotować jeszcze słoików ![]() ![]()
![]() |
#892 |
Konto usunięte
|
nic mi się nie chcę, więc powiem tylko "dzień dobry".
![]() zreszta Wy też od wczoraj wiele nie napisałyście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Konto usunięte
|
karo, myślę, że jak Niki troszkę podrośnie, to jest szansa, że TŻ zatęskni za maleństwem i będzie chcieć drugiego bobaska.
![]() Moja sąsiadka- mamusia dwuletniej dziewczynki też chce drugie dziecko, ale jej TŻ jest na nie. ![]() my obaj z TŻ chcemy drugiego bobaska, ![]() Prawdopodobnie w przyszłym roku zaczniemy starania, tym bardziej , że moja siostra tez mysli ze swoim nowym mężczyzna o dziecku, to mogłybyśmy sobie w tym samym roku "zafundować" takie szczęście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Hej mam Tyle pracy, że tylko po brzegach czytam i cieszę sie Waszymi sukcesami
![]() uciekam ![]()
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Moja Hanna jest chora
![]() Od wczoraj miała chrypke i taki dziwny głos, więc zadzwoniłam do naszej poradni i pani w rejestracji mi oświadczyła, że dziś pani doktor nie ma, zresztą zawsze w środy już jej nie będzie - więc ja się jej pytam dlaczego i jak to może być, że nie ma jej dziennie - przecież dziecko nie wie, że w środy nie ma pani doktor to ma nie chorować ![]() Więc ja już miałam lekko kur.... Powiedziałam co i jak, pani wzięła mój numer tel i powiedziała, ze oddzwoni. Oddzwoniła po godzinie i poinformowała mnie, że pani doktor przyjmuje dziś w poradni na drugim końcu Chorzowa od 14:00 i mam tam sobie jechać, ale najpierw mam przyjechać do nich po kupony do wypisania recepty ![]() ![]() ![]() Podziękowałam pani i powiedziałam dowidzenia i postanowiłam przepisać Hanie do innej poradni. Zadzwoniłam tam z pytaniem co muszę zrobić, jeśli chcę przepisać dziecko, więc Pani odrazu zapisała nas na wizytę na 11:00 i prosiła o przyjście 10 min wczesniej, zeby wypisać deklaracje, dała mi kartkę z prośbą i pieczotką dla mojej poprzedniej poradni i przesłanie karty szczepień. Więc jutro tam pójdę to zanieść i niech się walą ![]() Nowa pani doktor zrobiła na mnie dobre wrażenie - odrazu powiedziała, ze chyba przybyła jakaś nowa pacjentka. Zrobiła ze mną wywiad dotychczasowego życia Hani - ile karmiłam piersią, na co chorowała, czy jakieś leki bierze, o jedzeniu, piciu itp... Zbadała Hanutke i okazało się, że ma zapalenie gardła i krtani ![]() Gardło fatalne i odrazu antybiotyk, probiotyk, syropek. W poniedziałek do kontroli. Gorączki nie ma narazie, ogólnie jest wesoła. No to tyle mojej opowieści ![]() lea w związku z tym niestety nie przyjedziemy, póki Hania nie wydobrzeje ![]() minia na wątek zagłosowałam 2 dni temu ![]() A z Wiciem to mam nadzieję, ze mu przejdzie i pokocha braciszka ![]() Anula no niezły sajgon w łazience ![]() Najlepsze będą potem efekty jak wkleisz to zdjęcie i zdjęcie po wszystkim ![]() karo może się TZ odmieni. Mój zawsze się zarzekał, ze jedno dziecko i koniec. Teraz nadal tak twierdzi. Musze wam powiedzieć, że mnie chyba powoli mija trauma po porodzie Hani, bo jakoś inaczej mi się myśli w głowie układają i wiem, ze chciałabym drugie dziecko, ale jeszcze nie teraz - tak za 4 lata może ![]() ![]()
#897 |
Konto usunięte
|
minisiu, strasznie mi szkoda, że się nie zobaczymy.
![]() Dlatego przesyłam jej mnóstwo całusków i uścisków na szybki powrót do zdrowia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Dzięki lea kochana
![]()
#899 |
Wtajemniczenie
|
buziaki dla hanusi
![]() ![]()
#900 |
Zakorzenienie
|
iwka fenkju
![]() ajanna jak tam sprawa niani ![]() katia pochwal się pazurkami !!!
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-08-20 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.