Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-01, 10:39   #3331
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Na początku jak wpadłam w panikę to chciałam, ale tu pracują na oddziale noworodkowym moja teściowa i ciocia, one mogą być przy porodzie oprócz mojego męża, znają większość położnych i lekarzy i wiem, że krzywdy mi nie dadzą zrobić, idąc do innego szpitala idę "w ciemno". Druga sprawa, to że lekarz, który prowadzi moja ciążę pracuje w tym szpitalu, więc jakby się coś działo, to myślę, że mogę na niego liczyć. Za dużo jednak przeważa na rzecz tego szpitala... No i ostatnia rzecz to oddział neonatologiczny. W żadnym innym szpitalu u nas go nie ma, tu jest i to naprawdę świetnie wyposażony więc to chyba najwiekszy argument, który przechyla szale... Wiem kochana, dla mnie komfort to jest naprawdę ważna sprawa, ale jednak chyba zdecyduję się na ten szpital z tych względów co wyżej

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

U nas są tylko 4 miejsca dla rodzących, marzy mi się, żeby żadna nie rodziła wtedy co ja i będę miała salę dla siebie

Ja w sumie nie wiem jak wyglądają sale porodowe w szpitalu który wybrałam

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
No właśnie przy tych remontowanych szpitalach to jest takie zamieszanie, że i gorszy komfort rodzenia i częściej odsyłają.. Teraz właśnie podobno częściej z Żeromskiego odsyałają przez remont.

A z tym dzwonieniem to powiem Ci, że jak moja siostra niedawno potrzebowała się dowiedzieć gdzie ją przyjmą, bo na Kopernika nie chcieli to w większosci szpitali nie odebrali telefonu... Dodzwoniła się do Narutowicza. Także pomysł może i zacny, ale z realizacją może być problem

Pajka dużo argumentów za tym szpitalem... rozumiem twoją decyzję, szkoda że tak wyszło, ale w sumie przynajmniej już tak zaskoczona nie będziesz.
To kiepsko faktycznie. Plusem na Ujastku jest to że jak ma się wykupioną salę poporodową to nie ma problemu bo miejsce "czeka"

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
No tak, komfort komfortem, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze. Z Twojego opisu wynika że pewnie nikt tam nie będzie chciał rodzić i Twój scenariusz jest całkiem prawdopodobny Tylko żeby przy tym dzwonieniu akcja za szybko nie poszła do przodu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No tak. Czyli i tak źle i tak niedobrze

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja robilam bezy ostatnio i moga potem stac dlugo

To może zrobię. Już powoli nie mogę na słodkie patrzeć przez te pączki A tak to odłożę na potem albo gdzieś wydam bo w sumie nie przepadam za bezą I nadal rozważam dokarmienie psa... Dzisiaj przyjeżdża moja mama i będziemy ogarniać trochę ten armagedon w weekend, więc nie wiem czy będzie czas na grzebanie w kuchni
Stary 2019-03-01, 10:57   #3332
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie przy tych remontowanych szpitalach to jest takie zamieszanie, że i gorszy komfort rodzenia i częściej odsyłają.. Teraz właśnie podobno częściej z Żeromskiego odsyałają przez remont.

A z tym dzwonieniem to powiem Ci, że jak moja siostra niedawno potrzebowała się dowiedzieć gdzie ją przyjmą, bo na Kopernika nie chcieli to w większosci szpitali nie odebrali telefonu... Dodzwoniła się do Narutowicza. Także pomysł może i zacny, ale z realizacją może być problem

Pajka dużo argumentów za tym szpitalem... rozumiem twoją decyzję, szkoda że tak wyszło, ale w sumie przynajmniej już tak zaskoczona nie będziesz.
Dokładnie, najwyżej powiem mężowi żeby na szybko obrazki jakieś porozwieszal

Cytat:
No tak, komfort komfortem, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze. Z Twojego opisu wynika że pewnie nikt tam nie będzie chciał rodzić i Twój scenariusz jest całkiem prawdopodobny Tylko żeby przy tym dzwonieniu akcja za szybko nie poszła do przodu

W sumie dla mnie lepiej gdyby tam nie chciały dziewczyny rodzić byłabym rodzynkiem, wisienką na torcie w centrum zainteresowania

Muszę się wybrać na zakupy, będę robiła tort i ciasto urodzinowe na niedzielę, zobaczymy jak mi to wyjdzie z tymi sztywnymi palcami

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:00   #3333
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie wiem jak wyglądają sale porodowe w szpitalu który wybrałam

To kiepsko faktycznie. Plusem na Ujastku jest to że jak ma się wykupioną salę poporodową to nie ma problemu bo miejsce "czeka"

Z dni otwartych to tak sale porodowe są ładne, a jak czegoś potrzebujesz czego akurat nie ma w sali to teoretycznie trzeba poprosić i przyniosą, albo położna sama zaproponuje, pod względem wyposażenia i czystości spoczko to wyglądało. Jest tylko tam inne rozwiązanie organizacyjne względem innych szpitali, bo nie masz jednego pomieszczenia do całego porodu, tylko oddzielnie sala przedporodowa na 1 fazę i sala porodowa na resztę porodu, teoretycznie między nimi są wewnątrz drzwi i jest możliwe przejście z pierwszej sali bezpośrednio do drugiej, w praktyce jak jest to zajęte, a przy przemiale ludzi w tym szpitalu pewnie często, bo ciężko o taki super flow, to musisz iść na na parte przez korytarz do innego pomieszczenia

Co do drugiego to nie chcę Cię straszyć, bo to pewnie wyjątkowy pech był, ale miałam położną na SR akurat z tego vipowskiego oddziału i mówiła, że mieli full jak zgłosiła się do nich pacjentka z pakietu. Niestety nie wiem jak ostatecznie rozwiązali problem, bo ktoś przeszkodził w zajęciach, a to już była taka luźna gadka.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:06   #3334
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Zrobiło mi się niedobrze i miałam ciarki na plecach. To jest dawny oiom przystosowany jako porodowka. Szczerze? Włos się jeży na sam widok, nie tak wyobrażałam sobie miejsce, w którym wydam na świat córkę. Wiem, że nie ja jestem tu najważniejsza tylko żeby ona przyszła na świat bezpiecznie cała i zdrowa i mam nadzieję, że przy tych bólach nie będę zwracała uwagi na otoczenie. Laski ze SR też miny miały nietegie...Ale jak to nie dociera do mnie to. Porodowka jest w remoncie więc przenieśli ją na dawny oiom
Najpiękniejsze kwiatuszki na ścianach nie zrekompensują Ci paskudnego lub nieogarniętego personelu, na który czasem można trafić A skoro masz tam kontakty i porządny oddział dla maluchów to nie ma się co zastanawiać.

Cytat:
Uff... Zyje i to we własnym łóżku. Wczoraj pojechałam na jakąś szybką wizytę czy te skurcze wywołane wymiotami jakiś szkód nie wyrządziły. I kobitka w medicover tak trochę 'na wszelki wypadek' dała skierowanie na ip bo cośtam jej się z szyjką nie podobało. Zadzwoniłam jeszcze do mojego gin i mówił żeby olać jak już przeszło wziąć magnez i się położyć. Ale niestety nie przeszło i wieczorem znowu była masakra. To szybka decyzja jedziemy, niech po pierwsze drugi lekarz spojrzy na szyjkę, a po drugie po dobie to by się już jakieś nawodnienie przydało. Pojechaliśmy do szpitala gdzie od ręki babka powiedziała że obsługują panie z południa (była chyba 22) więc mogę czekać 5h i dostać skierowanie do innego szpitala bo oni nie mają oddziału zakaźnego. I rozumiem że mnie nie chcieli wziąć ale nie wiem co jakbym tak normalnie tam pojechała z jakimś problemem. No ile można czekać. Tel do gin i jedziemy do innego szpitala z osobną ip na zakaźny to szybciej pójdzie. Okazało się że oddział zakaźny mają w remoncie i jest pełne 8 łóżek. Na patologii pokoje 6 os. Na patologie mnie nie poloza bo moge zarazac a na zakaźny mnie nie położą bo mogę się zarazić. W międzyczasie zeszliśmy szpital dwa razy wysyłani od drzwi do drzwi ze skierowaniami na patologię, sor i do zakaźnika niezależnie. Tzw. trudny przypadek. W końcu gin mnie zbadała, nie miała zastrzeżeń, zbadali krew i podpięli kroplówke. Spoko bo już na dole normy były sód i potas. No i ja nie chciałam żeby mnie zostawiali. Tylko jeśli rzeczywiście by była potrzeba hospitalizacji to nie wiem co by niby zrobili. Nie mówiąc o tym, że pani mnie z tym wirusem prowadziła przez oddział noworodkowy i normalnie siedziałam w poczekalni na sorze. A teoretycznie miała być osobna izba przyjęć pod choroby zakaźne... Masakra...

Proszę nas nie straszyć
Kiedyś oglądałam program na TLC o pogotowiu ratunkowym w UK. Jednej nocy było tyle zgłoszeń, że ludzie czekali 17h na łóżko na oddziale, oczekujący byli wszędzie, a szpital prawie wprowadził stan wyjątkowy i miał już nie przyjmować pacjentów.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:09   #3335
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Z dni otwartych to tak sale porodowe są ładne, a jak czegoś potrzebujesz czego akurat nie ma w sali to teoretycznie trzeba poprosić i przyniosą, albo położna sama zaproponuje, pod względem wyposażenia i czystości spoczko to wyglądało. Jest tylko tam inne rozwiązanie organizacyjne względem innych szpitali, bo nie masz jednego pomieszczenia do całego porodu, tylko oddzielnie sala przedporodowa na 1 fazę i sala porodowa na resztę porodu, teoretycznie między nimi są wewnątrz drzwi i jest możliwe przejście z pierwszej sali bezpośrednio do drugiej, w praktyce jak jest to zajęte, a przy przemiale ludzi w tym szpitalu pewnie często, bo ciężko o taki super flow, to musisz iść na na parte przez korytarz do innego pomieszczenia

Co do drugiego to nie chcę Cię straszyć, bo to pewnie wyjątkowy pech był, ale miałam położną na SR akurat z tego vipowskiego oddziału i mówiła, że mieli full jak zgłosiła się do nich pacjentka z pakietu. Niestety nie wiem jak ostatecznie rozwiązali problem, bo ktoś przeszkodził w zajęciach, a to już była taka luźna gadka.
Jakoś to będzie...
Widziałam że teraz tych sal nie jest 5 tylko już z 9 albo 10 (na stronie się pojawiły jakiś czas temu). Jak nie dopełnią umowy to na pewno muszą zwrócić pieniądze, nie pamiętam co tam w umowie jest jeszcze ma ten temat. Muszę ją przejrzeć jeszcze raz
Stary 2019-03-01, 11:14   #3336
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Nufcia ja bym robiła pavlovą, ale to ja - nie znam stanu pt. “nie mogę patrzeć na słodkie” Malinowa chmurka to też zawsze dobry pomysł

Powiem Wam że ja nadal śpię na brzuchu Tzn tak jakby na półbrzuchu, z jedną ręką podłożoną i podwiniętą nogą. Mam nadzieję że nie szkodzę tym młodej za bardzo bo nie wiem jak to pokonać. Siła przyzwyczajenia niestety, próbuję inaczej ale budzę się zawsze tak
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:19   #3337
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Nufcia ja bym robiła pavlovą, ale to ja - nie znam stanu pt. “nie mogę patrzeć na słodkie” Malinowa chmurka to też zawsze dobry pomysł

Powiem Wam że ja nadal śpię na brzuchu Tzn tak jakby na półbrzuchu, z jedną ręką podłożoną i podwiniętą nogą. Mam nadzieję że nie szkodzę tym młodej za bardzo bo nie wiem jak to pokonać. Siła przyzwyczajenia niestety, próbuję inaczej ale budzę się zawsze tak
Pewnie jakby jej nie odpowiadało to by się tak rozkopała, że musiałabyś zmienić przyzwyczajenia
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Najpiękniejsze kwiatuszki na ścianach nie zrekompensują Ci paskudnego lub nieogarniętego personelu, na który czasem można trafić A skoro masz tam kontakty i porządny oddział dla maluchów to nie ma się co zastanawiać.

Proszę nas nie straszyć
Kiedyś oglądałam program na TLC o pogotowiu ratunkowym w UK. Jednej nocy było tyle zgłoszeń, że ludzie czekali 17h na łóżko na oddziale, oczekujący byli wszędzie, a szpital prawie wprowadził stan wyjątkowy i miał już nie przyjmować pacjentów.
Tak opowiadam tylko pewnie jest zupełnie inaczej jak jest coś poważnego czy szybka akcja jak poród. Z resztą ten szpital nie cieszy się moją dobrą opinią i bałam się że mnie tam zostawią. Ale że z tematem błahym to chcieliśmy żeby poszło szybciej. W poważnej sprawie byśmy pojechali gdzie indziej.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:19   #3338
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś to będzie...
Widziałam że teraz tych sal nie jest 5 tylko już z 9 albo 10 (na stronie się pojawiły jakiś czas temu). Jak nie dopełnią umowy to na pewno muszą zwrócić pieniądze, nie pamiętam co tam w umowie jest jeszcze ma ten temat. Muszę ją przejrzeć jeszcze raz
Nie no myślę, że się nie ma co tym martwić, pewnie to był jakiś skrajny przypadek. Wiadomo przy sn nie da się tego dokładnie zaplanować. Tak powiększyli ten oddział bo podobno jest bardzo duże zainteresowanie. Wielu obcokrajowców z tego korzysta, którzy i tak musieliby zapłacić za pobyt w szpitalu bo nie są tu ubezpieczeni, więc wolą trochę dopłacić i mieć lepsze warunki, bo ta różnica wtedy chyba jest nieduża.
Stary 2019-03-01, 11:20   #3339
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę nas nie straszyć
No i tu racja

Piekne sale beda nic jak polozne beda niemile...

U nas jest szpital jeden gdzie warunki sa naprawde tragiiiiiczne... Nazywaja go Mordorem ale.... Jak sie zerknie na opinie to nie ma zlej bo obsluga jest rewelacyjna i wiele kobiet tam rodzi i twierdza, ze nie poszlyby nigdzie indziej.

Ale buduja nowy szpital wiec jest nadzieja
Cytat:

Ja tez tak probowalam ale wtedy chyba malemu ciasno (zreszta widzialyscie jaki mam brzuch) i wali mnie kopniakami wiec po prostu sie nie da tak 😏

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:25   #3340
Justi8822
Raczkowanie

Dzień dobry ja zaraz wychodzę że szpitala do domku dali drugi zastrzyk steryd, zbadali ręcznie szyjka krótka ale rozwarcia nie ma powinnam pochodzić jeszcze te 3 tygodnie czyli akurat bo dziś 35+0 według miesiączki. Sterydy dali chyba tak w razie w, no ale chyba wiedzą co robią. Ja to się rozpakuje na bank w marcu też się nad taksa zastanawiam bo mój Tż ma urlop od kwietnia, za bardzo nie ma mnie kto zawieźć. Zobaczymy jak dotrwam jeszcze 2 tygodniu to jadę do mojego domu rodzinnego rodzic więc zawsze ktoś będzie młody dostał sterydy więc nie powinno być problemów z oddychaniem ( bo tam nie ma oddziału neonatologicznego) no a jak szybciej to pchham się na toruń

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 11:28   #3341
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja zaraz wychodzę że szpitala do domku dali drugi zastrzyk steryd, zbadali ręcznie szyjka krótka ale rozwarcia nie ma powinnam pochodzić jeszcze te 3 tygodnie czyli akurat bo dziś 35+0 według miesiączki. Sterydy dali chyba tak w razie w, no ale chyba wiedzą co robią. Ja to się rozpakuje na bank w marcu też się nad taksa zastanawiam bo mój Tż ma urlop od kwietnia, za bardzo nie ma mnie kto zawieźć. Zobaczymy jak dotrwam jeszcze 2 tygodniu to jadę do mojego domu rodzinnego rodzic więc zawsze ktoś będzie młody dostał sterydy więc nie powinno być problemów z oddychaniem ( bo tam nie ma oddziału neonatologicznego) no a jak szybciej to pchham się na toruń

Super wieści!

Stary 2019-03-01, 11:57   #3342
Michacha1234
Zadomowienie

Pestka, też znam patent z podnoszeniem stopą

Cytat:
Zrobiło mi się niedobrze i miałam ciarki na plecach. To jest dawny oiom przystosowany jako porodowka. Szczerze? Włos się jeży na sam widok, nie tak wyobrażałam sobie miejsce, w którym wydam na świat córkę. Wiem, że nie ja jestem tu najważniejsza tylko żeby ona przyszła na świat bezpiecznie cała i zdrowa i mam nadzieję, że przy tych bólach nie będę zwracała uwagi na otoczenie. Laski ze SR też miny miały nietegie...Ale jak to nie dociera do mnie to. Porodowka jest w remoncie więc przenieśli ją na dawny oiom

Dzień dobry, z dnia na dzień mam wrażenie, że moje dłonie są z drewna. Rano mam problem z zacisnieciem palców, bolą, są mega opuchnięte... czy to przez tą wodę czy jaka cholera

Pajeczko, najważniejsze bezpieczeństwo Twoje i Małej, a czy sale takie czy siakie.... Ja będę rodzić w szpitalu w którym ani nie jest pięknie ani położne miłe, ale najlepsi specjaliści. Tyle się nasłucham, że "taśmociąg" itp. Ale kurde, ile ono uratowali noworodków? Takich skrajnych wcześniaczków, ogólnie ciężkie przypadki? O tym nikt nie myśli. Dwa, trzy dni dasz radę
Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Michacha czyli czasem to podawanie wagi jest bardzo mylne bo znów ciężko uwierzyć by przykoksil aż 800g w ciągu 2 tygodniu.

Taaaak, to jest maksymalnie orientacyjne.
Cytat:
Uff... Zyje i to we własnym łóżku. Wczoraj pojechałam na jakąś szybką wizytę czy te skurcze wywołane wymiotami jakiś szkód nie wyrządziły. I kobitka w medicover tak trochę 'na wszelki wypadek' dała skierowanie na ip bo cośtam jej się z szyjką nie podobało. Zadzwoniłam jeszcze do mojego gin i mówił żeby olać jak już przeszło wziąć magnez i się położyć. Ale niestety nie przeszło i wieczorem znowu była masakra. To szybka decyzja jedziemy, niech po pierwsze drugi lekarz spojrzy na szyjkę, a po drugie po dobie to by się już jakieś nawodnienie przydało. Pojechaliśmy do szpitala gdzie od ręki babka powiedziała że obsługują panie z południa (była chyba 22) więc mogę czekać 5h i dostać skierowanie do innego szpitala bo oni nie mają oddziału zakaźnego. I rozumiem że mnie nie chcieli wziąć ale nie wiem co jakbym tak normalnie tam pojechała z jakimś problemem. No ile można czekać. Tel do gin i jedziemy do innego szpitala z osobną ip na zakaźny to szybciej pójdzie. Okazało się że oddział zakaźny mają w remoncie i jest pełne 8 łóżek. Na patologii pokoje 6 os. Na patologie mnie nie poloza bo moge zarazac a na zakaźny mnie nie położą bo mogę się zarazić. W międzyczasie zeszliśmy szpital dwa razy wysyłani od drzwi do drzwi ze skierowaniami na patologię, sor i do zakaźnika niezależnie. Tzw. trudny przypadek. W końcu gin mnie zbadała, nie miała zastrzeżeń, zbadali krew i podpięli kroplówke. Spoko bo już na dole normy były sód i potas. No i ja nie chciałam żeby mnie zostawiali. Tylko jeśli rzeczywiście by była potrzeba hospitalizacji to nie wiem co by niby zrobili. Nie mówiąc o tym, że pani mnie z tym wirusem prowadziła przez oddział noworodkowy i normalnie siedziałam w poczekalni na sorze. A teoretycznie miała być osobna izba przyjęć pod choroby zakaźne... Masakra...

Dobrze, że jesteś w domku. Trochę to przypomina kabaret, aż się nie chce wierzyć, że w cywilizowanym kraju takie rzeczy się dzieją
Cytat:

Ufffff dobre wiadomości

Za gbs zapłaciłam 47 zł. A jeszcze babka mi się pytała czy to wymaz z pochwy czy z szyjki macicy...No kurde nie wiedziałam kompletnie, do gina już nawet nie dzwonię, bo nigdy nie odbiera. Powiedziałam że z pochwy Najwyżej powtórzę jeśli ma to aż takie znaczenie, przecież śpię na pieniądzach

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 12:00   #3343
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy marzec!
Szczerze mówiąc już wczoraj przekręciłam kalendarz na nowy miesiąc, bo wpisywałam sobie wizytę i ten marzec wydaje mi się jakiś taaaaaki długi. Chyba jeśli faktycznie przekoczuję bez oznak cały miesiąc, to w ostrą panikę wpadnę 1 kwietnia. Chociaż czuję, że wewnętrzny stan alarmowy u mnie zacznie się za jakieś 2 tygodnie i dlatego mówiłam ginowi, żebyśmy pobrali gbs 11, a nie 18 marca. Torbę najchętniej w tym momencie już bym spakowała, ale jednak muszę poczekać na TŻ, aż wróci z delegacji, żeby wiedział co gdzie jak. Robi się poważnie

Ostatnio robiłam porządki, bo babcia mi wciskała pranie do szafy byle gdzie i pochowałam do tyłu sweterki, w których brzuszek się już nie mieści. Najbardziej tęsknię za spodniami z wysokim stanem, bo te ciążowe jeansy jednak mi zjeżdzają z tyłka i mnie trafia zwłaszcza, że robię zastrzyki wewnątrz ud, czasem mi puchną i jak spodnie zjadą, to mi się tu uda bardziej ocierają :/ Dlatego jeansy ubieram od wielkiego dzwonu, kochamy się z leginsami. A na lato jeśli nie zmniejszy się ten żylak na łydce to nie ubiorę nic krótkiego i będę musiała się zaopatrzyć w sukienki maxi (oferto lidla przybywaj). Wygląda to fatalnie, a do naczyniowca mogę się udać dopiero po zakończeniu kp, żeby cokolwiek móc z tymi żylakami zrobić.

Mam nadzieję, że znasz ten trick, żeby to, co leży na podłodze chwytać stopami i podawać sobie mniej więcej na wysokość kolan? Już od jakiegoś czasu jestem typowym małpiszonem i nawet w skarpetach ładnie chwytam i podaję sobie stopą, żeby się nie schylać Leniwiec poziom hard.

Biedna Dla mnie ta ciąża to też katastrofa w porównaniu do poprzedniej. Powiedziałam TŻ, że jeśli kiedyś przyjdzie nam do głowy pomysł na kolejne dziecko, to tylko wtedy, gdy to brzuchowe będzie przynajmniej przedszkolu. Już niedługo. Dasz radę żołnierzu

Właśnie, to jest to o czym myślę. Muszę dopaść tego sąsiada, a jak nie to mam w sumie gdzieś na fejsie znajomego też taxiarza i wypytam co i jak z tym tematem, ale mam cichą nadzieję, że z którymś uda mi się dogadać na telefon w stanie alarmowym. Mam jeszcze sąsiada taxiarza u siebie w klatce, ale to jest taki dziwny typ, że jestem pewna, że akurat by "nie mógł" w tym momencie podjechać. Zresztą po pracy lubi sobie pyknąć piwko, więc wolałabym mieć pewność, że ktoś będzie w stanie mnie zawieźć

O mamoooooo, podziwiam

Mia, dawaj znać!
Ja znam ten trik ale jak stopa robi za podawajke to boli mnie spojenie łonowe albo biodra. Dopadły mnie te biodrowe dolegliwości niestety dlatego ledwo sie poruszam czy obracam, czy zmieniam pozycję. A z podlogi czy kucks podnosze sie jak stara babcia nawet jak chcem ściągnąć buty nogami w sensie but o but to też nie mogę bo strasznie boli te spojenie w ogóle teraz jak ten brzuch tak mnie kłuje od lewej strony to też mam wrażenie że powiązane to jest z biodrami albo spojeniem. Bo co ruszam lewa noga to wtedy kluje. Na razie z rana bólu brzucha nie ma. Ale wczoraj też nie bolało a jak sie na chodziłam to sie pokazał.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 12:09   #3344
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
To się nazywa wypadek przy pracy nie mam termometru cukierniczego więc obstawiałam że zanim trafię z temperaturą to połowa wyląduje w koszu. Ale mąż mi dał ten multimetr i jak widać dobrze zastąpił termometr

I - uwaga - podobno są smaczne
Kazałam mężowi zanieść wczoraj na portiernię cały talerz to jak wracaliśmy wieczorem ze spaceru z psami to babeczka wybiegła do nas z talerzem i mówi że przepyszne i się rozeszły błyskawicznie. Co ktoś przechodził to pytał co tak pachnie i parę osób sobie wzięło. Podobno lepsze niż z pączkarni na Starowiślnej Umylam ten talerz, zapakowałam nowe i mąż zaniósł kolejną porcję. A i tak zostało jeszcze z 30

Mój leżał ostatnio tak samo

3 gotowe i jak smażyłam to 2 suche z wyrywkowej kontroli dopieczenia w środku

malta, ofelka, lisek - jeszcze zrobię kawę do nich byle ktoś to zjadł

Mi pobrała gin w poniedziałek na wizycie i zapłaciłam 40 zł. Oni to dają do laboratorium, wyniki będę miała na następnej wizycie
Nufcia, aż chce się następne upiec po tych komplementach
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
U mnie 40 zl gbs

Ja pojde na wszelki wypadek w przyszlym tygodniu czyli jak bedzie 35 skonczone bo wczoraj mialam wrazenie, ze glowe Leo mam miedzy nogami i obija mi sie o kosci :/ niech sobie jeszcze posiedzi te 2 tygodnie, a potem bede chodzic w rozkroku

Musze zrobic malinowa chmurke bo mam 5L malin w zamrazarce i 8 bialek po paczkach moze lody maliniwe jeszcze zrobie...

O mniammmm i ja mam tyle białek i malin w zamrażalce, a piekarnik odmówił posłuszeństwa już ponad 2 tyg temu musimy zorganizować naprawę w końcu...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
A co to jest?
Też mi brakuje usypiania na brzuchu
W Krakowie bajaderki to ziemniaczki, czyli ciastka z odpadków

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Też się zastanawiam co z tymi białkami zrobić. Myślałam żeby to ugotować i dać psom ale jedna źle reaguje na drób i jaja, a głupio dać jednej a drugiej nie
Może bezy zrobię bo to chyba można potem trochę przechowywać?

Ziemniaczki koło moich rodziców w cukierni takie coś można było kupić.
Wcisnę dzisiaj trochę tych pączków mężowi jak będzie szedł na siłownię żeby trenerzy też się upaśli
Białka można zamrozić.
Ja tak robię a później rozmrażam i robię pavlovą ☺

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 12:13   #3345
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zastanawiam co z tymi białkami zrobić. Myślałam żeby to ugotować i dać psom ale jedna źle reaguje na drób i jaja, a głupio dać jednej a drugiej nie
Może bezy zrobię bo to chyba można potem trochę przechowywać?

Ziemniaczki koło moich rodziców w cukierni takie coś można było kupić.
Wcisnę dzisiaj trochę tych pączków mężowi jak będzie szedł na siłownię żeby trenerzy też się upaśli
Białka się super mrożą
Cytat:

Też bym zrobiła Pavlovą albo dacquoise
Cytat:

Super!

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 12:23   #3346
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku jak wpadłam w panikę to chciałam, ale tu pracują na oddziale noworodkowym moja teściowa i ciocia, one mogą być przy porodzie oprócz mojego męża, znają większość położnych i lekarzy i wiem, że krzywdy mi nie dadzą zrobić, idąc do innego szpitala idę "w ciemno". Druga sprawa, to że lekarz, który prowadzi moja ciążę pracuje w tym szpitalu, więc jakby się coś działo, to myślę, że mogę na niego liczyć. Za dużo jednak przeważa na rzecz tego szpitala... No i ostatnia rzecz to oddział neonatologiczny. W żadnym innym szpitalu u nas go nie ma, tu jest i to naprawdę świetnie wyposażony więc to chyba najwiekszy argument, który przechyla szale... Wiem kochana, dla mnie komfort to jest naprawdę ważna sprawa, ale jednak chyba zdecyduję się na ten szpital z tych względów co wyżej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

U nas są tylko 4 miejsca dla rodzących, marzy mi się, żeby żadna nie rodziła wtedy co ja i będę miała salę dla siebie

Wcale Ci się nie dziwię, że zostajesz przy tym szpitalu. Argumenty są tak sensowne, że też bym wybrała taki szpital pomimo niedogodności remontowych.
Cytat:

Dlatego ja się cieszę, że mam gina pracującego w Koperniku, niestety miałam okazję skorzystać z jego znajomości i pobytów w szpitalu.

Co do porodu to raczej za nim pójdę jednak, w razie odesłania będę kierować się do Rydygiera.

Stary 2019-03-01, 12:28   #3347
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje wizyt!
Michscha super z tą waga
Ciekawe ile moja waży. Ostatnio malutka była 1800 trzy tygodnie temu. Teraz idę na NFZ więc nie wiem czy mi zrobi USG. A jak nie to pójdę do niego prywatnie. Chodzi już ktoś częściej na wizyty niż raz w miesiącu?
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Pajeczko jak uważam ze jest to ważne żeby matka czuła się dobrze na sali gdzie rodzi. Ja co prawda mam cc ale jakbym miała SN to bym chciała aby to było przyjemne miejsce a nie jak ubojnia, zero prywatności itd

Wiem ze temat już był, pompka do cycka mechaniczna czy elektroniczna ? Co macie ? ja prze ceny wezmę „raczej” mechaniczna philipsa..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam ręczny. Elektryczny kupie jeśli rzeczywiście będę musiała odciągać regularnie i podawać butle.

Stary 2019-03-01, 12:30   #3348
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Super, wracaj do domku i odpoczywaj ☺
Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Pestka, też znam patent z podnoszeniem stopą

Pajeczko, najważniejsze bezpieczeństwo Twoje i Małej, a czy sale takie czy siakie.... Ja będę rodzić w szpitalu w którym ani nie jest pięknie ani położne miłe, ale najlepsi specjaliści. Tyle się nasłucham, że "taśmociąg" itp. Ale kurde, ile ono uratowali noworodków? Takich skrajnych wcześniaczków, ogólnie ciężkie przypadki? O tym nikt nie myśli. Dwa, trzy dni dasz radę Taaaak, to jest maksymalnie orientacyjne.Dobrze, że jesteś w domku. Trochę to przypomina kabaret, aż się nie chce wierzyć, że w cywilizowanym kraju takie rzeczy się dzieją Ufffff dobre wiadomości

Za gbs zapłaciłam 47 zł. A jeszcze babka mi się pytała czy to wymaz z pochwy czy z szyjki macicy...No kurde nie wiedziałam kompletnie, do gina już nawet nie dzwonię, bo nigdy nie odbiera. Powiedziałam że z pochwy Najwyżej powtórzę jeśli ma to aż takie znaczenie, przecież śpię na pieniądzach

Oby to był taki gbs...

Jak dobrze, że mój gin pobiera w gabinecie. Ja będę miała z tego co wiem to nie na nastepnej tylko na kolejnej wizycie pobierany. W skonczonym 36 tc
..

Stary 2019-03-01, 12:35   #3349
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Michscha super z tą waga
Ciekawe ile moja waży. Ostatnio malutka była 1800 trzy tygodnie temu. Teraz idę na NFZ więc nie wiem czy mi zrobi USG. A jak nie to pójdę do niego prywatnie. Chodzi już ktoś częściej na wizyty niż raz w miesiącu? Ja mam ręczny. Elektryczny kupie jeśli rzeczywiście będę musiała odciągać regularnie i podawać butle.

Ja chodzę już co 3 tygodnie.

Stary 2019-03-01, 12:39   #3350
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Super, wracaj do domku i odpoczywaj ☺Oby to był taki gbs...

Jak dobrze, że mój gin pobiera w gabinecie. Ja będę miała z tego co wiem to nie na nastepnej tylko na kolejnej wizycie pobierany. W skonczonym 36 tc
..

Ja też w 36.

Stary 2019-03-01, 12:40   #3351
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Michscha super z tą waga
Ciekawe ile moja waży. Ostatnio malutka była 1800 trzy tygodnie temu. Teraz idę na NFZ więc nie wiem czy mi zrobi USG. A jak nie to pójdę do niego prywatnie. Chodzi już ktoś częściej na wizyty niż raz w miesiącu? Ja mam ręczny. Elektryczny kupie jeśli rzeczywiście będę musiała odciągać regularnie i podawać butle.

Ja mam kolejna jeszcze za 4 tyg. Potem nie wiem jak
Cytat:
Super, wracaj do domku i odpoczywaj ☺Oby to był taki gbs...

..

Mój też pobiera u siebie, za 4 tyg będę miała skończony 36 tc i na wtedy sobie zapisał, żeby pobrać

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 12:41   #3352
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, że zostajesz przy tym szpitalu. Argumenty są tak sensowne, że też bym wybrała taki szpital pomimo niedogodności remontowych.Dlatego ja się cieszę, że mam gina pracującego w Koperniku, niestety miałam okazję skorzystać z jego znajomości i pobytów w szpitalu.

Co do porodu to raczej za nim pójdę jednak, w razie odesłania będę kierować się do Rydygiera.

O widzę, że już bliżej jakiejś decyzji jesteś, czas najwyższy chyba nawet na nas przyszedł
Stary 2019-03-01, 12:47   #3353
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Moja gin już od 2 czy 3 wizyt każe się pokazywać co 3 tygodnie. Plus miałam te 3 ekstra usg prenatalne więc mam wrażenie że mieszkam w gabinecie Badania też co chwilę… tyle dobrze że to luxmed i pakiet z pracy więc przynajmniej wszystko za free
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 13:30   #3354
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie jakby jej nie odpowiadało to by się tak rozkopała, że musiałabyś zmienić przyzwyczajenia Tak opowiadam tylko pewnie jest zupełnie inaczej jak jest coś poważnego czy szybka akcja jak poród. Z resztą ten szpital nie cieszy się moją dobrą opinią i bałam się że mnie tam zostawią. Ale że z tematem błahym to chcieliśmy żeby poszło szybciej. W poważnej sprawie byśmy pojechali gdzie indziej.

Oj oj oj, źle się w sumie wyraziłam. Chodziło mi o to, żeby nas nie straszyć "jestem w szpitalu", bo się martwimy Całe szczęście, że to nic poważniejszego
Cytat:

Dobre wieści, trzymam kciuki
Cytat:
Ja znam ten trik ale jak stopa robi za podawajke to boli mnie spojenie łonowe albo biodra. Dopadły mnie te biodrowe dolegliwości niestety dlatego ledwo sie poruszam czy obracam, czy zmieniam pozycję. A z podlogi czy kucks podnosze sie jak stara babcia nawet jak chcem ściągnąć buty nogami w sensie but o but to też nie mogę bo strasznie boli te spojenie w ogóle teraz jak ten brzuch tak mnie kłuje od lewej strony to też mam wrażenie że powiązane to jest z biodrami albo spojeniem. Bo co ruszam lewa noga to wtedy kluje. Na razie z rana bólu brzucha nie ma. Ale wczoraj też nie bolało a jak sie na chodziłam to sie pokazał.

Cytat:
Michscha super z tą waga

Biedna Ty W takim razie proponuję zakup takich szczypiec na długim kiju, którymi zbierają śmieci chyba

Ja chodziłam na NFZ co 3 tygodnie. Teraz byłam na kontroli po 2 tygodniach z zaleceń poszpitalnych. No i teraz 11.03 idę na tego gbs czyli nawet niecałe 2 tygodnie. Obstawiam, że kolejna wizyta to będzie 28.03, bo mówił, że na tej 11.03 da mi skierowanie na mocz, krew, coś tam. No i pewnie dopiero od kwietnia ktg przed wizytami.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 13:55   #3355
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi już ktoś częściej na wizyty niż raz w miesiącu?

Ja w LM od 32.tc co 2 tygodnie, na NFZ caly czas co 4 tygodnie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Moja gin już od 2 czy 3 wizyt każe się pokazywać co 3 tygodnie. Plus miałam te 3 ekstra usg prenatalne więc mam wrażenie że mieszkam w gabinecie Badania też co chwilę… tyle dobrze że to luxmed i pakiet z pracy więc przynajmniej wszystko za free
Haha no ja też mam czasami wrażenie, że lux med to mój drugi dom

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 14:29   #3356
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Współczuje, ja narzekam, ale u Ciebie chyba troszkę gorzej z tymi dolegliwościami, jeszcze wymagająca córeczka... Choć ja też się ledwo obracam, w nocy to najpierw na plecy-odpoczynek- i na drugą stronę dopiero A sapię przy tym, że kiedyś tż zapytał co robię Aż się chciało odpowiedzieć sr.m A z tym kłuciem, to mi się wydaje, że to dziecko dziwnie napiera.
Cytat:
Michscha super z tą waga

Ja już co 2 tygodnie. Właśnie się biję z myślami co z tym laktatorem. Najwyżej wyślę tż do sklepu, obok szpitala jest duży sklep dziecięcy. Co prawda mają drożej z racji chyba lokalizacji, ale trudno. Od biedy będę się ratować.
Cytat:
Oj oj oj, źle się w sumie wyraziłam. Chodziło mi o to, żeby nas nie straszyć "jestem w szpitalu", bo się martwimy Całe szczęście, że to nic poważniejszego

Dobre wieści, trzymam kciuki

Biedna Ty W takim razie proponuję zakup takich szczypiec na długim kiju, którymi zbierają śmieci chyba

Ja chodziłam na NFZ co 3 tygodnie. Teraz byłam na kontroli po 2 tygodniach z zaleceń poszpitalnych. No i teraz 11.03 idę na tego gbs czyli nawet niecałe 2 tygodnie. Obstawiam, że kolejna wizyta to będzie 28.03, bo mówił, że na tej 11.03 da mi skierowanie na mocz, krew, coś tam. No i pewnie dopiero od kwietnia ktg przed wizytami.
Też mam znowu krew i mocz do badania, a dopiero co badałam. Ile jeszcze razy? Bo ja już nie wiem gdzie mam chodzić do pobrania, wszędzie mają problem ze mną.

Zrobiłam zakupy, obiad, z grubsza ogarnęlam dom i czuję jakbym maraton przebiegła. A słodkiego nic nie robię, pierdzielę. Ostatnio wyrzuciłam, bo nie było komu jeść. Także foch.

Właśnie doczytałam, że dziś było oficjalne otwarcie wyremontowanych 8 sal porodowych w szpitalu, w którym prawdopodobnie będę rodzić

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-03-01 o 15:02
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 16:10   #3357
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mi się dzisiaj udało uwolnić od córki na 5 minut 🤣 zajęła się klockami ale przyszła babcia i koniec mojego leżenia. Poddałam się i włączyłam jej bajki i nawet przysnęłam na chwilę. Chciałam się pouczyć to zaczęło się wchodzenie na stol, pisanie mazakami po moich notatkach, stole. A to dzidziusia chce zobaczyć. Serio jestem przerazona co to będzie jak się dziecko urodzi i zostaniemy same. Przecież ja nie bede mogla 100% uwagi jej poświęcić. A sobą zająć sama się nie chce albo nie umie mm. A teraz uciekam na zajęcia. Tak mi się nie chce.... Cały dzień pochmurno i mzy. W taka pogodę zawsze mam spadek formy.

Stary 2019-03-01, 16:19   #3358
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Zrobilam bajaderki i tak mnie zaczelo piec w dole brzucha, nad bożena jakby mnie ktos zapalniczka przypalał od srodka...

Ide chyba pod cieply prysznic i moze mi przejdzie...

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 16:56   #3359
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się dzisiaj udało uwolnić od córki na 5 minut 🤣 zajęła się klockami ale przyszła babcia i koniec mojego leżenia. Poddałam się i włączyłam jej bajki i nawet przysnęłam na chwilę. Chciałam się pouczyć to zaczęło się wchodzenie na stol, pisanie mazakami po moich notatkach, stole. A to dzidziusia chce zobaczyć. Serio jestem przerazona co to będzie jak się dziecko urodzi i zostaniemy same. Przecież ja nie bede mogla 100% uwagi jej poświęcić. A sobą zająć sama się nie chce albo nie umie mm. A teraz uciekam na zajęcia. Tak mi się nie chce.... Cały dzień pochmurno i mzy. W taka pogodę zawsze mam spadek formy.

Jej ja jestem godna podziwu dla Was mających takie maluchy ... moja zaraz 4 lata i myślę, że to była dobra decyzja żeby czekać. Teraz dużżżo rozumie więc naprawdę sporo to ułatwia. No ale różnica 2 lata między dziećmi będzie fajna
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-01, 17:56   #3360
bejata440
Zakorzenienie

Dziewczyny macie może mdłości ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości