|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Mi od 3 dni niedobrze...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Beata nie mam mdłości. 12 mam wizytę po miesiącu a potem już co 2 tygodnie. A badania w laboratorium mam dość rzadko tzn do tej pory tylko 3 razy
|
|
|
#3363 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() Jak gin już mówił, że pasuje się zastanowić nad szpitalem to zrobiło się poważnie. O Rydygierze powiedzial ,,to taki dom narodzin" i że ogolnie z opieki noworodkowej w kazdym szpitalu zazwyczaj panie są niezadowolone. Ogólnie stwierdzilam, że czy tam czy gdzie indziej to przypadek na jaką położną trafię, a od niej przecież najwięcej zależy. Żadnej poloznej nie znam. Stwierdzilam ze po to szukalam przed ciążą lekarza przyjmujacego w szpitalu żeby móc z tego korzystać (oczywiscie to wyjdzie w praniu czy w ogole bedzie to mialo jakikolwiek wplyw na traktowanie mnie czy nie) a no i referencyjnosc Kopernika... Dlatego najpierw pojadę tam, a jak nie to do Rydygiera ;-) Cytat:
? U mnie co wizyta mocz, morfologia, a wizyty coraz czesciej teraz. Co miesiąc tarczycowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarza mi się wieczorami w komplecie ze zgaga. Mimo, że się nie objadam na noc to czasem czuje że mam wszystko w gardle aż i nie mogę spać przez to...
Oszaleje przez te paluchy, naprawdę nie wiem co mogę zrobić prócz tego żeby je odrabac kolana mi też wysiadaja. Dziś na zakupach jak kucnelam to myślałam że nie wstanę, nawet jak na kibelek siadam to bolą. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam od kilku dni rano zanim coś zjem. Tak jak na początku ciąży ☺
Pajka też zauważyłam że mam coś z kolanami. Jak kucnę to tragedia się dźwignąć, tak bolą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-01 o 19:31 |
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu. Wyjścia dobrze robią, stęskniłam się za córka. Położyłam ja spać. Pytali dzisiaj którym miesiąc to nawet nie wiedziałam czy to już 9 ty
no i dwie osoby w grupie urodziły swoje dzieci w 34 i 36tc. No super a ja nawet walizki nie spakowałam do konca Co do widzę to ostatnio byłam w 32 tygodniu. Lekarz kazal przyjść za miesiac. Będę wtedy w 36. Od razu pobieranie gbs.. Ja w ogóle sama się upomniał am o te badanie. To powiedział że po 33 tc dopiero więc za miesiąc i zaproponował żebym przyszla na to badanie do gabinetu na NFZ. Co mówił o innych badaniach. Nie wiem czy z krwi czegoś nie zleci. Ja ogólnie też miałam tylko dwa razy krew badana. Te pierwsze badania. Drugi raz zlecił glukoze i ja sama do pytałam co z morfologia. To kazał zbadać. Tak by chyba nic nie powiedział trzeci raz robiłam już sobie sama. Jak teraz mi nie zleci zrobię sobie sama znowu. Mocz miałam dwa razy badany. Chyba na NFZ są takie zalecenia. Ja chodzę prywatnie ale mój lekarz chyba leci systemem NFZ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jedynie za usg na nfz grzecznie dziękuję i robię prywatnie, jakoś pewniej się czuję jak zrobię u porządnego specjalisty Wizyty u ginki mam już co 3 tygodnie Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi tez, nawet zaliczyłam już wczoraj spotkanie pierwszego stopnia z toaletą a tyle czasu był spokój!Ja mam 36 tydzień i od 30 tygodnia chodzę co 2 tygodnie na wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
No nie napisałam długiego posta i mnie aplikacja wywaliła
![]() Mia - dobrze ze mimo tylu "przygod" pomogli jakoś i wrociłasdo domu. Miałam dziś pracowity dzień i ledwo żyję a jeszcze ta aplikacja mbie zdołowała więc wybaczcie że do reszty się nie odniosę.
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Tak. Ja miewam tak mniej wiecej co drugi dzien popoludniami/wieczorami. Taka troche lżejsza powtórka z poczatku ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Mi syn bardzo pomaga, ale uwazam że to za duża różnica wieku będzie. Boję się że starszy poczuje się odsunięty, mniej ważny
![]() A dziś dotarła przesyłka z "upominkiem" jaki zamierzam starszemu dać gdy przyjdzie odwiedzić nas w szpitalu. Powiwm Wam że forma wysyłki bardzo mnie rozczuliła 20190301_184702.jpeg20190301_184722.jpeg
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale slodkie!!!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, niestety wróciły a nawet zdarzyło mi się wymiotować
️Cytat:
![]() Niby nic świetna koszulka ja nie wiem czy coś kupić czy nie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
Agassek ja też miałam dość okrojone te badania które mi przepisuje ale skoro czuje się ok i podstawowe wyniki dobre to nie wnikam. Też wszystkie robię prywatnie
|
|
|
#3378 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam takie zrywy do robienia słodkości raczej od święta.Przełaziłam dzisiaj cały dzień, więc białka rano gotuję dla psa ![]() Cytat:
Moja siostra cioteczna chce tam rodzić. Powiedziałam jej że tam podobno czasem odsyłają więc żeby sobie rozważyła awaryjną opcję Cytat:
Cytat:
A kupić można wszędzie praktycznieCytat:
Byłam dzisiaj na warsztatach z fizjoterapeutą uroginekologicznym. Babeczka sprawdzała tym co chciały czy się im kresa nie rozchodzi. Na jakieś 7-8 dziewczyn tylko jedna miała w porządku. Ja mam podobno osłabioną więc jest szansa że się rozejdzie, muszę uważać na mięśnie brzucha. Jedna dziewczyna miała już rozejście na 3 palce... I to się podobno samo nie schodzi. Trzeba to ogarnąć. Podobno jeszcze w ciąży można to oklejać tymi taśmami Ogólnie babeczka omówiła dużo ciekawych spraw związanych z połogiem, różnicami między SN i CC, itd.
|
|
#3379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() Bedzie dobrze! U mnie jest 11 i 13 lat różnicy i...dajemy radę wiadomo, że z siostrą mam lepszy kontakt.Moje rodzeństwo późno założyło rodzinę, ja wcześnie i różnica wieku się pieknie zatarła. Pomiędzy kuzynami na razie bedzie 1- 5 lat różnicy ;-) Cytat:
Cytat:
Co do lekarzy wiadome, że można liczyć jedynie na ich dyżur bo z jakiej racji mają za friko w dzień wolny przyjeżdżać do pracy bo ich pacjentka rodzi. Poza tym wiadome jest od dawna jaki jest udział lekarza w porodzie ;-) Dobrze, że uprzedzialas kuzynke, dobrze mieć inne alternatywy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam zdjęcia z tych nowych wyremontowanych sal i powiem tak:"tu jest jakby luksusowo" ![]() Sobota 6 rano a ja już nie mogę spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja sama mam dużo mlodsze rodzeństwo i nue powiem, że jest źle ale miedzy nimi jest inna relacka (2lata różnicy) niż między mną a nimi (9 i 11) ja to im raczej matkuję no i jest roznica w traktowaniu ich przez rodzinę - oboje są jyz dorośli ale w oczach całej rodziny to małe dzieci. Wiem ze moj syn zrozumie wszystko ale rozumienia a uczucia to inne sprawy. Boję się ze on tak jakby odsunie się od nas - ustąpi pola Maluchowi a pójdzie w swój nastoletni świat. Nie wiem jak to wyrazić. Hmmm jakby odsunie się od nas. Mam w miescie dwa szpitale. W jednym chwalą warunki a w drugim personel (no jakby nie mogło być o jednego i drugiego na wysokim poziomie ) w obu opieka neonatologiczna jest na wysokim poziomie.Mnie jest wszystko jedno gdzue urodzę- mogę i pod drzewem - abym tylko wrociła szybko do domu ze zdrowym dzieckiem. Dwa lata temu mieliśmy w mieściectaki wysyp porodów ze niemowlaki w wanienkach leżały dwojkami. To skandal i mówiły o tym media ale z drugiej strony - czy lepiej by było gdyby odsyłali do innych miast z akcją porodową? Wiem ze zwiększyli tzw "przepustowość", zwiększono ilość sal i łóżek ale ogólnie nastawiam się na najgorsze (ale ja już tak mam- wolę tak i mile być zaskoczona) Następną wizytę mam 22.03 - nadal chodzę co miesiąc i przed każdą wizytę robię mocz i morfologię. Teraz musze tez powtorzyc Hiv Kiłę i Toksoplazmozę (niby tago wymaga ministerstwo zdrowia) Do repertuaru dolegliwości ciążowych dołączyły skurcze łydek - czad
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
NIBYNIC super koszulka
![]() Ja jeszcze nic nie kupilam dla Igora ale raczej cos drobnego, symbolicznego to bedzie. Ja bede miec roznice niecale 6 lat... W mojej sytuacji roznica od 4 w gore jest fajna. Wczesniej bylam totalnie na nie bo Igor dawal popalic swoimi wybuchami wscieklosci, proba postawienia na swoim i nie dalabym sobie rady z dwojka... Psychicznie bym chyba wysiadla. Teraz jest na tyle fajnie, ze czasem siadamy i rozmawiam z nim, tlumacze mu dlaczego jest tak lub tak i rozumie duzo. Chociaz... Nie wiem czy w tym wieku dzieci taka maja ale czasem musze powtarzac po 5 razy, zeby cos zrobil, a on udaje ze tego nie slyszy. Jak mnie to wkurza 😁 Dzien dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Jezu taki długi post wysmażyłam i mi wywaliło.
Mam takie wahania nastrojów teraz że sama nie mogę ze sobą wytrzymać. Na to nakłada się zachowanie córki - bunt 2 czy 3latka, już sama nie wiem, w każdym razie totalny ignor na moje prośby, o wszystko walka, każde mycie zębów, ubieranie itp. Chciałam Wam wrzucić zdjęcie koszulki którą dorwałam na wyprzedaży w hm (z napisem Sisters Rule - NibyNic, ta Twoja super!), ale mam dzisiaj tak słabą sieć że transfer szedł 15 minut a na koniec się wypieprzył - byłam o krok od walnięcia telefonem o ścianę. Schodząc rano na dół zapomniałam skarpetek dla córki, jak mi się chciało wyć z tej okazji - no powód roku… Jak tak będzie do porodu to oszaleję a rodzina razem ze mną |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Moj syn od wczesnych lat wue, że mnie lepuej nie denerwować bo jak już się wkurzę to trudno mnie "zatrzymać" więc od wielu lat jest tak ze pewne spojrzenie i wypowiedzenie jego imienia odpowiednim tonem w jednej chwili sprowadza go do pionu. Czasami pytają się mnie że jak on tak reaguje a ten specyficzny ton to co jest kiedy krzyczę. Mówię wtedy że on jest na tyle inteligentny że do sytuacji w której musiałabym podnieść głos nie dopuszcza
![]() Ogólnie to dobry dzieciak choć jak do czegoś nie jest przekonany to właściwie nie da się na niego wpłynąć. Przyjeliśmy taktykę że nie należy go na siłę "łamać" i tak jak on wie kiedy odpuscić żebym jeszcze wyhamowała tak i my wiemy kiedy przestać go naciskać i pozwolic mu się "sparzyć". Tylko właśnie - to jest duży chłopak mieliśmy prawie 11 lat zeby się siebie nauczyć i żadna mała istotka nas nieabsorbowała, nie musieliśmy dzielić swojej uwagi. Ciekawe jak będzie teraz. Jestesmy wszyscy coraz bardziej niecierpliwi
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
szykuję się na rzęsy, pozniej muszę poszukać na mieście czerwonego barwnika do torta, nigdzie nie mogłam znaleźć ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
A ja mam pytanko dziś z innej beczki do dziewczyn po porodzie sn. W jakiej pozycji parlyscie i czy mialyscie dowolność pod tym względem i czy polecacie dana pozycje ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozwolili mi ale musiałam chwilę odczekać aż ktg odłączą. Jak tylko przyjełam taką pozycję to po chwili do męża: "nie bądź zły ale ja muszę z powrotem" i też mi pozwolili. Po chwili Młody był na swiecie, polozna mowiłam ze urodziłam dziecko jakbym otwierała wino
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ale pospalam! Do 7.30. Z przerwami na siku, ale córka się nie budziła w ogóle kolejna noc
wstała o 5.20 ale tatuś z nią wstał. Niby Nic ja myślę że twój syn jest w takim wieku że nawet gdyby nie miało się pojawić drugie dziecko i tak pójdzie w swoją stronę, w ten nastoletni świat. Taka kolej rzeczy że troszkę się odsunie ale najważniejsze to mieć dobre relacje z synem. Aby zawsze wiedział że jesteście i zawsze może na was liczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A tak w ogóle położną nie proponowała mi inaczej, na początku moich skurczy słyszałam jak poirytowana śmieje się z dziewczyny obok że ona tylko na czworaka i nie chce się polozyc. A laska miała skurcze cała noc, bez postępów w rozwaziu. Biedna na prawde się męczyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

? U mnie co wizyta mocz, morfologia, a wizyty coraz czesciej teraz. Co miesiąc tarczycowe.
nie wiem co mogę zrobić prócz tego żeby je odrabac
kolana mi też wysiadaja. Dziś na zakupach jak kucnelam to myślałam że nie wstanę, nawet jak na kibelek siadam to bolą.
26.08.2017

no i dwie osoby w grupie urodziły swoje dzieci w 34 i 36tc. No super a ja nawet walizki nie spakowałam do konca
trzeci raz robiłam już sobie sama. Jak teraz mi nie zleci zrobię sobie sama znowu. Mocz miałam dwa razy badany. Chyba na NFZ są takie zalecenia. Ja chodzę prywatnie ale mój lekarz chyba leci systemem NFZ. 

️
Tzn tak jakby na półbrzuchu, z jedną ręką podłożoną i podwiniętą nogą. Mam nadzieję że nie szkodzę tym młodej za bardzo bo nie wiem jak to pokonać. Siła przyzwyczajenia niestety, próbuję inaczej ale budzę się zawsze tak 
musimy zorganizować naprawę w końcu...

A sapię przy tym, że kiedyś tż zapytał co robię
Aż się chciało odpowiedzieć sr.m
A z tym kłuciem, to mi się wydaje, że to dziecko dziwnie napiera.Ja już co 2 tygodnie. Właśnie się biję z myślami co z tym laktatorem. Najwyżej wyślę tż do sklepu, obok szpitala jest duży sklep dziecięcy. Co prawda mają drożej z racji chyba lokalizacji, ale trudno. Od biedy będę się ratować.Też mam znowu krew i mocz do badania, a dopiero co badałam. Ile jeszcze razy?
Bo ja już nie wiem gdzie mam chodzić do pobrania, wszędzie mają problem ze mną.

) w obu opieka neonatologiczna jest na wysokim poziomie.
szykuję się na rzęsy, pozniej muszę poszukać na mieście czerwonego barwnika do torta, nigdzie nie mogłam znaleźć