Jesienne Mamy 2007 cz. III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 08:22   #2251
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Wszystkego najlepszego dla Zuzi i Agatki

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378]Przyznam sie, ze pobieznie przeczytalam watek i rzucilo mi sie w oczy, ze Olcia jakies potajemne umowy z mama zawiera, czyzby kolejna perfumoholiczka w rodzinie Wam rosla [/quote]
Oj tak rośnie
Ale jej już zapowiedziałam, że od szafki z butelkami to daleko

Już nawet wiem co kupię , wzięło mnie ostatnio na Lolitkę, mam edp, teraz czas na edt, zachciało mi się mieć rodzinkę Lolitkową
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378] Moje dziecko pobija niechlubne rekordy w niejedzeniu, kiedys myslalam, ze mniej juz jesc nie moze, oj, mylilam sie, moze Pomijam fakt, ze wstaje o 5 rano sniadanie o 6 to ok 120 g kaszki, potem dlugo, dlugo nic, ok 13 100, 120 g obiadku, potem ok 16 troche brzoskwini, winogrona, malin,czasem biszkopcik czy kawalek bulki, kolacja miedzy 19 a 20 to kilka lyzek kaszki i idzie spac Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr[/quote]
Ojej Lea, to rzeczywiście mało bardzo. A jak Oli z wagą?
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8598378] Przez pierwsze dni mieszkalismy u babci TZ, ktora obsypywala mnie zlotymi radami, typu, te kaszki to takie niedobre, daj mu kielbaski , zimno mu, zaloz mu buciki, a na dworze 30 stopni.... dlaczego on placze, na pewno lozeczka sie boi, bo jest czarne Ale kulminacyjny moment nastapil, jak zasugerowala, ze nie powinnam do wlasnego dziecko mowic Olis, bo to nieladnie, ladnie jest Olivier i tak mam na niego wolac [/quote]
Nie ma to jak złote rady
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy zraz po urodzeniu z Nuka. Równiez kapiacy, może tak miało być .
Super, że "tescowe hiciory" pomogą Wam w osiągnięciu celu
O tak, Olka polubiła ten kubek i pije z niego dużo, często i sama. Jak go widzi, to drze się, żeby jej go dać w łapki
Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Wczoraj odebrałam z poczty pakunek z próbkami z LuckyScent, które dotarły do mnie dzięki uprzejmości i poświęceniu jednej z Wizażanek. Odleciałam . Na razie nie wgryzłam się w zapachy jak należy, ale póki co wszystkie mi się podobają. Celowałam głównie w te z dominującą nutą ambry lub piżma .
O to miałaś raj na ziemi
Zapachowo to się rozmijamy , ja tak średnio lubię piżmo, a ambry nie znoszę
Cytat:
Napisane przez Murmelius Pokaż wiadomość
A poza tym ganiam za moją Gburią Furią .

Biedna Malwinka, już była tyloma określeniami nazwana...
Gburia Furia pobiła wszystkie
Cytat:
Wrzucam fotki z naszych spacerów po Warszawie .
Fotki są jak zawsze piękne Demoniczko , Jasiulko cudownie wychodzi na zdjęciach
Cytat:
Napisane przez Murmelius Pokaż wiadomość
Przed chwila dzwonil moj maz i zatelegrafowal mi, ze niani idzie coraz lepiej, nawet udalo jej sie mojego potwora zaspac .
O widzisz jak dobrze, będzie coraz lepiej Murmelius
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 08:23   #2252
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
chyba te zeby chca mu wszystkie naraz wyjśc bo jak mu wyjda te dwa które teraz próbują się przebić( już przeswituja ) to juz będzie miał 12 sztuk, Zuzia w jego wieku miała dopiero jeden ząb! Szok!!!

My w wielkich bólach wypuszczamy 4 dopiero
Cytat:
Chodzi coraz lepiej ale to raczej zasługa Zuzi bo on chce za nia biegac ale biedny nie może nadązyc ale on tez próbuje biegac, już nie chodzić ale biegac, przytrzymuje się tylko czegoś by się podnieśc z podłogi i odrazu nabiera rozpędu i poprostu biegnie...
Nie ma to jak dobra motywacja dla Mikołaja
Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
A na koniec dla rozprężenia policja mnie zatrzymała za przekroczenie prędkości jak akurat wreszcie przestało padać i była ładna prosta droga i nie zauważyłam że to teren zabudowany był...
Oj to mieliście Myshia jazdę

Myshia Ty przestępco
Cytat:
wklejam fotki z wyczynów Mikołajka min. wchodzenie na zjeżdżalnie tyle ze zdrugiej strony
1. start
2. wspinaczka
3. półmetek
4. ostatnia prosta
5. finiszujemy, niestety nie mam foty jak stał na górze bo musiałm rzucic aparat i łapac mikołaja
Masz dwójkę ślicznych dzieci
Cytat:
cd....
ostatnie zdjęcie przedstawia moją Zuzie która by wytrzec swoją szafeczkę w przeciągu dwóch minut wyrzuciła z niej wszystko i zrobiła większy bałagan niz nie jedna traba powietrzna - a jak weszłam do pokoju to zaniemówiłam ( wyszłam tyle co na chwilkę do łazienki) i co słyszę od mojej kochanej córeczki? Mamusiu zobacz robię porządek, wycieram szafeczkę....
Nie ma to jak robić porządki
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Edit: Zapomniałam Wam napisać, że Maja dostała dziś mleko modyfikowane, niestety pociągła dwa razy i już więcej do buzi wziąć nie chciała. Jutro kolejna próba Tym razem będzie butle dawał tata.
Początki są zawsze trudne
Będzie dobrze
Ja co najmniej do grudnia jeszcze pokarmię, a potem się zobaczy
Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
A to mój brzdąc przekochany
Brzdąc przesłodki
Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
1 w poczekalni u lekarza
2 w piaskownicy
3 moi adoratorzy
4 z tatusiem na kaczkach
5 testujemy nowe buty
6 nowe buty
Buty i kurtka są przepiękne, a właścicielka
Cytat:
Jestem przygnębiona, bo w niedzielę o 5 rano ostatni raz karmiłam moja królewnę piersią. Podjełam świadomą decyzję, ciężko jednak mi z tym. mam odczucie straty czegoś niezwykłego. Pierś była zresztą dobra na wszystko, równiez dla mnie .

Agatka lepiej to znosi niż ja.
Jolu najważniejsze, że decyzja jest świadoma, dla mnie to też będzie trudne przestać karmić, ale jakoś damy radę

----------------------------
Musiałam zrobić sobie przerwę , choć ciągnęło mnie strasznie, ale jakoś tak mi było dziwnie pisać. Teraz już jest dobrze.
Jakaś apatia mnie dopadła, nic mi się nie chciało.
Stary 2008-08-19, 08:29   #2253
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Jestesmy w Warszawie, niestety trzeba wrocic do normalnego zycia, koniec wycieczek i spania do 9 bo nie ma babci wiec nikt nie przypilnuje naszego rannego ptaszka

Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci, teraz zajme sie swoja prace bo tu tez nawal roboty a pozniej do Was wroce.

Jeszcze tylko dwa slowa do Demonika, ja z Chicco jestem zadowolona i gdybym miala jeszcze raz wybierac to nie zmienilabym decyzji.

Co do kapieli Patryka to u nas tylko mydelko Bambino wchodzi w gre, po plynach roznych mial wysuszona skore, albo szorstką, albo w plamkach.

Powiem Wam ze Patrys wypiąl sie na jedzenie, nie chce mleka, kaszek, obiadkow tylko owoce wcinalby ciagle. Babcie ganialy za nim wiecznie z malinkami, bananami, jagodami itp i teraz ma gdzies inne dania. Poza tym przez te wycieczki nasz dzien jest rozbity, niewiadomo kiedy glodny, kiedy bedzie spal, tydzien czasu bedziemy chyba powracac do naszego dawnego trybu zycia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, czy Wasze maluchy kiedy spia w lozeczku tez tak czesto sie budza? Patryk ma tam jakos malo miejsca i kiedy chce sie przewrocic na plecy lub na brzuszek to laduje na szczebelkach i zaraz sie budzi. I tak kilka razy w nocy.
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 08:41   #2254
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Napisze wam cos jeszcze,

Pewnym znajomym urodzilo sie dziecko i tej mlodej mamie madre babcie i ciocie nagadaly ze z nieochrzczonym dzieckiem nie wolno wychodzic na podworko. Ta laska w takie upaly miesiac czasu z tym malutkim siedziala w domu, ochrzcili niedawno wiec dopiero teraz pierwsze spacery maja za soba.
Cioteczki nagadaly tez ze odwiedzajacym lepiej malego nie pokazywac bo zaurocza wiec kiedy kolezanka poszla w odwietki (kiedys wspominany zwyczaj na Podlasiu przez Ivy i Murmelius) to pozowlili jej tylko wsadzic glowe do pokoju i z progu spojrzec na dziecko.

Nie ma to jak w rodzinie sila ,
Stary 2008-08-19, 08:48   #2255
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Pewnym znajomym urodzilo sie dziecko i tej mlodej mamie madre babcie i ciocie nagadaly ze z nieochrzczonym dzieckiem nie wolno wychodzic na podworko. Ta laska w takie upaly miesiac czasu z tym malutkim siedziala w domu, ochrzcili niedawno wiec dopiero teraz pierwsze spacery maja za soba.
Nam o takim przypadku położna na szkole rodzenia opowiadała...
Cytat:
Cioteczki nagadaly tez ze odwiedzajacym lepiej malego nie pokazywac bo zaurocza wiec kiedy kolezanka poszla w odwietki (kiedys wspominany zwyczaj na Podlasiu przez Ivy i Murmelius) to pozowlili jej tylko wsadzic glowe do pokoju i z progu spojrzec na dziecko.
Ja często widzę czerwone kokardki przy wózkach , żeby nikt nie zauroczył, a niby my jesteśmy krajem, co w Boga wierzy
Stary 2008-08-19, 08:51   #2256
biankaaa
Zadomowienie

Czesc!

Ja dzis w stylu Pysiamn - z kawusia i spiaca za sciana Blanka

Czy ktoras z Was byla w Jastrzebiej Gorze [ nad morzem]? Bo mam dylemat - robie wlasnie liste co tzreba zabrac/kupic na wyjazd i nie wiem czy lepiej tutaj obkupic sie w obiadki dla Blanki, czy moze na miejscu jest jakis sensowny supermarket gdzie beda one dostepne W domu malej juz tylko gotuje, nie jada sloiczkowych, ale na ponad tydzien raczej nie zabiore gotowanych ...

Wczoraj mialam pierwsze zajcia na kursie prawa jazdy - jestem jedyna kobieta w grupie Pewnie nie bedzie mi do smiechu jak bede musiala usiasc za kierownica ale poki co jest luzik

Blance wychodza 2 nastepne zeby a wiec juz niebawem bedzie ich miala 6 No i powolutku zabiera sie za dreptanie

Poiss - tez tak czasami mam, mysle ze dobrze sobie od czasu do czasu zrobic przerwe dla nabrania dystansu

Dorka - super zakupy!Kombinezona napewno bedzie cieply i neizwykle stylowy. Obejrzalam cala kolekcje Wojcika i z pewnoscia czesc zimowej garderoby Blanki zakupie wlasnie tam

Berbeaa - Weronika na mala ogrodniczke rosnieKwitaki, ziemia ...

Anusia - Podobno karmienie piersia uzaleznia...glownie mamusie Mysle ze Majce wyjdzie to tylko na dobre

Joli - mysle ze niepowinnas czuc wyrzutow sumienia, lecz docenic plusy plynac z niekarmienia piersia. Agatka to juz duza dziewczynka a przez tak dlugi czas otrzymywala od ciebie to co najlepsze
Gratulujemy Agatce zakupow oraz nowego zebowego nabytku

Pysiu - bardzo dziekuje za info o sliniaczkach - napewno zakupie te ikeowe bo mam serdecznie dosyc prania tych malych materialowych:/

Demoniku - co do twoich dylematow wozkowych to jak najbardziej doradzam XLR. Sama najpierw kupilam XT po czym po 2 dniach zmienilam na XLR z mysla o nadchodzacych jesieni i ziemie. Kolorystycznie i wizualnie bardziej podobal mi sie XT ale biorac pod uwage ze jest to nasz jedyny wozek, wiek malej i wlasnie pogode to jednak zwyciezyl XLR.
Jaki kolor ma oferowany wozek?
A - moj plan na przyszle wozki Blanki Na wiosne XT albo [jesli bedzie chciala wiecej chodzic i przestanie spac na spacerach] Quest. Kusi mnie baaardzo tez:
http://allegro.pl/item418766749_hb_m...orba_w_wa.html
Jako ostatni bedzie chyba buggster
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 09:10   #2257
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Biankaaa, my wlasnie dwa tygodnie temu wrocilismy z Jastrzebiej Gory, ogolnie sklepow troche jest. Niby mozna dla dziecka cos znalezc ale slaby wybor i poprzebierane wszystko. My obiadki wiezlismy ze soba z Warszawy.
Stary 2008-08-19, 09:19   #2258
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez się podoba- zachorowalam juz dawno (na cały ten sklep)

rozmiar 80 i jest troszeńkę wiekszy ale na zimę będzie dobry i plus jest taki że w rękawkach i w nogawkach spodni są ściągacze.

http://www.wojcik.com.pl/ksiega.php?krok=pow&id=8
mnie się wydaje że nie tak bardzo drogo bo kurtka 103 a spodnie 75zł.

a butki na zimę to tez na rzepy i albo z antylopy albo z mrugały.
te są świetne a na zamek nie moge bo jej nóżki nie wcisnę bo ma wysokie podbicie.
Dorka sliczny komplecik i buciki
Ja też już Kubę zaopatrzyłam w kurteczkę i czpaeczki, rekawiczki

Cytat:
Hej dziękujemy bardzo za pamieć i życzenia miesięcznicowe .
Wielkie buziaki dla Zuzanki .
Jestem przygnębiona, bo w niedzielę o 5 rano ostatni raz karmiłam moja królewnę piersią. Podjełam świadomą decyzję, ciężko jednak mi z tym. mam odczucie straty czegoś niezwykłego. Pierś była zresztą dobra na wszystko, równiez dla mnie .
Byłam u lekarza, przepisała mi jakieś tabletki na B..., ale mają skutki uboczne, dlatego najpierw zaleciła domowe sposoby. W aptece o homeopatycznych granulkach ( Demoniczka o nich pisała) pani nie słyszała.
Z prawą piersią jest ok, ale lewa ciągle jest bolesna, nabrzmiała. Boję się zastoju i często odciągam troszkę mleka. Moje obawy są tym większe, że od paru lat jestem pod opieką onkologa właśnie z powodu pojawiajacego się okresowo guzka w lewej piersi.
W weekend bylismy na zakupach. Pucka dostała buciki ( pełne z Elefanta za 119 zł) na poczatku nawet nie chciała w nich stać, ale z czasem oswaja sie z nowością.
Ja kupiłam sobie nowe dopasowane jeansy i topy z przeceny. Ciepło sie zrobiło, to nasze zakupy ( Pucki i moje) czekają w szafie na chłodniejsze dni .
Tom znowu cierpi z powodu korzonek.
Pani firankowa dała (ponoć) duzy rabat na dokupienie firanki do tych , które juz mam.
Dorko kombinezonik bardzo fajny .
Dobranoc. Pa.
Aha idą mojej pannie 2 górne dwójki
Wiem, że trudno przestać karmić ale kiedyś trzeba , dobrze ze jesteś czujna i zwracasz uwagę na zmiany w piersiach Bedzie dobrze

Gratuluje bucikowego zakupu pochwal sie nam

Gratulację Pucki zębulków

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Musiałam zrobić sobie przerwę , choć ciągnęło mnie strasznie, ale jakoś tak mi było dziwnie pisać. Teraz już jest dobrze.
Dobrze, że było mineło

Puchatek wstał o 8 podreptał w łóżeczku i poszedł spać dalej...właśnie wstał i je śniadanko.

Ja muszę wykombinować coś na obiad chodzi za mną zupa szczawiowa

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 09:29   #2259
maatra
Wtajemniczenie

hej mamsuki
ja dzis tylko sie wetne i znikam
Biankaaa swietne sa te wozki z maclarena!!! zdziwisz sie,ale my mamy tu duzo mniejszy wybor.od wrzesnia ma znow ruszyc dostawa, bo nigdzie wozkow nie ma,albo raczej sa ale w 2 narzuconych kolorach...co mi sie podoba,to ze jest mniejszy od XT,a wiekszy od questa ahhhhhh w moim przypadku juz za pozno

Anetka,mnie kolezanka namawiala do ochrzczenia Simona w domu na wlasna reke,masz pojecie ??? czy ja wygladam na ksiedza

Zdjecia dzieciaczkow piekne,ich nowe zdobycze zakupowe tez
jeszcze tylko zyczonka dla naszych skarbow i uciekam

ps. nic kompletnie nie robie,nie moge sie skupic bez Si,postanowilam wymalowac mu pokoik,farbe juz dawno kupilam,tylko sprzetu nie mam,wiec zaraz wyruszam w trase zakupowa,odwiedze zlobek,a pozniej do pracy.

ps.2 moja Simulka nieziemsko chodzi,taki maly potworek klapiacy swoimi malymi konczynkami

ps.3 wykupilismy ferie zimowe na tydzien znow kraj zagraniczny przegral,miala byc francja,jest ZAKOPANE

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2008-08-19 o 09:58
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 09:42   #2260
iza251
Zakorzenienie

U mnie jest podobnie z tym wierceniem.Np.wczoraj.Usp iłam ją o 20 delikatnie połozyłam w łóżeczku,wydawało mi się,że już samczenie i mocno śpi i wyszłam z sypialinii zamykając drzwi.Po czym po kilkunastu minutach wchodzę do pokoju a Daria fiku miku-nogi na poduszce głowa na kołderce,ręce pomiedzy szczeblami.To tylko jedna z wielu historii-podobnie mam w nocy.Nieraz ułozy się w kłębek na samej poduszce...itd.itp. ale raczej się nie budzi,parę razy się zdarzyło,ale szybciutko zasnęła jak przywróciłam ją do normalnej pozycji
Stary 2008-08-19, 09:43   #2261
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Anetka,mnie kolezanka namawiala do ochrzczenia Simona w domu na wlasna reke,masz pojecie ??? czy ja wygladam na ksiedza
ludzie to mają pomysły

Troszkę zdjęć Olci:
1, 2, 3. Pozy spania jak zawsze ciekawe
4,5,6. Moje dziecko płaczące i załamane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2595.jpg (52,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2596.jpg (49,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2622.jpg (53,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2602.jpg (34,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2678.jpg (42,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2680.jpg (46,4 KB, 14 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 09:47   #2262
poissonivy
Zakorzenienie

I jeszcze z zaprzyjaźnianie się z pralką (jak pamiętacie Olcia bardzo jej się boi/bała):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2657.jpg (39,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2658.jpg (39,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2664.jpg (41,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2665.jpg (54,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2673.jpg (45,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-08-19, 09:49   #2263
iza251
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Cytat:
Jestesmy w Warszawie, niestety trzeba wrocic do normalnego zycia, koniec wycieczek i spania do 9 bo nie ma babci wiec nikt nie przypilnuje naszego rannego ptaszka

Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci, teraz zajme sie swoja prace bo tu tez nawal roboty a pozniej do Was wroce.

Jeszcze tylko dwa slowa do Demonika, ja z Chicco jestem zadowolona i gdybym miala jeszcze raz wybierac to nie zmienilabym decyzji.

Co do kapieli Patryka to u nas tylko mydelko Bambino wchodzi w gre, po plynach roznych mial wysuszona skore, albo szorstką, albo w plamkach.

Powiem Wam ze Patrys wypiąl sie na jedzenie, nie chce mleka, kaszek, obiadkow tylko owoce wcinalby ciagle. Babcie ganialy za nim wiecznie z malinkami, bananami, jagodami itp i teraz ma gdzies inne dania. Poza tym przez te wycieczki nasz dzien jest rozbity, niewiadomo kiedy glodny, kiedy bedzie spal, tydzien czasu bedziemy chyba powracac do naszego dawnego trybu zycia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, czy Wasze maluchy kiedy spia w lozeczku tez tak czesto sie budza? Patryk ma tam jakos malo miejsca i kiedy chce sie przewrocic na plecy lub na brzuszek to laduje na szczebelkach i zaraz sie budzi. I tak kilka razy w nocy.
Ja też ma Chicco i nie zamieniłabym go na żaden inny!
Stary 2008-08-19, 09:53   #2264
iza251
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Cytat:
ludzie to mają pomysły

Troszkę zdjęć Olci:
Pozy spania -jakbym widziała moją Darię, myślałam, że tylko moja takie cuda wyprawia zanim uśnie
Stary 2008-08-19, 11:44   #2265
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:

Dobrze, że wróciłaś

Cytat:

Anetko, Maja często się też przebudza, ale nie koniecznie, gdy walnie o szczebelki, co u nas jest normą, kilka razy w nocy się obija. Nie wiem czy jej ciasno, wydaje mi się, że śpi niespokojnie i rozwala się po całym łóżeczku.

Cytat:

Ten pierwszy zabobon znałam. Moja teściowa mi go przekazała, że dawniej tak było. Drugiego nie słyszałam. Nie ma co komentować, chyba tylko siąść i płakać nad „ciasnymi umysłami”, średniowiecze w XXI wieku.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was byla w Jastrzebiej Gorze [ nad morzem]? Bo mam dylemat - robie wlasnie liste co tzreba zabrac/kupic na wyjazd i nie wiem czy lepiej tutaj obkupic sie w obiadki dla Blanki, czy moze na miejscu jest jakis sensowny supermarket gdzie beda one dostepne W domu malej juz tylko gotuje, nie jada sloiczkowych, ale na ponad tydzien raczej nie zabiore gotowanych ...

Ja byłam przejazdem, tzn. kilka godzin tam spędziliśmy 2 razy. Nie widziałam supermakretu, za mała mieścina, ale market pewnie się znajdzie, albo sklep gdzie mają dobre zaopatrzenie. Anetka najlepiej jak się wypowie
[quote=aneta80s;8648513]Biankaaa, my wlasnie dwa tygodnie temu wrocilismy z Jastrzebiej Gory, ogolnie sklepow troche jest. Niby mozna dla dziecka cos znalezc ale slaby wybor i poprzebierane wszystko. My obiadki wiezlismy ze soba z Warszawy.

Tu, gdzie byłam w tym roku przeważnie w takich sklepach była przebitka o 1 zł od supermarketowych cen, na zupkach, kaszkach i soczkach.

Cytat:
ps. nic kompletnie nie robie,nie moge sie skupic bez Si,postanowilam wymalowac mu pokoik,farbe juz dawno kupilam,tylko sprzetu nie mam,wiec zaraz wyruszam w trase zakupowa,odwiedze zlobek,a pozniej do pracy.

Maatra życzę ci dużo energii i sił witalnych do działania.

Cytat:
Troszkę zdjęć Olci:
Cytat:
I jeszcze z zaprzyjaźnianie się z pralką (jak pamiętacie Olcia bardzo jej się boi/bała):

Pozy Olcia ma jak zawsze pomysłowe. Spanie na żabkę boskie. Płacząca Olcia takie biedactwo kochane, ale pewnie płacze dla zasady (mój tż się wkurza jak robię Mai zdjęcia jak płacze, bo powinnam ją na rękach nosić, a ja fotki strzelam i zadowolona ). Chyba przyjaźń została zwarta, Olcia męsko poklepuje pralę

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 14:40   #2266
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że wróciłaś

Cytat:
Pozy Olcia ma jak zawsze pomysłowe. Spanie na żabkę boskie. Płacząca Olcia takie biedactwo kochane, ale pewnie płacze dla zasady (mój tż się wkurza jak robię Mai zdjęcia jak płacze, bo powinnam ją na rękach nosić, a ja fotki strzelam i zadowolona ).
Moja to płacze bo chce na ręce

Cytat:
Chyba przyjaźń została zwarta, Olcia męsko poklepuje pralę

cały cykl nam to zajęło z intensywnym płukaniem , ale opłacało się, Ola w końcu zobaczyła, że pralka nie zjada, ani nie połyka w całości
Cytat:
Pozy spania -jakbym widziała moją Darię, myślałam, że tylko moja takie cuda wyprawia zanim uśnie

więcej zdjęć Darii prosimy, Iza tak oszczędnie je dajesz , po jednym, jakąś sesję nam zapodaj
---------------------------
wróciłyśmy ze spaceru i Ola padła, usnęła w parę sekund, nie spała dzisiaj wcale w dzień, więc pośpi pewnie dłużej... może dzisiaj znów się założę z mężem wieczorem
P.S. wygrana Lolitka już do mnie leci
Stary 2008-08-19, 15:44   #2267
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Ivy, Olka - praczka bezbledna ale jako spiaca krolewna powala na miejscu. Moj Patrys to sie rzuca w lewo i prawo ale takich pozycji to jeszcze u niego nie widzialam. Ma swoj styl dziewczyna

Rany, dziewczyny ile ja mam prania...

Ja tez wrzuce kilka zdjec,

1. Ulubionym zajeciem na plazy bylo przewracanie parasola i parawanow
2. Tak sie cieszyl gdy uslyszal jak pies blisko szczekal
3. Przywiezli mnie na plaze i po kocu każą lazic... phi, tez mi impreza...
4. Nie ma to jak zabawa z tatą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3081.jpg (123,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3164.jpg (81,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3304.jpg (73,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3725.jpg (54,2 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-08-19, 16:15   #2268
iza251
Zakorzenienie

Duśka Na życzenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele 004.jpg (58,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele 005.jpg (67,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele 008.jpg (50,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-08-19, 16:30   #2269
dorka19801
Wtajemniczenie

Cytat:

moje dziecko wymysla rozne pozy do spaniaq, szczebelkow troche zaliczyla ale sie nie budzi
Cytat:
Napisze wam cos jeszcze,

Nie ma to jak w rodzinie sila ,
no ta juz 11 miesiecy powinnam w domu siedziec
Cytat:
ludzie to mają pomysły

Troszkę zdjęć Olci:
a czym ona taka zalamana?
pozy to juz z doswiadczenia znam i podziwiam dzieci ze im tak wygodnie

pysiamn- i zakupami sie nie pochwaliłaś?

biankaaa- mnie sie tez w wójciku sporo ciuszków podoba
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 17:47   #2270
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

a ja się pochwale Zuzia zrobiła 4 kroczki sama !!
jestem z niej taka dumna
ale dalej bez zębów

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 18:49   #2271
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość
jestem z niej taka dumna
ale dalej bez zębów

Cytat:
a czym ona taka zalamana?
pozy to juz z doswiadczenia znam i podziwiam dzieci ze im tak wygodnie
Chyba tym, że nie wypłakała wzięcia na ręce... bo ja taka wyrodna matka jestem
Cytat:
Duśka Na życzenie
Śliczna ta Twoja Duśka, taka pyzunia na twarzyczce, ale w takim pozytywnym znaczeniu , w chusteczce wygląda obłędnie
Cytat:
Ivy, Olka - praczka bezbledna ale jako spiaca krolewna powala na miejscu. Moj Patrys to sie rzuca w lewo i prawo ale takich pozycji to jeszcze u niego nie widzialam. Ma swoj styl dziewczyna

Cytat:

Patryś jest obłędny na plaży
Stary 2008-08-19, 19:27   #2272
sylwia-zuza
Zakorzenienie

czy oni nie sa sobie przeznaczeni? bratnie dusze...............
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1219135329

nawet pralki mamy podobne (moja jest z wyswietlaczem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0289.JPG (61,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-08-19, 20:27   #2273
demonik
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

Wózek kupiony, decyzję podjął mąż, bo to on pojechał obejrzeć pojazd. Poza tym lepszy z niego negocjator . Mamy Maclarena XLR w kolorze Coffee-Brown / Soft Blue (jak na załączonej fotce). Stan idealny, cena baaardzo atrakcyjna .

Zamówiliśmy też dziś gadżety na imprezę urodzinową, odbierzemy je w czwartek. Niedaleko nas mieści się hurtownia z takimi rzeczami: http://www.godan.com.pl/index.php?mode=home, można również kupować w e-sklepie.

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Deminiku zdjęcia Wasze ciepłe (jak bułeczki w piekarni o 5 rano) i pomysłowe!
Cytat:
Fotki są jak zawsze piękne Demoniczko , Jasiulko cudownie wychodzi na zdjęciach
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Śliczne nastrojowe foteczki z rodzicami Zaraz zobaczę, czy na Jasiowej stronce cosik nowego jest, bo przyznam, że czuję niedosyt
Dziękujemy bardzo .
Pysiu, stronę uzupełniamy co miesiąc 22 (lub 23 ), po urodzinach wstawimy nowe fotki.

Później chyba zahasłujemy stronę, coraz częściej nad tym się zastanawiamy... Chętnym oczywiście udostępnimy hasło .

Cytat:
A i jeszcze dla mam, które szukają funkcjonalnego śliniaka dla maluszka...
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50121231

Ikea wypusciła śliniaki z miękiej ceratki nareszcie wcześniej kupiłam śliniak w H&M potem przestali go produkować i długo czekalam, by ktoś jeszcze wpadł na ten [pomysł taka ceratka to leprze rozwiązanie od gumowego ciężkawego wg mnie śliniaka

Ja używam go i w domu i zawsze mam ze sobą jeden z łyżeczką jak gdzieś idziemy wystarczy dać maluchowi jesc i potem wytrzeć go chusteczką nawilżającą i jest czyściutki

Monia- Demonik z tego co wiem też jest z niego zadowolona.
Potwierdzam, śliniak jest świetny: miękki, długi i bardzo ładny .

Cytat:
1 w poczekalni u lekarza
2 w piaskownicy
3 moi adoratorzy
4 z tatusiem na kaczkach
5 testujemy nowe buty
6 nowe buty
Cytat:
no a dzisiaj byliśmy u lekarza po karteczke że moze chodzić do żłobka

jest zdrowiutka dostała kropelki na odporność
waży 9 kg
a plamka na plecach to jej taki urok
i skierowanie na testy alergiczne
ponieważ długo sie czeka to tak akurat

i reszta fotek
Dorko, świetne butki, śliczny kombinezon, ale Klaudufka z różkami najpiękniejsza . Cieszę się, że zdrowa.

Cytat:
Piękne ciuszki .

Cytat:
Byłam u lekarza, przepisała mi jakieś tabletki na B..., ale mają skutki uboczne, dlatego najpierw zaleciła domowe sposoby. W aptece o homeopatycznych granulkach ( Demoniczka o nich pisała) pani nie słyszała.
Z prawą piersią jest ok, ale lewa ciągle jest bolesna, nabrzmiała. Boję się zastoju i często odciągam troszkę mleka. Moje obawy są tym większe, że od paru lat jestem pod opieką onkologa właśnie z powodu pojawiajacego się okresowo guzka w lewej piersi.
Joli, doskonale Cię rozumiem. Wiem, jakie to trudne i przykre dla matki.
Mam nadzieję, że dasz sobie radę, a wszelkie zastoje Cię ominą .

Na wszelki wypadek podaję zainteresowanym: granulki nazywają się Boiron, Ricinus Communis 30 CH. Brać 3-4 dni po 5 granulek na czczo, nie bezpośrednio przed jedzeniem (odczekać ze śniadaniem min. 15 minut).
Ja zamawiałam w aptece, nasze farmaceutki również o nich nie słyszały. A wiedziałam o granulkach od lekarki i z internetu.

Cytat:
W weekend bylismy na zakupach. Pucka dostała buciki ( pełne z Elefanta za 119 zł) na poczatku nawet nie chciała w nich stać, ale z czasem oswaja sie z nowością.
Ja kupiłam sobie nowe dopasowane jeansy i topy z przeceny. Ciepło sie zrobiło, to nasze zakupy ( Pucki i moje) czekają w szafie na chłodniejsze dni .
Gratuluję zakupów!

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Weronika już nosi 92 rozmiar to chyba kombinezon kupię na 96
92? Jaka duża jest Weronisia!
Moje Szczęście wchodzi w rozmiar 80 .

Cytat:
Ja miałam postanowienie, że do roku Maję będę karmić, a teraz jak już roczek tusz, tusz, to jakoś mi się nie uśmiecha, i tak sobie myślę, że może jeszcze przez zimę pokarmię .
To ważna decyzja Anusiu, podejmij ją wtedy, gdy będziesz gotowa.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maclaren-XLR.jpg (106,3 KB, 23 załadowań)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:27   #2274
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Jasio też strasznie się wierci i przyjmuje dziwne pozy, ale budzi się w nocy raz. Zauważyłam, że po ok. 7 godzinach snu . Za to tak skutecznie, że nie może zasnąć. Nic nie pomaga - ani mleczko, ani woda. We własnym łóżeczku płacze wniebogłosy, a u nas uspokaja się, ale nie zasypia. Kręci się albo siada i gada. Dziś nie spaliśmy dwie godziny, od 2:30 do 4:30.

Cytat:
Zatkało mnie...

Cytat:
Wczoraj mialam pierwsze zajcia na kursie prawa jazdy - jestem jedyna kobieta w grupie Pewnie nie bedzie mi do smiechu jak bede musiala usiasc za kierownica ale poki co jest luzik
Jazdy są fajne, tylko wizja egzaminów mnie przeraża. Pierwsze (pisemne) pewnie dopiero pod koniec września, ale na samą myśl jakoś tak mdławo mi się robi .

Trzymam kciuki Bianko!

Cytat:
Blance wychodza 2 nastepne zeby a wiec juz niebawem bedzie ich miala 6 No i powolutku zabiera sie za dreptanie
Brawa dla Blaneczki

Cytat:
A - moj plan na przyszle wozki Blanki Na wiosne XT albo [jesli bedzie chciala wiecej chodzic i przestanie spac na spacerach] Quest. Kusi mnie baaardzo tez:
http://allegro.pl/item418766749_hb_m...orba_w_wa.html
Jako ostatni bedzie chyba buggster
Questy mają bajeczne tapicerki!

Cytat:
Puchatek wstał o 8 podreptał w łóżeczku i poszedł spać dalej...właśnie wstał i je śniadanko.
Jak on to robi?
U nas jak Jaś wstanie rano, to od razu gada barytonem . Śmieję się, że opowiada nam swoje sny .

Cytat:
Ambitne plany .

Cytat:
ps.2 moja Simulka nieziemsko chodzi,taki maly potworek klapiacy swoimi malymi konczynkami
Słodko musi wyglądać taki mały, samodzielny dreptuś .

Cytat:
ps.3 wykupilismy ferie zimowe na tydzien znow kraj zagraniczny przegral,miala byc francja,jest ZAKOPANE
Dla Was to w sumie zagranica .

Cytat:
Troszkę zdjęć Olci:
Pozy boskie, a płacząca Ola rozczulająca .

Cytat:
Brawa za odwagę dla Pogromczyni Pralek!
Mój Jasio bał się tylko wirowania, ale i on pokonał ten strach. Do tego stopnia, że już mi dwa razy program przestawił i pranie, które miało się ku końcowi, moczyło się kolejne 1,5 godziny .

Cytat:

Patryś zmienił się od naszego ostatniego spotkania – tak „zmężniał” . Duży i silny z niego chlopczyk, widać, że dobrze mu było na plaży. Śliczną ma bluzeczkę w paski .

Cytat:
Duśka Na życzenie
Fiu, fiu! Mała elegantka . Nawet błyszczyk ma w łapkach . Słodycz.

Cytat:
jestem z niej taka dumna
ale dalej bez zębów
Brawa dla odważnej Zuzanki .
Ząbki pojawią się w swoim czasie. U córki mojej koleżanki pierwszy ząb pojawił się, gdy miała 16 miesięcy, teraz ma 22 miesiące i 10 perełek .

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
czy oni nie sa sobie przeznaczeni? bratnie dusze
Sylwia, Jaśko identycznie śpi! Nie na żabkę, jak Olcia, ale – jak to nazywam – na zajączka, z podkurczonymi nóżkami.

Ucałowania dla Maciusia .

* * *

Dobrej nocy!

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:46   #2275
berbeaa
Rozeznanie

Cześć a ja sobie zrobie przerwę w pisaniu bo jestem zabiegana w ciągu dnia a wieczorem jak np. dziś Was przeczytałam to jestem już tak zmęczona że nie dam rady nic więcej z siebie wykrzesać.

brawo dla postępujących dzieci
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:49   #2276
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:

Maćko wygląda jak Olcia , zdumiewające , na pewno przeznaczeni i przyrzeczeni

Moja bez
Cytat:
Pozy boskie, a płacząca Ola rozczulająca .

Cytat:
Brawa za odwagę dla Pogromczyni Pralek!
Mój Jasio bał się tylko wirowania, ale i on pokonał ten strach. Do tego stopnia, że już mi dwa razy program przestawił i pranie, które miało się ku końcowi, moczyło się kolejne 1,5 godziny .

Moja dopiero obczaja przyciski
-----------------
Piszę jedną ręką... zachciało mi się ostrego noża to mam za swoje, mąż powiedział, że w kuchni musi powiesić instrukcję obsługi noża kuchennego...

No więc kupiłam w sobotę nowy, ostry nóż, poszłam zrobić sobie kanapkę, przecinałam bułkę i ostrze noża wbiłam w swoją łapkę, dość głęboko, więc sporo krwi było... no i miałam wrażenie, że nie czuję 2 palców.

Ależ fajtłapa ze mnie
Stary 2008-08-19, 20:53   #2277
joli31
Rozeznanie

Cytat:

dobrze, że juz jesteś z nami

Cytat:
troche daleko jest do tego jeszcze, ale na egzaminie w miasto wyjechały 2 dziewczyny i chłopak. Tylko my zdałyśmy
Cytat:
dla dzielnej Blaneczki

Cytat:

Joli - mysle ze niepowinnas czuc wyrzutow sumienia, lecz docenic plusy plynac z niekarmienia piersia. Agatka to juz duza dziewczynka a przez tak dlugi czas otrzymywala od ciebie to co najlepsze
Gratulujemy Agatce zakupow oraz nowego zebowego nabytku

Cytat:

Troszkę zdjęć Olci:
Olenka jak zawsze pozy niepowtarzalne . załamka bosssska . Praczka z niej też niezła

Cytat:

Cytat:
Duśka Na życzenie
Urocza Pyzunia... Ma śliczna sukienkę

Cytat:
jestem z niej taka dumna
ale dalej bez zębów

Cytat:

Taaaaak to chyba telepatia....

Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i wsparcie.
Przyznam się dzis o 5 rano się przebudziła to dałam piersi. Obie po kolei, były twarde i bolące. Teraz wymieniam liscie kapusty, pije szałwię ( bleeeeee) i mam spokój zarówno z wyrzutami sumienia jak również z nadprodukcja mleka.
Dzis wieczorem była zmęczona i tuliła sie do bluzki, tak jakby szukała piersi, ale jest dzielniejsza ode mnie. Moja kochana dziewczynka .
Z tym zaprzestaniem karmienia to przez przypadek. Całą sobote nie dostała piersi ( taki aktywny dzień miałyśmy), wieczorem padła zaraz po kąpieli bez kolacjii i stwierdziłam, że jednak może się obejść bez piersi.
Studiować będę wieczorowo to stwerdziłam, (a maż mnie utwierdził w tej decyzji), że dobrze sie stało i nie będę już taka niezbędna od zasypiania np.
Dobranoc Mamusie
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:30   #2278
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór!

Wózek kupiony, decyzję podjął mąż, bo to on pojechał obejrzeć pojazd. Poza tym lepszy z niego negocjator . Mamy Maclarena XLR w kolorze Coffee-Brown / Soft Blue (jak na załączonej fotce). Stan idealny, cena baaardzo atrakcyjna .
Faktycznie wózek wyglada jak nowy. Kolorki bardzo ładne
Cytat:
Zamówiliśmy też dziś gadżety na imprezę urodzinową, odbierzemy je w czwartek. Niedaleko nas mieści się hurtownia z takimi rzeczami: http://www.godan.com.pl/index.php?mode=home, można również kupować w e-sklepie.
Napiszę jak świnia , ale fajnie, że Jasio ma pierwszy urodziny i Wasze kreatywne szaleństwo będzie inspiracją dla mnie....
Cytat:
Joli, doskonale Cię rozumiem. Wiem, jakie to trudne i przykre dla matki.
Mam nadzieję, że dasz sobie radę, a wszelkie zastoje Cię ominą .

Na wszelki wypadek podaję zainteresowanym: granulki nazywają się Boiron, Ricinus Communis 30 CH. Brać 3-4 dni po 5 granulek na czczo, nie bezpośrednio przed jedzeniem (odczekać ze śniadaniem min. 15 minut).
Ja zamawiałam w aptece, nasze farmaceutki również o nich nie słyszały. A wiedziałam o granulkach od lekarki i z internetu.
W aptece pani wcale nie słyszała o czyms takim, ale pan miał pojęcie w tym temacie. Zaproponowali sprowadzenie, ale narazie sie wstrzymam. Poczekam na efekty dotychczasowych działań

Cytat:

Moja dopiero obczaja przyciski
moja dopiero wylukała, że dosięga pokrętła
Cytat:
Piszę jedną ręką... zachciało mi się ostrego noża to mam za swoje, mąż powiedział, że w kuchni musi powiesić instrukcję obsługi noża kuchennego...

No więc kupiłam w sobotę nowy, ostry nóż, poszłam zrobić sobie kanapkę, przecinałam bułkę i ostrze noża wbiłam w swoją łapkę, dość głęboko, więc sporo krwi było... no i miałam wrażenie, że nie czuję 2 palców.
oj biedna, zeby jak najszybciej sie zagoiło
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:41   #2279
biankaaa
Zadomowienie

Demoniku - a wiec Jasio i Blanka wożą sie w identycznych brykachTez mamy kolor blekitny bo chcialam taki pod kolor oczu blanki [ cala ja - praktyczna ze hej]. Mysle ze bedziecie zadowoleni)) W naszym teamie to ja jestem strona decyzyjna pozatym szybciej podejmuje decyzje, TZ conajwyzej sie zgadza
Trzymam kciuki za egzamin - ja sie teoretycznego jakos wogole nie obawiam, co do praktyki - to sie okazae
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:47   #2280
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
wróciłyśmy ze spaceru i Ola padła, usnęła w parę sekund, nie spała dzisiaj wcale w dzień, więc pośpi pewnie dłużej... może dzisiaj znów się założę z mężem wieczorem
P.S. wygrana Lolitka już do mnie leci

Cytat:

Radość Patryka niesamowita na dźwięk psa. Maja się tez cieszy, ale chyba nie aż tak. Plażowicz pięknie uśmiechnięty, widać, że nadmorski klimat mu służył.

Cytat:
Duśka Na życzenie

Daria ślicznie wygląda w czerwieni. Słodka pyza

Cytat:
jestem z niej taka dumna
ale dalej bez zębów

Gratulacje i dla Zuzi. Zęby jeszcze chyba naszym dziewczyną wyrosną, musimy cierpliwie czekać.

Cytat:

Jak dwie krople wody, no prawie

Cytat:
Sylwia, Jaśko identycznie śpi! Nie na żabkę, jak Olcia, ale – jak to nazywam – na zajączka, z podkurczonymi nóżkami.

Maja przybiera obie pozy, częściej jednak na zajączka, jak to trafnie nazwałaś, tak przesypia większość czasu jaki śpi

Cytat:

Ivy, uważaj z tym nożem Żeby sama na siebie zamach robić.

Cytat:
:
Przyznam się dzis o 5 rano się przebudziła to dałam piersi. Obie po kolei, były twarde i bolące. Teraz wymieniam liscie kapusty, pije szałwię ( bleeeeee) i mam spokój zarówno z wyrzutami sumienia jak również z nadprodukcja mleka.
Dzis wieczorem była zmęczona i tuliła sie do bluzki, tak jakby szukała piersi, ale jest dzielniejsza ode mnie. Moja kochana dziewczynka .

To dobrze, że wyrzuty poszły w kąt, bo nie masz sobie co wyrzucać. Trzymaj się

...
U nas nadal mleko mod. jest ble. Musze kupić coś innego niż Bebiko (miałam próbki). Może wy podpowiecie jakie mleko modyfikowane dla idoli mleka piersiowego??

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości